Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές κατάλυμα στο Airbnb
Είναι κυριολεκτικά χωμένο στα δέντρα, πανάκριβο, πολυτελές και το πιο δημοφιλές κατάλυμα ανάμεσα στα πάρα πολλά που προσφέρει το Airbnb.
Το δεντρόσπιτο στην Ατλάντα βραβεύτηκε ως η πιο δημοφιλής καταχώρηση της χρονιάς, με 300.000 επισκέψεις στο site, ενώ 147.000 άτομα το έχουν στη «wish list» τους.

Το δεντρόσπιτο είναι βασισμένο σε επτά δέντρα, ένα εκ των οποίων είναι 150 ετών, δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια και διαθέτει τρεις σουίτες, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και vintage διακόσμηση, με γέφυρες να συνδέουν τους χώρους του.
Το κόστος του ξεκινάει από 335 ευρώ τη βραδιά και είναι «κλεισμένο» μέχρι τον Μάιο του 2018.


Οι «δραστήριες» διακοπές του Πούτιν στη Σιβηρία
Και τι δεν έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος σε αυτό το vacation trip - Κολύμπι στα κρύα νερά λίμνης στη Σιβηρία, diving για εξερεύνηση και βόλτες με το σκάφος - Ο Πούτιν που όλοι ξέρουμε! Δυνατός, επιδειξιομανής, υγιής και γεμάτος ενέργεια
Ο φυσιολάτρης Πούτιν ξαναχτύπησε! Διάσημος στο να επιδεικνύει τα επιτεύγματά του, βρέθηκε στη Σιβηρία και ψάρεψε, έκανε ηλιοθεραπεία, μάζεψε μανιτάρια και φυσικά, δεν σταμάτησε να ποζάρει σαν «παγώνι» στον φωτογραφικό φακό.
putfish
Σε κλίμα διακοπών ο Ρώσος πρόεδρος επέλεξε την Άγρια Φύση και συγκεκριμένα την Tuva, για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Πρόκεται για έναν προορισμό που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ωστόσο, ο κύριος Πούτιν επιλέγει συχνά πυκνά να εξερευνεί.
putfish1
Η ορεινή περιοχή στην νότιο Σιβηρία διαθέτει μεγάλες λίμνες οι οποίες προσφέρονται για ψάρεμα. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα απαθανατίζεται με τα σύνεργα ψαρέματος, μέσα στο νερό να κυνηγά τη λεία του, ή επάνω σε σκάφος να δείχνει περιχαρής την ψαριά της ημέρας. Φωτογραφία «ντοκουμέντο» το καρέ που δείχνει τον 64χρονο να απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία του χωρίς μπλουζάκι. Σε άλλο στιγμιότυπο ποζάρει με έπαρση δίπλα σε μια τεράστια πέστροφα.
poutsiv
Μαζί με τον Πούτιν στο ταξίδι αυτό ήταν ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
putvout
Πηγή: protothema.gr

Κι όμως ο Γιουσέιν Μπολτ χάνει. Μόνο που χρειάστηκε να φθάσει στην τελευταία του μεγάλη παράσταση για να γνωρίσει την ήττα σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην τελευταία του κούρσα ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχασε από έναν μεγάλο αντίπαλο, τον αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος στα 35 του χρόνια νίκησε με 9.92 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, κάτι που είχε κάνει πριν από 12 ολόκληρα χρόνια στο Ελσίνκι.



Ο αμερικανός Γκάτλιν, λοιπόν, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ., ο άνθρωπος που νίκησε τον Γιουσέιν Μπολτ και αυτός που επανέφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή των σπριντ στην κατηγορία των ανδρών.

Ο Γκάτλιν, ο οποίος ήταν "χρυσός" Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, έκανε 9.92. Δεύτερος ήταν ο μόλις 21ος ετών αμερικανός Κόουλμαν με 9.94, ενώ τρίτος ήταν ο Μπολτ με 9.95.

Mε το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να έχει μείνει βουβό, τη στιγμή που είχαν περάσει αρκετά λεπτά από την ολοκλήρωση της κούρσας, λόγω της ήττας του 30χρονου, ο Γκάτλιν πανηγύριζε σαν μικρό παιδί τη νίκη του, ωστόσο απέδωσε ύψιστη τιμή στον Μπολτ αφού υποκλίθηκε -στην κυριολεξία- μπροστά του.



Δεύτερος στην κούρσα τερμάτισε ο Αμερικανός, Κρίστιαν Κόουλμαν με 9.94, με τον Γκάτλιν να κάνει 9.92 και τον Μπολτ 9.95. Ο κορυφαίος σπρίντερ πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά κακή εκκίνηση, αλλά στην τελευταία του κούρσα δεν μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η κατάταξη

1. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.92
2. Κρίστιαν Κόουλμαν (ΗΠΑ) 9.94
3. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.95
4. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.99
5. Ακάνι Σιμπίνε (Νότια Αφρική) 10.01
6. Ζιμί Βικό (Γαλλία) 10.08
7. Ρις Πρέσκοντ (Μεγάλη Βρετανία) 10.17
8. Μπίνγκτιαν Σου (Κίνα) 10.27

ΠΗΓΗ: filathlos,gr
Ένας Βούλγαρος έδωσε δωρεά στο νοσοκομείο Ξάνθης επειδή του έσωσαν την ζωή
Την ευγνωμοσύνη του θέλησε να εκφράσει ένας 27χρονος Βούλγαρος προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης, επειδή του έσωσαν την ζωή.
Ο νεαρός Βούλγαρος, ο οποίος έκανε διακοπές μαζί με την παρέα του στην Ελλάδα, έχασε τις αισθήσεις του και κινδύνευσε να πνιγεί, ενώ κολυμπούσε στην παραλία των Αβδήρων της Ξάνθης, το περασμένο Σάββατο.
Ανασύρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και διακομίστηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Ξάνθης, όπου μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της Μονάδας, ανένηψε πλήρως.
Ο 27χρονος δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς που έσωσαν την ζωή του, δώρισε στο νοσοκομείο της Ξάνθης σημαντική ποσότητα κλινοσκεπασμάτων για τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Συγκεκριμένα πρόσφερε 150 καλοκαιρινά σεντόνια, 150 χειμερινά σεντόνια, 150 πετσέτες μεγάλου μεγέθους, 150 πετσέτες μικρού μεγέθους, 150 μαξιλαροθήκες και 150 μαξιλάρια. Τα κλινοσκεπάσματα θα διανεμηθούν στις κλινικές του νοσοκομείου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης αποδέχτηκε την δωρεά και αποφάσισε να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή προς τον δωρητή.

 
Η ιστορία του καφέ: Το ρόφημα που κατέκτησε όλον τον κόσμο
Ο καφές είναι το καθημερινό ρόφημα της πλειονότητας του πλανήτη. Μπορεί να είχε μεγάλη επιτυχία γιατί μας ξυπνάει και γιατί είναι νόστιμος, όμως η επιτυχία του οφείλεται εξίσου στο ότι είναι εθιστικός. Πάντως, ο καφές δεν υπήρχε πάντα στην Ευρώπη και στον δυτικό κόσμο. Το ταξίδι του ξεκίνησε από την Αφρική και έφτασε να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.
Στην Αιθιοπία το φυτό του καφέ υπήρχε για αιώνες αλλά δεν είχε ανακαλυφθεί. Όπως λέει ο θρύλος, το ανακάλυψε ένα βοσκός, με το όνομα Kaldi, τον 6ο αιώνα μ.Χ.. Ενώ λοιπόν οι κατσίκες του έψαχναν για τροφή, παρατήρησε ότι όσες τρώνε τους καρπούς του συγκεκριμένου φυτού, ήταν πιο ζωηρές και πιο κινητικές.
Οι μοναχοί του τοπικού μοναστηριού άκουσαν την ιστορία και ανακάλυψαν μετά από πολλές δοκιμές πως αν τον βράσεις σε νερό, τότε δημιουργείται ένα εξαίσιο ρόφημα, που τους βοήθησε να κρατιούνται πιο εύκολα ξύπνιοι στις αγρυπνίες και τις πολύωρες προσευχές τους.
Οι πρώτες μαρτυρίες για την χρήση του καφέ ως ρόφημα έρχονται από την Υεμένη του 15ου αιώνα. Τον 16ο αιώνα, ο καφές είχε ήδη εξαπλωθεί στην Περσία (στο σημερινό Ιράν) και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Από τον 16ο αιώνα κιόλας, δημιουργήθηκε η ανάγκη να φτιαχτούν οι πρώτες καφετέριες, στις οποίες οι άνθρωποι έκαναν ότι κάνουμε και εμείς στις σημερινές: έπιναν καφέ και έπιαναν κουβέντα για διάφορα ζητήματα.
Στα τέλη του 16ου αιώνα και στις αρχές του 17ου, ο καφές έφτασε και στην Ευρώπη, μέσω του διεθνούς εμπορίου. Πρώτα έφτασε στην Ιταλία. Γι’ αυτό ίσως και οι Ιταλοί τον παίρνουν τόσο στα σοβαρά, επειδή ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που τον δοκίμασαν. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγες δεκαετίες ώστε να γίνει ο καφές πολύ δημοφιλής και στην «Γηραιά Ήπειρο», όπου τα καφέ άρχισαν δειλά δειλά να ανοίγουν και να προσφέρουν τις ίδιες «υπηρεσίες».
Ο καφές είχε ήδη καταλάβει την Ευρώπη και την Μεγάλη Βρετανία, αν και από τα μέσα του 18ου αιώνα η κατανάλωσή του στον Βορρά ασθένησε, λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων των εμπόρων.
Όντας αποικία της βρετανικής αυτοκρατορίας, ο καφές πέρασε και στην Αμερική με το πρώτο καφέ να ανοίγει στην Βοστώνη το 1689. Περίπου τριάντα χρόνια αργότερα, το πρώτο καφέ άνοιξε και στην Νέα Υόρκη. Στην Αμερική αρχικά η κατανάλωση καφέ ήταν μετριοπαθής, αλλά εκτοξεύτηκε και έγινε κάτι σαν πατριωτικό καθήκον μετά το 1773 και το «Boston Tea Party», όπου οι ντόπιοι έκαναν διαδηλώσεις για τους φόρους των Βρετανών στο τσάι.
Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να φυτεύουν καφέ στην Ινδονησία τον 18ο αιώνα και πλούτησαν από το εμπόριό του. Ο φημισμένος βραζιλιάνικος καφές άργησε αλλά απέκτησε την μεγαλύτερη φήμη στον κόσμο και στις αρχές του 19ου αιώνα, οι φυτείες στην Βραζιλία, ξεπετάγονταν η μια μετά την άλλη.
Στην Ελλάδα ο καφές ήρθε από πολύ νωρίς λόγω της υποδούλωσης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο ελληνικός ή τούρκικος ή αραβικός καφές φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο, με τον γνωστό πατροπαράδοτο δηλαδή. Η διαμάχη για το πως ακριβώς πρέπει να λέγεται φαίνεται πως είναι το ίδιο παλιά με την κατασκευή του.
Ο στιγμιαίος καφές που πλέον είναι δημοφιλής, φτιάχτηκε το 1889 από τον Νεοζηλανδό David Strang, ενώ σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, το 1938, κατασκευάστηκε και ένας άλλος δημοφιλής καφές, ο κρύος ή παγωμένος. Η ανάγκη για καφέ φαίνεται τον 20ο αιώνα, από το ότι κάποιος κάθισε και έφτιαξε καφέ χωρίς καφεΐνη ώστε να συνεχιστεί η κατανάλωση και για όσους τους «πειράζει» ή από το ότι τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια, αγόραζαν σίγουρα ένα τραπέζι για καφέ.
Σήμερα, ο καφές έχει κατακτήσει τον κόσμο, ειδικά τον δυτικό, και συναγωνίζεται με το τσάι, όπου στην Ασία καταναλώνεται πολύ περισσότερο, για το πιο είναι το πιο δημοφιλές αφέψημα στον κόσμο.

 

Αυτή η 28χρονη δισεκατομμυριούχος κληρονόμος από την Μαλαισία κάνει... ζωάρα
Εμείς οι... ταπεινότεροι, συνηθίζουμε να ρίχνουμε, όποτε μπορούμε, κρυφές ματιές στην ζωή των πλουσίων. Ίσως μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα ή έστω να βάζουμε έναν στόχο. Φυσικά, τα πολλά λεφτά φέρνουν χλιδή και πολλές περισσότερες δυνατότητες, αλλά φυσικά δημιουργούν και πολλές περισσότερες υποχρεώσεις.
Η καθημερινότητά τους είναι ελκυστική. Από το τι θα φορέσουν μέχρι το που θα πάνε και με τι μέσο. Η χρήση των social media έχει βοηθήσει ώστε η «διακριτική» παρακολούθηση της ζωής των κροίσων να γίνει πιο συχνή. Και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.
Η Chryseis Tan, με το ελληνικότατο όνομα, είναι 28 χρονών και είναι κληρονόμος μιας περιουσίας δισεκατομμυρίων, του 20ου πιο πλούσιου ανθρώπου στην χώρα. Στο Instagram της γράφει «θέλω να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο». Βέβαια, μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες της αποδεικνύουν πως η ζωή της είναι γεμάτη και εκτός από την ζωάρα που κάνει ταξιδεύοντας και διασκεδάζοντας, είναι και διευθύνων σύμβουλος στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Μαλαισίας.
Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της, που πολλοί από σας σίγουρα θα ζηλέψετε:
Προσπαθεί πάντα το ντύσιμο της να υποδηλώνει κάτι (σαν τι;)
Ταξιδεύει ΠΑΝΤΑ σε νέους προορισμούς (όχι ξαναζεσταμένο φαΐ)
Και φυσικά προτιμά το ιδιωτικό τζετ της (δικό της, όχι του μπαμπά, ο μπαμπάς έχει άλλο)
Στα ταξίδια της, φοράει παραδοσιακά ενδύματα (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...)
Αρραβωνιάστηκε τον Ιούνιο, τον γιο ενός άλλου Μαλαισιανού δισεκατομμυριούχου (τα λεφτά στα λεφτά)
Είναι αγαπημένοι και περνάνε πολύ καλά (αν μπορούσαν ας έκαναν κι αλλιώς)
Η Chryseis έχει πάντα χρόνο και για τις φίλες της (Χρόνος; Τι είναι αυτό;)
Τις αρέσουν τα εκλεκτά εδέσματα (περί ορέξεως...)
Οι εικόνες από τα ταξίδια της είναι εξωτικές (με αυτοκίνητο πας εκεί;)
Φυσικά, ξέρει να κάνει ένα πάρτι – έκπληξη στην μητέρα της (τι μου θύμισες τώρα...)
Είναι επαγγελματίας στις selfie (όλοι πρέπει να έχουν ένα χόμπι)
Ο γάμος της θα πρέπει να είναι μέσα στην χλιδή (με όλη την Μαλαισία καλεσμένη)
e-radio.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!