Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018


Είμαστε Σλάβοι» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στην εκπομπή “Top Tema” του τηλεοπτικού σταθμού “TELMA”, με κεντρικό θέμα τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ.
Σε ερώτηση για το «πότε ξεκινά η “μακεδονική” ιστορία», ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα των ιστορικών και ότι ο ίδιος είναι νομικός. «Όμως, ως πολίτης γνωρίζω ότι η γλώσσα μου είναι μία από τις νοτιοσλαβικές γλώσσες, ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας… νομίζω ότι για μας είναι υγιές να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είναι δικό μας και πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια (σ.σ. του εξαρχαϊσμού) πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.
“Θα βγαίνουμε κάθε μέρα για να στηρίξουμε στο δημοψήφισμα τησυμφωνία”
Ο Ν. Ντιμιτρόφ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πάρει θέση στο δημοψήφισμα και θα σεβαστεί το αποτέλεσμά του. «Θα βγαίνουμε αν χρειαστεί κάθε μέρα, και δέκα φορές, και εκατό φορές, για να εξηγήσουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή και γιατί πρέπει να προχωρήσει. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι απόψεις της αντιπολίτευσης. Όμως αυτή η κυβέρνηση και αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα σεβαστούν την βούληση του λαού. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, ότι οι φόβοι θα πέσουν», επισήμανε ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ.
«Αν η έκβαση του δημοψηφίσματος είναι θετική, σε συνθήκες άμεσης έκφρασης της βούλησης των πολιτών, θα είναι πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να μην υπογράψει τον νόμο κύρωσης της συμφωνίας, γιατί τότε θα πάει κόντρα στην βούληση των πολιτών. Ίσως εδώ βρίσκεται η ελπίδα ότι ο νόμος θα υπογραφεί. Η πολιτική δυναμική είναι τέτοια που, αν δεν υπογράψει τον νόμο σε τέτοιες συνθήκες, θα έχει καταπατήσει τρία πράγματα: την βούληση των πολιτών, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή προοπτική και αυτό είναι τρομερή ευθύνη», είπε ο Ντιμιτρόφ.
Σε ερώτηση γιατί η πΓΔΜ αποδέχθηκε το νέο όνομα να είναι για όλες τις χρήσεις, erga omnes, ο Ντιμιτρόφ απάντησε: «Διότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε συμφωνία. Αυτή ήταν η θέση της Αθήνας και για το θέμα αυτό δεν έχω αμφιβολίες. Αν επιμέναμε στη διπλή φόρμουλα, δεν θα υπήρχε συμφωνία. Υπάρχει η άποψη ότι η διπλή φόρμουλα θα κρατούσε το θέμα ανοιχτό. Αν επιμέναμε σε εύρος χρήσης διαφορετικό από το erga omnes, δεν θα φτάναμε σε συμφωνία. Επίσης, το εύρος συνδέεται στενά με το όνομα. Θα αποδεχόμασταν, για παράδειγμα, το όνομα Βαλκανική Δημοκρατία για διεθνή χρήση προκειμένου να διατηρήσουμε το “Δημοκρατία της Μακεδονίας” στο εσωτερικό; Η αντίδραση της αντιπολίτευσης στις δύο χώρες δείχνει πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα».

Η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τη βοήθεια δισεκατομμυρίων για τη διάσωση της Ελλάδας και έχει αποκομίσει, από το 2010, συνολικά περί τα 2,9 δισ. ευρώ από τους τόκους των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Αυτό προκύπτει από απάντηση της γερμανικής / ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απάντηση αυτή, τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις αγορές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγοράς Τίτλων» (SMP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα οποία εισέρευσαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα / Bundesbank και μεταφέρoνται στον γερμανικό / ομοσπονδιακό προϋπολογισμό από το 2010. Μέχρι το 2017 εισέρευσαν συνολικά κέρδη 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αγορές SMP στην Bundesbank, αναφέρεται στην απάντηση. Δεδομένου ότι μόνο το 2013 και το 2014 τα κέρδη κατεβλήθησαν τα κέρδη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMS) και την Ελλάδα, παραμένει ένα υπόλοιπο κέρδους ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ στο οποίο προστίθενται 400 εκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια της κρατικής τράπεζας Kreditanstalt f?r Wiederaufbau / Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση (KfW)
Ο πράσινος εμπειρογνώμονας για θέματα προϋπολογισμού Ζβεν-Κρίστιαν Κίντλερ ζήτησε «ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεδομένων των κερδών αυτών. Σε αντίθεση με όλους τους δεξιούς μύθους, η Γερμανία κέρδισε σημαντικά από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να εξυγιαίνει τον γερμανικό προϋπολογισμό κυβέρνηση με ελληνικά κέρδη από τόκους». ΠΗΓΗ: enikonomia.gr
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στην Τουρκία πως η η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Hacer Tülü πέθανε και μάλιστα με τόσο τραγικό τρόπο. Η τραγουδίστρια έπεσε νεκρή κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε κλαμπ στην Αλικαρνασσό. Η αστυνομία έχει συλλάβει 4 άτομα αλλά δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για τους φονιάδες. Η Hacer ήταν πολύ δημοφιλής στην Τουρκία με πάνω από 50,000 followers στο Instagram.

Οι ανέμελες διακοπές μιας οικογένειας στη Μαγιόρκα εξελίχθηκαν σε εφιάλτη.
Ο λόγος είναι ότι κατά την τελευταία μέρα των διακοπών τους οι δύο ανήλικοι γιοι της οικογένειας αποφάσισαν να κάνουν τατουάζ henna.
Μόλις επέστρεψαν στο σπίτι τους ο Nathaniel, 13 ετών και ο επτάχρονος Kane, από το Sunderland της Βρετανίας έδειχναν χαρούμενοι στους φίλους τους τα τατουάζ τους.
Όμως μία εβδομάδα αργότερα τα αγόρια άρχισαν να πονάνε πολύ. Είδαν το δέρμα τους να φουσκώνει και να νιώθουν έντονη φαγούρα.
Οι γονείς τους λοιπόν τους μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τα παιδιά χρειάστηκαν τη φροντίδα των γιατρών της Μονάδας Εγκαυμάτων.
Σύμφωνα με το BBC, O οργανισμός “British Skin Foundation” ανέφερε, ότι είναι παράνομο να χρησιμοποιείται τατουάζ «μαύρη henna» στο δέρμα.
Ο δερματολόγος δρ. Anton Alexandroff υποστηρίζει, ότι η φερόμενη ως μαύρη henna στα δύο παιδιά δεν ήταν στην πραγματικότητα κανονικό μελάνι henna, καθώς η φυσική henna πρέπει να είναι κόκκινη.
Η μαύρη henna περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη, η οποία είναι παράνομη για χρήση στην επιδερμίδα στην ΕΕ.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν αισθάνεται άνετα στο σπίτι της. Σχεδιάζει, λοιπόν, ανακαίνιση. Με τη διαφορά που το σπίτι της, το προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι, είναι το Παλάτι των Ηλυσίων, το οποίο οικοδομήθηκε το 1722.

Υποδεχόμενη 45 επισκέπτες από τους Αμερικανούς Φίλους των Βερσαλιών – ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Susan Gutfreund, η χήρα του εκλιπόντος «Βασιλιά της Γουόλ Στριτ» John Gutfreund, η Jeannie Lawrence και ο Jonathan Marder (της Jonathan Marder & Co.) – η Μπριζίτ Μακρόν δήλωσε:

«Θέλω να φέρω μια ομάδα νεαρών σχεδιαστών. Θέλω πιο μοντέρνα ταπισερί. Θέλουμε να γεφυρώσουμε το κλασικό με τον 21ο αιώνα.»

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιώξουμε να δούμε! Στο πρόγραμμα, για την επόμενη επίσκεψη στο Παρίσι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!