Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Στοιχηματίζουμε πως δεν έχετε δει αυτές τις 5 αθλητικές ταινίες
Οι  ταινίες με θέμα τον αθλητισμό είναι από τις αγαπημένες μερίδας του κοινού. Το αθλητικό ιδεώδες είναι πάντα στο επίκεντρο και συνήθως σου προκαλούν συγκίνηση, ανατριχίλα και μια αίσθηση ότι ο αθλητισμός είναι από τα πιο όμορφα και σπουδαία πράγματα που υπάρχουν στον πλανήτη.
Υπάρχουν υπερπαραγωγές και υπάρχουν ταινίες που πέρασαν αλλά δεν τις πήραμε και πολύ χαμπάρι. Είναι όμως και αυτές όμορφες και διδακτικές. Έχετε δει κάποια από τις παρακάτω 5 ταινίες; Αν όχι, δείτε τις οπωσδήποτε...
Blue Chips (1994)
Ήταν τότε που ο Shaquille O’ Neal μαζί με τον Anfernee 'Penny' Hardaway, είχαν κάνει μόδα τους Orlando Magic. Όλα βρίσκονταν κάτω από τον αστερισμό του Jordan και των Bulls αλλά η νεανική και ταλαντούχα αύρα του Orlando συνεπήρε τον William Friedkin και τους διάλεξε να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν την όμορφη ταινία με προπονητή τους τον Nick Nolte. Άλλες εποχές, αλλά όμορφες…
When Saturday Comes (1996)
Μια low budget  ταινία με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Sean Bean, πριν αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Μια ιστορία «σταχτοπούτας» από την καθαρά ανδρική πλευρά, αφού ένας εργάτης που υποτιμά τον εαυτό του καταφέρνει να παίξει στην πρώτη ομάδα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Feelgood ταινία με αγγλικό ποδόσφαιρο…
Mystery, Alaska (1999)
Οι αγαπημένοι Russell Crowe και Burt Reynolds, πρωταγωνιστούν σε μια ταινία με ανθρώπους που ψάχνουν την έμπνευση μέσα από τον αθλητισμό, όχι μόνο για να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους αλλά και για να συνεχίσουν να ζουν. Οι λάτρεις του χόκεϊ θα το αγαπήσουν και οι υπόλοιποι σίγουρα θα περάσουν καλά…
The Replacements (2000)
Ίσως η πιο γνωστή από τις 5. Με ηχηρό cast, αφού σε αυτό συγκαταλέγονται ο Keanu Reeves και ο Gene Hackman,  και μια ιστορία που μας διδάσκει το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στην ζωή του, αν αυτή αποκτήσει σκοπό και κίνητρο. Η μεταμόρφωση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω…
Draft Day (2014)
Η μόνη ταινία που ασχολείται με τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν στο γήπεδο αλλά εκείνους που δουλεύουν μέρα νύχτα ψάχνοντας τον καλύτερο για να μπει σε αυτό. Μια εξαιρετική ματιά για το πώς λειτουργεί το Draft  στις ΗΠΑ και αν και γίνεται λίγο (έως πολύ) στομφώδης, είναι μια ταινία που σίγουρα θα σε κάνει να χαμογελάσεις στο τέλος.

 
H εταιρεία που κάνει διαμάντια τις στάχτες των αγαπημένων σας
Όταν η μέντορας και σύμβουλος της επιχείρησής της, Tracey Kaufman, πέθανε το 2015 μετά από μια μάχη με καρκίνο του παγκρέατος, η Adelle Archer ήθελε να τιμήσει την κληρονομιά της.
"Είχε μια τόσο μεγάλη επίδραση σε μένα", λέει η Archer. "Ήθελα να κάνω κάτι για εκείνη τόσο ξεχωριστό όσο εκείνη ήταν".
Η μέντοράς της αποτεφρώθηκε και η Archer ζήτησε ένα κομμάτι της τέφρας. Έπειτα διερεύνησε τις επιλογές της για το τι μπορούσε να κάνει με την τέφρα της Kaufman, αλλά δεν βρήκε καμία από αυτές τις επιλογές της ιδιαίτερα εμπνευσμένη.
Εκείνη την εποχή δούλευε με ένα εργαστήριο που καλλιεργούσε διαμάντια στη Νότια Καρολίνα. Μια μέρα μαζί με έναν από τους τεχνικούς της εταιρείας συζήτησαν την πιθανότητα δημιουργίας διαμαντιών από τέφρες, που ήταν εφικτό να γίνει επειδή περιέχουν άνθρακα - το βασικό συστατικό για την επεξεργασία των πολύτιμων λίθων.
Σήμερα είναι συνιδρυτής της Eterneva, μιας start up που δημιουργεί διαμάντια από τις στάχτες των ανθρώπων. Η εταιρεία μετατρέπει την στάχτη σε μια πέτρα επιλεγμένου βάρους, χρώματος και κοπής του πελάτη. Ακόμη μπορεί να το τοποθετήσει σε ένα κόσμημα, όπως ένα δαχτυλίδι ή ένα περιδέραιο.
Η ιδέα μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργη - ακόμα και ανατριχιαστική.
"Ένα διαμάντι διαρκεί περισσότερο από μία μόνο γενιά" λέει η Archer.

 
Γιατί βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους εφιάλτες
Οι άνθρωποι που δεν βλέπουν εφιάλτες είναι τυχεροί. Οι περισσότεροι όμως, ένα ποσοστό 75% έχουν δει εφιάλτη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Οι ειδικοί προειδοποιούν. Αν βλέπετε τον ίδιο εφιάλτη συνέχεια, τότε πρέπει να ακούσετε τον εγκέφαλό σας. Το περιοδικό «Motivation and Emotion» δημοσίευσε μια έρευνα που συνδέει τους εφιάλτες με τις ψυχολογικές ανάγκες μας.
Οι πιο συνηθισμένοι εφιάλτες ήταν η πτώση, η διαπόμπευση και ο καυγάς με πρόσωπα του κοντινού μας περιβάλλοντος.
Η έρευνα σε εθελοντές που διήρκησε 3 μήνες, έδειξε ότι όταν έπεφταν για ύπνο απογοητευμένοι, έβλεπαν εφιάλτες, ενώ ξυπνούσαν με στρες.
Μεγάλη σημασία είχε αν είχαν συζητήσει το θέμα που τους απασχολούσε. Στη περίπτωση που δεν είχαν κάνει κουβέντα για το θέμα, οι εφιάλτες ήταν εντονότεροι.
Εν ολίγοις οι εφιάλτες μας αντικατοπτρίζουν το 24ωρο μας. Μην αφήνετε άλυτα θέματα να σας απασχολούν, γιατί αυτό επηρέαζει την ψυχολογική σας υγεία και τον ύπνο σας.
 
Πως γιόρταζαν τα γενέθλιά τους στην αρχαιότητα
Για πολύ κόσμο τα γενέθλιά του είναι η πιο σημαντική μέρα του χρόνου. Για όλους μια ημέρα που θα ήθελαν να ξεχάσουν.
Το γεγονός είναι όμως ότι ο εορτασμός της ημέρας που γεννηθήκαμε γιορτάζεται αιώνες.
Δείτε πως γιόρταζαν τα γενέθλιά τους στην αρχαίοτητα:
Στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν πίτες με μέλι και τοποθετούσαν κεριά πάνω. Πίστευαν πως μέσα από το καπνό από τα κεριά οι προσευχές τους έφταναν στους Θεούς.
Στην αρχαία Ρώμη, τα γενέθλια ήταν μεγάλο γεγονός. Έψηναν κέικ με αλεύρι σιταριού, ελαιόλαδο, μέλι και τριμμένο τυρί. Συνόδευαν πάντα τη γιορτή με μουσική, ενώ πολύ αργότερα, όταν ήρθαν σε επαφή με βαρβαρικές φυλές, άναβαν και κεριά.
Οι Αιγύπτιοι γίορταζαν ελάχιστα τα γενέθλιά τους. Εκτός της βασιλικής οικογένειας βέβαια. Έφτιαχναν μια παραλλαγή του ψωμιού, και έβαφαν το πρόσωπό τους με ένα διακριτικό τατουάζ.
 

Μπελάδες για τον Στέφανο Αθαναδιάση, ο οποίος συνελήφθη στο Ισραήλ να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η είδηση έγινε γνωστή από τα ισραηλινά ΜΜΕ, που μάλιστα «παίζουν» το θέμα αρκετά ψηλά.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο διεθνής Έλληνας επιθετικός της Μακάμπι Χάιφα έγινε «τσακωτός» από τις αρμόδιες αρχές καθώς οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.
Oι αρμόδιοι αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης από τον Αθανασιάδη και αναμένεται ακρόασή του στο δικαστήριο.
Η Μακάμπι Χάιφα ενημερώθηκε φυσικά για το περιστατικό και άνθρωπός της τόνισε ότι «εξετάζουμε την υπόθεση καθώς ο σύλλογος διέπεται από συγκεκριμένες ηθικές αρχές. Θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες και θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!