Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

 Οι πλούσιοι άνθρωποιθέλουν πάντα να ξοδεύουν τα χρήματα τους άσκοπα. Αλήθεια, τι άλλο μπορεί να θέλουν αν έχουν ήδη ένα διαμέρισμα, βίλα, γιοτ, ιδιωτικό νησί; Η ιστοσελίδα toiletpaper.com  έχει δημιουργήσει ένα χαρτί τουαλέτας από χρυσό αξίας.....

Αναπτύσσεται από κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία και θα ονομάζεται «Σπούτνικ»

Μια νέα μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης αναπτύσσει στη Ρωσία, η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Rostelecom. Η νέα μηχανή θα ανταγωνιστεί τόσο την Yandex που κυριαρχεί στην τοπική αγορά, όσο και την Google.

Ο νέος ιστότοπος θα γίνει διαθέσιμος το πρώτο τρίμηνο του 2014 και θα ονομάζεται ονομασία «Σπούτνικ», όπως ανέφερε η εφημερίδα Vedomosti.

Το όνομα της μηχανής αναζήτησης προέρχεται από τον πρώτο δορυφόρο που εκτοξεύθηκε στο διάστημα το 1957.

Η ανάπτυξη της μηχανής θα κοστίσει 20 εκατ. δολάρια και θα αποτελεί την αρχική σελίδα περιήγησης στο διαδίκτυο στους κρατικούς οργανισμούς της χώρας, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η μηχανή αναζήτησης Yandex κατέχει μερίδιο της τάξης του 62% στη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti, η κίνηση της Rostelecom στοχεύει στην αύξηση του κυβερνητικού ελέγχου στο χώρο του διαδικτύου.

Ήδη, κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση έχει εκδώσει μια «μαύρη λίστα» με ιστοσελίδες στις οποίες απαγορεύεται η πρόσβαση. 
 
 
 
Η διαδρομή του σπερματοζωάριου μέχρι το ωάριο αντιστοιχει στο ταξίδι.....
Αυτό το κόλπο είναι  πολύ χρήσιμο!
Τρελάνετε τη μηχανή αναζήτησης της google! Δείτε πως…
Αν θέλετε να “χαζέψετε” την αναζήτηση της google, δοκιμάστε τα εξής τρικ και θα πάθετε πλάκα…
Ας ξεκινήσουμε!
1) Πηγαίνετε στο www.google.gr και γράψτε τη λέξη tilt και παρατηρήστε τι θα συμβεί!
Η αναζήτηση και τα αποτελέσματα θα στραβώσουν, δοκιμάστε το!
2) Στην αναζήτηση της google πάλι γράψτε:
Do a Barrel Roll
και θα δείτε ότι θα… φέρουν όλα μία κατρακύλα!
3) Εν συνεχεία γράψτε:
Zerg Rush
και παρατηρήστε το χαμό στην οθόνη σας!
4) Τώρα, ξαναπηγαίντε στο www.google.gr και γράψτε το εξής:
find chuck norris
και πατήστε I’m feeling lucky…
και ιδού τα αποτελέσματα…
5) Ξαναπάμε στο www.google.gr και γράφουμε:
google gravity
και πατάμε πάλι το I’m feeling lucky.
Και βουαλά! Μόλις κάνατε το google… μαντάρα!!
6) Πάμε πάλι στο www.google.gr και γράφουμε:
google underwater
και πατάμε πάλι το I’m feeling lucky…
…και έχουμε ένα πλεούμενο google!!!
7) Τέλος, ξαναπάμε στο www.google.gr και γράφουμε το google με αναγραμματισμό, δηλαδή:
elgoog
και για ακόμη μία φορά, ξαναπατάμε το I’m feeling lucky…
…και βλέπουμε την google να φαίνεται σαν… να ’χει δει τα ραδίκια ανάποδα!
Αν δεν καταλάβατε, τα 4-5-6-7 δεν είναι της google αλλά κάποιων τρίτων που επινόησαν αυτές τις έξυπνες “πατέντες” – τρικ.
Απλά το κουμπί I’m feeling lucky ουσιαστικά μας πηγαίνει αυτόματα στο πρώτο αποτέλεσμα.
Δείτε σχετικό βίντεο παρακάτω:
Ένας καλόκαρδος μάγος βγαίνει στους δρόμους της Γιούτα και ψάχνει να βρει ανθρώπους για να βοηθήσει.
 
Τους πλησιάζει κρατώντας ένα δολάριο, το οποίο μετατρέπει σε νόμισμα των 100 δολαρίων, απλά με ένα τρικ...
 
 “Από τότε που μπήκα στον κόσμο της μαγείας, ήθελα να μάθω τα τρικ που μπορούν να σου δώσουν χρήματα” λέει ο μάγος “θεώρησα ότι θα ήταν καλό να να βγω στο δρόμο και με τρικς να δίνω λεφτά σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, ενώ ταυτόχρονα το τραβάω σε βίντεο”.
Το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχει περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες, μέσα σε μόλις λίγες μέρες.
“Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο βίντεο ήταν απλά ευγνώμονες Φυσικά πριν ξεκινήσουμε το τρικ και την κινηματογράφησή του, κάναμε μία μικρή έρευνα για το αν πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί χρειαζόντουσαν τα χρήματα” συμπλήρωσε ο μάγος.
Ωστόσο, όπως παρατήρησαν αρκετοί από αυτούς που είδαν το βίντεο, κάποιοι από τους ανθρώπους που δέχθηκαν τα χρήματα, φόραγαν ακριβά κοσμήματα.
 



Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους προκαλεί η ένταξη στη διαθεσιμότητα και η ουσιαστική απόλυση δεκάδων εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Η κατάργηση των θέσεων των τραπεζοκόμων και των καθαριστριών δημιουργεί σημαντικά κενά, καθώς η πλειονότητα των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ, σε όλη τη χώρα, μένει χωρίς το βοηθητικό προσωπικό που είναι απολύτως απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Το κενό τόσο των τραπεζοκόμων όσο των καθαριστριών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς, με δεδομένο ότι σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή τους και τις συνθήκες υγιεινής των κτιρίων.

Οι ευθύνες που είχαν οι τραπεζοκόμοι, καθώς και η ευθύνη για την καθαριότητα των χώρων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετακυλήσει στο παιδαγωγικό προσωπικό. Παράλληλα και το παιδαγωγικό προσωπικό υπολείπεται σε αριθμό σε σχέση με τις κτιριακές δυνατότητες των σταθμών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μικρά παιδιά να μένουν εκτός των παιδικών σταθμών.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με ερώτησή του και ζητά να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών, χωρίς να επηρεαστούν τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους, να επιστρέψουν άμεσα στους παιδικούς σταθμούς οι εργαζόμενοι που βγήκαν στη διαθεσιμότητα με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενώ ζητά και την πρόσληψη παιδαγωγών.

http://egnatiapost.gr 
Δείτε απίθανες πληροφορίες και εικόνες με πραγματικά γεγονότα και θεωρίες!
Τα σοκαριστικά πλάνα κατέγραψε με κρυφή κάμερα η PETA

Είστε από αυτούς, τους λίγους μάλλον στην Ελλάδα, που σας αρέσει ο αστακός; Δείτε το παρακάτω video που κατέγραψε η PETA, από το εργοστάσιο προετοιμασίας Αστακών της Λιντα Μπιν και παρουσιάζει ανατριχιαστικά στιγμιότυπα από τον ακρωτηριασμό των ζωντανών αστακών και καβουριών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Ροκλαντ.

Δεν θα θέλαμε να σας κόψουμε την όρεξη, αλλά οι εικόνες του βασανισμού των αστακών είναι σοκαριστικές...



Ένας 37χρονος καταδικασμένος σε θάνατο στο Ιράν επιβίωσε κατά την εκτέλεσή του και τώρα νοσηλεύεται προκειμένου να αναρρώσει ώστε να… εκτελεστεί ξανά.
Ο λόγος για τον Αλί Ρέζα Μ. που «εκτελέστηκε» την προηγούμενη Τετάρτη δια απαγχονισμού στη φυλακή Μποζνούρντ του Ιράν.
Μετά από 12 λεπτά στην κρεμάλα, θεωρήθηκε νεκρός και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της φυλακής.
Όταν τα μέλη της οικογένειάς του αναζήτησαν το πτώμα του την επόμενη ημέρα, διαπίστωσαν ότι ανέπνεε ακόμα και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
«Μόλις μας ειδοποίησαν ότι εκτελέστηκε πήγαμε να περισυλλέξουμε το πτώμα του για να προετοιμάσουμε την κηδεία του» είπε ένας συγγενής του.
«Όταν φτάσαμε στο νεκροτομείο τον βρήκαμε ζωντανό, γεγονός που έκανε πολύ χαρούμενες τις δύο κόρες του» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ωστόσο, όταν ενημερώθηκαν οι φύλακες ότι ο Αλί Ρέζα Μ. είναι ακόμη ζωντανός, τοποθέτησαν φρουρό έξω από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται εν αναμονή της δεύτερης εκτέλεσής του.
«Του επιβλήθηκε η θανατική ποινή και θα εκτελεστεί μόλις αναρρώσει» τόνισε μέλος του δικαστικού σώματος.
Φέτος, έχουν εκτελεστεί περίπου 560 άνθρωποι στο Ιράν. Από τον Ιούνιο, που ανέβηκε στην εξουσία ο Χασάν Ροχανί, έχουν εκτελεστεί συνολικά 200 άτομα.
Το Ιράν έχει το υψηλότερο ποσοστό εκτελέσεων κρατουμένων ανά κάτοικο παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, στη χώρα θανατώνονται περισσότεροι άνθρωποι από οπουδήποτε αλλού στην υφήλιο, με εξαίρεση την Κίνα.
Αναδημοσίευση από euronews.com
Μία κατεστραμμένη αρχαία πόλη του ελληνικού κόσμου αποκτά και πάλι ζωή με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Επιστήμονες από τη Βρετανία κατάφεραν να απεικονίσουν με απόλυτο ρεαλισμό μία βυθισμένη αρχαία πόλη που παρουσιάζεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, στο Νότιο Αιγαίο σε τρισδιάστατο χάρτη.
Χρησιμοποιώντας τον πιο εξελιγμένο υποβρύχιο εξοπλισμό και ένα λογισμικό ανασύνθεσης της τοποθεσίας, αρχαιολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη χαρτογράφηση και ψηφιακή αναδημιουργία ενός λιμανιού της εποχής του χαλκού που είχε καταποντιστεί πριν από 3000 χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια βυθισμένη πόλη απεικονίζεται πλήρως σε χάρτη 3D.
Ολόκληρη η πόλη καλύπτει 20 στρέμματα και έχει απεικονιστεί με πολύ υψηλή ανάλυση, με περιθώριο σφάλματος μικρότερο από τρία εκατοστά. Η έρευνα πραγματοποιείται από την αρχαιολογική ομάδα του Πανεπιστημίου του Nottingham της Μ. Βρετανίας και αποτέλεσε το θέμα μίας σειράς δύο ειδικών ντοκιμαντέρ του BBC.
Το αρχικό όνομα και πολιτικό καθεστώς της περιοχής αποτελεί ένα μυστήριο. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ήκμασε μεταξύ του 2000 και του 1100 π.Χ., φτάνοντας στην ακμή της το 1700 με 1500 π.Χ., και ότι εγκαταλείφθηκε περίπου έναν αιώνα πριν από το τέλος της χιλιετίας. Είναι πιθανό ότι, στο αποκορύφωμά της, η πόλη ήταν ένα εμπορικό ή πολιτικό κέντρο του αρχαίου Μινωικού πολιτισμού που ήκμασε στο νησί της Κρήτης στην πατρίδα μας.
Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η πόλη πιθανώς λειτουργούσε ως ένα σημαντικό λιμάνι του Μυκηναϊκού πολιτισμού ή μπορεί να ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του Βασιλείου της Λακωνίας κατά τη Μυκηναϊκή εποχή. Η περιοχή σχετίζεται, επίσης, με την ομηρική ιστορία του Βασιλιά Μενέλαου και της ωραίας Ελένης που προκάλεσε τον Τρωικό Πόλεμο. Ολόκληρη η πόλη βρέθηκε τέσσερα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Αιγαίου, έξω από τις ακτές της χερσονήσου της ανατολικής Πελοποννήσου της πατρίδας μας. Τη βύθισή της προκάλεσαν τα κύματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σειράς σεισμών που προκλήθηκαν στην περιοχή.
«Το να ερευνεί κανείς αυτή την πόλη ήταν μια μοναδική διαδικασία. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στη γη όπου, ως αρχαιολόγος της θάλασσας, μπόρεσα κυριολεκτικά να κολυμπήσω κατά μήκος ενός δρόμου της καταποντισμένης αρχαίας πόλης και να κοιτάξω μέσα σε ένα βυθισμένο τάφο», δήλωσε ο Δρ. Χέντερσον. «Οι λεπτομερείς πληροφορίες που καταφέραμε να πάρουμε από την έρευνά μας έδωσαν μία άνευ προηγουμένου λεπτομερή εικόνα του πώς έμοιαζε μια μυκηναϊκή πόλη του ελληνικού κόσμου στην Εποχή του Χαλκού», συμπλήρωσε.
Ελληνικό περιοδικό Artion magazine, τεύχος 8
Αναδημοσίευση από www.artionrate.com
Δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις υπόσχονται φέτος οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», το τμήμα που παρουσιάζει τις πιο πρωτοποριακές φωνές του ανεξάρτητου παγκόσμιου σινεμά. Διακεκριμένοι δημιουργοί υπογράφουν ορισμένες από τις πιο αξιόλογες ταινίες που θα προβληθούν στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους, ο Ρομάν Πολάνσκι, που επιστρέφει με ένα ερωτικό παιχνίδι για δυο πρόσωπα, ο αιχμηρά πολιτικός Μοχάμαντ Ρασούλοφ ο σπουδαίος εκπρόσωπος του σύγχρονου ιαπωνικού σινεμά Χιροκάζου Κόρε Έντα, ο καυστικός μυθοπλάστης Ούλριχ Ζάιντλ, ο πολυβραβευμένος Πάβελ Παβλικόφσκι, η Κέλι Ράιχαρτ απ' τις πιο οξυδερκείς φωνές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά, ο προκλητικός Ξαβιέ Ντολάν και η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι σε άλλη μια βαθιά προσωπική ταινία.

Παράλληλα, μια νέα ενότητα με τίτλο «Currents» /«Ρεύματα» εγκαινιάζεται στο τμήμα με ταινίες πειραματικού ύφους οι οποίες αφηγούνται γνώριμες ιστορίες με ριζοσπαστικό τρόπο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η βραβευμένη κομεντί Χανκ και Άσα του Τζέιμς Ε. Νταφ, το μοντέρνο βωβό φιλμ Η φωνή των άφωνων του Μαξιμόν Μόνιχαν, αλλά και το μυστικιστικό Ένα ξόρκι για να διώξεις το σκοτάδι των Μπεν Ράσελ και Μπεν Ρίβερς.

Φέτος οι ταινίες των «Ανοιχτών Οριζόντων» προσεγγίζουν ένα ευρύ θεματικό πεδίο με αφηγηματική οικονομία και διεισδυτική ματιά. Στις Ειδικές Προβολές θα παρουσιαστεί η νέα δουλειά του Ρόμαν Πολάνσκι με τίτλο Η Αφροδίτη με τη γούνα. Διασκευάζοντας το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Ιβ, ο πολωνός σκηνοθέτης ενορχηστρώνει με μαεστρία τα σεξουαλικά παιχνίδια υποταγής και δύναμης ανάμεσα σε μια ηθοποιό κι έναν σκηνοθέτη, τους οποίους υποδύονται αντίστοιχα οι Εμμανουέλ Σενιέ και Ματιέ Αμαλρίκ.

Ορμώμενος από τις προσωπικές του αναζητήσεις ως πατέρας, ο Χιροκάζου Κόρε-Έντα υπογράφει το οικογενειακό δράμα Πατέρας και γιος (βραβείο κριτικής επιτροπής και βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής-Ειδική Μνεία στο φεστιβάλ των Καννών). Στο επίκεντρο αυτής της βαθιά συναισθηματικής ιστορίας βρίσκονται οι πατριάρχες δύο οικογενειών που ανακαλύπτουν ότι, εξαιτίας ενός λάθους, μεγαλώνουν ο ένας τον γιο του άλλου.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα κινείται το πολιτικό θρίλερ Τα χειρόγραφα δεν καίγονται του Μοχάμαντ Ρασούλοφ (βραβείο FIPRESCI στο φετινό φεστιβάλ των Καννών). Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία καυτηριάζει τις διώξεις, τη λογοκρισία και τις πρακτικές καταστολής καλλιτεχνών και διανοουμένων από το ιρανικό καθεστώς, μέσα από την ιστορία ενός συγγραφέα, τα απομνημονεύματα του οποίου πρέπει να καταστραφούν πάση θυσία. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα, καθώς και ο ίδιος ο Ρασούλοφ εξακολουθεί να τελεί υπό απαγόρευση της σκηνοθετικής του δραστηριότητας και εξόδου από τη χώρα.

Στα τραύματα της δικής του πατρίδας εστιάζει ο Πάβελ Παβλικόφσκι στο ασπρόμαυρο δράμα Ida (βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ του Τορόντο), αναμοχλεύοντας το παρελθόν της Πολωνίας. Ηρωίδα του, μια νεαρή καλόγρια αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό οικογενειακό μυστικό που καλά κρατεί από την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Με τη σειρά του, στην ταινία Παράδεισος της Ελπίδας, που ολοκληρώνει ιδανικά την τριλογία του Παραδείσου, ο Ούλριχ Ζάιντλ διεισδύει στα άδυτα της εφηβικής σεξουαλικότητας και ιντριγκάρει τα όρια του θεατή, μέσα από το γνώριμο ακραίο στυλ του.

H Κέλι Ράιχαρτ στο πολιτικά φορτισμένο θρίλερ Κινήσεις στο σκοτάδι διατυπώνει ερωτήματα περί ηθικής και κοινωνικής επανάστασης, με επίκεντρο μια ομάδα οικολογικών ακτιβιστών οι οποίοι, έπειτα από μια εξτρεμιστική πράξη, δεν βγαίνουν αλώβητοι, όπως αρχικά νόμιζαν. Στους κεντρικούς ρόλους οι Τζέσε Άιζενμπεργκ, Ντακότα Φάνινγκ και Πίτερ Σκάρσγκαρντ.

Στο ημιαυτοβιογραφικό Ένας πύργος στην Ιταλία, η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι μιλά για τον έρωτα και το θάνατο, σκιαγραφώντας το τέλος εποχής για μια μεγαλοαστική ιταλική οικογένεια που βλέπει τα προνόμιά της να χάνονται. Από την πλευρά του, ο Ξαβιέ Ντολάν παραδίδει την πιο ώριμη ως τώρα ταινία του, το Tom At the Farm, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρντ, ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση και σεξουαλικότητα. Την κινηματογραφική του επανεμφάνιση κάνει και ο τσέχος σκηνοθέτης Γιαν Χρέμπεϊκ (γνωστός από τα φιλμ Παιχνίδια διχασμού και εγκυμοσύνης και Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια) με την ταινία Μήνας του μέλιτος, όπου ένας απρόσκλητος καλεσμένος διαταράσσει τη φαινομενική γαλήνη στο γάμο ενός ζευγαριού, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Με σημαντικά βραβεία από μεγάλα διεθνή φεστιβάλ φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ταινίες που προκάλεσαν αίσθηση. Ανάμεσά τους, τα φιλμ Η Βικ + η Φλο είδαν μια αρκούδα του Ντενί Κοτέ (βραβείο Alfred Bauer στο φεστιβάλ Βερολίνου), Αγόρια απ' τα ανατολικά του Ρομπέν Καμπιγιό (βραβείο Οριζόντων στο φεστιβάλ Βενετίας) και Όταν σε είδα της Ανμαρί Τζασίρ (βραβείο του τμήματος Works in Progress της Αγοράς του 52ου ΦΚΘ, βραβείο NETPAC στο φεστιβάλ Βερολίνου). Στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» συναντάμε και δύο ταινίες που αποτελούν τις επίσημες προτάσεις των χωρών τους για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας: Πρόκειται για τα φιλμ Το μεγάλο τετράδιο του Γιάνος Σας (Ουγγαρία) και Ο σκύλος μου ο Κίλερ της Μίρα Φορνάι (Σλοβακία).

Στο περιθώριο της κοινωνίας και σε ακραίες ανθρώπινες καταστάσεις διεισδύουν τρεις ταινίες του τμήματος. Στα άδυτα του υπόκοσμου εστιάζουν το Βορειοδυτικά του Μίκαελ Νόερ και το Σάλβο των Αντόνιο Πιάτσα και Φάμπιο Γκρασαντόνια. Παράλληλα, στο ντοκιμαντέρ Ενδιάμεσος σταθμός ο Καβέ Μπαχτιαρί καταθέτει μια εκ των έσω ματιά στο κρίσιμο μεταναστευτικό ζήτημα. Ο σκηνοθέτης έζησε μαζί με μια ομάδα παράνομων μεταναστών και κινηματογράφησε την σκληρή καθημερινότητά τους στη σύγχρονη Αθήνα.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα τους δημιουργούς είναι οι οικογενειακοί δεσμοί. Ο Ματ Πόρτερφιλντ πραγματεύεται επώδυνες επανασυνδέσεις στο Ήμουν παλιά πιο σκοτεινός, ενώ οι ήρωες της ταινίας Ονταγιακά του Νομπούτερου Ούτσιντα καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Ιδιαίτερα εύθραυστες ισορροπίες μέσα στους κόλπους της οικογένειας αποτυπώνονται στις ταινίες Τα δάκρυα του Πάμπλο Δελγάδο Σάντσες και Η αποδόμηση του Σεμπαστιέν Πιλότ.

Η νεότητα ιδωμένη μέσα από σκληρές αλλά και τρυφερές ιστορίες ενηλικίωσης, αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης στις ταινίες Ιστορία στην Καμπάλα των Κάσπερ Μπίσγκαρντ και Ντόναλντ Μουγκίσα, Κρύψτε τα χαμόγελά σας του Ντάνιελ Πάτρικ Καρμπόουν και Τα γαλάζια μάτια του Αλί του Κλάουντιο Τζοβανέζι. Σε διάφορες γωνιές του κόσμου, οι νέοι αγωνίζονται για επιβίωση, έρχονται αντιμέτωποι με ηθικά διλήμματα, αμφισβητούν και επαναστατούν.

Τέλος, οι δημιουργοί μεταφράζουν» μυθοπλαστικά ιστορίες από την καθημερινή ζωή, οι οποίες εκπλήσσουν μέσα στην απλότητά τους, ενώ παράλληλα θίγουν με οξυδέρκεια «δύσκολες» θεματικές όπως η σεξουαλικότητα και η εγκληματικότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι ταινίες Μια δασκάλα της Χάνα Φιντέλ, Έξι πράξεις του Τζόναθαν Γκουρφίνκελ και Ταλέα της Καταρίνα Μύκσταϊν.

Το πλήρες πρόγραμμα της ενότητας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ενότητα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 54ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

http://www.thestival.gr
 Όταν το μακάβριο αποκτά μηχανοκίνητη υπόσταση! Θέλετε αμάξι που να μαγνητίζει τα βλέμματα δυνατότερα και από Ferrari;

Θέλετε μήπως να τελειώνετε με τον ανταγωνισμό στον δρόμο μια και καλή (ή μάλλον να τον σκοτώσετε!);

Αν ναι, οι περιστάσεις είναι ευτυχείς, καθώς τύπος από το Κεντάκι των ΗΠΑ μόλις καταχώρισε αυτό το μοναδικό και (χειροποίητο φυσικά) όχημα-φέρετρο για πώληση στο διαβόητο Craigslist, και μάλιστα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή!

Με μόλις 1.100 ευρώ (1.500 δολάρια), το μοναδικό σε σύλληψη όχημα γίνεται ολόδικό σας, ενώ είναι λειτουργικότατο και με πολύ καλό χειρισμό, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ιδιοκτήτη του.


http://www.newsbeast.gr
Ύστερα από πάρα πολλά τρόπαια αλλά και τον τίτλο του Σερ, ήταν η σειρά ακόμη μίας σπουδαίας διάκρισης, με την ονοματοδοσία μιας οδού.

Ο ιστορικός μάνατζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άλεξ Φέργκιουσον, έδωσε το όνομά του σε ένα δρόμο κοντά στο «Όλντ Τράφορντ», το γήπεδο των «κόκκινων διαβόλων».

Η «Water's Reach» μετονομάστηκε επισήμως σε οδό «Sir Alex Ferguson» σε ειδική τελετή, κατά την οποία έγιναν τα αποκαλυπτήρια και της σχετικής πλάκας. Ο 71χρονος Φέργκιουσον ολοκλήρωσε την καριέρα του τον περασμένο Μάιο, ύστερα από παραμονή 26 ετών στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να δίνεις το όνομά σου δε ένα δρόμο, καθώς συνήθως δεν περιμένεις τέτοια πράγματα στη ζωή», σχολίασε ο Σκοτσέζος, που συνοδευόταν στην εκδήλωση από την οικογένεια και φίλους του.

http://www.naftemporiki.gr
Πολλές φορές, οι γιατροί μας έχουν εκπλήξει με τις παράδοξες θεραπείες που ενδεχομένως μας προτείνουν. Βέβαια, η έκπληξη γιγαντώνεται όταν αυτοί οι περίεργοι τρόποι, που μας ζητούν να χρησιμοποιήσουμε, αποδεικνύονται η καλύτερη θεραπεία.
Για παράδειγμα, ξέρατε ότι αν έχετε γύψο στο ένα χέρι και νιώθετε φαγούρα, αυτή μπορεί να περάσει αν ξύσετε …το άλλο χέρι στο ίδιο σημείο; Ότι ο καλύτερος τρόπος για να πέσει ο υψηλός πυρετός, είναι να βάλετε ένα παγάκι κάτω από το μπράτσο σας; Μήπως ότι το καλύτερο αγχολυτικό είναι το …καζανάκι; Αυτές και άλλες παράδοξες θεραπείες ακολουθούν ευθύς αμέσως.
Τουαλέτα νούμερο 1
Μετά από ανάλυση 51 δημόσιων τουαλετών, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η τουαλέτα που είναι πρώτη στη σειρά, είχε σταθερά τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων και περισσότερο χαρτί τουαλέτας. Ο λόγος είναι, ότι έχει τη λιγότερη κίνηση γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι όσο πιο κοντά στην πόρτα είναι μία τουαλέτα, τόσο «παραβιάζεται» η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Και έτσι δεν την χρησιμοποιούν όσο τις άλλες.
Βέβαια, όταν τελειώσετε, σταθείτε δίπλα στο καζανάκι και πιέστε το. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τυχόν βακτήρια, που μετακινούνται από την πίεση του νερού, από τα οποία μπορείτε να πάθετε εντερικά προβλήματα ή ακόμα και ηπατίτιδα.

Αυτοσχέδιος νάρθηκας
Στην ακραία περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο νάρθηκα, ώσπου ο γιατρός να σας τοποθετήσει έναν ειδικό, τοποθετήστε τον καρπό σας με την παλάμη προς τα κάτω, πάνω από ένα παχύ περιοδικό. Ανοίξτε το περιοδικό σε σχήμα «U» και σφραγίστε το με μία κολλητική ταινία ή κομμάτια από ύφασμα.
Ξύστε το …υγιές χέρι
Για τη φαγούρα στο δέρμα κάτω από το γύψο, δοκιμάστε να ξύσετε την ίδια θέση στο άλλο χέρι ή πόδι. Για παράδειγμα αν έχετε σε γύψο το δεξί χέρι, δοκιμάστε να ξύστε το αντίστοιχο σημείο, ό που αισθάνεστε φαγούρα στο αριστερό όμως χέρι. Αυτό μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σας και να σταματήσει τον κνησμό.

«Ρίξτε» τον υψηλό πυρετό
Αν ο πυρετός σας έχει ξεπεράσει τους 38.5°C μπορείτε να τον «ρίξετε» αργά και σταθερά με πολλά υγρά. Αν όμως αναζητάτε πιο άμεσες λύσεις, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα παγάκι κάτω από το βραχίονά σας ή κοντά στην βουβωνική χώρα. «Παγώνοντας» οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, θα δροσίσετε άμεσα τον πυρήνα του σώματός σας. Είναι δυσάρεστο, αλλά λειτουργεί άμεσα.
Προσπεράστε το αντιβακτηριακό σαπούνι
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για να αγοράσετε τα αντιβακτηριακά σαπούνια, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο. Ο λόγος είναι ότι, αν και κοντά στο 50% των σαπουνιών που πωλούνται περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σταθερή επιστημονική απόδειξη, ότι αυτά τα σαπούνια είναι καλύτερα στην πρόληψη κάποιας μόλυνσης από τα συμβατικά σαπούνια.
Μάλιστα, ο σύλλογος υποστηρίζει ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς ενδεχομένως να κάνουν τα βακτήρια πιο ισχυρά και πιο ανθεκτικά, στα υπάρχοντα μικροβιοκτόνα του οργανισμού.

Ορθοπεδική...οδήγηση
Για να ελέγξετε ποιά είναι η ιδανική θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο, προκειμένου να μην επιβαρύνετε την πλάτη και τη μέση σας, προσποιηθείτε ότι κάποιος χύνει ένα κρύο ποτό στην πλάτη σας. Συνήθως σε μία τέτοια κίνηση, η αντίδραση είναι να τραβήξετε τους ώμους σας προς τα πίσω και τη σπονδυλική σας στήλη προς τα μπροστά. Αυτή, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι η ιδανική θέση οδήγησης.
Γλυκιά...απολύμανση
Ρίξτε λίγο μέλι στην περιοχή που έχετε κοπεί και καλύψτε την με έναν επίδεσμο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μέλι έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και θα απολυμάνει την πληγή σας. Μια πρόσφατη μελέτη μάλιστα, διαπίστωσε ότι το μέλι είναι ικανό να καταστρέψει σχεδόν όλα τα στοιχεία από τα πιο κοινά βακτήρια, που μολύνουν μία συνηθισμένη πληγή.

Πιπέρι, ο γιατρός σας
Την επόμενη φορά που θα τσιμπηθείτε ή θα κοπείτε κάνοντας δουλειές στο σπίτι, ψάξτε για το μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε την πληγή κάτω από κρύο νερό για να την καθαρίσετε, στη συνέχεια πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και πιέστε. Σε ελάχιστο χρόνο η αιμορραγία θα σταματήσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαύρο πιπέρι έχει αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Πάρτε ένα σκυλί για την …πίεση
Για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, πάρτε ένα σκυλί. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι το χάιδεμα ενός σκύλου διατηρεί την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο, ενώ σας απαλλάσσει από το στρες και το άγχος.

Αλλεργία; Πλύνετε το μουστάκι σας
Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες και έχετε μουστάκι, πλύνετέ το δύο φορές την ημέρα με υγρό σαπούνι. Μια μελέτη διαπίστωσε, ότι οι ασθενείς που το έκαναν αυτό χρησιμοποιούσαν λιγότερα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά φάρμακα. Η αιτία; Ο επιμελής καθαρισμός απομακρύνει τους κόκκους σκόνης ή γύρης, που μπορεί να προσκολλώνται στο μουστάκι σας.
Το αγχολυτικό …καζανάκι
Μπορεί να ακούγεται αρκετά παράδοξο αλλά ο καλύτερος τρόπος να διώξετε το στρες είναι να τραβήξετε το καζανάκι. Μάλιστα για καλύτερα αποτελέσματα, οι ειδικοί συστήνουν να γράψετε σε χαρτί τουαλέτας όλα όσα σας αγχώνουν, έπειτα να το πετάξετε στη λεκάνη και μετά να πατήσετε το καζανάκι. Η «καθαρτική» του λύση θα λειτουργήσει αγχολυτικά για εσάς.

http://www.clickatlife.gr
Θέμα ημερών αποτελεί η δημοσίευση των 30.000 θέσεων του β’ πακέτου της Κοινωφελούς εργασίας που αφορά σε θέσεις για αποφοίτους λυκείου και πτυχιούχους σε φορείς όπως ΚΕΠ, Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά ταμεία και Μητροπόλεις.
Από το σύνολο των 30.000 θέσεων περίπου οι μισές θα καλυφθούν από Δήμους και Περιφέρειες, ενώ περίπου 1.000 θέσεις θα καλύψουν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας για θέσεις όπως Διοικητικοί Οικονομικού, Λογιστικού και Γραμματλεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα  του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

http://www.aftodioikisi.gr

Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους επιδημιολόγους μπορεί να αποτελέσουν τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter, αφού επιτρέπουν την καταγραφή της εξάπλωσης των ασθενειών σε πραγματικό χρόνο, όπως δημοσιεύεται στο CNN.

Στη λογική του ότι η κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της υγείας μας στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να παρατηρούν την εξάπλωση διαφόρων μεταδοτικών νοσημάτων, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς», ανέπτυξαν μία εφαρμογή που αξιολογεί τις αναρτήσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργώντας μία γραφική απεικόνιση της εξάπλωσης των ασθενειών.

Μάλιστα, τα στοιχεία που συλλέγονται, αντιπαραβάλλονται με τις αναφορές νοσοκομείων, κλινικών και γιατρών, με αποτέλεσμα να προκύπτει μία αρκετά σαφής εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Καθημερινά, πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περίπου 340 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Τwitter. Υπάρχει αρκετός χώρος για επιπλέον ενημέρωση για την ασθένεια, τον οποίο το Τwitter μπορεί να καλύψει», εξηγεί ο καθηγητής Μαρκ Ντρέζντε, επικεφαλής της ομάδας ερευνητών του Πανεπιστήμιου «Τζονς Χόπκινς».

Τέλος, σύμφωνα με τους ερευνητές, επόμενος στόχος είναι να καταφέρουν να αξιοποιήσουν στοιχεία που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να προβλέψουν πού και πότε θα παρατηρηθεί έξαρση φαινομένων λόγω της εμφάνισης κάποιου ιού.

http://www.onmed.gr
Τα Angry Birds, νούμερο ένα επί πληρωμή εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, θα... πετάξουν σύντομα και στους κινηματογράφους.

Πιο συγκεκριμένα, τα... πολυαγαπημένα πουλιά θα πρωταγωνιστήσουν σε animation ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016.

Οι φανατικοί φίλοι των Αngry Birds, ένας εκ των οποίων είναι και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, αν μη τι άλλο πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι.

http://www.enikos.gr 
Στο Νόησις συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρομποτική και τη σχολική χρονιά 2013-2014, διοργανώνοντας εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις, στις οποίες οι μαθητές μέσα από διαδικασίες βιωματικής μάθησης έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της ρομποτικής κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας πραγματικά ρομπότ.

Οι συμμετέχοντες δουλεύουν συνεργατικά μέσω ενός θεματικού σεναρίου προσπαθώντας να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα με την χρήση ρομπότ. Θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικά εργαστήρια:

- «Robotixlab - Μικρή Αρκτος» για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
- «Robotixlab - Μεγάλη Αρκτος» για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Α΄ και Β΄ Γυμνασίου

Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιεί ο Μηχανικός Ρομποτικής Αντώνης Κάνουρας.

«Robotixlab - Μικρή Αρκτος» Περίοδοι διεξαγωγής:
Α΄ περίοδος: 3/11, 10/11, 17/11, Κυριακές 11:00 - 12:30
Β΄ περίοδος: 1/12, 8/12, 15/12, Κυριακές: 11:00 - 12:30
Αριθμός παιδιών: 15 ανά περίοδο (ελάχιστος αριθμός πραγματοποίησης: 10 παιδιά)
Συμμετοχή: 60 Ευρώ

«Robotixlab - Μεγάλη Αρκτος» Περίοδοι διεξαγωγής:
Α΄ περίοδος: 3/11, 10/11, 17/11, Κυριακές 13:00 - 14:30
Β΄ περίοδος: 1/12, 8/12, 15/12, Κυριακές: 13:00 - 14:30
Αριθμός παιδιών: 15 ανά περίοδο (ελάχιστος αριθμός πραγματοποίησης: 10 παιδιά)
Συμμετοχή: 60 Ευρώ

Για αδέρφια το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα 50 Ευρώ για κάθε παιδί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής
2. Υποβολή της αίτησης Με e-mail , ή ιδιοχείρως στα γραφεία μας, ή με αποστολή fax στο 2310-483020.

Καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων:
Για την Α΄ περίοδο: έως 18/10
Για την Β΄ περίοδο: έως 15/11

3. Εξασφάλιση θέσης προτεραιότητας Η προσωρινή θέση προτεραιότητας επιβεβαιώνεται με την αποστολή e-mail από τη Γραμματεία του Προγράμματος. Στην περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων διατηρείται λίστα αναμονής.

4. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Πληροφορίες Δευτέρα - Παρασκευή, 12.00 - 15.00 Πέτρος Βογιατζόγλου ή Μιχάλης Παπουτσίδης.

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας 6ο χλμ Θεσσαλονίκης - Θέρμης Τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτ. 140 ή 162.

 http://www.thestival.gr
Μέσα σε λίγες ημέρες ξεπέρασε τις 1,5 εκατ. προβολές στο Youtube και συνεχίζει να εντυπωσιάσει. Ο λόγος για ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο μπορείτε να δείτε τι θα γίνει εάν ρίξετε μπογιά πάνω σε ηχεία και δυναμώσετε στο φουλ την ένταση.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Διάφορα χρώματα αναμειγνύονται στην επιφάνεια του ηχείου και χοροπηδάνε στο ρυθμό της μουσικής δημιουργώντας εκπληκτικά σχήματα και μοτίβα στον αέρα.





Ένας Κρητικός ο Σήφης, όπως κάνει κάθε χρόνο, έχει συμπληρώσει τη φορολογική του δήλωση και πριν την καταθέσει την πάει στον...

κουμπάρο του τον λογιστή για ένα έλεγχο.

Ιδίως φέτος που λόγω τρόικας, έχουν σφίξει τα πράγματα και έχει ένα ψάρωμα παραπάνω!

Ο λογιστής τσεκάρει προφορικά πίνοντας τη ρακή που έχει έρθει στο τραπέζι, κάνοντας τις συνήθειες ερωτήσεις:

Έβαλες το σπίτι? Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες το εξοχικό σπίτι? Βέβαια απαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες τις ελιές? Βέβαια ξαναπαντά ο κουμπάρος.
Έβαλες το κοπέλι που σπουδάζει στην Αθήνα?
Ε βέβαια το κοπέλι θα λησμονούσα?
Έβαλες το αγροτικό και το άλλο αμάξι της γυναίκας σου?
Βέβαια ρε κουμπάρε όπως κάθε χρόνο!
Έβαλες την γκόμενα που έχεις δηλ. τη γυναίκα του Μανωλιού?
Κάγκελο ο παίχτης.

Τι εννοείς ρε κουμπάρε ρωτάει.

Απαντά ο γνώστης λογιστής:

από φέτος όσοι έχουν γκόμενα την δηλώνουν στην εφορία .

Σκεπτικός ο παίχτης ξύνει το κεφάλι του αμήχανα για μερικά δευτερόλεπτα και απαντά τοποθετούμενος ως εξής:

Την γκόμενα θα τη δηλώσει αυτός που έχει τη ψιλή κυριότητα, εγώ έχω μόνο την επικαρπία!
Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Φίλιξ Μπαουμγκάρτνερ πήδηξε από τη στρατόσφαιρα και το επίτευγμά του έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο που παρακολουθούσε την πτώση με κομμένη την ανάσα.

Χθες, η Red Bull ανέβασε στο YouTube μία «άλλη» οπτική από αυτή την εκπληκτική πτώση του Αυστριακού.

Στο βίντεο απεικονίζονται οι σωματικές λειτουργίες του Φίλιξ, η ταχύτητα πτώσης, τα g που ασκούνται και άλλα στοιχεία.

Δείτε το βίντεο: 


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Έχετε ήδη αναλάβει κάποια καθήκοντα τα οποία δεν σας αφήνουν και μεγάλο περιθώριο αλλά δεν πειράζει το να προσφέρετε και μερικές φορές γιατί σας δίνει την δυνατότητα να είστε πιο κοντά με τα άτομα που έχετε δίπλα σας.
Ερωτικά: Η επαφή με έναν Παρθένο μπορεί να γίνει κάτω από περίεργες συνθήκες αλλά θα σας κάνει το κλικ, αρκεί να μην τον κάνετε να φοβηθεί με κάποιες παράλογες συμπεριφορές. Επειδή σήμερα θα μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι σας ίσως θα ήταν καλό να μην κόψετε την επικοινωνία.
Καριέρα & Οικονομικά: Ψάχνεστε πολύ να βρείτε κάτι καινούργιο και ένα άτομο από τον περίγυρο σας ίσως να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε κάτι διαφορετικό που θα μοιάζει στην αρχή με χόμπι ή με ημιαπασχόληση αλλά θα είναι πολύ ιδιαίτερο.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε σε μεγάλη διάθεση γιατί πιστεύετε ότι έχετε βάλει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας για ένα θέμα που σας απασχολούσε και τώρα μπορεί να απολαμβάνετε τα καλά αποτελέσματα. Οι φίλοι σας θα είναι πολύ κοντά σας και ίσως μια βόλτα μαζί τους να σας χαλαρώσει.
Ερωτικά: Η φιλική σας συμπεριφορά μπορεί να φέρει ευκολότερα μια προσωπική σχέση για αυτό να πιστεύετε στην φιλία. Μερικές φορές είστε τόσο απόλυτοι πάνω σε αυτή την ιδέα και ίσως να χάνετε σοβαρές ευκαιρίες και κυρίως σημαντικά άτομα που είναι διατεθειμένα να είναι δίπλα σας. Ο Κριός και ο Παρθένος είναι υποψήφιοι για νέες γνωριμίες.
Καριέρα & Οικονομικά: Γενικά τηρείτε συντηρητική πολιτική για αυτό ίσως να μην σας φαίνεται ένα μικρό άνοιγμα που μπορεί να κάνετε τόσο σημαντικό αλλά να σας αποφέρει κάποια κέρδη. Αρκεί να πιστέψετε ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει και για σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Έχετε κατά κάποιον τρόπο αφεθεί σε ένα συναίσθημα που σας δίνει μεγάλη ευαισθησία αλλά και πληροφορίες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Σίγουρα οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες θα κινηθείτε περισσότερο για να βγάλετε το δυναμικό σας. Αλλά πάντα χρειάζεται λογική και πίστη.
Ερωτικά: Σας έχουν πιάσει οι ευαισθησίες σας και ίσως να έχετε παραδοθεί σε κάτι που μπορεί να μην είναι και απόλυτα αληθινό. Αν ταυτιστείτε με ένα πρόσωπο που σας πηγαίνει σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά όχι στο πρακτικό και στον τρόπο γενικά ζωής σίγουρα θα χρειαστεί να το ξανασκεφτείτε ή να βρείτε άμεση λύση.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε το στάρι από την ήρα γιατί μέσα στην δυνατότητα και στην πόρτα που ανοίγει υπάρχει και μια παγίδα που θα πρέπει να την ανακαλύψετε. Εξασφαλίστε περισσότερο πορτοφόλια, χαρτιά, κλειδιά και κινητό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε φάση που νιώθετε ότι μπορείτε να συμπαρασταθείτε σε κάποια άτομα αλλά και να πάρετε τα καλύτερα από αυτούς. Θα σας οδηγήσει το συναίσθημά σας και θα γίνουν πολύ καλά πράγματα και κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο.
Ερωτικά: Είστε σε πολύ θετική φάση αφού εσείς νιώθετε καλά για αυτό θα ξεπεράσετε κάποιους περιορισμούς που έχετε βάλει εσείς οι ίδιοι. Παρόλο που έχετε εύνοια τον πήχη τον έχετε ανεβάσει ψηλά και κάνετε τα πάντα για να βρείτε ένα πρόσωπο με ποιότητα ή να αναπτύξετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Αφού η ημέρα σας είναι γενικά θετική θα δείτε ότι και εδώ θα πάτε καλά γιατί όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η ζωή σας γενικά πάει να αλλάξει και να δείτε κάποια πράγματα πολύ διαφορετικά. Για αυτό μπορεί να λάβετε και ένα τηλέφωνο για μια δουλειά που περιμένατε εδώ και καιρό.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Είστε γενικά πολύ αφημένοι σε κάποια πράγματα κι ίσως χρειαστεί να έχετε μεγαλύτερη επιμέλεια σε όλα σας τα θέματα και κυρίως σε ό, τι αφορά τους γύρω σας. Από την άλλη θα βρεθείτε μπροστά σε αλλαγές οι οποίες θα σας κινητοποιήσουν για να κάνετε πράγματα.
Ερωτικά: Ο κόσμος της φαντασίας μερικές φορές δεν σας αφήνει να δείτε τις αληθινές ανάγκες των συντρόφων σας. Για αυτό καλό είναι να ακούτε που και που αυτά που σας ζητάνε γιατί δεν θα μπορέσετε να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει. Ο Ιχθύς είναι πολύ κοντά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες προτάσεις για συνεργασίες τις οποίες θα πρέπει να προσέξετε γιατί ίσως να υπάρχει μια ασάφεια. Για αυτό να βρείτε από την αρχή την σωστή φόρμα για να ξέρετε τι θα μπορέσετε να κάνετε άμεσα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε την ανάγκη να μοιραστείτε με κάποια άτομα κοινές συναισθηματικές εμπειρίες. Η ευαισθησία σας θα φανεί πολύ πιο εύκολα και θα είστε ευάλωτοι απέναντι σε κάποια άτομα.
Ερωτικά: Έχετε γενικά μια καθολική εύνοια για αυτό προσπαθήστε να βάλετε μέσα στο μυαλό σας ότι έχετε αναστατώσει ένα πρόσωπο που εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι τίποτε δεν νιώθει για σας. Η σχέση με Καρκίνο θα δώσει ένα καλό δείγμα γραφής.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνετε ένα άλμα το οποίο θα σας βοηθήσει στις δικές σας επιλογές και σχέδια. Θα έχετε πάντως υποστήριξη από πρόσωπα που μπορεί να μην το περιμένατε.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Μπορεί να αναλώνεστε με κάποιες σχέσεις οι οποίες ίσως να σας παρασύρουν σε συναισθηματικές αναλύσεις και ευαισθησίες. Το καλλιτεχνικό σας όραμα μπορεί να γίνει πιο εύκολο με την βοήθεια ενός προσώπου εξ ίσου δημιουργικό.
Ερωτικά: Μερικοί από εσάς έχετε ανάγκη ή να μην έχετε τόσο ενεργή στάση απέναντι σε μια σχέση γιατί είτε νιώθετε κουρασμένοι, είτε θα ασχοληθείτε περισσότερο με την πρακτική πλευρά της. Ο Καρκίνος σας πιέζει αρκετά συναισθηματικά αλλά και ο Ιχθύς σας αποπροσανατολίζει.
Καριέρα & Οικονομικά: Να είστε πολύ προσεκτικοί σε συζητήσεις που μπορεί να γίνουν και να έχουν ένα πλάνο οικονομικό γιατί τα σχέδια και ο προγραμματισμός είναι καλά αλλά η συναισθηματική σας κατάσταση μπορεί να μην βοηθάει να πάρετε αποφάσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Σήμερα θα ηρεμήσετε γιατί όλα θα πάνε καλά. Κάποιες πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε θα διαπιστώσετε ότι θα εξελιχθούν όπως εσείς είχατε σκεφτεί. Η ζωή σας έχει αλλάξει γιατί οι ευθύνες σας είναι πιο μεγάλες αλλά και εσείς ωριμάζετε μαζί με αυτές.
Ερωτικά: Η συναισθηματική σας ευαισθησία είναι αυτή που θα σας κάνει να παρακινηθείτε και να βγάλετε τα εσώψυχά σας σε ένα πρόσωπο που μερικές φορές δεν ξέρει ακριβώς τι νιώθετε. Η σχέση σας με έναν Κριό περνάει από πολλά κύματα αλλά επιβιώνει.
Καριέρα & Οικονομικά: Η πρόταση που μπορεί να δεχθείτε από ένα άτομο ή από μια ομάδα στην οποία πριν καιρό είχατε καταθέσει το βιογραφικό σας θα είναι πολύ ξαφνική. Ίσως τα χρήματα που θα σας προτείνουν να μην είναι αυτά που περιμένατε αλλά θα είναι και πάλι καλά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Είστε ελαφρώς μπερδεμένοι αλλά και αισιόδοξοι γιατί θα πρέπει να ξεφύγετε από κάποιες ανασφάλειες οι οποίες μερικές φορές σας φαίνονται ανυπέρβλητες.
Ερωτικά: Το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει μερικές φορές είναι φευγάτο και ίσως θα πρέπει να είστε πιο συγκεκριμένοι μεταξύ σας για να έχετε την σιγουριά ότι δεν ξεγελιέστε από κάτι. Η επαφή με τον Δίδυμο μπορεί να σας μπερδέψει.
Καριέρα & Οικονομικά: Όταν πάτε να συζητήσετε για χρήματα αλλά και για την υπόθεση ενός ακινήτου θα χρειαστεί να ψάξετε πάρα πολύ καλά τις λεπτομέρειες γιατί θα σας ξεφύγουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε κάπως χαλαρώσει από τις έννοιες και τις στεναχώριες και μπορεί να το έχετε ρίξει έξω. Καλό θα σας κάνει να περάσετε και λίγο όμορφα και να διασκεδάσετε.
Ερωτικά: Θα δείξετε με μεγάλη ευκολία τα κρυμμένα της καρδιάς σας. Μερικές φορές είστε πολύ αυστηροί γιατί δεν δέχεστε κάποιες αλλαγές κυρίως από το άλλο πρόσωπο. Σήμερα όμως θα επικοινωνήσετε πιο εύκολα με ένα Σκορπιό και ίσως να βρεθείτε εν μέσω γνωστών και να κάνετε μια γνωριμία με Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρήματα θα πάρετε από μια μεριά που δεν την περιμένατε καθόλου. Μια πρόταση είτε από οικογενειακό περιβάλλον, είτε από την πλευρά ενός συγγενικού προσώπου θα σας δώσει την ευχαρίστηση ότι σας πιστεύει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Έχετε κατά κάποιον τρόπο αφεθεί και μπορεί να πιστέψετε και κάποια πράγματα που σας μεταφέρουν άτομα τα οποία δεν είναι και πολύ της εμπιστοσύνης σας. Για αυτό πάντα όταν ακούτε κάτι που δεν αποδεικνύεται να είστε επιφυλακτικοί.
Ερωτικά: Η ζωή σας μπαίνει σε μια φάση που από την μια μεριά θα έχετε κοινωνικότητα και μεγάλο άνοιγμα, αλλά από την άλλη θα το χάνετε όλο αυτό γιατί θα προσγειώνεστε απότομα από τις ανάγκες της σχέση σας. Πιθανόν μια νέα γνωριμία από έναν Παρθένο.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή θα ασχοληθείτε με κάποιες αγορές να είστε σίγουροι από πριν τι θέλετε να πάρετε από το μικρό μέχρι και το πιο μεγάλο. Μπορεί να σας φαίνεται ότι σας είναι χρήσιμο και να μην είναι.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Έχετε καλοτυχία και νιώθετε ότι μπορεί να αγαπάτε και να εμπιστεύεστε τον κόσμο. Έχετε βέβαια και την ιδιαίτερη μεταχείριση από αυτούς που σας περιτριγυρίζουν επειδή δείχνετε ότι είστε έτοιμοι να προστατεύσετε και να δώσετε τρυφερότητα.
Ερωτικά: Είστε πολύ συγκινημένοι γιατί ένα πρόσωπο που περιμένατε να ανταποκριθεί με τον δικό σας τρόπο τελικά το κάνει κι ίσως να έχετε και μια πολύ σοβαρή πρόταση για οικογένεια ή για συμβίωση. Αν δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά θα επικοινωνήσετε και θα λυθεί μια διένεξη που είχατε.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε πολύ απασχολημένοι και ιδιαίτερα ενεργοποιημένοι γιατί έχετε το θάρρος της γνώμης σας αλλά και της προσωπικής σας έκφρασης. Οι δυνατότητές σας είναι μεγάλες, αρκεί να μην φοβηθείτε και κάνετε πίσω από την επιρροή κάποιων συνεργατών.
Πηγή: astrology.gr


Σε διαδικασία… τροχοδρόμησης, λίγο πριν την «απογείωση», έχει εισέλθει το εγχείρημα του τουριστικού ομίλου Μουζενίδη, για τη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, με το διακριτικό τίτλο Ellinair, που θα έχει τη βάση της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και θα πετά σε προορισμούς του εξωτερικού.

Το αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας αερομεταφορέα υποβλήθηκε το Μάιο του 2013 και πλέον διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες, πριν δοθεί το «οκ» στην εταιρεία του ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία, να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις.

Οπως έγινε γνωστό στην EgnatiaPost, την περίοδο που διανύουμε διεξάγονται οι έλεγχοι από τους επιθεωρητές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σε επίπεδο καταστατικού, απαραίτητων εγγράφων και άλλων διαδικαστικών και τεχνικών παραμέτρων και εφόσον δεν προκύψει κάποια απροσδόκητη εξέλιξη, η Ellinair, εκτός απροόπτου, θα έχει λάβει τη σχετική άδεια προς το τέλος του Οκτώβρη ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Για την υλοποίηση του επενδυτικού εγχειρήματος ο τουριστικός όμιλος Μουζενίδη - που, εκτός από τη διακίνηση τουριστών, έχει αποκτήσει και δικά του ξενοδοχεία στη Χαλκιδική - έχει ήδη αποκτήσει δύο αεροσκάφη τύπου Avro RJ 85 και φέρεται έτοιμος να αποκτήσει ακόμη δύο αεροπλάνα τύπου AirBus A320. Ήδη τα δυο πρώτα αεροσκάφη βρίσκονται σε τεχνική βάση και ελέγχονται και βάφονται στα χρώματα της εταιρείας.

Οι πτήσεις

Σε πρώτη φάση οι πτήσεις που θα πραγματοποιεί η εταιρεία θα εξυπηρετούν τη μεγάλη δεξαμενή τουριστών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, από όπου αντλεί το πελατολόγιό του ο όμιλος Μουζενίδη, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ κατά πληροφορίες φαίνεται να ενδιαφέρει και η περίπτωση της Πράγας. Ένας προορισμός προς τον οποίο, όπως επισημαίνεται, σήμερα υπάρχει ένα κενό, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα απευθείας διασύνδεσής του με τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει προοπτική να αποτελέσει κερδοφόρος, καθώς συν τοις άλλοις είναι και ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Εδρα της Ellinair θα είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ εμπορικός της διευθυντής ανέλαβε ο κ. Στ. Δαλιάκας, ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν από την Aegean την Olympic και την παλιά Ολυμπιακή.

http://www.egnatiapost.gr 
Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τις κάτωθι ημερομηνίες: Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στη νοσοκομειακή υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κατά τις πρωινές ώρες από τις 09.00 έως τις 14.00, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αιμοδοσίας και το απόγευμα της Δευτέρας από τις 17.00 έως τις 20.00.

Σε σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα από τους διοργανωτές αναφέρεται:

Σας καλούμε για ακόμη μια φορά να δώσετε το παρόν βοηθώντας συνανθρώπους που η ζωή τους εξαρτάται από μια σταγόνα αίματος.

Σας καλούμε να κάνουμε Όλοι ΜΑΖΙ την ελπίδα ΠΡΑΞΗ!


Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιατροί του Κόσμου: Μπουνιαλή 11, Χανιά Τηλ. : 2821023110 chania@mdmgreece.gr, Ηλίας Ν. Κυριακόπουλος (6974200394)
Έν. Πρ. Κ. Κ.: Πλατεία 1866 Αρ2 (πάνω από το Everest) epkxan@gmail.com, τηλ.:28210.92666





http://www.axortagos.gr
Σε αγορές-«φαντάσματα» και απλούς δρόμους διέλευσης έχουν εξελιχθεί ύστερα από τρία και πλέον χρόνια κρίσης και προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας οι περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης, όπως και οι αγορές και εμπορικές γειτονιές του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης έξω από τα όρια του ιστορικού κέντρου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του οδικού άξονα της Λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας, του κύριου δηλαδή οδικού άξονα που οδηγεί από τα ανατολικά προάστια προς το κέντρο της πόλης. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια έσφυζε από καταστήματα ειδών ένδυσης, υπόδησης, οικιακών ειδών και εξοπλισμού κοκ.

Σήμερα, ωστόσο, το 50% των εκατέρωθέν της καταστημάτων έχει βάλει λουκέτο, η όποια εμπορική κίνηση πραγματοποιείται από τα σούπερ μάρκετ και τα υποκαταστήματα τραπεζών (άνω των 20), που έχουν πολλαπλασιαστεί κατά μήκος της, όπως και τα καφέ και αρτοζαχαροπλαστεία, που πολλαπλασιάζονται σαν «μανιτάρια» και πλέον έχει εξελιχθεί, όπως σημειώνει ο  αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Παντελής Φιλιππίδης, σε έναν απλό δρόμο διέλευσης προς το κέντρο της πόλης.

«Θεωρητικές» αγορές, ήτοι μόνο κατ’ ευφημισμόν και στη θεωρία και όχι πια στην πράξη, είναι επίσης πλέον οι επίσης πάλαι ποτέ ζωντανές αγορές της Χαριλάου και των οδικών αξόνων της Μαρτίου, της Μπότσαρη και της Παρασκευοπούλου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στην Παρασκευοπούλου έχει κλείσει πάνω από το 50% των καταστημάτων, η Μπότσαρη έχει κοπεί στα δύο από τα έργα του μετρό και έχει οδηγηθεί σε απαξίωση, ενώ εναγώνιες προσπάθειες «να κρατηθεί στη ζωή» καταβάλλει η Μαρτίου, αλλά και αυτή το καταφέρνει μόνο σε ένα μικρό τμήμα πάνω από την Εγνατία μέχρι την Παπαναστασίου, ενώ το τμήμα της από τη Βασιλίσσης Ολγας μέχρι τη Δελφών αργοπεθαίνει και από τη Δελφών μέχρι την Εγνατία η κατάσταση είναι πλέον τραγική.

Κάθε περιθώριο επιβίωσης και χαρακτηρισμού της περιοχής ως τοπική αγορά έχει χαθεί πλέον και για τη Χαριλάου, που όπως επισημαίνεται από τον ΕΣΘ μόνο ως χώρος αναψυχής μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί και όχι ως αγορά.

Καλαμαριά: Απώλειες

Ακόμη πιο ανατολικά, το κέντρο της Καλαμαριάς εξακολουθεί μεν να μπορεί να διατηρεί το χαρακτηρισμό της τοπικής αγοράς, αλλά με πρωτόγνωρες απώλειες σε λουκέτα και σε τζίρους, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, κ.κ. Νικόλαο Κορωνάκη και Παναγιώτη Τσίρο, κυμαίνονται μεταξύ 40% και 50% και με μεγάλη γεωγραφική συρρίκνωση.

Η αγορά της Καλαμαριάς έχει περιοριστεί επί της ουσίας σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή στην περιοχή που περικλείεται από τον πεζόδρομο, τη Μεταμορφώσεως, την Πόντου και την Πασσαλίδη. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι το υπόλοιπο και πολύ μεγαλύτερο τμήμα της Πασσαλίδη που φτάνει μέχρι τη Νέα Κρήνη είναι γεμάτο άδεια καταστήματα, όπως και τα στενά που βγάζουν στις προαναφερόμενες οδούς.

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, κ. Κορωνάκης, από τα περίπου 1.000 καταστήματα που αριθμούσε προ κρίσης η Καλαμαριά, είναι ζήτημα εάν έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα τα 500, παρά μάλιστα το γεγονός ότι τα ενοίκια έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 30-40%. Παράλληλα η περιοχή της Νέας Κρήνης έχει «πεθάνει» εμπορικά, στην περιοχή του Βότση επιβιώνουν μόνο μεμονωμένες εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ και ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς έχει ξεφύγει μακράν από την υγιή σχέση-αναλογία τρία καταστήματα αναψυχής και εστίασης προς επτά εμπορικά και έχει εξελιχθεί σε ένα απέραντο καφέ.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις, σημειώνει ο κ. Κορωνάκης, βιώνουν έναν τεράστιο πόλεμο από το ίδιο το κράτος, που έχει αποδεκατίσει τους πελάτες και συνεχώς υπερφορολογεί αλλά και αντιμετωπίζει συλλήβδην τους εμπόρους ως φοροκλέφτες. Δηλώνει επίσης αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, πλην της Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα ή έστω πλην των επτά Κυριακών, που ορίζει ο πρόσφατος νόμος και αντιπροτείνει «αντί να ανοίξει η αγορά τις Κυριακές, να ανοίξει το δημόσιο για να υποδεχθεί εμάς τους εμπόρους και επαγγελματίες, που δεν μπορούμε να τρέχουμε στις δημόσιες υπηρεσίες τις καθημερινές».

Δ. συνοικίες: «Κλειστόν»

Ζοφερή είναι η εικόνα της αγοράς και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες με εξαίρεση τον Εύοσμο μετρούν τις πιο βαριές απώλειες στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η πτώση του τζίρου είναι κάθετη και από την αρχή της κρίσης ξεπερνά το 60%, ενώ οι περισσότερες γειτονιές παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης, καθώς εκτιμάται ότι έχουν βάλει λουκέτο τουλάχιστον τέσσερα από τα δέκα, μικρά κατά βάση καταστήματα που υπήρχαν το 2008-2009.

Μεγάλο θύμα της κρίσης και της αναδουλειάς είναι η περιοχή της Νεάπολης, που πληρώνει, πέρα από τις γενικευμένες επιπτώσεις της μείωσης των εισοδημάτων, τη συγκριτικά μεγαλύτερη εγγύτητά της με την αγορά του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά και το κύμα μετακίνησης νεανικού πληθυσμού σε γειτονικές περιοχές που παρουσίασαν στο πρόσφατο παρελθόν σημαντική οικιστική ανάπτυξη. Τα λουκέτα  έχουν λάβει επιδημικές διαστάσεις, πλήττοντας σφοδρά ακόμα και την άλλοτε λεγόμενη «Τσιμισκή της Νεάπολης», την οδό Παναγή Τσαλδάρη. «Στη Νεάπολη έχει συρρικνωθεί η φιλοσοφία της τοπικής αγοράς.

Παρότι οι τιμές είναι φθηνότερες κατά 10-20%, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής επιλέγουν το κέντρο επειδή λειτουργούν με την ψυχολογία ότι εκεί έχουν περισσότερες επιλογές», λένε οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Επισκέπτες από άλλες περιοχές

Ζητούμενο, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Παναγιώτης Τσίρος, είναι η προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές και στην κατεύθυνση αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς θεωρεί απαραίτητη τη στήριξη από το Δήμο Καλαμαριάς, ώστε αφενός το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το νέο δημαρχείο, το οποίο τελεί υπό ιδιωτική διαχείριση, να παρέχει δωρεάν στάθμευση για μία ώρα, αφετέρου να τηρηθεί η τάξη και ο νόμος όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων καφέ και εστίασης.

«Εχουμε χάσει τους μισούς μας πελάτες»

Ο δυτικός τομέας της πόλης υπήρξε στις εποχές των παχιών αγελάδων -και εν πολλοίς παραμένει- αυτός που υποδέχθηκε τους περισσότερους μετανάστες. Ωστόσο, λόγω της κρίσης και της ανεργίας, πολλοί εξ αυτών εγκαταλείπουν ακόμα κι αυτές τις περιοχές, που φιλοξενούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και διατηρούν χαμηλότερο κόστος ζωής.

«Δεν είναι μόνο ότι ο κόσμος αγοράζει λιγότερο, περιοριζόμενος στα απολύτως απαραίτητα, είναι και ότι έχουμε χάσει και τους μισούς πελάτες από αυτούς που είχαμε πριν από 4-5 χρόνια. Νέους σπάνια βλέπουμε στην αγορά, πολλοί έχουν φύγει στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη. Εχουν μείνει μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά τι να περιμένει κανείς κι από αυτούς με τις μειώσεις που έχουν υποστεί», διερωτάται ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης στη Νεάπολη. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες εκτιμούν ότι οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών ακινήτων δεν προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις των καιρών, προχωρώντας σε πολύ μικρές μειώσεις ενοικίων.

Η μόνη περιοχή των δυτικών συνοικιών που αντιστέκεται σθεναρά στην κρίση είναι ο Εύοσμος, όπου τα λουκέτα είναι συγκριτικά πολύ λιγότερα, ενώ στην κεντρικό οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου σχεδόν δεν υπάρχουν ξενοίκιαστα μαγαζιά, καθώς όταν ένα κατάστημα κλείνει, πολύ γρήγορα αντικαθίσταται από κάποιο άλλο.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η περιοχή (Εύοσμος και Νέα Πολιτεία) έχει συγκεντρώσει πολλά νέα ζευγάρια, που έσπευσαν να αγοράσουν διαμερίσματα τα χρόνια της μεγάλης ανοικοδόμησης, όταν οι τιμές των ακινήτων ήταν πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με τις λεγόμενες προνομιακές περιοχές του κέντρου και του ανατολικού τομέα. Τα προβλήματα, βέβαια, δεν λείπουν, καθώς οι τζίροι είναι μειωμένοι, αλλά ο Εύοσμος έχει καταφέρει, αν μη τι άλλο, να αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης που παραμένουν ζωντανές.

http://www.naftemporiki.gr
Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιος θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε… «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.

Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του. Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο. Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: «Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

«Παιδιά μου» τους είπε «Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. «Ότι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ!! Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα. Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει».

http://www.4news.gr 
Καταγγελία δημότη στην PP για "καταπάτηση" της κεντρικής πλατείας στο Πασαλιμάνι και έντονος προβληματισμός της Δημοτικής Αρχής μετά την παύση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ολοένα και περισσότερο ορατό γίνεται πλέον το κενό που άφησε η Δημοτική Ασυνομία ύστερα από την επιπόλαια απόφαση της Κυβέρνησης για παύση της λειτουργίας της, χωρίς καν να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Το τεράστιο πρόβλημα του ελέγχου παράνομα σταθμευμένων οχημάτων φέρνει στο προσκήνιο ακόμη μια καταγγελία κατοίκου της περιοχής του Πασαλιμανιού, ο οποίος δηλώνει αγανακτισμένος, καθώς πάνω που κάτι φαινόταν να αλλάζει στο Πασαλιμάνι, η εικόνα των οχημάτων και των δικύκλων πάνω στην κεντρική πλατεία, τα γκρεμίζει όλα!

Διαβάστε αναλυτικά - Καταγγελία Μ.Κ:

"Καλησπέρα σας,

Είμαι κάτοικος Πασαλιμανίου εδώ και 2 χρόνια. Ζω και εργάζομαι στον Πειραιά. Για αυτό και δεν μπορώ να ανέχομαι εικόνες σαν αυτές που σας στέλνω και οι οποίες αλλοιώνουν την εικόνα της όμορφης πλατείας μας.

Θέλουμε το Πασαλιμάνι να ξαναποκτήσει ζωή αλλά όχι εις βάρος όλων ημών.

Παρακαλώ να κοινοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας την επιστολή μου με την οποία πιστεύω ότι συμφωνεί το σύνολο των κατοίκων του Πασαλιμανίου.

Και παρακαλώ το δήμαρχο να επέμβει άμεσα και να δώσει μια λύση.

Δε θα ανεχόμαστε για πολύ τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων."


 http://www.piraeuspress.gr

Αυτή ήταν σίγουρα μία στιγμή που οι σωματοφύλακες της Χίλαρι Κλίντον δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά. Γιατί πόσοι τροχονόμοι υπάρχουν που θα θέλουν να «κόψουν» κλήση στην πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η οποία έχει διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών της χώρας. 

Ο αδέκαστος τροχονόμος εντοπίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου. Ο ένστολος διαπίστωσε πως το αυτοκίνητο της Χίλαρι Κλίντον, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν σε εκδήλωση προκειμένου να πάρει βραβείο, ήταν παρκαρισμένο παράνομα. Αν και πέντε από τους σωματοφύλακες της Αμερικανίδας πολιτικού έσπευσαν να σταματήσουν τον τροχονόμο και τον απείλησαν. Όμως εκείνος απτόητος της έκοψε την κλήση που την υποχρεώνει να πληρώσει πρόστιμο 80 λιρών. 

Μάλιστα ο ένας από τους άνδρες της φρουράς της Κλίντον έδειχνε εκνευρισμένος το σήμα του στον τροχονόμο, ο οποίος όμως δεν εντυπωσιάστηκε και συνέχισε ατάραχος τη δουλειά του. 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!