Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017


Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί κάτοικοι των πόλεων στρέφονται και πάλι στη θέρμανση με καυσόξυλα, γεγονός το οποίο προκαλεί σοβαρή αύξηση στις τιμές της αέριας ρύπανσης. Τα μικροσωματίδια προκαλούν βλάβη σε όλο το μήκος του αναπνευστικού συστήματος, στο καρδιαγγειακό σύστημα, συνδέονται με τον καρκίνο και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.
H αιθαλομίχλη είναι μια μορφή ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία προκαλείται από την καύση στερεών καυσίμων και αποτελείται από σωματίδια αιθάλης -από τα οποία παίρνει και το όνομά της- καθώς και από το δηλητηριώδες αέριο διοξείδιο του θείου.
Η ικανότητα του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου να προστατεύεται από τα αιωρούμενα στο περιβάλλον μικροσωματίδια καθορίζεται κυρίως από το μέγεθος και τη χημική σύσταση των τελευταίων.
Η συνεχιζόμενη εναπόθεση μικροσωματιδίων σε όλο το μήκος του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, προκαλεί σοβαρή βλάβη στο αναπνευστικό επιθήλιο. Στο ανώτερο αναπνευστικό επικάθονται τα μεγαλύτερης διαμέτρου μικροσωματίδια. Όσο πιο μικρή είναι η διάμετρός τους τόσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση τους στους πνεύμονες ως τις τελικές κυψελίδες.
Τα πολύ μικρής διαμέτρου μικροσωματίδια, λόγω της διεισδυτικότητάς τους και λόγω των σταθερών συμπλόκων που σχηματίζουν, εισχωρούν στο εσωτερικό των κτιρίων, των σπιτιών, των κλινοσκεπασμάτων και προκαλούν πληθώρα αναπνευστικών προβλημάτων από άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες, αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κ.α.
Αιθαλομίχλη – Επιπτώσεις: Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
Ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα
Ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Ασθενείς με βρογχικό άσθμα
Ασθενείς με αλλεργίες
Ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα
Βρέφη και μικρά παιδιά
Ηλικιωμένοι ασθενείς > 65 ετών
Αιθαλομίχλη: Το πείραμα Θαλής
Οι επί ένα μήνα μετρήσεις των επιστημόνων ανέδειξαν το 2013 το μέγεθος του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιουργείται τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όταν συνδυάζεται η καύση ξύλων με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες: χαμηλές θερμοκρασίες και άπνοια.
Έγιναν μετρήσεις στο Θησείο, στην Αγ. Παρασκευή και στην Πεντέλη για την Αθήνα (από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Αιγαίου), στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών), στο Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στα Ιωάννινα (Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Κρήτης).
Τα κυριότερα συμπεράσματα είναι:
Οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες νύχτες με άπνοια έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Στις νυχτερινές περιόδους με μεγάλα επίπεδα ρύπανσης, πάνω από το 90% οφειλόταν σε μικρά σωματίδια με διάμετρο κάτω από 2,5 (PM2,5), τα οποία είναι πιο διεισδυτικά από τα αντίστοιχα μεγαλύτερης διαμέτρου και συνεπώς ικανά να φτάνουν ευκολότερα στις κυψελίδες των πνευμόνων, όπου και είναι ιδιαίτερα επιβλαβή.
Οι υψηλές συγκεντρώσεις παρατηρούνταν από περίπου τις 7 το βράδυ μέχρι και τις 3 το πρωί, με μέγιστο επίπεδο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Η καύση ξύλων ήταν υπεύθυνη σχεδόν αποκλειστικά >80% για τις υψηλές συγκεντρώσεις τις νυχτερινές ώρες.
Τα σωματίδια από την καύση των ξύλων αποτελούνταν κατά 80% από οργανικές ενώσεις, κατά 10% από στοιχειακό άνθρακα (μη καθαρό γραφίτη) και κατά 10% από ανόργανα άλατα (χλωριούχο κάλιο, θειικό κάλιο κλπ). Οι εκατοντάδες οργανικές ενώσεις συμπεριλαμβάνουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (ιδιαίτερα τοξικές ενώσεις), αλκάνια, μονο- και δικαρβοξυλικά οξέα κλπ.
Στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, παρουσιάστηκαν παρόμοια προβλήματα.
Ταυτόχρονα με τις υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, σε συγκεκριμένες νύχτες μετρήθηκαν και σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις αερίων αρωματικών ενώσεων (τολουόλιο, ξυλόλια), η ύπαρξη των οποίων αποδεικνύει την καύση επεξεργασμένων ξύλων και άλλων υλικών.
Οι συγκεντρώσεις αυτές τη νύχτα ήταν διπλάσιες ή και τριπλάσιες από τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις τους κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.
Τις κρύες νύχτες (ελάχιστη θερμοκρασία <5 βαθμών Κελσίου) με άπνοια, αυτά τα σωματίδια και αέρια παγιδεύονται σε ένα στρώμα λίγων εκατοντάδων μέτρων πάνω από το έδαφος, φτάνοντας σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.
Η έκθεση στη σωματιδιακή ρύπανση αναγνωρίζεται διεθνώς ως σημαντικότατος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.
πηγή: iatropedia.gr

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και μαζί έρχονται και οι γευστικές απολαύσεις των ημερών. Πώς όμως θα απολαύσετε τις γιορτές κρατώντας τα κιλά μακριά;
Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Αλεξιάννα Τριανταφύλλου, του Logodiatrofis.gr μας βγάζει από τη δύσκολη θέση με τις εξής συμβουλές:
Τρώτε λιγότερο. Απολαύστε λίγο από ό,τι αγαπάτε, αλλά αποφύγετε την υπερφόρτωση του πιάτου σας με ένα βουνό τροφίμων, που θα μετανιώσετε αργότερα. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.
Απολαύστε ένα μικρό σνακ πριν φτάσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι. Επιλέξτε σνακ που περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να σας βοηθήσουν να ικανοποιήσετε την πείνα σας και να σας αποτρέψουν από την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα. Κατάλληλα σνακ μπορεί να περιλαμβάνουν μια χούφτα ξηρών καρπών, μπάρα δημητριακών, ένα βραστό αυγό κ.ά.
Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γι’ αυτό γεμίστε το πιάτο σας με όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά περιορίζοντας έτσι την ποσότητα άλλων λιπαρών τροφίμων. Ένας πολύ καλός τρόπος να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών είναι να απολαύσετε το πρωί ένα φρεσκοστυμμένο πράσινο χυμό. Συνδυάστε το σέλινο, το αγγούρι, το μαρούλι, το μαϊντανό, το τζίντζερ και λίγο πράσινο μήλο. Τρώτε αργά. Το καλό μάσημα των τροφίμων βοηθά στην επιβράδυνση του γεύματος και έτσι το μυαλό σας έχει την ευκαιρία να συμβαδίσει με το στομάχι σας για να καταλάβετε πότε είστε πλήρεις, ενώ βοηθά και τη βελτιστοποίηση της πέψης και της απορρόφησης των τροφίμων.
Περιορίστε τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Αυτές οι ουσίες θα οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Η ζάχαρη δημιουργεί το αίσθημα της πείνας και η υπερκατανάλωσή της αυξάνει το λίπος στο σώμα. Τα σάκχαρα μπορεί να κρύβονται σε κάθε είδους επεξεργασμένα τρόφιμα, γι΄αυτό καλό είναι να διαβάζετε τη διατροφική ετικέτα όπου αυτό είναι δυνατόν. Απολαύστε ένα αλκοολούχο ποτό, έως και δύο φορές την εβδομάδα.

Μία μεγάλη ανακάλυψη προέκυψε κατά τις εργασίες αναπαλαίωσης που πραγματοποιούνται, από το 2015, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.  Βρέθηκε ένα μυστικό τούνελ που οδηγεί σε ένα, άγνωστο μέχρι σήμερα, παρεκκλήσι.

Ειδικότερα, ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αϊβατζόγλου, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών, που προβλέπεται να είναι τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2018, «θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ολόκληρο το μοναστήρι και στον χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης». «Σε ένα σημείο, που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε, αποκαλύψαμε και ένα άγνωστο παρεκκλήσι», πρόσθεσε.


Το νέο παρεκκλήσι βρίσκεται στη δεξιά πλαγιά και πάνω από τη βόρεια στέγη. Η πρόσβαση γίνεται μέσα από σήραγγα και ξύλινη σκάλα. Στον έναν τοίχο του, που διατηρείται άθικτος, υπάρχουν αγιογραφίες, με θέματα ο «Παράδεισος» και η «Κόλαση», η «Ζωή» και ο «Θάνατος», στις οποίες πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης.
Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο παρεκκλήσι που βρέθηκε, θα κατασκευαστεί δρόμος 30 περίπου μέτρων. Η αναπαλαίωση είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, καθώς οι συχνές πτώσεις βράχων συνιστούσαν σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή των επισκεπτών.


Ειδικοί ορειβάτες προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού και απόσπασης βράχων, σε έκταση 79 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν και εκρηκτικά. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναστήλωσης στο μοναστήρι και είναι σε εξέλιξη η δεύτερη.

Το 2017 κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει ως το τρίτο θερμότερο έτος στην ιστορία και το θερμότερο έτος χωρίς την επιρροή της υπερθέρμανσης του φαινομένου Ελ Νίνιο.
Οι πρώτοι έντεκα μήνες του έτους ήταν συνολικά οι τρίτοι θερμότεροι, μετά το 2016 και το 2015, σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), Η κάλυψη πάγου της Αρκτικής και της Ανταρκτικής παραμένει επίσης σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής «Κοπέρνικος» του Ευρωπαϊκού Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων, το τελευταίο μετεωρολογικό έτος (από Δεκέμβριο 2016 έως Νοέμβριο 2017) ήταν το δεύτερο θερμότερο που έχει καταγραφεί. Η μικρή διαφορά στις μετρήσεις οφείλεται στη διαφορετική μεθοδολογία μετρήσεων του κάθε οργανισμού.
«Αυτό που είναι σημαντικότερο από την κατάταξη ενός μεμονωμένου έτους είναι η συνολική, μακροπρόθεσμη τάση της αύξησης της θερμοκρασίας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ιδιαίτερα τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο επιστήμονας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), Ομάρ Μπαντούρ. «Μαζί με τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, βλέπουμε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες με τεράστιες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη NOAA, ο Νοέμβριος ήταν ο πέμπτος πιο θερμός τέτοιος μήνας στην ιστορία, ενώ σύμφωνα με τη NASA και τον Κοπέρνικο, ήταν ο τρίτος θερμότερος.
Το Νοέμβριο του 2017, υψηλότερες θερμοκρασίες από το μέσο όρο κυριαρχούσαν σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με το βόρειο ημισφαίριο να σημειώνει αυξήσεις που ξεπερνούσαν ακόμα και τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο.

Σχεδιάζεις να αποφύγεις τη συννεφιά, το χιονόνερο, το χαλάζι και το χιόνι την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων; Το Reader’s Digest προτείνει προορισμούς για τις πιο ζεστές, ηλιόλουστες και διακοπές.
Μπορείτε να αποδράσετε σε έναν από τα 10 θερμά σημεία του πλανήτη για τα Χριστούγεννα και να ζήσετε μία συναρπαστική περιπέτεια αφήνοντας πίσω τον χειμώνα.
1. Κανάριες Νήσοι
Με πάνω από 1.500 χιλιόμετρα εκπληκτικής ακτογραμμής, τα Ισπανικά Κανάρια Νησιά έχουν μια πληθώρα από φιλόξενες αμμώδεις παραλίες που σας περιμένουν. Αποχαιρετήστε την εποχική κατάθλιψη και περάστε τις μέρες αυτές με απεριόριστη ηλιοφάνεια φωτογραφίζοντας υπέροχα τοπία. Δοκιμάστε τα μοναδικά κρασιά της περιοχής ή αν διψάτε για περιπέτεια, οργανώστε μία εκδρομή στα επιβλητικά ηφαίστεια των νησιών. Ο ζεστός καιρός και η φιλοξενία θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα πάντα για τη χαλάρωση στο σπίτι.
2 Αυστραλία
Επιλέξτε ένα ταξίδι στην Αυστραλία, που είναι βυθισμένη στη χαλαρή θερμότητα του καλοκαιριού τη στιγμή που άλλοι ζουν σε χειμερινές συνθήκες. Γιορτάστε τα Χριστούγεννα με τα κοάλα και τα καγκουρό και όχι με ταράνδους και χιονάνθρωπους. Περάστε τη μέρα των Χριστουγέννων στην παραλία, δοκιμάστε ένα Aussie μπάρμπεκιου ή πικνίκ και απολαύστε θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου – ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα για τους ταξιδιώτες που είναι συνηθισμένοι να χιονίζει στις 25 Δεκεμβρίου.
3. Ντουμπάι
Οι εθισμένοι στις αγορές, μπορούν να ξεχάσουν τον Άγιο Βασίλη. Αγοράστε στον εαυτό σας όλα τα δώρα που επιθυμείτε τα Χριστούγεννα. Το Ντουμπάι είναι ο παράδεισος του καταναλωτή. Κατατάσσεται δεύτερη χώρα στον κόσμο – μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για αγορές στον κόσμο. Το Ντουμπάι έχει κάτι για κάθε προϋπολογισμό και για κάθε γούστο. Αναζητήστε ευκαιρίες σε ένα παζάρι ή κάντε αγορές με την πιστωτική σας κάρτα στα πολλά καταστήματα διάσημων σχεδιαστών. Και όταν θελήσετε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στα μαγαζιά, απολαύστε spa στο ξενοδοχείο σας, ή περάστε τη μέρα δίπλα στην πισίνα.
4. Ταϊλάνδη
Αν ψάχνετε για έναν προορισμό που προσφέρει απολαυστικό φαγητό, μοναδική κουλτούρα και πανέμορφες παραλίες, δοκιμάστε την Ταϊλάνδη. Η «Γη των Χαμόγελων» καλωσορίζει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τους βουδιστικούς ναούς της, τα γραφικά νησιά και την βιοποικιλότητα της άγριας ζωής. Αντί για γαλοπούλα επιλέξτε pad thai και satays σε μια ηλιόλουστη παραλία. Στη συνέχεια, νοικιάστε ένα καγιάκ και κωπηλατήστε κατά μήκος της ακτογραμμής.
5. Νότια Αφρική
Τον Δεκέμβριο στη Νότια Αφρική είναι κατακαλόκαιρο. Υψηλές θερμοκρασίες και ατελείωτη ηλιοφάνεια συμβάλουν στη δημιουργία νέων αναμνήσεων διακοπών. Μπορείτε να βιώσετε ένα σαφάρι σε αερόστατο και να δείτε καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και ζέβρες. Μπορείτε να εξερευνήσετε το ναυάγιο στη λιμνοθάλασσα του Knysna. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να κάνετε zip line πάνω από το εκπληκτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής ή να παίξετε με λιοντάρια στο πάρκο Ukutula. Υπάρχουν και πολλές άλλες δραστηριότητες, περιηγήσεις με θέματα φαντάσματα και η παρατήρηση των φαλαινών κάνουν τη Νότια Αφρική μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση αντί για την παραμονή στο σπίτι για τα Χριστούγεννα.
6. Μπαρμπέιντος
Τι σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε Χριστουγεννιάτικη νιρβάνα; παγωμένες βουνοπλαγιές ή ατέλειωτη τιρκουάζ θάλασσα. Τα Μπαρμπέιντος έχουν τα δώρο της ζεστασιάς, της χαλάρωσης και της ομορφιάς. Ξεχάστε τις δυσκολοφόρετες χειμερινές σας μπότες, κασκόλ και παρκά για μια επανασύνδεση με το περιεχόμενο της καλοκαιρινής σας ντουλάπας. Τα Μπαρμπέιντος καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους με πολλά να δουν και να κάνουν. Επισκεφτείτε τα πολλά ιστορικά σπίτια του νησιού, εξερευνήστε τις υπόγειες μυστηριώδεις σπηλιές ή απλά χαλαρώστε στην παραλία.
7. Βραζιλία
Αν τα Χριστούγεννα δεν είναι τόσο λαμπερά στο σπίτι, ένα ταξίδι στη Βραζιλία μπορεί να δώσει άλλη αύρα την περίοδο των διακοπών. Η χώρα της Νότιας Αμερικής είναι τόσο ζεστή και φιλόξενη, όσο οι θερμοκρασίες της. Προετοιμαστείτε να μείνετε έκθαμβοι από το μέγεθος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Απολαύστε τις διάσημες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή στο Buzios και επισκεφθείτε το εκπληκτικό τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Η ζωντανή ατμόσφαιρα της Βραζιλίας θα κρατήσει το πνεύμα σας ευτυχισμένο και φωτεινό αυτή τη σεζόν των Χριστουγέννων.
8. Χαβάη
Ένας ονειρεμένος προορισμός όλο το χρόνο, η Χαβάη είναι ακόμα πιο ξεχωριστή τα Χριστούγεννα. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το καλύτερο από τους δύο κόσμους – θερμοκρασίες 26 βαθμών Κελσίου και χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Αντί να κουβαλάτε τα δώρα σας ενώ φυσάει ο άνεμος και στροβιλίζεται το χιόνι, μπορείτε άνετα να ανταλλάξετε δώρα στην παραλία με το μαγιό σας. Στη Χαβάη διοργανώνονται μαγικές τελετές φωτισμού των χριστουγεννιάτικων δέντρων, παραστάσεις Χριστουγέννων και εκθέσεις με χειροτεχνίες – και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να περάσετε τις γιορτές με surfing, εξερευνώντας ηφαίστεια ή να ξεφαντώσετε σε ένα παραδοσιακό πάρτι luau.
9. Κύπρος
Φωλιασμένη στη ζεστασιά της Μεσογείου, η Κύπρος προσφέρει περισσότερα από απίθανες παραλίες. Προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες για άτομα που αναζητούν συγκινήσεις, όπως υποβρύχια κατάδυση και παρατήρηση, άλμα bungee, ιστιοπλοΐα και υποβρύχιο ψάρεμα. Και λάτρεις της ιστορίας, προετοιμαστείτε. Η Κύπρος φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Αλλά αν το μόνο που θέλεις για τα Χριστούγεννα είναι μια λευκή αμμώδης παραλία και τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου κάτω από τα πόδια σου, η Κύπρος είναι ιδανική επιλογή.
10. Αίγυπτος
Ένα ταξίδι στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο – στις Μεγάλες Πυραμίδες – είναι ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Αυτή η εμπειρία ζωής σας συστήνει ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ξεχάστε να επιστρέψετε μετά τις ημέρες των Χριστουγέννων, απολαύστε μια βόλτα με καμήλα στον ήλιο της Βόρειας Αφρικής και εξοικειωθείτε με τη μυστηριώδη Σφίγγα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Hugh Hefner τον Σεπτέμβριο, πολλά κουνελάκια του που είχαν φιλοξενηθεί στην βίλα του, είχαν κινήσει τις διαδικασίες για να δουν αν είναι μέσα στους κληρονόμους της περιουσία που αγγίζει τα 43 εκατομμύριο ευρώ.
Η διαθήκη όμως περιελάμβανε μόνο την γυναίκα του Crystal και τα παιδιά του Christie A Hefner, David Hefner, Marston Hefner και Cooper Hefner. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι όροι.
Η διαθήκη προβλέπει πως αν δείχνουν σημάδια οτι δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά την περιουσία που απέκτησαν και προβούν σε σπατάλες, αυτομάτως θα τους αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα πάνω σε αυτή.
Αν μάλιστα, κάποια άτομα που έχει ορίσει αυτός, υποψιαστούν πως οι κληρονόμοι του κάνουν χρήση ναρκωτικών, έχουν δικαίωμα να τους ζητήσουν να κάνουν τεστ απαγορευμένων ουσιών. Αν αρνηθούν ή αν βγουν θετικοί σε χρήση, τότε και πάλι θα τους αφαιρεθεί κάθε η περιουσία.

Χιόνια, βροχές και χιονόνερο αναμένονται και σήμερα, σε όλη τη χώρα ενώ η κακοκαιρία που ξεκίνησε από την Πέμπτη έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές.
Ανθρωποι και μηχανήματα δίνουν μάχη για να κρατηθεί ανοικτή η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Μαρτίνου, στη Φθιώτιδα.
Η πρόβλεψη της ΕΜΥ
Στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες, τοπικές, χιονοπτώσεις, στα ηπειρωτικά με εξασθένηση, στα κεντρικά και νοτιά βροχές, στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα νοτιά ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιά 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, τοπικά ολικός στη δυτική Μακεδονία.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα Θ00 μέτρα). Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και πιθανόν κατά διαστήματα σε πιο πεδινές περιοχές της Ευρυτανίας.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της στέρεας (έκτος αττικής) και Ευβοίας με υψόμετρο 300-400 μέτρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι 7 με 8 και τη νύχτα 9 και πιθανόν στις Κυκλάδες 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νησιά του βορείου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Μάχη για να μείνει ανοιχτή η εθνκή οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν στην Φθιώτιδα με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Από τον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χλμ και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 130 χλμ της ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχώς καθαρίζουν το οδόστρωμα, για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.
Στο υπόλοιπο δίκτυο της Φθιώτιδας, στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού και στο δρόμο Θερμοπυλών- Ιτέας στην περιοχή του Μπράλου το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ. και το βράδυ της Πέμπτης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα απομάκρυναν τους όγκους του χιονιού.
Στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, αμέσως μετά την Μακρακώμη και μέχρι τη σήραγγα του Τυμφρηστού, υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός από την προσπάθειες των εκχιονιστικών που δουλεύουν ασταμάτητα.
Δρόμοι-παγίδες στη Λαμία, τρία ατυχήματα
Το χιόνι και ο παγετός που επικρατούν στην περιοχή της Λαμίας έχουν μετατρέψει πολλούς δρόμους σε πραγματικές παγίδες.
Μία από αυτές είναι η οδός Βασίλη Αντζουλή στα Γαλανέικα Λαμίας, όπου σύμφωνα με το το iefimerida.gr, βράδυ της Πέμπτης έγιναν στη σειρά τρία ατυχήματα – ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.
Το έστρωσε σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει από τις πρωϊνές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.
Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.
Στα λευκά και η Λάρισα 
Εντονο χιόνι πέφτει από το πρωί της Πέμπτης και στη Λάρισα
Oι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα onlarissa είναι από το Λιβάδι Ελασσόνας,που ήδη έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε χωριά του Κισσάβου.
Προβλήματα και στην ορεινή Κορινθία
Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής επαρχιακές οδούς:
  • Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
  • Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
  • Δερβενίου-Γκούρας, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
  • Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Κιάτου-Γκούρας, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.
Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάζονται συνεχώς, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.
Στην Καστανιά, στην ορεινή Κορινθία, το χιόνι ξεπέρασε τους 20 πόντους ύψος.
Σφοδρή χιονόπτωση στη Νεμέα
Το βράδυ της Πέμπης ξέσπασε σφοδρή χιονόπτωση στν περιοχή της Νεμέας.

Στα λευκά και η Πάρνηθα 

Στα λευκά ξεκίνησε να ντύνετα η Πάρνηθα, αφού από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε να χιονίζει.
Μάλιστα, από το καταφύγιο Μπάφι ανέβασαν στο Facebook ένα βιντεάκι από την κατάσταση του καιρού τα ξημερώματα.
Χιονίζει και στην Πελοπόννησο
Στα λευκά, όμως, ξύπνησαν και πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.
Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.
Αιτωλοακαρνανία: Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της χιονόπτωσης.
Ειδικότερα, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην εθνική οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από το 21ο χιλιόμετρο, έως και το 50ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.
Να σημειωθεί, ότι εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!