Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη θα συναντηθεί με  τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλο την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00 στο γραφείο του υπουργού. Η ΚΕΔΕ θα θέσει υπόψη του υπουργού τις θέσεις της Α’ Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Διοικητική Οργάνωση των Δήμων.

http://www.aftodioikisi.gr 
Δονητές και τεχνικές ελέγχου σκέψης για τους ηττημένους των Όσκαρ
Τι πρέπει οπωσδήποτε να έχει στο σπίτι του ένας ηττημένος των βραβείων Όσκαρ; Έναν δονητή και ένα κουπόνι για εκμάθηση «τεχνικών ελέγχου σκέψης».

Τουλάχιστον αυτό σκέφτηκαν οι εμπνευστές των «πακέτων δώρου» για τους υποψήφιους για Όσκαρ ερμηνειών (Α και Β ρόλων) και σκηνοθεσίας. Σύμφωνα με το Variety, η αξία του πακέτου αυτού αγγίζει φέτος τα 125.000 δολάρια!

Η αναλυτική λίστα των δώρων δημοσιεύεται στο Variety και εκπλήσσει: εκτός από τα συνηθισμένα προϊόντα ομορφιάς, υπάρχουν και μερικά... ιδιαίτερα δώρα. Μία διανυκτέρευση τριών ημερών σε θέρετρο στην Τοσκάνη αξίας 1.500 δολαρίων, ένα ταξίδι πολυτελείας με τρένο στα Βραχώδη Όρη του Καναδά αξίας 14.500 δολαρίων, άλατα από τη Μεσόγειο αξίας 1.500 δολαρίων, ένα ταξίδι «γκλάμπινγκ» (σ.σ. όρος που παραπέμπει σε πολυτελές κάμπινγκ) αξίας 12.500 δολαρίων, έναν δονητή αξίας 250 δολαρίων, η δυνατότητα ενοικίασης για ένα έτος αυτοκινήτου αξίας 20.000 δολαρίων.

Ανάμεσα στα πιο παράξενα δώρα όμως είναι οι «ενέσεις οργασμού»: αιμοπετάλια του ατόμου διοχετεύονται με ένεση στον ιστό του κόλπου. Σύμφωνα με τον... εμπνευστή της μεθόδου αυτής, το αποτέλεσμα είναι μία καλύτερη αντίδραση του κολπικού ιστού στη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Το πιο ακριβό δώρο, σύμφωνα με τη εταιρεία Distinctive Assets που φτιάχνει τα πακέτα δώρων είναι ένα κουπόνι αξίας 20.000 ευρώ. Τι προσφέρει; Η ιδρυτής της εταιρείας Enigma Life, Ολέσια Κάντορ, θα συναντηθεί με κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο «για να συζητήσει το ωροσκόπιο 2015, να αναλύσει όνειρα και να τους διδάξει τεχνικές ελέγχου της σκέψης».

Ποιος έχει ανάγκη το αγαλματάκι, όταν μπορεί να ελέγξει τη σκέψη;

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ίδια η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δεν εγκρίνει τα εν λόγω πακέτα και έχει μάλιστα προτείνει την κατάργησή τους.
in.gr

Ο πονοκέφαλος έχει πολλές αιτίες και άλλες τόσες αφορμές να προκληθεί, γι’ αυτό και είναι ένας από τους συνηθέστερους πόνους και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν σε καθημερινή βάση τρόπο για να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία του.
Πριν λοιπόν εθιστείτε στα παυσίπονα, δοκιμάστε σπιτικές θεραπείες, εναλλακτικής και μη προσέγγισης, για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες.
Λάδι λεβάντας
Η λεβάντα όχι μόνο μυρίζει ωραία, αλλά δρα και σαν αναλγητικό. Μπορείτε να το εισπνεύσετε (2-4 σταγόνες για κάθε 2-3 κούπες βραστό νερό), είτε να το εφαρμόσετε αλείφοντας τοπικά, χωρίς να χρειάζεται να το διαλύσετε σε νερό πρώτα. Προσέξτε όμως γιατί δεν πρέπει να το καταπιείτε.
Λάδι μέντας
Εάν ταλαιπωρείστε συχνά από πονοκεφάλους των οποίων η αιτία είναι η ένταση και η πίεση, τότε η καλύτερη θεραπεία για εσάς είναι το λάδι μέντας. Οι αγγειο-συσταλτικές και -διασταλτικές ιδιότητές του, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και δεδομένου ότι οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες οφείλονται συνήθως σε κακή κυκλοφορία του αίματος, το λάδι  μέντας, βοηθάει στο λύσιμο της κυκλοφορίας. Επιπλέον, όλες οι σπιτικές θεραπείες που περιλαμβάνουν μέντα, ανοίγουν τις ρινικές οδούς, ώστε περισσότερο οξυγόνο να φτάνει στο αίμα και να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία του.

Λάδι βασιλικού
Το λάδι του βασιλικού λειτουργεί σαν μυοχαλαρωτικό, γι΄αυτό και είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις που ο πονοκέφαλος έχει προκληθεί από ένταση και σφίξιμο των μυών.
Αλλαγές στη δίαιτά σας
Ένας ακόμα τρόπος να καταπολεμήσετε τους πονοκεφάλους είναι να αποφεύγετε τροφές που διευκολύνουν την πυροδότησή τους, όπως είναι τα γαλακτοκομικά, η σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, το αβοκάντο, η μπανάνα, τα εσπεριδοειδή, τα κρεμμύδια, το μπέικον, τα προϊόντα που περιέχουν τυραμίνη, τα τουρσιά και όλα τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.
Καταγράφετε σε ένα χαρτί τις αντιδράσεις του οργανισμού σας σε αυτές τις τροφές και αναλόγως, αποφεύγετε την κατανάλωσή τους.
Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας
Είτε κάνετε οι ίδιοι, είτε σας βοηθήσει κάποιος άλλος, το θεραπευτικό μασάζ, με αιθέρια έλαια, στο κρανίο και συγκεκριμένα στο ινιακό νεύρο στο πίσω μέρος, στη βάση του κεφαλιού, θα σας ανακουφίσει σημαντικά από τις ημικρανίες. Η ρεφλεξολογία σε συγκεκριμένα σημεία σε παλάμες και πατούσες, επίσης, θα φανεί χρήσιμη στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου.
Βάλσαμο
Η καθημερινή κατανάλωση αφεψήματος από βάλσαμο αποτρέπει την εμφάνιση του πονοκεφάλου, αλλά και τον θεραπεύει. Αυτό το συμπέρασμα είναι αποτέλεσμα βρετανικής έρευνας που διεξήχθη τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με την οποία το 70% των πασχόντων, που έπαιρναν βάλσαμο καθημερινά παρατήρησαν σημαντική βελτίωση.

Λιναρόσπορος
Ορισμένοι πονοκέφαλοι, είναι συνέπεια φλεγμονής, η οποία, με τη σειρά της, αντιμετωπίζεται με την κατανάλωση Ω-3 λιπαρών οξέων. Ο λιναρόσπορος, δεδομένης της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα, ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, ενώ οι μορφές που μπορείτε να τον καταναλώσετε είναι πολλές, είτε σε μορφή λαδιού, είτε αλεσμένο, είτε ολόκληρο.
Φαγόπυρο
Η περιεκτικότητα σε φυτοχημικά (φλαβονοειδή) που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχονται στο φαγόπυρο, το κάνουν να λειτουργεί σαν αναλγητικό για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες. Επιπλέον, ερευνητές από την Ταϊβάν, απέδειξαν τη δράση των φλαβονοειδών όσον αφορά στην καταπολέμηση φλεγμονών, που όπως είπαμε, είναι μια από τις κύριες και συνηθέστερες αιτίες πονοκεφάλου.
clickatlife.gr

Ομάδα ειδικών του Ινστιτούτου Μέλλοντος της Ανθρωπότητας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ιδρύματος Global Challenges έφτιαξε μια λίστα με τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα στην οποία καταγράφονται 12 εξ αυτών.

Οι απειλές

Μια παγκόσμια πανδημία ενός σούπερ ιού που θα συνδυάζει χαρακτηριστικά διαφόρων ιών, θα είναι εξαιρετικά μεταδοτικός (όπως η γρίπη) και δεν θα αντιμετωπίζεται ιατρικά (όπως ο Εμπολα) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ένα προϊόν συνθετικής βιολογίας που είτε θα χτυπήσει απευθείας τον άνθρωπο είτε θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον είναι μια ακόμη απειλή που καταγράφουν οι ειδικοί.

Εκρηξη ενός υπερηφαιστείου που θα προκαλέσει πυρηνικό χειμώνα στον πλανήτη και πτώση ενός αστεροειδή με παρόμοια αποτελέσματα είναι δύο ακόμη απειλές.

Μια παγκόσμια οικολογική κατάρρευση είναι ικανή να εξοντώσει τον άνθρωπο, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της λίστας. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι κλιματικές αλλαγές, όπως αναφέρουν.

Εμπνεόμενοι πιθανώς από τα βιβλία και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας οι δημιουργοί της λίστας σημειώνουν την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης. Μιλούν για ηλεκτρονικά συστήματα υψηλού IQ που θα αποφασίσουν ότι δεν μας χρειάζονται πλέον και θα αποφασίσουν να μας εξαφανίσουν.

Προϊόντα νανοτεχνολογίας με ανεξέλεγκτες δυνατότητες που μπορούν να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον ή κατευθείαν τον άνθρωπο είναι μια ακόμη απειλή. Παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κατάρρευση μπορεί να επιφέρει τελικά την εξαφάνισή μας.

Oι δημιουργοί της λίστας σημειώνουν φυσικά τον «κλασικό» κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου.

Θεωρείται πιθανός κίνδυνος να υπάρξει μια αλυσίδα εξαιρετικά κακών αποφάσεων διαφόρων κυβερνήσεων του πλανήτη που θα πυροδοτήσουν γεγονότα τα οποία θα θέσουν σε άμεση απειλή την ανθρωπότητα.

Τέλος οι δημιουργοί της λίστας αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει και κάποιος άλλος λόγος τον οποίο οι ίδιοι δεν μπορούν να σκεφτούν που μπορεί να απειλήσει τον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!