Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

 

Έχουν περάσει χρόνια από το διαζύγιο τους αλλά συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ.

Μεγάλο ζήτημα αποτελεί το θέμα της επιμέλειας των παιδιών τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Page Six» η Τζολί κατηγορεί ανοιχτά τον πρώην σύζυγό της ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη διασημότητά του για να κερδίσει ειδική μεταχείριση στη μακρόχρονη μάχη της επιμέλειας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή οι δικηγόροι υπεράσπισης του Πιτ ξεκίνησαν τη Δευτέρα μια προσπάθεια να ανατρέψουν την απόφαση απόλυσης του δικαστή που έχει αναλάβει το θέμα της επιμέλειας των παιδιών του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού.

Η νομική ομάδα της Τζολί όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και ανταπέδωσε τα πυρά υποστηρίζοντας: «Αυτό το είδος παιχνιδιού από την πλευρά του Μπραντ Πιτ είναι μια απέλπιδα προσπάθεια ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του για να έχει ειδική μεταχείριση. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει τίποτα να δείτε ή να αναθεωρήσετε».

Αγκάθι στο διαζύγιό τους αποτελεί και το κτήμα στη Γαλλία, το περίφημο, Château Miraval. Η διαμάχη έχει να κάνει με τις κινήσεις που φέρεται να έκανε η Τζολί μυστικά για να πουλήσει το 50% του κτήματος που έχει μαζί με τον Πιτ.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού μιλώντας στην Page Six εξήγησε πως η Τζολί προσπάθησε ύπουλα να πουλήσει το κομμάτι του κτήματος με τα κρασιά που ανήκουν στο διάσημο ζευγάρι από κοινού, κτήμα το οποίο φιλοξένησε τον γάμο τους. Το κτήμα αυτό έχει αξία 140 εκατομμυρίων ευρώ και ανήκει κατά ποσοστό 50% στις δύο εταιρίες των δύο ηθοποιών.

 «Λεφτά στο λεπτό»: Διαδικτυακή αμοιβή από τη Ζάκυνθος ως τη Λαμία

Το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας συνέστησε στους καταναλωτές να αποφεύγουν την αγορά κινεζικών κινητών τηλεφώνων και συνέστησε σε όσους ήδη έχουν, να τα πετάξουν, καθώς όπως διαπιστώθηκε, τα smartphones της Xiaomi Corp, έχουν μια ενσωματωμένη ικανότητα να εντοπίζουν και να λογοκρίνουν όρους και φράσεις όπως ”Ελευθερώστε το Θιβέτ”, ”ζήτω η ανεξαρτησία της Ταϊβάν” ή ”δημοκρατικό κίνημα”.

Η δυνατότητα αυτή στο λογισμικό του τηλεφώνου Mi 10T 5G της Xiaomi είχε απενεργοποιηθεί για την «περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί από απόσταση οποιαδήποτε στιγμή, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας.

″Η σύστασή μας είναι να μην αγοράσετε νέα κινεζικά τηλέφωνα και να απαλλαγείτε από αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μαργκιρις Αμπουκεβίσιους παρουσιάζοντας την έκθεση.

Η Xiaomi δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Η έκθεση του National Cyber ​​Centre ανέφερε επίσης ότι το τηλέφωνο Xiaomi έστελνε κρυπτογραφημένα δεδομένα χρήσης τηλεφώνου σε διακομιστή στη Σιγκαπούρη.

Ένα ελάττωμα ασφαλείας βρέθηκε επίσης στο τηλέφωνο P40 5G της κινεζικής Huawei, αλλά ανάλογο ελάττωμα δεν εντοπίστηκε στο τηλέφωνο της άλλης κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας, OnePlus.

Ο εκπρόσωπος της Huawei στη Βαλτική είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BNS ότι τα τηλέφωνά της εταιρείας δεν κάνουν αποστολή δεδομένων των χρηστών στο εξωτερικό.

Η έκθεση αναφέρει ότι η λίστα με τους όρους και τις εκφράσεις που θα μπορούσαν να λογοκριθούν από τις εφαρμογές συστήματος του τηλεφώνου Xiaomi, συμπεριλαμβανομένου του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο, περιλαμβάνει σήμερα 449 όρους στα κινέζικα και ενημερώνεται συνεχώς. ”Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για τη Λιθουανία αλλά για όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν εξοπλισμό Xiaomi”, ανέφερε έκθεση.

Οι σχέσεις μεταξύ Λιθουανίας και Κίνας επιδεινώθηκαν πρόσφατα. Η Κίνα ζήτησε τον περασμένο μήνα από τη Λιθουανία να αποσύρει τον πρέσβη της από το Πεκίνο και είπε ότι θα ανακαλέσει τον απεσταλμένο της στο Βίλνιους αφού η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι η διπλωματική της αποστολή της στη Λιθουανία θα έφερε την ονομασία Γραφείο Αντιπροσώπου της Ταϊβάν.

Οι διπλωματικές αποστολές της Ταϊβάν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το όνομα της πρωτεύουσας Ταϊπέι, αποφεύγοντας μια αναφορά στο ίδιο το νησί, το οποίο η Κίνα ισχυρίζεται ότι είναι δικό της έδαφος.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησε με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας Iνγκριτα Σιμονίτε την περασμένη εβδομάδα και τόνισε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τη χώρα της δεδομένων των πιέσεων που δέχεται από το Πεκίνο.

 

Το συκώτι σας παίζει καίριο ρόλο στην γενική κατάσταση της υγείας σας. Ως ένα από τα μεγαλύτερα όργανα του σώματος, το συκώτι (ήπαρ) είναι υπεύθυνο για μεταβολικές λειτουργίες. Μία εξ αυτών είναι η μετατροπή θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή σας, ώστε το σώμα σας να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Αλλά όταν το συκώτι σας αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που προσπαθεί “να σας πει”, ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοείτε αυτές τις ενδείξεις, όσο λεπτές και αν είναι.

Τα πιο βασικά προειδοποιητικά σημάδια για πρόβλημα στο συκώτι

Έχετε λίγη έως καθόλου όρεξη

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια ηπατικής βλάβης είναι η απώλεια της όρεξης.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας, αλλά μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Egyptian Journal of Chest Diseases and Tuberculosis έδειξε, ότι μια πιθανή αιτία είναι η κίρρωση του ήπατος, η οποία μπορεί να κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το να ξεκουράζεστε καλά.

Προβλήματα μνήμης

Όταν αντιμετωπίζετε ηπατική ανεπάρκεια, το συκώτι δεν μπορεί να απομακρύνει σωστά τις τοξίνες από το αίμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση τοξινών στον εγκέφαλο. Αυτό είναι γνωστό ως ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Δυστυχώς, ένα από τα αποτελέσματα αυτής της πάθησης είναι η απώλεια μνήμης.

Είστε κουρασμένοι όλη την ώρα

Ένα από τα πιο απίστευτα κοινά σημάδια ηπατικής βλάβης είναι η χρόνια κόπωση, η οποία σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Canadian Journal of Gastroenterology, θα μπορούσε να συμβεί λόγω αλλαγών στους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο.

Έχετε φαγούρα

Η πρωτοπαθής χολική χολαγγειίτιδα -μια χρόνια ασθένεια που καταστρέφει τους χοληφόρους πόρους στο συκώτι- συνήθως δεν έχει ιδιαίτερα αισθητά συμπτώματα. Αλλά ένα πρώιμο σημάδι είναι η φαγούρα στο δέρμα. Σίγουρα, το δέρμα σας μπορεί να είναι απλά αφυδατωμένο, αλλά αν η φαγούρα μοιάζει σαν κάτι συνηθισμένο για εσάς, αξίζει να το ελέγξετε. Ο κνησμός του δέρματος είναι επίσης δείκτης κίρρωσης του ήπατος.

Παρατηρείτε κιτρίνισμα στα μάτια ή στο δέρμα σας

Το να βλέπεις το λευκό των ματιών σου να κιτρινίζει -ή να κιτρινίζει το δέρμα σου- μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά έχει μια σταθερή εξήγηση: ονομάζεται ίκτερος και οφείλεται σε υψηλό επίπεδο χολερυθρίνης στο σώμα. Η χολερυθρίνη είναι μια κιτρινωπή χρωστική που εκκρίνεται από το συκώτι. Εάν παρατηρήσετε τέτοιον αποχρωματισμό, μπορεί να οφείλεται σε πολλά διαφορετικά σημάδια βλάβης του ήπατος, από κίρρωση έως ηπατίτιδα Β.

Ξαφνική αύξηση βάρους…

Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχετε κίρρωση του ήπατος, μια ασθένεια που αναπτύσσεται αργά και αντικαθιστά τον υγιή ιστό του ήπατος με ουλώδη ιστό, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος μέσω του ήπατος και εμποδίζοντας το όργανο να λειτουργεί σωστά.

…αλλά και ξαφνική απώλεια βάρους

Το να χάνετε γρήγορα κιλά δεν είναι μόνο ένα σημάδι κίρρωσης του ήπατος. Είναι επίσης καμπανάκι κινδύνου για ηπατίτιδα C, μια ιογενή λοίμωξη που οδηγεί στη φλεγμονή του ήπατος.

Οι παλάμες σας γίνονται κόκκινες

Θα μπορούσε να οφείλεται σε μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, μια κατάσταση που συνεπάγεται την αποθήκευση υπερβολικού λίπους στα ηπατικά κύτταρα. Επηρεάζει ακόμα και τους ανθρώπους που πίνουν πολύ λίγο -ή και καθόλου!- αλκοόλ.

Το στήθος σας μεγαλώνει

Ένα από τα πιο σοκαριστικά προειδοποιητικά σημάδια της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος είναι η αύξηση του στήθους στους άντρες. Πιστεύεται ότι η αύξηση του περιττού ιστού του μαστού (γυναικομαστία) συμβαίνει λόγω ορμονικής ανισορροπίας οιστρογόνου και τεστοστερόνης.

Κάνετε εύκολα μελανιές

Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να μελανιάζετε πιο εύκολα, επειδή το δέρμα σας γίνεται πιο λεπτό. Εάν δεν υπάρχει κάποια άλλη προφανής εξήγηση (π.χ. χτύπημα) μπορεί να είναι ένα από τα σημάδια βλάβης του ήπατος. Η ηπατική νόσος μπορεί επίσης να σας κάνει να μελανιάζετε πιο συχνά.

Τα ούρα σας έχουν πιο σκούρο χρώμα από το συνηθισμένο

Το να βλέπετε σκούρα ούρα όταν πάτε στην τουαλέτα μπορεί να είναι ένα από τα ενδεικτικά σημάδια βλάβης του ήπατος. Η χολερυθρίνη δεν είναι υπεύθυνη μόνο για το κιτρίνισμα των ματιών ή του δέρματος, αλλά μπορεί να αλλάξει και το χρώμα των ούρων σας.

Έχετε τακτικά κρυάδες

Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι χολόστασης κατά τη διάρκεια της ηπατικής νόσου. Αυτό συμβαίνει όταν η ροή της χολής στο συκώτι έχει μειωθεί, ή σταματήσει εντελώς.

Τα μάτια ή το στόμα σας είναι στεγνά

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι πίσω από την εμφάνιση ξηροφθαλμίας, ή ξηροστομίας. Μπορεί να οφείλετε στο ότι μεγαλώνετε ή στα φάρμακα που παίρνετε. Αλλά μια πιθανή αιτία είναι πολύ πιο σοβαρή. Η πρωτοπαθής χολική χολαγγειίτιδα είναι γνωστό ότι προκαλεί αυτά τα προβλήματα, τα οποία μπορεί να είναι πρώιμα συμπτώματα της χρόνιας ηπατικής νόσου.

Πηγή: iatropaidia.gr

 

Τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ 2021 αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της ΑΑΔΕ και είναι έτοιμα για εκτύπωση.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πληρώσουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ οι φορολογούμενοι μπορούν είτε να εξοφλήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ είτε να εξοφλήσουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επιβάρυνση.

1) Πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

3) Στην αριστερή στήλη αλλάξτε το έτος αναφοράς από 2020 σε 2021.

4) Στις «Εκτυπώσεις» θα πατήσετε τη δεύτερη επιλογή (Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2021).

Αλλαγές στο εφετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ θα διαπιστώσουν:

  • Οι φορολογούμενοι στους οποίους λόγω προσθήκης ενός έτους στην παλαιότητα των ακινήτων τους θα εφαρμοστεί φέτος μικρότερος συντελεστής παλαιότητας που μειώνει τον φόρο.
  • Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητα εντός του 2020 με συνέπεια η ακίνητη περιουσία τους την 1η Ιανουαρίου 2021 να έχει αυξηθεί ή μειωθεί αντίστοιχα.
  • Οι φορολογούμενοι που τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες στα ακίνητά τους, καθώς ο φόρος θα είναι αυξημένος αφού θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων που είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2021.
  • Οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία και εμφάνισαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις μειωμένα εισοδήματα εξαιτίας του μέτρου της αναστολής εργασίας ή των κουρεμένων ενοικίων με αποτέλεσμα να πληρούν για πρώτη φορά τα εισοδηματικά κριτήρια για τη μερική (κατά 50%) ή την ολική (κατά 100%) απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ.

 Ποιοι θα λάβουν έκπτωση

Συγκεκριμένα, έκπτωση 50% δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:

  1. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
  2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.
  3. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρη απαλλαγή από τον φόρο θα έχουν οι οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
  2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Ο νέος λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογουμένους θα δώσει τη δυνατότητα καταβολής την πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς οι ιδιοκτήτες να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου.

 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η εμφάνιση του 28χρονο μποξέρ Michele Broili, ο οποίος αναμετρήθηκε στην Τριέστη με τον 34χρονο Μαροκινό Hassan Nourdine.

Ο 28χρονος προκάλεσε αντιδράσεις καθώς το σώμα του είναι γεμάτο με ναζιστικά τατουαζ. Βλέποντας τον αθλητή οι θεατές άρχισαν να διαμαρτύρονται, καθώς και να διερωτώνται πως η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρας έδωσε την άδειά της στον συγκεκριμένο πυγμάχο να παίζει σε επίσημες διοργανώσεις.

Οπως αναφέρει το RT, οι Αθλητικές Αρχές της χώρας εξετάζουν πλέον το πώς ένας πυγμάχος με την σημαία των SS στο σώμα του κατόρθωσε να κάνει συνολικά ως τώρα 16 επίσημα ματς, τα οποία επειδή δεν μεταδίδονταν τηλεοπτικά δεν προκάλεσαν και τον αντίστοιχο σάλο.

Ο αντίπαλός του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα τα τατουάζ του, σοκαρίστηκα. Τα βρήκα απαίσια. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να τα έχει πάνω του. Η Πυγμαχική Ομοσπονδία της χώρα έπρεπε να είχε διαπιστώσει ήδη την ροπή του εν λόγω πυγμάχου προς τον φασισμό. Το να προτρέπεις σε βία αντίκειται στους νόμους. Δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτά τα τατουάζ. Από την άλλη είναι διπλή η ευχαρίστηση να νικάς έναν τέτοιον τύπο!»

Από την μεριά του ο προπονητής του Ιταλού Broili, είπε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:

«Ο Michele μιλά μόνο για τον αθλητισμό και θέλει μόνο να είναι αθλητής. Είναι μάλιστα πρότυπο μιας και σηκώνεται από τις 4 το πρωί για να προπονείται…»

Κάποιοι από τους θεατές επεσήμαναν πως στο κοινό υπήρχαν ναζιστές φίλοι του Broili που αντάλλαζαν μεταξύ τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ενώ τραγουδούσαν και ναζιστικά τραγούδια. Επίσης αναφέρθηκε πως ο Broili χαιρέτησε ναζιστικά προς την γωνία του.

Στο σώμα του Ιταλού υπάρχει επίσης ο αριθμός 88 που είναι κώδικας για το ‘Heil Hitler’, αλλά και σύμβολο με νεκροκεφαλή (Totenkopf) που αφορά παραστρατιωτική μονάδα, η οποία είχε είχε τον έλεγχο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!