Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018


Ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο κιθαρίστας των Rolling Stones, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο των υπερβολών, των ναρκωτικών, του σεξ και το ροκ-εντ-ρολ, ανακοίνωσε ότι έκοψε το αλκοόλ. Ή "περίπου".
"Ήταν καιρός να σταματήσω", εξήγησε ο 74χρονος μουσικός, που είναι γνωστό ότι λατρεύει το ουίσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone.
"Πάει ένας χρόνος τώρα", διευκρίνισε. "Είχα βαρεθεί. Δεν βλέπω κάποια διαφορά", συνέχισε.
Πάντως, ο φίλος και συνάδελφός του Ρόνι Γουντ, που και ο ίδιος σταμάτησε να πίνει αλκοόλ από το 2010, είπε ότι πλέον ο Ρίτσαρντς είναι πιο "μειλίχιος". "Είναι χαρά να δουλεύεις μαζί του. Είναι ανοιχτός σε περισσότερες ιδέες", είπε.
Ο Ρίτσαρντς, που στο παρελθόν έχει συλληφθεί πολλές φορές για κατοχή ναρκωτικών, παραδέχτηκε ότι δεν έκοψε το ποτό με το μαχαίρι. Καμιά φορά, είπε, πίνει μια μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί.

Το διαζύγιο της Αντζελίνας Τζολί και του Μπραντ Πιτ διεκδικεί τα πρωτεία για το πιο... πικρόχολο του Χόλιγουντ.
Η διάσημη ηθοποιός, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του US Weekly, είπε στον 15χρονο γιο τους, ότι ο πατέρας του "δεν ήθελε να τον υιοθετήσουν". Η 43χρονη ηθοποιός είπε επίσης στο αγόρι ότι ο Μπραντ Πιτ ήταν εξαγριωμένος όταν η ίδια προχώρησε τις διαδικασίες για να τον εντάξουν στην οικογένεια τους.
Πηγή κοντά στους δύο ηθοποιούς αποκάλυψε ότι "αυτή η κίνηση έβλαψε τη σχέση του παιδιού και του Πιτ αν και ο πατέρας αρνήθηκε όσα είπε η Τζολί".

Κατηγορία για φορολογική απάτη απήγγειλε ο ισπανός εισαγγελέας εναντίον της κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα.
Ο εισαγγελέας υποστηρίζει πως η Σακίρα απέφυγε να καταβάλει περισσότερα από 14,5 εκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο των τριών ετών που ζούσε στη βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας, μετέδωσε το Europa Press.
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη περίπτωση διάσημου προσώπου που κατηγορείται ότι απέφυγε να καταβάλει φόρους στην Ισπανία, μετά τις έρευνες σε βάρος των ποδοσφαιριστών Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.
τάφος ενός υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πάνω από 4.400 χρόνια πριν ανακαλύφθηκε στην νεκρόπολη της Σακάρα κοντά στο Κάιρο από αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.
Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στην βασιλεία του φαραώ Νεφερίρκαρ, σύμφωνα με το υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον κάτοχο του τάφου, την μητέρα του, την σύζυγό του και την οικογένειά του. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες εσοχές με αγάλματα που αναπαριστούν τον ιερέα και μέλη της οικογένειάς του.
Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, οι αιγυπτιακές αρχές είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη επτά τάφων, τέσσερις από τους οποίους χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν, από την ίδια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλο αριθμό σκαραβαίων και μουμιοποιημένων γατών.
Η Σακάρα, νότια του Καΐρου, είναι μία τεράστια νεκρόπολη στην οποία βρίσκεται η γνωστή κλιμακωτή πυραμίδα του φαραώ Ζοζέρ, η πρώτη πυραμίδα της περιόδου των φαραώ.
Το μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε περί το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Η εταιρεία Dick Clark Productions ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Αγκιλέρα θα συμμετάσχει μαζί με τους Bastille, Dan and Shay και New Kids On The Block στον καθιερωμένο εορτασμό για την έλευση του Νέου Έτους και στην αντίστροφη μέτρηση που μεταδίδονται ζωντανά ως τηλεοπτικό σόου «Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest” που προβάλλεται από το ABC.
Η Κριστίνα Αγκιλέρα εμφανίστηκε τελευταία φορά στο σόου το 2007. Είναι η δεύτερη φορά που θα πάρουν μέρος οι New Kids και οι Bastille και η πρώτη εμφάνιση των Dan και Shay.
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Ράιαν Σίκρεστ θα παρουσιάσει το σόου και στην αντίστροφη μέτρηση θα είναι μαζί του η Τζένι ΜακΚάρθι.
Ο Post Malone θα κάνει την πρώτη εμφάνιση μετά τον ερχομό του Νέου Έτους.

Τριάντα μεγάλα κομμάτια πάγου απ' τα ανοιχτά της Γροιλανδίας έφερε στο Λονδίνο ο Όλαφουρ Έλιασον. Τα τοποθέτησε σε δύο σημεία της πόλης, ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται στην Κατοβίτσε της Πολωνίας να συζητήσουν, στο πλαίσιο της φετινής Διακυβερνητικής Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, για τρόπους αντίδρασης στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Τα 24 κομμάτια που έχουν τοποθετηθεί μπροστά στην Tate Modern και τα άλλα έξι που τοποθετήθηκαν έξω από το «στρατηγείο» του Bloomberg στο Σίτι έλιωσαν γρήγορα, δεν άντεξαν πάνω από βδομάδα.
Ο Ισλανδο-δανός καλλιτέχνης είπε ότι η εγκατάσταση «Ice Watch» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κοπεγχάγη το 2014, και έναν χρόνο μετά στο Παρίσι, και ότι αποτελείται από τεμάχια πάγου που αποκόπηκαν από παγετώνα, και τα οποία λιώνουν με αργούς αρυθμούς «για να γίνουν σαφή τα επιστημονικά δεδομένα, ώστε να τα νιώσουμε».
Με τη βοήθεια του Μίνικ Θόρλεϊφ Ρόζινγκ, καθηγητή γεωλογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας, στην Κοπεγχάγη, τα κομμάτια πάγου «αλιεύτηκαν» στο φιορδ Νούουπ Καγκερλούα της Γροιλανδίας.
«Αν κατεβείτε και δείτε τα 24 μπροστά από την Τέιτ και τα έξι έξω από αυτό το κτίριο - η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο κτίριο του Bloomberg στη βρετανική πρωτεύουσα -, θα παρατηρήσετε ότι όλα είναι σαν άτομα, είναι σαν όντα. Και ότι σας μιλούν με ψιθύρους έτσι και κολλήσετε το αυτί σας πάνω τους, και θα μπορέσετε να ακούσετε τον ήχο των φυσαλίδων που σκάνε και θα δείτε ότι όλα διαφέρουν μεταξύ τους» είπε ο Ρόζινγκ. «Και αυτό που μας λένε είναι για έναν κόσμο που είναι διαφορετικός απ' αυτόν που έχουμε σήμερα. Οι φυσαλίδες έχουν αέρα που είναι φρέσκος και καθαρός και έχει το μισό διοξείδιο του άνθρακα από αυτό που σήμερα έχουμε στην ατμόσφαιρα. Μας φέρνει μήνυμα για την τρομακτική αλλαγή που συμβαίνει αυτήν ακριβώς τη στιγμή» πρόσθεσε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!