Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016


Τη ζωή της Τζάκι Ωνάση, της αδελφής της Λι Ραντζιβίλ και της μητέρας τους Τζάνετ Λι Μπουβιέ έχει βάλει ως «στόχο» ο βιογράφος των διασημοτήτων J. Randy Taraborrelli, προκαλώντας πονοκέφαλο στους συγγενείς της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Στόχος του βιογράφου είναι το βιβλίο να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, αλλά σύμφωνα με το Page Six «η Λι τάσσεται σθεναρά εναντίον του βιβλίου και έχει πει στους φίλους της να μην μιλήσουν».

Ο Taraborrelli θέλει να μιλήσει μεταξύ άλλων για την Τζάκι, την Τζάνετ και τη Λι, τον πρώην σύντροφο της Λι, τον φωτογράφο Πίτερ Μπαρντ και τον αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Μάιερ και τους φίλους τους όπως τον σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς, τον ενδυματολόγο του Μπρόντγουεϊ Γουίλιαμ Ίβι Λογνκ, τη σχεδιάστρια μόδας Καρολίνα Χερέρα, τον δημοσιογράφο Άντρε Λεόν Τάλι και τον σχεδιαστή Ραλφ Ρούτσι.

Η Ραντζιβίλ μισεί την σύγκριση με την μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη αδελφή της και όπως δήλωσε την περασμένη άνοιξη στο Vanity Fair «Παρακαλώ πείτε μου, αυτό δεν είναι μία ιστορία για την αδελφή μου κι εμένα. Έχω αρρωστήσει από αυτό! Είναι σαν να είμαστε σιαμαία!».

Ο Taraborrelli, ο οποίος έχει γράψει 18 βιογραφικά βιβλία μεταξύ των οποίων για την Μαντόνα, τη Σερ και την Νταϊάνα Ροζ, θέλει σ’ αυτό το βιβλίο να αναφερθεί στην αντιπαλότητα που είχαν μεταξύ τους οι δύο αδελφές, οι οποίες ήταν ανταγωνιστικές ως προς την προσοχή των ανδρών, όπως του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης «καταδίωκε» την Λι μέχρι και την δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι. Στη συνέχεια ο Έλληνας μεγιστάνας έστρεψε την προσοχή του προς την Τζάκι την οποία και παντρεύτηκε το 1968.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η βασίλισσα της ποπ, Κάιλι Μινόγκ και ο Αγγλο-Λιβανέζος τραγουδιστής Μίκα μας εισάγουν στο κλίμα των Χριστουγέννων με μία διασκευή του «Wonderful Christmastime» του Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Η Μινόγκ καταφέρνει να αποδώσει μία πιο «synth» εκδοχή της αυθεντικής εκτέλεσης του ΜακΚάρτνεϊ του 1979.

Το χριστουγεννιάτικο ντουέτο συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της Αυστραλής τραγουδίστριας «Kylie Christmas» (Snow Queen Edition) μία ειδική έκδοση του περσινού της άλμπουμ «Kylie Christmas».

Στο «Kylie Christmas: The Snow Queen Edition» που κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου έχουν προστεθεί εκτός από το «Wonderful Christmastime» και άλλες διασκευές, το «Stay Another Day» των East 17’s, το κλασσικό «Everybody’s Free» (To Feel Good) της Rozalla , το «I Wish It Could Be Christmas Everyday» των Wizzard και το «Christmas Lights» των Coldplay.

Η τραγουδίστρια θα προωθήσει το νέο άλμπουμ με δύο εμφανίσεις στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα στις 6 Δεκεμβρίου θα είναι καλεσμένη στο τηλεοπτικό σόου που παρουσιάζει ο Μίκα στο RAI2.

Στο σόου με τίτλο Stasera Casa Mika φιλοξενούνται πρόσωπα από τη βιομηχανία του θεάματος.

Κεντρικό θέμα είναι η μουσική, αλλά κοινωνικά θέματα με έμφαση στο πως η μουσική μπορεί να αλλάξει τις ζωές ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γνωστό στους δημιουργούς του ως «Neural Karaoke», το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο του Τορόντο μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφία και να δημιουργήσει για αυτήν ένα τραγούδι -συμπεριλαμβανομένης της μουσικής και των στίχων.

Πρόκειται για μια διαφορετική επίδειξη του τι μπορεί να κάνει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης -εκτός να δώσει φωνή σε ένα chatbot, να «εξαφανίσει» δισεκατομμύρια από το χρηματιστήριο και εντέλει να καταστρέψει την ανθρώπινη φυλή!

«Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για πράγματα που αφορούν κυρίως τη ρομποτική. Το ερώτημα πλέον είναι τι μπορεί να κάνει η AI για εμάς;», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian η Ρακέλ Ούρτασαν, μέλος της ομάδας ανάπτυξης του προγράμματος.


«Μπορείτε να φανταστείτε ένα κανάλι AI στο Spotify να παράγει μουσική ή να “βλέπει” τις φωτογραφίες ανθρώπων και να τραγουδά αποκλειστικά για αυτούς; Πρόκειται για το τι μπορεί να κάνει στις μέρες μας η Βαθιά Μάθηση ώστε να γίνει η ζωή μας πιο διασκεδαστική», πρόσθεσε η ίδια.

Το Neural Karaoke προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας ευρύτερης προσπάθειας ερευνητών να χρησιμοποιήσουν προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να συνθέσουν μουσική, να γράψουν στίχους ή ακόμα και να δημιουργήσουν χορογραφίες.

Μόλις το πρόγραμμα «εκπαιδευτεί» μπορεί να πάρει μια μουσική κλίμακα και ένα μελωδικό προφίλ και να δημιουργήσει μια απλή μελωδία.

Ωστόσο, η σύνθεση μουσικής ήταν μόνο η αρχή.

Η ομάδα του πανεπιστημίου του Τορόντο εκπαίδευσε στη συνέχεια το πρόγραμμα να χορεύει.

Αφού «παρακολούθησε» χορογραφίες από το παιχνίδι Just Dance, το πρόγραμμα κατάφερε να εντοπίσει τις ανθρώπινες στάσεις και έτσι έμαθε να συνδέει τις κινήσεις με τη μουσική.

Βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν ερασιτεχνικό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να περιμένει τις κινήσεις του Τραβόλτα με μία και μόνο ώρα μαθήματος.

Μία ακόμα ώρα με μελωδίες από το Just Dance και 50 ώρες ανάγνωσής στίχων από το Ίντερνετ, βοήθησαν ώστε το πρόγραμμα να μάθει πώς να βάζει λέξεις στη μουσική.

Για το τελικό στάδιο, το Neural Karaoke εκπαιδεύτηκε με μια σειρά από εικόνες και λεζάντες και πώς συγκεκριμένες λέξεις μπορούν να συνδεθούν με οπτικά μοτίβα και αντικείμενα.

Όταν «δει» μια καινούρια εικόνα έχει τη δυνατότητα να βρει σχετικούς στίχους και να τους τραγουδήσει.

Η ομάδα του Τορόντο ευελπιστεί ότι, στο όχι μακρινό μέλλον, το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να δημιουργήσει πιο πολύπλοκα τραγούδια και ακόμα να επιλέξει τα καλύτερα μέσα για μια εικόνα.

«Αντί να αγοράσει κάποιος ένα μηχάνημα καραόκε, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα τραγούδια, θα μπορούσε να δημιουργήσει τη δική του μουσική καραόκε στο σπίτι του, προσθέτοντας μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και αφήνοντας το πρόγραμμα να συνθέσει μουσική ειδικά για τον χρήστη», δήλωσε στη Guardian η Σάντζα Φίντλερ, επίσης μέλος της ομάδας του Τορόντο. «Πιστεύω ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η χαρά ήταν ολοφάνερη το 2013 όταν τρεις νεοϋορκέζοι έμποροι έργων τέχνης κανόνισαν μέσω του οίκου δημοπρασιών Sotheby's να πουλήσουν έναν πίνακα ζωγραφικής του Λεονάρντο ντα Βίντσι που είχε ανακαλυφθεί πρόσφατα, αντί 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας από αυτούς, τον είχε αγοράσει για λιγότερο από 10.000 δολάρια οκτώ χρόνια νωρίτερα, όταν οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για έργο της σχολής του Λεονάρντο.

Όμως αργότερα, η χαρά των τριών εμπόρων πάγωσε, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, όταν έμαθαν ότι αυτός που τον αγόρασε, ένας σημαντικός ελβετός έμπορος τέχνης, πούλησε τον πίνακα στον ρώσο δισεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για 124,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι έμποροι τέχνης ρώτησαν τον Sotheby's, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, αν ήταν ενήμερος για την πολύ υψηλότερη τιμή από αυτή που έπρεπε να έχει ο συγκεκριμένος πίνακας. Οι έμποροι είχαν, λοιπόν, προς όφελος του Ελβετού εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ και πολύτιμου πελάτη του Sotheby's;

Ενοχλημένοι από τα ερωτήματα αυτά, οι τρεις έμποροι γνωστοποίησαν στον οίκο δημοπρασιών ότι είχαν την πρόθεση να καταθέσουν αγωγή, ισχυριζόμενοι οικονομική απάτη, προκειμένου να ανακτήσουν τα εκατομμύρια τα οποία υποστηρίζουν ότι έχασαν, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τα δικαστικά έγγραφα κατατέθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα από τον Sotheby's σε μια προληπτική κίνηση για να εμποδίσει μια μήνυση.

Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει στην αίτησή του ότι ουδέποτε γνώριζε πως ο Μπουβιέ είχε τον ρώσο μεγιστάνα έτοιμο για να πληρώσει πολύ περισσότερα για το έργο αυτό, γνωστό ως Σαλβατόρ Μούντι, που είναι μια απεικόνιση του Χριστού. Ο Sotheby's δεν είχε καμιά σχέση με αυτό, αναφέρουν οι δικηγόροι του.

Η αντιπαράθεση αυτή, με τις τιμές που εκτοξεύονται στα ύψη και τις κατηγορίες για μηχανορραφίες, δίνει μια αξιόπιστη εικόνα της βρώμικης πλευράς της διεθνούς αγοράς έργων τέχνης.

Ωστόσο, αυτό είναι μόλις ένα μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης και ακόμη πιο βρώμικης μάχης μεταξύ του Μπουβιέ και του Ρώσου Ριμπολόβλεφ, μια μάχη στην οποία εμπλέκεται τώρα ο οίκος δημοπρασιών.

Ο Ριμπολόβλεφ, που συγκαταλέγεται στους πλέον πλούσιους συλλέκτες έργων τέχνης, κατηγορεί τον Μπουβιέ για εξαπάτηση στην αγορά 38 έργων ζωγραφικής για τα οποία εταιρίες που ελέγχονται από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ πλήρωσαν σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ρώσος ζάπλουτος έχει δηλώσει ότι πίστευε πως ο Μπουβιέ λειτουργούσε ως αντιπρόσωπός του, με προμήθεια, σε τέτοιες πωλήσεις, και αντ' αυτού ανακάλυψε αργότερα πως ο Μπουβιέ ξάφρισε πάνω από 1 δισεκ. δολάρια, έχοντας αγοράσει με την ησυχία του πίνακες πρώτα για τον εαυτό του, τους οποίους στη συνέχεια μεταπωλούσε στον ρώσο πελάτη του σε πολύ υψηλές τιμές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε ο Ριμπολόβλεφ.

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγόρησε τον Μπουβιέ για ποινικά αδικήματα στο Μονακό, όπου ο ελβετός έμπορος συνελήφθη πέρυσι και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ριμπολόβλεφ έχει επίσης μηνύσει τον Μπουβιέ σε δικαστήρια στη Σιγκαπούρη και στη Γαλλία.

Δώδεκα από τους 38 πίνακες ζωγραφικής αγοράστηκαν αρχικά από τον Μπουβιέ σε πωλήσεις που διοργανώθηκαν από τον Sotheby's, μόνο για να μεταπωληθούν στον Ριμπολόβλεφ.

Σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Ριμπολόβλεφ, ο Σεργκέι Τσερνίτσιν, διερωτάτο για τη διαδικασία που ακολουθεί ο οίκος δημοπρασιών στις ιδιωτικές πωλήσεις και συγκεκριμένα για τον ρόλο του στις πωλήσεις στον Μπουβιέ.

Πολλές είναι οι φήμες για τον ρόλο του Sotheby's στην πώληση του πίνακα του Λεονάρντο, όπως τι γνώριζε ο εκπρόσωπός του ή τι δεν γνώριζε το 2013, όταν μετέφερε τον πίνακα σε ένα μεγάλο διαμέρισμα και ένα από τα ακριβότερα στο Σέντραλ Παρκ, ιδιοκτησίας της οικογένειας του μεγιστάνα, όπου τον περίμεναν ο Μπουβιέ και ο Ριμπολόβλεφ για να δουν και να ελέγξουν τον πίνακα.

Η συνάντηση έγινε έξι εβδομάδες πριν από την πώληση του πίνακα στον Μπουβιέ αντί 80 εκατ. δολαρίων, τα 68 από τα οποία δόθηκαν σε μετρητά. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο πίνακας πωλήθηκε στον Ριμπολόβλεφ 47,5 εκατ. ακριβότερα.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε ο Sotheby's αναφέρει ότι ο εκπρόσωπός του και αντιπρόεδρος ιδιωτικών πωλήσεων παγκοσμίως Σάμουελ Βάλετ δεν είχε αντιληφθεί ότι το διαμέρισμα ανήκε στους Ριμπολόβλεφ, ούτε ότι ο άνδρας που ήταν μαζί με τον Μπουβιέ ήταν ο ρώσος μεγιστάνας, ούτε ότι ήταν εν δυνάμει αγοραστής.

Άλλωστε τη συνάντηση είχε ζητήσει ο Μπουβιέ..., αναφέρει ο οίκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εσύ τι αγόρασες τη Black Friday; Δώρα για τους αγαπημένους σου; Εκείνο το πανάκριβο παλτό που σου είχε κλέψει την καρδιά; Ή μήπως κάποιο gadget;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου η "Black Friday" είναι πολύ πιο σημαντική απ' ότι εδώ, ο περισσότερος κόσμος έψαχνε να αγοράσει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια designer τσάντα, ή κάποια τεραστίου μεγέθους τηλεόραση.

Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το ηλεκτρονικό κατάστημα eBay, ο περισσότερος κόσμος ανά τον πλανήτη, αλλά, φυσικά και οι Αμερικανοί αναζήτησαν και αγόρασαν ρολόγια.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Ξεκινά την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2016, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό ελκυστικές προσφορές.
Όπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου GRECA, Φώτης Αντωνόπουλος, η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου -η οποία πραγματοποιείται στα πρότυπα του αμερικανικού Cyber Monday- είναι κάτι παρεμφερές με το Black Friday και στόχος είναι η ενίσχυση των online πωλήσεων στην Ελλάδα. Ο ίδιος τόνισε, ότι το 2015 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 50% στις ηλεκτρονικές αγορές, σε σχέση με την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου το 2014.
Επιπλέον, ο κ. Αντωνόπουλος ανακοίνωσε την επίσημη λειτουργία της ιστοσελίδας www.trustmark.gr , ένα σήμα αξιοπιστίας, το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα και θα πιστοποιεί την εγκυρότητά τους. Για να αποκτήσει ένα e-shop το σήμα Trustmark θα πρέπει να περάσει από αξιολόγηση και να πληροί τα 120 κριτήρια προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι είναι αξιόπιστο. Σκοπός του Trustmark είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους καταναλωτές για τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το εν λόγω σήμα θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα ενός e-shop, ενώ παράλληλα θα δώσει ώθηση στις διασυνοριακές πωλήσεις.
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Παπαδεράκης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δήλωσε ότι το 2016 ήταν θετική χρονιά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς καταγράφηκε αύξηση τζίρου της τάξης του 17% σε σχέση με το 2015. Ο ίδιος επεσήμανε ότι από το 2010 έχει καταγραφεί μεγάλη αύξηση των αγορών που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί ο δείκτης εμπιστοσύνης που δείχνουν οι καταναλωτές στις ηλεκτρονικές τους αγορές.
Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στη ραγδαία αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που πλέον διαθέτουν και e-shop εκτός από το φυσικό τους κατάστημα.
Ο GRECA πρόκειται να αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα συμμετέχουν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου.
Επετράπη σε Ολλανδό αλκοολικό άνδρα να «ολοκληρώσει τη ζωή του» καθώς δεν αντέχει άλλο να ζει εξαρτημένος από το αλκοόλ. Ο Mark Langedijk επέλεξε την ημέρα του θανάτου του και την πέρασε λέγοντας ανέκδοτα, πίνοντας μπίρες και τρώγοντας σάντουιτς με τους οικείους του. Η ευθανασία έγινε με τη χορήγηση θανατηφόρας ένεσης στο σπίτι των γονιών του στις 14 Ιουλίου σύμφωνα με το πρακτικό της διαδικασίας που δημοσιεύεται στο περιοδικό Linda.

Το 2002, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία αλλά μόνο για τις περιπτώσεις ασθενών που υπέφεραν από αφόρητους πόνους χωρίς καμία προοπτική θεραπείας.

Ο Marcel Langedijk λέει ότι ο αδελφός του έζησε χαρούμενα παιδικά χρόνια, τον αγαπούσαν οι γονείς του και οι φίλοι του και ότι εθίστηκε στο αλκοόλ πριν από οκτώ χρόνια. «Του είχα θυμώσει πολύ», λέει ο Marcel, «στην αρχή κάναμε ό,τι κάνει όλος ο κόσμος. Τον βοηθήσαμε. Ειδικά οι γονείς μου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ξεφύγει από τα ποτά». Οι γονείς μας πίστευαν ολόψυχα πως θα το ξεπεράσει το πρόβλημά του παρόλο που πέρασε 21 φορές από κέντρο αποτοξίνωσης.

Ο Mark είχε πάρει την απόφασή του. Η αίτησή του για ευθανασία ενεκρίθη από γιατρό του αρμόδιου συμβουλευτικού και κέντρου στήριξης της Ολλανδίας. Ο γιατρός εξήγησε τη διαδικασία και στη συνέχεια ζήτησε από το Mark να ξαπλώσει στο κρεβάτι του και να μείνει ήρεμος. Τότε «όλοι ξεσπάσαμε σε κλάματα. Ακόμη και ο Mark», λέει ο Marcel.

Το περασμένο έτος περισσότερα από 5.500 άτομα στην Ολλανδία έδωσαν τέλος στη ζωή τους με τη διαδικασία της ευθανασίας.

http://www.thestival.gr

christmas
Περισσότεροι από 15.000 τίτλοι βιβλίων, με τιμές που ξεκινούν από ενάμισι ευρώ, θα προσφέρονται μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2017 σε μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή βιβλίου που διοργανώνεται στην οδό Αγγελάκη 10, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
christmas
Λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία, ιστορικά, δοκίμια, βιβλία ψυχολογίας και ειδικού ενδιαφέροντος, από 40 εκδοτικούς οίκους όλης της Ελλάδας, στήθηκαν σ’ ένα bazaar, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να τα επιλέξουν και να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες τους.
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή βιβλίου, που λειτουργεί τις καθημερινές από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, δίνει τη δυνατότητα στους βιβλιόφιλους να αποκτήσουν τα βιβλία της αρεσκείας τους σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού. Δεν θα το ανεχτούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις προχθεσινές προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν κατά της Κύπρου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκομωσίας των νέων ακολούθων, που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών και στην οποία παρίστατο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά. 
«Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση». «Δεν διεκδικούμε, αλλά και δεν παραχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη, το κύρος και την κυριαρχία της», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. «Είναι καλό να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όταν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα, υπερασπιζόμαστε και τα ευρωπαϊκά», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

http://www.fpress.gr


Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου και ο πρώτος του χειμώνα!
Το όνομά του το πήρε κι αυτός τις ημέρες του Ρωμαϊκού ημερολογίου κι επειδή εκείνα τα χρόνια ήταν δέκατος στη σειρά, τον βάφτισαν Δεκέμβριο από το λατινικό 10 (ντέσεμ).
Ο λαός παλαιότερα, τον ονόμαζε και Αντριά, από τον Άγιο Ανδρέα (κι ας γιορτάζει στις 30 Νοέμβρη), γιατί όπως λέγανε και οι μεγαλύτεροι, απο τη γιορτή αυτή άρχιζε να αντριεύει το κρύο στην Ελλάδα..
Οι μέρες του είναι χαρούμενες, στολισμένες και γιορτινές, αφού οι άνθρωποι προετοιμάζονται από νωρίς νωρίς για τα Χριστούγεννα, κάνοντας τον Δεκέμβρη τον πιο αγαπημένο μήνα των μικρών παιδιών!! (και των μεγάλων…)
Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί – Μειώσεις και αυξήσεις [Πίνακες]
- Αλλαγές στους μισθούς Δημοσίου και ΔΕΚΟ από 1/1/2017
- Ο τελευταίος μισθός με το παλιό σύστημα ήταν αυτός του Δεκεμβρίου
- Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών
- Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν κάθε μήνα
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και πλέον δεν θα γίνονται με βάση τους μισθούς του 2011 όπως ως τώρα, αλλά με βάση τις σημερινές αποδοχές.
Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ειδικά όσοι έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας.
Αντίθετα κερδισμένοι είναι οι υπάλληλοι Υποχρεωτικής ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα δουν αυξήσεις στο μισθό τους ως και 20 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικά οι κρατήσεις ανάλογα με τους μισθούς, τα έτη και την εκπαίδευση:
Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 3 5 8 11 13 16 18
Αποδοχές 1.210 1.387 1.505 1.628 1.800 1.977 2.95
Νέα εισφορά 80,7 92,5 100,3 112,2 120 131,8 139,7
Παλιά εισφορά 83 88 96 104,4 109,8 117,8 120,5
Τεχνολογικής εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 3 5 8 11 13 16 18
Αποδοχές 1.092 1.312 1.422 1.587 1.697 1.862 1.917
Νέα εισφορά 72,8 87,5 94,8 105,8 113 124 127
Παλιά εισφορά 79,6 87,2 92,4 100 105 112,9 115,4
Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 2 4 6 7 9 11 12
Αποδοχές 918 1.038 1.158 1.218 1.338 1.458 1.518
Νέα εισφορά 61,2 69,2 77,2 81,2 97,2 101,2  
Παλιά εισφορά 71,5 78,4 83,2 89,8 94,4 101,2 103,5
Υποχρεωτικής εκπαίδευσης:
Κλιμάκιο 2 4 6 7 9 11 12
Αποδοχές 823 909 995 1.038 1.124 1.210   1.253
Νέα εισφορά 54,8 60,6 66,3 69,2 74,9 80,7 83,5
Παλιά εισφορά  62,6 68,4  72,4 78,2 82,1 88 80,5
 newsit.gr

Χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξοικονομηθεί 1,5 δις ευρώ, προανήγγειλε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης.
Οι «προγραμματικές» δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, έγιναν, σύμφωνα με το «Candianews», κατά τη διάρκεια συνάντησης κομματικών στελεχών στα Ανώγεια της Κρήτης.
Η συνάντηση ήταν με κλιμάκιο του αγροτικού τομέα της ΝΔ και η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη, όταν στέλεχος του κόμματός του τον ρώτησε, ενώπιον μάλιστα δεκάδων άλλων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, πώς θα αντιμετωπίσουν το χρέος της χώρας και πώς θα εξοικονομήσουν χρήματα για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους: Θα γίνουν μερικές χιλιάδες απολύσεις “από μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα” κι έτσι θα εξασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ, απάντησε ο Λ. Αυγενάκης.
Η αναφορά του βέβαια προκάλεσε αντιδράσεις και ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, αλλά και άλλους που τον άκουσαν, καθώς η συνεδρίαση ήταν ανοικτή. Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, φούντωσε και υπήρξαν πολλοί μάρτυρες – κομματικά στελέχη και μη – που άκουσαν με τα ίδια τους, τα αυτιά, το σχέδιο της ΝΔ για την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Σήμερα Πέμπτη,  1 Δεκεμβρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των  επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και  αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή  προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
Από αύριο και μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr. Μέσω της ιστοσελίδας οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους όρους συμμετοχής που ορίζει η σχετική πρόσκληση, θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση, αλλά και για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).
Η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης  συμβουλευτικής συνεδρίας. Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί.
Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα  απασχόλησης σε 10.000 από τους  ωφελούμενους του προγράμματος.
Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου,  το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό,  απευθύνεται σε 23 χιλιάδες άνεργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς. Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες.
Στο  εξής, όλοι οι ωφελούμενοι  θα  λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων, ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, παράλληλα όμως πρέπει να εξασφαλίζουμε ότι τα φρέσκα προϊόντα στη διατροφή μας παρέχουν τη μέγιστη δυνατή θρεπτική αξία.

Για τα λαχανικά συγκεκριμένα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα.

Όπως αναφέρει η διατροφολόγος Tracy Lesht, πρέπει να αποφεύγουμε να βράζουμε τα λαχανικά, καθώς αυτός ο τρόπος μαγειρέματος οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%. Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με την ειδικό, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ένας τρόπος να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να τα μαγειρεύετε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά, το Βρετανικό Σύστημα Υγείας στην ιστοσελίδα του προτείνει το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι να μαγειρεύουμε στον ατμό ή να ψήνουμε τα λαχανικά, αντί να τα βράζουμε, ή να χρησιμοποιούμε το νερό σε σούπες ή σε φαγητά κατσαρόλας αντί να το πετάμε».

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!