Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Είτε βουλιάζουν, είτε βυθίζονται στην άμμο, είτε κάθε μέρα που περνάει ο κίνδυνος για έκρηξη του ηφαιστείου έρχεται όλο και πιο κοντά, όλοι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και τα χρονικά μας περιθώρια στενεύουν ώρα με την ώρα. Βαλίτσες ανά χείρας και ετοιμαστείτε για τους προορισμούς που δίνουν άλλη αξία στο «Τώρα ή Ποτέ»!

WWW.VISITJORDAN.COM
Νεκρά Θάλασσα (Ιορδανία)
Τα 428 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθιστούν τη Νεκρά Θάλασσα τη χαμηλότερη λίμνη και έναν από τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτούμε σύντομα. Η λίμνη 800 τετραγωνικών μέτρων με μέση αλατότητα της τάξεως του 28 τοις εκατό και με τα ιαματικά της νερά, πλούσια σε μεταλλικά άλατα αποτελεί προορισμό πολλών ταξιδιωτών προκειμένου να θεραπευτούν από πληθώρα δερματικών ασθενειών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάθμη του νερού της Νεκράς Θάλασσας μειώνεται περίπου στο ένα μέτρο το χρόνο εξαιτίας της λειψυδρίας και της μικρής εισροής ύδατος από τον Ιορδάνη ποταμό, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για την άρδευση των φυτειών της περιοχής.
trivago tip: Holiday Inn Resort Dead Sea, Sweimeh, Ιορδανία
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 55 ευρώ κατά άτομο, ανά διανυκτέρευση μέσω του venere.com

AIMORÉ SÁ COSTA
Belize Barrier Reef (Μπελίζ)
Ο κοραλλιογενής ύφαλος στο Belize της Αυστραλίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, με σχεδόν 300 χιλιόμετρα έκταση κατά μήκος της ακτής του Γιουκατάν στην Καραϊβική.  Είναι γεγονός ότι ο ύφαλος αποτελεί επίγειο παράδεισο για τους απανταχού λάτρεις των καταδύσεων, καθώς αποτελεί φυσικό βιότοπο για μια σειρά ειδών υπό εξαφάνιση, όπως θαλάσσιες χελώνες και θαλάσσιους κροκόδειλους. Παρ’ όλα αυτά, για μια ακόμα φορά η ανθρώπινη παρέμβαση, κυρίως μέσω του ανεξέλεγκτου τουρισμού και η ρύπανση των υδάτων μέσω των αλιευτικών πρακτικών, οδηγούν τους επιστήμονες σε εκτιμήσεις ότι μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια ο ύφαλος θα έχει συρρικνωθεί κατά 70 τοις εκατό.
trivago tip: Ξενοδοχείο Corona del Mar, Σαν Πέδρο, Μπελίζ
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 30€ κατά άτομο ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω Venere.com

PHILIP MONREAL
Glacier National Park, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Στη Μοντάνα, στα σύνορα με τον Καναδά, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Glacier, που από το 1995 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Βουνά, πεδιάδες, καταρράκτες και ποτάμια συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα και σε συνδυασμό με τα παγόβουνα, τα οποία έδωσαν και το όνομα στο πάρκο, δίνουν δικαιωματικά στο Εθνικό Πάρκο, μια θέση στη λίστα των προορισμών που αξίζει να επισκεφτούμε τώρα, προτού εκλείψουν. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι με την υπερθέρμανση του πλανήτη, τα παγόβουνα θα συρρικνωθούν δραματικά και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά ήδη από το 2020.

trivago tip: Ξενοδοχείο Glacier Haven Inn, Μοντάνα
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 37 ευρώ κατά άτομο ανά διανυκτέρευση μέσω  Booking.com

DENISE BARTLETT
Ταζ Μαχάλ, Ινδία
Χτισμένο από τον αυτοκράτορα Mughal Shah Jahan για την αγαπημένη του σύζυγο Mumatz Mahal, η οποία απεβίωσε κατά τη γέννηση του παιδιού τους, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα σύμβολο αγάπης και πάθους. Το μυθικό μαυσωλείο ολοκληρώθηκε το 1684, το οποίο φέρει ως θεμέλιο 100 μαρμάρινες πλάκες. Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι ρύποι των αυτοκινήτων προκάλεσαν αποχρωματισμό και ζημίες στο μνημείο. Ως επακόλουθο πλέον, μόνο άμαξες με άλογα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τουρίστες στο μνημείο κρατώντας μια απόσταση δύο χιλιομέτρων.
trivago tip: Ξενοδοχείο Jappee Palace, Agra, Ινδία
Κρατήσεις από 52 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω Expedia.com

GIORGIA VALAGUSSA
Παταγονία, Αργεντινή
Τα παγόβουνα της Παταγονίας είναι η μεγαλύτερη οροσειρά παγόβουνων μετά της Ανταρκτικής και αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των απανταχού ταξιδιωτών που αγαπούν την περιπέτεια. Σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η Ευρώπη, εκτείνεται ένα φυσικό τοπίο με πεδιάδες, φιόρδ, λίμνες και παγόβουνα καθιστώντας την Παταγονία έναν από τους ομορφότερους προορισμούς. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τα παγόβουνα χρόνο με το χρόνο χάνουν σημαντικό ποσοστό της μάζας τους κάνοντας τους επιστήμονες να αναμένουν μέχρι το 2030 λιώσιμο των παγόβουνων σε μεγάλη κλίμακα.
trivago tip: Ξενοδοχείο Altiplanico Puerto Natales, Χιλή
Κρατήσεις από 70 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω Booking.com (24.10 - 26.10.2014)

FLICKR - ABHIMANYU
Βενετία, Ιταλία
Η Βενετία, η πόλη των Δόγηδων, παραμένει η πόλη ορόσημο των αιώνια ερωτευμένων. Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, βόλτες με γόνδολες στα 175 κανάλια μήκους 38 χιλιομέτρων και ρομαντικοί περίπατοι σε κάθε μια από τις 435 γέφυρες που διαθέτει. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα κλασσικά σπιτάκια χτισμένα δίπλα στα κανάλια, είναι κατασκευασμένα πάνω σε ξύλινους σωρούς μέσα στο νερό και μόνο μέσα στα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει βυθιστεί κατά 25 εκατοστά. Η αιτία δεν είναι άλλη από την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων σε συνδυασμό με το υπέδαφος της πόλης που υποχωρεί και βυθίζονται οι ξύλινες υποδομές.
trivago tip: Ξενοδοχείο Vecellio, Βενετία
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 25 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση μέσω otel.com

KARIM NARI
Μαδαγασκάρη
Το νησί της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό ωκεανό είναι γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Η απομονωμένη θέση του νησιού συντέλεσε όλους τους προηγούμενους αιώνες στο να μετοικήσουν στο νησί είδη που δεν μπορεί να συναντήσει κανείς πουθενά αλλού, όπως οι λεμούριοι. Ωστόσο το φυσικό περιβάλλον απειλείται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή, όπως το κυνήγι και οι φωτιές.
trivago tip: Ξενοδοχείο Coco Lodge, Τερκέιρα, Μαδαγασκάρη
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 20 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση μέσω Booking.com
Σχετικά με την trivago:
Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι  ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 175 διαφορετικά sites κρατήσεων για 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 120 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 75 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 16% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 47 διεθνείς πλατφόρμες.
Έρευνες για τον εντοπισμό ενός φαντάσματος που… γυρίζει το κεφάλι στο «Παιδί με τα μαύρα μάτια» (αν και βέβαια ακούγεται αρκετά περίεργο να φωνάξεις ένα φάντασμα, όσο εξοικειωμένος και αν είσαι με αυτά, «Ε, ψιτ, παιδί με τα μαύρα μάτια»), το οποίο έκανε ξανά την εμφάνισή του μετά από 30 χρόνια στο Cannock Chase του βρετανικού Staffordshire, ξεκίνησε κορυφαίος ερευνητής παραφυσικών φαινομένων. 
 
Ο Lee Brickley έλαβε αρκετές αναφορές ότι το φάντασμα με την μακάβρια εμφάνιση και το περίεργο, αλλά σαφές όνομα επέστρεψε στην περιοχή, αποφασίζοντας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Το «παιδί» εθεάθη τελευταία φορά πριν από 30 χρόνια, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι αυτό που περιγράφει ακριβώς και το όνομά του. Τα μάτια του δεν έχουν ίριδα και ίχνος λευκού χρώματος…

«Ακούσαμε παιδικές κραυγές και τρέξαμε προς το μέρος τους. Δεν μπορούσαμε ωστόσο να εντοπίσουμε το παιδί και σταματήσαμε λαχανιασμένοι», ανέφερε μια σοκαρισμένη γυναίκα που περπατούσε στο Birches Valley, συμπληρώνοντας: «Γύρισα και είδα ένα κοριτσάκι να στέκεται πίσω μου. Δεν ήταν πάνω από 10 ετών, ενώ είχε καλύψει τα μάτια με τα χέρια της. Λες και περίμενε μια τούρτα γενεθλίων. Ρώτησα αν είναι καλά και αν ήταν αυτή που φώναζε. Τότε άνοιξε τα μάτια της τα οποία ήταν κατάμαυρα! Πήδηξα πίσω και άρπαξα την κόρη μου. Όταν κοίταξα πάλι είχε φύγει. Ήταν τόσο παράξενο»…

Σύμφωνα με τον 28χρονο Lee η εμπειρία της γυναίκας ταυτίζεται με μαρτυρίες από τη δεκαετία του 80΄.

«Το καλοκαίρι του 1982, η θεία μου ήταν 18 χρονών. Συναντιόταν μαζί με τις φίλες της στο Cannock Chase, όπως πολλοί έφηβοι κάνουν ακόμα και σήμερα. Ένα βράδυ, λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, άκουσε ένα κοριτσάκι να κραυγάζει για βοήθεια. Τρέχοντας προς τη φωνή, σκόνταψε πάνω σε μία πέτρα και τότε αντίκρισε το κορίτσι, περίπου έξι ετών, να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Γύρισε και την κοίταξε στα μάτια πριν εξαφανιστεί στο δάσος. Ήταν κατάμαυρα… Η έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε άκαρπη, ωστόσο εκείνη την εποχή κανείς δεν είχε λόγο να πιστέψει ότι κάτι παραφυσικό συνέβαινε. Το κορίτσι είχε σάρκα και αίμα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Υπήρξαν παρόμοιες αναφορές για παιδιά με μαύρα μάτια σε όλο τον κόσμο. Μερικοί πιστεύουν πως είναι εξωγήινοι, βαμπίρ ή φαντάσματα. Στην Αμερική, σύμφωνα με μαρτυρίες, παιδιά με μαύρα μάτια χτυπούν τις πόρτες σπιτιών και ζητούν αν μπορούν να μπουν μέσα. Η διαφορά είναι πως στο Cannock Chase εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας…».

http://www.newsbomb.gr

Ιρανοί ιατροί τοποθέτησαν οδοντιατρικό αμάλγαμα χρυσού στα κατεστραμμένα δόντια μίας λεοπάρδαλης, σε μία πρωτοφανή επέμβαση για την ασιατική χώρα.
Η περσική λεοπάρδαλη ή αλλιώς λεοπάρδαλη του Καυκάσου αποτελεί το μεγαλύτερο είδος λεοπάρδαλης στον πλανήτη, ενώ εκτιμάται πως από τις 870-1.290 που απομένουν στον κόσμο, περίπου οι 550-850 ζουν στο Ιράν.
Η καινοτόμος επέμβαση πραγματοποιήθηκε στα δόντια μιας αρσενικής λεοπάρδαλης με το όνομα Ρίκα. Η μητέρα του Ρίκα σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς όταν αυτός ήταν λίγων μηνών, και από τότε φιλοξενείται στο Μουσείο Νταραμπάντ και τον ζωολογικό κήπο της Τεχεράνης.

ALIREZA SHAHRDARI - PANAH
Ο Ρίκα υπέφερε από πόνο και πύον εξαιτίας μίας μόλυνσης στους κάτω κυνόδοντές του. Η μόλυνση είχε επεκταθεί στο σαγόνι του και έπρεπε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως, προτού θέσει απειλή για τη ζωή του.

Η χώρα δε διέθετε κάποιον ειδικό οδοντίατρο ζώων, έτσι ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Ιμάν Μεμαριάν στρατολόγησε μία ομάδα οδοντιάτρων και κτηνιάτρων για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.
Αφού ο Μεμαριάν μετέφερε τη ναρκωμένη λεοπάρδαλη με το ίδιο του το αυτοκίνητο στο ιατρικό κέντρο, η ομάδα των  ιατρών Μολαζέμ, Ομιντβάρι και Γκαζαλέχ πραγματοποίησε την επέμβαση. Μετά την απονεύρωση των μολυσμένων δοντιών, τοποθετήθηκε αμάλγαμα χρυσού πάνω στους κυνόδοντες, ενώ το επίπεδο αναισθησίας του Ρίκα παρακολουθούταν στενά.
Όταν συνήλθε από την επέμβαση η λεοπάρδαλη δεν επέτρεπε να την πλησιάσουν ούτε πίσω από το φράχτη, όπως έκανε στο παρελθόν, έτσι η ιατρική ομάδα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα είδος ειδικού πνευματικού σωλήνα για να της χορηγήσει εκ νέου αναισθητικό και να τη μεταφέρει πίσω στο ζωολογικό κήπο.
Δέκα ημέρες μετά την επέμβαση, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ανακοίνωσαν πως ο Ρίκα χαίρει άκρας υγείας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν την ίδια επέμβαση στο μέλλον για τους άνω κυνόδοντές του.
naftemporiki.gr
Από δύο άνδρες βιάστηκε ένας 24χρονος Βρετανός κατά τη διάρκεια του γνωστού  φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest  που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, γύρω στις 9.30 το βράδυ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 24χρονος πήγε πίσω από έναν θάμνο για να ουρήσει. Ξαφνικά, τον πλησίασε ένας άνδρας ο οποίος- σύμφωνα με την αστυνομία- του ζήτησε να κάνει σεξ μαζί του.

Ο Βρετανός αρνήθηκε και τότε εκείνος μαζί με τον συνεργό του, του άρπαξαν το κεφάλι και τον έριξαν κάτω. Η αστυνομία είπε ότι ο ένας άνδρας κρατούσε τον 24χρονο και ο άλλος τον βίαζε.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν και εγκατέλειψαν τον Βρετανό στο έδαφος.

Πάντως η αστυνομία του Μονάχου είναι καθησυχαστική και σημειώνει ότι η εγκληματικότητα στο φεστιβάλ είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

http://www.enikos.gr 
Την πικρία του για το γεγονός ότι δεν βρήκε ομάδα στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Τουρκία, όπου σκοράρει ακατάπαυστα οδηγώντας παράλληλα την ομάδα του στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ArenaFM 89,4 ο Φάνης Γκέκας.

Ο έλληνας επιθετικός αποθεώνεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καθώς εκτός των άλλων είναι και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

«Δεν είχα πρόταση από την Ελλάδα και φαίνεται πως είμαι λίγος για την χώρα» είπε χαρακτηριστικά...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την απόδοση του στην Τουρκία: «Τα πάμε πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής. Η χθεσινή νίκη με την Φενέρ είναι μεγάλη αλλά δεν μένουμε εδώ πέρα. Η Ακίσασπορ κάτι μου δίνει, έχω κολλήσει πολύ καλά και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Το να είμαι ήρωας σε μία πόλη όπως η Ακίσα και να σε αποθεώνει ο κόσμος είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο για εμένα. Αυτή την στιγμή η ομάδα μου είναι πρώτη στην βαθμολογία και εγώ πρώτος σκόρερ».

Για το σύστημα της Ακίσασπορ: «Παίζουμε 4-3-3 και το σύστημα έχει βασιστεί πάνω σε εμένα. Αυτό είναι ότι καλύτερο για εμένα».

Για όσους τον αμφισβήτησαν:
«Έχει καταντήσει βαρετό να λέω τα ίδια και τα ίδια. Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Το τι είμαι το έχει αποδείξει η καριέρα μου. Εγώ θέλω να συνεχίσω να είμαι αυτός που θέλω να είμαι. Δεν είχα πρόταση από την Ελλάδα και φαίνεται πως είμαι λίγος για την χώρα. Είμαι μεγάλος, άσχετος και δεν βάζω γκολ. Λέω καλημέρα σε αυτούς που θέλω να λέω και για αυτό ίσως δεν είμαι αποδεκτός. Κάποιοι θέλουν να ακούν το παραμύθι στην Ελλάδα και όχι την αλήθεια. Δεν αγαπήθηκα από οπαδούς ομάδας όσο θα έπρεπε. Οπαδικά δεν αγαπήθηκα ποτέ από κανέναν οπαδό επειδή δεν πούλησα ποτέ παραμύθι για κάτι που δεν είμαι».

Για το ενδιαφέρον που είχε υπάρξει από τον ΠΑΟΚ: «Η εποχή που ήταν να έρθω ήταν δύσκολη επειδή είχε προβλήματα ο ΠΑΟΚ. Ήταν το 2005 όταν είχε πάει ο Σαλπιγγίδης στον Παναθηναϊκό και τελικά εγώ πήγα στο εξωτερικό. Φάνηκε πως ήταν καλύτερα τελικά γιατί βγήκα πρώτος σκόρερ στην Μπούντεσλιγκα».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Παρακολουθώ όσο μπορώ το Ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω δορυφορικής. Βέβαια, παίζουμε και εμείς Σαββατοκύριακο οπότε βλέπω ότι προλαβαίνω. Ο ΠΑΟΚ έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να κρατηθεί στις πρώτες δύο θέσεις και να μην ξεφουσκώσει. Να μείνει ψηλά μέχρι το τέλος. Μεγάλη επιτυχία θα είναι και να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και έχει δώσει λεφτά. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να λέει πως πάει για πρωτάθλημα αλλά για την δεύτερη θέση. Αν πάει έτσι ίσως πετύχει το κάτι παραπάνω».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Τον έχω σε εκτίμηση. Είναι ένας άνθρωπος με ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την πόλη όπου μένει: «Εγώ μένω στην Σμύρνη αλλά η Ακίσα που παίζω είναι 70 χιλιόμετρα έξω. Η Σμύρνη είναι μια πόλη σαν την Θεσσαλονίκη. Το μόνο που λείπει είναι ο Λευκός Πύργος. Έχει κάποιους Έλληνες εδώ αλλά και φοιτητές. Επιπλέον, υπάρχουν και μερικοί παλιοί κάτοικοι».

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι άλλο κομμάτι το τι θέλω εγώ και το τι θέλει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Σκοπός είναι να μην χαλάσει το κλίμα που είχε η ομάδα εδώ και 10 χρόνια. Αυτό προσπαθούν να το χαλάσουν. Είτε είμαι εγώ είτε κάποιοι άλλοι πρέπει να διατηρηθεί το κλίμα των αποδυτηρίων. Ο προπονητής είναι καινούριος και έτσι του είπαν έτσι κάνει. Όμως η ομάδα βάδιζε με έναν ρυθμό και είχε επιτυχίες. Αν το αλλάξεις αυτό τότε κάνεις βήματα πίσω 10 χρόνων και επιστρέφεις στις αποτυχίες».

Για το διαφορετικό πόστο που ανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης: «Είναι μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά ελπίζω πως θα βοηθήσει από εκεί που είναι τώρα και να αλλάξει το κακό κλίμα».
Συνολικά 2.652 υποψήφιοι συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 122 θέσεων στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη συμμετοχή 2.652 υποψηφίων, από τους συνολικά 4.244 που είχαν εκδηλώσει συμμετοχή, δηλαδή ποσοστό 62,49%, διεξήχθη ο γραπτός διαγωνισμός για την κάλυψη 122 υπαλλήλων του Κλάδου Κύριου Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε ομαλά, σε 28 εξεταστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Πειραιά.

http://simantra.blogspot.gr 
Ακόμη ένα κίνητρο έχουν οι λεχώνες που δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν θα θηλάσουν το μωρό τους ή όχι: το αδυνάτισμα.

Σε πρόσφατη καμπάνια που έκανε το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης, τονίζει ότι μεταξύ των πλεονεκτημάτων του θηλασμού συμπεριλαμβάνεται το ότι μπορεί να κάψει έως 500 θερμίδες την ημέρα.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η απώλεια βάρους μεταφράζεται και σε άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, για καρδιοπάθειες κ.ά.

Τουλάχιστον το 75% των μωρών θηλάζουν για κάποια περίοδο, σε σύγκριση με το 60% ήταν πριν 15 χρόνια.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, παρόλο που οι γιατροί που υποστηρίζουν την καμπάνια λένε ότι ο θηλασμός θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον δώδεκα μήνες ή περισσότερο, αρκετές νέες μητέρες επιλέγουν να μη θηλάσουν για περισσότερο από έξι μήνες.

Η ενημερωτική εκστρατεία της Νέας Υόρκης, βασίζεται σε έκθεση που αναφέρει ότι μόλις το 54% των αφρο-αμερικανίδων επιχειρούν να θηλάσουν το μωρό τους, σε σύγκριση με το 74% των λευκών μητέρων και το 80% των μητέρων λατινικής καταγωγής.

Η έκθεση δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Medicine.

Πηγή: tanea.gr
Οι γείτονες είχαν σοκαριστεί, όταν τρομοκρατημένοι από τα απεγνωσμένες κραυγές του μικρού κουταβιού, βγήκαν έξω και βρήκαν τον Γκάρι Μπουλ να βιάζει το μικρό του κουτάβι στην βεράντα του σπιτιού του.

«Όταν μας είδε, άφησε κάτω το σκυλί και ανέβασε το παντελόνι του» είχαν δηλώσει αηδιασμένοι οι γείτονες στους αστυνομικούς που ήρθαν για να επιληφθούν της υπόθεσης τον περασμένο Μάρτιο στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το 8 μηνών κουτάβι «ούρλιαζε και έκλαιγε από τον πόνο και αυτός δεν σταματούσε».

Οι αστυνομικοί σοκαρισμένοι κι αυτοί βρήκαν εμφανή τα σημάδια του βιασμού, ενώ στην αναφορά τους σημείωναν ότι το μικρό κουτάβι «ήταν δεμένο με κοντή αλυσίδα, δεν είχε νερό, δεν είχε φαΐ, ήταν εξαιρετικά αδυνατισμένο και πολύ τρομαγμένο όταν το πλησίασαν».

Τώρα ο 61χρονος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης και ο μικρός σκύλος αναρρώνει σε κέντρο προστασίας ζώων στη Φλόριντα.

http://www.4news.gr 
Μία νέα ανάλυση αποκαλύπτει πως ο λιγοστός ύπνος στην εφηβεία αποσυντονίζει τον οργανισμό και αποδιοργανώνει τη συμπεριφορά, αλλά για βιολογικούς λόγους οι έφηβοι δεν μπορούν να μπαίνουν νωρίς για ύπνο - και επειδή αναγκάζονται να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στο σχολείο, μοιραία πάσχουν από έλλειψη ύπνου.

Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε πολλά προβλήματα, όπως η οξυθυμία, η αδιαφορία για το διάβασμα και η συνακόλουθη «πτώση» των βαθμών, η χρόνια κόπωση, η έλλειψη ενδιαφερόντων (είναι λ.χ. κλασική η ατάκα «άσε με, βαριέμαι») και τα προβλήματα συμπεριφοράς.

Η ανάλυση δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Learning, MediaandTechnology», και πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Πανεπιστημίου της Νεβάδα.

Όπως γράφουν οι επιστήμονες, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανθρώπινη βιολογία και η εκπαίδευση «μετρούν» τον χρόνο με διαφορετικό τρόπο. «Η ικανότητά μας να λειτουργούμε ομαλά και να μαθαίνουμε, παρουσιάζει διακυμάνσεις αναλόγως με τον βιολογικό χρόνο και όχι με τον συμβατικό κοινωνικό χρόνο», γράφουν.

Οι δύο αυτοί χρόνοι συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό κατά τα πρώτα χρόνια της σχολικής εκπαίδευσης και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο γυμνάσιο, όμως, όταν πια τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία, «υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στον κοινωνικό και τον βιολογικό χρόνο, η οποία είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής», σημειώνουν οι ειδικοί.

Η σύγκρουση αυτή οφείλεται στο ότι το βιολογικό ρολόι των εφήβων τούς εμποδίζει να αποκοιμηθούν πριν από τις 11 το βράδυ, αλλά το κοινωνικό απαιτεί να ξυπνήσουν στις 7 το πρωί ή και νωρίτερα ακόμα για να ετοιμαστούν για το σχολείο.

Επτά ή οκτώ ώρες ύπνου, όμως, είναι ανεπαρκείς για τους εφήβους - πόσο μάλλον που πολλοί δεν κατορθώνουν να κλείσουν τα μάτια τους πριν από τη 1 ή τις 2 το πρωί, οπότε κοιμούνται ακόμα λιγότερο.

Ποια είναι η λύση; Αφού προφανώς είναι αδύνατον να αλλάξει κάποιος το βιολογικό του ρολόι, η μοναδική εναλλακτική λύση είναι να αρχίζουν πιο αργά τα μαθήματα, απαντούν οι επιστήμονες.

Και εξηγούν πως σε όσα σχολεία και σχολές δοκιμάστηκε πιλοτικά η έναρξη των μαθημάτων αργότερα μέσα στην ημέρα, οι μαθητές παρουσίασαν εμφανείς βελτιώσεις στην ικανότητα εστίασης της προσοχής και στην παραγωγικότητά τους.

«Οι καλές πολιτικές πρέπει να βασίζονται σε καλά επιστημονικά στοιχεία. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι στις μέρες μας τα παιδιά είναι αντιμέτωπα με τεράστια μειονεκτήματα, επειδή αναγκάζονται να ακολουθούν ακατάλληλους χρόνους εκπαίδευσης», τονίζουν οι επιστήμονες.


ΠΗΓΗ: tanea.gr
Το TEST PAP για την πρόληψη και πρόωρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα. Το TEST PAP γίνεται δωρεάν στο Κ.Υ Ν.Μουδανιών μετά από ραντεβού με τη μαία στο τηλ.23733-50054 η 23733-50000.


http://simantra.blogspot.gr 
Περίπου ένα μήνα μετά τον γάμο του με την Αντζελίνα Τζολί, ο Μπράντ Πιτ αποφάσισε να αποκαλύψει πώς είναι ο έγγαμος βίος με την 39χρονη star.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, ο 50χρονος ηθοποιός, όταν ρωτήθηκε αν είναι ευτυχισμένος, απάντησε αινιγματικά:

«Πάντα πίστευα πως η ευτυχία είναι υπερεκτιμημένη. Η ζωή είναι μια σειρά δύσκολων γεγονότων που σε προετοιμάζουν για τις ευτυχισμένες στιγμές, και μια σειρά από ήττες αλλά και νίκες».Μιλώντας για τον γάμο του, είπε πως «δεν είναι απλά ένας τίτλος. Είναι πολύ περισσότερα από αυτό» ομολογώντας ότι στόχος του είναι πάνω απ΄όλα τα παιδιά του:

«Αυτή τη στιγμή θέλω λίγο να ηρεμήσω. Και να κάνω άλλα πράγματα. Ειλικρινά, νιώθω ότι θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου πριν μεγαλώσουν και φύγουν».

Μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχτεί πως είναι πολύ μοναχικός τύπος:

«Είμαι έτσι εκ φύσεως. Είμαι από τη φύση μου ήρεμος και πολύ πιο συγκρατημένος».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην καριέρα του, λέγοντας πως «πλέον έχω γίνει πολύ σνομπ με τους σκηνοθέτες. Πρέπει σχεδόν όλη την ώρα να λέω “όχι”. Το “όχι” είναι η πιο δυνατή λέξη στη δική μας βιομηχανία. Πρέπει να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου. Για να αφήσεις το σπίτι σου, πρέπει να το αξίζει πολύ η δουλειά!»

ΠΗΓΗ: star.gr
Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την αναμονή του σε υποκατάστημα τράπεζας αισθάνθηκε δυσφορία και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εξέπνευσε.

Ο άτυχος άντρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, περίμενε, όπως χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι σήμερα ανά την Ελλάδα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην κατάργηση της δυνατότητας μεταφοράς της θέσης φοίτησης για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ,  σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ, προχωρά το υπουργείο με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τις μεταγραφές φοιτητών.
Η τροπολογία περιελήφθη  στο νομοσχέδιο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων» και θα συζητηθεί την Τρίτη.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
aftodioikisi.gr
Ένα ποτό μας βοηθάει να χαλαρώσουμε, συνοδεύει τις ευχές μας, συμπληρώνει τα γεύματά μας, βάζει τη σφραγίδα του σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές μας και όπως εξηγούν οι επιστήμονες, κάνει καλό στην υγεία μας.
Βέβαια υπάρχουν και έρευνες που μας έχουν θορυβήσει, οι οποίες υποστηρίζουν πως όσο μικρή και αν είναι η ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσουμε, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας.
«Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου» έλεγαν οι πρόγονοί μας (γραμμένο και στην Παλαιά Διαθήκη) και για άλλους ο οίνος μπορεί να αντικατασταθεί από μπύρα, whisky, vodka ή από οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας του. Ο καθένας μας άλλωστε έχει το αγαπημένο του ποτό...
Τι είναι όμως αυτό που καθορίζει την προτίμησή μας στα αλκοολούχα ποτά; Μία νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι αισθήσεις αλλά και οι υποδοχείς που σχετίζονται με το αλκοόλ και την πικρή γεύση, συνδέονται με γενετικές παραλλαγές. Με λίγα λόγια, για την προτίμησή μας σε κάποιο συγκεκριμένο ποτό, υπεύθυνα είναι τα γονίδιά μας!
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει και ο επικεφαλής της μελέτης Dr. John Hayes επίκουρος καθηγητής Επιστήμης της Διατροφής στο Πολιτειακό  Πανεπιστήμιο της Pensilvania: “ Οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν ως προς τη γεύση που βιώνουν από ένα τρόφιμο ή ένα ποτό. Αυτές οι αντιληπτικές διαφορές έχουν βιολογική βάση, όπως συμβαίνει και στην αχρωματοψία. Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει ότι μερικοί άνθρωποι βιώνουν περισσότερο την πικρία και λιγότερο την γλυκύτητα από τα αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα”.
Βέβαια το αν και το πόσο θα “συμφωνήσει” κάποιος με την γενετική του προδιάθεση είναι θέμα επιλογής, διευκρινίζουν οι ερευνητές τονίζοντας πως: “Η βιολογία μπορεί να είναι ισχυρή, αλλά το αν θα την ακολουθήσει κάποιος ή όχι είναι θέμα επιλογής”.
Όποιο ποτό και αν προτιμάμε, ας μην ξεχνάμε το γνωστό μα τόσο σημαντικό ρητό που ανήκει στον  Κλεόβουλο (6ος αι. π. Χ.)  “Παν μέτρον άριστον”. (Να σημειωθεί ότι η αυθεντική μορφή της έκφρασης του Κλεόβουλου είναι “Μέτρον άριστον”).
 echoes.gr
Θα μπορούσε να είναι, σεξιστικό, ανέκδοτο. Αλλά στη πραγματικότητα είναι ένα άκρως πραγματικό περιστατικό: Γυναίκα οδηγός έκανε... συνολικά 81 παραβάσεις του ΚΟΚ στο ίδιο σημείο, όσες φορές δηλαδή την κατέγραψαν οι κάμερες της Τροχαίας σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας (λεωφόρος Γρίβα Διγενή), στην Κύπρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Φιλελεύθερος, η συγκεκριμένη γυναίκα βρίσκεται μπροστά σε ένα … τσουνάμι από εξώδικα.

Η Τροχαία της Κύπρου ενημερώνει πλέον τηλεφωνικά τους οδηγούς που πραγματοποιούν παραβάσεις, ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο. Τόσο οι 37 και πλέον χιλιάδες καταγγελίες, όσο και οι διαμαρτυρίες του κόσμου και του δημάρχου Έγκωμης, προσμέτρησαν στο να αυξηθεί το όριο ταχύτητας από τα 50 χιλιόμετρα στα 65 χλμ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα μυστικό που διατηρείται καλά κρυμμένο εδώ και 2.300 χρόνια στον εντυπωσιακό μακεδονικό τάφο της Αμφίπολης, στον τύμβο του Καστά, πρόκειται να αποκαλυφθεί στο κοντινό μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο σημαντικό έργο των αρχαιολόγων που έχουν εγκατασταθεί στην Αμφίπολη, προσπαθώντας να ανακαλύψουν όσα σημαντικά κρύβονται στο αρχαίο μνημείο.
Η σπουδαιότητα του μνημείου είναι τόσο μεγάλη που ασχολούνται με αυτό όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη, ανάμεσά τους και το Discovery Channel όπως επίσης και το History Channel. Και τα δύο αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τον Τύμβο στο λόφο Καστά, προσπαθώντας να απαντήσουν στο ένα και μοναδικό ερώτημα: Σε ποιον ανήκει τελικά ο μεγαλοπρεπής τάφος;
Αργά ή γρήγορα θα δοθούν οι απαντήσεις και θα λυθούν οι όποιες απορίες μας. Γνωρίζουμε όμως από που πήρε το όνομά του ο Τύμβος Καστά;
Τύμβος Καστά ονομάζεται ο λόφος στην περιοχή της αρχαίας Αμφίπολης κοντά στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, με το εσωτερικό του να προκαλεί δέος και θαυμασμό σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με αρχαίες αναφορές στην περιοχή υπήρχαν δύο λόφοι με το όνομα Καστά.
Ο "Μεγάλος Καστά" βρίσκεται στην βόρεια περιοχή της ανασκαφής και στην κορυφή του δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη αρχαίας θρακικής πόλης.
Υπάρχει βέβαια και ο "Μικρός Καστά" που μέσα του βρίσκεται ο μεγάλος τύμβος της ανασκαφής.
Μία πολύ πιθανή ερμηνεία για το όνομα του λόφου είναι να αποτελεί αντίστοιχο του λατινικού Castrum που στην νεοελληνική πέρασε σαν Κάστρο, θυμίζοντας την αρχαία εποχή που ήταν οχυρό.

Η αρχαία Αμφίπολη ιδρύθηκε από τους Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης. Κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου πέρασε στα χέρια των Σπαρτιατών, ενώ αργότερα ο Φίλιππος την κατέκτησε και έγινε μέρος του Βασιλείου των Μακεδόνων.
Με το πέρασμα του χρόνου η περιοχή κατοικήθηκε ξανά στις αρχές του 19ου αιώνα,
με τον τοπικό λαϊκό μύθο να θέλει στην Αμφίπολη να είναι θαμμένος ένας μεγάλος βασιλιάς.
Είναι γνωστό ότι στα ονόματα που έχουν δοθεί σε τοποθεσίες μπορεί να κρύβονται χαμένες σελίδες της ιστορίας, με το όνομα Καστά να είναι έτοιμο να μπει στο πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας.
echoes.gr
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία YAMAHA MOTOR CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., και τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης δικύκλων σκούτερ Yamaha και ΜΒΚ τύπου ΥΝ50.
Η ανάκληση αφορά 98 δίκυκλα, στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο η βάση που συνδέει τον κινητήρα με το σκελετό να ραγίσει εξαιτίας ανεπαρκούς συγκόλλησης των επιμέρους εξαρτημάτων της. Εάν η βάση τελικά σπάσει, το αποτέλεσμα θα είναι η απώλεια ευστάθειας του δικύκλου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου YAMAHA σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση της συγκεκριμένης βάσης με άλλη βελτιωμένη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561 (αρμόδιοι: Ν. Λάριος, Α. Κοσκινάς).
Ανάκληση αυτοκινήτων Opel τύπου Corsa D και Adam για έλεγχο του ενδιάμεσου άξονα τιμονιού εκτελεί η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 1.415 οχήματα (1.397 Corsa D και 18 Adam), παραγωγής 2004, εκ των οποίων τα 696 βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ο ενδιάμεσος άξονας τιμονιού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να σπάσει κατά την μετακίνηση του τιμονιού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι και, εάν απαιτηθεί, οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.
Η δράση του ανθρώπου επέφερε μέσα σε 40 χρόνια την εξαφάνιση περισσότερων από τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη: αυτή η ζοφερή διαπίστωση αποτελεί το κεντρικό σημείο της έκθεσης «Ζωντανός Πλανήτης 2014″ της μη κυβερνητικής οργάνωσης WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη αναφορά για την κατάσταση του πλανήτη.
«Οι διάφορες μορφές της ζωής είναι ταυτόχρονα η μήτρα των οικοσυστημάτων που επιτρέπει τη ζωή στη Γη και το βαρόμετρο αυτού που κάνουμε να ζει ο πλανήτης μας», γράφει ο γενικός διευθυντής του WWF Μάρκο Λαμπερτίνι.
«Και αδιαφορώντας για την τύχη τους, τρέχουμε προς το χαμό μας», προειδοποιεί.
Από το 1970 ως το 2010, ο Δείκτης Ζωντανός Πλανήτης –που μετρά την εξέλιξη 10.380 πληθυσμών 3.038 ειδών θηλαστικών, πτηνών, ερπετών, αμφιβίων και ψαριών– σημείωσε πτώση κατά 52%.
Και «αυτή η βαριά τάση δεν δίνει καμιά ένδειξη επιβράδυνσης», σύμφωνα με τη 10η έκδοση της έκθεσης, κατά την οποία είναι ακόμη δυνατό να δράσουμε για να ανατρέψουμε αυτή τη μείωση και να συνδυάσουμε ανάπτυξη και διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Η περισσότερο πληγείσα ζώνη είναι η Λατινική Αμερική (-83%), ακολουθούμενη από κοντά από την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, και το μεγαλύτερο τίμημα πλήρωσαν τα είδη του γλυκού νερού (-76%), όταν τα χερσαία και τα θαλάσσια είδη μειώθηκαν κατά 39%.
Η ανακοινωθείσα μείωση κατά 52% είναι πολύ πιο έντονη απ” ό,τι στις προηγούμενες εκθέσεις εξαιτίας αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού οι οποίες προτείνουν μια πιο πιστή απεικόνιση της παγκόσμιας κατανομής των ειδών των σπονδυλωτών, διευκρινίζει η μη κυβερνητική οργάνωση που ειδικεύεται στην προστασία ειδών που κινδυνεύουν.
Στην τελευταία από τις διετείς αυτές εκθέσεις της, η οποία χρονολογείται από το 2012, το WWF ανέφερε μια μείωση κατά 28% των άγριων ειδών από το 1970 ως το 2008. Ο δείκτης δεν κάλυπτε τότε παρά 2.699 είδη.
Οι αιτίες αυτής της μείωσης: η απώλεια και η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων (εξαιτίας της γεωργίας, της δημιουργίας πόλεων, της αποδάσωσης, της άρδευσης, των υδροηλεκτρικών φραγμάτων…), το κυνήγι και η υπεραλιεία και η κλιματική αλλαγή.
Έτσι πολυάριθμα ψάρια και ζώα των παραλίων έχουν εξαφανισθεί από το Κουρόνγκ, μια ζώνη της νότιας Αυστραλίας όπου η άντληση υδάτων για άρδευση έχει αυξήσει την αλμυρότητα.
Ή επίσης στην Αφρική, οι περιοχές όπου ζει ο ελέφαντας δεν αντιπροσώπευαν πια το 1984 παρά μόνο περίπου το 7% της ιστορικής περιοχής του. Ακόμη και σ” αυτές τις συνθήκες, εξαιτίας της λαθροθηρίας, ο αριθμός των ελεφάντων μειώθηκε από το 2002 ως το 2011 κατά 60%.
Η ανθρωπότητα υπερεκμεταλλεύεται τη Γη, καταναλώνει περισσότερους φυσικούς πόρους απ” όσους μπορεί να αποκαταστήσει ο πλανήτης: καταναλώνει περισσότερα ψάρια απ” όσα γεννιώνται, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ” όσο μπορούν να απορροφήσουν τα δάση και οι ωκεανοί…
«Σήμερα χρειαζόμαστε τη δημιουργική δυνατότητα μιάμισης Γης για να έχουμε στη διάθεσή μας τις οικολογικές υπηρεσίες που απολαμβάνουμε κάθε χρόνο», υπενθυμίζει το WWF.
Και η «βιο-ικανότητα», δηλαδή η διαθέσιμη επιφάνεια για να εξαφαλισθούν αυτά τα αγαθά και οι υπηρεσίες, δεν σταματάει να συρρικνώνεται με την παγκόσμια δημογραφική έκρηξη.
Από το 1961 ως το 2010, ο πληθυσμός αυξήθηκε από 3,1 σε σχεδόν 7 δισεκ. κατοίκους και η διαθέσιμη κατά κεφαλήν βιο-ικανότητα από 32 σε 17 στρέμματα παγκοσμίως.
«Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός πρόκειται να φθάσει τα 9,6 δισεκ. κατοίκους το 2050 και τα 11 δισεκ. το 2100, η διαθέσιμη βιο-ικανότητα για καθέναν από εμάς θα συνεχίσει να μειώνεται (…) μέσα σ” ένα κόσμο που χαρακτηρίζεται από την υποβάθμιση των εδαφών, την έλλειψη γλυκού νερού και την άνοδο του κόστους της ενέργειας».
Ποιός φταίει; Οι πλουσιότερες χώρες είναι συνολικά αυτές των οποίων το οικολογικό αποτύπωμα ανά κάτοικο είναι το πιο υψηλό.
Το 2010 το Κουβέιτ ερχόταν επικεφαλής και ακολουθούσαν το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Δανία, το Βέλγιο, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, το Μπαχρέιν και η Σουηδία. Η Γαλλία βρισκόταν στην 23η θέση και στην προτελευταία θέση ήταν η Κίνα, η οποία κατέχει ωστόσο την πρώτη θέση για το συνολικό αποτύπωμά της, μπροστά από τις ΗΠΑ και την Ινδία.
«Η χρήση των φυσικών πόρων και των οικολογικών υπηρεσιών των χωρών με υψηλά εισοδήματα είναι πέντε φορές πιο αυξημένη κατά κεφαλήν απ” ό,τι στις χώρες με χαμηλά εισοδήματα» και συνεπώς για να διατηρήσουν το βιοτικό επίπεδό τους, οι πλούσιες χώρες καταφεύγουν ευρέως στην βιο-ικανότητα άλλων.
Αν ζούσαμε όλοι όπως ζουν οι πολίτες του Κατάρ, θα χρειαζόμασταν 4,8 πλανήτες — 3,9 αν ήμασταν όλοι Αμερικανοί και 1,4 αν ήμασταν όλοι Νοτιοαφρικανοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελικά, το ήθος και η ανθρωπιά δε χάθηκε εντελώς στη χώρα μας, με την "επέλαση" της οικονομικής κρίσης. Ένας οδοκαθαριστής του δήμου Ξάνθης, βρήκε σε λαϊκή αγορά 4.200 ευρώ και, αντί να τα κρατήσει και να "κάνει πάρτυ", τα παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές!

Μετά από αναζήτηση της αστυνομίας, διαπιστώθηκε, πως το εν λόγω ποσό, ανήκει σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος εμφανίστηκε ευγνώμων, τόσο προς τον οδοκαθαριστή, πόσο και προς τους αστυνομικούς!


http://www.thestival.gr 
Υδρατμοί ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται 124 έτη φωτός μακριά –ή αν το θέλετε σε χιλιόμετρα, περίπου 1.173 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά- από τη Γη.
Ο πλανήτης αυτός έχει μέγεθος περίπου σαν αυτό του Ποσειδώνα και είναι ο μικρότερος και ο ψυχρότερος πλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος, για τον οποίο οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι περιέχει μόρια H2O (νερού) –τα δομικά στοιχεία της ζωής.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η ανακάλυψη αυτή, οδηγεί ένα βήμα μπροστά τη μελέτη των μακρινών εξωπλανητών, οι οποίοι μπορεί στο μέλλον να "αποκαλύψουν" στοιχεία ύπαρξης εξωγήινης ζωής.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια τεχνική, που ονομάζεται φασματοσκοπία μετάδοσης (transmissionspectroscopy), για να αναγνωρίσουν τα σημάδια των υδρατμών.
Προηγουμένως ήταν δυνατή μόνο η μέτρηση των ατμοσφαιρικών συνθέσεων εξωηλιακών πλανητών μεγαλύτερου μεγέθους από αυτό του Δία.
Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας DailyMail, πιστεύουν ότι ο πλανήτης αυτός –γνωστός ως HAT-P-11b- βρίσκεται πολύ κοντά στο αστέρι-ξενιστή, με θερμοκρασία περίπου 600 βαθμών Κελσίου, για να αναπτυχθούν ακόμη και τα πιο πρωτόγονα μικρόβια.
Ισχυρίζονται ακόμη ότι μπορεί να έχει ένα βραχώδη πυρήνα,τυλιγμένο με ένα παχύ αέριο υδρογόνου και η ατμόσφαιρά του να είναι χωρίς σύννεφιασε μεγάλο υψόμετρο.
Ωστόσο, τα δεδομένα που συνέλεξαν τα τηλεσκόπια HubblekaiSpitzer της NASA δείχνουν, ότι περιέχει ακόμη και σημάδια από υδρατμούς (εξάτμιση νερού).
Ο καθηγητής DrakeDeming από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ειδικός στη μελέτη"εξωπλανητών" που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ήλιους έξω από το ηλιακό μας σύστημα, δήλωσε ότι το νερό αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής-αν και η παρουσία του και μόνο δεν είναι αρκετή.
"Τα μόρια του νερού είναι διάσπαρτα στο σύμπαν. Όπου υπάρχει υδρογόνο και οξυγόνο σχηματίζεται φυσικά" είπε και συνέχισε: "Ακόμη και κάποιοι ήλιοι είναι ψυχροί αρκετά για να περιέχουν υδρατμούς, παρότι είναι προφανές ότι είναι πάρα πολύ ζεστοί για να υπάρξει ζωή εκεί".
Οι αστρονόμοι θέλουν να εξετάσουν την ιδέα ότι άλλοι πλανήτες δημιουργήθηκαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως ο δικός μας.
Στο αρχέγονο ηλιακό σύστημα, τα σωματίδιασκόνηςκαιπάγουέφερανηλεκτρικά φορτία που τα ανάγκασαν να μείνουν ενωμένα. Νωρίς σε αυτή τη διαδικασία, οι γιγαντιαίοι πλανήτες που δημιουργήθηκαν μακριά από τον ήλιο είχαν αρκετή βαρυτική έλξη για να προσελκύσουν μεγάλες ποσότητες αέριου υδρογόνου. Όμως το νερό παγώνει έξω από τις ατμόσφαιρες των γιγαντιαίων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, όπου εμφανίζεται μόνο σε βαθιά επίπεδα που είναι δύσκολο να παρατηρηθούν.
Οι πιο κοντινοί, μικρότεροι πλανήτες, όπως ο Άρης, η Αφροδίτη και η Γη είχαν νερό στις αρχές εξέλιξής τους, παρότι μόνο η Γη διατηρεί νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά της.
Όσο πιο μικρός είναι ένας πλανήτης, τόσο πιο πιθανό είναι τα πιο βαριά μόρια, όπως οι υδρατμοί να υπάρχουν σε αφθονία μαζί με το υδρογόνο.
"Οι ιδέες μας γύρω από το σχηματισμό πλανητών αναπτύχθηκαν με βάση αυτά που συνέβησαν στο δικό μας ηλιακό σύστημα, αλλά δε γνωρίζουμε αν άλλα πλανητικά συστήματα συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο" είπε ακόμη ο καθηγητής.
Ο ίδιος εξήγησε ότι η ανακάλυψη υδρατμών και υδρογόνου στον HATP-11b είναι ένα "κομμάτι-κλειδί στο παζλ αυτό" που συνάδει με τις βασικές ιδέες των αστρονόμων γύρω από το σχηματισμό των πλανητών.
news.gr

Τα κλασικά καμπανάκια στο λαιμό των βοοειδών ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ακοή και τις διατροφικές συνήθειές τους, σύμφωνα με Ελβετούς ερευνητές.
Πρόσφατη μελέτη του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, στη Ζυρίχη, εξέτασε περισσότερες από 100 αγελάδες, οι οποίες έφεραν στο λαιμό τους κουδούνια βάρους 5,5 κιλών, σε δεκάδες αγροκτήματα της χώρας, διαπιστώνοντας ότι τα βοοειδή ενδέχεται να χάσουν την ακοή τους, που είναι πιο ευαίσθητη από αυτή των ανθρώπων, εξαιτίας του ήχου της καμπάνας.
Τα επίπεδα του ήχου από τα κουδούνια μπορούν να φτάσουν τα 113 ντεσιμπέλ, που αντιστοιχεί στον θόρυβο που παράγει ένα αλυσοπρίονο, τη στιγμή που νόμιμο όριο στην Ελβετία θεωρούνται τα 85 ντεσιμπέλ.
Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αγελάδες που φορούσαν κουδούνια, μασούσαν την τροφή τους για λιγότερη ώρα, σε σύγκριση με τα ζώα που δεν κουβαλούσαν κάποιο καμπανάκι, σύμφωνα με την ελβετική «Schweiz Am Sonntag».
Η έρευνα δεν προσδιόρισε πάντως αν, πέρα από τον ήχο τους, και το βάρος των κουδουνιών έχει αρνητικές επιπτώσεις στις συνήθειες των βοοειδών.
Ελβετοί αγρότες ανέφεραν ότι τα παραδοσιακά κουδούνια αποτελούν μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας, ενώ υποστηρίζουν ότι οι βαριές καμπάνες, τις οποίες εξέτασε η έρευνα, χρησιμοποιούνται σπάνια.

ROVINGROG
Τα καμπανάκια έχουν μακρά παράδοση στην Ελβετία, καθώς εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται από κτηνοτρόφους, για να εντοπίζουν τα ζώα τους που βόσκουν σε ορεινές περιοχές.

Μάλιστα, οι πλουσιότεροι κτηνοτρόφοι συνήθιζαν να βάζουν μεγαλύτερες καμπάνες στα ζώα τους, ενώ αρκετά φεστιβάλ διοργανώνονται στη χώρα, με τα παραδοσιακά κουδούνια να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η εκπρόσωπος του ελβετικού γραφείου τουρισμού, Βερονίκ Κανέλ, ανέφερε σε τοπικά μέσα ότι θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς την Ελβετία χωρίς καμπάνες, ωστόσο συμπλήρωσε ότι ο σεβασμός των ζώων είναι υψίστης σημασίας. «Θα ήταν το τέλος ενός μύθου και μιας χαρακτηριστικής εικόνας της Ελβετίας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Fox News και τον τοπικό Τύπο, ακτιβιστές ζητούν εδώ και καιρό την απαγόρευση των κουδουνιών.
naftemporiki.gr
Μπορεί μία δουλειά γραφείου να μοιάζει ακίνδυνη, ωστόσο τα φαινόμενα απατούν. Ερευνες αποκαλύπτουν ότι οι πολλές ώρες σε μία καρέκλα μπροστά από έναν υπολογιστή μπορεί να απειλήσουν τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Πιο αναλυτικά το Business Insider παρουσιάζει μία λίστα με τις βλαβερές συνήθειες των εργαζομένων καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν σε όσους εργάζονται σε ένα γραφείο.
  • Η καθιστική ζωή οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες
Ερευνες έχουν αποδείξει ότι όταν κάποιος κάθεται σε ένα γραφείο για οκτώ ή και περισσότερες ώρες, όπως κάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, τότε αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο μυϊκών σκελετικών παθήσεων, παχυσαρκίας, διαβήτη, καρκίνου, καρδιοπάθειας καθώς και νεφρικών νόσων.
  • Οι πολλές ώρες στην καρέκλα αφαιρούν χρόνια ζωής
Είναι γνωστό πως η καθιστική ζωή είναι καταστροφική για το σώμα. Ομως οι κράμπες και τα πιασίματα είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σας απασχολεί, καθώς σύμφωνα με έρευνες οι πολλές ώρες σε μία καρέκλα μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.
  • Ενα γραφείο -διάδρομος δεν κάνει τόσο καλό όσο πιστεύετε
Αρκετοί εργαζόμενοι επιλέγουν για τις ώρες που δουλεύουν να χρησιμοποιούν γραφεία -διαδρόμους, έτσι ώστε να παραμένουν σε φόρμα. Παρόλο που αυτά τα μηχανήματα μπορεί να απομακρύνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, μπορεί να τραυματιστείτε από μία πιθανή πτώση.
  • Η σωστή στάση του σώματος στην καρέκλα είναι το Α και το Ω
Αν η εργασία σας απαιτεί να περνάτε πολλές της ημέρας σε μία καρέκλα, τότε καλό θα ήταν να κάθεστε σωστά, με την πλάτη σας ίσια. Θα σας γλιτώσει από σοβαρές, μακροχρόνιες ασθένειες.
  • Το πρωινό είναι σημαντικό γεύμα
Συνήθως οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν αντέχουν το πρωινό ξύπνημα, με αποτέλεσμα να σηκώνονται αργοπορημένοι από το κρεβάτι τους και να τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν να φτάσουν στη δουλειά τους. Με αυτό το πρόγραμμα ξεχνούν ένα βασικό γεύμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από το πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενοι που αμελούν το πρωινό, υποβάλλουν το σώμα τους σε άγχος και διαταράσσουν τον μεταβολισμό τους.
  • Θανατηφόρο το φαστ φουντ
Καλό θα ήταν να αποφεύγετε το φαστ φουντ, για να ελαττώσετε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.
  • Η υπερβολική έκθεση στα φωτοτυπικά και τους εκτυπωτές δεν κάνει καλό
Σύμφωνα με έρευνες, η έκθεση επί πολλές ώρες την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φωτοτυπικά και εκτυπωτές, μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των πνευμόνων.
  • Ο υπολογιστής μειώνει την ποσότητα του σπέρματος
Αν χρησιμοποιείτε φορητούς υπολογιστές καλό θα ήταν να μην τους έχετε πάνω στα πόδια σας για πολλές ώρες. Η θερμότητα μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
  • Θανατηφόρα η εργασία άνω των 10 ωρών καθημερινά
Μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιοπάθειες και κατά συνέπεια στον θάνατο, σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών.
  • Βλαβερή η μεταμεσονύκτια εργασία
Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και να αυξήσει τις ορμόνες του στρες.
Πηγή: iefimerida.gr
Το πιο ακριβό κοκτέιλ του κόσμου «ακούει» στο όνομα «Gigi» και μπορείτε να το βρείτε στην
πανάκριβη περιοχή Mayfair του Λονδίνου και κοστίζει 11.500 ευρώ!.

Φτιάχνεται από μια δόση σαμπάνιας Vintage Cristal του 1990, ένα πολύ σπάνιο μπράντι Samalens Vieille Relique Vintage Bas Armagnac του 1888 και από φύλλα χρυσού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph. Το κοκτέιλ περιγράφεται αλλιώς και ως «υγρός χρυσός» και στοιχίζει κοντά στις 9.000 λίρες Αγγλίας (8.888 για την ακρίβεια).

Δημιουργήθηκε προς τιμήν της ηθοποιού Grace Jones με αφορμή τα εγκαίνια του εστιατορίου Gigi, στα οποία παρευρέθηκε η ίδια με το σύντροφό της Boy George.

Η υπεύθυνη του καταστήματος, Cesare Papagna, δήλωσε ότι ήθελαν να προσφέρουν κάτι πολύ ιδιαίτερο στη γνωστή κινηματογραφική αστέρα λόγω της ημέρας. Λόγω της... αστρονομικής τιμής του, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρώσουν το κοκτέιλ μόλις το παραγγείλουν για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «μην περνάει η κάρτα»!

Είναι μια κίνηση που πολλοί άνθρωποι την κάνουν από συνήθεια. Το "κρακ" στα δάχτυλα, ή σε άλλους συνδέσμους τους σώματος (γόνατα, αγκώνες, αυχένας) θεωρείται από πολλούς ότι προκαλεί αρθρίτιδα μετά από χρόνια επανάληψη.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί ότι ισχύει και το όλο θέμα αποτελεί αιτία αντιπαράθεσης και υποθέσεων.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Uniformed Services University of the Health Sciences στις ΗΠΑ, δημοσίευσαν μια μελέτη στην επιθεώρηση Journal of the American Board of Family Medicine, με την οποία απαντούν οριστικά στο ερώτημα: Το "κρακ" στα δάχτυλα προκαλεί ή όχι αρθρίτιδα στα χέρια;

Για τις ανάγκες της έρευνας ο επικεφαλής δρ Kevin deWebber και η επιστημονική του ομάδα εξέτασαν τις περιπτώσεις 215 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 135 είχαν διαγνωστεί με οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) στα χέρια. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας από 50 έως 89 ετών.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για τη συχνότητα, τη διάρκεια και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνήθεια των συμμετεχόντων να κάνουν "κρακ" στα δάχτυλα των χεριών τους.

Διαπίστωσαν ότι:

-Το 20% από τους 215 συμμετέχοντες έκαναν αυτή την κίνηση τακτικά

-Το 21,5% εκείνων που έκαναν "κρακ" στα δάχτυλα τακτικά, είχε ΟΑ

-Το 18,1% εκείνων που δεν είχε το συνήθειο αυτό, είχε ΟΑ

Συμπερασματικά, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η διαφορά στην εκδήλωση ΟΑ στις κλειδώσεις των χεριών μεταξύ εκείνων που κάνουν "κρακ" στα δάχτυλα και εκείνων που δεν το κάνουν, είναι στατιστικώς αμελητέα και άρα δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία, ότι το "κρακ" στα δάχτυλα προκαλεί τελικά οστεοαρθρίτιδα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!