Πέμπτη 9 Απριλίου 2015


Γνωρίζατε ότι 1,35 εκατ. βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο με συγγενή καρδιοπάθεια; Μια υγιής καρδιά ξεκινάει από την παιδική ηλικία, γι’ αυτό και αυτή είναι η πιο τρυφερή και σημαντική χρονική περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου για να υιοθετήσει συνήθειες και συμπεριφορές προστατευτικές για την καρδιά. 
Aπό την επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου

Η διαμόρφωση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής σε ένα παιδί ξεκινάει από τους γονείς και σχετίζεται ισχυρά με την προστασία του από την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Δεδομένα μελετών δείχνουν ότι 1 στα 2 παχύσαρκα παιδιά μπορεί να εξελιχθεί σε παχύσαρκο ενήλικα! Μάλιστα, το εύρημα αυτό παίρνει άλλη βαρύτητα, όταν συμπληρώνεται από στοιχεία που δείχνουν ότι σε αυτά τα παιδιά τόσο το ενδοθήλιο όσο και οι αρτηρίες τους είναι ήδη αρκετά επηρεασμένα. Και δυστυχώς στην Ελλάδα τα νέα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι, αφού 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Γονείς… οχυρωθείτε!

Γνωρίστε στα παιδιά τα δομικά στοιχεία ενός υγιεινού τρόπου ζωής μαθαίνοντάς τους τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της τακτικής άσκησης. Αυτά τα 2 αποτελούν τα κλειδιά για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας του παιδιού. Διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούν στην υπέρμετρη αύξηση του σωματικού βάρους, την εμφάνιση προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, αλλά και ψυχολογικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη.

Οι γονείς παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνήθειες διατροφής και άσκησης των παιδιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας καθώς…αποτελούν το παράδειγμα για αυτά. Γι’ αυτό:

• Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο… Βοηθήστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες σε αρκετά πρώιμη ηλικία, κάνοντας τα τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία να είναι ευχάριστα και όχι δυσβάσταχτα.
• Δώστε το παράδειγμα για ένα δραστήριο τρόπο ζωής συνδυάζοντάς τον με διασκέδαση.
• Μάθετε στα παιδιά ότι τόσο το βάρος όσο και η υγεία τους εξαρτάται από την ισορροπία μεταξύ αυτών που τρώνε και αυτών που «καίνε» καθημερινά.

Διατροφή όλες τις ώρες!
Είναι σημαντικό τα παιδιά να κατανοήσουν ότι οι ισορροπημένες διατροφικές επιλογές δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του σπιτιού αλλά και όταν βρίσκονται εκτός αυτού. Ιδίως όταν περνάνε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους στο σχολείο, χρειάζεται να οργανώσουν τα γεύματά τους ώστε να μένουν εντός…σχεδίου. Πώς; Προετοιμάστε μαζί με το παιδί σας σνακ που του αρέσουν και το τροφοδοτούν με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, μπορείτε παράλληλα να του μάθετε και τη διατροφική αξία του κάθε τροφίμου, δείχνοντάς του τι πρέπει να επιλέγει, όπως:

• Άπαχα ή ημίπαχα γαλακτοκομικά αντί αυτών που είναι πλήρη σε λιπαρά
• Ολικής άλεσης δημητριακά έναντι των επεξεργασμένων
• Μαλακή μαργαρίνη με ω-3 & ω-6 λιπαρά για το τοστ ή το ψωμί αντί για αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο
• Φρούτα έναντι γλυκών όπως το κρουασάν.

Αυτό του παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να επιλέξει τα τρόφιμα ακόμα και από το σχολικό κυλικείο, κατανοώντας για παράδειγμα ότι είναι προτιμότερο να επιλέξει ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, τυρί και διάφορα λαχανικά σε σχέση με μια τυρόπιτα η οποία αποδίδει περισσότερες θερμίδες και λιπαρά υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της διατροφής του.

Και επειδή το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο… συνδυάστε τα παραπάνω με τη φυσική δραστηριότητα. Η καρδιά είναι κι αυτή ένας μυς που η άσκηση μπορεί να τον κάνει δυνατότερο! Τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητα την ημέρα σε συνδυασμό με τον περιορισμό των ωρών που περνάει το παιδί μπροστά στην οθόνη συμβάλλει στην ενίσχυση της οστικής υγείας και της μυϊκής του μάζας δίνοντάς παράλληλα την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.

Μη χάνετε άλλο χρόνο… Ο ισορροπημένος τρόπος ζωής από νωρίς, μεγαλώνει παιδιά με γερή καρδιά!
AdTech Ad
boro.gr

Καθρέφτης του λαϊκού πολιτισμού της Ηπείρου τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα που διατηρούνται, συνεχίζονται ή αναβιώνουν για μην περάσουν στη λήθη των αιώνων.

Στα χωριά της Ηπείρου, οι προετοιμασίες για τη Λαμπρή, ξεκινούν πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα με τον καθαρισμό του σπιτιού και το ασβέστωμα της αυλής.

Από σπίτι σε σπίτι, το Σάββατο του Λαζάρου, παιδιά αλλα και ηλικιωμένοι έλεγαν τα κάλαντα, κρατώντας ένα καλάθι που ήταν στολισμένο με λουλούδια και κουδούνια, για να το γεμίσουν με αυγά που τους φίλευε ο σπιτονοικοκύρης.
Σήμερα, το έθιμο έχει ξεθωριάσει και μόνο σε ελάχιστα χωριά διατηρείται.

Στην Άρτα, ο Σύλλογος της Ενορίας Αγίας Θεοδώρας θα αναβιώσει την Μεγάλη Πέμπτη στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το έθιμο της «φωτιάς», που χάνεται στα βάθη των αιώνων, σε ανάμνηση της πυράς που άναψε έξω από το κυβερνείο του πόντιου Πιλάτου, όταν συνέλαβαν τον Ιησού, περιμένοντας την απόφαση για την τύχη του το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης.

Τα παιδιά και οι νέοι της ενορίας της Αγίας Θεοδώρας, συγκεντρώνουν στο προαύλιο του ναού σωρό από ξύλα, που στο παρελθόν μάζευαν στις όχθες του Άραχθου, τα στήνουν σε σχήμα κώνου και το βράδυ θα ανάψουν φωτιά αμέσως μετά τη ακολουθία της Σταύρωσης.

Ροδοπέταλο-ροδοπέταλο θα γίνει ο παραδοσιακός στολισμός του Επιταφίου. Μικροί και μεγάλοι με βαθιά κατάνυξη, θα στολίσουν τον Επιτάφιο, ενώ θα ψάλλονται τα Άγια Πάθη.

Το Μεγάλο Σάββατο, στις 10 το πρωί, με το χτύπημα της καμπάνας που αναγγέλλει την πρώτη Ανάσταση, οι ενορίτες θα σπάσουν κεραμικά, γυάλινα και πήλινα σκεύη, για να ξορκίσουν το κακό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου στην Αγία Θεοδώρα, θα αναβιώσει το έθιμο του καψίματος του Ιούδα.

Από το πρωί οι νέοι της ενορίας, συγκεντρώνουν ρούχα και το μεσημέρι στο πηγάδι της εκκλησίας, φτιάχνουν το ομοίωμα του Ιούδα, το κρεμούν σε κρεμάλα και το βράδυ στην Ανάσταση θα ανάψουν φωτιά για να καεί.

Παράλληλα, θα αφεθούν στον ουρανό της πόλης πολύχρωμα φωτεινά αερόστατα, για να συμβολίσουν την άνοδο της ψυχής στον ουρανο.

Στην Πρέβεζα, θα αναβιώσει το έθιμο της πρώτης Ανάστασης στο «Σαϊτάν Παζάρ», το γραφικό λιθόστρωτο δρομάκι που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Πρόκειται για έθιμο, που έρχεται από την Τουρκοκρατία και τηρούν οι καταστηματάρχες για να στείλουν το χαρούμενο μήνυμα. Μόλις ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαράλαμπους σημάνει την πρώτη Ανάσταση, οι ήχοι των κροτίδων διαπερνούν την πόλη, ενώ αμέτρητα πήλινα κανάτια σπάζουν στο πλακόστρωτο του Σαϊτάν. Από γενιά σε γενιά, το έθιμο μεταφέρεται από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα.

Τότε, οι σκλαβωμένοι Πρεβεζιάνοι, έφτιαχναν μόνοι τους κροτίδες, προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους, τις άγιες μέρες του Πάσχα. Επισκέπτες και ντόπιοι θα απολαύσουν μετά, ένα παραδοσιακό γλυκό που προσφέρεται σε όλους.

Σκαλισμένη πάνω σε πέτρα σε εμφανές σημείο στο στενό δρομάκι, είναι η ιστορία της ονομασίας του, Σαϊτάν Παζάρ. «Μια φορά κατά την διάρκεια της Τουρκικής Κατοχής, ήταν στην Πρέβεζα ένας Τούρκος στρατιωτικός διοικητής πολύ σκληρός και βίαιος.

Ένα βράδυ, οι κάτοικοι αυτού του δρόμου, άλειψαν με σαπούνι το καλντερίμι, στο σημείο όπου είχε την πιο απότομη κλίση. Όταν την επομένη, ο διοικητής πέρασε από εδώ, το άλογό του γλίστρησε κι’ ο ίδιος έπεσε φωνάζοντας, «Σαϊτάν Παζάρ», δηλαδή, Διαβολοπάζαρο.

Στη Θεσπρωτία, στο χωριό Γηρομέρι Φιλιατών αναβιώνει τη Δευτέρα του Πάσχα το μοναδικό ταφικό έθιμο στην Ελλάδα, που έχει ρίζες στις αρχές του 18ου αιώνα.

Αμέσως μετά την θεία λειτουργία στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο νεκροταφείο, κάτοικοι και συγγενείς νεκρών, πηγαίνουν με οργανοπαίχτες πάνω από τους τάφους.

Οι συγγενείς του νεκρού, παραγγέλνουν το αγαπημένο τραγούδι του όσο ήταν στη ζωή, να ακουστεί πάνω από τον τάφο του.

Με κλαρίνα, ντέφια, λαούτα και ακορντεόν, σπάει η νεκρική σιωπή και γιορτάζουν τη Λαμπρή, με τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν.

Στη συνέχεια, όλοι όσοι βρίσκονται στο νεκροταφείο, στήνουν γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και το έθιμο, συνεχίζεται από γενιά σε γενιά καθώς εκεί, βρίσκονται και τα παιδιά του χωριού.
real.gr

Όσοι εργάζονται με τις ώρες μπροστά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καλό είναι να εντάξουν στη διατροφή τους άφθονα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μαρούλι και οι κόκκινες πιπεριές, διότι είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία λουτεΐνη που μπορεί να προστατεύει την όραση, αναφέρει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου.

Η σχετική πιλοτική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 37 συστηματικούς χρήστες PC και έδειξε ότι με 10 mg λουτεΐνης την ημέρα αντιλαμβάνονταν καλύτερα το contrast και μερικοί έδειχναν να επηρεάζονται λιγότερο από τη λάμψη.

Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ποσότητα των τροφίμων που παρέχουν την ίδια ποσότητα λουτεΐνης με αυτήν που χορηγήθηκε στη μελέτη, υπολογίζεται σε 200 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές ή μαρούλι ή σε 100 γραμμάρια σπανάκι.

Αν μη τι άλλο, τα τρόφιμα αυτά προστατεύουν και από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αργότερα στη ζωή (είναι η συνηθέστερη αιτία τύφλωσης μετά τα 65).

Πηγή: tanea.gr

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Έvα oγκώδες, μοναδικό έργο, σκηvoθετημέvo από τoν Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα λαμπερό καστ, αλλά και μια επιβλητική μουσική υπόκρουση από τον Μορίς Ζαρ. Ο Σερ Λόρενς Ολίβιε, η Αν Μπάνκροφτ, ο Έρνεστ Μποργκνάιν, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, ο Στέισι Κιτς, ο Τζέιμς Μέισον, ο Ντόναλντ Πλέζανς, ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο Άντονι Κουίν, ο Ραλφ Ρίτσαρντσον, ο Φερνάρντο Ρέι, ο Ροντ Στάιγκερ, ο Πίτερ Ουστίνοφ, ο Μάικλ Γιορκ, η Ολίβια Χάσει, ο Ιαν Χολμ, ο δικός μας Γιώργος Βογιατζής και φυσικά o Ρόμπερτ Πάoυελ με τo μοναδικό και ανεπανάληπτο γαλαvό βλέμμα, ερμηνεύουν ιδανικά τους βιβλικούς ήρωες.
Για κάποιο λόγο που εμφανώς επηρεάζεται από μεταφυσικές ανησυχίες ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο ιδανικός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δε ζει πια. Όμως δεν είναι έτσι.
Ο Βρετανός ηθοποιός σήμερα είναι 70 ετών, ζει και εργάζεται στη χώρα του, είναι παντρεμένος  και έχει δύο μεγάλα παιδιά. Ο Πάουελ παντρεύτηκε τη χορεύτρια Μπαμπς Λορντ το 1975, λίγο πριν αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας. Από τότε μετράει η κοινή τους πορεία ενώ η μεγάλη τους αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.
Ο 33χρονος τότε ηθοποιός με τα διάφανα γαλανά του μάτια και τη μοναδική αύρα στην κίνηση και στη μορφή του υπήρξε η απόλυτη υπερβατική μορφή του Ιησού Χριστού στον κινηματογράφο, κάνοντας εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο να τον ταυτίσουν με τον ίδιο το Θεάνθρωπο, πληρώνοντας όμως ακριβά το τίμημα στην μετέπειτα καριέρα του. Εκπλήρωσε έτσι την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος μετά το τέλος των γυρισμάτων: «Ελπίζω πως ο Ιησούς θα είναι ο τελευταίος στη σειρά των ευαίσθητων νέων ανδρών που θα κληθώ να ερμηνεύσω στο μέλλον».
Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Πάουελ είναι το έτος 1974, όπου τον καλούν στο κάστινγκ για την υπερπαραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο Πάουελ παρουσιάζεται στην επιτροπή διανομής ρόλων χωρίς πολλές ελπίδες, μιας και ο σκηνοθέτης είχε στο μυαλό του σαν πιθανούς «μεσσίες» επώνυμους ηθοποιούς της εποχής, όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν. Τον Πάουελ, τον προόριζε για τον ρόλο του Ιούδα!
Μετά την προβολή της ταινίας κάνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του στο Χόλιγουντ, οι περισσότεροι όμως σκηνοθέτες διστάζουν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού» ρόλους «γήινους».
Αυτή η εξαφάνιση του Πάουελ από τα εγκόσμια έδωσε τροφή για ένα σωρό φήμες βασισμένες στην «κατάρα του Ιησού»: ότι τρελάθηκε, αυτοκτόνησε, είναι άστεγος.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Βρετανός ηθοποιός συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.
Τι έχει δηλώσει  ο Πάουελ για τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ”
«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 32 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία. Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.
Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».
Πηγή: theinsider.gr
Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε μητέρα από προάστιο της Νέας Υόρκης η οποία σκότωσε τον 5χρονο γιο της, χορηγώντας του υπερβολική ποσότητα αλατιού, με σκοπό να προκαλέσει τη συμπάθεια των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η 27χρονη Λέισι Σπιρς έγραφε στο προσωπικό μπλογκ της την περιπέτεια της υγείας του μικρού Γκάρνετ. Το 2014, όταν το παιδί εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Γουέστσεστερ, γέμισε τον σωλήνα σίτισής του με αλάτι, σε τόσο μεγάλη ποσότητα που το σκότωσε.
Ο δικηγόρος της, Στίβεν Ρίμπλινγκ, είπε ότι η κ. Σπιρς είναι αθώα και σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση, ενώ κατηγόρησε το νοσοκομείο για αμέλεια.
Η γυναίκα είχε υποστηρίξει στην αστυνομία ότι ο γιος της, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, έπασχε από κοιλιοκάκη, από τη νόσο του Κρον και ανωμαλίες στα αυτιά.

http://www.thestival.gr 

Η κορύφωση του Θείου δράματος. Η Σταύρωση του Θεανθρώπου. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη την χώρα. Σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης χιλιάδες πιστοί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, συρρέουν στους ναούς για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ η Εκκλησία θα μάς συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας την Σταύρωση του Θεανθρώπου.

Ο Ιησούς ανεβαίνει στον Σταυρό για να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα ν' ανέβουμε στον ουρανό.

Το φοβερό όργανο της θανατικής καταδίκης, από τη στιγμή που πορφυρώνεται από το άχραντο αίμα του Θεανθρώπου, γίνεται για εμάς τους Χριστιανούς λάβαρο νίκης, προμήνυμα αιώνιας ζωής, το κλειδί του Παραδείσου.

Ο άνθρωπος ειρηνεύει με τον Θεό και ανακαλύπτει και πάλι την γεμάτη αγάπη και στοργή αγκαλιά του Θεού - Πατέρα.

Συγκλονιστική είναι η υμνογραφία της εκκλησίας για την κορύφωση του Θείου Δράματος:

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.

Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη, ο νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη, ο υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν».

real.gr
Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ. Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλoνίκη.
Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310459660 (Θεσσαλονίκη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.
Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

http://www.seleo.gr 

Στις 9.30 το πρωί της Μ. Πέμπτης ξεκινάει στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ή όπως χαριτολογώντας έλεγαν σήμερα το πρωί δύο βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο της Βουλής το «ματς Μητσοτάκη-Κατρούγκαλου». 

Η συζήτηση θα γίνει στην  ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και εισηγητές θα είναι η Μαρία Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Συμεών Κεδίκογλου (ΝΔ).


Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες (πτώση έως και 10 βαθμούς), θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, ενώ από το Μ. Σάββατο οι άνεμοι θα κοπάσουν και τη Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.


Real.gr ΚΑΙΡΟΣ από realmedialive

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη,
στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν πάνω από το Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς, στα νότια τους 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 12 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης, όπου και εκεί σταδιακά θα σταματήσουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 8 μποφόρ έως τις απογευματινές ώρες, καθώς μετά αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή ενώ το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Το Μεγάλο Σάββατο,
σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς αλλά νωρίς το πρωί και πάλι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Τη Κυριακή του Πάσχα, σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και μόνο στα νοτιοανατολικά τμήματα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ πνέοντας από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Λύση στο κενό που έχει προκύψει για την τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στο Χόρτο Μαγνησίας, αναζητούν τοπικοί φορείς καθώς μέχρι και χθες δεν υπήρχε στη διάθεση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος ιερέας για να καλύψει τις ανάγκες εκκλησιασμού των 500 περίπου πιστών στην Παναγίτσα, στο μοναδικό Ιερό Ναό της περιοχής.
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου, δήλωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθεί το κενό στο Χόρτο και να τελεστούν ακώλυτα οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.
«Την περίοδο του Πάσχα, δημιουργούνται έκτακτες ανάγκες καθώς λειτουργούν Ιεροί Ναοί σε παραθεριστικούς οικισμούς ή εξωκλήσια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό πιστών. Συνολικά στην περιφέρεια της Ι. Μητροπόλεώς μας, δημιουργούνται περίπου 25-30 κενά. Μπορούμε να πούμε ότι όλα τα κενά έχουν καλυφθεί, καθώς ιερείς από μεγάλες Ενορίες όπου υπηρετούν 3-4 κληρικοί, μετακινούνται προσωρινά σε περιφερειακούς Ιερούς Ναούς ή Ιερές Μονές.
Σε όλες τις περιπτώσεις που μας ζητήθηκε να καλύψουμε κενό, τα καταφέραμε. Με το Χόρτο, υπάρχει πράγματι ένα θέμα κι ελπίζω πως θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα σε θετική κατεύθυνση. Ολες οι Ακολουθίες θα τελεστούν σε κανονικούς χρόνους όπως και εκείνη της Αναστάσεως εκτός από το Κοιμητήριο Κούκος (Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου), όπου κατά παράδοση, τελείται νωρίτερα από τους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς» δήλωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φορείς της τοπικής κοινότητας στο Χόρτο, αναζητούν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η διάθεση στρατιωτικού ιερέα από Μονάδα της περιοχής με την προσωρινή μετακίνηση να απαιτεί την έγκριση της Ι.Μ. Δημητριάδος.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος / seleo.gr
Ενα γιγαντιαίο επιχειρηματικό παιχνίδι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις φήμες να θέλουν την εξαγορά του Twitter με κύριο υποψήφιο αγοραστή την... Google.

Οι σχετικές φήμες περί εξαγοράς, που δημοσιοποιήθηκαν σε ξένα ΜΜΕ, εκτίναξαν τις μετοχές του Twitter σε άνοδο 3,99%, διευρύνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά 1 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε τo Barron's οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά είναι δύο και ο σύμβουλος της Τwitter κατά των προσπαθειών εξαγοράς δεν είναι άλλος από τη Goldman Sachs.

Η Google φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους αγοραστές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που φημολογείται το ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού για το Twitter, καθώς και παλαιότερα είχε ακουστεί η φήμη ότι η Google και το Facebook επιδίωκαν εξαγορά της δημοφιλούς ψηφιακής πλατφόρμας, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να το επιβεβαιώσει, όπως γράφει το MarketWatch.

Ο εκπρόσωπους του Twitter, Jim Prosser, και ο Michael Du Vally της Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες για τη συνεργασία τους. H Google δεν έχει επίσης απαντήσει σε σχετική ερώτηση της εφημερίδα USAtoday. Ο αναλυτής της Pivotal Research Group, Brian Wieser, σχολίασε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους το Twitter είναι ελκυστικό σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές...Όμως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό».

Οποιαδήποτε εταιρία θα ήθελε πάντως να εξαγοράσει το Twitter θα έπρεπε να πληρώσει ένα σημαντικό premium, πέρα από τα περίπου $34δισ. της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρίας. Η Google είναι από τους λίγους υποψήφιους αγοραστές με την απαιτούμενη ρευστότητα, αφού διαθέτει $60 δισ. και, όπως λένε πολλοί αναλυτές, οι προσπάθειές της στα social media, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Google+, δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι το Twitter έχει έρθει σε συμφωνία με την Google για την εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Τwitter σε πραγματικό χρόνο.

«Εάν είσαι σαν την Google ή οποιονδήποτε άλλο που προσπαθεί να αναζωογονήσει τις προοπτικές ανάπτυξής του, το Twitter είναι προφανώς ένα από τα πρώτα μέρη που θα κοιτάξεις», είπε στο CNBC ο Dan Niles, επικεφαλής μάνατζερ της Alphaone Capital.

http://www.fpress.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!