Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017


H συνείδησή συνεχίζει να λειτουργεί αφού το σώμα έχει σταματήσει να δείχνει σημάδια ζωής σύμφωνα με ον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Sam Parnia από το  NYU Langone School of Medicine της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι νεκροί για μερικά δευτερόλεπτα.
Θεωρητικά, κάποιος μπορεί να ακούσει ακόμη και το θάνατό του να ανακοινώνεται από τους γιατρούς.
Ο Dr. Sam Parnia και η ομάδα του παρακολούθησαν ανθρώπους που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, πέθαναν τεχνικά, αλλά αργότερα επανήλθαν στη ζωή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της που έγινε ποτέ.
Μερικοί από τους συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι είχαν επίγνωση όλων των συνομιλιών και καταλάβαιναν τα πράγματα που συνέβαιναν γύρω τους, ακόμα και όταν είχαν χαρακτηριστεί νεκροί.
Ο θάνατος ορίζεται ως το σημείο στο οποίο η καρδιά δεν χτυπά πλέον και η ροή του αίματος στον εγκέφαλο διακόπτεται.
«Τυπικά, ο χρόνος θανάτου σημειώνεται εκείνη τη στιγμή – όλα βασίζονται στη στιγμή που η καρδιά σταματάει. Μόλις συμβεί αυτό, το αίμα δεν κυκλοφορεί πλέον στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία του εγκεφάλου σταματάει σχεδόν στιγμιαία» αναφέρει ο Dr. Parnia.
Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι υπάρχει έκρηξη ενέργειας του εγκεφάλου καθώς κάποιος πεθαίνει.
Το 2013 οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν εξέτασαν τα ηλεκτρικά σήματα μέσα στους εγκέφαλους εννέα αναισθητοποιημένων αρουραίων με επαγόμενη καρδιακή προσβολή. Οι ερευνητές παρατήρησαν δραστηριότητα που συνδεόταν με μια «κατάσταση σε εγρήγορση» στη σύντομη περίοδο μετά τον κλινικό θάνατο.
«Με τον ίδιο τρόπο που μια ομάδα ερευνητών μπορεί να μελετήσει την ποιοτική φύση της ανθρώπινης εμπειρίας της« αγάπης », για παράδειγμα, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα ακριβή χαρακτηριστικά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν περάσουν στο θάνατο, γιατί καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα αντικατοπτρίζει την καθολική εμπειρία που όλοι θα έχουμε όταν πεθάνουμε» υποστήριξε ο Dr. Parnia.

Σε μία σπουδαία όσο και συγκλονιστική διαπίστωση, η οποία ενδεχομένως να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την εμφάνιση και εξέλιξη ακόμη και της ζωής στη Γη, προέβησαν οι επιστήμονες της NASA, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Σελήνη να είχε ατμόσφαιρα και να κυλούσε νερό στην επιφάνειά της.
«Κοιτώντας το φεγγάρι τη νύχτα, διακρίνουμε μία έρημο από πέτρα και σκόνη. Έναν νεκρό κόσμο, που φαίνεται να ήταν έτσι ακόμη και πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στην περίπτωση της Σελήνης, υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από εκείνα που μπορεί να διακρίνει το μάτι», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποίησε η Διαστημική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της εξερεύνησης του Διαστήματος.
 Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με τη μελέτη του φυσικού δορυφόρου της Γης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πριν από δισ. χρόνια, η Σελήνη ενδεχομένως να καλυπτόταν από ένα είδος ατμόσφαιρας και να έτρεχε νερό στην επιφάνειά της.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, η ατμόσφαιρα της αρχαίας Σελήνης ήταν πιο πυκνή από τη σημερινή ατμόσφαιρα του Άρη και προκαλούσε ισχυρότατες καταιγίδες, γεμίζοντας με το υδάτινο στοιχείο τις αυλακώσεις της επιφάνειάς της. «Είναι πιθανό να ανατρέψει εξ ολοκλήρου τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και αντιμετωπίζουμε το φεγγάρι. Πλέον, εξελίσσεται σε ένα πολύ πιο δυναμικό διαστημικό αντικείμενο για εξερεύνηση, που ενδεχομένως να κρύβει πολλές εκπλήξεις», δήλωσε η ηφαιστειολόγος ειδική στο Διάστημα Ντέμπρα Νιντχαμ, από το πανεπιστήμιο του Νάντσβιλ της Αλαμπάμα, που συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα της NASA.
Τα αποτελέσματα της μεγάλης αυτής έρευνας θα παρουσιαστούν στις 22 Οκτωβρίου στο Σιάτλ και στις 22 Νοεμβρίου θα δοθεί online εξ ολοκλήρου η έκθεση, με όλες τις επιστημονικές διαπιστώσεις και τις μελέτες της ομάδας.
πηγή: protothema

Το Facebook φαίνεται να αλλάζει στρατηγική, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προσπαθώντας πλέον όχι να «απομονώσει» τους χρήστες του στη δική του επικράτεια, αλλά να ενισχύσει τους δεσμούς του με τα αξιοσέβαστα μέσα ενημέρωσης, ιδίως μετά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί ότι ευθύνεται σημαντικά για την παγκόσμια εξάπλωση κάθε είδους ψευδών ειδήσεων τα τελευταία χρόνια.
Το Facebook υπέγραψε συμφωνία με δέκα μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν σε μια δοκιμή, που θα επιτρέπει στους χρήστες του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να έχουν πρόσβαση από την κινητή συσκευή τους (μόνο Android προς το παρόν) σε ένα περιορισμένο αριθμό δέκα online άρθρων το μήνα από κάθε μέσο ενημέρωσης ή σε μια επιλογή άρθρων που θα αποφασίζουν οι εκδότες.
Στη συνέχεια, οι χρήστες, αν θέλουν πλήρη πρόσβαση στο ειδησεογραφικό περιεχόμενο, θα έχουν την επιλογή να γίνουν κανονικοί συνδρομητές, μέσω των ιστοτόπων των εφημερίδων. Το Facebook δεν θα παίρνει ποσοστό για κάθε πληρωμένη συνδρομή στο μέσο ενημέρωσης.
Η συμφωνία θα αρχίσει να εφαρμόζεται τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple δεν συμμετέχει στη συμφωνία επειδή διεκδικεί μερίδιο 30% από κάθε συνδρομή σε μέσο ενημέρωσης, η οποία θα κλείνεται μέσω δικής της συσκευής με εφαρμογές iOS.
Στη νέα συμφωνία συμμετέχουν γνωστά ονόματα του Τύπου: Washington Post, The Economist, Boston Globe, Bild, Spiegel, La Repubblica, The Telegraph, Le Parisien, The Houston Chronicle, The San Francisco Chronicle, The Baltimore Sun, The Los Angeles Times, The San Diego Union-Tribune. Κάποια άλλα μέσα όμως όπως η Wall Street Journal και οι Financial Times αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, ενώ οι New York Τimes ακόμη το συζητάνε.
Το Facebook φαίνεται να αλλάζει στρατηγική, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προσπαθώντας πλέον όχι να «απομονώσει» τους χρήστες του στη δική του επικράτεια, αλλά να ενισχύσει τους δεσμούς του με τα αξιοσέβαστα μέσα ενημέρωσης, ιδίως μετά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί ότι ευθύνεται σημαντικά για την παγκόσμια εξάπλωση κάθε είδους ψευδών ειδήσεων τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, θέλει να εξομαλύνει τις σχέσεις του με μερικούς εκδοτικούς οργανισμούς, οι οποίοι βλέπουν τα άρθρα τους να κυκλοφορούν ευρέως μεταξύ των δύο δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών του Facebook, χωρίς όμως αυτό να «μεταφράζεται» σε αυξημένους συνδρομητές για τα μέσα ενημέρωσης.
Οι εκδότες που δεν θα συμμετάσχουν στη συμφωνία, έχουν δυσαρεστηθεί, επειδή το Facebook αρνείται να τους δώσει στοιχεία για το ποιοί χρήστες του διαβάζουν δωρεάν τα άρθρα τους, εωσότου οι χρήστες αποφασίσουν να γίνουν συνδρομητές των εφημερίδων.
Εκπρόσωπος της εταιρείας Dow Jones, θυγατρικής της News Corp, που εκδίδει την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), δήλωσε ότι το νέο πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί πισωγύρισμα σε σχέση με τη στρατηγική για την online πρόσβαση στο περιεχόμενό της που έχει υιοθετήσει η εφημερίδα. «Δέκα δωρεάν άρθρα είναι πάρα πολλά», δήλωσε.
Οι βρετανικοί Financial Times, που -όπως και η WSJ- χρεώνουν για την πρόσβαση των χρηστών τους στα online άρθρα τους, δεν είναι επίσης πρόθυμοι να αλλάξουν την έως τώρα στάση τους. Οι New York Times βρίσκονται σε διάλογο με το Facebook, δήλωσε εκπρόσωπός τους, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Μπραντ Πιτ φαίνεται να συνέρχεται μετά τον χωρισμό του από την Αντζελίνα Τζολί και όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε μία νέα σχέση με τη Βρετανίδα ηθοποιό Έλα Παρνέλ.
Η 21χρονη Έλα είναι κατά 32 χρόνια νεώτερη από τον σούπερ σταρ του Χόλιγουντ και σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας υποδύθηκε σε νεαρή ηλικία την Αντζελίνα στον ρόλο της Μαλέφισεντ το 2014.
ela-parnel
Σύμφωνα με το In Touch το ζευγάρι είναι τόσο ερωτευμένο, που ένας δεν παίρνει τα μάτια του από τον άλλο.
Πηγή αποκάλυψε στο In Touch ότι «ο Μπραντ είχε την Έλα στο μυαλό του από την αρχή. Η Έλα είναι απίστευτα κολακευμένη από την προσοχή που της δείχνει. Λέει στους φίλους της ότι ήταν πάντα ο νούμερο ένα διάσημος γι’ αυτήν».
Και όμως έρευνα λέει πως δεν πρέπει να δίνετε τις θέσεις σας στους ηλικιωμένους!
Ειδικά στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, θεωρείται στοιχειώδης ευγένεια να παραχωρείς τη θέση σου σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας όταν βρίσκεται στα μέσα μεταφοράς...
Σύμφωνα με τον καθηγητή της Οξφόρδης, Muir Gray, όμως, αυτό είναι εντελώς λάθος.
«Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ηλικιωμένους να παραμένουν δραστήριοι καθώς μεγαλώνουν, κι όχι να τους κάνουμε τα πράγματα εύκολα» είπε στην εφημερίδα The Sun.
«Σκεφτείτε το ξανά πριν δώσετε τη θέση σας στο λεωφορείο ή στο τρένο σε έναν ηλικιωμένο. Το να στέκεται όρθιος είναι πολύ καλή άσκηση» πρόσθεσε.
Την άποψη αυτή φαίνεται να στηρίζουν και ειδικοί της υγείας, τουλάχιστον στη Βρετανία.
Η Σκάρλετ ΜακΝάλι, ορθοπεδικός χειρουργός στη χώρα, υποστηρίζει ότι «η άσκηση μπορεί να αντιστρέψει την παρακμή του σώματος και να παρατείνει την ευεξία των ηλικιωμένων».
Δέκα απίστευτες φωτογραφίες από γάμους
Δύσκολο πράγμα η επιλογή φωτογράφου για τον γάμο, καθώς ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για το αν το αποτέλεσμα θα είναι όπως το επιθυμεί δεδομένου ότι το μυστήριο γίνεται μια φορά και δεν μπορεί να επαναληφθεί.
Μια γεύση από ξεχωριστές φωτογραφίες γάμου μπορείτε να πάρετε αν επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Fearless Awards, που ανά δυο μήνες επιλέγει και παρουσιάζει πανέμορφo φωτογραφικό υλικό.
wed1.jpg
wed2.jpg
 wed4.jpg
 wed5
wed6
wed7
 wed8
wed9
9
8
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!