Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Με τι βαθμό αποφοίτησε ο Αϊνστάιν – Το απολυτήριο μιας διάνοιας
Οι μύθοι υπάρχουν για να καταρρίπτονται... Έτσι λοιπόν συμβαίνει και με το μύθο ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ένας μέτριος μαθητής στο σχολείο, καθώς το απολυτήριό του αποδεικνύει το αντίθετο.
Το πολύτιμο αυτό έγγραφο που εκδόθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1896 από το Καντόν Αργκώ αποδεικνύει την ιδιαίτερη έφεσή του στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά.
Kατά τη διάρκεια της φοίτησής του ο Albert Einstein κατέληξε να γίνει ένας πολύ καλός μαθητής στα μαθηματικά και τη φυσική αφού σε αυτά τα μαθήματα είχε τους καλύτερους βαθμούς. Σύμφωνα με το ελβετικό σύστημα βαθμολόγησης, η βαθμολογική κλίμακα ήταν από το 1 μέχρι το 6 με το 6 να αντιστοιχεί στο άριστα.
Στα άλλα μαθήματα όμως του σχολείου ήταν πιο «μέτριος» όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι βαθμοί του. Ο μέσος βαθμός στο πιστοποιητικό του ήταν 5, που αντιστοιχεί στον βαθμό «καλά», με άριστα το 6!
Ο χαμηλότερός του βαθμός ήταν στα Γαλλικά, όπου βαθμολογήθηκε με 3 δηλαδή με τη βάση. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε, πολλά χρόνια αργότερα, να δώσει μια ιστορική διάλεξη σε αυτήν τη γλώσσα. Το σχέδιο και η γεωγραφία ήταν ακόμη δύο μαθήματα που από ότι φαίνεται δεν τα κατάφερνε καλά!
Δικαιολογημένα λοιπόν, όταν προσπάθησε να μπει στο ελβετικό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, απέτυχε σε τομείς όπως τα γαλλικά ή η γεωγραφία, οπότε πήγε σε ένα νέο σχολείο στην Ελβετία, προκειμένου να εντρυφήσει σε αυτούς τους τομείς.
Ένας καθηγητής του, του είπε κάποτε: «Θα ήταν ευγενικό από μέρους σου, αν κάποια μέρα μας άδειαζες τη γωνιά. Η παρουσία σου, η ονειροπαρμένη και αδιάφορη στάση σου, απέναντι σ" όλα εκείνα που προσπαθούμε εδώ να σου μάθουμε, υποσκάπτει το σεβασμό όλης της τάξης».

Αναλυτικά η βαθμολογία του απολυτηρίου:
Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία: 5
Γαλλικά: 3
Αγγλικά: –
Ιταλικά: 5
Ιστορία: 6
Γεωγραφία: 4
Άλγεβρα: 6
Γεωμετρία: 6
Περιγραφική Γεωμετρία: 6
Φυσική: 6
Χημεία: 5
Φυσική Ιστορία: 5
Καλλιτεχνικό Σχέδιο: 4
Tεχνικό Σχέδιο: 4
Μπορεί ο ίδιος να μην ήταν τελικά «κακός» μαθητής ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα εξεχουσών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας διανόησης που είναι γνωστό ότι στο σχολείο ήταν οι χειρότεροι μαθητές. Μεταξύ αυτών ο Χένρυ Κίσσινγκερ που πήρε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη το 1973 και ο Γερμανός Κάρλ φον Οσιέτσκυ, που αργότερα έγινε δημοσιογράφος, για να τιμηθεί το 1936 με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το 1935.
Γιατί αυτό το πιάτο έχει ξετρελάνει τους Ιταλούς!
Ένα ιταλικό εστιατόριο δημιούργησε ένα μοναδικό πιάτο που έγινε σε χρόνο ρεκόρ διάσημο σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγω του ονόματος του που είναι...τηγανητός αέρας.
Το πιάτο, γνωστό στα ιταλικά ως "Aria Fritta", σερβίρεται από το εστιατόριο Feva στο Castelfranco Veneto της βόρειας Ιταλίας και έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει στους πελάτες την εμπειρία του να βρίσκονται σε ένα βουνό και να αναπνέουν φρέσκο ​​αέρα.
Στην πραγματικότητα ο "τηγανητός αέρας" φτιάχνεται με φλούδα ταπιόκας η οποία πρώτα βράζεται, μετά ψήνεται και στο τέλος τηγανίζεται. Αφού στεγνώσει για αρκετή ώρα, για να φύγει το λάδι, γεμίζεται για περίπου 10 λεπτά με αέριο όζοντος.
Οι σεφ λένε ότι η διαδικασία όχι μόνο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά θυμίζει τον καθαρό αέρα που αναπνέουμε σε σημεία με υψηλό υψόμετρο.
Στη συνέχεια προσθέτουν στο πιάτο μπλε αλάτι, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό, το τοποθετούν πάνω σε μαλλί της γριάς και σερβίρεται με σπόρους μαιντάνου, σέσκου και vegan chia.

Την απόφαση να παραιτηθεί από την έδρα που εξασφάλισε στην Ευρωβουλή μέσω των πρόσφατων Ευρωεκλογών, πήρε ο θρύλος του λιθουανικού μπάσκετ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις!
Αν και ο λαός της Λιθουανίας τον τίμησε με την ψήφο του στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις αποφάσισε να παραιτηθεί από την έδρα που εξασφάλισε στην Ευρωβουλή.
Σε δήλωσή του, ο θρύλος του λιθουανικού μπάσκετ ανακοίνωσε την παραίτησή του και εξήγησε πως αυτή την στιγμή προέχουν για εκείνον κάποια πρότζεκτ που τρέχει στη χώρα του και έχουν να κάνουν με νέους παίκτες, αλλά και με ορισμένους που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Ο 54χρονος πρώην παίκτης αρκετών ομάδων του ΝΒΑ έλαβε κάτι παραπάνω από 32.500 ψήφους, κατεβαίνοντας ως μέλος του κόμματος των Αγροτών και των Πράσινων.

Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών είναι πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι για τους κατόχους χρεωστικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ό νέος κανονισμός της Visa που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης. Ουσιαστικά οι τράπεζες αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους προκειμένου να είναι ίδιες οι χρεώσεις και για τους Ελληνες που κάνουν ανάληψη και για τους ξένους, τουρίστες κ.λπ.
Εκτιμάται ότι η προμήθεια μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ, ανάλογα με το ποσό ανάληψης από μία τράπεζα για λογαριασμό που είναι σε άλλη και θα ξεκινήσει σύντομα.

Νέος θάνατος στην λίστα των ορειβατών, που προσπάθησαν να περπατήσουν και να κατακτήσουν το Έβερεστ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου τουρισμού του Νεπάλ, Μίρα Ατσάρια, ένας ακόμη ορειβάτης έχασε τη ζωή του κατά την ανάβασή του στα Ιμαλάια.
Έτσι οι νεκροί έφθασαν τους 11 από την αρχή της χρονιάς και πυκνώνουν ξανά οι φωνές για περισσότερα μέτρα προστασίας, αλλά και ελέγχου των ορειβατών, που ονειρεύονται να βασίσουν στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη.
Ο 61χρονος Αμερικανός ορειβάτης, Τζον Κούλις, άφησε την τελευταία του πνοή στις παγωμένες πλαγιές της οροσειράς, λόγω καρδιακής ανακοπής.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!