Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Οι πιο χαριτωμένες φωτογραφίες αδέσποτων ζώων
Κάποιοι προσφέρουν εθελοντικά σε ζώα που χρειάζονται αγάπη και προσοχή και πάνω απ 'όλα ένα νέο σπίτι!
Το φωτογραφικό υλικό των εθελοντών φέρνει κοντά μας αυτά τα υπέροχα πλάσματα που ζουν σε καταφύγια αδέσποτων και ίσως κάνουν κάποιους να θελήσουν να αποκτήσουν ένα ζωάκι.
 cute-animal-pictures-shelter-workers-63-5a8596d400619__605.jpg
cute-animal-pictures-shelter-workers-22-5a8bd48452222__605.jpg
cute-animal-pictures-shelter-workers-18-5a84134744a61__605.jpg
cute-animal-pictures-shelter-workers-10-5a8593684d7fa__605.jpg
 5a84161c587de_99rldvo__605.jpg
5a83fb8783ce9_YZ0owyf-png__605.jpg
5a82fcf6e186d_kl2z5b2uulf01__605.jpg
5a82fa288d337_bYoIbpt__605.jpg
5a82f7d79c085_mJhrWG8__605.jpg
5a82baf07efc3_l4gtEqf__605.jpg
5a8bdfbdcc997_qb8d1ln0pgvz__605.jpg
cute-animal-pictures-shelter-workers-360jpg-5a8bdb803f839__605.jpg

Ουάσινγκτον (Xinhua) – Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες αποκαλύπτουν πώς ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το έντερο μέσω των νηματωδών παρασίτων για τη ρύθμιση της διάρκειας ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Genes & Development.
Ο Σάγιουν Χου, συγγραφέας του βιβλίου και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ερευνητές από το πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας χρησιμοποίησαν διαφορετικές περιβαλλοντικές θερμοκρασίες, οι οποίες ως γνωστόν επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των παρασίτων, για να διερευνήσουν πώς επεξεργάζονται οι νευρώνες πληροφορίες σχετικά με την εξωτερική θερμοκρασία, και να μεταδώσουν αυτές τις πληροφορίες σε άλλα μέρη του σώματος.
Οι επιστήμονες προσδιόρισαν δύο διαφορετικούς τύπους νευρώνων – έναν που ανιχνεύει το θερμό και άλλον που ανιχνεύει το ψυχρό- οι οποίοι δρουν στην ίδια πρωτεΐνη μέσα στο έντερο «λέγοντάς» του, είτε να επιβραδύνει, είτε να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Όταν ο νευρώνας που ανιχνεύει την ψύξη εντοπίζει μια πτώση της θερμοκρασίας, θέτει σε λειτουργία μία αλυσίδα επικοινωνίας που απελευθερώνει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή, στο έντερο του παράσιτου. Στη συνέχεια, η σεροτονίνη προτρέπει μια γνωστή πρωτεΐνη που ρυθμίζει την ηλικία, την DAF-16, για να ενισχύσει τη δραστηριότητά της και να αυξήσει τη μακροζωία του παράσιτου.
Αντιθέτως, ο νευρώνας ανίχνευσης θερμότητας, στέλνει μια σύνθεση παρόμοια με την ινσουλίνη στο έντερο. Εκεί, εμποδίζει τη δραστηριότητα της ίδιας πρωτεΐνης DAF-16, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του παράσιτου. Χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο διαδικασίες, ο εγκέφαλος είναι σε θέση να επεξεργάζεται τα σήματα από το εξωτερικό περιβάλλον και στη συνέχεια να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες, για να επικοινωνήσει με το έντερο για τη διαδικασία της γήρανσης. Επίσης, αυτά τα σήματα μπορούν να μεταδοθούν από το έντερο σε άλλα μέρη του σώματος, επιτρέποντας στους νευρώνες να ρυθμίζουν τη γήρανση σε όλο το σώμα. Προηγούμενες έρευνες επικεντρώθηκαν κυρίως στο πώς τα σήματα από το έντερο μπορούν να επηρεάσουν τις νευρολογικές λειτουργίες, αλλά είναι πολύ λιγότερο γνωστό για το τρόπο με τον οποίο ο συνδυασμός εγκεφάλου-εντέρου επηρεάζει ορισμένες βιολογικές διεργασίες, όπως η γήρανση.
«Με τις έρευνες που κάναμε είναι σαφές ότι εγκέφαλος και έντερο μπορούν να συνεργασθούν για να ανιχνεύσουν πληροφορίες που σχετίζονται με την γήρανση και στη συνέχεια, να τις μεταβιβάσουν σε άλλα μέρη του σώματος», αναφέρει ο Χου.

Πολλές δοξασίες, περισσότερες εικασίες και ακόμη περισσότερες σκέψεις… Τι συμβαίνει άραγε στον ανθρώπινο εγκέφαλο λίγο πριν επέλθει ο θάνατος; Στο παραπάνω ερώτημα επιχειρούν να δώσουν απάντηση οι επιστήμονες, συγκεντρώνοντας στοιχεία από μεγάλη έρευνα που διεξήγαγαν τα τελευταία χρόνια.
Τα αποτελέσματα από την έρευνα μίας ομάδας νευρολόγων από το Charité–Universitätsmedizin στο Βερολίνο, ήταν ομολογουμένως εκπληκτικά. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια ώστε να «διαβάσουν» τις αντιδράσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου, λίγο πριν επέλθει το τέλος.
Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι ακόμη και πέντε λεπτά μετά τη διακοπή λειτουργίας της καρδιάς, τα εγκεφαλικά κύτταρα παραμένουν ζωντανά και εξακολουθούν να λειτουργούν.
Η δε συνείδηση του ατόμου, παραμένει «ζωντανή» για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, παρ’ ότι όντως το σώμα έχει πεθάνει και δεν μπορεί να επανέλθει.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι το εξής. Το τελευταίο λεπτό πριν «κλείσει» ο εγκέφαλος, εμφανίζεται ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων, τις οποίες οι επιστήμονες χαρακτήρισαν «εξάπλωση της κατάθλιψης».
Με άλλα λόγια, όταν τα εγκεφαλικά κύτταρα συνειδητοποιούν ότι το σώμα έχει πεθάνει, καταρρέουν και αντιδρούν όπως αντιδρούν κατά την περίοδο που ο άνθρωπος έχει περιέλθει σε καταθλιπτικό σοκ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!