Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν αρνείται τη χρήση ναρκωτικών
Δεν θέλει τη διασημότητα ο Μακόλεϊ Κάλκιν.
Ο 35χρονος πλέον, πρώην παιδί θαύμα, προσπαθεί να ζήσει μία ήσυχη ζωή, κυρίως στη Γαλλία και προετοιμάζει την επιστροφή του στην ηθοποιία.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Guardian, το αστέρι της κινηματογραφικής επιτυχίας «Μόνος στο σπίτι» υποστήριξε ότι αυτό που επιθυμεί είναι να ασχοληθεί και πάλι με την υποκριτική.
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν έχει κάποιες σοβαρές προτάσεις για τις οποίες μπορεί να μιλήσει. Έτσι μίλησε κυρίως για το κυνήγι των παπαράτσι, αλλά και για την πρόταση που έχει να κάνει με μία διαφήμιση για μια ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρεία.
«Δεν θέλω να γυρίσω εκεί που ήμουν, στην ακρίβεια δεν το θέλω αυτό», δήλωσε ο Κάλκιν.
Ο ηθοποιός είπε ακόμα ότι καταδιώκεται καθημερινά από τους φωτογράφους, λέγοντας ότι οι κάμερες βρίσκονται παντού από τότε που ήταν τεσσάρων χρόνων.
Δήλωσε ακόμα ότι ποτέ δεν έπαιρνε ηρωίνη ή άλλες ναρκωτικές ουσίες.
«Μου αρέσει έτσι όπως διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου, δεν θα άλλαζα τίποτα», είπε και πρόσθεσε:
«Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα για το φαγητό μου, τα οικονομικά μου μού επιτρέπουν να αντιμετωπίζω την κάθε μου εμφάνιση σαν να είναι η τελευταία».

Μία από τις τελευταίες χειρόγραφες παρτιτούρες του Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ πωλήθηκε στο εξωπραγματικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών σε δημοπρασία του Οίκου Christie's
Πρόκειται για το  πρελούδιο «Fuge und Allegro, σε Μι ύφεση μείζονα, BWV 998»
Η παρτιτούρα, που χρονολογείται από το 1740 έως το 1745, είναι μεταξύ άλλων ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των τσεμπαλιστών και των λαουτιστών. Όπως και άλλα κομμάτια του Μπαχ, έτσι και αυτό μπορεί να εκτελεστεί από περισσότερα από ένα όργανα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ίδιος ο Μπαχ υποσημείωσε στην παρτιτούρα ότι το κομμάτι αυτό είναι γραμμένο για «λαούτο ή πληκτροφόρο όργανο».
Οι πολύτιμες αυτές σελίδες άλλαζαν, μέχρι το 1969, ιδιοκτήτη και από τότε είχαν χαθεί, μέχρι το καλοκαίρι του 2016 όταν άρχισαν να εμφανίζονται σε εκθέσεις στο Αμβούργο, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Στουτγάρδη, ενώ εκτέθηκαν και στη Νέα Υόρκη και την Ιαπωνία.
Ο Μπαχ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της έντεχνης δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από χίλια έργα του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά του στυλ Μπαρόκ, το οποίο και απογειώνουν στην τελειότητα. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα, αρτιστικό υπόβαθρο και, κυρίως, υψηλή πνευματικότητα.

Η εμπειρία μας δείχνει πως πολλοί άνθρωποι αρκούνται στο να κάνουν κάποιες περιοδικές εξετάσεις για την πρόληψη σε θέματα υγείας.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές ακόμα και κάποια καλά αποτελέσματα εξετάσεων, να αποκρύπτουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία ή και την ζωή, γιατί απλά δεν ακολουθούνται κάποιοι βασικοί κανόνες υγιεινής ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Εκθεση-βόμβα στις απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, που αποδεικνύει με οικονομικά δεδομένα τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα, απέστειλε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την έκθεση των 33 σελίδων που αποκαλύπτει η Realnews, 126.956 εργαζόμενοι επιβιώνουν με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα, ενώ μισό εκατομμύριο απασχολούμενοι έχουν αποδοχές λιγότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.

Παράλληλα, ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων από το 2009 έως το 2014 μειώθηκε κατά 26,3%, ενώ μόλις το 40% των εργαζομένων της χώρας απασχολείται με όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πάνω από το 50% των προσλήψεων για την περίοδο 2013-2015 ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με το ½ ή το ¼ του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, η μείωση των μισθών δεν οδήγησε ούτε σε πτώση των τιμών των προϊόντων, ούτε σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Ως κύριες αιτίες καταγράφονται ο περιορισμός της ζήτησης και ο αρνητικός πληθωρισμός.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ ανήλθε σε 25% από το 2008, ενώ οι εργαζόμενοι έχασαν περίπου το 50% της αγοραστικής τους δύναμης που οδηγεί σε σημαντική μείωση της εσωτερικής ζήτησης.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε περίοδο αποεπένδυσης, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, παρά τη ραγδαία μείωση των μισθών και την προώθηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!