Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015



Οι Rolling Stones πρόκειται να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ την επόμενη χρονιά - το 25ο του συγκροτήματος και το πρώτο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία - όπως ανακοίνωσε ο 71χρονος κιθαρίστας τους, Κιθ Ρίτσαρντς.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε ραδιοφωνικό σταθμό για την προώθηση του ακυκλοφόρητου σόλο άλμπουμ του, με τίτλο «Crosseyed Heart», ο Ρίτσαρντς είπε ότι μαζί με τα άλλα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, τους Μικ Τζάγκερ, Τσαρλι Γουότς και Ρόνι Γουντ, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο στούντιο.

REUTERS/© CARLO ALLEGRI / REUTERS
«Βρισκόμουν στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα και βρεθήκαμε με τα αγόρια... ναι... έχουμε σίγουρα στα σχέδιά μας νέα ηχογράφηση», είπε ο Ρίτσαρντς. Η ηχογράφηση του νέου άλμπουμ θα ακολουθήσει την προγραμματισμένη περιοδεία του συγκροτήματος στη Νότια Αμερική, στις αρχές του ερχόμενου χρόνου.

Ο Ρίτσαρντς, ο οποίος πραγματοποιούσε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική μαζί με το συγκρότημα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σόλο άλμπουμ του εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, αύριο Παρασκευή.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό κομματιών ροκ, ρέγκε και κάουντρι, στο οποίο ο ίδιος θα παίζει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάσο και πιάνο και θα τραγουδάει. Τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ τα έγραψε σε συνεργασία με τον ντράμερ και συμπαραγωγό Στιβ Τζόρνταν.

Οι Stones θεωρούνται από πολλούς ως η μεγαλύτερη ροκ μπάντα στον κόσμο. Έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. To «Sticky Fingers» του 1971 διαδέχθηκαν οκτώ άλμπουμ που έφτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1989, το συγκρότημα εντάχθηκε στο αμερικάνικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήρε την τέταρτη θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone. Πολλά τραγούδια τους - όπως τα «Painted Black», «Sympathy for the Devil», «(I Can't Get No) Satisfaction», «Angie» και «Brown Sugar» - έχουν μείνει κλασικά στην ιστορία της ροκ μουσικής.

naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!