Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

 

O Έλον Μασκ είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την εκτιμώμενη περιουσία του να φτάνει τα 263 δισεκατομμύρια δολάρια. Νέα μελέτη καταδεικνύει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Με μια μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 129%, θα μπορούσε να γίνει τρισεκατομμυριούχος σε μόλις δύο χρόνια. Η μελέτη που διεξήχθη από το approve.com αναφέρει ότι η καθαρή του περιουσία θα μπορούσε να ανέλθει στα 1,38 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024.

Η μελέτη εξηγεί: «Αναλύσαμε την καθαρή περιουσία των πλουσιότερων 30 ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes και καταγράψαμε τα δεδομένα των τελευταίων έξι χρόνων από την τρέχουσα κατάταξη μέχρι το 2017. Όλα τα δεδομένα ανακτήθηκαν στις 19/01/2020.

Από αυτούς τους 30, εξαιρέσαμε εκείνους που δεν είχαν παρουσιάσει δεδομένα τουλάχιστον πέντε ετών και ως εκ τούτου δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να υπολογίσουμε έναν αξιόπιστο ετήσιο μέσο ρυθμό ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, υπολογίσαμε τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης % για κάθε μέλος τα τελευταία έξι χρόνια και το υπολογίσαμε για να δώσουμε τα προβλεπόμενα δεδομένα των επόμενων 30 ετών. Από αυτό, προβλέψαμε ποιος θα ήταν ο πρώτος που θα φτάσει στην ιδιότητα του τρισεκατομμυριούχου και σε ποια ηλικία».

Η λίστα με τους κορυφαίους 20 δισεκατομμυριούχους που προβλέπονται να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι περιλαμβάνει τον πρόεδρο του Ομίλου Adani, Gautam Adani, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και πρόκειται να γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2025. Στην τρίτη θέση είναι ο Zhang Yiming, πρόεδρος και ιδρυτής της Beijing ByteDance Technology Co. και αναμένεται να γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2026.

 

Ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν αποφάσισε να κάνει ευθανασία στο εγγύς μέλλον και ζήτησε από τον γιο του, Άντονι Ντελόν, να είναι κοντά του στο τέλος του. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Άντονι, ο οποίος πρόσθεσε ότι υποσχέθηκε στον πατέρα του πως θα είναι κοντά του όταν αποφασίσει να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αποκάλυψε ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και δεν του επιτρέπει πλέον να ζει όπως πριν.

Σύμφωνα με το RTL, ο 86χρονος Αλέν Ντελόν θέλει να πεθάνει για να γλιτώσει από οποιεσδήποτε ασθένειες. Ως εκ τούτου, σκοπεύει να καταφύγει στην ευθανασία στο άμεσο μέλλον. Η ευθανασία είναι η πρακτική του να τερματίζει κανείς σκόπιμα τη ζωή του για να ανακουφίσει τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του, η απόφαση του Ντελόν μπορεί να προέρχεται από τη δύσκολη εμπειρία να αντιμετωπίσει τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Νάταλι Ντελόν. Υπήρξε συνάδελφος και σύζυγός του από το 1964 έως το 1969 και πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021. Ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά τελικά η επιθυμία της δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. «Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, που έζησε τη ζωή της», είπε ο Άντονι.

«Ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα», εξηγεί, τονίζοντας πως η νομοθεσία στη Γαλλία δεν επιτρέπει την ευθανασία. «Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό».

Ο γάλλος ηθοποιός έχει αποκτήσει από το 1999 και την ελβετική υπηκότητα, ενώ από το 2019 ζει στην Ελβέτια. Έτσι δεν θα έχει το ίδιο «πρόβλημα» με τη μητέρα του Άντονι, καθώς στην Ελβετία η ευθανασία είναι αποδεκτή.

Σε ορισμένες χώρες, αυτή η διαδικασία επιτρέπεται, ενώ σε ορισμένες απαγορεύεται. Ορισμένες χώρες επιτρέπουν επίσης την παθητική ευθανασία.

Ο θρυλικός ηθοποιός ζήτησε επίσης από τον γιο του Άντονι Ντελόν να τον συνοδεύσει μέχρι τέλους όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο RTL. Ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου και ένας από τους πιο όμορφους άντρες στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης αντιμετώπισε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και το 2019 υπέστη διπλό εγκεφαλικό. Αυτή τη στιγμή ζει στην Ελβετία, όπου η διαδικασία της ευθανασίας είναι νόμιμη και επιτρέπεται.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!