Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Έξι μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince, οι λάτρεις της μουσικής του θα μπορέσουν επιτέλους να του αποτίσουν φόρο τιμής απόψε με τη συναυλία που θα δοθεί στη γενέτειρά του, τη Μινεσότα, στην οποία μετέχουν πολλοί τραγουδιστές με πρώτον τον Στίβι Γουόντερ.

Η συναυλία θα δοθεί σε υπαίθριο χώρο 20.000 θέσεων στο Σεντ Πολ. Η οικογένεια του τραγουδιστή προειδοποίησε ότι αυτή θα είναι η μοναδική συναυλία-φόρος τιμής στο ίνδαλμα της ποπ.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν προ πολλού. Οι τιμές τους άρχιζαν από 20 δολάρια, καθώς οι διοργανωτές ήθελαν να προσελκύσουν θαυμαστές του Πρινς από την περιοχή του. Οι λάτρεις του "Purple One" κλήθηκαν να προσέλθουν πολύ πριν ανοίξουν οι πύλες για τη γιορτή αυτή.

Η συναυλία οργανώνεται ακριβώς μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα για το κοινό (περιορισμένο επί του παρόντος) του μυθικού συγκροτήματος Paisley Park, έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου ο τραγουδιστής ζούσε και είχε στούντιο ηχογράφησης.

Συγκλόνισε στις 21 Απριλίου ο αιφνίδιος θάνατος του 57χρονου Πρινς Ρότζερς Νέλσον από υπερβολική δόση φαρμάκων. Η ταφή του έγινε σε στενό κύκλο μερικές ημέρες αργότερα, ενώ μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια τελετή ως φόρος τιμής προς αυτόν.

"Η οικογένεια νιώθει μεγάλη ικανοποίηση που δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτόν τον φόρο τιμής στον αδελφό μας Πρινς", είχε δηλώσει η ετεροθαλής αδελφή του Σάρον Νέλσον μόλις ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας.

Ο Στίβι Γουόντερ, τον οποίο ο Πρινς θεωρούσε πρότυπο παρά τα διαφορετικά τους στυλ, και η σταρ της ποπ Κριστίνα Αγκιλέρα θα είναι στη σκηνή από τις 19.30' τοπική ώρα (03.30' ώρα Ελλάδας της Παρασκευής).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα μετάσχουν στη συναυλία, πολλοί είχαν προσωπικές σχέσεις με τον Πρινς, όπως η "Βασίλισσα της funk" Chaka Khan ή ο Μόρις Ντέι, ο οποίος μεγάλωσε στη Μινεάπολη μαζί με τον Πρινς και υποδύθηκε τον αντίζηλό του στη μουσική ταινία "Purple Rain" το 1984.

Η πρώην σύζυγος του Πρινς, η Μάιτε Γκαρσία, θα είναι επίσης εκεί. Χορεύτρια και χορογράφος είχε μαζί με τον τραγουδιστή ένα αγοράκι το οποίο πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του το 1996 από σπάνια ασθένεια.

Η Ανα Μούρα, μορφή του fado, θα είναι και αυτή στη συναυλία. Ο Πρινς ήταν λάτρης αυτού του είδους μουσικής και την είχε πάρει κοντά του δίνοντας ώθηση στην καριέρα της.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι επίσης εξαιρετικό, από τον 23χρονο τραγουδιστή της ποπ Τόρι Κέλι, τον τραγουδιστή και παραγωγό του R&B Bilal έως την 58χρονη βετεράνο της funk Ανίτα Μπέικερ.

Δύο συγκροτήματα που συνόδευαν τον Πρινς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οι New Power Generation και οι 3rdEyeGirl θα παίξουν απόψε όλα τα είδη μουσικής.

Ωστόσο, οι μουσικόφιλοι θα λυπηθούν που δεν θα δουν την τραγουδίστρια Sheila E, η οποία παραμείνει απόψε κοντά στη Νέα Υόρκη όπου θα τραγουδήσει σε εκδήλωση μαζί με τον βραζιλιάνο καλλιτέχνη Σέρτζιο Μέντες.

Οι προετοιμασίες για τη συναυλία ήταν αρκετά ασαφείς. Αρχικά η αδελφή του Πρινς, η Τάικα Νέλσον, είχε πει ότι η συναυλία θα δινόταν μέσα στο US Bank Stadium της Μινεάπολης, χωρητικότητας 66.000 θέσεων, όπου παίζει συνήθως τοπική ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Minnesota Vikings.

Ωστόσο η οικογένεια στράφηκε τελικά σε ένα μικρότερο χώρο, το XCel Energy Center του Σεντ Πολ, το γήπεδο της τοπικής ομάδας χόκεϊ Minnesota Wild, εκεί όπου ο Πρινς είχε δώσει τρεις συναυλίες των οποίων τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ήδη από την προπώλησή της σε μια περιοδεία που είχε συναρπάσει το 2004.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Χάρισον Φορντ έλαβε τεράστια αποζημίωση για το σπασμένο πόδι του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του τελευταίου σίκουελ του Star Wars, ενώ η εταιρεία Foodles Production πλήρωσε και πρόστιμο!

Η εταιρεία παραγωγής καταδικάστηκε την Τετάρτη από ένα βρετανικό δικαστήριο να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών (1,76 εκ. ευρώ) διότι δεν είχε εφαρμόσει επαρκή μέτρα για την προστασία των ηθοποιών και των εργαζόμενων της, μετά το ατύχημα που είχε ο Αμερικανός ηθοποιός.

O Χάρισον Φορντ ηλικίας 74 ετών υπέστη κάταγμα στο αριστερό του πόδι, όταν έκλεισε ξαφνικά μια αυτόματη πόρτα και παγιδεύτηκε κατά το γύρισμα που βρισκόταν σε εξέλιξη στα στούντιο Pinewood, κοντά στο Λονδίνο, την 12η Ιουνίου του 2014.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Άντριου Μάρσαλ, η μεταλλική πόρτα 1,2 μέτρων επί 2 μέτρων μετατράπηκε σε «γκιλοτίνα» και δεν χτύπησε παρά «για λίγα χιλιοστά το πρόσωπο» του Χάρισον Φορντ προτού εκείνος σωριαστεί στο έδαφος και παγιδευτεί.

Το περιστατικό «θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο ενός ή δύο προσώπων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εταιρεία Foodles Production, θυγατρική των στούντιο Disney με έδρα το Λονδίνο, κρίθηκε ένοχη για ελλείψεις των μέτρων ασφαλείας. Ο δικαστής του δικαστηρίου του Έιλσμπουρι (βορειοδυτικό Λονδίνο) τόνισε όμως κυρίως ότι η εταιρεία δεν είχε προειδοποιήσει τον ηθοποιό για τους κινδύνους στο πλατό.

«Το μεγαλύτερο σφάλμα της εταιρείας συνίσταται στην έλλειψη ενημέρωσης. Εάν είχατε αξιολογήσει τον κίνδυνο αλλά δεν είχατε ενημερώσει, σε τι ακριβώς χρησίμευε αυτή η αξιολόγηση; Εάν ο κ. Φορντ είχε, το λιγότερο, κληθεί στις συζητήσεις, θα γνώριζε τους κινδύνους που θα έπρεπε να αποφύγει» υπογράμμισε ο δικαστής Φράνσις Σέρινταν καταδικάζοντας τη Foodles Production να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,76 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: star.gr

Η Cameron Diaz εδώ και χρόνια ξεχωρίζει για τον cool χαρακτήρα και την απλότητά της μιας και φαίνεται να αδιαφορεί για όλα όσα λέγονται και εκείνη απλώς χαίρεται τον έρωτά της με τον Benji Madden.

Και ενώ η 44χρονη star, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ότι δεν θέλει να παρέμβει αισθητικά στην εμφάνισή της, μιας και θέλει να μεγαλώσει φυσικά-και μπράβο της γι' αυτό-οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να έχει πάθει... σχεδόν αμόκ, με τον χρόνο που περνάει.

Γι' αυτό λοιπόν, έχει αποφασίσει να κάνει μία σειρά από πλαστικές επεμβάσεις, διότι πιστεύει ότι δείχνει τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερη, προκειμένου να δείχνει και πάλι νέα.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.

«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».

Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.

Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.

«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.

Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.

Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.

Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.

Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες - όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.

Πηγή: tanea.gr

Όχι και τόσο αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα έρευνας, την οποία διεξήγαγε η γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, Tinder, σχετικά με το τι επάγγελμα μάς ελκύει περισσότερο στο αντίθετο φύλο. Συγκεκριμένα, το γνωστό dating site συγκέντρωσε στοιχεία μέσα από τις πληροφορίες που συμπληρώνουν οι χρήστες του στο προφίλ τους.
Κι αν πιστεύετε ότι πρώτα στη λίστα θα είναι τα μοντέλα, κάνετε λάθος. Αν είστε σε ηλικία που αναζητάτε το έτερόν σας ήμισυ σε αυτήν τη ζωή, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά και στο τι δουλειά κάνει.
Τι αρέσει στις γυναίκες; Πιο ελκυστικά επαγγέλματα για άντρες λοιπόν είναι οι δικηγόροι και ακολουθούν οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί. Τέταρτοι στη λίστα είναι οι αεροσυνοδοί, με τους δημοσιογράφους να καταλαμβάνουν την πέμπτη θέση. Και έρχονται… έκτοι οι επιχειρηματίες, έβδομοι οι αρχιτέκτονες, όγδοοι οι personal trainers, ένατοι οι δάσκαλοι, δέκατοι οι γιατροί, ενδέκατοι οι φωτογράφοι, δωδέκατοι οι νοσηλευτές, δέκατοι τρίτοι οι μηχανικοί… Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν τα μοντέλα και οι σεφ!
Η λίστα με τα πιο ελκυστικά επαγγέλματα:
  1. Δικηγόρος
  2. Ηθοποιός
  3. Creative Director
  4. Iπτάμενος Φροντιστής
  5. Δημοσιογράφος
  6. Επιχειρηματίας/CEO
  7. Αρχιτέκτονας
  8. Personal Trainer
  9. Δάσκαλος
  10. Γιατρός
  11. Φωτογράφος
  12. Νοσηλευτής
  13. Μηχανικός
  14. Μοντέλο
  15. Σεφ

Η βενζίνη είναι σχετικά φθηνή. Σύμφωνα με το Bloomberg η επίμονη πτώση των τιμών του πετρελαίου τους τελευταίους τρεις μήνες δεν φαίνεται όμως να επηρεάζει το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι πολίτες σε όλο τον κόσμο για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.
Η έρευνα του Bloomberg, κατέταξε 61 χώρες με βάση όχι μόνο το ύψος της τιμής της βενζίνης αλλά κυρίως με το πόσο οι πολίτες κάθε χώρας μπορούν να αντέξουν το κόστος και ποιοι νιώθουν τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην αντλία.
Έτσι επίσημα η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος βενζίνης. Η Ελλάδα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση γράφει το πρακτορείο και για να χαλιναγωγήσει το χρέος, αυξάνει φόρους κάποιοι από τους οποίους είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη. Και αυτό οι Έλληνες το καταλαβαίνουν και μπροστά στις αντλίες. Μόνο οι κάτοικοι της Νοτίου Αφρικής και του Μεξικό δαπανούν μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους από τους Έλληνες για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.
Σύμφωνα με την έρευνα η πιο φθηνή βενζίνη με μεγάλη διαφορά πωλείται στη Βενεζουέλα, μόλις 0,02 δολάρια το γαλόνι και η ακριβότερη στο Χονγκ Κονγκ όπου η τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης φθάνει τα 7.10 δολάρια.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο μονάρχης που βασίλεψε για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον στον κόσμο, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο, σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή.
Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση κήρυξε έναν χρόνο πένθους στην χώρα για να τον θάνατο του βασιλιά που βρισκόταν επί 70 χρόνια στον θρόνο.
“Η μεγαλειότητά του πέθανε ειρηνικά στο Νοσοκομείο Σιριράτζ”, ανέφερε το παλάτι, προσθέτοντας πως απεβίωσε στις 15:52 τοπική ώρα (8:52 ώρα Γκρίνουιτς). Ο γιος και διάδοχός του, ο 63χρονος πρίγκιπας διάδοχος Μάχα Βατζιραλονγκόρν, αναμένεται να γίνει ο νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης.

Φτωχότεροι έγιναν κατά μέσο όρο οι δισεκατομμυριούχοι πέρυσι, καθώς μειώθηκαν συνολικά οι περιουσίες τους, παρόλο που στην Ασία συνεχίζει να αναδεικνύεται ένας νέος δισεκατομμυριούχος σχεδόν κάθε τρεις ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων σε μέλη των οικογενειών τους, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η ανατίμηση του δολαρίου συνέβαλαν στο να μειωθεί ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων κατά 300 δισεκ. δολάρια το 2015 στα 5,1 τρισεκ. δολάρια.
Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος – ο αριθμός τους ανήλθε στους 1.397, καταγράφοντας καθαρή αύξηση κατά 50 άτομα σε σχέση με το 2014 – αξίζει μόνο 3,7 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν σε 14 μεγάλες αγορές η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων UBS και ο συμβουλευτικός όμιλος PwC.
Στις ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 5, καθώς στις τάξεις των Κροίσων προστέθηκαν 41 άτομα, αλλά αφαιρέθηκαν 36. Η Κίνα, χάρη στον τεχνολογικό της τομέα, κατέγραψε 80 νέους δισεκατομμυριούχους.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεόπλουτοι της Ασίας θα μπορούσαν να διδαχθούν από τους δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη, όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο πώς περνά ο πλούτος στις νεότερες γενιές. Η Γερμανία και η Ελβετία έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτόν τον παλαιό πλούτο.
Όπως αναφέρει η έρευνα, έπειτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν περιουσίες άνευ προηγουμένου, δρομολογείται πλέον η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία. Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότερα από 500 άτομα θα κληροδοτήσουν πάνω από 2,1 τρισεκ. δολάρια – ποσό αντίστοιχο του μεγέθους της οικονομίας της Ινδίας – στους κληρονόμους τους τα επόμενα 20 χρόνια.
ΤΦ

Ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των τομών για τη Δημόσια Διοίκηση έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση. Σε βάθος περίπου δυόμισι ετών, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, θα έχουν αλλάξει όλα τα πρόσωπα που έχουν καθήκοντα επιτελικών στελεχών και θέσεις ευθύνης, μέσω του νέου Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών και του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, ενώ ακόμα στους πρώτους τρεις μήνες του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης υπαλλήλων με το νέο πλαίσιο.
Το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των τριων αυτών ριζικών αλλαγών στο Δημόσιο, έχει αναλυτικά ως εξής:
Μητρώο Επιτελικών Στελεχών
– Έως 31.12.2016: ολοκλήρωση της πλήρωσης των θέσεων των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων καθώς και των κενών θέσεων του άρθρου 8 του ν. 4369/2016.
– Έως 31.12.2016: Κοινή Υπουργική Απόφαση για αποδοχές και επιδόματα των θέσεων που καλύπτονται από το Μητρώο (παρ. 5 άρ. 170 ν. 4389/2016)
– Έως 30.9.2017: Προκήρυξη όλων των θέσεων των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων ( παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 4369/2016, όπως ισχύει)
– Έως 31.12.2017: ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων
– Έως 31.12.2017: Απόφαση του Πρωθυπουργού για την παύση των υπηρετούντων Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και των Αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, εκτός και αν οι θέσεις αυτές έχουν ήδη καταργηθεί κατά την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί Κυβέρνησης και κυβερνητικών οργάνων.
– Έως 30.6.2018: Απόφαση του Πρωθυπουργού για την παύση των υπηρετούντων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, προϊσταμένων Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, εκτός και αν οι θέσεις αυτές έχουν ήδη καταργηθεί κατά την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί Κυβέρνησης και κυβερνητικών οργάνων.
Αξιολόγηση
• Δ΄ τρίμηνο 2016:
o Έκδοση Υπουργικής Απόφασης: α) για τον καθορισμό των απαραίτητων λεπτομερειών για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των Βαθμολογιών Αξιολόγησης, β) για τον καθορισμό των εντύπων αξιολόγησης
o Καθορισμός και γνωστοποίηση της στοχοθεσίας για το επόμενο έτος αξιολόγησης.
o Σύσταση Επιτροπής Ακρόασης σε κάθε Υπουργείο
• Α’ τρίμηνο 2017: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
• Β’ τρίμηνο 2017:
o Σύσταση του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
o έναρξη της διενέργειας ερευνών (ηλεκτρονικών ή μη) για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες.
Επιλογή Προϊσταμένων
• Δ΄ τετράμηνο 2016: Έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων
• Α΄ τετράμηνο 2017: πλήρωση των θέσεων και τοποθέτηση των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων
• Μάιος 2017: Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τη σύσταση – συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π) επιπέδου Διεύθυνσης σε κάθε Υπουργείο/αυτοτελή Γενική ή Ειδική Γραμματεία/ Αποκεντρωμένη Διοίκηση/ Ν.Π.Δ.Δ. που έχει δικό του Υπηρεσιακό Συμβούλιο
• Β΄ εξάμηνο 2017: Προκήρυξη και πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Διεύθυνσης
• Α΄ τρίμηνο 2018: Συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων και έκδοση προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων.
• Β΄ τρίμηνο 2018: Πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων.
o Σύσταση του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
o Έναρξη της διενέργειας ερευνών (ηλεκτρονικών ή μη) για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες.
aftodioikisi.gr

Οι Αρχαίοι ΈΚλληνες έφτασαν στην Κίνα 1500 χρόνια πριν τον Μάρκο Πόλο. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν νέες μελέτες που παρουσίασε η εφημερίδα «Καθημερινή». Οι αρχαιολόγοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η έμπνευση για τη δημιουργία των «στρατιωτών από τερακότα» που βρέθηκαν στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στο Σιάν, πιθανώς να ήρθε από την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Επίσης οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αρχαίοι Ελληνες καλλιτέχνες πιθανώς να εκπαίδευαν τους ντόπιους ήδη από τον 3ο αιώνα προ Χριστού. Μέχρι πρόσφατα η επικρατούσα άποψη ήταν ότι η επίσκεψη του Μάρκο Πόλο ήταν η πρώτη από πολίτη της Δύσης.
«Διαθέτουμε σήμερα τα απαραίτητα στοιχεία ότι υπήρχαν στενές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και στη Δύση, κατά την περίοδο του Πρώτου Αυτοκράτορα, πολύ πριν από τη δημιουργία του δρόμου του Μεταξιού. Στην πραγματικότητα όλα αυτά συνέβησαν πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα», επισημαίνει η αρχαιολόγος Λιου Σιουζέν του Μουσείου του Μαυσωλείου του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ.
Μία ακόμα μελέτη υποδεικνύει ότι μιτοχονδριακό DNA, το οποίο εντοπίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στη δυτική επαρχία Σινζιάνγκ της Κίνας, μαρτυρά ότι υπήρχαν εποικισμοί δυτικών που έζησαν και πέθαναν εκεί, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πρώτου Αυτοκράτορα. Οι αγρότες της περιοχής είναι εκείνοι που ανακάλυψαν τους 8.000 στρατιώτες από τερακότα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το ταφικό μνημείο του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας του Τσιν Σι Χουάνγκ το 1974.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, δεν υπήρχε κάποια παράδοση στην Κίνα που να επέβαλε την κατασκευή αγαλμάτων σε ανθρώπινο μέγεθος πριν από την κατασκευή του ταφικού μνημείου. Τα αγαλματίδια της περιόδου δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι εκατοστά σε ύψος.
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τη τεράστια διαφορά που καταγράφεται στην τεχνοτροπία και στην καλλιτεχνική ικανότητα των δημιουργών των αγαλμάτων, η δρ Λιου Σιουζέν την αποδίδει σε εξωτερική επίδραση. «Πιστεύουμε ότι οι στρατιώτες από τερακότα, οι ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα που βρέθηκαν στην αρχαιολογική τοποθεσία είχαν ως έμπνευση της αρχαία ελληνική τέχνη», τονίζει η Κινέζα αρχαιολόγος.
Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Λούκας Νίκελ, του Πανεπιστημίου της Βιέννης, επισημαίνει ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις στο ταφικό μνημείο του αυτοκράτορα, κάποια αγάλματα τα οποία αναπαριστούν ακροβάτες του τσίρκου, επιβεβαιώνουν αυτή τη θεωρία. Ειδικότερα ο καθηγητής Νίκελ πιστεύει ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας επηρεάστηκε σημαντικά από την άφιξη ελληνικών αγαλμάτων στην κεντρική Ασία, κάτι που συνέβη τον αιώνα μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. «Φαντάζομαι ότι κάποιος Ελληνας τεχνίτης ταξίδεψε μέχρι αυτά τα μέρη προκειμένου να διδάξει και να εκπαιδεύσει τους ντόπιους στην τέχνη του», υπογραμμίζει ο καθηγητής Νίκελ.
Αλλά η αρχαιολογική σκαπάνη εξακολουθεί να φέρνει στο φως στοιχεία για το ταφικό μνημείο του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας. Ετσι έγινε γνωστό ότι το ταφικό σύμπλεγμα καλύπτει μια πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτή που νόμιζαν οι αρχαιολόγοι, έκταση που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ήταν έως διακόσιες φορές μεγαλύτερη από την Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.

Το Facebook μόλις παρουσίασε τη νέα του λειτουργία, η οποία θα κάνει πλατφόρμες όπως το Google Drive, Slack, Trello και άλλες να ανησυχήσουν.
Ο λόγος για το Facebook Workplace το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν τη δική τους εσωτερική έκδοση του κοινωνικού δικτύου.
Η εφαρμογή μοιάζει με το Facebook, με χαρακτηριστικά όπως live streaming βίντεο και μηνυμάτων να υπάρχουν, αλλά το προφίλ σας στο Workplace είναι ορατό μόνο στα άτομα της εταιρείας σας και είναι διαφορετικό προφίλ από αυτό που είχατε μέχρι τώρα στην πλατφόρμα. Στόχος είναι να καταφέρει σύντομα να αντικαταστήσει άλλα εταιρικά εργαλεία, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Αναλυτικότερα, το Workplace είναι διαθέσιμο τόσο από κινητό όσο και από υπολογιστή ώστε να μπορούν τα άτομα να συνδέονται μεταξύ τους. Όπως αναφέραμε η πλατφόρμα θα συμπεριλαμβάνει γνωστά χαρακτηριστικά όπως Facebook Groups, Facebook Messenger, video calls, events κλπ.
Οι εργαζόμενοι του Facebook χρησιμοποιούν εσωτερικά την πλατφόρμα εδώ και χρόνια (αν και με μερικές αλλαγές), ενώ αρκετές είναι και οι εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σε beta μορφή όπως τα Starbucks, η Royal Bank Of Scotland και το Booking.com.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν σε ανακοίνωση τους ότι όπως το Facebook μας φέρνει κοντά με τους φίλους και την οικογένεια μας, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τους συναδέλφους μας.
Πώς λειτουργεί το Facebook Workplace
Για να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό πρέπει η εταιρεία σας να χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα. Αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε θα λάβετε το αντίστοιχο email για να φτιάξετε το account σας.
Για να κάνετε sign in, επισκεφτείτε το [όνομα της εταιρείας σας].facebook.com από τον υπολογιστή σας ή κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή για να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.
News Feed
Το News Feed συγκεντρώνει συζητήσεις από όλα τα groups, ώστε να μη χάσετε καμία ανακοίνωση ή νέο της εταιρείας. Όπως και με το κανονικό Facebook News Feed, οι πληροφορίες είναι προσαρμοσμένες ώστε να βλέπετε μόνο σχετικές αναρτήσεις ή  trending posts.
Groups
To Workplace σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε groups, τα οποία μπορούν να είναι ανοιχτά σε όλους ή να χρειάζεται έγκριση των μελών. Όπως γίνεται και με το κανονικό FB μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε, να σχολιάζετε ή να αντιδράτε σε άλλες αναρτήσεις.
Chat
Πρόκειται για το πλέον επαναστατικό χαρακτηριστικό. Αν ήδη χρησιμοποιούσατε το char για να μιλάτε με τους συναδέλφους σας αλλά δε θέλατε να σας ενοχλούν οι υπόλοιποι φίλοι σας, το Workchat του Workplace σας αφήνει να συνδεθείτε απευθείας με οποιονδήποτε συνάδελφο σας. Μπορείτε μάλιστα  να μιλάτε με τον καθένα ξεχωριστά ή να προσθέσετε και άλλα άτομα. Επιπλέον, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους αρχεία και να κάνετε βιντεοκλήσεις.
Events
Μια ακόμα δυνατότητα που προσφέρει το Workplace είναι η δημιουργία εταιρικών events.
Αναζήτηση
Η πλατφόρμα σας επιτρέπει να ψάξετε για ονόματα ή φράσεις ανάμεσα σε όλα τα μέλη της εταιρείας. Έτσι θα μπορείτε να βρείτε τόσο τα profile συνεργατών σας ή φράσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί σε posts. Επιπλέον, θα υπάρχει και η μπάρα αναζήτησης που υπάρχει και στο κανονικό Facebook.
Διαθέσιμο το Facebook Workplace;
Το Workplace είναι τώρα διαθέσιμο σε ομάδες, εταιρείες, ΜΚΟ και εκπαιδευτικά ινστιτούτα ανεξαρτήτως μεγέθους.
Πόσο θα κοστίζει;
Η πλατφόρμα θα είναι δωρεάν για μια δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών, ενώ μετά θα υπάρχει μια κλιμακωτή τιμολόγηση η οποία θα ξεκινά απ’ τα 3 δολάρια το μήνα ανά χρήστη για εταιρείες με λιγότερους από 1.000 ενεργούς χρήστες ή 1 δολάρια ανά χρήστη το μήνα για εταιρείες με περισσότερους από 10.000 χρήστες. Για τις ΜΚΟ και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν.
Να σημειωθεί πως στο Facebook Workplace δε θα υπάρχουν διαφημίσεις.
Πώς μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το
Επισκεφτείτε το workplace.fb.com, πατήστε “apply” για να θέσετε σε λειτουργία τη πλατφόρμα για την εταιρεία σας.
sign-in

Σχολικοί Φύλακες που έχουν μεταταχθεί σε Νοσοκομεία αλλά και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι που έχουν μεταταχθεί σε Σωφρονιστικά καταστήματα πρόκειται να περιληφθούν στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητική Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης κατά την χθεσινή του συνάντηση με την ΠΟΠ-ΟΤΑ.
«Συζητήθηκε το Νομοσχέδιο για την κινητικότητα και συμφωνήθηκε ότι στο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και οι Σχολικοί Φύλακες που έχουν μεταταχθεί σε Νοσοκομεία αλλά και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι που έχουν μεταταχθεί σε Σωφρονιστικά καταστήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους δήμους.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!