Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017


Στην κατασκευή του αγάλματος Garuda Wisnu Kencana στο Ungasan, στο Μπαλί της Ινδονησίας, προχωρούν εδώ και πολλούς μήνες εργάτες.
Το άγαλμα ενός από τους Θεούς του Ινδουισμού, του Βισνού με το μυθικό πουλί Garuda, φημολογείται πως θα είναι το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου με ύψος 120 μέτρων και πλάτος 64 και θα είναι έτοιμο τον τον Σεπτέμβρη του 2018.
1273889_3888

Τα πρωινά του Γάλλου προέδρου είναι αφιερωμένα στην σύζυγό του. Μακρόν και Μπριζίτ προσπαθούν να απολαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί.
Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό  Closer, κάθε πρωί, ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας πίνει το καφέ του,τρώει κρουασάν και συζητώντας τα «νέα της ημέρας» με την αγαπημένη του Μπριζίτ.
Τα πρωινά του Εμανουέλ Μακρόν είναι «ιερά». Και οι στιγμές που περνάει με τη σύζυγό του είναι εξίσου ιερές. Ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού “Closer” , έχει δώσει σαφείς εντολές στους συνεργάτες του να μην του κλείνουν ποτέ ραντεβού πριν τις εννέα το πρωί.
Σύμφωνα με τον Φιλίπ Μπεσόν, γνωστό συγγραφέα στη Γαλλία και έμπιστο του Μακρόν, ο πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας είναι πολύ προσεκτικός με τη σύζυγό του:
«Έχει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα και, για το λόγο αυτό, τον ελεύθερο χρόνο του θέλει να τον περνάει μόνο με την σύζυγό του.
Ο Μακρόν δεν θέλει να της χαλάει το χατίρι και φροντίζει να την συνοδεύει παντού. Κυρίως στο θέατρο. Την περασμένη εβδομάδα, το προεδρικό ζεύγος γιόρτασε δέκα χρόνια γάμου απολαμβάνοντας ένα λουκούλλειο δείπνο στις Bερσαλλίες.
Νωρίτερα Μακρόν και Μπριζίτ παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Ταρτούφος”».
Πέταξε πριβέ από Γλασκώβη στην Κρήτη με... 51 ευρώ
Η Σκωτσέζα Κάρον Γκριβ πλήρωσε μόλις 51 ευρώ για να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Ελλάδα. Δεν φανταζόταν όμως ότι θα είχε μια πραγματικά ανεπανάληπτη πτήση καθώς όπως αναφέρει ο Independent, ήταν η μοναδική επιβάτις σε ένα αεροπλάνο 189 θέσεων με προορισμό την Κρήτη.
Η γυναίκα ενημερώθηκε στο check in, ότι μόλις τρεις άνθρωποι είχαν κλείσει εισιτήρια για τη συγκεκριμένη πτήση. Ωστόσο, οι άλλοι δύο επιβάτες δεν εμφανίστηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να ταξιδέψει μόνη της.
Έβγαλε μάλιστα μια selfie μέσα στο άδειο αεροσκάφος των 189 θέσεων, που ταξίδεψε την Κυριακή από τη Γλασκώβη στην Κρήτη.
flying-solo-author-dn01-0
Η 57χρονη, έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από το πλήρωμα καθώς της δόθηκε η δυνατότητα να καθίσει όπου ήθελε ενώ της προσφέρθηκε και δωρεάν γεύμα.Ο πιλότος απευθυνόταν προσωπικά στην ίδια και της εξηγούσε πάνω από ποιες χώρες πετούσαν.
Το ίδιο αεροπλάνο ταξίδεψε με 189 επιβάτες πίσω στη Γλασκώβη ενώ η Κάρον απολαμβάνει αυτό το διάστημα τις διακοπές της στην Κρήτη, γράφοντας ένα μυθιστόρημα.
69
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας, στον οποίο η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή. Φέτος αυτό θα συμβεί στις 29 Οκτωβρίου. Τη συγκεκριμένη Κυριακή θα πρέπει να θυμηθούμε στις 04:00 τα ξημερώματα να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00. Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2018 όπου και θα αλλάξει σε θερινή την Κυριακή στις 26 Μαρτίου.
  • Ποιος είχε την ιδέα της αλλαγής της ώρας; Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος φέρεται να πρωτοδιατύπωσε την ιδέα το 1784, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες.
  • Πρωτοεφαρμόστηκε στον 20ό αιώνα, αρχίζοντας από τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Μετά καταργήθηκε, εμφανίστηκε στο Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά την ενεργειακή κρίση του 1973, παρέμεινε.
  • Στην Ελλάδα το υιοθετήσαμε το 1973. Το 1997 η κυβέρνηση διατύπωσε τη σκέψη να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα ώστε να συγκλίνουμε «ωρολογιακώς» με την κεντρική Ευρώπη, αλλά πρυτάνευσαν σοφότερες σκέψεις.
  • Οι χώρες που εφαρμόζουν το μέτρο είναι περίπου 70.
    Ενώ στην Ε.Ε., ως το 1996 κάθε χώρα είχε άλλη ώρα, η Ελλάδα εφάρμοζε τη χειμερινή ώρα τον Σεπτέμβριο. Μετά ανέλαβαν οι Βρυξέλλες και η χειμερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και η θερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
  • Ο καθ” ύλην αρμόδιος για τις αλλαγές της ώρας είναι το υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών.

«Είναι αποδεκτό να ονομάσει κανείς το μωρό του “Τζιχάντ” στη Γαλλία, τη χώρα που υπέστη τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια;». Αυτή την ερώτηση καλείται ουσιαστικά να απαντήσει ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας, καθώς παραπέμφθηκε σε αυτόν, από τις αρχές της Τουλούζης, η υπόθεση ενός ζευγαριού που ονόμασε τον γιο του «Τζιχάντ».
Με τη σειρά του, ο γάλλος δικαστής για οικογενειακά ζητήματα ίσως πρέπει επίσης να αποφανθεί επί της υπόθεσης. Όπως επισημαίνει το BBC, η λέξη «τζιχάντ» στα αραβικά σημαίνει «προσπάθεια» ή «αγώνας», και όχι απαραίτητα «ιερός πόλεμος».
Η γαλλική νομοθεσία δεν επιβάλλει περιορισμούς στα ονόματα που επιλέγουν οι γονείς για τα παιδιά τους, με την προϋπόθεση ότι ένα όνομα δεν βλάπτει τα συμφέροντα του παιδιού και δεν υπάρχει ένσταση από άλλα μέλη της οικογένειας για λόγους φήμης. Το αγοράκι από την Τουλούζη, που ονομάστηκε «Τζιχάντ» γεννήθηκε τον Αύγουστο. Στο παρελθόν, είχε επιτραπεί σε άλλα παιδιά να κρατήσουν το συγκεκριμένο όνομα στη Γαλλία.
Ο όρος «τζιχαντιστής» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τους ισλαμιστές μαχητές, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Από τις αρχές του 2015, περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών στη Γαλλία, μια χώρα που παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σημειώνεται πως το 2013, μια μητέρα στη γαλλική πόλη Nimes καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα με αναστολή και σε πρόστιμο 2.000 ευρώ, αφότου έστειλε στο σχολείο τον 3χρονο γιο της, που ονομαζόταν Τζιχάντ, φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «Είμαι μία βόμβα» και «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου». Η ποινή επιβλήθηκε για το «προκλητικό μπλουζάκι», που αναφερόταν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά όχι για το όνομα «Τζιχάντ».
Επίσης, το 2015 ένα γαλλικό δικαστήριο δεν επέτρεψε σε ένα ζευγάρι να ονομάσει την κόρη του «Νουτέλα», κρίνοντας ότι θα την καθιστούσε περίγελο. Ο δικαστής διέταξε να ονομαστεί το παιδί «Έλλα».

Η Nissan GB συνεργάζεται με τη Sony Interactive Entertainment Europe, δημιουργώντας το τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R/C.

Με την εμπορική κυκλοφορία του Gran Turismo Sport στην Ευρώπη να έχει οριστεί στις 18 Οκτωβρίου, η Nissan σηματοδοτεί τα 20 χρόνια συμμετοχής της στις εκδόσεις των video games του Gran Turismo, με ένα μοναδικό, ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο αυτοκίνητο που «οδηγείται» εξ ολοκλήρου από την μονάδα χειρισμού DualShock 4 του PlayStation.

Μικρές, «χειρουργικές» κινήσεις των κουμπιών ή του joystick της συγκεκριμένης συσκευής, είναι αρκετές για να απελευθερώσουν τη θηριώδη δύναμη του GT-R.

Το τηλεχειριζόμενο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 210 χλμ./ώρα, χωρίς να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι του.

Το GT-R/C τέθηκε σε δοκιμή μέσα στην φημισμένη πίστα του Silverstone, από τον οδηγό αγώνων της NISMO Jann Mardenborough. Ο Jann ήλεγχε το GT-R/C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, το GT-R/C κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την JLB Design Ltd., χρησιμοποιώντας ένα GT-R 542bhp V6 R35 του 2011.

Εντός του 2018, το Nissan GT-R/C θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, προωθώντας τη μελλοντική σταδιοδρομία των μαθητών στους τομείς των επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Είναι η πιο γνωστή προσωπικότητα στον πλανήτη από τα νησιά Μπαρμπέιντος. Το 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμη πρέσβειρα Νεολαίας και Πολιτισμού από τον τότε πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Τόμσον.

Τον ερχόμενο μήνα θα της αποδοθούν ακόμη μεγαλύτερες τιμές.

Προς τιμήν της τραγουδίστριας της R&B και ποπ μουσικής και σχεδιάστριας μόδας, Ριάνα στις 30 Νοεμβρίου, την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Νήσων Μπαρμπέιντος, στην Καραϊβική (ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1966) η οδός Γουέστμπουρι Νιου Ροντ θα μετονομαστεί σε οδός Ριάνα.
Η τραγουδίστρια μεγάλωσε στην πρωτεύουσα των Μπαρμπέιντος, Μπριτζτάουν στην οδό Γουέστμπουρι.

Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την Def Jam Recordings το 2005, αν και διατηρεί ένα διαμέρισμα στο πολυτελές συγκρότημα One Sandy Lane στα νησιά Μπαρμπέιντος.

Το υπουργείο Τουρισμού της χώρας ανακοίνωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Nation News, στις 13 Οκτωβρίου τη μετονομασία της οδού. Η Ριάνα αναμένεται να παραστεί στην τελετή ονοματοδοσίας στις 30 Νοεμβρίου, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Κι όμως ζουν ανάμεσά μας - Τα πιο περίεργα ζώα του κόσμου
Η όψη τους είναι κάτι παραπάνω από περίεργη. Κι όμως αυτά τα ζώα υπάρχουν!
Περπατούν, κολυμπούν και έρπουν πάνω στη γη, προκαλώντας κάποιες φορές ανατριχίλα και κάποιες άλλες γέλιο.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες για να καταλάβετε το γιατί...
Sloth
mantisshrimp
Komondor-Dog
EnglishAngoraRabbit
Emperor-Tamarin
dumbooctopus
blobfish
ayeaye
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!