Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ήθελε να βρει τη Νικόλ "από χθες", έστειλε μήνυμα σε 246 συνονόματές της
Ήξερε μόνο το μικρό της όνομα. Για να ξαναβρεί τη νεαρή γυναίκα που είχε γνωρίσει την προηγούμενη ημέρα, ένας Καναδός φοιτητής έστειλε ένα μήνυμα και στις 246 Νικόλ του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Και εκείνες κατέληξαν να γίνουν φίλες.
"Πλέον έχουμε ένα δίκτυο από Νικόλ", αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νικόλ Μαναόγκ, φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας.
Ο Κάρλος Ζετίνα, φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Αλμπέρτα, γνώρισε τη Νικόλ Τούτενελ το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου. Καθώς δεν γνώριζε το επώνυμό της, έστειλε ένα e-mail σε όλες τις Νικόλ, με τον τίτλο "Σε συνάντησα χθες το βράδυ και μου έδωσες λάθος τηλέφωνο".


Για κακή του τύχη, η Τούτενελ είναι Ολλανδή και βρίσκεται στον Καναδά στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής. Για τον λόγο αυτό, δεν διαθέτει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι. Οι άλλες Νικόλ όμως άρχισαν σχεδόν αμέσως να ανταλλάζουν μεταξύ τους εκατοντάδες μηνύματα. Κι αφού συνέχισαν την κουβέντα, χωρίς τον Κάρλος, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισαν τελικά να συναντηθούν μεταξύ τους.


"Δημιουργήσαμε μια σελίδα στο Facebook για όλες μας (τις Νικόλ) και μιλούσαμε. Είναι ωραίο που η τεχνολογία μας επέτρεψε να γνωριστούμε", είπε η Νικόλ Ρατγκέμπερ, φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών.
Ήδη από το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, πολλές Νικόλ συναντήθηκαν σε ένα μπαρ κοντά στο πανεπιστήμιο, στη συνοικία Κένσινγκτον του Κάλγκαρι. Παρούσες, όχι μόνο φοιτήτριες, αλλά και καθηγήτριες και υπάλληλοι του πανεπιστημίου. "Όταν έστειλε το μήνυμα ο Κάρλος, δεν έκανε καμία διάκριση, επομένως το έλαβαν όλες", εξήγησε η Νικόλ Ντιγκρέ, μια από τις φοιτήτριες που δημιούργησαν τη σελίδα "Η χθεσινοβραδινή Νικόλ".
Η "πραγματική Νικόλ", όπως την αποκαλούν πλέον, πληροφορήθηκε τελικά τι συνέβαινε από μια φίλη της, το βράδυ της Παρασκευής. Επικοινώνησε με τον Κάρλος και κανόνισαν να πιουν έναν καφέ μαζί αυτήν την εβδομάδα. Οι υπόλοιπες 246 Νικόλ δεν προσκλήθηκαν...

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια είναι ήδη διαδεδομένη. Η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία απαγορεύουν πλέον το κάπνισμα και σε δημοφιλείς παραλίες. Τα πρόστιμα ξεκινούν μάλιστα από 25 ευρώ.
Για κάποιους ένα τσιγάρο στην παραλία με θέα τη θάλασσα είναι η απόλυτη απόλαυση. Για κάποιους όμως τα αποτσίγαρα στην άμμο είναι σκέτος εφιάλτης. Στην Ισπανία τελευταία κάνουν την εμφάνισή οι «playas sin humo», δηλαδή παραλίες χωρίς καπνιστές. Ολοένα περισσότερες παραθαλάσσιες ισπανικές πόλεις αρχίζουν να επιβάλουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε ολόκληρες παραλίες ή σε τμήματά τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι το διάσημο τουριστικό θέρετρο Λορέτ ντε Μαρ στην Καταλονία. Εκεί οι αρχές έχουν ήδη απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλη την παραλία Sa Boadella καθώς επίσης και σε τμήματα άλλων τεσσάρων πλαζ.
Νέα τάση στην Ισπανία
Όπως δήλωσε σε ισπανικά μέσα ο Ζορντί Ορομπίτ από το δημοτικό συμβούλιο της Λορέτ ντε Μαρ κάθε λουόμενος έχει το δικαίωμα να μπορεί να απλώνει την πετσέτα του οπουδήποτε στην πλαζ χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει πάνω σε γόπες. Μάλιστα οι σχετικές προειδοποιητικές επιγραφές είναι γραμμένες σε περισσότερες γλώσσες, ώστε οι λουόμενοι να ενημερώνονται αμέσως για τους νέους κανόνες. Παρά τα παράπονα που εξέφρασαν παραθεριστές, ο ισπανός δημοτικός σύμβουλος της τουριστικής πόλης που φιλοξενεί κάθε χρόνο 1,3 εκατομ. τουρίστες, ελπίζει το μέτρο να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ισπανικές πόλεις.
Ήδη από το 2012 και η περιοχή της Γαλικίας στη βορειοδυτική Ισπανία είχε εφαρμόσει με επιτυχία αντίστοιχο μέτρο. Σήμερα σε 79 παραλίες της Γαλικίας απαγορεύεται το κάπνισμα, κρατώντας έτσι τα σκήπρα, σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico. Δεύτερη έρχεται η Καταλονία με 12 πλαζ μη καπνιστών, ενώ αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται στην Μούρθια, την Ίμπιζα και τις Κανάριες Νήσους. Η Μαγιόρκα από την άλλη δεν απαγορεύει το κάπνισμα σε καμιά από τις παραλίες της, ενώ η πιο πρόσφατη περίπτωση απαγόρευσης του καπνίσματος σε πλαζ ήταν η Ανδαλουσία. Εκεί φέτος το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μια ζώνη 500 μέτρων για μη καπνιστές.
Τι συμβαίνει στη Γαλλία και την Ιταλία;
Στη Νίκαια, που βρίσκεται στην τουριστική Γαλλική Ριβιέρα, πριν από λίγα χρόνια δημιουργήθηκε μια πλαζ για λουόμενους που δεν καπνίζουν. Στο μεταξύ σε πολλά άλλα τμήματα του παραλιακού μετώπου της Κυανής Ακτής το κάπνισμα είναι ανεπιθύμητο. Και στις Κάννες έχουν δημιουργηθεί δύο αντίστοιχες πλαζ. Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης, επιβάλλονται και πρόστιμα ύψους 38 ευρώ στους παραβάτες. Από την άλλη πλευρά το γαλλικό θέρετρο Καπ Φερέ στις ακτές του Ατλαντικού κάνει μια δοκιμή. Σε μια πλαζ τοποθέτησε την εξής πινακίδα «Παραλία χωρίς κάπνισμα», χωρίς ωστόσο να το απαγορεύει, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Εναπόκειται έτσι ακόμη στη διακριτική ευχέρεια των λουόμενων, αν θα καπνίσουν ή όχι στην παραλία. Το ζητούμενο όμως στη περίπτωση του Καπ Φερέ είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια υπάρχουν επίσης παραλίες μη καπνιστών από τη Λιγουρία στη βόρεια Ιταλία μέχρι την Καλαβρία στη Σικελία. Στην Μπιμπίονε στις ακτές της Αδριατικής από το 2014 ξεκίνησε το πρώτο πρότζεκτ παραλίας μη καπνιστών, το οποίο μάλιστα ονομάστηκε «Respira a Mare» (Αναπνέοντας στη θάλασσα). Σύμφωνα με έναν τοπικό κανονισμό στην παραλία της Μπιμπιόνε απαγορεύεται το κάπνισμα μεταξύ της θάλασσας και της πρώτης σειράς με ξαπλώστρες. Ωστόσο κάτω από τις ομπρέλες το κάπνισμα ακόμη επιτρέπεται. Μέχρι στιγμής πάντως το ιδιότυπο αυτό μέτρο τηρείται, ενώ ούτε οι λουόμενοι παραπονιούνται. Τα δε πρόστιμα για τους απείθαρχους λουόμενους που εξακολουθούν να καπνίζουν στην απαγορευμένη ζώνη ξεκινούν από τα 25 ευρώ.
Πηγή: DW

Με τον Μπεν Σίμονς να εμπνέει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και να αποτελεί τη… μούσα του, ο «Βασιλιάς» είναι έτοιμος για την παραγωγή μία κωμικής σειράς στην τηλεόραση. Η σειρά, η οποία θα φέρει την ονομασία “Brotherly Love”, θα προβάλλεται στο NBC και κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Μπεν Σίμονς, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, το NBC έχει αγοράσει τα δικαιώματα του σεναρίου, το οποίο θα «είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Μπεν Σίμονς και την μοναδική αδελφική σχέση μέσα σε μια οικογένεια, τα μέλη της οποίας είναι διαφορετικών εθνικοτήτων».
Η σειρά θα εστιάσει σε αυτή την αδελφική σχέση, στην προσπάθειά της να διακριθεί και να βρεθεί στο επίκεντρο σε μια παθιασμένη αθλητική πόλη όπως η Φιλαδέλφεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γκαρντ/φόργουορντ των Φιλαδέλφεια 76ερς έχει διπλή υπηκοότητα, καθώς η μητέρα του είναι από την Αυστραλία και ο πατέρας του από τις ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος είναι ο μικρότερος από τα έξι παιδιά της οικογένειας.

Έρευνα του BBC αποκάλυψε μια ανατριχιαστική αλήθεια που επιβιώνει λάθρα στο περιθώριο των δυτικών κοινωνιών.
Δύο ιδιοκτήτες από το Μπρίστολ της Αγγλίας ξετρυπώθηκαν από την κρυφή κάμερα της εκπομπής να απαιτούν από υποψήφιες ενοικιάστριες με τα μισά τους χρόνια να κάνουν τακτικά σεξ ώστε να μένουν δωρεάν στο διαμέρισμά τους.
Με αντάλλαγμα τουλάχιστον μία συνεύρεση τη βδομάδα, οι σπιτονοικοκύρηδες προσφέρουν δωρεάν διαμονή, πληρωμένα έξοδα, ακόμα και μικροποσά σε νεαρές κοπέλες.
Ο ένας είπε στη μυστική δημοσιογράφο πως θα μπορούσε να έχει ένα δυάρι δικό της με «όλα τα έξοδα πληρωμένα», φτάνει να δεχτεί να γίνουν κάτι παραπάνω από φίλοι. Το ντοκιμαντέρ του BBC Points West αποκάλυψε αρκετούς κυρίους έτοιμους να δώσουν στέγη και δωράκια σε νεαρές υπάρξεις με αντάλλαγμα το σεξ.

Πολλά λαβράκια έβγαλε η δημοσιογράφος Rachel Stonehouse παριστάνοντας την κοπέλα που είχε ανάγκη να μείνει κάπου. Ακόμα και αντίστοιχες αγγελίες ξετρύπωσε η κάμερα της εκπομπής που προσφέρουν ανοιχτά δωρεάν ενοίκιο με αντάλλαγμα ερωτικές εκδουλεύσεις. Κάποιος έψαχνε χωρίς περιστροφές «υποψήφια ενοικιάστρια που να της αρέσει το σεξ και να είναι περιπετειώδης».
Περιττό να αναφερθεί πως το να προσφέρεις δωρεάν κατάλυμα με αντάλλαγμα το σεξ είναι παράνομο στη Βρετανία. «Είναι ανησυχητικό που στις μέρες και την εποχή μας πιστεύουν κάποιοι πως είναι εντάξει να διαφημίζουν στέγαση με αντάλλαγμα το σεξ», λέει χαρακτηριστικά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Σόμερσετ, Nikki Watson, «η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι αδίκημα και ενθαρρύνω τους πάντες που την έχουν υποστεί ή που υποπτεύονται κάποιον να το αναφέρουν στην αστυνομία».
Έρευνα μάλιστα της YouGov για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Shelter βρήκε πως 250.000 Βρετανές έχουν υποστεί τον εξευτελισμό να τους προτείνουν δωρεάν ή μειωμένο ενοίκιο με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!