Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

 Ντιέγκο Μαραντόνα: Οκτώ άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατό του

Οι εισαγγελείς που ερευνούν τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ζήτησαν να δικασθεί το ιατρικό προσωπικό, που περιέθαλψε τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το αίτημα υποβλήθηκε την Τετάρτη από εισαγγελείς, οι οποίοι ανέφεραν, ότι «οι παραλείψεις και οι κακοί χειρισμοί, οκτώ επαγγελματιών γιατρών που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα τον έφεραν σε κατάσταση ανημπόριας, εγκαταλείποντάς τον στην μοίρα του κατά την διάρκεια μιας σκανδαλώδους νοσηλείας στο σπίτι», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικαστική έκθεση, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων «Telam».

Ποιοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Μαραντόνα, πέθανε σε ηλικία 60 ετών, συνεπεία καρδιοαναπνευστικής κρίσης, στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο κρεβάτι του, σε μια κατοικία στα βόρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής, ενώ ανάρρωνε από νευροχειρουργική επέμβαση.

Ο νευροχειρουργός και οικογενειακός γιατρός του «Ντιεγκίτο», Λεοπόλντο Λούκε και η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσατσόφ, βρίσκονται υπό έρευνα για τον θάνατό του, ως οι κύριοι υπεύθυνοι για την υγεία του διάσημου Αργεντινού.

Κατηγορούνται επίσης, ο ψυχολόγος, Κάρλος Ντίας, η ιατρική συντονίστρια, Νάνσι Φορλίνι, ο συντονιστής νοσηλευτικής, Μαριάνο Περόνι, οι νοσηλευτές, Ρικάρντο Αλμιρόν και Νταϊάνα Μαντρίντ και ο κλινικός ιατρός, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Η εισαγγελία τους κατηγορεί για «απλή ανθρωποκτονία από αμέλεια», αδίκημα που αποδίδεται, όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια, ενώ γνωρίζει, ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου. Απαντες οι κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι «ήταν οι πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι» και φέρεται περαιτέρω να διέπραξαν «σειρά αυτοσχεδιασμών, κακοδιαχείρισης και ελλείψεων».

Μετά από αυτό το κατηγορητήριο, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, πρέπει να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της και μπορεί να ζητήσει την απόρριψη της υπόθεσης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήριο στο Σαν Ισίντρο, στα βόρεια προάστια του Μπουένος Άιρες.

 

Ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάζεται μνημόνια κατανόησης ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρουμανία, είπε πως αυτή τη περίοδο δεν είναι καλή εποχή για να καταγγέλλει κανείς την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, καθώς οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η γειτονική χώρα παραμένει σύμμαχός τους.

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ», είπε και πρόσθεσε: «Eμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο τη συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις κτλ. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα».

 

Συνεχίζονται οι συνθήκες πρωινού παγετού σε πολλές περιοχές της χώρας, παρά το ότι μπαίνουμε στα μέσα του Απρίλη. Τσουχτερό κρύο παρατηρείται κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν!

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σημειώθηκαν στο Σέλι Ημαθίας (-5 βαθμοί Κελσίου), στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-4,7), στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-3,9), στη Βλάστη Κοζάνης (-3,8), στο Βαρικό Φλώρινας (-3,2), στο Περτούλι Τρικάλων (-3,0), στο Λιβάδι Παρνασσού (-2,8) και στο Νευροκόπι (επίσης -2,8 βαθμοί).

Τι έρχεται

Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο τριήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Την Κυριακή των Βαΐων και τη Μεγάλη Δευτέρα βροχές σε πολλές περιοχές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Θα φθάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-04-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-04-2022

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 17-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας: Οι ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να καταστήσουν τον καιρό αρκετά άστατο και ψυχρό και αρκετές περιοχές της χώρας. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα: «Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!».


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!