Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Όλο και περισσότερο εντείνεται η πίεση των κρατών στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, ώστε να τους αποκαλύψει διάφορα στοιχεία για χρήστες του.

Τα σχετικά αιτήματα διαφόρων κυβερνήσεων έφθασαν σχεδόν τα 35.000 στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και ήσαν αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Φέτος τον Σεπτέμβριο το δίκτυο είχε αναφέρει πως κατά την τελευταία πενταετία έχουν αυξηθεί κατά 150% τα σχετικά αιτήματα από κυβερνήσεις για χρήστες που θεωρούνται ύποπτοι για ποικίλες παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο φέτος, σύμφωνα με το BBC, το Facebook υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξημένους κατά 19% περιορισμούς στο περιεχόμενό του λόγω διαφόρων εθνικών νομοθεσιών που έπρεπε να σεβαστεί.

Παράλληλα, το Facebook έχει εμπλακεί σε μια μεγάλη νομική διαμάχη στις ΗΠΑ, καθώς ήδη υποχρεώθηκε από τις δικαστικές Αρχές να δώσει στοιχεία (μηνύματα, φωτογραφίες κ.ά.) για 400 χρήστες του που αντιμετωπίζουν κατηγορίες απάτης, αλλά το κοινωνικό δίκτυο δίνει νομικό αγώνα για να ακυρώσει αυτή την απόφαση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Facebook δήλωσε ότι ελέγχει εξονυχιστικά κάθε αίτημα από κυβέρνηση, κατά πόσο είναι νομικά θεμιτό και, όταν θεωρεί ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη νομική βάση ή το αίτημα κρίνεται υπερβολικά γενικό, τότε αμύνεται για να μην ανταποκριθεί.

Εξάλλου, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του, ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα αλλάξει τον τρόπο που διεξάγει έρευνες για τους χρήστες του, ενώ παράλληλα έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά από νέες δυνατότητες, ώστε οι χρήστες να προστατεύουν καλύτερα τις πληροφορίες που τους αφορούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση να μπορούν οι χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στο Facebook μέσω της «σκοτεινής» και «ανώνυμης» διαδικτυακής υπηρεσίας Tor.
Το μυστικό για να τα… εκατοστήσει κάποιος δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη, η υγιεινή διατροφή, όμως, μπορεί να παίξει ρόλο στο να σβήσει κάποιος μια τούρτα γεμάτη κεριά. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από υγιεινές επιλογές φρούτων, λαχανικών και προσοχή στην πρόσληψη λιπαρών και επεξεργασμένων τροφών, χρειάζεται να αποφύγουμε και κάποιες τροφές, οι οποίες σύμφωνα με το health.com μειώνουν τις πιθανότητες να δούμε όλα μας τα μαλλιά κάτασπρα και να ζήσουμε εγγόνια και δισέγγονα.
Οι τροφές αυτές επηρεάζουν τα άκρα των χρωμοσωμάτων που ονομάζονται τελομερή και τα οποία παρέχουν προστασία στο DNA από βλάβες. Για να κατανοήσετε καλύτερα τη χρησιμότητά τους, σκεφτείτε τα σαν τις πλαστικές άκρες που έχουμε στα κορδόνια και τα κρατούν σφιχτά, προστατεύοντάς τα να μην ανοίξουν και χαλάσουν.
Τα τελομερή μικραίνουν με το πέρασμα του χρόνου σύμφωνα με το τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Γιούτα και όσο περισσότερο μικραίνουν, μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία και φθορά των κυττάρων, ενώ συνδέονται και με εμφάνιση καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Για να προστατέψουμε, λοιπόν τα πολύτιμα για την υγεία μας τελομερή, χρειάζεται να προσέξουμε τις διατροφικές μας επιλογές. Και μέσα σε αυτές, τα παρακάτω πρέπει να αποφεύγονται.

Αναψυκτικά: η ζάχαρη είναι «κακά νέα» για τα τελομερή
Μελέτη που έγινε σε περισσότερα από 5 χιλιάδες άτομα και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Public Health έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών συνδέεται με 4,6 χρόνια γήρανσης και δεν απέχει πολύ από τη γήρανση που προκαλεί το κάπνισμα. Όσο λιγότερη ήταν η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών βέβαια, τόσο μικρότερη ήταν η φθορά, αλλά και πάλι η γήρανση του οργανισμού επιταχύνεται. Παρ’ όλο που οι ερευνητές δεν βρήκαν διασύνδεση ανάμεσα στα τελομερή και τα αναψυκτικά διαίτης χωρίς ζάχαρη, υπάρχει πιθανότητα κι αυτά να μην είναι καλύτερα από τα αντίστοιχά τους με ζάχαρη. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με έρευνες, τα αναψυκτικά αυτά σε καθημερινή κατανάλωση συνδέονται με 67% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Συν του ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αυξάνουν τη λιγούρα για γλυκό.

Επεξεργασμένο κρέας: νόστιμο, αλλά επικίνδυνο
Άλλος ένας εχθρός των τελομερών είναι και το επεξεργασμένο κρέας, όπως τα λουκάνικα, τα ζαμπόν, τα πεπερόνι και όλα αυτά τα νόστιμα, αλλά επικίνδυνα, λιπαρά κρέατα. Μελέτη του 2008 που πραγματοποιήθηκε σε 840 άτομα και δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν μία ή περισσότερες μερίδες επεξεργασμένου κρέατος κάθε εβδομάδα, παρουσίαζαν μικρότερα τελομερή από αυτούς που το απέφευγαν.

Κόκκινο κρέας: εκτός από την καρδιά, επηρεάζει και τα τελομερή
Η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όπως μπριζόλες, μπιφτέκια κ.ο.κ. συνδέεται εδώ και χρόνια με εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και καρκίνου κι όσο κι αν τα επιθυμούμε στο τραπέζι μας, οι επιπτώσεις τους μάλλον συνδέονται με την επίδραση που έχουν στα τελομερή. Στο πλαίσιο μελέτης για το Journal Clinical Nutrition, οι ερευνητές τάιζαν ποντίκια με μοσχάρι ή κοτόπουλο για 4 εβδομάδες και παρατήρησαν ότι αυτά που τρέφονταν με το κόκκινο κρέας παρουσίαζαν μειωμένα τελομερή στα κύτταρα του εντέρου. Παρόμοια είναι τα ευρήματα και στην περίπτωση του άσπρου κρέατος, αν και όσον αφορά το κόκκινο οι επιδράσεις ήταν μεγαλύτερες. Υπάρχουν, όμως, και καλά νέα: Όταν στη διατροφή μας υπάρχει αρκετό ανθεκτικό άμυλο (υγιεινός υδατάνθρακας που βοηθάει στην καύση του λίπους και βρίσκεται σε μπανάνες, φακές, βρώμη, άσπρα φασόλια, καστανό ρύζι κ.λπ.), οι επιπτώσεις του κόκκινου κρέατος μειώνονται.

Αλκοόλ: το «ακόμη ένα ποτηράκι» πειράζει
Όπως και με το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ δεν έχει και την καλύτερη φήμη, αφού συνδέεται με χρόνιες παθήσεις. Συγκεκριμένα, μελέτη που παρουσιάστηκε το 2010 στο American Association for Cancer Research Annual Meeting έδειξε ότι το αλκοόλ μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία σμίκρυνσης των τελομερών κι αυτό φάνηκε μετά από μελέτη του DNA σε άτομα που έκαναν υπερκατανάλωση αλκοόλ. Όσοι έπιναν 4 ή παραπάνω ποτά την ημέρα είχαν κατά πολύ μικρότερα τελομερή σε σχέση με αυτούς που έκαναν μέτρια κατανάλωση. Για την ακρίβεια, ήταν σχεδόν τα μισά, γι’ αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα να ελέγχετε περισσότερο τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνετε, προκειμένου να σώσετε τα… τελομερή και την υγεία σας.
O Τομ Κρουζ ήταν πάντα ριψοκίνδυνος, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Στα γυρίσματα της νέας περιπέτειας «Mission Imposible 5», o διάσημος αμερικανός ηθοποιός απέρριψε και πάλι την ιδέα να αντικατασταθεί από κασκαντέρ στις επικίνδυνες σκηνές και έτσι εκλήθη να κρεμαστεί έξω από ένα γιγάντιο μεταγωγικό αεροπλάνο σε ύψος 5.000 ποδιών!

Ο Κρουζ έχει ένα ιστορικό παράτολμων εμφανίσεων. Στο «Mission Imposible: Ghost Protocol» την προηγούμενη ταινία της κινηματογραφικής σειράς των «Επικίνδυνων Αποστολών», είχε κρεμαστεί από τον 124ο όροφο του περίφημου πύργου Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι - πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.


Τώρα, ενσαρκώνοντας για πέμπτη φορά τον πράκτορα Ηθαν Χαντ, ο Κρουζ βρέθηκε έξω από ένα αεροπλάνο το οποίο πετούσε στα 5.000 πόδια πάνω από τη βρετανική ύπαιθρο.

Ο Κρουζ προπονήθηκε αρκετά στο έδαφος για να δει πώς θα φανεί καλύτερα στην κάμερα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αριστερό φτερό του γιγάντιου Airbus A400Μ. Και έπειτα γύρισε την επικίνδυνη σκηνή.



Ο ίδιος έχει πει ότι μπορεί να γυρίζει μόνος του τις επικίνδυνες σκηνές επειδή προπονείται για τέτοια απαιτητικά πλάνα επί δεκαετίες.

«Μπορώ να κάνω τέτοιες σκηνές γιατί προπονούμαι εδώ και 30 χρόνια. Γενικά δεν φοβάμαι, διότι είναι απλά θέμα καλής τεχνικής. Βέβαια υπάρχουν και φορές που τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά», έχει πει.

Η ταινία «Mission Imposible 5» θα βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2015.
tanea.gr

Η  Αφροαμερικανή τραγουδίστρια Μπιγιονσέ είναι η πλέον ακριβοπληρωμένη καλλιτέχνιδα στη μουσική βιομηχανία το 2014, με τις αποδοχές της να υπολογίζονται στα 115 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, ποσό διπλάσιο σε σύγκριση με τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο, όπως έγραψε το περιοδικό Forbes.

Το τεράστιο αυτό ποσό, το οποίο συγκέντρωσε κυρίως χάρη στην παγκόσμια περιοδεία της, ώθησε την 33χρονη τραγουδίστρια από την τέταρτη θέση που είχε καταλάβει πέρυσι και την οδήγησε με μεγάλη διαφορά μπροστά από την 24χρονη Τέιλορ Σουίφτ, που έχει ετήσια κέρδη 64 εκατομμυρίων δολαρίων και η οποία ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Η 35χρονη τραγουδίστρια της ποπ, Πινκ, ανέβηκε από την όγδοη θέση το 2013 στην τρίτη, με έσοδα 52 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Η Μπιγιονσέ πραγματοποίησε 95 συναυλίες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής κερδίζοντας κατά μέσο όρο 2,4 εκατομμύρια δολάρια ανά πόλη» επισήμανε το Forbes επικαλούμενο τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει το περιοδικό Pollstar.

Τέιλορ Σουίφτ.
Το άλμπουμ της τραγουδίστριας της R&B που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο και οι συμφωνίες για χορηγίες και διαφήμιση αύξησαν τα έσοδά της επιπλέον, εξασφαλίζοντάς της την πρώτη θέση.

Η 26χρονη Ριάνα που έχει γεννηθεί στα Μπαρμπέιντος με έσοδα 48 εκατομμυρίων ευρώ και η Κέιτι Πέρι, 30 ετών, που κέρδισε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της ετήσιας κατάταξης. Η 56χρονη Μαντόνα, που είχε καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση, δεν κατάφερε φέτος να είναι στη δεκάδα. Η Λέιντι Γκάγκα έπεσε από τη δεύτερη θέση το 2013 στην ένατη φέτος, με απολαβές ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων.


Κέιτι Πέρι.
Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες για το 2014

1.  Μπιγιονσέ, 115 εκατομμύρια δολάρια

2.  Τέιλορ Σουίφτ, 64 εκατομμύρια δολάρια

3.  Πινκ, 52 εκατομμύρια δολάρια

4.  Ριάνα, 48 εκατομμύρια δολάρια

5.  Κέιτι Πέρι, 40 εκατομμύρια δολάρια

6.  Τζένιφερ Λόπεζ, 37 εκατομμύρια δολάρια

7.  Μάιλι Σάιρους, 36 εκατομμύρια δολάρια

8.  Σελίν Ντιόν, 36 εκατομμύρια δολάρια

9.  Λέιντι Γκάγκα, 33 εκατομμύρια δολάρια

10. Μπρίτνεϊ Σπίαρς, 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει τις απολαβές μιλώντας με μάνατζερ, παραγωγούς και ατζέντηδες.

naftemporiki.gr
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτα; Απλά: Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε (όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα όλα σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκι σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά παντού! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά):
Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε.
Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα! Σημειώστε πως πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ολόκληρο το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε…
aftodioikisi.gr
Έχετε την αίσθηση ότι παρακολουθούν τις συνομιλίες σας και θέλετε να το «τσεκάρετε»;
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την παρακολούθηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να κλείσετε το κινητό σας και να βγάλετε την μπαταρία.
Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε;  Η μία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα σβήσει το λογισμικό που σας κατασκοπεύει.
Μια άλλη λύση είναι με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος του κινητού σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, όμως με αυτή τη μέθοδο θα σβηστούν δεδομένα και εφαρμογές, οπότε καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε ένα back-up των αρχείων σας.
Πως μπορείτε να εντοπίσετε αν σας παρακολουθούν:
  1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή
  2. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα
  3. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο
  4. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση.
Πηγή: techfrog.gr

Το μυστικό που κρύβεται πίσω από τους – κατά κανόνα – κομψότερους, έναντι των γυναικών, άντρες ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε ένα πείραμα που έκαναν με 23 εθελοντές διαπίστωσαν πως οι άντρες κατορθώνουν να αντιστέκονται στους γευστικούς πειρασμούς, επειδή ο εγκέφαλός τους έχει μειωμένη δραστηριότητα σε ορισμένα τμήματά του που ρυθμίζουν την επιθυμία μας για τροφή.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως αυτή η ικανότητα των ανδρών να «απενεργοποιούν» την λαχτάρα για φαγητό μπορεί να εξηγεί τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας που παρατηρούνται μεταξύ τους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Proceedings» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, οι εθελοντές τους έμειναν νηστικοί για ένα 24ωρο και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να «σβήσουν» κάθε σκέψη για φαγητό από το μυαλό τους.

Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκαν οι εθελοντές πως ένιωθαν, οι άντρες ανέφεραν πως ένιωθαν λιγότερη πείνα και λιγότερη λαχτάρα να φάνε κάτι. Έτσι, οι ερευνητές υπέβαλλαν άντρες και γυναίκες σε τομογραφίες εγκεφάλου, θέλοντας να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν διαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία μεταξύ των δύο φύλων.

Στους άντρες παρατηρήθηκε πολύ μικρότερη δραστηριότητα σε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου – πιο συγκεκριμένα στην αμυγδαλή, τον ιππόκαμπο, τον κογχομετωπιαίο φλοιό και το ραβδωτό σώμα.

Τα τμήματα αυτά έχουν σχετισθεί σε προγενέστερες μελέτες με την «συναισθηματική ρύθμιση» και την ενεργοποίηση των αναμνήσεων – με άλλα λόγια, οι άντρες ανακαλούσαν λιγότερο στη μνήμη τους το φαγητό και έτσι δεν το λαχταρούσαν κιόλας.

«Ο μειωμένος νοητικός έλεγχος των εγκεφαλικών αντιδράσεων στα τροφικά ερεθίσματα που παρατηρείται στις γυναίκες έναντι του αυξημένου στους άντρες, μπορεί να συμβάλλει στις διαφορές που παρατηρούνται στη συχνότητα της παχυσαρκίας και άλλων διατροφικών διαταραχών μεταξύ των δύο φύλων», γράφουν οι ερευνητές.

Όντως, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως η παχυσαρκία (κυρίως η νοσογόνος, κατά την οποία ζυγίζει κανείς 45 και πλέον κιλά πάνω από το φυσιολογικό), η νευρογενής ανορεξία, η βουλιμία και η επεισοδιακή υπερφαγία είναι προβλήματα που συχνότερα προσβάλλουν τις γυναίκες.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Μακρινό φαίνεται να είναι το σενάριο της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης των ιατρών και των δικηγόρων, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Σύμφωνα με την νέα ερεύνα της Κομισιόν «European Vacancy and Recruitment Report 2014» οι δικηγόροι καταλαμβάνουν την 15η θέση στην λίστα, ενώ εξίσου χαμηλά βρίσκονται και οι ιατροί.
Πιο αναλυτικά, στον κλάδο στον κλάδο της φροντίδας υγείας, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται στο Λουξεμβούργο, στην Κύπρο, στη Μάλτα, στην Ιταλία και στη Λετονία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που απολύουν στον κλάδο αυτό.
Στον οικονομικό – χρηματοπιστωτικό κλάδο, ο οποίος μέχρι πρότινος προσέλκυε τον μεγαλύτερο βαθμό φοιτητών αλλά και εργαζομένων, οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται στη Λετονία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο, στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο. Όσον αφορά τον κλάδο των νέων τεχνολογιών, πρωτιά στις προσλήψεις έχουν η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία, η Εσθονία και η Βουλγαρία.
Σχετικά με την ελληνική κατάσταση, η έκθεση «αντικατόπτρισε» τα αποτελέσματα της κρίσης – με την χώρα να σημειώνει πρωτιά στις απολύσεις και αντίστοιχα τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, παράλληλα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. στην οποία οι προσλήψεις υψηλά ειδικευμένου προσωπικού ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις λιγότερο ειδικευμένου προσωπικού.
Ποια είναι, όμως, τα επαγγέλματα με την καλύτερη απορροφητικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας; Στην κορυφή βρίσκονται οι πωλητές καταστημάτων (3 εκατομμύρια προσλήψεις), οι υπάλληλοι ξενοδοχείων (2,3 εκατ. προσλήψεις), οι σερβιτόροι (1,8 εκατ. προσλήψεις), οι εργαζόμενοι στον κλάδο της προσωπικής φροντίδας (1,4 εκατ.) και οι εργαζόμενοι στον οικοδομικό – κατασκευαστικό κλάδο (1,1 εκατ.).
Αντίστοιχα, οι νέοι στην Ευρώπη προσλαμβάνονται κυρίως ως σερβιτόροι, υπάλληλοι γραφείου, νοσηλευτές, μάγειροι και εργάτες στη γεωργία (αγροτο – κτηνοτροφική παραγωγή, ξυλεία, αλιεία) και παράλληλα κατέχει την 8η τελευταία θέση, ενώ παρουσιάζει και τη χειρότερη επίδοση στις προσλήψεις ανέργων μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε., μιας και από τους 1,2 εκατομμύρια ανέργους, μόλις οι 77 χιλιάδες προσελήφθησαν.
Όσον αφορά τη Γερμανία, η χώρα εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε., ξεπερνώντας το 2,5%.
Τα 25 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση:
1.Αναλυτές και προγραμματιστές software
2.Νοσηλευτικό προσωπικό
3. Επαγγελματίες πωλήσεων, marketing και δημ. σχέσεων
4. Νοσοκόμες και μαίες
5. Διοικητικοί Υπάλληλοι
6. Μηχανολόγοι (εκτός των ηλεκτροτεχνικών)
7. Επόπτες εξορύξεων, κατασκευών
8. Υπάλληλοι μεταφορών και καταγραφής υλικού
9.Πανεπιστημιακοί και Ανώτερης εκπαίδευσης καθηγητές
10. Άλλοι επαγγελματίες στον κλάδο της εκπαίδευσης
11. Αγρότες, υλοτόμοι και αλιείς
12. Διοίκηση Επιχειρήσεων
13. Οικονομολόγοι
14. Επαγγελματίες σε κλάδους τέχνης πολιτισμού και μαγειρικής
15. Νομικοί
16. Λοιποί βασικής εκπαίδευσης υπάλληλοι
17. Ιατρο-φαρμακευτικοί τεχνικοί
18. Εξειδικευμένοι γραμματείς
19. Λοιποί επαγγελματίες σχετιζόμενοι με τον κλάδο υγείας
20. Κτηνοτρόφοι
21. Βοηθοί δασκάλων και Βρεφονηπιαγωγοί
22. Λοιποί επαγγελματίες υγείας
23. Αρχιτέκτονες, αναλυτές και designers
24. Τεχνικοί Συστημάτων ελέγχου
25. Ηλεκτρονικοί και τεχνικοί επικοινωνιών
aftodioikisi.gr

Η Άμιναχ Χαρτ και ο σύντροφός της Σκοτ Άντερσον μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο ζευγάρι, καθώς απέκτησαν παιδί πριν καν… γνωριστούν.
Η ινδικής καταγωγής Άμιναχ είχε την ατυχία να χάσει τα δυο νεογέννητα αγοράκια της και στη συνέχεια να μείνει μόνη, σε ηλικία 42 ετών, το 2011, χωρίς όμως να σταματήσει να ονειρεύεται ότι θέλει να γίνει μητέρα.
Ένα χρόνο αργότερα, η Άμιναχ έφερε στον κόσμο την κορούλα της Λέιλα, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα, με σπέρμα από δότη.
Ωστόσο, η μικρή Λέιλα ήταν ανοιχτόχρωμη, έχοντας ξανθό μαλλί, σε αντίθεση με τη μελαχρινή της μητέρα, με την Άμιναχ να ανησυχεί ότι η κορούλα της, μεγαλώνοντας, ενδεχομένως να προβληματιστεί για την ταυτότητά της.
Αν και, σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, τα παιδιά που γεννιούνται από σπέρμα δότη έχουν το δικαίωμα να μάθουν ποιος είναι ο βιολογικός τους πατέρας όταν ενηλικιωθούν, η 45χρονη πλέον γυναίκα αποφάσισε να τον αναζητήσει από τώρα για λογαριασμό της κόρης της.
Μέσα από την αναζήτησή της, κατέληξε στον Αυστραλό αγρότη Σκοτ Άντερσον, πατέρα δύο ακόμη παιδιών και δύο φορές διαζευγμένο.
Η τελευταία σύντροφος του Σκοτ δεν… ενθουσιάστηκε με την ιδέα ότι θα έβλεπε ένα ακόμα παιδί που ήρθε «από το πουθενά» και το ζευγάρι χώρισε.
Όμως, σύντομα ο Σκοτ ερωτεύτηκε την Άμιναχ, έκαναν σχέση και έκτοτε το ζευγάρι είναι μαζί, με την ιστορία τους να μεταδίδεται από το δημόσιο κανάλι του ABC.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Περισσότερες από 32.000 συμβάσεις δημοσίων υπαλλήλων θα περάσουν από την «κρησάρα» του ΑΣΕΠ, για να διαπιστωθεί εάν συνέτρεχαν οι μόνιμες προϋποθέσεις κατά την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που αποδειχθούν παρατυπίες, ο υπάλληλος θα απολύεται αυτοδικαίως, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει αποζημίωση.
Σύμφωνα με το άρθρο 42, απόλυση προβλέπεται για τον υπάλληλο για τον οποίο διαπιστωθεί ότι με υπαιτιότητά του δεν συνέτρεχαν οι προβλεπόμενες, κατά περίπτωση, νόμιμες προϋποθέσεις στην μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.
Στις ίδιες διατάξεις αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες εξαιρούνται από τον επανέλεγχο και στις οποίες δεν αναφέρεται ο σχετικός νόμος. Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου η αναγνώριση της σχέσης εργασίας ως αορίστου χρόνου έχει γίνει με απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου, καθώς και στις περιπτώσεις που η μετατροπή των συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου έγινε με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του φορέα πρόσληψης με βάση διάταξη νόμου η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν τη μετατροπή τους.
aftodioikisi.gr
Think Global - Act Local (σκέψου παγκόσμια - δούλεψε τοπικά). Το διεθνές αυτό επιχειρηματικό ρητό φαίνεται ότι είχαν στο μυαλό τους πολυεθνικές και μικρότερες επιχειρήσεις όταν πειραματίζονταν στα εργαστήρια τους για να βγάλουν σνακ που στην καλύτερη περίπτωση θα τα χαρακτήριζες "εξωτικά". Εάν τα προϊόντα αυτά παραμένουν στο ράφι και συνεχίζουν να πουλάνε η γνώμη μας περισσεύει...
1. Ιαπωνία: Pepsi με γεύση γιαούρτι
 

2.  Ιαπωνία: KitKat Wasabi
 

3. Kίνα: Ντόνατς με παστό χοιρινό και φύκια
 

4. Καναδάς: Αναψυκτικά πίτσα και σπαγγέτι
 

5. Ασία: Pringles με καβούρι, φύκια ή ψητές γαρίδες
 

6. Κίνα: Oreo με πράσινο τσάι
 

7. Ιαπωνία: Γρανίτα σπαγγέτι
 

8. Ρωσία: Pepsi καπουτσίνο
 

9. Ιαπωνία: Παγωτό με παϊδάκια αλόγου
 

10. Ιαπωνία: Αναψυκτικό πάνκεικ
 

11. Ιαπωνία: KitKat ψητό καλαμπόκι
 

12. Σιγκαπούρη: Ντόνατς γουασάμπι-τυρί και φύκι-τυρί
 

13. Ιαπωνία: Σάντουιτς στα Burger King με μελάνι σουπιάς
 

14. Κίνα: Lay's με γεύση ψαρόσουπας
 

15. Τουρκία: Doritos με γιαούρτι και μέντα
 

16. Δανία: Pepsi μοχίτο
 

17. Ινδία: Lay's μέντα
 

18. Ιαπωνία: Haagen-Dazs ντομάτα και καρότο
 

19. Ιαπωνία: Ντόνατς με καυτερή ντομάτα
 

20. Ιαπωνία: Cheetos αβοκάντο σαλάτα
 

21. Ιαπωνία: Doritos με γεύση λουκάνικο και μπύρα
 

Πηγή: Justsomething.co
Πριν από λίγες ημέρες, ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στα Βαλκάνια συνελήφθη στην Αυστρία.
Η αστυνομία του Μαυροβουνίου επιβεβαίωσε ότι ο Σαφέτ Κάλιτς, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από πώληση ναρκωτικών, συνελήφθη στο εξωτερικό με διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το 2011, μετά από αίτημα των Αρχών του Μαυροβουνίου και της Interpol.
Χθες, Τρίτη, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής μετά τον εντοπισμό 230 κιλών κοκαΐνης. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον Έλληνα συνελήφθησαν ένας Κολομβιανός κι ένας Μεξικανός που συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα εμπορίου κοκαΐνης, ενώ η ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε σε σπίτι στη Βούλα.
Το ναρκωτικό "των πλουσίων" απασχολεί συνεχώς τις αρχές καθώς είναι ίσως η πιο περιζήτητη ουσία αυτή τη στιγμή σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στα κινηματογραφικά δρώμενα, η Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction αλλά και ο Τόνι Μοντάνα στον "Σημαδεμένο" συνδέθηκαν μαζί της μέσα από εμβληματικές σκηνές.

Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
1
    Loading
    Play Button
    Skip in 0

    Τι είναι όμως στην ουσία η κοκαΐνη;
    Πρόκειται για ένα κρυσταλλικό τροπανιοειδές αλκαλοειδές που λαμβάνεται από τα φύλλα του φυτού κόκα. Το όνομα της προέρχεται από το όνομα του φυτού μαζί με την αλκαλοειδή κατάληξη -ίνη, σχηματίζοντας την κοκαΐνη.
    Ο πρώτος που απομόνωσε την κοκαΐνη στην κρυσταλλική μορφή της από τα φύλλα του Erythroxylon coca ήταν ο Γερμανός χημικός Wohler το 1858, ο οποίος και διαπίστωσε  ότι προκαλεί αναισθησία στη βλεννογόνο της γλώσσας.
    Από την επεξεργασία της υδροχλωρικής κοκαΐνης με κάλιο και αιθέρα προκύπτει το "κρακ" (crack), το οποίο ο χρήστης καπνίζει μαζί με μαριχουάνα ή θερμαίνει και εισπνέει τον καπνό του. Το όνομά του οφείλεται στο χαρακτηριστικό ήχο που προκαλεί κατά τη διάρκεια του καπνίσματος. Επιδρά άμεσα στον εγκέφαλο, δημιουργώντας έντονες ηχητικές και οπτικές παραισθήσεις και είναι ισχυρό εξαρτησιογόνο, δεδομένου ότι ακόμα και μία μόνο χρήση ενδέχεται να προξενήσει εξάρτηση. Ο χρήστης αυξάνει συνεχώς τη δόση, ενώ υπερβολική δόση οδηγεί σε παραλήρημα, κώμα και παράλυση με κατάληξη το θάνατο.
     
    Η κατοχή της κοκαΐνης, η καλλιέργεια της και η διανομή της είναι παράνομες για μη φαρμακευτικούς και μη κυβερνητικά κυρωμένους σκοπούς σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου. Αν και η ελεύθερη εμπορευματοποίηση της είναι παράνομη και τιμωρείται σοβαρά σε όλες σχεδόν τις χώρες, σε όλο τον κόσμο η χρήση της εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη σε πολλά κοινωνικά, πολιτιστικά, και προσωπικά περιβάλλοντα.
    Το 1884 ο Σίγκμουντ Φρόιντ χαρακτήρισε "μεγαλειώδη". Ήταν άγνωστη στην Ελλάδα έως το 1920. Έπειτα από πενήντα χρόνια όμως έλαβε ξεχωριστή θέση στο θανατηφόρο κόσμο των ναρκωτικών. Ονομάζεται το "ναρκωτικό των πλουσίων", καθώς η τιμή της είναι ιδιαίτερα υψηλή, μέχρι και πενταπλάσια από αυτήν της ηρωίνης, και την προτιμούν τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα (πλούσιοι, καλλιτέχνες κ.λπ.) ως μέσο διέγερσης και δημιουργίας ευφορίας.
    Το σημαντικό όμως δεν είναι πόσο "γνωστοί" είναι οι χρήστες, αλλά ότι το συγκεκριμένο ναρκωτικό διαδίδεται με ταχύ ρυθμό σε ενεργές κοινωνικές ομάδες και νέους, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία. Υποκατάστατο της κοκαΐνης στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αποτελούν οι αμφεταμίνες, ουσίες με παρόμοια δράση, αρκετά χαμηλότερη τιμή, αλλά εξίσου καταστροφικές.
     
    Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις
    Η κοκαΐνη προκαλεί ένα σύντομο αλλά έντονο "φτιάξιμο" το οποίο ακολουθείται αμέσως από το αντίθετο – έντονο συναίσθημα κατάθλιψης, νευρικότητας και λαχτάρας για περισσότερο ναρκωτικό. Τα άτομα που κάνουν χρήση κοκαΐνης συχνά δεν τρώνε και δεν κοιμούνται κανονικά. Συχνά νιώθουν δυνατές ταχυκαρδίες, μυϊκούς σπασμούς και παροξυσμούς.
    Ανεξάρτητα από τη δόση ή τη συχνότητα χρήσης του ναρκωτικού από ένα άτομο, η κοκαΐνη αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συμφόρησης ή αναπνευστικής ανεπάρκειας και οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.
     
    Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
    Καθώς αυξάνεται η ανοχή στο ναρκωτικό, γίνεται απαραίτητο για το χρήστη να παίρνει όλο και μεγαλύτερη ποσότητα για να πετυχαίνει το ίδιο "φτιάξιμο". Η καθημερινή και μακροχρόνια χρήση κοκαΐνης προκαλεί αϋπνίες και απώλεια όρεξης για τροφή. Το άτομο μπορεί να γίνει ψυχωτικό και να αρχίσει να έχει παραισθήσεις.
    Καθώς η κοκαΐνη παρεμβαίνει στον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις χημικές ουσίες, το άτομο χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού για να αισθάνεται "φυσιολογικά". Τα άτομα που εθίζονται στην κοκαΐνη (όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα ναρκωτικά) χάνουν το ενδιαφέρον τους για άλλους τομείς της ζωής.
    Καθώς περνάει η επήρεια του ναρκωτικού, προκαλείται συχνά στο άτομο σύνδρομο κατάθλιψης.
    Συνοπτικά:
    Βραχυπρόθεσμες Επιπτώσεις
    -Ευκαιριακή ευφορία
    Όσο πιο γρήγορα απορροφάται η ουσία από το αίμα, τόσο πιο γρήγορα φεύγει και η αίσθηση ευφορίας που προκαλεί
    -Εξαρτήσεις
    Στην ουσία αυξάνει την ντοπαμίνη στο σύστημα του οργανισμού κάνοντας το ναρκωτικό "αναγκαίο" για τον εγκέφαλο εξαιτίας του ευκαιριακού "ανεβάσματος" που προσφέρει
    Έρευνα της Nora Volkow, διευθύντριας του Κέντρου Αντιμετώπισης Ναρκωτικών Εξαρτήσεων των ΗΠΑ, κατέληξε στο ενδιαφέρον εύρημα ότι πολλοί μπήκαν στη διαδικασία να δοκιμάσουν το ναρκωτικό μετά από βίντεο χρηστών που είδαν στο Youtube
    -Απώλεια όρεξης
    -Ταχυπαλμίες, υψηλή πίεση και αυξημένη θερμοκρασία σώματος
    -Συστολή των περιφερειακών αιμοφόρων αγγείων
    -Αυξημένος ρυθμός αναπνοής
    -Διεσταλμένες κόρες των ματιών
    -Διαταραχές στον ύπνο
    -Ναυτία
    -Υπερδιέγερση
    -Σπασμωδική και πολλές φορές βίαιη συμπεριφορά
    -Παραισθήσεις, υπερβολικές εξάρσεις και οξυθυμία
    -Παραισθήσεις αφής
    -Υπερβολική δόση (ακόμη και για μια φορά μόνο) μπορεί να οδηγήσει σε παροξυσμούς, κρίσεις και ξαφνικό θάνατο
     
    Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
    -Μόνιμες βλάβες στα αγγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου
    -Υψηλή πίεση αίματος
    -Βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά και στους πνεύμονες
    -Καταστροφή των ρινικών ιστών αν σνιφάρεται
    -Αναπνευστική ανεπάρκεια, αν καπνίζεται
    -Μολύνσεις και αποστήματα, αν γίνεται χρήση με ένεση
    -Υποσιτισμός, απώλεια βάρους
    -Εκτεταμένη καταστροφή δοντιών
     
    -Παραισθήσεις ακοής και αφής
    -Σεξουαλικές δυσλειτουργίες, βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα και υπογονιμότητα
    -Αποπροσανατολισμός, απάθεια και εξάντληση λόγω σύγχυσης
    -Οξυθυμία και αιφνίδιες αλλαγές διάθεσης
    -Αυξημένη συχνότητα ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς
    -Παραλήρημα ή ψύχωση
    -Βαριάς μορφής κατάθλιψη
    ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    Μύθος: " Η κοκαΐνη δεν είναι επικίνδυνη "
    Πραγματικότητα: Μπορεί να προκαλέσει πολύ επικίνδυνες και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, ενώ ακόμα και μία δοκιμή μπορεί να οδηγήσει σε  εξάρτηση. Επίσης ο συνδυασμός της με αλκοόλ ή άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες μπορεί να αποβεί μοιραίος για τη ζωή του χρήστη.
    Μύθος: " Η κοκαΐνη έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση "
    Πραγματικότητα: Στιγμιαία κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει, αλλά σταδιακά  το ερωτικό ενδιαφέρον και επιθυμία μειώνονται, ενώ μπορεί να προκύψει μέχρι και σεξουαλική ανικανότητα.
    Μύθος: " Η κοκαΐνη μπορεί να «σε ανεβάζει» "
    Πραγματικότητα: Αυτό συμβαίνει, αλλά όταν πάψει η επίδρασή της σε «ρίχνει» πολύ περισσότερο και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κατάθλιψη.
    Μύθος: " Μπορείς να κάνεις χρήση κοκαΐνης με  ελεγχόμενο τρόπο "
    Πραγματικότητα: Το να ελέγχεις τη χρήση της κοκαΐνης είναι  δύσκολο. Όταν πάψει η επίδρασή της και το ευχάριστο συναίσθημα αντιστρέφεται, ο χρήστης νιώθει εξουθενωμένος και απογοητευμένος και αυτό τον  οδηγεί στην επανάληψη της χρήσης, προκειμένου να βιώσει ξανά το αίσθημα ευφορίας. Αυτό όμως θα βοηθήσει για λίγο και το σίγουρο είναι ότι το αίσθημα   απογοήτευσης και κατάθλιψης επανέρχεται πιο έντονο.
    Μύθος: " Η κοκαΐνη  αδυνατίζει "
    Πραγματικότητα: Αυτό που κάνει είναι ότι μειώνει το αίσθημα της πείνας, όσο κρατάει η δράση της. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μάλλον δεν θα φάει τίποτα. Όταν όμως η δράση της κοκαΐνης περάσει (περίπου μετά από μια ώρα), ο χρήστης θα ξανανιώσει πείνα.
    Μύθος: " Η κοκαΐνη σε κάνει ελκυστικότερο "
    Πραγματικότητα: Όχι. Απλά όταν κάποιος είναι υπό την επήρεια της κοκαΐνης, αισθάνεται έντονα την ανάγκη να μιλά και νομίζει ότι είναι  πιο κοινωνικός και πιο ενδιαφέρων για τους άλλους. Οι άλλοι, όμως, μπορεί απλά να τον βλέπουν ως φλύαρο και όχι ως ένα  άτομο ευχάριστο για παρέα. Επιπλέον, η κοκαΐνη προκαλεί συχνά χρόνια ρινίτιδα και έντονη εφίδρωση, πράγματα καθόλου ελκυστικά.
    (Με πληροφορίες από: businessinsider, drugfreeworld.org, prolipsis.gr)

    Αρκετά… διψασμένος για μπύρα φαίνεται πως ήταν ένας άνδρας στην περιφέρεια Πιλμπάρα, στη δυτική Αυστραλία, καθώς πήγε οδικώς με το αεροπλάνο του σε παμπ της πόλης Νιούμαν, παρκάροντας στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος, την Παρασκευή.
    Ο άνδρας, ο οποίος είχε αφαιρέσει τα φτερά από το ελαφρύ, ελικοφόρο αεροπλάνο του, δήλωσε ότι αγόρασε εκείνη την ημέρα το αεροσκάφος και, αφού διέσχισε ολόκληρη την πόλη, κατέληξε στο πάρκινγκ του «Purple Pub», για να πιει ένα ποτό πριν πάει στο σπίτι.
    Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την αστυνομία, με τους αξιωματικούς να βρίσκουν τον 37χρονο ιδιοκτήτη του αεροπλάνου στην παμπ, να πίνει την μπύρα του.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, το αεροπλάνο κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους πολίτες, καθώς η μηχανή του συνέχιζε να βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ η έλλειψη φτερών προκαλούσε αστάθεια.

    «Παιδιά έβγαιναν εκείνη την ώρα από το σχολείο. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο», ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο 37χρονος άνδρας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς δεν διέθετε άδεια πιλότου.
    naftemporiki.gr
    Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!