Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ονομάζεται Δημήτρης Κοπαράνης, είναι σεφ και food blogger και περήφανος δημιουργός του νέου γλυκίσματος που σαρώνει στη Θεσσαλονίκη και κάνει τους Αθηναίους να ανυπομονούν να το δοκιμάσουν: του μπουγατσάν, μιας μπουγάτσας που θέλει να είναι και κρουασάν (ή μήπως το αντίθετο)
Το popaganda.gr εντόπισε τον σεφ με τις γαστρονομικές ανησυχίες και την τόλμη που δημιούργησε το αντίστοιχο ελληνικό έδεσμα του νεοϋορκέζικου cronut – ενός ντόνατ με ζύμη κρουασάν. Κοσμογυρισμένος, έμπειρος, ανήσυχος δημιούργησε ένα απολύτως ελληνικό υβριδικό γλυκό.
Τα εξηγεί όλα με τη συνέντευξή του στη Γεωργία Δώδου και στο popaganda που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.


Πηγή: iefimerida.gr
Η άσκηση θεωρείται φάρμακο για καθετί στη ζωή: για την κατάθλιψη, την απώλεια μνήμης, το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και πολλά ακόμη. Ερευνητές ψάχνουν να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας και η συνεχής γυμναστική, μάς κάνει πιο ευτυχισμένους.

Οι περισσότεροι παρακολουθούμε τι γίνεται στο σώμα μας όταν γυμναζόμαστε. Χτίζουμε μύες και είμαστε σε φόρμα. Νιώθουμε πόσο πιο εύκολα κάνουμε καθημερινές ασκήσεις, όπως να ανεβαίνουμε σκάλες. Είναι λιγότερο σαφές, τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας.
Οταν ξεκινάμε την άσκηση, ο εγκέφαλος αναγνωρίζει ότι έρχεται μια στιγμή στρες. Καθώς αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς, ο εγκέφαλος πιστεύει ότι είτε αντιμετωπίζετε κάποιον εχθρό, είτε κάποιο άλλο εμπόδιο. Για να προστατευθεί από το στρες ο εγκέφαλος, αμέσως, απελευθερώνει μια πρωτείνη ονομαζόμενη BDΝF. Αυτή η πρωτείνη προστατεύει και ταυτόχρονα επουλώνει τα νευρόνια της μνήμης και λειτουργεί σαν ένα ρολόι. Γι'αυτό νιώθουμε το μυαλό πιο καθαρό και πιθανότατα πιο ευτυχισμένοι μετά την γυμναστική.
Την ίδια στιγμή οι ενδορφίνες, ένας άλλος χημικός παράγοντας εναντίον του στρες απελευθερώνονται στον εγκέφαλό μας. Οι ενδορφίνες προσπαθούν να μειώσουν τα δυσάρεστα της άσκησης, να μπλοκάρουν το αίσθημα του πόνου και αυτό χαρίζει το αίσθημα της ευφορίας.
Ετσι, το BDNF και οι ενδορφίνες είναι αυτό που μας κάνει να νοιώθουμε τόσο καλά μετά την άσκηση. Γιατί έχουν την ίδια συμπεριφορά στο σώμα, όπως η μορφίνη, η ηρωίνη και η νικοτίνη. Με τη διαφορά ότι είναι καλά για εμάς.
Για να έχουμε αυτό το αίσθημα της ευτυχίας στο μάξιμουμ, είναι να μην υπερβάλλουμε στην άσκηση, αλλά να αθλούμαστε συχνά. Μια πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Penn State, απέδειξε ότι το «τεστ ευτυχίας» το περνούν καλύτερα όσοι αθλούνται συχνά, παρά όσοι διάγουν καθιστική ζωή.
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας μπεστ σέλλερ Gretchen Reynolds, έγραψε για το θέμα με τίτλο «The first 20 minutes». Αναφέρει ότι το υψηλότερο επίπεδο ευτυχίας και το κλειδί για άμεσες ωφέλειες, δεν έρχονται αν θελήσουμε να γίνουμε επαγγελματίες αθλητές. Αντίθετα, χρειάζεται λιγότερος χρόνος καθημερινά για να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα: «Τα πρώτα 20 λεπτά που τρέχουμε ή κινούμαστε είναι αυτά που δίνουν τα μεγαλύτερα οφέλη».


Πηγή: iefimerida.gr
Γίνεται ένας τζόκεϋ να κερδίσει όλες τις κούρσες μιας ιπποδρομιακής συγκέντρωσης; Κι όμως γίνεται. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, σ' ένα πρόγραμμα 7 ιπποδρομιών, ο κορυφαίος τζόκεϋ της Ελλάδας, ο 14 φορές πρωταθλητής, κατάφερε κάτι που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά ιπποδρομιακά χρονικά. Κέρδισε και τις 7 κούρσες της ημέρας!
Το μνημειώδες αυτό ρεκόρ δεν είναι μόνο εκπληκτικό για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και πανευρωπαϊκά, καθώς κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί μόλις μια φορά στο μακρινό 1996 από τον διάσημο Ιταλό τζόκεϋ Φράνκι Ντετόρι.
Τότε, στις 28 Σεπτεμβρίου 1996, στον ιππόδρομο του Άσκοτ στην Αγγλία, ο Dettori έκανε αυτό που έμεινε γνωστό ως «Magnificent Seven» Αυτός είναι άλλωστε ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Γκράχαμ Σάρπ για το «αδύνατον που έγινε εφικτό», περιγράφοντας όλο το ιστορικού του μνημειώδους επιτεύγματος.
Το πώς δηλαδή οι μπουκμέηκερς έχασαν περί τα 40 εκατομμύρια λίρες και το πώς νοικοκυρές και μεροκαματιάρηδες κέρδισαν μικρές περιουσίες με ελάχιστα χρήματα, ποντάροντας στο να κερδίσει ο αγαπημένος τους τζόκεϋ όλες τις κούρσες.

Πηγή: iefimerida.gr
Είναι μάλλον η πιο ωραία ιστορία που κυκλοφορεί στα social media. Ο 10χρονος Κόλιν, από το Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, υποφέρει από το σύνδρομο Asperger και δεν έχει φίλους. Η μητέρα του Τζένιφερ σκέφτηκε σαν μια γυναίκα της εποχής: του δημιούργησε έναν λογαριασμό facebook.
Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ο Κόλιν προκαλεί συμπτώματα αυτισμού και αυτό τον απομακρύνει από τους συμμαθητές του. Οταν η μητέρα του πρότεινε να του κάνει ένα πάρτι για τα γενέθλιά του ο μικρός Κόλιν αρνήθηκε γιατί δεν έχει φίλους να έρθουν στη γιορτή του, όπως είπε. Η Τζένιφερ αποφάσισε τότε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο facebook και μια σελίδα που ονόμασε «Ευτυχισμένα Γενέθλια Κόλιν».
«Δημιούργησα αυτή τη σελίδα για τον υπέροχο και αξιολάτρευτο γιo μου ο οποίος θα είναι 11 ετών στις 9 Μαρτίου. Εξαιτίας της ασθένειάς του, οι κοινωνικές σχέσεις δεν είναι εύκολες για εκείνον και στο σχολείο τα άλλα παιδιά δεν τον αγαπούν. Ετσι, όταν τον ρώτησα αν ήθελε να του κάνω μια γιορτή για τα γενέθλιά του μου απάντησε αρνητικά γιατί δεν έχει φίλους. Καθημερινά τρώει μόνος του στο σχολείο γιατί κανένας συμμαθητής του δεν θέλει να καθήσει δίπλα του. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αν έκανα μια σελίδα στο facebook, άνθρωποι θα μπορούσαν να του στείλουν μηνύματα ενθάρρυνσης αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του».
Η ιστορία συγκίνησε τόσο πολύ το ίντερνετ που οι απαντήσεις ήρθαν βροχή. Ο Κόλιν εισέπραξε 1,6 εκατ. like καθώς και χιλιάδες μηνύματα ευχών και στήριξης.



Πηγή: iefimerida.gr

Εγκρίθηκε η υλοποίηση της Β’ Φάσης του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014, με ισχύ από το Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί επίσης μέσω δύο υποπρογραμμάτων (εξαήμερων διακοπών και Γ’ ηλικίας). Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της Β φάσης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με ανάλογες εγκυκλίους , προς τους επιχειρηματίες και τους δικαιούχους.
Στο πλαίσιο διαχείρισης του προγράμματος θα εφαρμοστεί μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής των δεδομένων και διενεργείται η σχετική αξιολόγηση του. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του Προγράμματος, ανέρχεται μέχρι το ποσό των 2.000.000€.

Β’ Φάση: Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2013-2014»

Για την Β’ φάση του Προγράμματος ''Τουρισμός για όλους 2013-2014" θα υλοποιηθούν δύο υποπρογράμματα μέσω των οποίων θα διατεθούν συνολικά 28.400 ατομικά δελτία «Τουρισμού για όλους» σε αντίστοιχους δικαιούχους ως εξής: Υποπρόγραμμα εξαήμερων διακοπών (πέντε διανυκτερεύσεων)
Στο πλαίσιο του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών, που θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο 2014 έως 30 Ιουνίου 2014, θα διατεθούν συνολικά 23.400 ατομικά δελτία. Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια, σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σε ισχύ.
Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2014 (η ημερομηνία αυτή θα είναι η ημέρα αναχώρησης του δικαιούχου από το κατάλυμα).

Δικαιούχοι του Προγράμματος

Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας (για λογαριασμό της οποίας υλοποιεί προγράμματα ο ΟΑΕΔ) ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και των μελών του Ταμείου Νομικών και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου Ι.Β. Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας (ΟΑΕΔ), και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων του. Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. ,Τ.Σ.Α, , πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται τα μέλη του Ταμείου Νομικών (το οποίο υλοποιεί για τα μέλη του δικό του Πρόγραμμα).
• Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ και Τ.Σ.Α., με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας(νυν δικαιούχοι ΟΑΕΔ).
• Oι ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
• Οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β ΔΝΣΗ (πρώην ΤΑΥΣΙΤ) στους οποίους δεν γίνονται κρατήσεις για την τέως Εργατική Εστία (νυν ΟΑΕΔ).
• Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι)
• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005) Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη κύριων ασφαλισμένων δικαιούχων του Προγράμματος αυτού.
Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενα του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό. Άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ με αυτασφάλιση και εφ όσον τα περισσότερα ένσημά τους προέρχονται από την αυτασφάλιση. Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας (ΟΓΑ) ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας( νυν ΟΑΕΔ) και ως μέλη του Ταμείου Νομικών.
Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματός μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή ή τα ΚΕΠΑ, που πιστοποιούν και το ποσοστό αναπηρίας. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία. Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή ή ΚΕΠΑ, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.
Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων της παραγράφου Ι.Α. της παρούσης. Και σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο.

Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω):

Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
Ειδικές Διευκρινίσεις: Οι διαζευγμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος εφόσον έχουν υπό την προστασία τους τέκνα των οποίων έχουν τη δικαστική επιμέλεια (θα προσκομίζουν το ανάλογο πιστοποιητικό στο Κ.Ε.Π.) δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους, ανεξάρτητα αν τα τέκνα είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους διαζευγμένους γονείς.
Οι εν διαστάσει γονείς, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριλαμβάνουν και τα τέκνα τους, δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα τέκνα τους ανεξάρτητα αν αυτά είναι ασφαλισμένα στον έτερο από τους εν διαστάσει γονείς.
Τα νεόνυμφα ζευγάρια τα οποία δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση από κοινού θα προσκομίζουν ληξιαρχική πράξη γάμου και τα ατομικά εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, προκειμένου να υπολογισθεί το οικογενειακό εισόδημα από το άθροισμα των δύο φορολογητέων ποσών.
Σημειώνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα, δικαιούνται των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους, ή του 24ου εφόσον είναι άνεργοι, ή του 26ου εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν, και ανεξαρτήτου ηλικίας εφόσον έχουν ποσοστό αναπηρία 67% και άνω. Επισημαίνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών δεν είναι υποχρεωτικό να καταλύσουν μαζί με τους γονείς.
Διευκρινίζεται επίσης ότι δελτίο Εξαήμερων διακοπών του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» χορηγείται και σε συνταξιούχους (συζύγους-τέκνα), που λαμβάνουν σύνταξη από τα ως άνω ταμεία λόγω θανάτου του κυρίως ασφαλισμένου, εφόσον η σύνταξη αυτή αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2013-2014, είναι οι εξής: Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα :
1) Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα: € 16.000,00
2) Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα: € 28.000,00
3) Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα: € 35.000,00 Στα ανωτέρω 2 και 3 το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 € για κάθε προστατευόμενο τέκνο Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος.
Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής.
Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος άλλου Προγράμματος ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου. Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες.
Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν και τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω ανεξαρτήτως ηλικίας.
Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη. Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι εξής :
- Οι δικαιούχοι Προγραμμάτων της τέως Εργατικής Εστίας (ΟΑΕΔ), του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.) και τα μέλη του Ταμείου Νομικών όσοι δηλ. έχουν δημιουργήσει προγράμματα για τους ασφαλισμένους τους
- Όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών, ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 3-08-2012 έως 31-05-2013, ή συμμετείχαν στην Α Φάση του τρέχοντος Προγράμματος του Ε.Ο.Τ. (από16-7-2013 έως 31-12-13) δεδομένου, ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

Δικαιολογητικά:

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
• Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2013 που αφορά εισοδήματα του 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
• Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
• Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς και με απόδειξη καταβολής μέσω ebanking.
• Κάθε αποδεικτικό έγγραφο ή βεβαίωση που τεκμηριώνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος του Προγράμματος. Το βάρος της απόδειξης έχει πάντα ο δικαιούχος.

Πρόσθετα δικαιολογητικά: 

- Οι μισθωτοί από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου (δηλ. ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη, ότι δεν είναι δικαιούχοι της τέως Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.
- Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής Ή ΚΕΠΑ. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας: o Ολική τύφλωση o Βαριά Νοητική Στέρηση o Βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%
- Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.
- Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετικό αποδεικτικό από τον ΟΑΕΔ.
- Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων ή σχετική πρόσφατη βεβαίωση της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων.
- Οι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
- Οι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.
- Τα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.
- Οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β ΔΝΣΗ (πρώην ΤΑΥΣΙΤ) θα προσκομίζουν βεβαίωση ότι δεν τους γίνονται κρατήσεις για την τέως Εργατική Εστία (νυν ΟΑΕΔ).
Σημείωση: Οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν στα ΚΕΠ και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση. Διάθεση των Δελτίων και ηλεκτρονική ενημέρωση των δικαιούχων
• Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το siteτου Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr .
• Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 23.400 δελτίων

Επιδότηση ΕΟΤ

Ο Ε.Ο.Τ. επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση ως εξής: Ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες : € 14,00 κατοικίες και επαύλεις Ενοικιαζόμενα Δωμάτια / Διαμ/τα : € 12,00 ή Οικίσκοι Κατασκηνώσεων Κατασκηνώσεις (θέση Σκηνής, Τροχόσπιτου) : € 6, 00 Σημείωση: Τα ανωτέρω ποσά υπόκεινται σε:
- 8% προείσπραξη φόρου εισοδήματος ( χορηγείται η ανάλογη βεβαίωση από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ.) 3% κράτηση υπέρ Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων) Οικονομική συμμετοχή δικαιούχο Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων και των προστατευομένων μελών τους, ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για παραμονή σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό Ξενοδοχείων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων / Διαμερισμάτων, Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών και Επαύλεων, οικίσκων camping και για θέσεις τοποθέτησης σκηνών και τροχόσπιτων σε camping, καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα βάσει των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον ΕΟΤ και αναφέρεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο του Προγράμματος με τον περιορισμό να είναι κατ΄ ελάχιστο ένα € (1,00 ευρώ) ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.
Προσοχή! Στην περίπτωση, που δεν εισπραχθεί τουλάχιστον 1,00 ευρώ/άτομο/διανυκτέρευση, δεν θα καταβάλλεται από την Υπηρεσία μας η επιδότηση για το συγκεκριμένο δελτίο. Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο λειτουργικό επίπεδο και στις ποιοτικές παροχές της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση οι προσφερόμενες υπηρεσίες των καταλυμάτων θα είναι ανάλογες της κατηγορίας στην οποία έχουν καταταγεί ,σύμφωνα με το ΕΣΛ.
Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το πρωινό και την ημιδιατροφή για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που συμμετέχουν με ανάλογες υπηρεσίες. Το ποσό της προκαταβολής που θα αποστέλλεται από τους δικαιούχους για την κράτηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20 % του συνόλου της τιμής διανυκτέρευσης (συμμετοχής και επιδότησης) για όλες τις ημέρες της διαμονής που έχουν παραγγελθεί. Στην περίπτωση που δικαιούχοι διαμείνουν σε οικίσκο camping θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τον τρόπο διαμονής τους την οποία θα επισυνάπτει στα δελτία ο επιχειρηματίας προκειμένου να πληρωθεί από τον Ε.Ο.Τ. Διευκρινίζεται ότι η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου, συμπεριλαμβάνει όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. κλπ).
• Σε περίπτωση διαμονής δικαιούχων στο ίδιο δωμάτιο με προσθήκη κλίνης, θα μειώνεται η συμμετοχή όλων των ενοίκων του δωματίου κατά : 30% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής απλής διανυκτέρευσης 20% σε σχέση με τη δηλωθείσα από τον επιχειρηματία τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με πρωινό. 10% σε σχέση με τη δηλωθείσα από τον επιχειρηματία τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με ημιδιατροφή. Η επιδότηση όμως του Ε.Ο.Τ. θα καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου και κανονικά όπως προβλέπεται.
Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις. Για τα εν λόγω καταλύματα οι ένοικοι θα επιβαρύνονται με την αναφερόμενη στον ηλεκτρονικό κατάλογο τιμή, χωρίς το δικαίωμα έκπτωσης. Διευκρινίζουμε ότι είναι δυνατή η προσθήκη μίας μόνο κλίνης ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα ενός χώρου και εφόσον συμφωνεί ο δικαιούχος του Προγράμματος. Για τα διαμερίσματα δύο χώρων με βάση το Ειδικό Σήμα λειτουργίας επιτρέπεται ανάλογα η προσθήκη δύο κλινών ανά διαμέρισμα.
Σε περίπτωση που προστεθούν περισσότερες των προαναφερόμενων κλινών ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα δεν θα καταβάλλεται από την Υπηρεσία μας η επιδότηση που αφορά την προσθήκη κλινών πέρα των ανωτέρω οριζόμενων. Σε περίπτωση, που μη δικαιούχος του προγράμματος διαμένει στο ίδιο δωμάτιο με κάτοχο Δελτίου του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα επιβαρύνεται με το άθροισμα του ποσού που έχει δηλωθεί από τον επιχειρηματία ως τιμή συμμετοχής στο πρόγραμμα και αναφέρεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον Ε.Ο.Τ., ανάλογα με τη λειτουργική μορφή του καταλύματος.
Σε περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου για την διαμονή του σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο η συμμετοχή του θα προσαυξάνεται με το 50 % του ποσού της επιδότησης του Ε.Ο.Τ. που αναλογεί στο κατάλυμα και επιπρόσθετα κατά: 50% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής απλής διανυκτέρευσης 40% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με πρωινό 30% σε σχέση με τη δηλωθείσα, από τον επιχειρηματία, τιμή συμμετοχής διανυκτέρευσης με ημιδιατροφή. Για παιδιά γεννηθέντα από 1-1-2012 και μετά, είναι δυνητική η χορήγηση ατομικού δελτίου (αποτελεί επιλογή του δικαιούχου).
Εφόσον επιλεγεί η μη χορήγηση ατομικού δελτίου, τα παιδιά θα παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τον ή τους γονείς τους ακόμα και στην περίπτωση που θα προστεθεί κλίνη για το νήπιο. Στην περίπτωση αυτή ο δικαιούχος δικαιούται έκπτωσης 50% στην τιμή πόρτας για γεύμα που τυχόν θα λάβουν τα νήπια, ενώ το πρωινό θα διατίθεται δωρεάν.

Παροχές - Υπηρεσίες

Τουριστικοί προορισμοί: Οι κάτοχοι των δελτίων «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια, ανάλογα της επιλογής τους και κράτησης από τον κατάλογο των τουριστικών καταλυμάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
Διάρκεια διακοπών: Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 30 η Ιουνίου 2014 (η ημερομηνία αυτή είναι η ημερομηνία αναχώρησης του δικαιούχου από το κατάλυμα).
news.gr
Οι ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky, ανακάλυψαν τον πιο ισχυρό ιό που απειλεί τους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος ιός ονομάζεται «Careto» ή «The Mask» και είναι ενεργός τουλάχιστον εδώ και 7 χρόνια ενώ έχει ως βασικούς του στόχους κυβερνήσεις, πρεσβείες και εταιρικούς ενεργειακούς κολοσσούς (πετρελαίου και φυσικού αερίου).
Ο “Careto”,  μπορεί και συλλέγει δεδομένα, ενώ έχει και τη δυνατότητα καταγραφής κίνησης του χρήστη στο Internet, των συζητήσεων στο Skype και πολλά πολλά ακόμα…
Η εξαιρετικά προσεγμένη κατασκευή του, τον κάνει σύμφωνα με την Kaspersky μια από τις πιο εξελιγμένες απειλές που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.
Για την ώρα δεν έχει γνωστός ο αριθμός των θυμάτων του, όμως αν σκεφτεί κανείς οτι μπορεί να επιτεθεί σε συστήματα Windows, Linux,Mac και πιθανόν Android και iOS ο αριθμός θα είναι αρκετά μεγάλος…
Τέλος ο ιός απενεργοποιήθηκε από τους δημιουργούς του hackers μόλις οι ερευνητές της Kaspersky  άρχισαν να κάνουν έρευνες.
 
Πάει μια μέρα ένας σε έναν παπά για να εξομολογηθεί. Του λέει λοιπόν: «Πάτερ μου, αμάρτησα. Τότε στον πόλεμο του ‘40 έκρυψα έναν άνθρωπο στο υπόγειό μου.» «Τέκνο μου, αυτό δεν είναι αμαρτία, βοήθησες ένα συνάνθρωπό σου», του λέει ο παπάς.

Τότε, λοιπόν, του ξαναλέει: «Ναι όμως, πάτερ μου, του έπαιρνα και 20.000 το μήνα.» Το σκέφτεται ο παπάς και του λέει: «Α! παιδί μου αυτό είναι βέβαια αμαρτία, αλλά μπορώ να στο συγχωρήσω.»

Και τότε ο εξομολογούμενος τον ρωτάει δειλά: «Πάτερ μου, να του πω ότι τελείωσε ο πόλεμος;»




http://www.pinnokio.gr 
Επισπεύδεται η καταβολή για το βοήθημα του 2014.

Νωρίτερα ως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματα εκκαθάρισή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α” τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τους 700.000 και μάλιστα πολλοί που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα.

Οι πέντε αλλαγές

1) Υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονη εκκαθάριση από τις 20 Μαρτίου.
2) Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνων μπορούν ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την άμεση εκκαθάρισή της να συμπληρώσουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του α” τριμήνου το 2014.
3) Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα βλέπουν τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει δεκτή η υποβολή του.
4) Η επιμέλεια των τέκνων όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους: Πλέον δεν θα ζητείται δικαστική απόφαση για το ποιος έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από την αρμόδια αρχή) για το ποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών.
5) Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά θα γίνει πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή καταστρατήγησης του μέτρου και είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.

http://peiraxtiri.gr
Από την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 θα διαρκέσει η νέα διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Κυριακές στο Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869) που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 13 ετών. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ψυχαγωγία και τη διαπαιδαγώγηση μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια, καλύπτοντας ένα ευρύ δημιουργικό φάσμα με εικαστικές κατασκευές, ζωγραφική, τραγούδι, μουσική, χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Οι δράσεις θα φιλοξενούνται στο φουαγιέ και στη σκηνή του θεάτρου με ελεύθερη είσοδο και με τη δυνατότητα συμμετοχής των γονέων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται τις Κυριακές, με εξαίρεση την Πέμπτη 24 Απριλίου, και κατά τις ώρες 11:30 έως 14:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης διαμορφώνεται ως εξής:

23/2/2014
Εργαστήριο εφαρμοσμένης γλυπτικής (Παιδιά 10-13 χρονών με γονείς)
Χάρτινες Φιγούρες-Εργαστήριο κατασκευής χάρτινων κουστουμιών (Παιδιά 7-12 χρονών)

2/3/2014
«Εν Χορώ» (Δημιουργία εικαστικών έργων με οδηγό την μουσική και την κίνηση, βιωματικά παιχνίδια κίνησης για παιδιά 9-12 χρονών)
Εικαστική Εγκατάσταση (Δημιουργία σκηνικών τόπων με υλικά για παιδιά 6-9 χρονών)

9/3/2014
Εργαστήριο μακιγιάζ-χτενισμάτων «Μεταμόρφωση» - Ζωντανοί Πίνακες (Εργαστήριο με θέμα ζωγραφικούς πίνακες του El Greco για παιδιά 10-13 χρονών)
Κατασκευή θεατρικού κοστουμιού και αξεσουάρ (Παιδιά 4-7 χρονών με γονείς)

16/3/2014
Εικαστική Εγκατάσταση (Δημιουργία σκηνικών τόπων με υλικά για παιδιά 9-12 χρονών
Εμπειρία εικονογράφησης και κατασκευή σκηνικού (Εικονογράφηση διηγημάτων για παιδιά 9-12 χρονών

30/3/2014
Εργαστήριο σωματικού θεάτρου «Ποιος αλήθεια είμαι» (Θεατρικές και μουσικές ασκήσεις για παιδιά 6-12 χρονών με γονείς)
Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους-live feed video (Παιδιά 10-13 χρονών)

6/4/2014
Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους-live feed video (Παιδιά 10-13 χρονών, Συνέχεια από 30/3)
Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού (Παιδιά 4-7 χρονών)

13/4/2014
Φωνητικά παιχνίδια (Παιδιά 8 χρονών και άνω με γονείς)

(Πέμπτη) 24/4/2014
Θέατρο σκιών (Παιδιά 6-12 χρονών)
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής μιας ιστορίας (Δημιουργία ιστοριών και εκτύπωση τους σε βιβλίο για παιδιά 9-12 χρονών)

4/5/2014
Λαβύρινθος από χαρτόκουτα (Ομαδικό διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά 6-12 χρονών)

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2313318222, 2313318227 και 2313318224 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κατά τις ώρες 10:00 έως 14:00.
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς θα συμμετέχουν έως και 15 παιδιά ανά δράση.
Οι γονείς που υποχρεωτικά θα συνοδεύουν τα παιδιά στην προσέλευσή τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, σχετικά με τη συμμετοχή.
Σημειώνεται ότι όλες τις δράσεις επιμελούνται επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στις παιδικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα, την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβαν οι:
Ελένη Δημοπούλου (συνιδρύτρια Ομάδας Δημιουργίας «Εν δυνάμει»)
Θεατρικό Εργαστήρι «Αναζητητές Θεάτρου» και
Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην Πόλη»

http://www.thestival.gr
Μπορεί κάποιοι να αποδεικνύονται ιδιαίτερα "στοργικοί" με το iPhone συμπεριφερόμενοι, όπως αναφέρει η Huffington Post σαν να πρόκειται για το μωρό τους, ωστόσο μάλλον μπορεί να κάνουν κάποια λάθη.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πιθανόν κάνετε λάθος με το iPhone σας:

1. Ποτέ δεν κάνετε απενεργοποίηση
Μεγάλο λάθος καθώς η μπαταρία σας θα πεθάνει γρηγορότερα από ό, τι θα έπρεπε καθώς η λειτουργία της συσκευής έστω σε standby εξαντλεί τη μπαταρία.

2. Μόνιμα ανοικτό το Wi - Fi και το Bluetooth
Απλώς σπατάλη ενέργειας.

3. Χρήση σε εξωτερικούς χώρους σε ακραίες καιρικές συνθήκες
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν μπορεί να αντέξει υπερβολικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες καθώς φθείρεται η μπαταρία.

4. Κρατώντας το στην πρίζα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η φόρτιση του iPhone σας ενώ κοιμάστε μπορεί να είναι βολική, αλλά μερικοί λένε ότι δεν είναι μια καλή ιδέα. Έχει υπάρξει πολλή συζήτηση σχετικά με το θέμα, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι αφήνοντας το iPhone σας στην πρίζα, αφού είναι ήδη πλήρως φορτισμένη η μπαταρία αυτό μπορεί να τη βλάψει με την πάροδο του χρόνου. Αντίθετα η μπαταρία σας θα συμπεριφέρεται με τον καλύτερο εάν διακοπεί η φόρτιση πριν το 100%.

5. Χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή που δεν είναι της Apple
Ο φορτιστής της Apple μπορεί να είναι ακριβός, αλλά αξίζει την επένδυση.Χρησιμοποιώντας off-brand φορτιστές μπορεί να κάνετε ζημιά στο τηλέφωνό σας χώρια το γεγονός ότι έχει αναφερθεί πως οι ψεύτικοι φορτιστές προκαλούν πυρκαγιές και εκρήξεις. Μάλιστα η Apple έχει δημιουργήσει ακόμη και ένα πρόγραμμα απόσυρσης των imitation φορτιστών...

6. Δεν το καθαρίζετε

7. Λήψη βίντεο σε vertical

8. Μη χρήση κωδικού
Σύμφωνα με την Apple το ήμισυ των χρηστών iPhone δεν κλειδώσει το τηλέφωνό τους . Εάν δεν έχετε έναν κωδικό πρόσβασης για το iPhone σας και κλαπεί, τότε τα προσωπικά σας στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στον κάθε κλέφτη.

9. Περπατώντας πάντα με το iPhone στο χέρι σας
Το iPhone είναι ένα σημαντικό εμπόρευμα στη μαύρη αγορά και είναι ένας καλός στόχος για τους κλέφτες. Περίπου το 40 τοις εκατό των ληστειών σε μεγάλες πόλεις τώρα περιλαμβάνει κινητές συσκευές, έτσι είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο όταν περπατάτε απρόσεκτα με το iPhone στο χέρι.
freepen.gr

http://www.seleo.gr

Η φωτιά στις αυξήσεις των διοδίων που επιβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει το ταξίδι Αθήνα -Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο μια ασύμφορη επιλογή.
Αν μάλιστα υπολογίσουμε και την βενζίνη που χρειαζόμαστε, τότε θα πρέπει να έχουμε στη τσέπη μας πάνω από 200 ευρώ για μια διαδρομή μετ' επιστροφής. Υπάρχει εναλλακτικός και λιγότερος πολυέξοδος τρόπος για να κάνει κάποιος το ταξίδι αυτό;


 Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις 72 ώρες νωρίτερα κράτηση και το εισιτήριο θα σου στοιχίσει... μόλις 9 ευρώ.
Κάθε μήνα ο ΟΣΕ βγάζει στον άερα 10.000 θέσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπου οι επιβάτες του τρένου μπορούν να ταξιδέψουν από Αθήνα προς  Θεσσαλονίκη σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά και με ειδικά πακέτα για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες.
Εισικότερα στην αγορά διατίθενται εισιτήρια β΄ θέσης (για μονή διαδρομή) έναντι 9, 19 και 29 ευρώ και για την α΄ θέση έναντι 39 ευρώ. Προϋπόθεση είναι η κράτηση να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας (www.trainose.gr) στην οποία θα πρέπει ο επιβάτης να εγγραφεί ακολουθώντας μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης φόρμας στοιχείων.
Παράλληλα, για τις βραδινές αμαξοστοιχίες της ίδιας διαδρομής με ώρα αναχώρησης 23.55 από Αθήνα και 23.00 από Θεσσαλονίκη, οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια μετ’ επιστροφής αρκεί να έχουν προχωρήσει στην κράτηση έως και 72 ώρες νωρίτερα. Το κανονικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τη β΄ θέση κοστίζει 34,10 ευρώ, το αντίστοιχο φοιτητικό 32 ευρώ, ενώ το κόστος για το φοιτητικό, πολύτεκνο ανέρχεται στα 18,80 ευρώ.
Οικονομικές λύσεις ισχύουν και για τις οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με κάρτες. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τις «οικογενειακές κάρτες» με τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με προνομιακές τιμές. Ενδεικτικά, τέσσερα άτομα (δύο ενήλικες με δύο ανήλικα παιδιά) μπορούν να επιλέξουν τις βραδινές αμαξοστοιχίες (600/601) για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα έναντι 75,30 ευρώ, αρκεί να έχουν κάνει την κράτηση έως και 72 ώρες νωρίτερα. Δύο ενήλικες, κάτοχοι «οικογενειακής κάρτας» μπορούν να ταξιδέψουν με το παραπάνω δρομολόγιο έναντι 63,90 ευρώ, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, ενώ τρία άτομα (δύο ενήλικες και ένα ανήλικο παιδί) θα μετακινηθούν με το τρένο από και προς τη Θεσσαλονίκη έναντι 62,80 ευρώ.
Yπάρχει πάντως και η επιλογή του αεροπλάνου, όπου οι τιμές σε κάποιες αεροπορικές εταιρίες (όπως η Rynair) ξεκινούν από 9,99 ευρώ. Η τιμή αφορά πάντως αρκετά περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

http://www.fpress.gr
Από κόσκινο θα περάσουν οι συμβάσεις περίπου 50.000 δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με Προεδρικά Διατάγματα. Σύμφωνα με όσα είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπάρξει επανέλεγχος νομιμότητας όχι μόνο για τους 35.000 συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου αλλά και για εκείνους που μονιμοποιήθηκαν επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη και Βάσως Παπανδρέου.
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το κλείσιμο 23 οργανισμών του Δημοσίου, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι εντοπιστούν ότι δεν διέθεταν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για το διορισμό ή λάμβαναν και επιδόματα ανεργίας θα απολύονται.
Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση του ΥΠΔΜ με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος έκανε το σχόλιο «σιγά τα ωά» αμφισβητώντας το δημοσιονομικό όφελος από τα λουκέτα και υποστηρίζοντας ότι με τις δημοσιεύσεις στο εθνικό τυπογραφείο έχουμε απώλεια εσόδων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 38 εκατ. ευρώ.
aftodioikisi.gr
Πρόσφατα το Business Insider δημοσίευσε ένα άρθρο μέσα από το οποίο «συστήνει» στους επισκέπτες του, τους επτά πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο.
Ανάμεσά τους και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, το οποίο σύμφωνα με το ηλεκτρονικό περιοδικό, αποτελεί πόλο έλξης τόσο για νεόνυμφους όσο και για έμπειρους ταξιδιώτες.
«Υπάρχουν ορισμένα μέρη στον κόσμο, όπου ο ρομαντισμός υπάρχει στον αέρα. Από μια κερασιά που θα ανθίσει στους καθαρούς δρόμους του Kyoto, μέχρι ένα αισθησιακό tango στο Μπουένος Άιρες…» αναφέρει στον πρόλογό του το Business Insider και συνεχίζει παραθέτοντας τους επτά πιο ρομαντικούς παγκοσμίως.
Το Bali της Ινδονησίας, η Brugge του Βελγίου, το Buenos Aires της Αργεντινής, το Charleston της Νότιας Καρολίνα, το Cinque Terre της Ιταλικής Ριβιέρας, το Fez στο Μαρόκο και τα νησιά των Κυκλάδων στη χώρα μας, είναι στη λίστα με τους πιο ρομαντικούς προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί.
«Δύσκολα θα βρείτε καλύτερα από τις Κυκλάδες ή τα Ελληνικά Νησιά. Τα γαλαζοπράσινα νερά των νησιών είναι ένα αξιοθέατο από μόνα τους και τα ρουστίκ βουνά, ο λαμπερός ήλιος και το νόστιμο φαγητό προσελκύουν πολλούς νεόνυμφους και έμπειρους ταξιδιώτες.
Το πιο διάσημο από τα νησιά, η Σαντορίνη, μπορεί να υπερηφανεύεται για το μαγευτικό της ηλιοβασίλεμα και τα λευκά πέτρινα σπιτάκια της. Η Νάξος, το μεγαλύτερο από τα νησιά, διαθέτει μεγάλες, αμμώδεις παραλίες και εκπληκτικές καταπράσινες κοιλάδες και φαράγγια
», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα, η γνωστή ιστοσελίδα.
echoes.gr
«Δεν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014» διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι ασκούνται τέτοιες πιέσεις απότ ην Τρόικα. Κατέστησε σαφές ότι θα απολυθούν όσοι από τους 45.000 υπαλλήλους του Δημοσίου αποδειχτεί από τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων ότι έχουν διοριστεί παράνομα.
Υπεραμύνθηκε του νόμου για το λουκέτο σε 23 φορείς του Δημοσίου λέγοντας: «Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς-σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας, αυτό δεν έγινε ποτέ, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι, γύρω στα 200 άτομα, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέω». Ανέφερε επίσης ότι οι 200 εργαζόμενοι που θα απολυθούν απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ενώ οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα.
Αναφερόμενος που στην κριτική που τού ασκείται, και από τον προκάτοχό Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική. Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, ποτέ δεν είπα ότι με ενα ν/σ θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας».
Τόνισε επίσης ότι ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
aftodioikisi.gr

Είτε πρόκειται να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ένα υπέροχο εστιατόριο, είτε στο σπίτι του καλού σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει κάτι να φορέσετε! Για εσάς που ακόμα δεν έχετε καταλήξει ή τίποτα δε σας εντυπωσιάζει στη ντουλάπα σας, ρίξτε μια ματιά στα outfits που σας προτείνουμε για να εμπνευστείτε.

Για ένα εντυπωσιακό look συνδυάστε ένα δερμάτινο στενό παντελόνι με ένα top σε ένα φωτεινό χρώμα. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα μαύρο μεσάτο σακάκι και ένα ζευγάρι μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες.
Εάν αναζητάτε κάτι απλό και χαριτωμένο τότε φορέστε ένα λευκό skinny jean με ένα peplum top σε ένα εντυπωσιακό χρώμα όπως το κοραλί, από πάνω μία oversized μάλλινη ζακέτα σε ένα ουδέτερο χρώμα και ολοκληρώστε το look σας με ένα ζευγάρι flat μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο.
Εάν ψάχνετε κάτι πιο σικάτο, τότε συνδυάστε ένα στενό mini φόρεμα σε ένα υπέροχο χρώμα όπως το μπλε κοβάλτιο με ένα ζευγάρι flats και ολοκληρώστε το look σας με ένα εντυπωσιακό κολιέ στο λαιμό σας κι ένα μεσάτο παλτό.
Εάν θέλετε να είσαστε sexy τότε θα πρέπει να φορέσετε ένα μαύρο εντυπωσιακό mini φόρεμα με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με το παλτό σας και ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια.
Τέλος, εάν ψάχνετε κάτι casual τότε συνδυάστε ένα leopard  κολάν με ένα απλό φούτερ και ολοκληρώστε το look σας με το δερμάτινο jacket σας, ένα ζευγάρι sneakers κι ένα φουλάρι στο λαιμό σας.
news.gr
Απόκρημνες κορυφές, βαθιές χαράδρες, αλπικά λιβάδια και πυκνά δάση, συνθέτουν αυτό το σπάνιο γλυπτό που ονομάζεται Όλυμπος.
Αντικρίζοντας το βουνό και τις κορυφές του αλλά κυρίως ανεβαίνοντας στον Όλυμπο, νιώθεις πως οι θεοί ποτέ δεν έφυγαν από τα παλάτια τους. Η μεγαλειώδης και μυστηριώδης ατμόσφαιρά του γέννησε θεούς, μούσες, πολιτισμούς.
Οι θεοί του Ολύμπου μαζί με όλους τους θρύλους ανύψωσαν την ανθρώπινη υπόσταση εκφράζοντας την ελευθερία, την αναζήτηση και την αισιοδοξία της Ελληνικής ψυχής.
Είτε πρόκειται για ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα ή ακόμα και για μύθους που κρατάνε χρόνια τώρα, ένα είναι σίγουρο. Ο Όλυμπος δεν αποτέλεσε τυχαία το σημαντικότερο μέρος της Ελλάδας και το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου. Οι νεραϊδότοποι, τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η μορφή του Δία, ταξιδεύουν την φαντασία και αποτελούν θέματα για δεκάδες μελέτες από φυσικούς, γεωλόγους και άλλους ερευνητές.
Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου που ονομάζεται «Το στεφάνι του Δία», θα αντικρίσει ένα μοναδικό φαινόμενο. Κάθε πρωί οι σκιές που δημιουργούνται από την ανατολή του ήλιου απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Ζεύς το δημιούργησε.
Συνεχίζοντας το ταξίδι στα μυστικά του Ολύμπου θα παρατηρήσουμε πως οι πυραμοειδές κορυφές του μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι πυραμίδες αυτές δημιουργήθηκαν σε τέλεια στρατηγικά σημεία από τους αρχαίους χρόνους, είτε από μια προηγμένη ανθρώπινη τεχνολογία είτε από τους Ολύμπιους θεούς στον πόλεμο κατά των τιτάνων. Οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους έχουν πλήρη ταύτιση με τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα, τις λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες». Άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι ακριβώς την ίδια γωνία μοιρών εκτός από τις 3 πυραμίδες του Ολύμπου, έχουν και οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!
Στην περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας, βρίσκεται η σπηλιά της Τσακαλόπετρας. Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής σαν κρησφύγετο από τους Τούρκους και αργότερα από τους Γερμανούς, ενώ υπήρξε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρίας. Το ισχυρό ηλεκτρικό και γεωμαγνητικό πεδίο που περιβάλει την σπηλιά αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επιστήμονες της NASA  διεξάγοντας δεκάδες έρευνες και πειράματα.
Στον ποταμό Μόρνο πολλοί είναι αυτοί πού έχουν γίνει μάρτυρες μυστήριων φαινομένων. Επισκέπτες αλλά  και κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν γυμνές κοπέλες να χορεύουν στο δάσος τραγουδώντας, με αποτέλεσμα να τις χαρακτηρίσουν ως Μούσες.
Το χωριό Σκοτεινά που συνορεύει με τον ποταμό Μόρνο κάποτε ήταν γεμάτο ζωή.
Κάποια περιστατικά που συνέβησαν προκάλεσαν τρόμο στο χωριό και ανάγκασαν τους κατοίκους του να το εγκαταλείψουν. Το παράξενο είναι ότι κανένας από τους πρώην κατοίκους δεν δέχτηκε να αναφέρει τον λόγο που εγκατέλειψαν την περιοχή.
Αυτό που διεγείρει όμως ακόμη περισσότερο την φαντασία και την περιέργεια ταυτόχρονα, είναι πως ύστερα από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι η πρώτη ύλη που δημιουργήθηκε από τη ρευστή μάζα της γης πριν από 145 εκατομμύρια χρόνια περίπου, είναι ο ασβεστολιθικός όγκος του Ολύμπου! Οι Άλπεις και τα Ιμαλάια δημιουργήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα…
Η μοναδικότητα του Ολύμπου είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στις έρευνες πάνω σε ιστορικά, γεωλογικά, ενεργειακά και εξωπραγματικά επίπεδα.
echoes.gr

Layana Resort and Spa, Ταϊλάνδη


Εκτός από το μοντέρνο ντεκόρ του, το πολυτελές Layana Resort and Spa, διαθέτει τζακούζι, ανοιχτή εξωτερική πισίνα και σάουνα. Τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και διαθέτουν δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ.
To θέρετρο έχει day spa, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών ομορφιάς και μασάζ. Για όσους επισκέπτες θέλουν να είναι σε φόρμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, διαθέτει χώρους άθλησης και ευεξίας. Το προσωπικό είναι διαθέσιμο όλη την ημέρα και μπορεί να σας συστήσει τα καλύτερα εστιατόρια και bar της περιοχής.
Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μίνι μπαρ, συνδρομητικά/δορυφορικά κανάλια και δωρεάν είδη προσωπικής περιποίησης. Τα λουτρά διαθέτουν πετσέτες μπάνιου, παντόφλες και πιστολάκι μαλλιών.
Το φιλικό προσωπικό στο τουριστικό γραφείο είναι πάντα πρόθυμο να σας βοηθήσει να οργανώσετε επισκέψεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
Info
Αξιολόγηση: 10
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

St. John's Terrace, Ρώμη


Αυτό το ρομαντικό bed & breakfast βρίσκεται σε απόσταση πέντε μόλις λεπτών με τα πόδια από τους σταθμούς San Giovanni και διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, αποθήκευση αποσκευών και ταράτσα. Επίσης, προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο.
Διαθέτει 6 μεγάλα δωμάτια με μοναδική διακόσμηση και άνετα κρεβάτια. Τις εντυπώσεις κλέβουν οι μπροκάρ ταπετσαρίες σε έντονα χρώματα.
Το αεροδρόμιο Rome Ciampino απέχει μόνο 20 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης είναι εύκολα προσβάσιμα.
Info
Αξιολόγηση: 10
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Four Seasons Hotel Istanbul At Sultanahmet, Κωνσταντινούπολη


Χτισμένο στην περιοχή Fatih, το ξενοδοχείο βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από την Αγία Σοφία, ενώ απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του τρένου Cankurtaran.Διαθέτει γυμναστήριο, κέντρο σπα και ευεξίας.
Το ξενοδοχείο έχει 24ωρη υπηρεσία υποδοχής, ασανσέρ και προσφέρει φύλαξη βρεφών /παιδιών. Υπάρχουν και γαμήλιες σουίτες για όσους επιζητούν επιπλέον πολυτέλεια και άνεση. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου συμπεριλαμβάνουν υπάλληλο υποδοχής, αποθήκευση αποσκευών και συνάλλαγμα.
Τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και μίνι μπαρ, καφετιέρα και συνδρομητική/δορυφορική τηλεόραση. Όλα τα μπάνια διαθέτουν είδη προσωπικής περιποίησης. Υπάρχουν, επίσης, διαθέσιμα επικοινωνούντα δωμάτια.
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει πρωινό, χαρίζοντας στους συνδαιτυμόνες μοναδικές γεύσεις. Εναλλακτικά, θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών εστιατορίων σε απόσταση λίγων μόνο λεπτών με τα πόδια. Οι επισκέπτες που θα βρίσκονται εκτός του καταλύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το ξενοδοχείο να τους ετοιμάσει μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο.
Το κατάλυμα αποτελεί την ιδανική βάση για τις περιηγήσεις σας στην πόλη και τα αξιοθέατα της.
Info
Αξιολόγηση: 10
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Βίλες Όναρ, Σαντορίνη


Με πανοραμική θέα στην μαγευτική Καλντέρα και το κέντρο της Οίας να απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια, το συγκρότημα Βίλες Όναρ παρέχει πολυτελή διαμονή σε σουίτες σχεδιασμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Οι λευκές βίλες, διακοσμημένες σε παλ τόνους για μοναδικές χαλαρές στιγμές διαθέτουν καθιστικό με δορυφορική τηλεόραση, ένα πλήρως εξοπλισμένο κουζινάκι και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Είναι κλιματιζόμενες και προσφέρουν τηλέφωνο και συσκευή αναπαραγωγής CD.
Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες της επιχείρησης περιλαμβάνουν γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων. To κατάλυμα, επίσης, προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο.
Απολαύστε σπιτικό πρωινό στην ιδιωτική βεράντα σας και την άψογη εξυπηρέτηση, που προλαβαίνει κάθε σας ανάγκη. Περιηγηθείτε στο νησί και ανακαλύψτε τις ομορφιές του και την διάχυτη ρομαντική ατμόσφαιρα, που πλανάται σε κάθε του γωνιά.
Info
Αξιολόγηση: 10
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Mina A' Salam at Madinat Jumeirah. Ντουμπάι


Με πανοραμική θέα στην παραλία, το ξενοδοχείο Mina A' Salam, διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν σύνδεση Wi-Fi, κέντρο ομορφιάς με σάουνα και μια υπέροχη εξωτερική πισίνα.
Αυτό το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο προσφέρει 24ωρη υπηρεσία δωματίου, δραστηριότητες και υπηρεσίες για παιδιά. Το κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης διαθέτει μεταξύ άλλων και ατμόλουτρο και ανοιχτή εξωτερική πισίνα.
Τα ρομαντικά δωμάτια έχουν συσκευή για καφέ/τσάι, δωρεάν είδη προσωπικής περιποίησης και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Εξοπλισμός σιδερώματος, εμφιαλωμένο νερό και ψυγείο υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Το μπάνιο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για την προσωπική σας περιποίηση.
Το θέρετρο διαθέτει το δικό του εστιατόριο, κατάλληλο για τους επισκέπτες που επιθυμούν να μην μετακινηθούν και να δειπνήσουν κάπου κοντά στο δωμάτιό τους. Προσφέρει, επίσης, μια μεγάλη ποικιλία πεντανόστιμων επιλογών για πρωινό.
To ξενοδοχείο απέχει λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Εμπορικό Κέντρο Ντουμπάι και το Διεθνές Οικονομικό Κέντρο.
Info
Αξιολόγηση: 9,9
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Hotel 41, Λονδίνο


Αυτό το σικ και καλαίσθητο ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Westminster, λίγα μόνο λεπτά από τα Ανάκτορα του Buckingham, το Θέατρο Victoria Palace και το Θέατρο Apollo Victoria.
Το Hotel 41 έχει προσφάτως ανακαινιστεί και διαθέτει 24ωρη υπηρεσία υποδοχής, φύλαξη βρεφών /παιδιών και υπάλληλο υποδοχής. Επίσης, προσφέρει καθαριστήριο και στεγνοκαθαριστήριο.
Τα καλά εξοπλισμένα δωμάτια περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο, τηλεόραση και συνδρομητικά/δορυφορικά κανάλια. Συσκευή για καφέ/τσάι, πιστολάκι μαλλιών και συσκευή αναπαραγωγής DVD υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο.
Όσοι προτιμούν να φάνε στο ξενοδοχείο μπορούν να επισκεφθούν το εστιατόριο, το οποίο σερβίρει πρωινό και δείπνο. Η υπηρεσία δωματίου είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, ενώ στη γύρω περιοχή θα βρείτε πολλές και διαφορετικές επιλογές για να γευματίσετε.
Όσοι σχεδιάζετε διάφορες εξορμήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να ζητήσετε να πάρετε μαζί σας πακεταρισμένο μεσημεριανό. Το αεροδρόμιο London Heathrow απέχει μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ μερικά από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Info
Αξιολόγηση: 9,8
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

The Peninsula, Νέα Υόρκη


Εκτός από τη μοντέρνα διακόσμησή του, το ξενοδοχείο The Peninsula διαθέτει εσωτερική πισίνα, κέντρο σπα και ευεξίας και σάουνα. Αυτό το φινετσάτο ξενοδοχείο απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MoMA).
Προσφέρει στους επισκέπτες του 24ωρη υπηρεσία υποδοχής και ταράτσα. Περιλαμβάνει ακόμα σαλόνι ομορφιάς, παιδική πισίνα και καφετέρια.
Προσφάτως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο διαθέτει 239 ευρύχωρα δωμάτια. Όλα τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και διαθέτουν εμφιαλωμένο νερό και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το διάσημο Central Park και την κοσμοπολίτικη Fifth Avenue.
Info
Αξιολόγηση: 9,4
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Shangri-La Hotel, Παρίσι


Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Passy, σας προσφέρει μια ξεκούραστη και ευχάριστη διαμονή διαθέτοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Χαλαρωτικά μασάζ και πολυτελείς θεραπείες ομορφιάς περιμένουν τους επισκέπτες στο day spa, ενώ η διαμονή σε ένα από τα δωμάτια θα σας μείνει αξέχαστη.
Διαθέτει 81 δωμάτια με κλιματισμό, ηχομονωμένα παράθυρα, εμφιαλωμένο νερό, εξοπλισμό σιδερώματος και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Όλα είναι εξοπλισμένα με θήκη ασφαλείας λάπτοπ και τηλέφωνο. Τα en-suite μπάνια περιλαμβάνουν μπουρνούζι και ντουζιέρα.
Ο κήπος αποτελεί, ίσως, το καλύτερο σημείο για να χαλαρώσετε. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι ανοιχτό για πρωινό, χαρίζοντας στους συνδαιτυμόνες ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι λίγα μόλις βήματα από το δωμάτιό τους.
Μετά από ένα απολαυστικό δείπνο, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν ένα δροσιστικό ποτό στο μοντέρνο lounge bar. Η υπηρεσία δωματίου είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο.
Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τον Πύργο του Άιφελ και 20 λεπτά από το Μουσείο du quai Branly, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρείτε και σταθμό του μετρό.
Info
Αξιολόγηση: 9,2
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Park Hyatt, Σίδνεϊ


Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής The Rocks και απέχει λίγα μόνο μέτρα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως η περίφημη Όπερα του Σίδνεϊ.
Το Park Hyatt Sydney είναι πολύ πρόσφατα ανακαινισμένο. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται κέντρο ομορφιάς, εξωτερική πισίνα σε μια μοναδική πλατφόρμα πάνω στη θάλασσα και πολυτελείς υπηρεσίες. Για την εξυπηρέτηση των πελατών, η ρεσεψιόν είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο.
Τα καλά εξοπλισμένα και μεγαλοπρεπή δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν δωρεάν είδη προσωπικής περιποίησης, συσκευή για καφέ/τσάι και συνδρομητικά/δορυφορικά κανάλια. Παρέχουν, επίσης, πιστολάκι μαλλιών, μίνι μπαρ και συσκευή αναπαραγωγής DVD. Το μπάνιο διαθέτει φωτιζόμενο καθρέφτης, ενώ περιλαμβάνονται ντουζιέρα, πολυτελή είδη προσωπικής υγιεινής και πετσέτες μπάνιου.
Στο εστιατόριο του σερβίρονται πιάτα αυστραλιανής κουζίνας, ενώ στο ξεκούραστο μπαρ μπορείτε να επιλέξετε από μια τεράστια ποικιλία ποτών. Η υπηρεσία δωματίου είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, ενώ στη γύρω περιοχή θα βρείτε πολλές και διαφορετικές επιλογές για να γευματίσετε.
Info
Αξιολόγηση: 9,2
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

AYANA Resort and Spa, Ινδονησία


Διαθέτοντας ιδιωτική παραλία και μια υπερπολυτελή πισίνα τύπου infinity, αυτό το θέρετρο στην πόλη Jimbaran, προσφέρει διαμονή 5 αστέρων και θέα στην παραλία και στην εξοχή. Τα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πρόσφατα ανακαινισμένο το AYANA Resort and Spa διαθέτει γήπεδο τένις, σάουνα και κέντρο σπα και ευεξίας. Οι εγκαταστάσεις του θερέτρου περιλαμβάνουν μίνι γκολφ, πισίνες και τούρκικο χαμάμ. Οι εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας συμπεριλαμβάνουν νεροτσουλήθρες και μασάζ.
Τα δωμάτια του θέρετρου προσφέρουν iPod, ψυγείο και μίνι μπαρ, καθώς και ντουζιέρα rain shower, είδη προσωπικής περιποίησης, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και εξοπλισμό για να φτιάξετε καφέ και τσάι.
Χαλαρώστε πίνοντας ένα καφέ ή πάρτε το πρωινό σας στην καφετέρια του θέρετρου. Αν επιλέξετε να γευματίσετε εντός, μην ξεχνάτε πως το εστιατόριο είναι ανοιχτό για πρωινό.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ngurah Rai απέχει μόνο 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το θέρετρο. Το προσωπικό στο τουριστικό γραφείο είναι πάντα πρόθυμο να σας βοηθήσει να οργανώσετε και να κάνετε κράτηση για tour και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
Info
Αξιολόγηση: 9,1
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ
Για κάποιους είναι μια εύκολη (σχετικά) υπόθεση, ενώ για τους περισσότερους είναι μια μάλλον βάρβαρη κατάσταση η οποία δύσκολα συνηθίζεται.
Ο λόγος για το πρωινό ξύπνημα. Για τη στιγμή εκείνη που ενώ κοιμάσαι και ονειρεύεσαι, χτυπά το ξυπνητήρι με σκοπό να σε… «ξεβολέψει» και να σε ρίξει στον αγώνα της καθημερινότητας.
Επώδυνη διαδικασία που όμως μπορεί να γίνει λίγο ευκολότερη εάν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε κάποια μικρά «μυστικά» τα οποία σίγουρα θα μας βοηθήσουν.
- Πίνουμε νερό πριν πάμε για ύπνο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το πρωί θα θέλουμε να σηκωθούμε για να επισκεφτούμε το μπάνιο. Όσο και αν νυστάζει κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην έμφυτη αυτή ανάγκη.
- Δεν κλείνουμε τα παντζούρια. Το πρώτο φως του ήλιου το πρωί και οι πρώτες αχτίδες βοηθούν στην παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό που αποτελεί φυσική πηγή ενέργειας. Ανοίγουμε τις κουρτίνες και αφήνουμε τον ήλιο να κάνει τη δουλειά του.
- Τρώμε πριν κοιμηθούμε. Από τους λόγους που νιώθουμε άκεφοι το πρωί είναι και το άδειο στομάχι. Φυσικά προτιμούμε ένα ελαφρύ γεύμα πριν πάμε για ύπνο που θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο ήρεμα και ποιοτικά.
- Προσοχή στον ήχο του ξυπνητηριού! Ένας «σκληρός» ήχος σίγουρα δεν είναι ο πιο κατάλληλος αφού θα μας αγχώσει πριν ακόμα σηκωθούμε από το κρεβάτι. Αντιθέτως ένας ευχάριστος ήχος θα μας δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα. Καλό επίσης είναι το ξυπνητήρι να βρίσκεται μακριά από το κρεβάτι, έτσι ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να σηκωθούμε για να το κλείσουμε.
- Λίγες πρωινές ασκήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να πιάσουμε τα βαράκια με το που θα ανοίξουμε τα μάτια μας. Ακόμη και ένας μικρός περίπατος θέτει σε λειτουργία τις απαραίτητες ενδορφίνες που βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσής μας.
-Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας πρωινό. Στην Ελλάδα μπορεί να αρκούμαστε σε ένα φλιτζάνι καφέ, όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ένα καλό πρωινό θα μας χαρίσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.
-Χαμογελάμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα χαμόγελο, ειδικά τη στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Χαμογελάμε και λέμε καλημέρα στη νέα μέρα.
σ.σ: βάζουμε Echoes.gr NetRadio ...αν δεν έχουμε κοιμηθεί με αυτό! Είναι δοκιμασμένο στους περισσότερους από εσάς με εξαίσια αποτελέσματα για ένα ήρεμο και ευχάριστο ξύπνημα :)
echoes.gr
Λένε ότι ο έρωτας είναι σαν εθισμός και σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Όταν κανείς είναι ερωτευμένος εκλύονται νευροδιαβιβαστές "χαράς και ευτυχίας" στον οργανισμό, που η επίδρασή τους σε αυτόν είναι τόσο εθιστική, όσο και ορισμένων ουσιών.
Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας, όταν… δε μπορείτε να βγάλετε από αυτόν το "άλλο σας μισό".
Στην αρχή...
Οι "πεταλούδες" που νιώθει κανείς στο στομάχι του όταν γνωρίζει για πρώτη φορά κάποιον είναι στην ουσία… η ντοπαμίνη, που αρχίζει να κατακλύζει τον οργανισμό του.
Αυτή ευθύνεται για την αίσθηση συγκίνησης, ανατριχίλας και ενθουσιασμού που νιώθετε όταν αντικρίζετε εκείνον που "σας έχει κλέψει την καρδιά", κάνοντάς σας να μη θέλετε να λείψετε στιγμή από το πλευρό του.
Μια νευροτροφίνη, που ονομάζεται αυξητικός παράγοντας των νεύρων, συνοδεύει όλη αυτήν την ευφορία και αυξάνει στη συναισθηματική εξάρτηση που νιώθετε.
Τέλος, τα επίπεδα της σεροτονίνης πέφτουν. Αυτό το "χημικό κοκτέιλ" κάνει τα ζευγάρια να "ξετρελαίνονται". Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες οι συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών μέσα στους εγκεφάλους των ερωτευμένων παρόμοιες με εκείνες στα άτομα που πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.
Είναι αγάπη ή πάθος;
Ο έρωτας καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου, το μεταιχμιακό σύστημα. Το πάθος, από την άλλη, ελέγχεται από το ενδοκρινικό σύστημα.
Τμήματα του υποθαλάμου προετοιμάζουν το σώμα για το σεξ, ενώ οι στεροειδείς ορμόνες ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία. Μη βιαστείτε ωστόσο να χαρακτηρίσετε το πάθος ως ένα πρωτόγονο σαρκικό ένστικτο.
Όταν κανείς νιώθει έντονο πάθος και σφοδρή επιθυμία για κάποιον, ο εγκέφαλός του λειτουργεί υποσυνείδητα και φαίνεται ότι
Σύμφωνα με μια μελέτη όταν κανείς νιώθει έλξη για κάποιον άλλο, ενεργοποιείται το τμήμα του εγκεφάλου που παίζει ρόλο στην κατανόηση της εικόνας του ίδιου του ατόμου.
Όσο προχωράει η σχέση…
Όσο προχωρά η σχέση οι ερωτευμένοι εμφανίζουν σημάδια εξασθένησης της "εμμονής" τους. Τότε, ξεκινά η φάση του "δεσίματος". Παράγεται περισσότερη σεροτονίνη, και μέσα σε ένα χρόνο τα επίπεδα του αυξητικού παράγοντα των νεύρων έχει επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Αρχίζετε να νιώθετε λιγότερο ενθουσιασμό, όμως η αύξηση στα επίπεδα της σεροτονίνης βοηθά στην ενίσχυση τους αισθήματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Η οξυτοκίνη –η ορμόνη που κατακλύζει τον οργανισμό σας κατά τη διάρκεια ενός οργασμού- βοηθά ακόμη περισσότερο στη συγκράτηση της εμμονής, προσδίδοντας μια αίσθηση σταθερότητας.
Μετά από μερικά χρόνια…
Όσο περισσότερο διαρκεί μια σχέση, τόσο λιγότερη ντοπαμίνη εκλύεται. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι "πεθαίνει" και ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο ζευγάρι.
Στην πραγματικότητα, ένα μόριο που ονομάζεται CRF (corticotrophin-releasing factor) βοηθά στη… συνέχιση της σχέσης. Το CRF εκλύεται όταν τα ζευγάρια μένουν για κάποιο καιρό χωριστά, δημιουργώντας μια δυσάρεστη αίσθηση, που κάνει τον έναν να λείπει στον άλλον. Στους άντρες αυξάνεται η βασοπρεσίνη, η οποία συνδέεται με την εδαφική συμπεριφορά, και αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί, στις υγιείς σχέσεις, οι άντρες είναι πιστοί και θέλουν να προστατεύουν το ταίρι τους (ενώ στις μη υγιείς σχέσεις είναι κτητικοί).
Τα πλεονεκτήματα του να είσαι ερωτευμένος
Όταν κανείς είναι ερωτευμένος σκέφτεται πιο έξυπνα και πιο γρήγορα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο έρωτας ενεργοποιεί το σύστημα της ντοπαμίνης, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες
news.gr
Προ των Πυλών της νέας τουριστικής σεζόν, η Marketing Greece ενισχύει την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με το παγκόσμιο λανσάρισμα του discovergreece.com.

Ο επισκέπτης του εν λόγω website έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τους ελληνικούς προορισμούς και να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν κόσμο εικόνων και πληροφοριών για πάνω από 120 τουριστικούς προορισμούς και πάνω από 30 θεματικές ενότητες.

Μέσα από τις σελίδες του discovergreece.com η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ένα σύνολο μοναδικών εμπειριών που ξεδιπλώνεται στον επισκέπτη μέσα από 60 videos, πάνω από 3.000 φωτογραφίες και 130.000 λέξεις περιεχομένου σε πέντε γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά σήμερα και πολύ σύντομα στα γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά) και τον καλεί να σχεδιάσει το ταξίδι του εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα.

http://www.seleo.gr

Σαν σήμερα, το 1898, πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γεωργίου Α'.

1349 - 2.000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.

1477 - Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο.

1824 - Στάση των αντικυβερνητικών στην Τριπολιτσά, κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Διχασμού στην Επανάσταση. Νεκροί και από τις δύο πλευρές.

1896 - Ο δημοσιογράφος Τέοντορ Χερτζλ δημοσιεύει το μανιφέστο Der Judenstaat (Το κράτος των Εβραίων), σηματοδοτώντας την εμφάνιση του σιωνισμού.

1898 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γεωργίου Α' στην περιοχή του Αναλάτου (σημερινός Άγιο Σώστη).

1924 - Η εταιρεία Computing Tabulating Recording Corporation (CTR) μετονομάζεται σε International Business Machines Corporation (IBM).

http://www.enikos.gr 
Μέχρι τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για μεταδημότευση.

Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα μπορούν οι εκλογείς να υποβάλλουν αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές του Μαϊου, ενώ την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε μεταδημότευση.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το θέμα των ετεροδημοτών, καθώς η ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών δημιουργεί σύγχυση.

Έτσι, το υπουργείο τονίζει ότι, βάσει του άρθρου 95 της Εκλογικής Νομοθεσίας, οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα στον τόπο διαμονής τους, όμως όχι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, οι ετεροδημότες εκλογείς ψηφίζουν για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.

Όσοι από τους ετεροδημότες εκλογείς επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής και στις ευρωεκλογές, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.

Σημειώνεται ότι εάν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, αφού σ΄ αυτούς θα υπάρχει πριν από το όνομά τους η ένδειξη “Ε”.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι οι ένστολοι μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τόπο που διαμένουν ή υπηρετούν αντίστοιχα (για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής).

Οι παραπάνω εκλογείς οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως στους Προϊσταμένους ή τους Διοικητές τους την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, έως και την μεθεπόμενη ημέρα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Όλοι οι παραπάνω εκλογείς, στους οποίους χορηγείται σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, διαγράφονται με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων ή διοικητών τους από τις ειδικές εκλογικές καταστάσεις.
Οι ένστολοι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις.

http://peiraxtiri.gr

Στην Αθήνα φτάνει το μεσημέρι η αυτοκινητοπομπή των σχολικών φυλάκων κατά της διαθεσιμότητας, η οποία ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη, περνώντας από πολλές πόλεις της χώρας.
Το «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής», όπως ονομάζεται, αναμένεται να φτάσει στις 13:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Καρόλου 24).
Από εκεί θα αρχίσει μηχανοκίνητη πορεία με πρώτο σταθμό την Πλατεία Κλαυθμώνος, σημείο που έχει οριστεί ως κέντρο αγώνα των σχολικών φυλάκων, και τελικό προορισμό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί κατάργηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, καθώς και επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία τους.
Το Μάρτιο εκπνέει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και πολλοί από τους σχολικούς φύλακες θα απολυθούν. Οι διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι θολές και δεν τους καθησυχάζουν.
aftodioikisi.gr
Οι τράπεζες καλούνται να στείλουν στην εφορία τουςτόκους που εισπράξαμε από το πρώτο ευρώ. Τους λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπο πάνω από 100.000 ευρώ αλλά και όλες τιςκαταθέσεις στις οποίες παρατηρήθηκαν αναλήψεις και καταθέσεις άνω των 50.000 ευρώ αθροιστικά. Και να ήταν μόνον αυτό. Τα πάντα φακελώνονται με απόφαση Θεοχάρη. Μέχρι και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.  


 Οι εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας πρέπει να στείλουν τους λογαριασμούς μας, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το ίδιο. Η ΕΥΔΑΠ επίσης, το ίδιο ίδιο και η ΔΕΗ. Προσθέστε και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τιςασφαλιστικές εταιρείες και θα καταλάβετε τον όγκο των δεδομένων που ζητά να μαζέψει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος Μαρτίου. Τι θα τα κάνει; Ελέγχους. Ελπίζουμε τα συστήματα του Taxis να είναι ασφαλή και να μην υπάρξουν κρούσματα διαρροής δεδομένων αντίστοιχα με αυτά που κατέγραψε προ καιρού η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

http://www.fpress.gr 
Τις περισσότερες φορές ένας πονοκέφαλος, είναι απλά ένας… πονοκέφαλος, που μπορεί να έχει προκληθεί από πολλούς παράγοντες.

Άλλες φορές πάλι, ίσως είναι μία σοβαρή προειδοποίηση, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι φαινομενικά «αθώα» συμπτώματα που θα πρέπει να σας «κινητοποιήσουν»!

Συχνός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί

Ίσως πρόκειται για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρτηριακό αυτό εξόγκωμα εμφανίζεται στο 5% των ανθρώπων και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, σε σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται η διαφυγή του αίματος να πλημμυρίσει τον περιβάλλοντα ιστό, προκαλώντας διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Έντονος οξύς πόνος όταν τα δόντια αγγίξουν κάτι παγωμένο

Το πιθανότερο είναι το νεύρο του δοντιού να έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα βακτήρια του στόματος είναι δυνατόν να μολύνουν όχι μόνο το νεύρο, αλλά και το υπόλοιπο σώμα.

Έντονος πόνος στη δεξιά πλευρά του σώματος

Όταν συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό, θα μπορούσε να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Μία άλλη περίπτωση είναι να πρόκειται για μια κύστη στις ωοθήκες.

Συνήθως αυτές εξαφανίζονται από μόνες τους, αλλά καλό θα ήταν και στις δύο περιπτώσεις να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Πίεση ή κάψιμο στο στήθος

Αν επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως είναι ένδειξη καρδιολογικού προβλήματος. Τα συμπτώματα τείνουν να είναι λιγότερο σοβαρά στις γυναίκες παρά στους άνδρες, έτσι ώστε μπορεί μία γυναίκα να παρερμηνεύσει εύκολα την όποια πίεση.

«Αίσθημα» κενού ή φουσκώματος στο στομάχι

Στην περίπτωση των γυναικών ενδεχομένως να υποκρύπτει καρκίνο των ωοθηκών.

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι τόσο κοινός όσο του μαστού ή του πνεύμονα, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό ή αν δεν έχετε υπάρξει ποτέ έγκυος.

Κάψιμο στα πόδια

Ίσως πάσχετε από φλεβική θρόμβωση. Οι καπνιστές και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Καλό θα είναι να αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή, καθώς ο θρόμβος μπορεί να «ταξιδέψει» μέσα στις φλέβες σας μέχρι τους πνεύμονές και να διακόψει την παροχή οξυγόνου στον οργανισμό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!