Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

η συναίσθηση της ευθύνης και της αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών απέναντι στην κοινωνία καταγράφει για μια ακόμη φορά η διοργάνωση Έκτακτης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Έτσι, δύο μήνες μετά την Εβδομάδα Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώθηκε και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος), και κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 650 μονάδες αίματος, ο δήμος προχωρά σε Έκτακτη Αιμοδοσία με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αναγκών που αυτή την περίοδο καταγράφονται αυξημένες. Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται μετά το κάλεσμα που απηύθυνε στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου το τμήμα Αιμοδοσίας του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, καθώς, όπως επισημαίνει η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δρ. Σταματία Θεοδωρίδου, «τα αποθέματα αίματος, ειδικά τον μήνα Αύγουστο είναι οριακά ενώ οι ανάγκες των ασθενών παραμένουν σταθερές».

Η Έκτακτη Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές) σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου. Ανάλογη εκστρατεία έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας έγινε και πέρσι, με την κα.Θεοδωρίδου να επισημαίνει ότι αυτή «ήταν καθοριστική για την επάρκεια αίματος κατά τον μήνα Αύγουστο, και το ίδιο ελπίζουμε για τη φετινή προσπάθεια».

Αυξημένες οι ανάγκες αίματος

«Πολύ πρόσφατα ο δήμος μας και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διοργάνωσαν με επιτυχία την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Εκατοντάδες συμπολίτες και συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας κι έσπευσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για τον συνάνθρωπό τους, αποδεικνύοντας πόσο βαθειά ριζωμένες είναι στον τόπο μας οι αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτή την περίοδο, που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται θεαματικά, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Έτσι προχωράμε στην έκτακτη αιμοδοσία με στόχο να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των αναγκών, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην προηγούμενη εκστρατεία, να το κάνουν τώρα και να νιώσουν τη χαρά της προσφοράς», τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ανάγκη για να σωθεί ένας φίλος μας ή συγγενής μας δεν λύνει το πρόβλημα. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών μας και των αναγκών τους σε αίμα και αιμοπετάλια στηρίζεται στην εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος», αναφέρει στο μήνυμά της η κα.Θεοδωρίδου. Όπως τονίζει, «κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών μειώνεται ο αριθμός των αιμοδοτών αλλά και των εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας. Τα αποθέματα αίματος ειδικά τον μήνα Αύγουστο είναι οριακά ενώ οι ανάγκες των ασθενών παραμένουν σταθερές».

Να σημειωθεί ότι διάφορες έρευνες έχουν δείξει πως ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή να χρειασθεί μετάγγιση αίματος κάποια στιγμή της ζωής του, μόνο 1,5% περίπου είναι εθελοντές αιμοδότες. «Το αίμα δεν παράγεται παρά μόνο προσφέρεται. Αυτό το δώρο ζωής το προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες και τους ευχαριστούμε», καταλήγει η διευθύντρια Ν.Υ.Αιμοδοσίας του « Ιπποκράτειου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

http://www.thestival.gr
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικογένεια και τους μαθητές, η ομάδα εθελοντών ΕΛΛΗΝΙΟΝ ενώνει τις δυνάμεις της με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και ξεκινά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου (απέναντι από το Ποσειδώνιο αθλητικό Κέντρο) , κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές της Β και Γ Λυκείου.

"Θέλω να τονίσω ότι περιμένουμε τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών της πόλης μας σε μια προσπάθεια που ξεκινάμε ώστε να μην αφήσουμε κανέναν μαθητή χωρίς την αναγκαία στήριξη για τη συνέχιση των σπουδών του στις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης. Μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών , με πολύχρονη διδακτική εμπειρία κι αυτό πρέπει να το τονίσω, ξεκινά μια προσπάθεια στην οποία αρωγός μας είναι η Εκκλησία καθώς ο Ιερός Ναός Αγίου Φωτίου , προσφέρει το χώρο του φροντιστηρίου με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο εθελοντισμός στηρίζεται σε ανθρώπους με μεράκι που προσφέρουν ευσυνείδητα τη γνώση στους μαθητές και τις οικογένειές τους που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Γι αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων και κυρίως της ευαίσθητης εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας"τονίζει η Πρόεδρος του Ελλήνιον και φιλόλογος Θεοδώρα Λειψιστινού.

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν οι μαθητές της Β Λυκείου είναι : Αρχαία, Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Φυσική, ενώ οι μαθητές της Γ Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα : Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση, Λατινικά, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Οικονομία.

Η αίθουσα που παραχωρείται είναι δυναμικότητας 200 ατόμων και η συμμετοχή των μαθητών στο φροντιστήριο θα γίνει ανάλογα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Δηλώσεις-συμμετοχές για μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς εθελοντές στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου "ΕΛΛΗΝΙΟΝ" Κώστα Μελίδη τηλ 6932318436 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι ή με ηλ ταχυδρομείο στο kmelidis@yahoo.gr

http://www.seleo.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!