Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019


Οι απόκριες πλησιάζουν και το https://gatherpoint.gr κατάφερε να συλλέξει (και συνεχώς εμπλουτίζει) τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Επιπλέον, αυτές τις απόκριες, εγκαινιάζει μια μεγάλη συνεργασία και γίνεται το πρώτο σαιτ στην Ελλάδα που ενσωματώνει σε κάθε event διαδικαστικό χάρτη με τα δωμάτια  ξενοδοχείων αλλά και Airbnb που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο διεξαγωγής των εκδηλώσεων!
Στο gatherpoint.gr θα βρείτε πληροφορίες για καρναβάλια και αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερους από 40 νομούς της Ελλάδας και σας καλεί να καταχωρήστε δωρεάν και τις δικές σας! Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, σε όποια περιοχή και αν διαμένετε ή σκοπεύετε να επισκεφθείτε για να περάσετε τις απόκριες του 2019, σας περιμένουν πληθώρα εκδηλώσεων οργανωμένα από τους εκάστοτε δήμους και τοπικούς φορείς. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι σε Καρναβαλικούς ρυθμούς θα κινούνται περιοχές με καρναβάλια θεσμούς όπως η Πάτρα, η Ξάνθη, η Σκύρος, το Ρέθυμνο, η Λευκάδα αλλά και η Σύρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Πρέβεζα, η Κομοτηνή, η Άρτα, το Σιδηρόκαστρο και η Χαλκίδα με το Θαλασσινό της Καρναβάλι! Στις Φέρες Έβρου θα συναντήσετε το έθιμο της καμήλας, στη Νάξο σας περιμένει το Διονυσιακό Καρναβάλι ενώ στον Τύρναβο Λάρισας και το Κακούρι (Αρτεμίσιο) Αρκαδίας θα βιώσετε πιο σατυρικά καρναβάλια. Τέλος, στο Γαλαξίδι, για ακόμη μια χρονιά, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα Αλευρομουτζουρώματα της Καθαράς Δευτέρας (11 Μαρτίου 2019)!
Δείτε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2019 για όλη την Ελλάδα εδώ

Χωρίς ακοή και με μερική μόνο όραση, η Katie Redstar από το Λιντς της Αγγλίας δεν μπορούσε να βρει δουλειά.
Οι εργοδότες τής έλεγαν μάλιστα να πάει να ζήσει από τα κοινωνικά επιδόματα αντί να αναζητεί τη θέση της στην αγορά εργασίας.
Εκείνη πείσμωσε όμως και πλέον είναι για τα καλά στον δρόμο για το πρώτο της εκατομμύριο! Πώς; Διδάσκοντας τη νοηματική από το σπίτι της.
Η Katie ισχυρίζεται πως ακόμα και οι ειδικοί σύμβουλοι του ταμείου ανεργίας τής έλεγαν να καθίσει στα αυγά της. Το 2017 όλα αυτά, όταν αρνήθηκε να σκύψει το κεφάλι και υποσχέθηκε στον εαυτό της πως θα κατάφερνε να βγάζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα με τις ικανότητές της.
Η 34χρονη έστησε λοιπόν τη δική της επιχείρηση από το σπίτι, προσφέροντας εκπαίδευση στη νοηματική σε εταιρίες που προσλαμβάνουν ανθρώπους με ακουστικές δυσκολίες. Ναι, υπάρχουν και τέτοιες εταιρίες, όπως λέει.
Η Redstar έχασε την ακοή της όταν ήταν τριών ετών και χτυπήθηκε από μηνιγγίτιδα, πάσχοντας ταυτοχρόνως και από μια εκφυλιστική νόσο που περιορίζει κάθε χρόνο την όρασή της.
Τώρα, πιο αισιόδοξη από ποτέ, είναι έτοιμη να μετακομίσει στην έπαυλη που αγόρασε στην Πορτογαλία για να γράψει απερίσπαστη το βιβλίο της, για το οποίο έχει υπογράψει ήδη ένα ιδιαιτέρως επικερδές συμβόλαιο…

Αγγελία στις εφημερίδες για την εύρεση εκτελεστών έβαλε η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου Maithripala Sirisena ότι η χώρα θα επαναφέρει την θανατική ποινή στον αγώνα για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα, η κρεμάλα θα περιμένει όσους έχουν καταδικαστεί για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ένα μέτρο που εφαρμοζόταν στη χώρα μέχρι πριν από 40 χρόνια.
Τα «προσόντα» που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος για τη θέση είναι τα εξής: πρέπει να είναι άνδρας, ηλικίας 18-45, ηθικός και ψυχικά δυνατός. Ο μισθός που προσφέρεται είναι 36.310 ρουπίες (203 δολάρια).
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο τελευταίος δήμιος της χώρας παραιτήθηκε το 2014, έπειτα από έντονα αισθήματα άγχους που τον πίεζαν.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσιγκτον, οι Δυτικοευρωπαίοι εκφράζουν την πίστη σε έναν χριστιανικό Θεό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι οι άνθρωποι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο Euronews.
Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τη μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων να δηλώνουν ότι πιστεύουν στο Θεό με απόλυτη βεβαιότητα, ενώ η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) ήταν οι συμμετέχουσες στην έρευνα χώρες με τη μικρότερη βεβαιότητα αναφορικά με την ύπαρξη του Θεού.
Μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο στην Πορτογαλία (44%) πάνω από τους τρεις στους 10 δηλώνουν ότι είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο Θεός υπάρχει.
Οι άνθρωποι σε πολλές από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα εξέφρασαν μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ύπαρξη του Θεού, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανία (64%), της Ελλάδας (59%) και της Κροατίας (57%).
Η έρευνα του Pew Research Center έδειξε επίσης ότι το ήμισυ και πλέον των ενηλίκων στην Ελλάδα, τη Βοσνία, την Αρμενία, τη Γεωργία και τη Ρουμανία, δήλωσαν ότι η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική στη ζωή τους, σε σύγκριση με περίπου έναν στους 10 ενήλικες που τόνισε τη σημασία της θρησκείας στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν πιστεύουν στο Θεό ήταν η Τσεχική Δημοκρατία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

Μια δυσάρεστη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας θλίψη. Όπως έγινε γνωστό, ο  Sean Millikenτον οποίο το ευρύ κοινό γνώρισε μέσω της συμμετοχής του στο TLC, «My 600-lb Life», έφυγε από τη ζωή.
Ο 29χρονος άφησε τη τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας, όπου νοσηλευόταν λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποιήθηκε μέσω του πατέρα του, Matt, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook. 
“Την Κυριακή είχε προβλήματα με την αναπνοή του. Οι γιατροί μπόρεσαν να τον επαναφέρουν, ωστόσο λίγο αργότερα η καρδιά του σταμάτησε.”, έγραψε μεταξύ άλλων.
sean-milliken
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!