Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017


«Όταν πέφτουμε θύματα βιασμού από έναν ταλαντούχο μουσικό, χάνουμε πολλούς φίλους»: 1.993 καλλιτέχνιδες από τη Σουηδία κατήγγειλαν σήμερα σε ένα άρθρο τις επιθέσεις, τα περιστατικά βιασμών και παρενόχλησης που έχουν βιώσει στον κόσμο της μουσικής
Οι υπογράφουσες, μεταξύ αυτών αστέρια του τραγουδιού όπως η Ζάρα Λάρσον και η Ρόμπιν, εξεγείρονται ενάντια στην «κουλτούρα της σιωπής» σε μια βιομηχανία όπου η παρενόχληση και οι επιθέσεις αποτελούν «κυρίως τον κανόνα παρά την εξαίρεση».
«Όσοι κατέχετε ηγετικές θέσεις στον κόσμο της μουσικής, η ευθύνη είναι δική σας προκειμένου καμία να μην βιώνει τη σεξουαλική παρενόχληση και εσείς έχετε αποτύχει» γράφουν οι γυναίκες στην εφημερίδα Dagens Nyheter.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα έπειτα από εκείνο που συνυπέγραφαν 456 γυναίκες ηθοποιοί, όπου κατήγγειλαν την παρενόχληση, τις επιθέσεις και την κουλτούρα της σιωπής στον κινηματογράφο και το θέατρο.
Ορισμένες από αυτές τις ηθοποιούς αναμένεται να συναντηθούν την 19η και 20η Νοεμβρίου για να αφηγηθούν τις μαρτυρίες τους από τη σκηνή.
Με το σύνθημα #närmusikentystnar (όταν η μουσική σταματά) γυναίκες αφηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα, πολλές φορές πρόκειται για ιστορίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης, και στοχεύουν- χωρίς να τους κατονομάσουν, διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς αλλά και φημισμένους ατζέντηδες στη Σουηδία και το εξωτερικό.
«Προσποιήθηκα, όπως σε μια ταινία. Το θεώρησα άσχημο, μου άφησε μια αηδιαστική γεύση στο στόμα μου. Μου στέρησε τη χαρά να κάνω το δικό μου άλμπουμ. Καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου» είπε μια τραγουδίστρια.
«Μου επιτέθηκε ένας μουσικός (…) στη σκηνή» ενώ δίναμε παράσταση, θυμάται μια άλλη καλλιτέχνιδα.
Επιπλέον, 1.300 γυναίκες, στελέχη της πολιτικής που προέρχονται από συντηρητικές μέχρι αριστερές παρατάξεις, μεταξύ αυτών και βουλευτίνες, κατήγγειλαν σήμερα ανάλογα περιστατικά παρενοχλήσεων και βίας υπό την ετικέτα #στους διαδρόμους της εξουσίας.
«Ασχοληθήκαμε με την πολιτική για να αλλάξουμε τον κόσμο και χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει καταρχάς να αλλάξουμε τον πολιτικό κόσμο» συνυπογράφουν οι γυναίκες πολιτικοί.




Έφυγε από την ζωή ο σε ηλικία 65 ετών ιστορικός κιθαρίστας των AC/DC Μάλκομ Γιάνγκ. Ο Γιάνγκ ήταν μάλιστα από τους συνιδρυτές του θρυλικού heavy metal συγκροτήματος, το οποίο και άφησε το 2014 για να πάρει την θέση του ο ανιψιός του.

Το ιστορικό μέλος των AC/DC είχε αφήσει το αγαπημένο του συγκρότημα καθώς έπασχε από άννοια. Πέθανε στο σπίτι του την ώρα που κοιμόταν. Είχε γεννηθεί στις 6 Ιανουαρίου του 1953.

Να ξεχάσεις το μάτι της κουζίνας ανοιχτό; Συμβαίνει. Να ξεχάσεις αφηρημένος κάπου το κινητό σου; Επίσης. Μα, να έχεις ξεχάσει για 20 χρόνια που είχες παρκάρει το αυτοκίνητό σου;
Κι όμως! Ένας άνδρας κατάφερε το ακατόρθωτο.
Το 1997 είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σ’ ένα γκαράζ, ωστόσο έπειτα είχε ξεχάσει που το άφησε και πίστεψε πως του το είχαν κλέψει. Έτσι, ανέφερε την κλοπή στις αστυνομικές αρχές.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά το περιστατικό το γκαράζ που βρισκόταν το όχημα θα κατεδαφιζόταν, οπότε η αστυνομία αναζήτησε τον ιδιοκτήτη!
Κάπως έτσι το αυτοκίνητο και ο 76χρονος ιδιοκτήτης του από τη Γερμανία συναντήθηκαν 20 χρόνια μετά!
Πηγή: gazzetta.gr/plus

Θρήνος για τον τούρκικο αθλητισμό, αλλά και όχι μόνο μετά την είδηση του θανάτου του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Ο «Ηρακλής τσέπης», ο οποίος νοσηλευόταν και πάλι σε κρίσιμη κατάσταση της τελευταίες ημέρες, δεν άντεξε τελικά και έφυγε από τη ζωη μόλις σε ηλικία 50 ετών.
Λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία είχε υποβληθεί, ο Σουλεϊμάνογλου παρουσίασε και πάλι προβλήματα υγείας, τα οποία αυτή την φορά αποδείχτηκαν ανίκητα.
Ο σπουδαίος βετεράνος αρσιβαρίστας παρουσίασε έντονη ενδοκρανιακή υπέρταση, με συνέπεια να εισαχθεί στο νοσοκομεί στις 11 Νοεμβρίου. Αν και αναζητήθηκαν άλλες λύσεις, τελικά οι γιατροί κατέληξαν σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή του και να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς, ο οργανισμός του ήταν εξασθενημένος και δεν άντεξε…
Ο 50χρονος, γεννημένος στη Βουλγαρία, αλλά πολιτογραφημένος Τούρκος, θεωρείται ο κορυφαίος αρσιβαρίστας στην κατηγορία του, έχοντας κατακτήσει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, επτά χρυσά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και δύο σε ευρωπαϊκό με τις δύο χώρες που εκπροσώπησε.
Ήταν μόλις 15 ετών όταν έσπασε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, για να ακολουθήσουν άλλα 45 (!). Ο Σουλεϊμάνογλου ανακηρύχθηκε αρσιβαρίστας της χρονιάς το 1984, το 1985 και το 1986, ενώ το ’88 στη Σεούλ, το ’92 στη Βαρκελώνη και το ’96 στην Ατλάντα πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.
Ο «Ηρακλής τσέπης», όπως ήταν το παρατσούκλι του, αντιμετώπιζε χρόνια πρόβλημα με το συκώτι του, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Οι θρυλικές του μάχες του με τον Βαλέριο Λεωνίδη στην Ατλάντα παραμένουν αξέχαστες. Τεράστιος αθλητής, μοναδικός, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.
Πέντε πράγματα που θα κάνουν τα παιδιά των 90's να νοιώσουν... γέροι
Πολλοί από εμάς, αναπολούμε τη δεκαετία του '90 με πραγματική νοσταλγία. Τα βίντεο κλαμπ ήταν στις δόξες τους, το MTV μόλις χάραζε μια νέα πορεία στα μουσικά δρώμενα της εποχής, με τους έφηβους να βλέπουν με τις ώρες βίντεο κλιπ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς προσγειωνόταν σαν κομήτης στη σκηνή της ποπ, oι Nirvana μας ταξίδευαν,με τη σπασμένη φωνή του – ολοζώντανου τότε – Κερτ Κομπέιν, στις unplugged ηχογραφήσεις...
Οι μέρες εκείνης της ανέμελης δεκαετίας, που φαινόταν να απέχει έτη φωτός από την οικονομική κρίση, φαίνονται σαν χθες κι όμως στη συνέχεια ακολουθούν πέντε (από τα αμέτρητα) πράγματα πιου κάνουν τα παιδιά εκείνης της γενιάς να νοιώθουν ότι πραγματικά μεγάλωσαν  πολύ...
5. Ο Τιτανικός του Τζέιμς Κάμερον, γίνεται 20 ετών!
titanic
Κι όμως ο απαγορευμένος έρωτα της Ρόουζ και του Τζακ στη μεγάλη οθόνη συνέβη 20 χρόνια πριν. Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι τότε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μόλις 22 και η Κέιτ Γουίνσλετ 21 ετών. Για την εποχή της, η ταινία διάρκειας 3 ωρών και 15 λεπτών, ήταν η πιο ακριβή παραγωγή.
4. Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000, τώρα αποφοιτούν από το Λύκειο
Ναι, ήταν αγέννητα τη δεκαετία του '90 και το ερχόμενο καλοκαίρι θα τελειώνουν το σχολείο. Πράγμα που σημαίνει ότι από του χρόνου, δεν θα υπάρχει μαθητής γεννημένος τον 20ο αιώνα.! Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα των παιδιών που πάνε ώρα Λύκειο είναι και η τηλεοπτική κόρη της Ρέιτσελ και του Ρος από τα Φιλαράκια, η οποία είναι αισίως 15 ετών.
rachel
3. Η δημοφιλής σειρά  Saved By The Bell τέλειωσε πάνω από δύο δεκαετίες πριν
saved by
Ήταν ένα αμερικανικό σήριαλ που προβαλλόταν με ιδιαίτερη επιτυχία και στην Ελλάδα. Τότε σχεδόν κάθε έφηβος ονειρευόταν να πηγαίνει στο  Bayside High με συμμαθητές τον Zack, την Kelly, τον Slater, τη Jessie, και τη Lisa,
2. Το 2037 είναι το ίδιο μακριά χρονικά με το 1997!
Ακούγοντας ένας σημερινός 40άρης τη χρονολογία 2037 του φαίνεται πολύ μακρινή, αλλά δεν είναι πια, αν συνειδητοποιήσει ότι απέχει εξίσου με το 1997. Αυτό έρχεται να θυμίσει σε όλους μας ότι το μέλλον γίνεται παρόν πριν καλά – καλά το καταλάβεις.
1. Το μέλλον στο «Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ», είναι πλέον... παρελθόν!
marty
Θυμάστε τότε που ο Marty McFly και ο Doc Brown επέστρεφαν στο μέλλον;  Εκείνο το μέλλον είναι πλέον και επίσημα παρελθόν, αφού η ημερομηνία στην οποία τους ταξίδεψε η χρονομηχανή του Doc Brown ήταν η 21η Οκτωβρίου του 2015. Πώς φανταζόταν το 2015 ο δημιουργός της ταινίας; Με ιπτάμενα αυτοκίνητα και ιπτάμενα σκέιτ μπορντ στους δρόμους.
oct1
Εννέα σημάδια ότι είσαι σε καλή φόρμα ακόμα κι αν δεν πας γυμναστήριο
Το να περνάς ώρες στο γυμναστήριο, δεν πάει να πει απαραίτητα ότι είσαι σε καλή φόρμα, όπως και ότι είσαι αδύνατος δεν σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς με το σώμα σου.
Πολλοί κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι τα επίπεδα fitness έχουν να κάνουν με το πόσο μακριά μπορούν να τρέξουν, πόσο βάρος μπορούν να σηκώσουν ή πόσο συχνά πάνε στο γυμναστήριο.
Οι παράγοντες αυτοί όμως είναι κάπως αυθαίρετοι, όταν πρέπει να δει κανείς αν είναι όντως σε καλή φυσική κατάσταση.
Όπως αναφέρει στο Insider η personal trainer, Amanda Sterczyk, «το σώμα μας είναι σαν μια ιδιοφυή μηχανή που έχει σχεδιαστεί για να κινείται. Αν όλοι μας οι μύες είναι δυνατοί και ευλύγιστοι, κάνουν όλα αυτά που προορίζονται να κάνουν και το σώμα λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή»
Αυτά είναι τα σημάδια που μας δείχνουν ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση:
- Μπορούμε να πιάσουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας.
toes
- Οι καρδιακοί παλμοί μειώνονται γρήγορα μετά από έντονη άσκηση.
ntense
- Δεν έχουμε κοιλιά ή χοντρούς μηρούς
belly
- Το σώμα μας κινείται εύκολα, δεν είναι δυσκίνητο
- Ιδρώνουμε γρήγορα όταν κάνουμε γυμναστική
actt
- Μπορούμε να κάνουμε καθημερινές δουλειές χωρίς βοήθεια, όπως να κουβαλάμε τις σακούλες με τα ψώνια
- Το σώμα μας έχει σωστή στάση
postt
- Κάνουμε αθλήματα για διασκέδαση
- Αρνούμαστε να καθόμαστε όλη μέρα
walk
Τι δείχνουν τα λευκά σημάδια στα νύχια για την υγεία μας;
Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα για την αιτία αυτών των σημαδιών. Η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι που τα προκαλούν είναι πολλοί και αποκαλύπτουν αρκετά για την υγεία μας.
Το φαινόμενο ονομάζεται λευκονυχία και κατά το businessinsider υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι
Ο πρώτος συνδέεται με τον τραυματισμό της βάσης του νυχιού. Τα σημάδια σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να εξαφανιστούν σε περίπου 8 μήνες.
Ο δεύτερος τύπος έχει να κάνει με τον τραυματισμό της μήτρας του νυχιού. Μπορεί να προκληθεί από χτύπημα του νυχιού ή από πάρα πολλά μανικιούρ. Αυτά τα σημάδια μπορεί επίσης να προκύψουν από ασθένειες όπως η ιλαρά, η ελονοσία, ο έρπης και η λέπρα.
Ένας άλλος τύπος της λευκονυχίας μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Darier.
Τέλος, υπάρχει και η ολική λευκονυχία την οποία μπορεί να προκαλέσουν αντιβιοτικά και γενετικές καταστάσεις. Μπορεί επίσης να συνδέεται με νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια ή προβλήματος απορρόφησης πρωτεΐνης.
Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις περιπτώσεις έχουν οι γιατροί.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!