Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017


Με δύο ειδικά αφιερώματα θα τιμήσουν τα μουσικά βραβεία Grammy τον Πρινς και τον Τζορτζ Μάικλ που πέθαναν το 2016.

Την ανακοίνωση έκαναν οι διοργανωτές των βραβείων χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες για το ποιοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στα αφιερώματα.

Λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση θα εμφανιστούν οι: Αντέλ, Αλίσια Κις, Λέντι Γκάγκα, Τζον Λέτζεντ, Μπρούνο Μαρς και Μετάλικα.

Στην περσινή απονομή των βραβείων, οι διοργανωτές τίμησαν τη μνήμη του Ντέιβιντ Μπόουι με τη Λέιντι Γκάγκα να ερμηνεύει τραγούδια του.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ (The Recording Academy) Νιλ Πορτνάου δήλωσε ότι τόσο ο Πρινς όσο και ο Τζορτζ Μάικλ υπήρξαν «είδωλα της ποπ μουσικής με σπάνια μουσική διάνοια και απόκοσμα χαρίσματα».

«Ο θάνατος δύο τόσο δημιουργικών πρωτοπόρων υπήρξε μια τεράστια απώλεια για την κοινότητα των δημιουργών: η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ με σεβασμό θα αποτίσει φόρο τιμής στην απίστευτη κληρονομιά που αφήνουν στην σκηνή των Grammy» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καθόλου ασφαλές από «επιθέσεις» βρήκαν ερευνητές ότι είναι το παγκόσμιο σύστημα που χρησιμοποιείται για τον συντονισμό των ταξιδιωτικών κρατήσεων μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η έλλειψη σύγχρονων εργαλείων ασφαλείας, τόσο στον σχεδιασμό του ίδιου του συστήματος όσο και στην πληθώρα των ιστοσελίδων και υπηρεσιών που ελέγχουν την πρόσβαση σε αυτό, το καθιστά ευάλωτο σε «επιθέσεις».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι εύκολο για έναν χάκερ να υποκλέψει τα προσωπικά στοιχεία από τις αεροπορικές κρατήσεις, να «κλέψει» πτήσεις αλλάζοντας τα στοιχεία του εισιτηρίου ή να αποκτήσει εκατομμύρια αεροπορικά μίλια, αναφέρει η γερμανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας SR Labs.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το Παγκόσμιο Σύστημα Διανομής (GDS) χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 και το ανέπτυξε μία από τις πρώτες εταιρείες στον τομέα, η Sabre.

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες η τεχνολογία συνδέεται με το εξαψήφιο Μητρώο Ονόματος Επιβάτη (PNR), το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τα διαδικτυακά check-in και την παραλαβή του εισιτηρίου.

Το σύστημα PNR αποτελεί πηγή για πολλές από τις ευπάθειες που έχουν ανακαλυφθεί, απέδειξαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χάκερ Chaos Communication Congress, οι ερευνητές Κάρστεν Νόλ και Νεμάνια Νικοντίτσεβικ. Οι δύο ερευνητές παρουσίασαν πόσο εύκολο είναι να διαβάσει ένας χάκερ το barcode χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες επιβάτες που ανεβάζουν στο Instagram φωτογραφίες τους καθώς περιμένουν στην αίθουσα αναμονής ενός αεροδρομίου, κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπής των προσωπικών τους στοιχείων, τόνισε ο Νικοντίτσεβικ.

Επιπλέον, οι χάκερς θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες με σκοπό να ακυρώσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο και να χρησιμοποιήσουν την πίστωση προκειμένου να κλείσουν νέα εισιτήρια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι. Επίσης θα μπορούσαν με σχετικά εύκολο τρόπο να κλέψουν εκατομμύρια αεροπορικά μίλια και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Οι δύο ερευνητές τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για την αναβάθμιση του συστήματος, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους κλοπές των προσωπικών δεδομένων των επιβατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα λειτουργία ζωντανής μετάδοσης βίντεο από κινητά (mobile live streaming) απέκτησε το YouTube.

Σε πρώτη φάση, η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε δημιουργούς βίντεο (YouTubers) οι οποίοι έχουν πάνω από 10.000 subscribers, ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε blogpost στο επίσημο blog της Google για το YouTube, σύντομα θα «ανοίξει» και για τους υπόλοιπους χρήστες.

Το Mobile Live Streaming έχει ενσωματωθεί πλήρως στην εφαρμογή του YouTube. «Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για να αρχίσετε να μεταδίδετε είναι να ανοίξετε το YouTube, να πατήσετε το κουμπί “τραβήξτε”, και είστε στον αέρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Google, όπου επίσης τονίζεται ότι τα βίντεο σε ζωντανή μετάδοση θα έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις με τα κανονικά YouTube βίντεο- δηλαδή μπορούν να αναζητηθούν, να βρεθούν μέσω προτάσεων ή λιστών αναπαραγωγής, και να προστατευθούν από ανεπιθύμητη χρήση.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, υπάρχει συνεργασία με εκατοντάδες YouTubers για τη βελτίωση της όλης εμπειρίας μετάδοσης από κινητά, καρπός της οποίας είναι η βελτίωση της ροής των μηνυμάτων στη ζωντανή συνομιλία, ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείριση μεγάλων όγκων.

«Για να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να κερδίσουν έσοδα από live streaming, λανσάρουμε επίσης το Super Chat, ένα νέο εργαλείο εκμοντερνισμού του live stream, διαθέσιμο σε δημιουργούς σε πάνω από 20 χώρες και θεατές σε πάνω από 40 χώρες» αναφέρεται επίσης. Το Super Chat, όπως αναφέρεται, είναι σαν να πληρώνει κάποιος για μια θέση στην πρώτη σειρά στην ψηφιακή εποχή, καθώς, «επιτρέπει σε κάθε φαν που παρακολουθεί ένα live stream να ξεχωρίζει από το πλήθος και να λαμβάνει την προσοχή του δημιουργού, αγοράζοντας μηνύματα chat τα οποία υποδεικνύονται με φωτεινά χρώματα και μένουν καρφωμένα στο πάνω μέρος του παραθύρου του chat για μέχρι και πέντε ώρες. Το Super Chat επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν λίγο “χρώμα” στα chat τους και δίνει στους δημιουργούς έναν νέο τρόπο να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους φαν τους, κερδίζοντας παράλληλα χρήματα, ενώ, για παράδειγμα, κάνουν ψώνια ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια» συμπληρώνεται στη συνέχεια.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Cnet, δεν είναι η πρώτη κίνηση του YouTube στο mobile live recording και streaming, καθώς από το 2015 παρέχει δυνατότητες ζωντανής μετάδοσης για βίντεο βιντεοπαιχνιδών («let's play») στην gaming εφαρμογή του- ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται σίγουρα να ταράξει περισσότερο τα νερά, «πετώντας το γάντι» στο Facebook Live, το οποίο εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο πριν, εκτινάσσοντας τη δημοτικότητα της live μετάδοσης βίντεο στα ύψη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Νέο τζακ ποτ, το 15ο κατά σειρά, έβγαλε απόψε το Τζόκερ και την Κυριακή μοιράζει, πλέον, πάμω από 14 εκατ. ευρώ.
Οι σημερινοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ είναι: 43, 33, 17, 29, 11 και Τζόκερ το 16.
Στη δεύτερη κατηγορία, με τις 5 σωστές προβλέψεις αναδείχθηκαν 8 νικητές που κερδίζουν 95.968 ευρώ.
Στην κατηγορία 4+1 οι 122 νικητές παίρνουν από 2.500 ευρώ, στην κατηγορία των 4 σωστών προβλέψεων οι 3.215 νικητές παίρνουν από 50 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό κερδίζουν και οι 4.978 νικητές της κατηγορίας «3+1».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!