Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1978, ο 42χρονος Αντρέι Τσικατίλο περπατούσε στους δρόμους της περιοχής Σάκτι στη Ρωσία. Από μακριά είδε τα μαύρα μαλλιά ενός μικρού, όμορφου κοριτσιού. Πλησίασε το κορίτσι και άρχισε να της μιλά. Την έλεγαν Γιελένα Ζακοτνόβα, ήταν 9 χρονών και λάτρευε τις τσιχλόφουσκες. Για κακή της τύχη, στην τσέπη του Τσικατίλο βρισκόταν ένα πακέτο τσίχλες, σπάνια λιχουδιά στη σοβιετική Ρωσία του ’70.
Ενθουσιασμένη, η μικρή ακολούθησε τον άγνωστο άντρα όταν της είπε ότι στο σπίτι του είχε κι άλλα γλυκά. Την οδήγησε σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που είχε αγοράσει κρυφά απ’ την οικογένειά του και προσπάθησε να την κακοποιήσει, αλλά απέτυχε. Ο Τσικατίλο ήταν σεξουαλικά ανίκανος και δεν είχε καταφέρει ποτέ να συνευρεθεί σεξουαλικά με άλλο άτομο. Απογοητευμένος και εξοργισμένος με την αποτυχία του, βρήκε έναν άλλο τρόπο να πραγματοποιήσει τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του.
Αντρέι Τσικατίλο
Άρπαξε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στα γεννητικά όργανα του κοριτσιού. Η 9χρονη πέθανε από αιμορραγία μέσα σε λίγα λεπτά και ο Τσικατίλο πέταξε το άψυχο κορμί της στον κοντινό ποταμό. Δύο μέρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το πτώμα του παιδιού και ξεκίνησε έρευνες. Σταγόνες αίματος βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του Τσικατίλο, αλλά οι αρχές δεν τον υποψιάστηκαν γιατί δεν είχε ποινικό μητρώο. Αντιθέτως, συνέλαβαν έναν άλλο άντρα, τον Αλεξάντερ Κραβτσένκο, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό. Ο Τσικατίλο σκότωσε για πρώτη φορά και απέφυγε την τιμωρία. Τίποτα δεν τον σταματούσε πια.
Ο νεαρός Αντρέι Τσικατίλο
Ο σωστός οικογενειάρχης
Ο Αντρέι Τσικατίλο ήταν ένας υπεύθυνος οικογενειάρχης, τρυφερός σύζυγος και στοργικός πατέρας. Είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, εργαζόταν ως καθηγητής και ήταν αφοσιωμένο μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Το δημόσιο προφίλ του ήταν τόσο άψογο που δεν κίνησε ποτέ τις υποψίες των αστυνομικών. Ο πραγματικός Τσικατίλο όμως έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. Η σεξουαλική ανικανότητά του τον στοίχειωνε όλη του τη ζωή και ποτέ δεν ξεπέρασε το αίσθημα κατωτερότητας. Αργότερα κατέθεσε ότι ένιωθε να πνίγεται από τις σεξουαλικές ορμές του που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει. Σεξ, οργή, ντροπή και ζήλεια έκαναν ένα θανατηφόρο συνδυασμό που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1978. Πριν από τη δολοφονία της 9χρονης Γελένα, ο Τσικατίλο είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά μαθητές και μαθήτριες του. Τον απέλυσαν το 1974, αλλά ο διευθυντής δεν γνωστοποίησε την υπόθεση και ο Τσικατίλο μετακόμισε σε άλλη πόλη της Ρωσίας και ξεκίνησε απ’ την αρχή. Αν το όνομά του είχε δοθεί στη δημοσιότητα, ίσως να είχαν σωθεί 52 ζωές.
Αντρέι Τσικατίλο
Ο κανιβαλισμός του αδελφού του
Ο Αντρέι Τσικατίλο γεννήθηκε το 1936 στην Ουκρανία. Η οικογένειά του ήταν πάμφτωχη και όπως πολλοί Ουκρανοί εκείνη την περίοδο, κόντευαν να πεθάνουν απ’ την ασιτία. Είχαν σημειωθεί πολλά περιστατικά κανιβαλισμού, όπου άνθρωποι έτρωγαν τους νεκρούς τους για να επιβιώσουν. Ο Αντρέι μεγάλωσε πιστεύοντας ότι και ο μεγαλύτερος αδελφός του είχε κανιβαλιστεί. Η μητέρα του συνήθιζε να του λέει την ιστορία για να του μάθει να μην κυκλοφορεί μόνος του τα βράδια. Όμως, τα λόγια της μητέρας του στιγμάτισαν τον μικρό Αντρέι για όλη του τη ζωή.
Ορισμένα από τα θύματα του Τσικατίλο
Ειδικοί που μελέτησαν τη ζωή του δολοφόνου, ισχυρίστηκαν ότι ένα άλλο τραυματικό επεισόδιο επηρέασε την ψυχολογία του. Η αδελφή του Αντρέι γεννήθηκε το 1943, όταν οι Γερμανοί είχαν καταλάβει την περιοχή τους Ουκρανίας όπου ζούσαν οι Τσικατίλο. Ο πατέρας του Αντρέι υπηρετούσε στον Κόκκινο Στρατό και επέστρεψε στο σπίτι του το 1949. Ήταν πολύ πιθανό, υποστηρίζουν οι ειδικοί, Γερμανοί στρατιώτες να βίασαν τη μητέρα του Τσικατίλο μπροστά στα μάτια του.
Ο Τσικατίλο ξεγυμνώθηκε στο δικαστήριο, για να αποδείξει ότι δεν είχε «σώας τα φρένας»
«Μου αρέσει να τη μασουλάω. Είναι τόσο ροζ και μαλακή»
Από το 1978 μέχρι το 1990, ο Αντρέι Τσικατίλο σκότωσε 52 φορές. Οι ηλικίες των θυμάτων του κυμαίνονταν από 9 χρονών μέχρι και 44. Δεν τον ενδιέφερε αν ήταν άντρας ή γυναίκα, αγόρι ή κορίτσι. Ήθελε μόνο να είναι αρκετά μικρόσωμοι ώστε να μπορεί να τους ακινητοποιήσει. Ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να νιώσει σεξουαλική ικανοποίηση ήταν η στιγμή που το θύμα του άφηνε την τελευταία του πνοή.
Απολάμβανε τις κραυγές τους, τον πόνο τους και το αίμα που έτρεχε απ’ τις πληγές. Τους έδενε τα χέρια και τους μαχαίρωνε μέχρι θανάτου. Έβγαζε και τα μάτια των θυμάτων του, γιατί πίστευε ότι η εικόνα του δολοφόνου εμφανιζόταν στην κόρη του ματιού. Αφού πέθαιναν, ο Τσικατίλο συνήθιζε να κόβει κομμάτια με τα δόντια του, τα οποία κρατούσε σαν τρόπαια. Αγαπημένο του ενθύμιο ήταν η μήτρα των γυναικών, για την οποία έλεγε: «Μου αρέσει να τη μασουλάω. Είναι τόσο ροζ και μαλακή».
Η πρώτη σύλληψη
Στις 6 Νοεμβρίου του 1990, ο Τσικατίλο επέστρεφε στον σταθμό Ντονλέσκοζ. Τα ρούχα του και τα παπούτσια του είχαν πιτσιλιστεί με αίμα και είχε μια κόκκινη κηλίδα στο μάγουλό του. Το παρατήρησε ο αστυνομικός που επέβλεπε το σταθμό και του φάνηκε ύποπτος. Δεν είχε κάποιο λόγο να τον συλλάβει, γι’ αυτό έγραψε απλώς μία αναφορά. Στις 13 Νοεμβρίου όμως, εντοπίστηκε το πτώμα της 22χρονης Σβετλάνα Κορόστικ, λίγα μέτρα απ’ τον σταθμό του τρένου. Όταν οι αστυνομικοί διέτρεξαν τις αναφορές των περασμένων ημερών, αναγνώρισαν αμέσως το όνομα του Τσικατίλο και τον έθεσαν υπό παρακολούθηση. Για έξι μέρες τον παρακολουθούσαν που προσέγγιζε μικρά παιδιά και νεαρές κοπέλες. Τον συνέλαβαν στις 20 Νοεμβρίου και βρήκαν αμέσως στοιχεία που τον συνέδεαν με τις δολοφονίες.
Το μικρό δάχτυλο του Τσικατίλο ήταν σπασμένο και ματωμένο και οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι η πληγή είχε προκληθεί από ανθρώπινα δόντια. Το προτελευταίο θύμα του Τσικατίλο ήταν ο 16χρονος Βίκτορ Τισένκο, που είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση και είχε δαγκώσει το δάχτυλό του δολοφόνου. Όμως η ομάδα αίματος του Τσικατίλο διέφερε απ’ αυτή του δολοφόνου. Τελικά έλυσαν το μυστήριο. Η ομάδα αίματος του δολοφόνου προέκυψε από εξέταση του σπέρματος που είχαν βρει στον τόπο του εγκλήματος, ενώ στο αστυνομικό τμήμα εξέτασαν απευθείας το αίμα του Τσικατίλο. Ο δολοφόνος αποδείχθηκε πως ήταν ένα από τα ελάχιστα άτομα στον κόσμο που το αίμα και το σπέρμα του παρουσίαζαν διαφορές.
Η εκτέλεση
Η δίκη του Τσικατίλο ξεκίνησε στις 14 Απριλίου του 1992. Ο κατηγορούμενος ήταν κλεισμένος σε κελί για να προστατευτεί από τις επιθέσεις των εξαγριωμένων συγγενών των θυμάτων. Ο Τσικατίλο παρουσίασε τον εαυτό του ως τρελό, ελπίζοντας να καταλήξει σε ψυχιατρική κλινική κι όχι στη φυλακή. Προσποιούνταν ότι πάθαινε κρίσεις, ξεγυμνωνόταν μέσα στο δικαστήριο και μιλούσε ασυνάρτητα. Υποστήριξε ότι η φύση είχε κλέψει τα γεννητικά του όργανα και κατηγόρησε τον Στάλιν για την πείνα που οδήγησε στον κανιβαλισμό του αδελφού του. Δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι ήταν τρελός. Καταδικάστηκε σε θάνατο και στις 14 Φεβρουαρίου του 1994 εκτελέστηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι.
Πηγή: mixanitouxronou.gr
Έχετε παρατηρήσει πως όταν δεν κοιμάται το μεσημέρι το παιδί σας, το απόγευμα είναι ιδιαίτερα νευρικό και τις περισσότερες φορές... νυστάζει πολύ νωρίς, πριν το βραδινό φαγητό.

Αναρωτιέστε πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

1. Μη δείχνετε υπερβολικό ενδιαφέρον ή επιμονή για να κοιμηθεί. Να συμπεριφέρεστε με φυσικότητα.

2. Προσπαθήστε να έχει αρκετές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του πρωινού. Ύστερα από έναν καλό περίπατο τα παιδιά κοιμούνται ευκολότερα.

3. Αν θέλει να πάρει μαζί του το αγαπημένο του αρκουδάκι ή παιχνίδι μη φέρετε αντίρρηση με τη σκέψη ότι θα χασομερήσει παίζοντας αντί να κοιμηθεί. Το χρειάζεται γιατί του δίνει παρηγοριά και ασφάλεια.

4. Αν κάποιο μεσημέρι το παιδί δε θέλει με κανέναν τρόπο να κοιμηθεί δε μπορείτε να το υποχρεώσετε. Μπορείτε όμως να το βάλετε να ξεκουραστεί στο δωμάτιό του.

5. Πριν από την ώρα του ύπνου απασχολήστε το με ήρεμα παιχνίδια. Οποιαδήποτε δραστηριότητα που του προκαλεί ένταση πιθανόν να διαταράξει το ρυθμό του ύπνου του.

6. Μην του υπόσχεστε διάφορα δώρα προκειμένου να κοιμηθεί. Η πρακτική αυτή ίσως να χρησιμοποιηθεί από το παιδί σας ως νέο όπλο για να σας κάνει μικροεκβιασμούς ή για να τραβάει την προσοχή σας. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε το θέμα με φυσικότητα και πειθώ.

7. Μην το ξυπνήσετε, εάν μια μέρα θέλει να κοιμηθεί περισσότερο από το συνηθισμένο, άλλωστε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έχει έλλειψη ύπνου ή το απαιτεί ο οργανισμός του. Οι ώρες του παιδιού μπορούν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αν έχεις υψοφοβία δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο να την περάσεις, αλλά ούτε καν να σταθείς πάνω της.
Αν πάλι τα μεγάλα ύψη δεν σε τρομάζουν και είσαι από τους ανθρώπους που τους εξιτάρει ο κίνδυνος, τότε αυτή η γέφυρα είναι φτιαγμένη για σένα.
Ονομάζεται SkyBridge, βρίσκεται στη Ρωσία και το μήκος της φτάνει τα 439 μέτρα. “Αιωρείται” 207 μέτρα πάνω από την κοιλάδα Krasnaya Polyana κοντά στο Sochi, γνωστό μας και από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του 2014.
Η γέφυρα μπορεί να αντέξει πάνω της μέχρι και 30.000 άτομα την ίδια στιγμή ενώ διαθέτει και εγκατάσταση για Bungee jumping. Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος ενός πάρκου ψυχαγωγίας που ετοιμάζεται στην συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο στοχεύει να γίνει το αγαπημένο σημείο συνάντησης όσων λατρεύουν τις ριψοκίνδυνες δραστηριότητες.
Η SkyBridge πάλλεται κάθε φορά που κάποιος περπατάει επάνω της, μετατρέποντας την διαδρομή σε μία συγκλονιστική εμπειρία.
Όσοι όμως τολμούν να την περάσουν, ανταμείβονται από την εκπληκτική θέα που αντικρίζουν. Από τη μία πλευρά μπορούν να απολαύσουν την εικόνα των χιονισμένων κορυφών του Καυκάσου και από την άλλη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Οι δημιουργοί της πεζογέφυρας εξηγούν ότι είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στην Ρωσία και μόλις λάβει το βραβείο Guinness ,(έχει δηλωθεί ήδη η συμμετοχή της) θα κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής πεζογέφυρας του κόσμου!
Ο σχεδιασμός και η έρευνα για την δημιουργία της SkyBridge διήρκεσαν τρία χρόνια ενώ για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια και να χρησιμοποιηθούν 740 τόνοι μέταλλο και 2.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα.
echoes.gr
Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 18χρονος Kevin Davis στις ΗΠΑ, για τη δολοφονία και το βιασμό της 50χρονης μητέρας του 
 
Ο νεαρός, από την πόλη Corpus Christi στις ΗΠΑ, ομολόγησε την άγρια δολοφονία της Kimberly Hill. Όπως είπε την χτύπησε στο κεφάλι με σφυρί, την στραγγάλισε με ένα καλώδιο και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε στην καρδιά. Μετά ασέλγησε στο πτώμα της, αναφέρει η Huffington Post. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου.

Ο Davis τον Ιούνιο είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος, ωστόσο οι αρχές είχαν στην κατοχή τους ένα βίντεο στο οποίο ομολογούσε το φρικτό έγκλημά του.

''Είμαι ένα απαίσιο, αηδιαστικό άτομο'', είχε πει ο Davis που περιέγραφε στο βίντεο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματός του.

Στη συνέχεια ο Davis είπε στους ανακριτές ότι βίασε τη νεκρή μητέρα του: ''Έχασα την παρθενία μου με ένα πτώμα'', είπε...

Ο Davis είπε στις αρχές ότι βαριόταν τη ζωή του και ζήτησε από τη μητέρα του την άδεια να δώσει τέλος στη ζωή του. 'Οταν εκείνη αντέδρασε στα λεγόμενά του αυτός αποφάσισε να τη σκοτώσει, αναφέρει το RawStory.com

Ο εισαγγελίας υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Davis δεν φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβήμαα και ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα σκότωνε ξανά.

http://www.newsbomb.gr
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν ήταν ο μεγάλος απών το πρωί της Παρασκευής από τις επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος, τροφοδοτώντας εκ νέου τις φήμες για την τύχη του, καθώς έχει να εμφανιστεί δημοσίως περισσότερο από ένα μήνα.

Το όνομα του Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αξιωματούχων που μετέβησαν για την 69η επέτειο στο μαυσωλείο στην Πιονκγιάνγκ όπου έχουν ταφεί ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και ο παππούς του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ενα στεφάνι εκ μέρους του κατατέθηκε στα αγάλματα των δύο Κιμ στο μαυσωλείο του Ανακτόρου Κουμσουσάν.

Ο εγγονός του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ιδρυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχει να εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση από τις 3 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ο νεαρός ηγέτης ήταν πάντα παρών στις διάφορες εκδηλώσεις μετά την άνοδό του στην εξουσία, τις οποίες μετέδιδαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Τον Ιούλιο εθεάθη να κουτσαίνει, στην επίσημη εκδήλωση για την 20η επέτειο από τον θάνατο του Κιμ Ιλ-Σουνγκ. Λόγω της μακράς αυτής απουσίας, οι φήμες δίνουν και παίρνουν στην Ασία, πόσο μάλλον όταν αφορούν τον ηγέτη μιας από τις πιο κλειστές χώρες στον κόσμο.

Αλλες κάνουν λόγο για διάφορα προβλήματα υγείας: κόπωση, ουρική αρθρίτιδα, σπασμένοι αστράγαλοι, διαβήτης.

Κάποιοι όμως κάνουν λόγο για πραξικόπημα, που στο πιο μυστικοπαθές κράτος του πλανήτη είναι σχετικά εύκολο να μη δημοσιοποιηθεί.

Οι σημαντικές ημερομηνίες της πολιτικής ζωής είναι πολλές στη Βόρεια Κορέα, αλλά η επέτειος του λενινιστικού Κόμματος Εργατών Κορέας, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης είχαν παραδεχτεί ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε  «αδιαθεσία», αλλά υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία που μετέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σεούλ διαβεβαίωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.

Ο νοτιοκορεάτης υπουργός Αμυνας Χαν Μιν Κοο μιλώντας στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι ο Κιμ αναρρώνει από «ασθένεια που δεν έχει αποκαλυφθεί» κάπου βορείως της Πιονγκγιάνγκ, επικαλούμενος πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών.
tanea.gr
Ο Γιώργος, 84 ετών, και η Μαίρη, 79, είναι κατενθουσιασμένοι με την απόφασή τους να παντρευτούν...

Περπατάνε χαρούμενοι στο δρόμο και κάνουν τα σχέδια για το γάμο τους.
Καθώς βαδίζουν, συναντάντε ένα φαρμακείο και μπαίνουν μέσα.
"Είστε ο ιδιοκτήτης?" ρωτάει ο Γιώργος
"Μάλιστα", λέει ο φαρμακοποιός.
"Έχετε φάρμακα για την καρδιά?"
"Φυσικά", απαντάει ο φαρμακοποιός.
"Φάρμακα για το κυκλοφοριακό?"
"Φυσικά, κύριε"
"Φάρμακα για τους ρευματισμούς"
"Βεβαίως"
"Και Βιάγκρα? Έχετε?"
"Μα και βέβαια έχουμε"
"Φάρμακα για τη μνήμη?"
"Οτιδήποτε σχετικό κυκλοφορεί υπάρχει, κύριε"
"Βιταμίνες? Υπνωτικά?"
"Ναι, βέβαια, έχουμε!"
Και ο Γιώργος:
"Τέλεια! Θα θέλαμε να προτείνουμε το κατάστημά σας για τη λίστα δώρων στο
γάμο μας!"

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μπορεί η χρήση ενσωματωμένων συστημάτων Hands Free στο αυτοκίνητο να μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διατρέχουμε κίνδυνο. 
Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα της AAA Foundation for Traffic Safety, αφού ο οδηγός χάνει την συγκέντρωσή του από το δρόμο, καθώς συνομιλεί και οδηγεί. Μπορεί να μην είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο το να έχει στα χέρια του το κινητό του, αλλά και με τα Hands Free συστήματα που βρίσκουμε ολοένα και συχνότερα εγκατεστημένα στον βασικό εξοπλισμό των νέων μοντέλων αυτοκινήτων, δεν σημαίνει ότι εξαλείφονται όλοι οι κίνδυνοι.
Οι οδηγοί χάνουν την προσοχή τους όταν συνθέτουν μηνύματα, ή όταν προσπαθούν να δώσουν μία σωστή φωνητική εντολή στο σύστημα τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια προσοχής από το δρόμο και κατά συνέπεια την παραβίαση σηματοδότη, ή το να μη γίνει αντιληπτός ένας πεζός.
Η πρόταση της AAA Foundation είναι να προσπαθήσουν οι κατασκευαστές οχημάτων να κάνουν τα συστήματά τους όσο γίνεται πιο εύκολα στην χρήση, προκειμένου να μην αποσπούν σε τόσο μεγάλο βαθμό την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, όταν γίνεται η προσπάθεια εκτέλεσης μία απλής εντολής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό είναι, όταν οδηγείτε, να έχετε την προσοχή σας στο δρόμο και όχι στις ειδοποιήσεις και τις κλήσεις του smartphone σας.
pestaola.gr
Ένα βήμα πριν την τύφλωση βρέθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, από ρινίσματα αμίαντου που μπήκαν στα μάτια του.

Μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που λίγο έλειψε να του στοιχήσει την όρασή του, πέρασε ο Ηλίας Ψινάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».

Εκείνοι που έβλεπαν τον δήμαρχο Μαραθώνα να κυκλοφορεί παντού (ακόμα και τις βραδινές ώρες, αλλά και σε κλειστούς χώρους) φορώντας τα γυαλιά ηλίου του θεώρησαν ότι πρόκειται για ακόμη ένα στυλιστικό… καπρίτσιο του.

Η αλήθεια όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι άλλη και ο λόγος αμιγώς ιατρικός. Ο Ηλίας Ψινάκης έφτασε ένα βήμα πριν από την τύφλωση και γλίτωσε στο παρά τρίχα τη λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα.

Άτομο του στενού του περιβάλλοντος, είπε στην Espresso, ότι λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του ο δήμαρχος θέλησε να δει από κοντά μέρος του συστήματος ύδρευσης της περιοχής, οι αγωγοί του οποίου είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο.

Έτσι με τη συνοδεία επιστημονικού κλιμακίου βρέθηκε σε ένα σημείο του συστήματος προκειμένου να ληφθεί δείγμα και να υποβληθεί στη συνέχεια σε εργαστηριακή εξέταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ηλίας Ψινάκης ανέλαβε να ξύσει τη σκουριά από έναν σωλήνα, όμως την ίδια στιγμή, ρινίσματα αμίαντου πετάχτηκαν και μπήκαν και στα δύο μάτια του.

«Ο Ηλίας δεν έδωσε καμία σημασία στο συμβάν, αφού να φανταστείτε, δεν κατάλαβε καν τα ρινίσματα που μπήκαν στα μάτια του. Ωστόσο ύστερα από δύο ώρες υπήρξε πρήξιμο στην περιοχή με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον οφθαλμίατρο. Αυτό που άκουσε όμως από το στόμα του γιατρού τον άφησε εμβρόντητο. Ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην όρασή του και πως γλίτωσε στο τσακ ακόμη και τη μεταμόσχευση κερατοειδούς», είπε στην Espresso, άνθρωπος από το περιβάλλον του Η. Ψινάκη.

«Ο γιατρός του συνέστησε τουλάχιστον για μια εβδομάδα να παραμείνει σε σκοτεινούς χώρους, ενώ του έδωσε και φαρμακευτική αγωγή», συμπλήρωσε.

http://www.enikos.gr 
Μία θερμίδα είναι στην πραγματικότητα μία μονάδα ενέργειας θερμότητας. Όλα τα τρόφιμα έχουν θερμίδες και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Το σώμα μας αντιλαμβάνεται τις θερμίδες ως ενέργεια. Η θερμική ενέργεια λοιπόν είναι αυτή που θα προσφέρει «καύσιμα» στον οργανισμό ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει και η βενζίνη στα αυτοκίνητα. Είναι επίσης κατανοητό πως διαφορετικά τρόφιμα έχουν και διαφορετικές θερμίδες. Οι θερμίδες παρέχονται από το λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεϊνες. Τα λίπη έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση θερμίδων. Περίπου εννιά θερμίδες ανά γραμμάριο καθαρού λίπους. Οι πρωτεϊνες και οι υδατάνθρακες έχουν τέσσερις θερμίδες ανά γραμμάριο ενώ το καθαρό αλκοόλ περιέχει επτά θερμίδες ανά γραμμάριο.
Έτσι η κατανόηση του ρόλου των θερμίδων στη διατροφή μας μπορεί να μας βοηθήσει να εξισσοροπήσουμε το τι καταναλώνουμε και το τι καίμε και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους διαχείρησης του βάρους. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να παρουσιάζουμε συχνά λίστες με τρόφιμα καθημερινά τα οποία κάθε ελληνικό σπίτι, η κάθε ελληνική οικογένεια έχει υιοθετήσει στην καθημερινή διατροφή. Ξεκινάμε λοιπόν με τις τροφές του πρωϊνού. Με αυτά που τρώμε προτού ξεκινήσουμε τη μέρα μας.
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
734.0
Υδατάνθρακες
0.4
Πρωτεϊνες
0.6
Λίπος
81.3
Φυτικές Ίνες
0.0


100 γρ. τυρί κασέρι, τσένταρ, κεφαλοτύρι

Θερμίδες
429.0
Υδατάνθρακες
0.0
Πρωτεϊνες
24.0
Λίπος
37.0
Φυτικές Ίνες
0.0


30γρ. τυρί φέτα

Θερμίδες
79
Υδατάνθρακες
4.9
Πρωτεϊνες
0.3
Λίπος
6.4
Φυτικές Ίνες
0.0


80γρ. τυρί χαλούμι

Θερμίδες
253
Υδατάνθρακες
16.7
Πρωτεϊνες
1.3
Λίπος
19.7
Φυτικές Ίνες
0.0


10γρ. (μία κουταλιά της σούπας) τυρί παρμεζάνα

Θερμίδες
40
Υδατάνθρακες
3.5
Πρωτεϊνες
0
Λίπος
2.9
Φυτικές Ίνες
0


Βραστό αυγό

Θερμίδες
84
Υδατάνθρακες
0.0
Πρωτεϊνες
12.5
Λίπος
10.8
Φυτικές Ίνες
0.0


100ml.γάλα χαμηλό σε λιπαρά

Θερμίδες
50.0
Υδατάνθρακες
4.8
Πρωτεϊνες
3.6
Λίπος
1.8g
Φυτικές Ίνες
0.0g

 100ml. γάλα πλήρες
Θερμίδες
66.9
Υδατάνθρακες
4.7g
Πρωτεϊνες
3.3g
Λίπος
3.9g
Φυτικές Ίνες
0.0g


100ml. γιαούρτι πλήρες

Θερμίδες
95.0
Υδατάνθρακες
14.9
Πρωτεϊνες
8.8
Λίπος
1.9
Φυτικές Ίνες
0.1


1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Θερμίδες
120
Υδατάνθρακες
0
Πρωτεϊνη
0
Λίπος
14γρ
Φυτικές Ίνες
0

40γρ. (μία καθημερινή μερίδα) δημητριακά ολικής άλεσης All Bran



Θερμίδες
112
Υδατάνθρακες
19.2
Πρωτεϊνες
5.6
Λίπος
1.2
Φυτικές Ίνες
10.8


 30γρ. (μία καθημερινή μερίδα) Special K δημητριακά


Θερμίδες
114
Υδατάνθρακες
22.8
Πρωτεϊνες
4.2
Λίπος
0.5
Φυτικές Ίνες
0.8

 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Θερμίδες
64
Υδατάνθρακες
17.3
Πρωτεϊνες
0.1
Λίπος
0
Φυτικές Ίνες
0.1


1 φέτα λευκό ψωμί

Θερμίδες
66
Υδατάνθρακες
12.65
Πρωτεϊνες
1.91
Λίπος
0.82
Φυτικές Ίνες
0.1

 boro.gr
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και να τεθεί άμεσα σε ισχύ νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που φιλοδοξεί να λύσει τον... γόρδιο δεσμό των διασταυρώσεων και των συμψηφισμών της επιστροφής φόρου με οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η νέα ΚΥΑ θα προβλέπει τη δημιουργία Βάσης Συμψηφισμού Ασφαλιστικών Εισφορών στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε., εταιρεία του υπουργείου Εργασίας που είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε αυτή τη βάση θα καταχωρισθούν ηλεκτρονικά όλοι οι εργοδότες και οι ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως αν αυτές έχουν ρυθμιστεί ή όχι. Σε συνεργασία με τα ασφαλιστικά Ταμεία και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα δημιουργηθεί μηχανισμός online ενημέρωσης της βάσης αυτής, η οποία μέχρις ότου ολοκληρωθεί, θα επικαιροποιείται ανά δεκαπενθήμερο. Το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διαδικασία ελέγχου ύπαρξης ή μη οφειλών στα Ταμεία θα υποβάλει στην ΗΔΙΚΑ το αρχείο δικαιούχων επιστροφής φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ. Εφόσον λάβει σήμανση ότι ο δικαιούχος υπόκειται σε διαδικασία συμψηφισμού, η υπόθεση θα εκκαθαρίζεται από την αρμόδια κάθε φορά ΔΟΥ.

Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος της εκάστοτε ΔΟΥ θα αποκτά πρόσβαση στη Βάση Συμψηφισμού Ασφαλιστικών Οφειλών της ΗΔΙΚΑ, θα καταχωρίζει στην εφαρμογή τον ΑΦΜ του δικαιούχου επιστροφής και θα βλέπει όλα τα στοιχεία του (είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε εταιρεία), το ποσό της οφειλής, τα Ταμεία στα οποία χρωστάει, τους λογαριασμούς IBAN στους οποίους θα κατατεθεί το παρακρατηθέν ποσό προς συμψηφισμό, την πιθανή κατανομή του ποσού σε περισσότερα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και το ποσό που απομένει μετά τον συμψηφισμό, για επιστροφή. Το υπουργείο Οικονομικών θα αποδίδει τα παρακρατούμενα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ταμείων και θα αποστέλλει ημερησίως, στις αρμόδιες διευθύνσεις και την ΗΔΙΚΑ, ηλεκτρονικό αρχείο με τα αποδιδόμενα ποσά ανά ΑΦΜ.

Με την καταχώριση στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ των εντολών μεταφοράς και τη διασταύρωσή τους από το ημερήσιο αρχείο του υπουργείου Οικονομικών, θα ολοκληρώνεται ο συμψηφισμός και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ θα αφαιρεί από τις συνολικές οφειλές τα συμψηφισθέντα ποσά. Τα Ταμεία με τη σειρά τους θα ενημερώνουν τα πληροφοριακά τους συστήματα για το νέο υπόλοιπο του οφειλέτη. Οσο για τους δικαιούχους επιστροφής - οφειλέτες, αυτοί θα ενημερώνονται με τη σειρά τους, τελευταίοι, ηλεκτρονικά, μέσω του taxis.

http://www.thestival.gr 
Σε αντίθεση με τον πραγματικό κόσμο, όπου οι διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι αρκετές φορές... αγεφύρωτες, στον ψηφιακό κόσμο εκείνα που χωρίζουν τα δύο φύλα φαίνεται να είναι πολύ λιγότερα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα, τα στοιχεία της οποίας προκύπτουν από τη βάση δεδομένων των Ηνωμένων Εθνών και τη Eurostat.

Το 2003, το 19% των ανδρών στην Ελλάδα χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να ανέρχεται σε 13%. Κατ' αναλογία, η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την πάροδο του χρόνου, με το 64% των Ελλήνων και το 56% των Ελληνίδων να «σερφάρουν» online το 2013.

Όπως έγινε γνωστό, διαφορές, έστω και μικρές, υπάρχουν στον τρόπο που τα δύο φύλα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Οι διαφορές αυτές είναι ιδιαίτερα εμφανείς όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά παιχνίδια, βίντεο και μουσική, τομείς όπου οι άνδρες είναι πιο δραστήριοι σε σχέση με τις γυναίκες. Από την άλλη, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι περισσότερες σε σχέση με τους άνδρες.

Σύμφωνα με την Κυριακή Γ. Γιώτα, υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «έρευνες στο χώρο της κυβερνοψυχολογίας δείχνουν διαφορές μεταξύ των φύλων στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους κινδύνους στο διαδίκτυο».

«Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, για κοινωνική αλληλεπίδραση, ενώ οι άντρες εστιάζονται περισσότερο σε διαδικτυακά παιχνίδια, ηλεκτρονικές αγορές, αναζήτηση πληροφοριών και κοινωνικής υποστήριξης.

Αν και κάθε διαδικτυακό περιβάλλον παρουσιάζει τους δικούς του κινδύνους, οι άντρες φαίνεται να είναι πιο ευάλωτοι διαδικτυακά, γιατί φαίνεται να παίρνουν -όπως και στον πραγματικό κόσμο- περισσότερα ρίσκα από τις γυναίκες, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα να “πέσουν” θύματα, καθώς και τη σοβαρότητα των συνεπειών» εξηγεί η ίδια.

Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι και τα δύο φύλα είναι ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και επιδιώκουν την επαφή με τους άλλους, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και διαδικτυακά.

Ωστόσο, οι γυναίκες είναι πιο ενεργές σε αυτούς τους ιστότοπους. Γι' αυτές, η επικοινωνία με τους άλλους είναι πιο σημαντική από τις ευκαιρίες για άμεσο ανταγωνισμό. Οι τόποι κοινωνικής δικτύωσης ικανοποιούν τέλεια αυτή τους την ανάγκη.

Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab σε χρήστες απ' όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων σε ό,τι αφορά στις συνέπειες της «μόλυνσης» από κακόβουλο λογισμικό.

Σε ποσοστό 17%, οι άνδρες παραδέχτηκαν ότι έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες που οφείλονται σε κακόβουλο λογισμικό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες φτάνει στο 14%.

Επιπλέον, το 16% των ανδρών δήλωσε ότι εγκαταστάθηκε ανεπιθύμητο λογισμικό στον υπολογιστή του όταν «κατέβαζε» αρχεία μουσικής, λογισμικού, βίντεο κ.ά.

Παρόμοιες καταστάσεις έχει αντιμετωπίσει το 11% των γυναικών. Ταυτόχρονα, το 19% των ανδρών πιστεύει ότι η online κλοπή χρημάτων είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και ότι είναι μάλλον απίθανο να το αντιμετωπίσει. Αντιθέτως, μόλις το 13% των γυναικών συμφώνησε με αυτόν τον ισχυρισμό.

«Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, πρέπει να καταλαβαίνουν τι κάνουν στο διαδίκτυο και τι πρέπει να προσέχουν για την ψηφιακή ασφάλεια τους», δήλωσε ο Ντράγκαν Μαρτίνοβιτς, εκτελεστικός διευθυντής της Kaspersky Lab για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

«Εφόσον οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα social media περισσότερο, θα πρέπει, για παράδειγμα, να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στις επιθέσεις phishing (ηλεκτρονικό ψάρεμα) με στόχο τους χρήστες του Facebook. Οι άνδρες που επισκέπτονται συχνά sites με παιχνίδια, μουσική ή βίντεο θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους των drive-by downloads», συμπλήρωσε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένα νέο σύγχρονο εργαλείο μπαίνει στην υπηρεσία των πολιτών του δήμου μας. Έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινή τους εξυπηρέτηση. Ο λόγος για την "e-Kallikratis 15195", μια πολύτιμη «Εφαρμογή Εξυπηρέτησης Αιτημάτων Πολιτών»  για
κινητές συσκευές, με την οποία  ο κάθε πολίτης μπορεί με πολύ απλές κινήσεις να καταγράψει το αίτημά του, να τραβήξει μια φωτογραφία που να το αφορά, να το αποστείλει ηλεκτρονικά στο δήμο και στη συνέχεια να παρακολουθήσει την εξέλιξή του. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό του τηλέφωνο ή την ταμπλέτα του!

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από όλους τους τύπους των κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών (Android, iphone, ipad κλπ.), ενώ το συγκεκριμένο λογισμικό αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες δυνατότητες των φορητών συσκευών, όπως λήψη και αποστολή φωτογραφίας, δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού του πολίτη μέσω GPS και την δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας μέσω Wi-Fi.

Την εφαρμογή μπορούν να ‘κατεβάσουν’ οι πολίτες μέσω των επίσημων ιστοσελίδων Google Play και Apple Store, με χρήση μιας από τις παρακάτω λέξεις κλειδιά: e-Kallikratis, 15195, dimos, Pilea, Hortiatis, Panorama.

Όλα αυτά χάρη στη συνεργασία του δήμου μας με την εξειδικευμένη εταιρία παραγωγής λογισμικού φορητών συσκευών TOP SERVICE- Γεώργιος Θρασκιάς, αλλά και με την αξιοποίηση της πολύτιμης εμπειρίας της γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη «15195», που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία για χρόνια στο δήμο μας.

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτής της διοίκησης και αυτό το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η έξυπνη και μοντέρνα εφαρμογή του ‘’e-Kallikratis 15195’’ αποτελεί άλλη μια απόδειξη  ότι ο δήμος παρακολουθεί στενά τις δυνατότητες που δίνει η νέα ψηφιακή εποχή και οι τεχνολογικές εξελίξεις και ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για μεγαλύτερη επαφή των πολιτών με την δημοτική διοίκηση, αλλά και αμεσότερη επικοινωνία και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών.  Με τελικό στόχο να επεκτείνουμε τις δυνατότητες πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας», δηλώνει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

http://www.seleo.gr 
Ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, ετοιμάζεται να «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο. Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο.
Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.
Το Σάββατο θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσει το ψήσιμο των κουλουριών. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο? εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.
Από το ζύμωμα, στο ψήσιμο και στη συνέχεια στο «κόλλημα» των κουλουριών με γλάσο θα επιδοθούν για ώρες οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καταφέρουν να σχηματίσουν ένα τεράστιο κουλούρι που θα «αιχμαλωτίσει» το σύμβολο της πόλης, θέλοντας έτσι να «παντρέψουν» σε μια εικόνα τη γεύση με την ιστορία.
Με δεδομένο ότι το κουλούρι αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο, οι αρμόδιοι έχουν ήδη κάνει «κρούση» στο Γκίνες ώστε η όλη προσπάθεια να καταγραφεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ.
Καθ” όλη τη διάρκεια του πρωινού της Κυριακής, οι αρτοποιοί θα μοιράζουν μικρότερα κουλούρια σε κατοίκους και επισκέπτες που θα βρεθούν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι γίγας θα κοπεί και θα μοιραστεί σε κομμάτια σε όσους θέλουν να πάρουν μια μπουκιά από το ξεχωριστό παρασκεύασμα.
Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές, εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από άγνωστο ή απόρρητο αριθμό. Σ’αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής:
Μπορείς να ζητήσεις από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είσαι χρήστης να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείς στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006). Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.
Μόλις μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί, ανοίγει ένας δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί καταφεύγοντας σε έγκληση του προσώπου που σε απειλεί ή ενοχλεί. Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
aftodioikisi.gr
Με αφορμή τα κρούσματα του δυνητικά θανατηφόρου ιού Έμπολα που αυξάνονται καθημερινά και το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στην Ευρώπη, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας TheTelegraph συγκέντρωσε τις πέντε ασθένειες, οι οποίες, σύμφωνα με τα στατιστικά, αποδεικνύονται πιο θανατηφόρες.

Το στέλεχος του ιού, που έχει προκαλέσει το θάνατο περισσοτέρων από 3.000 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, έχει ποσοστό θνησιμότητας της τάξης του 55%, ωστόσο άλλα στελέχη του αγγίζουν ακόμη και το 90%.

Αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα

Πρόκειται για μια σπάνια, αλλά πολύ θανατηφόρα ασθένεια, η οποία «χτυπά» το νευρικό σύστημα. Η μόλυνση μπορεί να συμβεί αν το μολυσμένο, στάσιμο γλυκό νερό εισέλθει βαθιά μέσα στη ρινική κοιλότητα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πεθαίνει μέσα σε 14 ημέρες από την έκθεση. Μόνο πέντε άνθρωποι έχουν επιζήσει από αυτήν την ασθένεια, ανεβάζοντας το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας αυτής στο 97%.

Λύσσα

Προκαλεί το θάνατο 55.000 ανθρώπων κάθε χρόνο και συνεχίζει να υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου. Μεταδίδεται μέσα από δαγκώματα ή τραυματισμούς από μολυσμένα ζώα. Οδηγεί στο θάνατο σχεδόν πάντα, όταν παρουσιαστούν τα συμπτώματα, συνήθως έναν με τρεις μήνες μετά τη μόλυνση.

Άνθρακας

Η ασθένεια –που συνήθως χτυπούσε ζώα από τα σπόρια των βακτηρίων στο έδαφος- είναι πλέον πολύ σπάνια στα οικόσιτα ζώα και τον άνθρωπο. Η πιο επικίνδυνη μορφή, ο εισπνεόμενος άνθρακας, είχε ποσοστά επιβίωσης της τάξης του 10-15% για τους ασθενείς.

Ο άνθρακας σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, μέχρι την ανακάλυψη του εμβολίου από τον Louis Pasteur. Το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό στις ΗΠΑ σημειώθηκε το 1976 στην Καλιφόρνια.

Πανούκλα

Πρόκειται για μία από τις τρεις παγκόσμιες πανδημίες της ιστορίας, που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Τα ποσοστά θνησιμότητας από την πνευμονική πανώλη πλησιάζουν το 100% αν δεν γίνει θεραπεία, ενώ ορισμένα στελέχη της βουβωνικής πανώλης έχουν ποσοστά θνησιμότητας της τάξης του 70%. Η ασθένεια εξακολουθεί να υπάρχει, ακόμη και σε αναπτυγμένες χώρες.

HIV/AIDS

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, το πρώτο περιστατικό της πανδημίας του HIV/AIDS εντοπίζεται στην Κινσάσα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη δεκαετία του 1920. Από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, μολύνοντας περίπου 75 εκατ. ανθρώπους και σκοτώνοντας 36 εκατ. από αυτούς.

http://www.onmed.gr
Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή την ώρα, φοιτητές βρίσκονται στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, όπου κάνουν κατάληψη από χθες το πρωί. Το μεσημέρι, αναμένεται να λήξουν την κατάληψη και να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας.
Στις 12.00, άνεργοι αναμένεται να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην οδό Παπαναστασίου, με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και την επιβολή προστίμων.
Στις 18.00, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου θα διαμαρτυρηθούν στην Τούμπα, με αφορμή απόφαση μερίδας κατοίκων της περιοχής να εναντιωθούν στη δημιουργία φιλοξενείου για μετανάστες και πρόσφυγες.
Τέλος, στις 19.00, στο άγαλμα Βενιζέλου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ΕΛΜΕ της πόλης.
Σε ένα απίστευτο συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές στην Ισπανία. Ανακάλυψαν πως το φωτάκι, που ανάβει κατά τη φόρτιση στο τηλέφωνο, αναστέλλει την παραγωγή ορμόνης, που καταπολεμά την παχυσαρκία! Η μελατονίνη, που βρίσκεται σε φυτά, ζώα και ανθρώπους ρυθμίζει τις συνήθειες ύπνου και ενισχύει το μεταβολισμό. Εάν κοιμάστε λοιπόν με ένα τέτοιο φωτάκι που αναβοσβήνει η παραγωγή της ορμόνης θα διαταραχθεί, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σας!
«Σας είπα ένα μικρό ψέμα». H Lady Gaga το παραδέχθηκε. Ολα όσα είπε για τους Ελληνες, τον πολιτισμό μας, τα φαγητά μας και τους… φίλους της, δεν ήταν ακριβώς αλήθεια.
 
Ο Θέμης Γεωργαντάς την πέτυχε στη Δανία και για τις ανάγκες του περιοδικού Hello και μίλησε για την Ελλάδα και τη συναυλία που έδωσε: «Αυτό που έζησα στην Ελλάδα ήταν μια μοναδική εμπειρία. Θα μου μείνει αξέχαστη. Η ενέργεια που μου έδωσαν οι φαν μου ήταν πρωτόγνωρη. Τους έβλεπα που με περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο και έπαιρνα ενέργεια για την συναυλία μου. Έχω πολλές εμπειρίες από την Ελλάδα. Αλλά σας είπα ένα μικρό ψέμα. Ο πρώην φίλος μου δεν ήταν από την Αθήνα αλλά από την Κύπρο, ελπίζω να με συγχωρέσετε. Θα ξανάρθω. Πέρασα αξέχαστα», είπε χαρακτηριστικά η Lady Gaga.

http://www.pinnokio.gr 
Στο επίπεδο -1 του Μουσείου της Ακρόπολης πρόκειται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος μέσα στον οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί και να κατανοήσει την ιστορία της Αθήνας έτσι όπως δεν την έχει συνηθίσει, μέσα σε μία πόλη καθημερινή, που έσφυζε από ζωή κάτω από τους αρχαίους περίλαμπρους ναούς του Ιερού Βράχου.
Συνολικά 1.400 κινητά ευρήματα από την ανασκαφή του οικοπέδου Μακρυγιάννη, όπου κατασκευάστηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, βρίσκουν την δική τους θέση στην υπαίθρια έκθεση, από τη στιγμή που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το “πράσινο φως”.
“Πριν την πόλη”, “Στην περιφέρεια της πόλης” και “Η ζωή στην πόλη” είναι οι τρεις ενότητες της έκθεσης που θα δώσουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα από την μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία της Αθήνας.
Όπως επισήμανε και ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής: “Πλησιάζει ο καιρός η ανασκαφή να αποκτήσει την αυτονομία της και να γίνει έκθεμα, ασυνήθιστο και μεγάλο”. Σε δηλώσεις της η γενική γραμματέας του υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπογραμμίζει: “Ο μέσος επισκέπτης γνωρίζει τα κλασικά έργα, λίγο από τα αρχαϊκά ίσως και από τα ρωμαϊκά, αλλά των επόμενων αιώνων ως τον 13ο αι. δεν τα συνειδητοποιεί. Με την έκθεση αυτή επιμηκύνεται η χρονική περίοδος την οποία προσλαμβάνει ο επισκέπτης του Ιερού Βράχου και του Μουσείου της Ακρόπολης”.
Τα εκθέματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αντικείμενα από εργαστήρια γλυπτικής με ημιτελή έργα και εργαλεία, πορτραίτα φιλοσόφων, υδραυλικά έργα (δεξαμενές και πηγάδια) όπως επίσης και λατρείες ανατολικών θεοτήτων.
Η πρώτη ενότητα της έκθεσης με τίτλο “Πριν την πόλη” διανύει μια χρονική απόσταση από το 3000 ως το 750 π. Χ. Στην δεύτερη ενότητα με τίτλο “Στην περιφέρεια της πόλης” καλύπτεται μία περίοδος μετά τα μέσα του 8ου αιώνα π.Χ. αλλά και κατά την αρχαϊκή εποχή ενώ η τρίτη ενότητα (που είναι και η μεγαλύτερη) με τίτλο “Η ζωή στην πόλη” απευθύνεται σε μια χρονική περίοδο από το 480 π. Χ. ως το 1200 μ. Χ.
Το βέβαιο είναι ότι μία βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί συναρπαστική εμπειρία!
echoes.gr
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι αιωνίων του (άδειου λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς με μία εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα πήρε τη νίκη με 77-76 και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι “πράσινοι” μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά δέκα πόντων (14-4), όμως οι παίκτες του Γιάννη Μπαρτζώκα αντέδρασαν και σύντομα ισορρόπησαν το παιχνίδι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ στο 33-32 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με επιμέρους σκορ 28-16 πήρε μεγάλη διαφορά, η οποία ωστόσο εξανεμίστηκε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με δύο διαδοχικά τρίποντα από Μπλουμς και Παππά. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά στο σκορ με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Λαφαγέτ και Λοτζέσκι, όμως οι "πράσινοι" κατάφεραν να παραμείνουν κοντά στο σκορ, μετατρέποντας το φινάλε του αγώνα σε θρίλερ.
Μετά από διαδοχικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, που δύο λεπτά πριν το τέλος κέρδιζε με διαφορά επτά πόντων, ο Διαμαντίδης με τρίποντο 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 75-75. Ακολούθησαν οι 1/2 βολές του Σλούκα, ενώ στην τελευταία του επίθεση ο Παναθηναϊκός έκανε το 77-76 με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστα, αφήνοντας στον Ολυμπιακό μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου για την τελευταία του επίθεση, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη πρόκριση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που ήθελαν τους Πειραιώτες να είναι φαβορί.
Κορυφαίος για το "Τριφύλλι" ήταν ο Παππάς με 19 πόντους, ενώ 12 πρόσθεσε ο Μπατίστα και 11 ο Γιάνκοβιτς. Από τους "ερυθρόλευκους" ξεχώρισε ο Λοτζέσκι με 16 πόντους.
news.gr
Μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Οδοντιατρικό Ίδρυμα του King's College στο Λονδίνο καταδεικνύει την ύπαρξη ενός παράγοντα που καταστρέφει τα δόντια διαβρώνοντάς τα και μάλιστα περισσότερο και από τα αναψυκτικά.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν τη συσχέτιση τροφίμων και διάβρωσης των δοντιών σε περισσότερους από 1.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 30 ετών.

Συγκεκριμένα, αναζήτησαν ενδείξεις διάβρωσης στην αδαμαντίνη, καθώς και την οδοντίνη.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν, όσοι εθελοντές έτρωγαν μήλα, είχαν 3,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διάβρωση της οδοντίνης ουσίας, ενώ όσοι έπιναν αναψυκτικά δεν είχαν πρόσθετο κίνδυνο.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα μήλα μπορεί να περιέχουν έως και τέσσερα κουταλάκια του καφέ σάκχαρα, συμβάλλοντας στην αύξηση των επιπέδων των οξέων στο στόμα.

«Το θέμα δεν είναι μόνο τι τρώει και τι πίνει κανείς, αλλά και πως», δήλωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπάρτλετ, επικεφαλής του Τμήματος Προσθοδοντικής του πανεπιστημίου.

Τι μπορούμε να κάνουμε σύμφωνα με τον δρ Μπάρτλετ

- Να καταναλώνουμε τα μήλα με γάλα ή με ένα κομμάτι τυρί, διότι και τα δύο περιέχουν ασβέστιο το οποίο εξουδετερώνει τα οξέα.

- Να πίνουμε ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά την κατανάλωση μήλου

- Να βουρτσίζουμε τα δόντια πριν την κατανάλωση όξινων τροφίμων

- Να μη βουρτσίζουμε τα δόντια μετά την κατανάλωσή τους, καθώς επιδεινώνεται η διάβρωση.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!