Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019


Τα βιώματα που τους τραυμάτισαν αποτυπώθηκαν στο ταλέντο τους και οι κραυγές που έκρυψαν μέσα τους βρήκαν διέξοδο στην τέχνη τους, αποδίδοντας τους μία δόξα που εν πολλοίς δεν τη ζήτησαν, ίσως και να μην την ήθελαν καν, όπως προκύπτει από την ανάγνωση διαφόρων βιογραφιών γνωστών καλλιτεχνών.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο ηθοποιός Joaquin Phoenix, η ερμηνεία του οποίου στην ταινία Joker συζητιέται από το πρώτο trailer. Ο ηθοποιός έχει αποδώσει και στο παρελθόν με αριστοτεχνικό τρόπο σκοτεινούς ρόλους και ίσως το κλειδί που ξεκλειδώνει όλη αυτή τη μαεστρία να κρύβεται στην ίδια του την ύπαρξη και σε όσα βίωσε στη ζωή του, τα οποία ούτε εύκολα, ούτε συνηθισμένα τα λες…
Η αρχή έγινε με το πρώτο του κλάμα, το πρώτο βλέμμα, τα πρώτα βήματα στη ζωή. Ο Joaquin δεν γεννήθηκε σε ένα συνηθισμένο σπίτι, δεν γεννήθηκε σε σπίτι καν… Αντίθετα, οι γονείς του, χίπις εκείνης της εποχής είχαν πάρει την αδιανόητη απόφαση να ενταχθούν σε μία σέχτα, μία αίρεση που είχε εντελώς διεστραμμένες απόψεις για το σεξ.
Οι διαστροφικές συνήθειες της αίρεσης
Ο πρωταγωνιστής του Μονομάχου και του Walk The Line έμελε να γεννηθεί μέσα στην αίρεση Children of God, Τα Παιδιά του Θεού, μία διεστραμμένη κοινότητα όπου ενήλικες έκαναν σεξ με παιδιά, μητέρες πήγαιναν με τα αγόρια τους και πατέρες με τις κόρες τους και οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το κορμί τους για να προσελκύσουν νέα μέλη.
Αρχηγός της ομάδας ήταν ο David Brandt Berg και προς τα έξω έδειχνε την εικόνα ότι έχει φτιάξει μία μεγάλη χριστιανική οικογένεια που αγαπούσε ιδιαιτέρως τη μουσική και προσπαθούσε να βοηθήσει όσους ήταν σε ανάγκη. Αυτή ήταν η βιτρίνα. Η πραγματικότητα περισσότερο έμοιαζε με κόλαση, ειδικά για τα άτυχα παιδιά που βρέθηκαν στους κόλπους της.
Η σέχτα αυτή είχε γοητεύσει διάφορους διάσημους, όπως την ηθοποιό Rose McGowan και τον κιθαρίστα των Fleetwood Mac Jeremy Spencer. Εκεί βρέθηκαν και οι γονείς του Joaquin, John και Arlyn Bottom τη δεκαετία του 1970.
Όσα έζησε η οικογένεια μέσα στα «Παιδιά του Θεού» είναι δύσκολο να περιγραφούν. Οι μαρτυρίες είναι σοκαριστικές και ένα από τα θύματα υπήρξε ο αδερφό του River.
Η εφαρμογή πρέπει να εγγυάται...
Οι επιλογές για να στείλεις ένα γραπτό μήνυμα σε κάποιον ποικίλλουν. Υπάρχει το Messenger, το Slack, το Snapchat, το Instagram, το Skype και άλλα. Ωστόσο η ασφάλεια και αξιοπιστία πολλών από αυτών είναι αμφιλεγόμενη.
Σίγουρα, δεν θα επιθυμούσες το προσωπικό σου μήνυμα σε ένα άτομο να διαρρεύσει, ώστε να μπορεί και τρίτος να το δει, ειδικά όταν δεν θέλεις αυτό να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου σε μια δικαστική διαμάχη ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί η εφαρμογή μηνυμάτων σου;
Η άκρως αποτελεσματική κρυπτογράφηση, λοιπόν, είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιλογή εφαρμογής. Η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι, ουσιαστικά, το πως μετατρέπετε μια πληροφορία, -ένα κείμενο στην προκειμένη περίπτωση- έτσι ώστε να μην βγάζει κανένα νόημα στα μάτια τρίτων. Μόνο όποιος έχει το «κλειδί» της κρυπτογράφησης μπορεί να διαβάσει την αρχική πληροφορία. Ετσι, λοιπόν, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, δίνουν σε κάθε χρήστη ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό «κλειδί». Τα μηνύματα που φτάνουν στο κινητό του είναι κρυπτογραφημένα με το δημόσιο «κλειδί» και μπορούν να ανοιχτούν μόνο με το ιδιωτικό «κλειδί».
Με αυτόν τον τρόπο, κανένας άλλος εκτός από τον χρήστη της εφαρμογής (ούτε η εταιρία που τη δημιούργησε) μπορεί να διαβάσει το μήνυμα.
Επίσης, δεν θα πρέπει να φτάνουν σε τρίτο μάτι πληροφορίες όπως σε ποιόν μιλάτε και πότε, ποια πρόσωπα έχετε στη λίστα επαφών σας ή ποια μηνύματα έχετε αποθηκεύσει στο πρόχειρο ή το ιστορικό σας. 
NurPhoto via Getty Images
Ανταλλαγή μηνυμάτων
Για να προτιμήσετε μια εφαρμογή μηνυμάτων θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως η δυνατότητα «αυτοκαταστροφής» μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βάζουμε χρονοδιακόπτη στις μυστικές μας συνομιλίες επιτρέποντας τους να διαγράφονται μόνες τους μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό προστατεύει από αδιάκριτα «βλέμματα» που έχουν πρόσβαση στο κινητό σου και από χάκερ.
Το να μπορείτε να στέλνετε ανώνυμα μηνύματα μπορεί να αποτελεί για εσένα ένα ακόμη πλεονέκτημα.
Ακόμη και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός προστασίας απορρήτου Electronic Frontier Foundation δεν συνιστά κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή μηνυμάτων. Και αυτό γιατί λαμβάνοντας υπ′ όψη τα παραπάνω, η επιλογή εφαρμογής είναι μια περίπλοκη υπόθεση.
Οι εφαρμογές μηνυμάτων λειτουργούν μόνο όταν ο συνομιλητής σου έχει και εκείνος λογαριασμό σε αυτές. Μόνο το SMS φτάνει σε όλους με έναν αριθμό τηλεφώνου, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλές. Το iMessage διαθέτει καλή κρυπτογράφηση αλλά είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές Apple. Το Facebook Messenger και το WhatsApp έχουν παγκόσμια εμβέλεια, αλλά και μια κοινή πηγή αξιοπιστίας: Το Facebook.
Ουσιαστικά, θα πρέπει να βάζετε πάνω από όλα την ασφάλεια. Αυτές, λοιπόν είναι οι εφαρμογές που πρέπει να προτιμάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget:
Facebook Messenger
Associated Press
Messenger
 Πλεονεκτήματα: Είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή (περίπου 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες). Δεν χρειάζεσαι τον αριθμό τηλεφώνου για να συνομιλήσεις και μπορείς να ενεργοποιήσεις διάφορες ρυθμίσεις για άκρως μυστικές συνομιλίες, όπως η «αυτοκαταστροφή».
Μειονεκτήματα: Αυτές οι ρυθμίσεις δεν είναι εύχρηστες για όλους και δεν λειτουργούν σε οποιαδήποτε συσκευή. Το κυριότερο απ′ όλα: Ανήκει στο Facebook. Μια εταιρία που πουλάει τα δεδομένα των χρηστών σε διαφημιστές, δεν είναι σίγουρο τι μπορεί να κάνει με τα μηνύματά μας, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα απορρήτου.
WhatsApp 
VIVA
WhatsApp
 Πλεονεκτήματα: Άκρως αξιόπιστη κρυπτογράφηση που επιτρέπει ομαδικές συνομιλίες σε παγκόσμια εμβέλεια και για κάθε είδος συσκευής (iOS ή Android). Επίσης, δεν αποθηκεύει τα μηνύματά σου στο αρχείο του αφού παραδοθούν.
Μειονεκτήματα: Η επιφυλάξεις των ειδικών για το Facebook, που ωστόσο δηλώνει πως δεν έχει πρόσβαση στα μηνύματα και δεν χρησιμοποιεί αυτή την εφαρμογή για συλλογή δεδομένων.
Telegram
Coindesk
Telegram
 Πλεονεκτήματα: Έχει ποικιλία ρυθμίσεων για την ασφάλεια των κρυφών συνομιλιών, είναι και αυτό δωρεάν και δεν ανήκει σε εταιρία που επιτρέπει την πώληση δεδομένων.
Μειονεκτήματα: Για μια εφαρμογή με προτεραιότητα της την προστασία του απορρήτου, δεν έχει την καλύτερη δυνατή μέθοδο κρυπτογράφησης.
Signal 
ASSOCIATED PRESS
Signal App
Πλεονεκτήματα: Αξιόπιστες ρυθμίσεις ασφάλειας και προστασίας και πάρα πολύ καλή κρυπτογράφηση. Ανήκει στην μη κερδοσκοπική εταιρία Signal Foundation και είναι δωρεάν.
Μειονεκτήματα: Πρέπει το άτομο με το οποίο θέλεις να συνομιλήσεις να κατεβάσει και εκείνο την εφαρμογή.
Η Signal Foundation διευθύνεται από έναν συνιδρυτή του WhatsApp.

To πιο τρελό πάρτι διοργάνωσε η ομάδα «Crackalackin» στο Περθ της Αυστραλίας. Και αυτό γιατί έπαιζαν επί 3 ώρες το Mr Brightside των Killers.

«Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ όσων έρχονται στα event μας. Μας το ζητάνε συνεχώς και έτσι σκεφτήκαμε γιατί να μην κάνουμε ένα πάρτι που θα το παίζουμε για τρεις ώρες», είπε ο μάνατζερ της ομάδας Λιζ.
Μάλιστα δεν είναι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοιο event, καθώς πρόσφατα είχαν κάνει ένα άλλο που έπαιζαν συνεχώς το Old Town Road του Lil Nas X.

Σύμφωνα με πειραματική έρευνα, που διεξήγαγε αυστραλιανή ομάδα επιστημόνων, οι νεκροί… δεν βρίσκουν ησυχία κατά τη διαδικασία της αποσύνθεσης. Μια ανακάλυψη, φυσικά, που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις Αρχές στις έρευνες δολοφονιών, καθώς δίνεται, ουσιαστικά, στο θύμα μια ευκαιρία να πει «την τελευταία του ιστορία».
Μέχρι σήμερα, αυτό που ξέραμε ήταν το λογικό: Τα ανθρώπινα πτώματα μένουν ακίνητα, εκτός αν τα μετακινήσει κάποιος.
Η ερευνήτρια Alyson Wilson, ωστόσο, χρησιμοποίησε για 17 μήνες ειδικές time lapse κάμερες και μελέτησε πτώματα που αποσυντίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, λίγο έξω από το Σίδνεϊ. Οι κάμερες «τραβούσαν» τα σώματα σε διαστήματα 30 λεπτών, δίνοντας στους ερευνητές μία σαφή ένδειξη της διαδικασίας αποσύνθεσης. «Αυτό που ανακαλύψαμε ήταν ότι τα χέρια κινούνται απίστευτα πολύ, ώστε να καταλήξουν από εκεί που βρίσκονται ευθεία με το σώμα και προς τα κάτω, στο πλάι του σώματος», δήλωσε η κα. Wilson στο ABC News.
«Γνωρίζοντας, πλέον, ότι η κίνηση του σώματος είναι αποτέλεσμα της αποσύνθεσης και όχι επειδή κάποιο πτωματοφάγο ζώο προσπάθησε να φάει το πτώμα ή λόγω της αρχικής τοποθέτησής του, είναι πολύ σημαντικό, προκειμένου να προσδιορίσουμε τι ακριβώς συνέβη. Ιδιαίτερα αν αυτή η κίνηση που έχουμε είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύεται», πρόσθεσε.
Μια εξίσου σημαντική ανακάλυψη ήταν ότι τα πτώματα που μελετήθηκαν στο ίδιο σημείο θα μουμιοποιούνταν υπό τις σωστές συνθήκες και μάλιστα, ανά πάσα στιγμή μέσα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο! Στη συνέχεια, δε, ο οργανισμός θα συνέχιζε να μουμιοποιείται για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Ο ίδιος χώρος, να σημειώσουμε τέλος, χρησιμοποιείται επίσης για τη μελέτη των νεκρών ζώων στα διάφορα στάδια της αποσύνθεσής τους και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εκπαίδευση των σκύλων της αστυνομίας, που βρίσκουν πτώματα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!