Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Το υπερπολυτελές καταφύγιο που θα σώσει χιλιάδες ανθρώπους από το τέλος του κόσμου
Ένα καταφύγιο που κατασκευάστηκε στην Νότια Ντακότα, υπόσχεται πως θα προστατεύσει από 6.000 έως 10.000 ανθρώπους σε περίπτωση καταστροφής του κόσμου, είτε σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου είτε σε περίπτωση πτώσης αστεροειδούς ή μετεωρίτη.

Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο μέρος, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Vivos σε στρατιωτική τοποθεσία, έχοντας τοποθετήσει LED παράθυρα, ώστε να υπάρχει απόλυτη προσομοίωση με τον έξω κόσμο.
Οι τοίχοι και οι πόρτες είναι ατσάλινοι και είναι εξαιρετικά ενισχυμένοι για να αντέξουν. Είναι υπερπολυτελές και δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει ότι βρίσκεσαι σε καταφύγιο. Στις αποθήκες του μάλιστα έχουν ήδη τοποθετηθεί προμήθειες για 12 μήνες. Αν έρθει το τέλος του κόσμου, τότε θα σώσει χιλιάδες ζωές.

 
Η μηχανή του καφέ που χωράει...σε μία τσάντα
Μέχρι σήμερα κουβαλούσαμε τον καφέ στο γραφείο, την σχολή η όπου τον χρειαζόμασταν σε θερμός...μέχρι σήμερα γιατί πλέον μπορούμε να κουβαλάμε ολόκληρη την καφετιέρα που έχει ακριβός το ίδιο μέγεθος και χωράει σχεδόν παντού.
Η Alfawise μια Κινέζικη εταιρία τεχνολογίας αποφάσισε να κάνει την μικρότερη μηχανή καφέ χωρίς αυτή να κοστίζει μια περιουσία (η τιμή της είναι στα 50 ευρώ) και μάλιστα παίρνει και κάψουλες και αλεσμένο καφέ.
Η διαδικασία μάλιστα είναι εξαιρετικά απλή και γίνεται με ένα κουμπί. Άπλα τοποθετείτε μια κουταλιά αλεσμένου καφέ ή κάψουλα - ζεστό ή κρύο νερό - πιέζετε το κουμπί - και ο καφές είναι έτοιμος.
Η καφετιέρα είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας υλικά (FDA Approved) και είναι αρκετά ανθεκτική.
Γιατί το hangover είναι αδύνατο να γιατρευτεί
Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσεις το hangover είναι να περιμένεις. Όταν έρχεται η ώρα να το γιατρέψεις, είσαι κυριολεκτικά μόνος σου. «Κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι προκαλεί το hangover, γι’ αυτό και δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία», δήλωσε ο Ed Boyer, τοξικολόγος του Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνης.
Υπάρχουν κάποιες θεωρίες. Η αφυδάτωση ή η διαδικασία διάσπασης του αλκοόλ που δημιουργεί μια χημική ένωση στην ροή του αίματος, είναι κάποιες από αυτές. Αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ακριβή αιτία του hangover. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται έρευνα. Μια μελέτη του 2015 έδειξε πως ο κορεάτικος χυμός αχλαδιού, βοήθησε αρκετά όσους υπέφεραν την επόμενη μέρα μιας κραιπάλης. Τον Ιούνιο του 2017, η ο Εθνικός Οργανισμός Τροφών και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ενέκρινε ένα συμπλήρωμα διατροφής, που αν το πάρεις πριν τον ύπνο, υποτίθεται ότι μειώνει τα συμπτώματα του hangover την επόμενη μέρα.
Δεν πρόκειται όμως για φάρμακο, αλλά για κάτι που απλά θα μειώσει τα συμπτώματα. Σαν αυτό υπάρχουν αρκετά. Το νερό ή κάποιο υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες πριν τον ύπνο, μπορούν αν βοηθήσουν. Μδερικοί θεωρούν πως κάποια φάρμακα (πάντα πριν τον ύπνο), μπορούν να διώξουν τον πονοκέφαλο της επόμενης ημέρας. Τα φάρμακα αυτά πρέπει να περιέχουν ιμπουπροφαίνη (όπως Advil ή Nurofen) και όχι ακεταμινοφαίνη (που βρίσκεται στο Panadol και στο Depon), γιατί θα βλάψει ακόμα περισσότερο το συκώτι.
Υπάρχει και η «ομοιοπαθητική» συνταγή, που λέει ότι θα κάνει κάλο το ίδιο ποτό (ένα) που έπινες το προηγούμενο βράδυ. Δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα αισθανθείς κάπως καλύτερα. Όπως και με ένα ευκολοχώνευτο φαγητό, που θα σε βοηθήσει να αντικαταστήσεις κάποιο από τα χαμένα άλατα. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να διώξουν το hangover με ιδρώτα στο γυμναστήριο. Άλλα ο Boyer λέει πως αυτό προσφέρει απλά ικανοποίηση πως κάνεις κάτι. Και φυσικά υπάρχει και ο ύπνος.
Προς το παρόν, το μοναδικό γιατρικό για το hangover είναι η υπομονή. Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξεις ποια είναι τα όρια σου στο αλκοόλ. Μέχρι που είσαι μια χαρά και μετά από πόσα, θα ξυπνήσεις με όλα τα συμπτώματα του hangover. Γιατί μια όμορφη βραδιά με αλκοόλ, είναι πάντα επιθυμητή. Αλλά συνήθως έρχεται με συνέπειες…
Αυτή η μητέρα έχει 100 online προτάσεις τον μήνα για ραντεβού...
Οι ιστοσελίδες online γνωριμιών είναι πάρα πολλές. Κάθε τόσο ξεπηδά και κάποια καινούργια που διαφέρει ελάχιστα από τις υπόλοιπες. Πάντα προσπαθεί κάτι παραπάνω να προσφέρει , για να έχει μια σημαντική διαφορά ώστε να προσελκύσει όσους περισσότερους χρήστες μπορεί.
Μια από αυτές είναι αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα γνωριμιών που ονομάζεται « Beautiful People». Και είναι αμφιλεγόμενη γιατί υποτίθεται πως αφήνει μόλις «όμορφους ανθρώπους» να γίνουν μέλη.
Και ίσως αυτοί οι άνθρωποι να έχουν εκατοντάδες προτάσεις. Και να μην σταματούν να απαντούν σε μηνύματα. Μέσα στα μέλη είναι και μια μητέρα τριών παιδιών, η Tanya Jaksha, η οποία όχι απλά είναι όμορφη αλλά φαίνεται και νέα. Εσείς βασικά πόσο την κάνετε;
Αποφάσισε να γίνει μέλος της ιστοσελίδας από περιέργεια. Και μάλλον έχει περάσει πολύ καλά από τότε. Ένας άνδρας της έδωσε την πιστωτική του για να ψωνίσει ό, τι θέλει, ενώ στα μαγαζιά θα την μετέφερε μια λιμουζίνα!
Αρραβωνιάστηκε τον πρώτο άντρα που γνώρισε μέσω του site, αλλά τελικά χώρισε. Οπότε αποφάσισε να επανέλθει στο ψάξιμο. «Δεν είχα και πολλές προσδοκίες», λέει η μητέρα. «Όταν με δέχτηκαν κολακεύτηκα. Αλλά δεν νομίζω όλοι οι άνθρωποι στο site να είναι απαραίτητα συμβατικά όμορφοι και ελκυστικοί». Περιγράφοντας την ιστοσελίδα με μια λέξη, η Tanya επέλεξε την λέξη «ψυχαγωγική» και λέει πως το διασκεδάζει να μιλάει με άντρες απ’ όλον τον κόσμο.
«Δεν ξέρεις ποτέ με ποιον θα συνδεθείς, από μέρα σε μέρα. Μπορεί να μένουν δίπλα, ή στην άλλη άκρη του κόσμου. Το λατρεύω αυτό». Και συνέχισε, «Είναι αρκετά δύσκολο να απαντήσεις σε όλους. Πάντως είχα πολλές περιπέτειες. Ευτυχώς, αν και η ιστοσελίδα φαίνεται να βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση, όλοι όσοι γνώρισα είναι έξυπνοι και επιτυχημένοι», λέει ειλικρινά η Tanya.
Η Tanya φοβόταν πάντα ότι θα γεράσει, οπότε εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να το καταπολεμήσει με αυστηρό πρόγραμμα. Δεν αποκαλύπτει πάντως πώς το έχει καταφέρει. Και για να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα; Πόσο χρονών είναι;
Το πιστεύετε ή όχι, είναι 50, κι ας μοιάζει το πολύ με 30! «Μου κάνουν πολύ συχνά κομπλιμέντα για την εμφάνισή μου. Έχω προσπαθήσει αρκετά εδώ και 20 χρόνια για να δείχνω έτσι, οπότε κάθε κομπλιμέντο είναι μια μικρή νίκη», δηλώνει ενθουσιασμένη.
Το προφίλ της είναι το πιο δημοφιλές για γυναίκες 50 και άνω, αφού την ζητούν σε ραντεβού περίπου 100 φορές τον μήνα, με τις περισσότερες προσκλήσεις να έρχονται από νεότερους άντρες.
Ο ιδανικός πάντως άντρας γι’ αυτήν, θα πρέπει να είναι έξυπνος, με χιούμορ, ασυνήθιστος και με αυτοπεποίθηση. Ίσως αν τα έχετε όλα αυτά να έχετε μια ευκαιρία μαζί της…
Ποια παράξενη παγκόσμια μέρα γιορτάζεται τη μέρα των γενεθλίων σου
Ποια παράξενη παγκόσμια μέρα γιορτάζεται τη μέρα των γενεθλίων σου; Μήπως η UFO Day ή η Παγκόσμια Μέρα Φυστικοβούτυρου; Ψάξτο!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!