Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά και όμως η ενημέρωση της κατάστασής μας στο Facebook μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα πράγματα απ' ότι πιστεύουμε από την προσωπικότητά μας μέχρι την ψυχική μας υγεία.
Σύμφωνα με το thelocal, Σουηδοί ερευνητές ανέλυσαν τις καταχωρήσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και εντόπισαν τη σκοτεινή τριάδα θεμάτων για τα οποία μιλούν οι διαταραγμένες προσωπικότητες του Facebook.
Στην έκθεση τους με τίτλο «The dark side of Facebook: Semantic representations of status updates predict the Dark Triad of personality», ο καθηγητής Sverker Sikström του Πανεπιστημίου Lund και ο Danilo García της Ακαδημίας Sahlgrenska αναφέρουν πως τα τρία στοιχεία είναι ο ναρκισσισμός, η ψυχοπάθεια και οι νευρώσεις. Όπως αναφέρουν τα kamarinia, αυτά τα τρία στοιχεία διακρίνονται αν στα posts υπάρχουν έντονα η αυτοπροβολή, η συναισθηματική απομάκρυνση, η επιθετικότητα και η διπλοπροσωπία.
Για την έρευνα τους, οι Σουηδοί επιστήμονες πήραν ως δείγμα 304 Αμερικανούς οι οποίοι έδωσαν άδεια να μελετηθούν τα status τους και τα posts τους. Από αυτά, ο García και ο Sikström, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που μελετά την σημασιολογία κάθε λέξης, μπόρεσαν να μελετήσουν αυτά που έγραφαν οι εθελοντές, για θέματα όπως πορνογραφία, πορνεία και αποκεφαλισμό.
Το ενδιαφέρον είναι πως ενώ τα αρνητικά του χαρακτήρα φαίνονται σε κάτι που γράφουμε, δεν ισχύει το ίδιο και για τα θετικά του χαρακτήρα μας όπως η κοινωνικότητα και η ευσυνειδησία. Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν να μην καυχιόμαστε στο Facebook και να μην χρησιμοποιούμε πολύ την λέξη εγώ στα status και στα posts μας.

Πηγή: iefimerida.gr
Η ισπανική πολιτοφυλακή ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη ενός άνδρα που είχε στην κατοχή του περισσότερα από... 800.000 αρχεία με περιεχόμενο παιδικής πoρνoγραφίας, που απεικόνιζε ανήλικα παιδιά οι οποίες «είχαν υποστεί σωματική και σeξουαλική κακοποίηση», όπως επίσης κι ένα εγχειρίδιο οδηγιών για να «αναζητήσει κανείς παιδιά και τεχνικές κακοποίησής τους».

Ο άνδρας είχε στην κατοχή του «μια συλλογή από 846.400 αρχεία, εικόνες και βίντεο, όπου εμφανίζονταν ανήλικα παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων ηλικίας μικρότερης των 13 ετών, τα οποία είχαν υποστεί σωματική και σeξουαλική βία, ενώ απεικονίζονταν ακόμη πράξεις ζωοφιλίας και σαδομαζοχισμού», εξήγησε η αστυνομία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Το υλικό παιδικής πoρνoγραφίας το οποίο κατασχέθηκε και στις δύο κατοικίες του υπόπτου, στη Μαδρίτη και στο Βαγιαδολίδ, στα βόρεια της πρωτεύουσας, «είναι από τα πλέον ογκώδη που έχει συγκεντρώσει ένα και μόνο πρόσωπο, του οποίου την ταυτότητα γνωρίζαμε στην Ισπανία και σε γειτονικές χώρες», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.

Ο συλληφθείς, τον οποίο δεν κατονομάζουν οι αρχές, «είχε επίσης στην κατοχή του ένα εγχειρίδιο 170 σελίδων γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, με συμβουλές για να αναζητεί κανείς ανήλικα και τεχνικές σeξουαλικής κακοποίησής τους χωρίς να εντοπίζεται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο άνδρας αυτός διώκεται για τα εγκλήματα της «κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πoρνoγραφίας στο Διαδίκτυο». Στο σπίτι του, η αστυνομία ανακάλυψε «πολλούς υπολογιστές με υλικό παιδικής πoρνoγραφίας, πολλούς σκληρούς δίσκους , έναν φορητό υπολογιστή και μια πλήρως αρχειοθετημένη συλλογή 68 DVD», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, με την κωδική ονομασία Tengo, πραγματοποιήθηκε όταν το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ειδοποίησε την Πολιτοφυλακή για την περίπτωση ενός Ισπανού «που αντάλλασσε ηλεκτρονικά μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο» με πρωταγωνιστές ανήλικες όπου μπορούσε κανείς να «δει κακοποιήσεις, βίαιες συμπεριφορές και βιασμούς».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τρομοκρατημένοι κοίταζαν την οθόνη πολλοί γονείς στον κινηματογράφο στην Τάμπα της Φλόριντα όπου πήγαν να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους τη νέα της Ντίσνεϊ με τίτλο Frozen.

Όπως αναφέρει η Μetro, αντί της ταινίας προβλήθηκε κατά λάθος το ερωτικού περιεχομένου τρέιλερ της ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ Nymphomaniac και οι γονείς έσπευσαν πανικόβλητοι να καλύψουν τα μάτια των παιδιών τους ενώ άλλοι έτρεξαν προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τη Λιν Γκριν που είχε πάει να δει την ταινία με τα εγγόνια της, υπήρξαν κάποιες τεχνικές δυσκολίες που καθυστέρησαν την έναρξη της ταινίας κι έτσι ο κινηματογράφος αποφάσισε να προβάλλει ένα άλλο καρτούν για να καλύψει το κενό.

«Όταν ξεκίνησε η προβολή, έμοιαζε με το Steamboat Willie, το παλιό καρτούν με τον Μίκι Μάους και ξαφνικά περνάει σε αυτή την άλλη σκηνή» δήλωσε η Λιν Γκριν, γιαγιά προσθέτοντας «Έμοιαζε να διαρκεί για πάντα και προσπαθούσες να καλύψεις τα μάτια του μικρού. Δεν είχα αρκετά χέρια για να καλύψω και τα αυτιά του και άκουσε πολύ καλά τους ήχους».

Ο κινηματογράφος μετά το ατυχές συμβάν προσέφερε δωρεάν εισιτήρια στο κοινό, ωστόσο το περιστατικό προκάλεσε αρνητικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Vanity Fair, πρόκειται για ένα από τα πιο «αποκαλυπτικά» τρέιλερ που έχουν προβληθεί σε μεγάλα σινεμά, ενώ το τρέιλερ αφαιρέθηκε από το YouTube, καθώς παραβίαζε τους κανόνες της ιστοσελίδας για το γυμνό και το σεξουαλικό περιεχόμενο.

http://www.iefimerida.gr

Απολαύστε το απίστευτο καλάθι του Έιβερι Μπράντλεϊ των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς.

Δείτε το βίντεο:








http://www.enikos.gr 
Επειδή πολλά συμβαίνουν και ακούγονται στις μέρες μας, ένα σύντομο, εύστοχο και άκρως αστείο βίντεο που μας διδάσκει γιατί δεν πρέπει να επιμένουμε να πείσουμε κάποιον για το αυτονόητο. Να μην διαπληκτιζόμαστε ποτέ με ένα ηλίθιο, ενίοτε και ψυχασθενή.





http://www.cretalive.gr 
Νωρίτερα κατά μία εβδομάδα, στις 23 αντί για τις 30 του μηνός, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους όλων των ταμείων οι συντάξεις του Δεκεμβρίου σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που υπεγράφη την Τετάρτη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι θα διευκολυνθούν για να ανταποκριθούν αφενός σε μια σειρά από υποχρεώσεις η προθεσμία των οποίων λήγει στο τέλος του έτους, και κύριος στόχος είναι να υπάρξει μια ρευστότητα της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ ώστε να τονωθεί και η αγοραστική κίνηση των Χριστουγέννων.

Η επίσπευση του χρόνου πληρωμής των συντάξεων για το μήνα Δεκέμβριο, αποφασίστηκε πριν μερικές μόλις μέρες από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας και σε αυτή την απόφαση συνηγόρησε το γεγονός ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που κανένας συνταξιούχος δεν θα πάρει δώρο Χριστουγέννων.

http://aftodioikisi.gr 
Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ» της NASA ανίχνευσε νερό στις ατμόσφαιρες άλλων πέντε πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Το νερό θεωρείται πλέον κοινό στοιχείο στις εξωπλανητικές ατμόσφαιρες, καθώς έχει ήδη εντοπιστεί και σε άλλους μακρινούς κόσμους. Είναι όμως τώρα η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συγκρίνουν το χημικό «προφίλ» του νερού παράλληλα σε πολλούς πλανήτες και όχι μόνο σε έναν.

Όμως και οι πέντε μεγάλοι εξωπλανήτες, με μέγεθος περίπου όσο ο Δίας, δεν φαίνονται φιλόξενοι για ζωή, αφού είναι καυτοί από πλευράς θερμοκρασίας λόγω της μεγάλης εγγύτητας στο μητρικό άστρο τους. Πάντως ο εντοπισμός ιχνών νερού σε όλο και περισσότερους μακρινούς κόσμους αποτελεί ένα ακόμα βήμα προόδου για την εύρεση κάποια στιγμή ενός πλανήτη πραγματικά κατάλληλου για ζωή - τουλάχιστον όπως την ξέρουμε στη Γη.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νέα ανακάλυψη έγινε από δύο ερευνητικές ομάδες, με επικεφαλής αντίστοιχα τον Άβι Μαντέλ του διαστημικού κέντρου Goddard της NASA και τον Ντρέικ Ντέμινγκ του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal", σύμφωνα με το Space.com.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια από τις κάμερες του «Χαμπλ» για να αναλύσουν το αστρικό φως που περνά μέσα από τις ατμόσφαιρες των πέντε «καυτών Διών». Τα πιο έντονα ίχνη νερού εντοπίστηκαν στους πλανήτες WASP-17b και HD209458b. Πιο αχνά ήσαν τα ίχνη του νερού στους εξωπλανήτες WASP-12b, WASP-19b και XO-1b.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι παρατηρήσεις έγιναν σε υπέρυθρα μήκη κύματος. Οι επιστήμονες μπορούν να τεκμαίρουν ποιά χημικά αέρια είναι παρόντα σε μια ατμόσφαιρα εξωπλανήτη, την οποία διαπερνά το φως του μητρικού άστρου, βλέποντας ποιά μήκη κύματος του αστρικού φωτός φθάνουν κανονικά μέχρι τη Γη και ποιά έχουν εν μέρει ήδη απορροφηθεί από την εν λόγω ατμόσφαιρα.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως βλέπουμε την «υπογραφή» του νερού σε πολλούς πλανήτες. Η εργασία μας ανοίγει πραγματικά το δρόμο για να γίνει σύγκριση πόσο πολύ νερό υπάρχει στις ατμόσφαιρες διαφορετικών ειδών εξωπλανητών, για παράδειγμα στους πιο καυτούς σε σχέση με τους πιο κρύους», δήλωσε ο Άβι Μαντέλ.

«Είναι φοβερά δύσκολο να μελετήσει κανείς την ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη. Όμως κατορθώσαμε να πάρουμε ένα πολύ καθαρό (χημικό) σήμα και αυτό είναι νερό», πρόσθεσε ο Ντρέικ Ντέμινγκ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον ρ/σ Real, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ το 2011, εξαιρώντας όμως όσους απασχολούνται στις 1.200 με 1.500 δημοτικές εταιρείες-επιχειρήσεις, εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν τρεις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις. Ανέφερε ότι έχουμε συνολικά 325 δήμους και ο μέσος όρος είναι τρεις με τέσσερις επιχειρήσεις ανά δήμο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τον αριθμό 15 και 20. «Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή ποιοι είναι βιώσιμοι» από αυτούς τους οργανισμούς ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι το κλείσιμό τους σε περίπτωση που είναι σταθερά ελλειμματικοί προβλέπεται στον «Καλλικράτη«. Ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών βρίσκεται σε εξέλιξη. Προανήγγειλε ότι μετά τις γιορτές θα έχει συνάντηση με όλους τους δημάρχους της χώρας, ακριβώς για να συζητήσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τα άλλα, ο ΑΝΥΠΕΣ συντάχθηκε με την άποψη του ΠΑΣΟΚ εναντίον της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις εκλογές ΟΤΑ, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μια μεμονωμένη αλλαγή, αλλά μια συνολική παρέμβαση.
Αίσθηση προκάλεσε ότι στήριξε εμφατικά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι είναι τεχνοκράτης με αυξημένη πολιτικότητα και ότι πρέπει όλοι να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει τη δουλειά του.
aftodioikisi.gr
Στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα και κάτω από την πράσινη στέγη των πεύκων, και των πλατανιών θα απλωθεί φέτος το γιορτινό παραμύθι του επιτυχημένου «Δάσους των Χριστουγέννων», σε συνολική έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η γνωστή και αγαπημένη τοποθεσία του Φράγματος διαμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό γιορτινό προορισμό με καλαίσθητες εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χιλιάδες φωτάκια και στολίδια, μουσική με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια, θεάματα και δράσεις για παιδιά και μεγάλους, βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών.

Πρωταγωνιστούν το Παγοδρόμιο, το Σπίτι και του Αη-Βασίλη, Fun Park, με αγαπημένα παιχνίδια, όπως Carousel, Τρενάκι Αη-Βασίλη, Τραμπολίνο κ.α., τη Φάτνη, τη Ζαχαρογειτονιά, χριστουγεννιάτικη αγορά με καλαίσθητους εμπορικούς οικίσκους με παραδοσιακά γιορτινά προϊόντα και είδη, χώρους εστίασης και ανάπαυσης, χώρους πολιτιστικών δράσεων, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Δυνατός πόλος έλξης αναμένεται να είναι το Σπίτι του Αη-Βασίλη. Ο αγαπημένος Άγιος των ημερών υποδέχεται τα παιδικά χαμόγελα στην αναπαυτική του πολυθρόνα, ενώ παράλληλα δίνει εντολές στους βοηθούς του να κατασκευάσουν τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια για τους μικρούς του φίλους, που θα καταφθάνουν στο Ταχυδρομείο του για να παραδώσουν το γράμμα με τις επιθυμίες τους για τα φετινά δώρα!

Με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ του Δήμου Βεροίας και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και τους άλλους τοπικούς φορείς, το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο Φράγμα της Βέροιας στόχο έχει να αναδείξει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής.

Το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο Φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια θα λειτουργήσει από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 21:00.


Δικαίωμα για έξοδο στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας έχουν 150.000 ασφαλισμένοι, αρκεί να συμπληρώσουν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα έτη ασφάλισης. Μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ανεξαρτήτως ηλικίας, με μεγάλους κερδισμένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.

Για παράδειγμα, στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι μπορούν να αποχωρήσουν με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά άνδρες και γυναίκες που ξεκίνησαν να εργάζονται πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983 ανεξαρτήτως του πότε θεμελιώνουν δικαίωμα.

Ευνοϊκότερες διατάξεις ισχύουν για μεγάλες ομάδες γυναικών, καθώς προβλέπεται πως:

Οι έγγαμες γυναίκες και οι μητέρες στο Δημόσιο μπορούν να αποχωρήσουν ακόμα και με 24 έτη και 6 μήνες ασφάλισης. Η ρύθμιση αφορά γυναίκες που ασφαλίστηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982.

Οι μητέρες τριών τέκνων που εργάζονται στο Δημόσιο ή καλύπτονται από τα λεγόμενα ειδικά ταμεία συνταξιοδοτούνται με 20 έτη ασφάλισης. Ωστόσο, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.

Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν και για τους ένστολους, που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν υπό προϋποθέσεις χωρίς όριο ηλικίας. Οσον αφορά τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ξεκινούν από τα 24,6 για θεμελίωση το 2010 και σταδιακά αυξάνονται.

Αυστηρότερο είναι το πλαίσιο στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, όπου τα περιθώρια εξόδου χωρίς όριο ηλικίας είναι περιορισμένα. Ειδικότερα, η μόνη δυνατότητα για σύνταξη χωρίς όριο είναι η συμπλήρωση 37 ετών (11.100 ημέρες) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.

Μάλιστα υπάρχουν και περιορισμοί όσον αφορά το Ταμείο που συμπληρώνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης. Στην περίπτωση του ΙΚΑ τα 37 έτη πρέπει να έχουν συμπληρωθεί σε φορέα μισθωτών, ενώ στον ΟΑΕΕ πρέπει να έχουν διανυθεί σε ένα από τα τρία Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ ή ΤΣΑ). 
 
Σε μια αναφορά του ο André Konsbruck, υπεύθυνος για την Audi στην Αγγλία, τόνισε ότι η εταιρεία έχει στόχο να «προωθήσει το προφίλ» της και να λανσάρει «επιθυμητά» αλλά και καινοτόμα μοντέλα, τα οποία θα βασίζονται σε πρωτότυπα που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι πρώτα στη σειρά για να μπουν άμεσα στην παραγωγή είναι το πρωτότυπο Nanuk και το concept Sport Quattro, που ενσωματώνουν τα στοιχεία αυτά, αλλά δεν αποκάλυψε το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό ή το πιθανό όνομά τους.

Να θυμίσουμε ότι το 2θέσιο αμάξωμα του Nanuk έχει κατασκευαστεί από ίνες πολυμερούς άνθρακα κι αλουμίνιο. Επίσης, διαθέτει κεραμικά φρένα με στοιχεία από ανθρακόνημα και μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, που επιτρέπει στον οδηγό να μεταβάλλει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος μεταξύ 30 χλστ. (η κατώτερη) και 40 χλστ. (η ανώτερη), διαθέτοντας έτσι χαρακτηριστικά crossover.

Επιπλέον, το εν λόγω πρωτότυπο τροφοδοτεί ένας 5λίτρος διπλό turbo V10 πετρελαιοκινητήρας TDI, που παράγει 544 ίππους και 1000 Nm ροπής, μέσω ενός αναβαθμισμένου 7τάχυτου S tronic κιβωτίου.



Όσον αφορά το Sport Quattro, το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, μαγνήσιο και ανθρακόνημα κι έτσι το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνάει τα 1.200 κιλά, ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα του A6, προσαρμοσμένη ειδικά.

Tο πρωτότυπο Quattro τροφοδοτείται από ένα 4,0 λτ. μοτέρ twin turbo, με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V και την απόδοση του να αγγίζει τα 600 «άλογα». Τα φρένα του επίσης είναι ενισχυμένα, αποτελούμενα από κεραμικούς δίσκους, ενώ διαθέτει επιπλέον ρυθμιζόμενη ανάρτηση.



Πηγή: autotriti.gr
Το νέο κατάστημα της ΙΚΕΑ στη Βαλένθια της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι προσφέρει 400 θέσεις εργασίας και προσέλκυσε τουλάχιστον 20.000 αιτήσεις. Αποτέλεσμα ήταν να παραλύσει ο εξυπηρετητής της εταιρείας στο διαδίκτυο, εξαναγκάζοντας την εταιρεία να αναστείλει τη διαδικασία. Η αίτηση στο διαδίκτυο, όπως γράφει η Telegraph, ανέβηκε τη περασμένη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και σε 48 ώρες ο σέρβερ κατέρρευσε.

«Λάβαμε 20.000 υποψηφιότητες σε δύο ημέρες, για 400 θέσεις εργασίας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ισπανία, Ροντρίγκο Σάντσεθ. Όπως είπε, το 2009, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για να διεκδικήσουν μια θέση στο κατάστημα της ΙΚΕΑ στην νότια Ισπανία. Αυτό όπως έγινε σε διάστημα ενός μήνα, συμπλήρωσε ο Σάντσεθ, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει τόσες πολλές αιτήσεις σε διάστημα δύο ημερών

http://www.thestival.gr
Ένα smartphone που έχει διπλή οθόνη, η μια με τεχνολογία e-ink παρουσίασε η ρωσική εταιρεία Yota. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έξυπνο κινητό θα έχει τη δεύτερη οθόνη η οποία έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ώστε να μπορούν οι χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι ακόμη και όταν η μπαταρία βαίνει προς το τέλος της.
Η συσκευή 4G θα τρέχει Android και θα κυκλοφορήσει πιθανότατα μέχρι τα τέλη του έτους.
Οι e-ink οθόνες χρησιμοποιούνται ευρέως στα e-book readers, είναι πιο ευανάγνωστες, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους με φυσικό φως αλλά έχουν χαμηλότερη ταχύτητα ανανέωσης κάτι που τις κάνει ακατάλληλες για προβολή βίντεο ή για βιντεοπαιχνίδια.
Η κάθε οθόνη θα είναι 4,3 ιντσών και θα μπουν "πλάτη με πλάτη" στις δυο πλευρές της συσκευής.
Πηγή: News.gr

Ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα. Υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ (Walt Disney) γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου 1901. Αφού μετήλθε διαφόρων επαγγελμάτων και πήρε μέρος ως οδηγός ασθενοφόρου στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αποφάσισε το 1920 ότι η δημιουργία κινουμένων σχεδίων ήταν η δουλειά που του ταίριαζε. Αρχικά εργαζόταν για 40 δολάρια την εβδομάδα (29 Ιανουαρίου 1920). Το 1923 μετακόμισε στην Καλιφόρνια κι έστησε το δικό του στούντιο σ' ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ.

Στο ταπεινό αυτό μέρος γεννήθηκε από τη γραφίδα του ο Μίκυ Μάους, η διασημότερη ίσως φιγούρα στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, αλλά και ο Πλούτο, ο Ντόναλντ, ο Γκούφι και πολλοί άλλοι «χάρτινοι» ήρωες, που τέρπουν και θέλγουν ακόμη και σήμερα εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί όχι και ενήλικες!

Η πρώτη εμφάνιση του Μίκυ Μάους στον ομιλούντα κινηματογράφο έγινε το 1928 στην επτάλεπτης διάρκειας ταινία «Ατμόπλοιο Γουίλι». Σταθμός στην καριέρα του Γουόλτ Ντίσνεϊ υπήρξε η ταινία «Φαντασία» το 1937. Ένας συνδυασμός κινουμένων σχεδίων και κλασσικής μουσικής, ένα πρώιμο «βίντεο-κλιπ» μεγάλων διαστάσεων, που έχει περάσει στο Πάνθεον της έβδομης τέχνης.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε συνολικά 600 ταινίες, κερδίζοντας συνολικά 22 Όσκαρ. Μερικές από αυτές θα μείνουν στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, όπως η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι», η «Μπάμπι», «Η Λαίδη και ο αλήτης» και «Το βιβλίο της ζούγκλας».

Πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 1966 από καρδιακή προσβολή. Υπήρξε μανιώδης καπνιστής και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί δραματικά εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων, που τον ταλαιπωρούσε. Η σορός του αποτεφρώθηκε δύο μέρες αργότερα και η τέφρα του τοποθετήθηκε σε κενοτάφιο στο Γκλέντεϊλ της Καλιφόρνιας. Τα λεγόμενα περί παγώματος της σορού του μέχρι να ανακαλυφθεί θεραπεία για τον καρκίνο, που θα τον επαναφέρει στη ζωή, είναι αστικός μύθος.

Στα 43 χρόνια της χολιγουντιανής καριέρας του ασχολήθηκε με κάθε πλευρά της σόου-μπιζ. Στην κυριολεξία διαμόρφωσε αυτό που αποκαλούμε σήμερα λαϊκή ψυχαγωγία, ιδιαίτερα και μέσα από τις Disneyland, τα θεματικά πάρκα, που ο ίδιος εμπνεύστηκε. Για κάποιους, ο Ντίσνεϊ υπήρξε ένας από τις πυλώνες του αμερικάνικου πολιτιστικού ιμπεριαλισμού.

Το έργο του συνεχίζει η εταιρεία «Disney», που ίδρυσε το 1923 μαζί με τον αδελφό του Ρόι. Πρόκειται για ένα γίγαντα, πλέον, στον τομέα της ψυχαγωγίας, με τζίρο 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2006), προσωπικό 133.000 υπαλλήλων και σημαντικές επιτυχίες, όπως «Η μικρή Γοργόνα», «Toy Story», «Μουλάν», «Ο βασιλιάς των Λιονταριών» και οι «Πειρατές της Καραϊβικής», η πρώτη ακατάλληλη ταινία (Κ-13) στην ιστορία της Disney.

http://www.enikos.gr 
Πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξε ότι η ρύπανση του αέρα προκαλεί καρκίνο και σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους...
απ’ όσους σκοτώνουν το AIDS και η ελονοσία μαζί.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως τα δέντρα φιλτράρουν τον αέρα, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι σε τι βαθμό μπορούν να τον καθαρίσουν.
Απάντηση στο ερώτημα προσπάθησαν να δώσουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες καθάρισαν τις επιφάνειες τηλεοράσεων και υπολογιστών σε οκτώ μεζονέτες, ώστε να λειτουργήσουν ως δείκτες ρύπανσης.

Στη συνέχεια τοποθέτησαν 24 σημύδες (Betula pendula) κατά μήκος του πεζοδρομίου, έξω από τις μισές μεζονέτες.

Μετά από δυο εβδομάδες οι επιστήμονες σκούπισαν εκ νέου τις επιφάνειες στα οκτώ σπίτια και, όπως προέκυψε, τα επίπεδα σωματιδιακής ρύπανσης στις τέσσερις μεζονέτες μπροστά από τις οποίες τοποθετήθηκαν δέντρα ήταν κατά 52% ως 65% χαμηλότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες τέσσερις.

Μάλιστα εξετάζοντας τα φύλλα των σημύδων με μικροσκόπιο σάρωσης ηλεκτρονίων οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι τα τριχίδια στην επιφάνεια τους αιχμαλώτιζαν τα αιωρούμενα σωματίδια (PM1, PM2.5 και PM10).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα φύλλα των δέντρων φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα, ενώ κάθε φορά που βρέχει «ξεφορτώνονται» τα σωματίδια που έχουν συγκεντρώσει και είναι και πάλι έτοιμα να ξεκινήσουν τη διαδικασία από την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Διεθνής Υπηρεσία για τη Μελέτη του Καρκίνου (IARC) καταχώρισε τη ρύπανση του αέρα ως καρκινογόνο παράγοντα για τους ανθρώπους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η IARC επισήμανε ότι από εδώ και στο εξής τόσο η ρύπανση του αέρα όσο και η σωματιδιακή ρύπανση καταχωρούνται στην Ομάδα 1 με τους καρκινογόνους παράγοντες, που περιλαμβάνει πάνω από 100 καρκινογόνες ουσίες, μεταξύ των οποίων ο αμίαντος, το πλουτώνιο, ο καπνός του τσιγάρου και η υπεριώδης ακτινοβολία.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την εξέταση στοιχείων που ενοχοποιούν τη ρύπανση του αέρα για 223.000 θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα παγκοσμίως το 2010.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
«Η Πολίχνη, η Ευκαρπία και η Σταυρούπολη γιορτάζουν με αλληλεγγύη, χαρίζοντας χαρά και αισιοδοξία». Με το σύνθημα αυτό ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα, που θα έχει ως επίκεντρό του το παιδί και το παιχνίδι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο και πρωτότυπο και αξιοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, καθώς και το έμψυχο δυναμικό του δήμου.

Θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, κουκλοθέατρο, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και φιλαρμονικές βόλτες στις γειτονιές θα αναλάβουν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Οι εορταστικές δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης αλλά και χριστουγεννιάτικα bazaar για την ενίσχυση κοινωνικών φορέων και προνοιακών δομών της πόλης.

Οι δράσεις ξεκινούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου. Απλωμένες σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τις γειτονιές, στοχεύουν να συμβάλλουν στο εορταστικό κλίμα της εποχής και να τονώσουν την κίνηση της αγοράς, προσφέροντας παράλληλα μία εναλλακτική ψυχαγωγική διάσταση για τα παιδιά.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικων δέντρων θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της πλατείας Δημοκρατίας στην Ευκαρπία την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στο πάρκο Δημαρχείου Πολίχνης την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και στο πάρκο των Ρόδων στη Σταυρούπολη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

«Δεν επιδιώξαμε εύκολο εντυπωσιασμό, δεν κάναμε σπατάλες, αλλά θέτουμε στο επίκεντρο την αλληλεγγύη και την χαρά και αυτή την χρονιά» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. Και συνέχισε: «Πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων μας είναι το παιδί και το παιχνίδι. Η σκέψη μας όμως είναι και στους ηλικιωμένους καθώς και στους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερή θέση για τους οποίους επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε θαλπωρή και ζεστασιά, προσφέροντας μεταξύ άλλων γεύματα αγάπης».

http://www.seleo.gr

Τη θεωρία ότι ο άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας ανατρέπει νέα μελέτη του Γαλλικού Ινστιτούτου για την Εκμετάλλευση της Θάλασσας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική θεώρηση PNAS.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών για να υπολογίσουν το τροφικό επίπεδο του ανθρώπου.

Το τροφικό επίπεδο, σε κλίμακα από το 1 ως το 5, αντιπροσωπεύει τη θέση ενός οργανισμού στην τροφική αλυσίδα.

Στο επίπεδο 1 κατατάσσονται τα φυτά, οι πρωταρχικοί παραγωγοί που συνθέτουν μόνοι τους την τροφή τους, ενώ στο επίπεδο 5 κατατάσσονται οι κορυφαίοι θηρευτές, τα ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με κρέας και έχουν ελάχιστους θηρευτές στη φύση, όπως για παράδειγμα οι τίγρεις, οι κροκόδειλοι και ο βόας σφιγκτήρας.

Αναλύοντας πληθυσμιακά και στατιστικά στοιχεία από το 1961 ως το 2009, οι επιστήμονες υπολόγισαν πως, κατά μέσο όρο, το τροφικό επίπεδο των ανθρώπων είναι 2,21. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι κατατάσσονται στο ίδιο επίπεδο με τα γουρούνια ή τις αντσούγιες.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι κατατάσσονται πιο κοντά στα φυτοφάγα ζώα παρά στα σαρκοφάγα.

Επιστημονικά, για να κατακτήσει την τροφική αλυσίδα, ο άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει το κρέας όλων των ζώων που είναι θηρευτές, κάτι το οποίο δεν κάνει.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως το τροφικό επίπεδο δεν είναι σταθερό ούτε έχει την ίδια τιμή σε όλες τις χώρες. Για παράδειγμα το τροφικό επίπεδο της Ισλανδίας, που στο παρελθόν ήταν υψηλό, συνεχώς μειώνεται, ενώ το τροφικό επίπεδο της Κίνας και της Ινδίας αυξάνεται λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη κατανάλωση κρέατος.

Η παρακολούθηση των διακυμάνσεων της θέσης του ανθρώπου στην τροφική αλυσίδα αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφική ασφάλεια, την παχυσαρκία, τον υποσιτισμό και τα περιβαλλοντικά προβλήματα από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και την αλλαγή χρήσης γης για καλλιέργεια.

Πηγή: econews.gr
Δικαιώθηκαν δικαστικά οι σχολικοί φύλακες της Κοζάνης αλλά και της Εορδαίας, με απόφαση σημερινή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, κρίνοντας αντισυνταγματική την απόφαση με την οποία είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Με τη σημερινή απόφαση οι σχολικοί φύλακες επιτρέφουν κανονικά στην εργασία τους με το 100% του μισθού τους, μέχρι και τον Οkτώβριο του 2014 όπου και θα εκδοθεί η απόφαση για την αγωγή που έχουν κάνει.

http://kozanimedia.gr
Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων (Τρίτη 24 Δεκεμβρίου), τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ανήμερα Χριστουγέννων και στις 26 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Στις 27 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, στις 28/12 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στις 29/12 από 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και στις 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Τρίτη 31 Δεκεμβρίου) τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και στις 2 Ιανουαρίου 2014 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ο ΕΣΘ διευκρινίζει ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014, σε αντικατάσταση της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2013 που θα είναι ανοικτά.

Επίσης προσθέτει ότι, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, επιτρέπεται – σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4177/2013 – να είναι ανοιχτά μόνο τα καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα) εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise, δεν λειτουργούν ως “κατάστημα εντός καταστήματος” (shop in a shop) και δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet ή εκπτωτικά χωριά.
real.gr
Χρυσοί Ολυμπιονίκες και αθλητές ανάβουν το πρώτο με ανακυκλώσιμα υλικά, Χριστουγεννιάτικο δένδρο το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 17:00 στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο. Η Φιλαρμονική και η χορωδία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη θα προσφέρουν εορταστικό χρώμα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Εδώ θα βρείτε τη Φάτνη με τα ζωντανά ζωάκια, το σπίτι του Αη –Βασίλη, το τραινάκι και άλλα πολλά για τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους. Τα παιδάκια του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, σας προσκαλούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου για ένα περίπατο στο βουνό, στο ωραίο τους χωριό. Εκεί θα σας προσφερθεί ένα ζεστό γεύμα με ελληνική φασολάδα, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Ώρα γεύματος 1 το μεσημέρι.

Για προσκλήσεις και δηλώσεις συμμετοχής για τη δωρεάν μεταφορά σας με λεωφορεία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία μας Κ.Κεραμοπούλου 11, (Πλατ. Αγίας Σοφίας) ή στα τηλέφωνα 2310 233.033.

 http://www.thestival.gr
Με 2.000 ελεγκτές αλλά και 180 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς με πτυχίο Οικονομικών Σχολών θα ενισχυθεί το 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τη σχετική αναφορά έκανε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ και την οποία συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την οργανωτική δομή των εφοριών, την στελεχών, την καταπολέμηση της διαφθοράς του κλάδου και ζητήματα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει η υφιστάμενη οργανωτική δομή των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών και ότι αυτό που εξετάζεται είναι κάποιες στοχευμένες συνενώσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των εφοριών από τις 119 σε 116 ΔΟΥ.

Ο γγ Δημοσίων Εσόδων ανέφερε πως ήδη έχει υποβληθεί αίτημα ώστε να στελεχωθούν οι ΔΟΥ με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν μπει στην κινητικότητα και διαθέτουν πτυχίο οικονομικών σχολών. Ο ίδιος είπε πως είναι περίπου 180 άτομα και θα τοποθετηθούν με κριτήριο το γραπτό διαγωνισμό ή τα μόρια του ΑΣΕΠ που είχαν όταν προσλήφθηκαν.

http://www.madata.gr 
Πιο κοντά στην δημιουργία ενός αντρικού αντισυλληπτικού, που θα επιτρέπει στους άνδρες να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα να αφήσουν έγκυο μια γυναίκα, βρίσκονται οι ερευνητές.
Επιστήμονες από την Αυστραλία έχουν βρει έναν τρόπο για να σταματά η διοχέτευση σπερματοζωαρίων κατά την εκσπερμάτιση, χωρίς να επηρεάζεται η σεξουαλική λειτουργία.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μόνας, με επικεφαλής τον δρα Σαμπατίνο Βεντούρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, κάνοντας πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι τα σπερματοζωάρια μπορεί να "μένουν στην αποθήκη των όρχεων" κατά τη διάρκεια του σεξ .
Η αναζήτηση για το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή μη λειτουργικού σπέρματος .Αλλά ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό " έχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες , όπως στειρότητα ή μειωμένη σεξουαλική όρεξη ή μόνιμες αλλαγές στην παραγωγή σπέρματος.
Η ερευνητική ομάδα κατάφερε να μπλοκάρει δύο συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες χρειάζονται για την προώθηση των σπερματοζωαρίων από τους όρχεις, λίγο πριν την εκσπερμάτιση. Η παραμονή των σπερματοζωαρίων στην αρχική θέση τους κατέστησε στείρα τα ποντίκια, χωρίς τα ίδια τα σπερματοζωάρια να υποστούν οποιαδήποτε ζημιά.
Εφόσον φυσικά δεν είναι δυνατό να γίνει μια ανάλογη μετάλλαξη στους ανθρώπους, οι ερευνητές, όπως είπαν, πρέπει τώρα να βρουν ένα φαρμακευτικό τρόπο για να κάνουν κάτι παρόμοιο στους άνδρες. Εκτιμούν ότι ένα φάρμακο έχει ήδη αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες το οποίο χρησιμοποιείται σε ασθενείς με καλοήθη διόγκωση του προστάτη.
news.gr
48ωρη απεργία ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκέντρωση των υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Α πραγματοποιείται από τις 7 το πρωί της Πέμπτης και θα επαναληφθεί και το πρωί της Παρασκευής την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας, στην Οδό Μπουμπουλίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Απεργούμε εναντιωμένοι στη διαδικασία της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας που εφαρμόζει στον Δημόσιο Τομέα η κυβέρνηση κατόπιν εντολών της τρόικας, οδηγώντας 187 συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και δημιουργώντας, στο ήδη υποστελεχωμένο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Την ίδια ώρα το αίτημα του Υπουργείου, με το οποίο ζητά 2.000 εργαζομένους προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, καθυστερεί χαρακτηριστικά».

http://aftodioikisi.gr 
Κάτω από τους δρόμους της αιώνιας πόλης, της Ρώμης βρίσκεται μια άλλη ολόκληρη πόλη. Πρόκειται για ένα γιγάντιο δίκτυο - λαβύρινθο που αποτελείται από εκτενείς στοές και περάσματα.
Το αρχαίο αυτό δίκτυο είχε φτιαχτεί από τους αρχαίους Ρωμαίους και σιγά σιγά καταρρέει.

Το 2011 είχαν σημειωθεί 44 περιστατικά όπου κυριολεκτικά άνοιξε η γη στη Ρώμη και δρόμοι κατέρρευσαν. Το 2012 ο αριθμός αυξήθηκε σε 77 και το 2013 σε 83!
Οι γεωλόγοι κάνουν τώρα υπεράνθρωπες προσπάθειες να χαρτογραφήσουν αυτό τον υπόγειο λαβύρινθο για να κάνουν έργα συντήρησης γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Ολόκληρη η περιοχή που "πατά" η Ρώμη είναι ηφαιστειογενή ιζήματα. Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι είχαν ανακαλύψει ότι τα ηφαιστειογενή πετρώματα είναι ανθεκτικά αλλά και εύκολο να σκαλιστούν.
Έτσι έφτιαξαν αυτό το υπόγειο δίκτυο τούνελ ως καταφύγιο αλλά και τρόπο διαφυγής σε περίπτωση επιθέσεων.

Δυο παράγοντες όμως υποσκάπτουν τη σταθερότητα των πετρωμάτων αυτών. Το ένα είναι ο αέρας. Όταν γίνονται ανασκαφές και τα πετρώματα έλθουν σε επαφή με τον αέρα, αρχίζει η διάβρωση. Ο δεύτερος είναι ο άνθρωπος. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να σκαλίζουν αυτές τις στοές και μετέπειτα στην ιστορία. Επίσης συχνά χρησιμοποίησαν τα πετρώματα αυτά για να χτίσουν σπίτια και άλλα κτίρια.
Οι ρωγμές όμως που έκαναν στα πετρώματα αυτές οι επεμβάσεις δεν σταματούν πλέον. Και με τη διάβρωση αυτός ο θαυμαστός λαβύρινθος κινδυνεύει να καταρρεύσει καταπίνοντας ολόκληρη την πόλη!


news.gr
Οι γιορτινές ημέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και το υπουργείο Υγείας έβαλε στο στόχαστρο του καπνιστές και όσους τους καλύπτουν.

Βαριά αναμένεται να είναι η "καμπάνα" και για τους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων, που ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα-"φωτιά" όμως πλήττουν σε πρώτο βαθμό τους ίδιους τους καπνιστές.

Με εντολή του υπουργείου Υγείας ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες, που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011, αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Σύμφωνα με το νόμο που απαγόρευε το κάπνισμα στα καταστήματα, ο χώρος καπνιζόντων εντός των στεγασμένων κέντρων διασκέδασης και των καζίνο πρέπει:

α. Να έχει μέγιστο εμβαδόν έως το 1/2 των τετραγωνικών του ωφέλιμου εμβαδού του καταστήματος (αίθουσα πελατών).

β. Να διακρίνεται σαφώς από τους χώρους μη καπνιζόντων με κατάλληλη σήμανση.
γ. Στους λοιπούς χώρους πρέπει να τοποθετηθεί σήμανση ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα.

Το τέλος καπνιζόντων υπολογίζεται σε σχέση με το μοναδικό συντελεστή 0,548 (που καθορίζεται από τη χρέωση προς 200 ευρώ το τ.μ. ετησίως) πολλαπλασιαζόμενο με τα μέτρα και τις ημέρες εργασίας. Ο συντελεστής 0,548 προκύπτει αν διαιρέσουμε το 200 ευρώ το τ.μ. δια 365 ημέρες εργασίας. Συνεπώς 0,548 ευρώ το τ.μ την ημέρα κοστίζει ο χώρος καπνιζόντων.

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.

Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων, που ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για το θέμα:

"ΘΕΜΑ: Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΕΤ : 1). Ο Α.Ν. 2520/40 (ΦΕΚ 237/τ.α./5-9-40), Περί Υγειονομικών Διατάξεων.
2). Το Π.Δ. 95/2000 «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας» (ΦΕΚ 76/ τ.α.10-3-2000).
3). Ο Νόμος 3370/2005 «Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις»(ΦΕΚ 176/ τ.α΄, 11-07-2005), όπως ισχύει.
4). Ο Νόμος 3172/2003 «Οργάνωση και εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και άλλες Διατάξεις» (ΦΕΚ 197 /τ.α. 6-8-2003), όπως ισχύει.
5). Ο Νόμος 3852 (ΦΕΚ τ.α./7-6-2010), «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης Πρόγραμμα Καλλικράτης» .
6). Ο Νόμος 3868/2010 (ΦΕΚ τ.α. 3-8-2010), «Περί αναβάθμισης του ΕΣΥ και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης » και άλλων διατάξεων περί απαγόρευσης του καπνίσματος».
7). Ο Νόμος 3918/2011 (ΦΕΚ τ.α. 2-3-2011), «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις».
8). O Νόμος 4025/2011 (ΦΕΚ 228 τ.α. 2-11-2011), «Ανασυγκρότηση φορέων Κοιν. Αλληλεγγύης, κέντρα αποκατάστασης, αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες Διατάξεις», άρθρο 43 όπως τροποποιήθηκε.
9). Ο Νόμος 4075/2012 (ΦΕΚ 89 τ.α. 11-4-2012) «Θέματα Κοιν. Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ασφαλιστικών φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις », άρθρο 58.
10). Η ΚΥΑ με αρ. πρωτ. 104720 (ΦΕΚ 1315, τ.β. 25/8/2010), σε εφαρμογή του (5) σχετ. νόμου.
11). Η με αρ. Υ1/Γ.Π./οικ 93828/18-8-2011 (ΦΕΚ 2026/τ.β. /12-9-2011 «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκεδάσεως...άνω των 300 τ.μ.».
12) Η με αρ. Υ1/Γ.Π.οικ. 134274 ΚΥΑ, ΦΕΚ 2931 τ.β. /22-12-2011 «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης »
13) Η Υγειονομική Διάταξη με Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967/8.10.2012 (Φ.Ε.Κ. 2718 τ.β ), 8/10/2012. «Υγειονομικοί Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας Επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει.
14) Η με ΑΔΑ: ΒΟΧΒΘ-ΝΞΨ εγκύκλιός μας με οικ. αρ. πρωτ. Υ1γ/Γ.Π 9420/19-1-2012 «Παροχή συσσιτίων και τροφίμων-αρωγή στις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες», προς τους εμπλεκόμενους φορείς ανά την επικράτεια.
15) Οι υπ΄αρ. 178/02, 852/04 και 882/04 Κανονισμοί της Ε.Ε.
16) Oι σχετικές εγκύκλιοι των Κεντρικών Αρμοδίων Αρχών για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια της άσκησης των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και της γενικότερης εποπτείας για την παρακολούθηση εφαρμογής των Υγειονομικών Διατάξεων, κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να επισημάνει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου στους εξής τομείς:

- Στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, σε όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών όπως οι υπεραγορές τροφίμων, τα cash and carry, οι αποθήκες χονδρικού εμπορίου, τα κρεοπωλεία, τα παντοπωλεία, τα πρατήρια κατεψυγμένων προϊόντων, οι κάβες -ξηρών καρπών, σε αρτοποιεία, πρατήρια άρτου λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών κ.λ.π. Στις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, προϊόντων σοκολάτας, παγωτών κ.λ.π.

- Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες παρασκευάζουν, ή προσφέρουν τρόφιμα και ποτά όπως εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες ζαχαροπλαστεία, κ.λ.π

- Στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών (logistics providers), oι οποίες λόγω των ημερών δέχονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων προς αποθήκευση.

- Στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων.

- Στις επιχειρήσεις αναψυχής όπως καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, χώρους εκδηλώσεων στεγασμένους και υπαίθριους, στους οποίους υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω των εορτών.

- Στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ξενοδοχεία, κομμωτήρια κ.λ.π., τα οποία λόγω της εορταστικής περιόδου θα έχουν αυξημένη κίνηση.

- Στους παρασκευαστές οι οποίοι πωλούν λιανικώς σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους. Aυτοί μπορούν να δραστηριοποιηθούν είτε σε σκηνές, είτε σε πάγκους, είτε σε περίπτερα, κ.λ.π σε χώρους εμποροπανήγυρων, ή υπαίθριες αγορές), που οργανώνονται λόγω των εορτών. Επίσης σε μικροπωλητές με τροχήλατα οχήματα, παρασκευής και διάθεσης τροφίμων, γλυκών, ροφημάτων κ.λ.π (street food).

Ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να δοθεί στην κατανάλωση μη θερμικά επεξεργασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία πωλούνται από διάφορους πλανόδιους μικροπωλητές ή που διακινούνται από μη αδειοδοτούμενα σημεία πώλησης.

Στους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος (λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής, ατομική καθαριότητα, πιστοποιητικά υγείας κ.λ.π)

- Στις εγκαταστάσεις των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, σταθμών τρένων, αεροδρομίων και λιμανιών, καθώς και στα κάθε είδους μέσα μαζικής μεταφοράς.

- Στα Δημόσια θεάματα (θέατρα, συναυλιακούς χώρους κ.λ.π).

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται:
- στα μαγειρεία, εστιατόρια, κυλικεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κλινικών, θεραπευτηρίων, οίκων ευγηρίας, ιδρυμάτων και φορέων πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας
- σε χώρους παραμονής και σίτισης αστέγων.
- στις πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων.

Ιδιαίτερη προσοχή επίσης πρέπει να δίδεται στον έλεγχο των εγκαταστάσεων και των τροφίμων, κυρίως των ευαλλοίωτων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων καθώς και στην εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής. Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο και αφού προηγηθεί η απαιτούμενη συνεννόηση με τα εργαστήρια, με τα οποία η υπηρεσία σας συνεργάζεται (Κ.Ε.Δ.Υ., Π.Ε.Δ.Υ, περιφ. Εργαστήρια του ΕΦΕΤ, εργαστήρια ιατρικών σχολών κ.λ.π), να διενεργείτε δειγματοληψίες τροφίμων και ποτών, με σκοπό τον μικροβιολογικό έλεγχο αυτών.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι θα γίνονται:

→ με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα και θα αφορούν ιδιαίτερα στην αποφυγή κάθε είδους περιβαλλοντικής ρύπανσης αλλά και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα πρότυπα.

→ με πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες, αλλά και με πιστή εφαρμογή της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας, προκειμένου να προστατευθεί και διασφαλισθεί η Δημόσια Υγεία.

Επιπρόσθετα σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κ.λ.π στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Τέλος θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Οι κ.κ. Περιφερειάρχες παρακαλούνται να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους υγειονομικούς υπαλλήλους (απαλλαγή από αλλότρια καθήκοντα, διευκόλυνση στις μετακινήσεις με παροχή αυτοκινήτων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, εξασφάλιση οδοιπορικών εξόδων και εξόδων υπερωριακής απασχόλησης, κ.λ.π), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πραγματικά αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Οι εν λόγω δαπάνες καλύπτονται από τους προϋπολογισμούς των οικείων Περ. Ενοτήτων κατά τις ισχύουσες διατάξεις, οι οποίες παρακαλούνται να συντονίσουν τις ενέργειες στην περίπτωση εμπλοκής συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν και να προστατευθεί και διασφαλισθεί άμεσα η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον γενικότερα.

Της εγκυκλίου μας αυτής παρακαλούμε να λάβουν γνώση, ενυπόγραφα, όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες σας.

Τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων παρακαλούμε όπως αποσταλούν άμεσα και στην Υπηρεσία μας.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ"
news.gr
Τώρα που είναι γιορτές και θεωρούν ότι ο κόσμος θα ξεχυθεί σε ταβέρνες, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, είπαν να θυμηθούν το πρόστιμο των 500 ευρώ σε όσους βρεθούν να καπνίζουν.

Ετσι το Υγειονομικό ετοιμάζεται για ελέγχους προκειμένου να δει εάν εφαρμόζεται ή όχι η νομοθεσία για το κάπνισμα και στη συνέχεια να επιβάλει τα προβλεπόμενα τσουχτερά πρόστιμα, όχι μόνο στους επιχειρηματίες αλλά και στους καπνιστές!
Σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν από το 2011, ο χώρος καπνιζόντων εντός των στεγασμένων κέντρων διασκέδασης και των καζίνο πρέπει:
α. Να έχει μέγιστο εμβαδόν έως το 1/2 των τετραγωνικών του ωφέλιμου εμβαδού του καταστήματος (αίθουσα πελατών).
β. Να διακρίνεται σαφώς από τους χώρους μη καπνιζόντων με κατάλληλη σήμανση.
γ. Στους λοιπούς χώρους πρέπει να τοποθετηθεί σήμανση ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα.
Το σημαντικότερο είναι ότι το τέλος καπνιζόντων υπολογίζεται σε σχέση με το μοναδικό συντελεστή 0,548 (που καθορίζεται από τη χρέωση προς 200 ευρώ το τ.μ. ετησίως) πολλαπλασιαζόμενο με τα μέτρα και τις ημέρες εργασίας. Ο συντελεστής 0,548 προκύπτει αν διαιρέσουμε το 200 ευρώ το τ.μ. δια 365 ημέρες εργασίας. Συνεπώς 0,548 ευρώ το τ.μ την ημέρα κοστίζει ο χώρος καπνιζόντων. Η δημιουργία χώρου καπνιζόντων αποδεικνύεται με την απόδειξη καταβολής του ειδικού τέλους (πληρωμή σχετικού παραβόλου είτε ηλεκτρονικά μέσω τραπέζης είτε αυτοπροσώπως στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) που έχει ισχύ ενός έτους και ο υπόχρεος οφείλει να επιδεικνύει την απόδειξη καταβολής του ειδικού τέλους, μαζί με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος, σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Τα πρόστιμα

Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου.
Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων, που ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.
Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα 10 ημερών. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.

http://www.fpress.gr
Σαν σήμερα, το 1920, διενεργείται από την κυβέρνηση του Δημήτριου Ράλλη δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμά του ήταν 98% υπέρ της επιστροφής του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α'.

63 π.Χ. - Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας, δίνει τον τέταρτο και τελευταίο λόγο του κατά του Κατιλίνα.

633 - Λαμβάνει χώρα η Τέταρτη Σύνοδος του Τολέδο.

1560 - Αρχίζει η βασιλεία του Κάρολου Θ΄ της Γαλλίας.

1776 - Ιδρύεται η Φι Μπέτα Κάππα (ΦΒΚ), η πρώτη σπουδαστική αδελφότητα των Η.Π.Α., στο Κολέγιο William and Mary, στο Williamsburg της Βιρτζίνια. Σκοπός της ήταν η μελέτη των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων.

1920 - Διενεργείται από την κυβέρνηση Δ. Ράλλη το δημοψήφισμα του 1920.

1942 - Βυθίζεται το ιστιοφόρο Άρης IV (με το όνομα Graz και υπό γερμανική σημαία) στο λιμάνι Μπιζέρτας από βρετανικό υποβρύχιο.

1990 - Πρεμιέρα του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, Λόττο.

1995 - Καθιερώνεται η σημερινή σημαία της Ερυθραίας.

2000 - Κυκλοφορεί το άλμπουμ Renegades των Rage Against the Machine.

2005 - Αποσύρονται τα τελευταία οχήματα του τύπου Routemaster, τα τελευταία λεωφορεία δηλαδή που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του Λονδίνου.

2006 - Πραξικόπημα στα νησιά Φίτζι, το τέταρτο μέσα στην τελευταία εικοσαετία. Την εξουσία καταλαμβάνει ο στρατιωτικός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.

http://www.enikos.gr 
Η εντύπωση πως το ίντερνετ και ιδιαιτέρως τα social media, είναι μια ζώνη ελευθεριότητας, όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να ποστάρει οτιδήποτε επιθυμεί, είναι εδραία, αλλά δεν θα είναι για πολύ. Ηδη η Μ. Βρετανία επιθυμεί να βάλει «φρένο» τους χρήστες που παραβαίνουν τους κανόνες και να διώξει ποινικά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας προτίθεται να δημοσιεύσει άμεσα κάποιες κατευθυντήριες γραμμές προς τους χρήστες των social media, με σκοπό να τους αποτρέψει από τυχόν ανάρμοστες αναρτήσεις. Αν δεν συμμορφωθούν τότε θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Η δικαστική συμβουλή θα ισχύει για την Αγγλία, την Ουαλία και τη Β. Ιρλανδία και ήδη έχει θορυβήσει τους... συνήθεις παραβάτες. Η νομική ανταποκριτής, Κλάιβ Κόλεμαν εξηγεί: «η άνοδος των social media έχει αλλάξει κατά πολύ τις συνήθειες του κόσμου. Κάτι που συζητούμε σε μια γειτονιά, τώρα μπορεί να γίνει post και να διαβαστεί από χιλιάδες άτομα».

Μέχρι πρότινος αυτού του είδους οι απαγορεύσεις ίσχυαν -και εξακολουθούν να ισχύουν- για τα «παραδοσιακά» Μέσα ενημέρωσης, γι' αυτό και ο Γενικός Εισαγγελέας σκοπεύει να επεκτείνει τις απαγορεύσεις και στις νέες μορφές επικοινωνίας.

Το σκεπτικό του δεν είναι να απαγορεύσει την ελευθερία του ατόμου να εκφράζεται μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, αλλά να καταστήσει σαφές πως από τούδε και εφεξής σχόλια και αναρτήσεις που αντιβαίνουν τους νόμους, δεν θα μένουν ατιμώρητα.

Να σημειωθεί πως πέρυσι εννέα χρήστες συνελήφθησαν για το γεγονός ότι έγραψαν το όνομα της γυναίκας που έπεσε θύμα βιασμού από τον ποδοσφαιριστή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσεντ Εβανς. Και οι εννιά επικαλέστηκαν άγνοια ότι προέβησαν σε αξιόποινη πράξη, ωστόσο το δικαστήριο δεν δέχθηκε τις αιτιάσεις τους.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, προσοχή τι ανεβάζετε στις σελίδες σας. Το θέμα ξεκινάει από την Αγγλία, αλλά δεν θα σταματήσει εκεί.

http://www.iefimerida.gr

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα να γεμίζει ολόκληρη την Ελλάδα με τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει, για να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ήδη, το πρώτο εξάμηνο του 2013 ο Οργανισμός έχει καταφέρει να στηρίξει περισσότερα από 30.000 παιδιά και τις οικογένειές τους, μοιράζοντας χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά, μέσα από τις πολυάριθμες δράσεις του και με γνώμονες τη διαβίωση, την υγεία και την άμεση επέμβαση για τη προστασία των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, φέτος τα Χριστούγεννα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, που διαχρονικά στηρίζουν τον Οργανισμό, να επισκεφθούν τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει σε ολόκληρη την Ελλάδα για να χαρίσουμε όλοι μαζί απλόχερα χαμόγελα. Γιορτινές κατασκευές, δώρα και Χριστουγεννιάτικα είδη που δημιούργησαν εργαζόμενοι και εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη για τα παιδιά και η φροντίδα τους αποτελεί τη μεγαλύτερη δημιουργική δύναμη.

Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε όλα μας τα χριστουγεννιάτικα είδη καθώς και είδη του Οργανισμού στο e-shop: http://www.hamogelo-eshop.gr/shop/products ή να επικοινωνήσετε στο 211-7709980 και 210-7647760.
Χριστουγεννιάτικα bazaars:

● Αθήνα / Νομός Αττικής:

Μαρούσι, 15-28/12, Περίπτερο Σταθμός ΗΣΑΠ, ώρες καταστημάτων
Μαρούσι, 25/11-7/1, Εμπορικό Κέντρο The Mall, καθημερινές 10:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-20:00
Άγιος Δημήτριος, 27-31/12, Εμπορικό Κέντρο Athens Metro Mall, 10:00-21:00
Σύνταγμα, 12-13/12, Μετρό Συντάγματος, 07:30-22:30
Αθήνα, Πεσματζόγλου 2-6, 17-18/12, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αγάπης, 10:00-17:00
Παλαιό Φάληρο, 8/12, Μαρίνα Φλοίσβου, 10:00-21:00
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος, 5-6/12, 09:00-17:00
Άλιμος, 14-15/12 & 21-22/12, Εμπορικό Κέντρο Shopping House, 10:00-20:00
Σπάτα, 21-22/12, Εμπορικό Κέντρο Smart Park, 10:00-18:00
Αθήνα, 20-22/12, Εμπορικό Κέντρο Athens Heart, Πειραιώς 180, 10:00-21:00
Αθήνα, 20-22/12, Εμπορικό Κέντρο River West, 10:00-20:00
Ρέντης, 20/12-7/1, Village Ρέντη, 12:00-20:00

Λοιπή χώρα:

● Θεσσαλονίκη

-Ερμού & Αριστοτέλους, 5/11-15/12, Κιόσκι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 10:00-16:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10:00-21:00, Κυριακή 15/12 10:00-20:00.
-Ερμού & Αριστοτέλους, 16-31/12, Κιόσκι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθημερινά 10:00-21:00 και την Τρίτη 31/12 10:00-16:00.
-Πυλαία – Θέρμη, 15-31/12, Mediterranean Cosmos, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-20:00.
-Ευκαρπία, 18/12, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, 09:00-17:00.
-Αεροδρόμιο Μακεδονία, 20-22/12, 10:00-20:00.

● Καβάλα

-Κεντρική πλατεία, 21-23/12, Χριστουγεννιάτικο χωριό, 10:00-21:00
-Ελευθερούπολη, 27-29/12, Δήμος Παγγαίου, εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο όνειρο», 10:00-21:00

● Δράμα, 5-8/12, Ονειρούπολη, Κεντρική πλατεία Δράμας, 10:00-21:00

● Τρίκαλα, 30/11-5/12, Κεντρική πλατεία Τρικάλων, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο 10:00-20:00 & Τρίτη-Πέμπτη 10:00-17:00

● Λαμία, 14-21/12, Χριστουγεννιάτικο Διαδραστικό Πάρκο, Εγκαταστάσεις Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, 10:00-20:00

● Χαλκίδα

-Λουκίσια, 7/12, Δημοτικό ιατρείο Λουκισίων, 10:00-21:00
-Μύτικας, 13/12, Καφετέρια Πίστας Καρτ, 12:00-20:00
-Ν. Αρτάκη, 14-15/12, λιμάνι – αίθουσα Ναυτικού Ομίλου Ν. Αρτάκης, 10:00-18:00

● Άρτα, 13-15/12, Πλατεία Σκουφά, 10:00-22:00

● Κέρκυρα, 9-11/12, Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, 10:00-21:00

● Πρέβεζα, 19-21/12, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Θεοφάνειος Αίθουσα, 10:00-22:00

● Κόρινθος, 20-31/12, Πλατεία Περιβολάκια, 10:00-21:00

● Κιάτο, 20-31/12, Κλεισθένους 38, έναντι ΟΤΕ, 10:00-21:00

● Πάτρα, 24/11-22/12, γραφεία «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Όθωνος Αμαλίας 83, καθημερινές 10:00-14:00 & 17:00-21:30, Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00

● Αίγιο, 22-24/12, Πάρκο Υψηλών Αλωνίων, Χριστουγεννιάτικο χωριό, 10:00-19:00

● Πύργος, 17-23/12, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, Μανωλοπούλου 31, 09:00-21:00

● Καλαμάτα, 10-15/12, Πνευματικό Κέντρο, Αριστομένους 33, 09:00-21:00

● Τρίπολη, 16-24/12, Εθν. Αντίστασης 35, 10:00-14:30 & 17:30-21:00

● Άργος, 28/12, Αθλητικό κέντρο «Sport club», Μικράς Ασίας 36, 10:00-18:00

http://www.4news.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!