Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

της Κύας Τζήμου

Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263. Παρόλο που είναι για μένα ο λιγότερο σημαντικός μύθος της πόλης είναι και ο πιο γνωστός στην πόλη, ίσως επειδή η “σκούφια” του κρατάει από την σύγχρονη εποχή... Ο τίτλος πλέον φαίνεται να του ανήκει και επισήμως αφού σε διάφορους τίτλους, αποφάσεις και διεκδικήσεις που ανακάλυψα στην Κτηματική Υπηρεσία αναφέρουν γραμμένο με μολύβι επάνω τους αντί για άλλο χαρακτηριστικό τον τίτλο στοιχειωμένο σπίτι.
Όλα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε για την ιστορία αυτού του σπιτιού είναι ατεκμηρίωτες ιστορίες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανθρώπους της γειτονιάς και σε όλη την πόλη. Στο you tube βρήκαμε και βιντεάκια που κυκλοφορούν με υποβλητική μουσική και ατμόσφαιρα και τεχνητές εμφανίσεις δήθεν φαντασμάτων.
Δεν ξέρω αν το σπίτι είναι στ΄αλήθεια στοιχειωμένο και προσωπικά όσο κι αν με γοητεύουν οι ιστορίες με φαντάσματα και στοιχειά, πέρασαν χρόνια που αυτοί ακούγονταν αληθινοί στα παιδικά αυτιά μου. Μεγαλώνοντας ανακάλυψα ότι η πραγματικότητα μπορεί να γίνει πιο τρομακτική από οποιονδήποτε μύθο και μαζί με την κατάρριψη του μύθου του Άι Βασίλη ήλθε και η απομυθοποίηση της παρουσίας πνευμάτων, πόλτεργκαϊστ, μάγων και φαντασμάτων.


 Μετά από μια έρευνα που έκανα προσπαθώντας να φτάσω στην αρχή κτίσης αυτού του σπιτιού, πάντως, κατάλαβα ένα πράγμα. Ακόμα κι αν δεν το έχουν στοιχειώσει φαντάσματα, το έχει στοιχειώσει σίγουρα η γραφειοκρατία. Και η αδυναμία αποπεράτωσής του μάλλον φαίνεται να οφείλεται στις αλλεπάλληλες αλλαγές ιδιοκτησίας του οικήματος και των πολλών μεριδίων στα οποία κατακερματίστηκε η αρχική ιδιοκτησία που ούτως ή άλλως δεν ανήκε ποτέ σε ένα άτομο.
Οι πρώτοι τίτλοι ιδιοκτησίας του οικοπέδου (τότε αγροτεμάχιου) ανήκουν σε 4 Τούρκους από το 1909, που το αποκτούν από τον Γιακώ Αρών Μαλάχ. Πρόκειται για τους Χασάν Ταχσίν, Σουλεϊμάν Σεφκέτ, Αχμέτ Τσεβδάς και Αχμέτ Βεφήκ. Οι τρεις πρώτοι από αυτούς που είχαν εξ αδιαιρέτου την συνιδιοκτησία του αγροτεμαχίου μεταβίβασαν τα ποσοστά τους προ της ανταλλαγής (Ανταλλάξιμη Περιουσία ονομάσθηκε η περιουσία των μουσουλμάνων που εκδιώχτηκαν από την Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923) ενώ το μερίδιο του Αχμέτ Βεφήκ πέρασε στο Δημόσιο ως ανταλλάξιμο. Δηλαδή το 1/4 του οικοπέδου ανήκει αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο. Μετά από πολλές μεταβιβάσεις και αποδοχές κληρονομιάς σήμερα οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου και της ημιτελής κατοικίας είναι συνολικά 10.
Δεν βρήκαμε καμιά αναφορά του οικήματος στις μεταβιβάσεις και σε κάποια συμβολαιογραφική πράξη του 1951 εξακολουθεί να αναφέρεται ως ημιτελής τριώροφη κατοικία. Δεν ξέρουμε ποια χρονιά και από ποιον ξεκίνησε η ανέγερση του σπιτιού αλλά εφόσον πέρασε ως ανταλλάξιμο στο  Δημόσιο το 1923, υπήρχε ήδη εκεί ακίνητο. Άλλωστε σε ένα τοπογραφικό του 1928 φαίνεται καθαρά το σχέδιο του σπιτιού.


 Η καθηγήτρια Αλέκα Γερόλυμπου με πληροφόρησε ότι στην Κρήνη στην περιοχή της παλιάς Ρέμβης υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο σπίτι σε κακή κατάσταση με παρόμοια αρχιτεκτονική που χρονολογείται από την δεκαετία του 20, άρα πολύ πιθανόν να τοποθετείται κάπου εκεί και η ανέγερση του στοιχειωμένου σπιτιού αλλά δεν κατορθώσαμε να βρούμε το αρχείο της οικοδομικής άδειας. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι κι αυτο το σπίτι στην Κρήνη θεωρείται στοιχειωμένο και μάλιστα κάποια στιγμή που πέρασα από κει είδα κολλημένες στα σφραγισμένα παράθυρα φωτοτυπίες της Παναγίας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για το σπίτι της Όλγας δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες μαρτυρίες αν κατοικήθηκε ποτέ ή αν ολοκληρώθηκε ποτέ, παρά μόνο σκόρπιες ιστορίες για κάποια οικογένεια που κατοίκησε με ενοίκιο για πολύ λίγο στο ισόγειο αλλά έφυγε άρον άρον, για έναν κυνηγημένο αριστερό που νοίκιασε ένα τμήμα της αυλής του για να να μπορέσει να ζήσει πουλώντας οικοδομικά υλικά το 1964 και τη μαρτυρία του οποίου μου μετέφερε η κυρία Γερόλυμπου. Ο κύριος αυτός χρησιμοποίησε 3 χρόνια την αυλή του σπιτιού αλλά δεν είχε να της αναφέρει κανένα περιστατικό με φαντάσματα.
Παρόλο που οι προλήψεις και ο φόβος των κατοίκων απέναντι σε ένα σπίτι που κατάντησε φάντασμα αφού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εδώ και έναν αιώνα, είναι δικαιολογημένα, το πιθανότερο είναι ότι η μη αποπεράτωσή του οφείλεται στην μπερδεμένη ιδιοκτησία και όχι στην μυθολογία που το συνοδεύει.


 Από το 1984 στεγάζεται εκεί η επιχείρηση και αποθήκη οικοδομικών υλικών Αφεντουλίδη, που είναι και ένας εκ των σημερινών ιδιοκτητών. Οι εργαζόμενοι εκεί αντιμετωπίζουν χαριτολογώντας τους μύθους ενώ βλέπουν συχνά περίεργους που τραβούν βίντεο ή φωτογραφίες. Το σπίτι πλέον είναι ετοιμόρροπο και η πρόσβαση στον πρώτο όροφο έχει αποκλειστεί για όλους, ενώ έχουν προστεθεί σιδηροδοκοί για να στηρίξουν την οροφή του ισογείου.
Οι φήμες βέβαια εξακολουθούν να ελκύουν κόσμο που έλκεται από την παραψυχολογία και το μεταφυσικό. Λέγεται  πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα ακούν φοβερούς θορύβους από φαντάσματα που κυκλοφορούν στα δωμάτια, πώς στη διάρκεια της νύχτας αναβοσβήνουν φώτα και γενικά η μυθολογία του σπιτιού έχει φορτιστεί με την πάροδο του χρόνου με διάφορες ιστορίες ανθρώπων που σχετίστηκαν μ΄αυτό και απεβίωσαν ή έπαθαν κάποιο τρομερό ατύχημα. Λέγεται ότι δύο εργολάβοι που ανέλαβαν να το κατεδαφίσουν, τη δεκαετία του 70 απεβίωσαν πριν προκάμουν να ξεκινήσουν. Αρκετοί είναι οι προληπτικοί που αποφεύγουν ακόμη και να περνούν τη νύχτα έξω από το κτίριο ή αλλάζουν και πεζοδρόμιο με το φόβο πως κάτι κακό θα τους συμβεί ή κάτι απόκοσμο θα δουν τα μάτια τους.

Διαβάζουμε στο internet σε κάποιο forum: «Όποιος τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ’ έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει»... Οι "γενναίοι" ας καθήσουν στ΄αυγά τους προς το παρόν γιατί το κτίριο είναι πλέον ετοιμόρροπο και το ατύχημα που θα τους συμβεί αν επιχειρήσουν μια κρυφή βολτούλα στο εσωτερικό του δεν θα οφείλεται σε κανένα ταραχοποιό πνεύμα όσο κι αν αυτό θέλουν να πιστέψουν.





*Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Βράκα

http://www.parallaximag.gr 
Ένας άνδρας ανακάλυψε πως η γυναίκα του τον απατά και αποφάσισε να... αντιδράσει δυναμικά. Μπήκε λοιπόν στο SUV του και όρμηξε σαν ταύρος για να διαλύσει το ίδιο τους το σπίτι!



Το περιστατικό κατέγραψε ένας περαστικός και το βίντεο κάνει πλέον τον γύρο του διαδικτύου.











Στερεότυπα, συνήθειες, προτιμήσεις ανά τον κόσμο και διακρίσεις για κάθε χώρα. Έκαστος στο είδος του δηλαδή.
Η έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο, από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έρευνα βασίζεται στο χιούμορ αλλά και σε πραγματικά στοιχεία από το διαδίκτυο. Για την ακρίβεια σε "αναφορές" και tags ανά χώρα.
Η Ελλάδα μπορεί να μαστίζεται από την κρίση χρέους και να είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ότι αφορά τους δείκτες ανεργίας, κρατάει όμως κι ακόμα μία πρωτιά.
Οι Έλληνες επιβεβαιώνουν τη φήμη που τους θέλει μανιακούς καπνιστές και γι' άλλη μια φορά γίνονται γνωστοί τοις πάσι για τη συγκεκριμένη τους συνήθεια. Ο τίτλος "Smoking" είναι ενδεικτικός.
Σημειώνεται ότι στον πρώτο χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια σε κατανάλωση ελαιόλαδου, ενώ στην αναθεωρημένη εκδοχή του, κατατάσσεται πρώτη σε κατανάλωση νικοτίνης.
Το DogHouse Diaries αποκαλύπτει "αμαρτωλά" και "μαύρα" χαρακτηριστικά άλλων χωρών πολύ χειρότερα του δικού μας, όπως το "Cocaine use" ή το "Fascist Movements" που υπερίπτανται πάνω από Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά τα "νεοναζιστικά" στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, προκύπτουν και από το γεγονός ότι στη χώρα, τα τελευταία χρόνια έχουν συγκροτηθεί 34 ομάδες - οργανώσεις νεοφασιστών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία περί φυσικών καταστροφών.
Το Μεξικό έχει τους περισσότερους πολίτες που έχουν... χτυπηθεί από κεραυνό ενώ ο Καναδάς βομβαρδίζεται με αστεροειδείς περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, την ώρα που το Καμερούν έχει τις πιο θανατηφόρες λίμνες με δεκάδες άτομα να πνίγονται κάθε χρόνο στα νερά τους.
Δείτε παρακάτω τους χάρτες του DogHouse Diaries ανά ήπειρο
news247.gr
Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ έντονοι βοριάδες, εντάσεως μέχρι έξι μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο.




Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού για το τριήμερο έχει ως εξής: 

Σάββατο
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως στην Ήπειρο.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 25 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 ως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 27-10-2013

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και
νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και
βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με
5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 28-10-2013, Τρίτη 29-10-2013 και Τετάρτη 30-10-2013

Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τοπικά
περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι
5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Οχι μόνο οι φοιτητές αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα... Εrasmus και να δουλέψουν στα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς, όχι βέβαια για μεγάλη διάστημα, αλλά για 12 ημέρες.

Συγκεκριμένα, το βραχυπρόθέσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Erasmus for Public Administration», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών-μελών θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση των γνώσεών τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.

Στο πρόγραμμα που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης, μπορούν να λάβουν μέρος νέοι δημόσιοι υπάλληλοι (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε χρόνια πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση-εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η γνώση (σε άριστο επίπεδο) δύο γλωσσών και ειδικότερα αγγλικής και γαλλικής ή και γερμανικής, ενώ  οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν εργαστεί ή να έχουν συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όργανα ή φορείς της ΕΕ.

Από τη διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης ζητήθηκε η κάθε χώρα να υποβάλει, μέσω της αντιπροσωπείας της, κατάλογο με υποψηφίους που πληρούν τις προϋποθέσεις μέχρι τις 30/11/2013, ενώ σημειώνεται ότι οι αιτήσεις πρέπει να διαβιβαστούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έως τις 27/11/2013. Ως εκ τούτου, οι διευθύνσεις διοικητικού-προσωπικού των υπουργείων και των φορέων θα πρέπει να διαβιβάσουν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2013 το βιογραφικό σημείωμα των ενδιαφερομένων.

 http://www.iefimerida.gr

Έναν πολύ εύστοχο τρόπο βρήκε άγνωστος για να καταδείξει την έλλειψη ραμπών για ανάπηρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στην οδό Εγνατία.






 

  βλέπετε η Θεσσαλονική που ετοιμάζετε σύντομα (συμφωνα με τις εξαγγελίες) να αποκτήσει μετρό δεν έχει στον κεντρικότερο δρόμο της , από εκεί που περνούν καθημερινά χιλιαδες άνθρωποι αναμεσά τους και πολλοί με κινητικά προβλήματα δεν έχει σε ενα μεγάλο κομμάτι το αυτονόητο. Ράμπες για να κινούνται ανάπηροι κι όπου αυτές υπάρχουν είναι πρόχειρες και σε πολλά σημεία τους μη λειτουργικές. Με ένα σπρέυ ο συγκεκριμένος "μάρκαρε"  πάνω στο πεζοδρόμιο τα σημεία όπου θα έπρεπε να υπήρχαν ράμπες , και αυτά στα οποία οι ράμπες είναι ουσιαστικά ...σκάλες
 

Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών σημειώθηκε 231 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας, κι ένα τσουνάμι ύψους 1 μέτρου αναμένεται να φθάσει στη Φουκουσίμα σε περίπου 10 λεπτά από τώρα, ανακοίνωσαν πριν από λίγο το USGS και η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία αντίστοιχα.


Ηδη έχει σημάνει στην περιοχή «κίτρινος» συναγερμός για το παλιρροϊκό κύμα.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών Ρίχτερ.

 http://www.ethnos.gr
Εσείς το ξέρατε; 


Νεαρές πριγκίπισσες της ρωσικής δυναστείας των Ρομανώφ σφαγιάστηκαν το 1918, όταν οι σφαίρες των εκτελεστών δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τα φορτωμένα με κοσμήματα φουστάνια τους.




http://www.newsbeast.gr
Μια μπύρα με 67% αλκοόλ, δημιουργήθηκε από μια σκωτσέζικη ζυθοποιία, η οποία κατείχε ήδη το ρεκόρ για την πιο δυνατή ale του κόσμου, μετά από δηλώσεις των θαυμαστών ότι ήταν «αδύναμη».
«Το Δηλητήριο του Φιδιού» είναι η τελευταία δημιουργία της ζυθοποιίας Brewmeister στο Moray και παρασκευάζεται με καπνιστή τύρφη βύνης και δύο ποικιλίες ζύμης, μια μπύρας και μια σαμπάνιας.
Όπως όλες οι μπύρες που έχουν ξεπεράσει τα όρια των αλκοολικών βαθμών, η ψύξη κατά την διάρκεια της διαδικασίας ζύμωσης-πολλές φορές- είναι ουσιώδης.
Οι ζυθοποιοί Lewis Shand και John McKenzie χρειάστηκαν εννέα μήνες να δημιουργήσουν την μπύρα αφού κάποιοι από τους θαυμαστές είπαν ότι η μπύρα «Αρμαγεδδών», 65%, δεν είχε δυνατή γεύση.
Μιλώντας στο Daily Record, ο Shand δήλωσε: ¨Το Δηλητήριο του Φιδιού είναι σίγουρα πιο έντονο στην γεύση. Με τον Αρμαγεδδών προσπαθήσαμε να αποκρύψουμε την γεύση κάνοντας τον αρκετά λιπαρό.
» Νομίζαμε πως αν ήταν αρκετά δυνατή η γεύση, δεν θα άρεσε στον κόσμο. Όμως το πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν ότι ο κόσμος δήλωσε πως δεν έπρεπε να επιχειρήσουμε να καλύψουμε την ένταση».
«Μερικοί δήλωσαν πως δεν πίστευαν ότι είναι 65%, έτσι αυτή τη φορά αποφασίσαμε να βγούμε έξω πλήρως. Ήμασταν πολύ ευγενικοί την τελευταία φορά».
Η μπύρα κυκλοφορεί με μια προειδοποίηση στην ετικέτα λέγοντας στους καταναλωτές να μην πιουν παραπάνω από μια τη φορά. Ένα μπουκάλι 275ml κοστίζει $50.
Ο Αρμαγεδδών, που κυκλοφόρησε πέρυσι, έφερε ένα αποτελεσματικό τέλος στον πόλεμο των σούπερ-μπυρών του 2010-12.
Η μάχη για υπεροχή ξεκίνησε το 2010 όταν η BrewDog κυκλοφόρησε την » Tactical Nuclear Penguin» 32%.
Αυτό ξεκίνησε τα αντίποινα από την γερμανική ζυθοποιία Schorschbräu, η οποία προηγουμένως κρατούσε το ρεκόρ με μπύρα 31%.
Οι ζυθοποιίες μάχονταν η μια την άλλη ξεπερνώντας όλο και περισσότερο το όριο των αλκοολικών βαθμών από 40% σε 55% με την μπύρα «The End Of History» από την BrewDog και με την μπύρα «Schorschbock 57% finis coronat opus» από την Schorschbräu που φάνηκε να κερδίζει.
Τότε, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Ολλανδός ζυθοποιός, Jan Nijboer, προχώρησε ακόμα περισσότερο και κυκλοφόρησε την μπύρα «Start the Future» στο 60% και η οποία φάνηκε να κλείνει την συζήτηση τον Ιούλιο του 2010.
Ενώ η διαμάχη φαινόταν να έχει τελειώσει, η Brewmeister (που εσκεμμένα περίμενε τους αντιπάλους της να εξαντληθούν) κυκλοφόρησε τον Αρμαγεδδών 65%, το 2012.
Οι Σκωτσέζοι ξεπέρασαν ακόμα και τις δικές τους προσπάθειες. Τι θα ακολουθήσει για τις υπερφορτισμένες ζυθοποιίες;
www.krasiagr.com

Η 28χρονη τραγουδίστρια λύνει διάφορες απορίες για τις συνήθειες της και αποκαλύπτει και διάφορα ανησυχητικά.. 
 
Η Κέιτι Πέρι (Katy Perry) έδωσε μια πιο περίεργη συνέντευξη στο Us Weekly αποκαλύπτοντας πράγματα για τον εαυτό της που δεν τα ήξεραν οι φανς της μέχρι τώρα και η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να τρομάξουν κάποιοι.


Για τη στήλη 25 Things You Don't Know About Me αποκάλυψε την εμμονή της να παίρνει 26 διαφορετικά χάπια την ημέρα τα οποία είναι βιταμίνες και συμπληρώματα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στους εξαντλητικούς ρυθμούς της κι έβαλε όλους σε υποψίες πως μάλλον κρύβει και κάποια άλλα στο συρτάρι.

Επίσης η 28χρνη τραγουδίστρια ομολόγησε πως βουρτσίζει τα δόντια της έξι φορές την ημέρα και τρελαίνεται τόσο πολύ με οτιδήποτε έχει σχέση με το διάστημα που θέλει να ταξιδέψει με διαστημόπλοιο για να τα δει όλα από κοντά και πιστεύει ακράδαντα πως υπάρχουν εξωγήινοι.

Τέλος αν έχεις απορίες για τη διατροφή της και πως μπορεί να διατηρείται έτσι, θα σε απογοητεύσει γιατί έχει υιοθετήσει τις κακές συνήθειες του αγαπημένου της Τζον Μάγιερ (John Mayer) για το junk φαγητό και τρώει συχνά φτερούγες κοτόπουλο όπως και το παγωτό Cold Stone creamery's birthday cake remix.

(Η φωτογραφία είναι από το άλμπουμ της Prism)

 http://www.e-go.gr

Μια ... άλλη εικόνα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά είδαμε στη θέση αρχηγού πληρώματος ενός άρματος γυναίκα.

Είναι αυτό που λένε “περνάει και τρέμει η γη”! Κυριολεκτικά, αν και ... βάζουν το χεράκι τους και οι δεκάδες τόνοι του άρματος.

Η αξιωματικός του στρατού έκανε την εμφάνισή της στην Εθνική Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών κατά τη διάρκεια της πρόβας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Βέβαια λόγω της γωνίας της φωτογραφίας δεν είναι ευδιάκριτο εάν η αξιωματικός βρίσκεται στο πυργίσκο άρματος μάχης ή στην κορυφή του πύργου αυτοκινούμενου πυροβόλου. Όπως και να 'χει η εικόνα είναι εντυπωσιακή.
newsit.gr
Καθίστε. Σταθείτε όρθιοι. Επαναλάβετε. Αυτές οι απλές κινήσεις – ένας πολύ απλός τρόπος μέτρησης της ευελιξίας και της δύναμης- μπορούν να προβλέψουν ποιος θα ζήσει περισσότερο και ποιος... όχι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη του βραζιλιάνου γιατρού Claudio Gil Araujo. Ο ίδιος το χρησιμοποιεί τόσο σε αθλητές, όσο και στους υπόλοιπους ασθενείς του, στους οποίους λέει ότι αν θέλουν να ζήσουν περισσότερο, πρέπει να αρχίσουν να κινούνται, να έχουν καλή ισορροπία και να διατηρούν "ζωντανό" το μυικό τους σύστημα. Ο ίδιος είχε παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό ότι οι ασθενείς του, κυρίως οι ηλικιωμένοι, δυσκολεύονταν να εκτελέσουν συνηθισμένες κινήσεις, όπως για παράδειγμα το να σκύψουν για να σηκώσουν κάτι από το πάτωμα (ένδειξη έλλειψης ευελιξίας).
Καθώς ο άνθρωπος γερνάει, χάνει μυική δύναμη και την αίσθηση της ισορροπίας, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο... επικίνδυνων πτώσεων. Προκειμένου να επιστήσει την προσοχή των ασθενών του, για να διατηρούνται σε φόρμα, προσπάθησε να βρει ένα τρόπο για να τους δείξει σε ποιους τομείς έπρεπε να βελτιωθούν. Έτσι, ανέπτυξε μαζί με συναδέλφους του το τεστ SRT (sitting-rising)... με απλά λόγια το "κάτσε-σήκω"! Δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, ή διαδρόμους για να μετρά ο γιατρός την αντοχή των ασθενών του. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χώρος στο πάτωμα και ένας πρόθυμος ασθενής. Η μελέτη του δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Cardiology. Στην έρευνα του Araujo συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 ασθενείς ηλικίας από 51 έως 80 ετών. Το απλό αυτό πρόγραμμα γυμναστικής διεξήχθη στην κλινική Clinimex Exercise Medicine Clinic στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκείνοι που έπιασαν λιγότερους από 8 πόντους στο τεστ, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, συγκριτικά με εκείνους που έπιασαν υψηλότερο σκορ. Όσοι έπιασαν τρεις ή λιγότερους πόντους, είχαν πάνω πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν το ίδιο διάστημα με εκείνους που έπιασαν πάνω από 8 πόντους. Γενικά, κάθε επιπλέον πόντος στο τεστ SRT συνδεόταν με 21% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Ο Araujo ελπίζει ότι με αυτό το απλό τεστ, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα αρχίζουν να παίρνουν πιο σοβαρά το θέμα της άσκησης. Άλλωστε είναι θέμα υγείας!

Δοκιμάστε το τεστ:

1. Σταθείτε ξυπόλητοι, όρθιοι σε ένα καθαρό χώρο, φορώντας άνετα ρούχα.
2. Χωρίς να ακουμπάτε πουθενά, χαμηλώστε και καθίστε στο πάτωμα.
3. Προσπαθήστε να σηκωθείτε χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια, τα γόνατα, τους βραχίονες ή το πλαϊνό μέρος των ποδιών σας.

Σκορ

Οι δύο βασικές κινήσεις του τεστ "κάτσε-σήκω" βαθμολογούνται με μια κλίμακα από 1 έως 5, με ένα πόντο να αφαιρείται κάθε φορά που ένα χέρι ή γόνατο χρησιμοποιείται υποστηρικτικά, και 0,5 πόντους να αφαιρούνται για την απώλεια της ισορροπίας. Συνολική άριστη βαθμολογία για τις δύο κινήσεις είναι το 10

news.gr
Το όχημα ήταν σταθμευμένο για πολύ καιρό στο χωριό Huayang, στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας με αποτέλεσμα να… φυτρώσουν κισσοί και άλλες πρασινάδες τριγύρω του. Στην Κίνα, μάλιστα, αυτά τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα είναι γνωστά ως «jiangshiche» (σ.σ. «αυτοκίνητα ζόμπι») και αυτό έγινε πολύ γρήγορα το πιο διάσημο από όλα.
 Από το 2012 που παραμένει στην ίδια θέση, το αυτοκίνητο δεν δυσκολεύτηκε να μεταλλαχθεί σε μίνι αστική ζούγκλα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των περαστικών. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του Wang Ping πούλησε το αυτοκίνητο πριν από τρία χρόνια και βλέποντάς το διαρκώς από εκεί και πέρα στο ίδιο σημείο. Η αστυνομία ανέλαβε τη μεταφορά του δημιουργώντας ένα παράξενο θέαμα στο δρόμο!
perierga.gr
Η τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων σε μαγνητικούς δίσκους υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 χάρη στην IBM. Από τότε έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά σε αυτόν τον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών, αλλά η διάρκεια ζωής των δίσκων παραμένει περίπου η ίδια.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Τβέντε της Ολλανδίας, όμως, έρχεται για να αλλάξει αυτήν τη συνισταμένη του χρόνου.

Ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν έναν σκληρό δίσκο, ο οποίος μπορεί να διατηρήσει ανέπαφα τα δεδομένα που αποθηκεύει για 1 εκατομμύριο χρόνια!

Για να το καταφέρουν αυτό, επινόησαν έναν τρόπο ώστε κάθε bit από τις πληροφορίες που υπάρχουν στον δίσκο να μην έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα bits. Να είναι δηλαδή «συνεργάσιμο» με τα υπόλοιπα bits, αλλά και προστατευμένο ταυτόχρονα.

Οι ολλανδοί επιστήμονες δοκίμασαν σε ακραία υψηλές συνθήκες θερμοκρασίας τον δίσκο τους (φοβούμενοι, προφανώς την υπερθέρμανση του πλανήτη στο μέλλον) και όλα πήγαν μια χαρά. Ο νόμος του Αρρένιους λέει ότι για να επιβιώσει ένα υλικό για 1 εκ. χρόνια, πρέπει να αντέξει μία ώρα στους 171,85 βαθμούς Κελσίου. Ο δίσκος από το Τβέντε πέρασε τη δοκιμασία με ευκολία και μάλιστα στους 575 βαθμούς Κελσίου!

Φυσικά, κανείς δεν ξέρει αν ο εν λόγω σκληρός δίσκος θα επιβιώσει από μια σύγκρουση με μετεωρίτη ή από το ενδεχόμενο «στέγνωμα» των ζωτικών πηγών ενέργειας του πλανήτη...

 http://www.dete.gr
Μία ματιά στο νυχτερινό ουρανό μάς αποκαλύπτει το μεγαλείο του σύμπαντος. Δισεκατομμύρια αστέρια,διάσπαρτα στο μαύρο φόντο προσελκύουν το ενδιαφέρον. Ένα θεμελιώδες βήμα για να κατανοήσουμε το σύμπαν είναι η αποκωδικοποίηση του κοντινού μας σύμπαντος, δηλαδή του γαλαξία μας.
Τη χαρτογράφησή του επιχειρεί η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία με τον δορυφόρο Γαία. Πήρε το όνομά του από τη θεότητα της ελληνική μυθολογίας που προϋπήρχε στη δημιουργία του κόσμου και συμβολίζει την υλική του πλευρά.
Ο βασικός στόχος του δορυφόρου είναι να δώσει απαντήσεις για την ιστορική εξέλιξη του γαλαξία μας, τη λεγόμενη Γαλακτώδη Οδό.
Ο δορυφόρος Γαία θα δημιουργήσει έναν λεπτομερή τρισδιάστατο γαλαξιακό χάρτη, που θα δώσει πρωτόγνωρα στοιχεία στην επιστήμη της αστρονομίας.
Ο αστροφυσικός Λοράν Σεμάν επισκέφτηκε για λογαριασμό της εκπομπής Space το εικονικό παρατηρητήριο στο Πικ Ντι Μιντί, στην κορυφή των Πυρηναίων και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη Γαία.
Η καταγραφή των σωμάτων και του αστρικού άτλαντα με μεθόδους ουράνιας μηχανικής, είναι γνωστή και ως αστρομετρία. Η Αστρομετρία είναι από τα αρχαιότερα ερευνητικά πεδία της Αστρονομίας. Ο Ίππαρχος υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της, καθώς παρατήρησε το στίγμα και την κίνηση χιλιάδων αστεριών στον ουρανό.
Το 1989 η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία τίμησε τον αρχαίο Έλληνα αστρονόμο με την εκτόξευση ενός δορυφόρου, που έφερε το όνομά του.
Οι αστρικές του παρατηρήσεις για εκατό χιλιάδες αστέρια πρόσφεραν πολλά στην επιστήμη της αστρομετρίας.
Ο δορυφόρος Γαία ευαγγελίζεται μία επανάσταση, καθώς θα πραγματοποιήσει καταγραφή και χαρτογράφηση ενός δισεκατομμυρίου αστρικών σωμάτων.
euronews.com

Πάπυρος με αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά, βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ. Ο πάπυρος έχει ηλικία 1.700 ετών και εντοπίστηκε σε μία παλιά Ρωμαϊκή κατοικία.
Οι ανασκαφές γίνονται σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Τζιβάτι, υπό την αιγίδα της υπηρεσίας αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Η Ρωμαϊκή κατοικία που ανακαλύφθηκε εκεί έχει εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο μεγάλες αυλές, ενώ σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από μία σειρά σεισμών τον Μάιο του 363 μ.Χ.
Ανάμεσα στα ευρήματα, βρέθηκε και ένα κομμάτι πάπυρου που περιλαμβάνει μία αρχαία κατάρα γραμμένη στα ελληνικά. Στον πάπυρο, μία γυναίκα που υπογράφει ως Κυρίλλα, επικαλείται τα ονόματα έξι θεοτήτων και καταριέται έναν άνδρα ονόματι Λένις, πιθανότατα για μία δικαστική υπόθεση .
«Σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις» αναγράφεται σε ένα σημείο του παπύρου. Η Κυρίλλα ζητάει από τους θεούς να εξασφαλίσουν ότι ο Λένις δε θα μπορέσει ποτέ να πει ή να κάνει κάτι εναντίον της και μόνο θα υπακούει πιστά στις εντολές της.
«Για να επιτύχει τον στόχο της η Κυρίλλα συνδυάζει στοιχεία της από τέσσερις θρησκείες», εξηγεί ο Ρόμπερτ Βάλτερ Ντάνιελ από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.«Από τις έξι θεότητες που επικαλείται, οι τέσσερις είναι Έλληνες (Ερμής, Περσεφόνη, Πλούτωνας και Εκάτη ), ο ένας Βαβυλώνιος (Ερέσιγκαλ) και άλλη μία, η Αμπρασάχ, είναι θεότητα των Γνωστικών, μιας θρησκείας που συνδέεται με τον πρώιμο Χριστιανισμό. Επιπλέον , το κείμενο περιέχει μαγικές λέξεις όπως «Iaoth» που έχουν εβραϊκή-Ιουδαϊκή προέλευση.»
«Πιθανότατα ένας επαγγελματίας μάγος δημιούργησε την κατάρα για την Κυρίλλα στα πλαίσια μίας μαγικής ιεροτελεστίας» διευκρινίζει ο Ντάνιελ προσθέτοντας ότι «η σφυρηλάτηση και το κάρφωμα είναι μια μορφή απόκτησης του ελέγχου πάνω στο θύμα, που αναφέρεται συχνά σε μαγικά κείμενα»
Η Κυρίλλα και ο αποδέκτης της κατάρας, ήταν κατά πάσα πιθανότητα Ρωμαίοι της μεσαίας ή της ανώτερης αστικής τάξης, οι οποίοι βρίσκονταν σε νομική διαμάχη, καθώς ο πάπυρος με την κατάρα φέρει ομοιότητες με άλλους που βρέθηκαν στην Κύπρο και είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιηθεί σε νομικές υποθέσεις. Επιπλέον, η λέξη «αντιπολίτευση» σε αυτό το κείμενο παραπέμπει σε ένα καθαρά νομικό θέμα.
iefimerida.gr

ΑΘΗΝΑ – Δύσκολες στιγμές διανύει η σχέση του Γιώργου, οδηγού ταξί, με την κόρνα του, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του οι οποίοι νοιάζονται για την ψυχική του υγεία. «Τον τελευταίο καιρό είναι φανερά στεναχωρημένος, πίνει πολύ και λέει ολοένα και πιο αληθοφανείς ιστορίες από την καθημερινότητά του» σημείωσε σε δηλώσεις του στο «Κουλούρι» ο αδερφικός του φίλος Ιάκωβος. «Τον πρώτο καιρό προσπαθούσε να με καθησυχάσει πως όλα ήταν καλά. Έπρεπε να το φανταστώ πως θα είχε προβλήματα στη σχέση του με την κόρνα». 

Φαίνεται πως ο 43χρονος Γιώργος γνώρισε την κόρνα στην πρώτη κούρσα που οδήγησε με το μάρκας Μερσεντές ταξί του, πριν από δεκαπέντε χρόνια. Νέος ακόμα στο επάγγελμα, ο Γιώργος δεν είχε γνωρίσει πολλές κόρνες στη ζωή του ως τότε. Τον εντυπωσίασε η υφή της, η αίσθησή της στην παλάμη του και ο διαπεραστικός ήχος που έβγαζε όποτε την πίεζε απαλά. Από τότε έγιναν αχώριστοι: «Με το Μαρικάκι μοιραστήκαμε τα καλύτερά μας χρόνια, τα πιο παραγωγικά. Μου στάθηκε όταν άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου και ήμουν εκεί όταν άρχισε να χάνει τη φωνή της». 

 Ωστόσο τα πράγματα πήραν σκοτεινή τροπή το τελευταίο τρίμηνο. «Η αλήθεια είναι πως είχα αρκετά νεύρα τελευταία. Οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά και ζοριζόμουν. Συνειδητοποιώ τώρα πως την πλήρωνε η Μαρίκα μου». Σύμφωνα με μαρτυρίες δυσαρεστημένων πελατών, ο Γιώργος πλέον πατούσε κόρνα με το παραμικρό. Το μέχρι πρότινος μαλακό άγγιγμα έδωσε τη θέση του σε βάναυσα και σκληρά χτυπήματα «Μερικές φορές την πίεζα με όλη μου τη δύναμη και την κρατούσα μέχρι το φανάρι να ανάψει πράσινο. Άλλες φορές την χτυπούσα δυνατά και κοφτά, πολλές φορές, σαν πολυβόλο. Έτσι ένιωθα πιο άντρας», περιγράφει βουρκωμένος ο 43χρονος. «Στην αρχή νόμιζα οτι της άρεσε. Μετά δεν την υπολόγιζα καν, σαν να ήταν μια οποιαδήποτε κόρνα. Μέχρι που μια μέρα σταμάτησε να βγάζει κάθε ήχο. Θυμάμαι, θύμωσα και την χτύπησα φωνάζοντας. Μετά με έπιασαν οι τύψεις και άρχισα να την παρακαλώ βουρκωμένος. Ακόμα δεν μου μιλάει, αλλά πού θα πάει, θα τα ξαναβρούμε» καταλήγει, εμφανώς συγκινημένος πλέον. 

 Από τη μεριά τους, οι φίλοι του Γιώργου μαζεύουν λεφτά να πάνε το ταξί στο συνεργείο.

 Μόνο στην Κίνα θα μπορούσε να συμβεί αυτό....



Διαβάζουμε στα ξένα τοπικά δίκτυα ότι έχουν

γίνει «μόδα» και... παρουσιάζουν τρελές πωλήσεις μπρελόκ που έχουν μέσα σε διαφανή συσκευασία ζωντανά ζωάκια, όπως αυτά τα χελωνάκια που βλέπετε στη φωτογραφία!

«Ισως και το πιο άχρηστο πράγμα που θα μπορούσατε να κουβαλάτε επάνω σας», σχολιάζει το άρθρο.

Το παράλογο εδώ είναι ότι οι... ζωόφιλοι που αγοράζουν τα μπρελόκ δεν αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία για την πράξη τους, ούτε φυσικά και αυτοί που τα κατασκευάζουν, καθώς πρόκειται για μια άκρως νόμιμη πράξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τα ζωάκια έχουν λίγο χρόνο ζωής και αργοπεθαίνουν μέσα στην πλαστική σακούλα και πωλούνται συνήθως έξω από τους σταθμούς του Μετρό.

Οι κατασκευαστές, με τη σειρά τους, ισχυρίζονται ότι τα ζώα μπορούν να επιβιώσουν μέσα στη σακούλα πάνω από ένα μήνα γιατί εκεί μέσα υπάρχουν πρωτεΐνες και συστατικά που τα τρέφουν.

«Θα το κρεμάσω στο γραφείο μου. Είναι όμορφο και σίγουρα θα μου φέρει καλή τύχη», σχολιάζει ένας περαστικός που μόλις αγόρασε ένα μπρελόκ.
 
 

































http://www.tsekouratoi.gr
Λουκέτο σε σχολείο στην Βρετανία έβαλαν οι αρχές μετά από την εμφάνιση ενός σπάνιου είδους δηλητηριώδους αράχνης στο εσωτερικό του...
Οι υπεύθυνοι του σχολείου «Forest of Dean» είπαν ότι το σχολείο κλείνει καθώς προέκυψε ένα θέμα με τις αράχνες και πρέπει να γίνει έλεγχος προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να εξακριβωθούν τα αίτια για το πώς βρέθηκαν τα έντομα στο κτίριο.

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος αράχνης το οποίος είναι δηλητηριώδες. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο είδος συνήθως δεν είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους και το τσίμπημα του σπάνιο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο σκύλος-θρύλος, Giant George, ο οποίος σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες είναι ο ψηλότερος που έζησε ποτέ, πέθανε σε ηλικία 8 ετών.


Ο Giant George αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της Αριζόνα και όχι μόνο, καθώς έγινε παγκοσμίως γνωστός λόγω του μεγέθους του. Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο, ο οποίος ζύγιζε 110 κιλά, έφτανε τα 2,21 μέτρα όταν σηκωνόταν στα δυο του πόδια, ενώ στα... φυσιολογικά του ήταν 1.09 μέτρα.



http://www.enikos.gr

Τριήμερο εορταστικό για την Ελλάδα  και το καλύτερο δώρο για τους ποδοσφαιρόφιλους έρχεται από την Ιβηρική χερσόνησο με το ντέρμπι των ντέρμπι, το ιστορικό και μοναδικό El Clasico μεταξύ της Barcelona και της Real Madrid. Όσο και αν πολλοί ,με διάθεση υπερβολής υποθέτω, θέλουν να χαρακτηρίζουν όλα τα ντέρμπι , ακόμα και αυτό Ολυμπιακού-ΠΑΟ , El Clasico ο τίτλος δικαιωματικά ανήκει μόνο σε αυτό τον ματς. Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και ώρα Ελλάδος 19.00 μ.μ , 90.000 περίπου θεατές στο Camp Nou, μεταξύ αυτών και 30 Έλληνες μέλη της Penya Αθηνών που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη, καθώς και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα την πρώτη για φέτος μονομαχία των δυο κορυφαίων ομάδων . Στο σημείο αυτό ας δούμε μερικά στατιστικά και ιστορικά στοιχεία των αγώνων που ειδικά τα τελευταία χρόνια αποτελούν πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις της στρογγυλής θεάς και του υψηλού ποδοσφαιρικού επιπέδου.
  •          Πρόκειται για το Νο 83 αγώνα για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο την Barcelona και 47 νίκες , 17 ισοπαλίες και 19 νίκες της Real.
  •          Τελευταία νίκη της Barca 29-11-2010 με το ιστορικό 5-0. Έκτοτε μεσολάβησαν μια νίκη της Real στις 21-4-12 με 1-2 και μια ισοπαλία στις 7-10-2012 με 2-2.
  •          Πέρυσι οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και στα ημιτελικά του Copa del Rey με τη βασίλισσα να παίρνει σπουδαίο διπλό με 1-3 στο Camp Nou ανατρέποντας το 1-1 της Μαδρίτης.
  •          Το 2011 Barca  και Real χρειάστηκε να βρεθούν αντιμέτωπες 4 φορές μέσα σε διάστημα 18 ημερών λόγω των κληρώσεων που προέκυψαν σε Champions League και Copa del Rey.
  •          Στις 7 Οκτωβρίου 2012 ο Cristiano Ronaldo έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε 6 συνεχόμενα El Clasico όλων των διοργανώσεων.
  •          Τα περισσότερα γκολ σε αγώνα με γηπεδούχο την Barcelona σημειώθηκαν το 1943, σε ισοπαλία 5-5.
  •          Οι κορυφαίοι σκόρερ όλων των εποχών σε El Clasico για τις δυο ομάδες είναι οι Alfredo Di Stefano  ( Real) και Lio Messi ( Barca) με 18 γκολ και ακολουθεί ο Raul ( Real) με 15 και οι Cesar, Gento και Puskas με 14.
  •          Στο πρόσφατο παρελθόν πολλοί ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν και με τις δυο φανέλες  με κάποιες από αυτές τις μετακινήσεις να είναι ιδιαίτερα επεισοδιακές. Θυμίζουμε τους Luis Figo (2000), Ronaldo ( 2002), Samuel Eto’o (2004), Javier Saviola (2007).

Τα τελευταία νέα των δυο ομάδων δείχνουν ότι δεν θα υπάρχουν σοβαρές απουσίες και οι δυο προπονητές θα έχουν πληθώρα επιλογών για να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Από πλευράς γηπεδούχων ο Tata Martino προβληματίζεται για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών και την πιθανή παρουσία του Puyol  αντί του Pique ενώ σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα θέτουν και οι Pedro, λόγω καλής προϊστορίας στα El Clasico, καθώς και Cesc ως ψευτοεννιάρι. Από την άλλη ο Ancelotti είναι άγνωστο , σύμφωνα με την Mundodeportivo,αν θα εμπιστευθεί μια θέση της ενδεκάδας στον Bale αφήνοντας εκτός τον φορμαρισμένο Di Maria ( το θεωρώ απίθανο). Προγνωστικά σίγουρα δεν μπορούν να υπάρξουν για ένα τέτοιο παιχνίδι απλά γιατί τα ντέρμπι έχουν τους δικούς τους κανόνες  παντού και πάντα. Ανεξάρτητα όμως από τις ιδιαιτερότητες  και προσπαθώντας μια προσέγγιση με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια θα έλεγα, με ρίσκο να διαψευσθώ τελείως, ότι η Real δείχνει σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση από την Barca κυρίως με την εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες στα παιχνίδια τους μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Ευχή όλων πάντως είναι να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δυο ομάδων αλλά και της ποιότητας των ποδοσφαιριστών, των κορυφαίων ίσως αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Όπως είναι φυσικό η διεξαγωγή του El Clasico επισκιάζει κάθε άλλο ποδοσφαιρικό γεγονός στην Ευρώπη. Δεν λείπουν όμως και αυτό το Σαββατοκύριακο τα ενδιαφέροντα παιχνίδια τα οποία και σας προτείνω.

Σάββατο 26/10 - 16.30: ΣΑΛΚΕ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ, OTE Sport 1
Σάββατο 26/10 - 14.45: ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣΑΡΣΕΝΑΛ, OTE Sport 2
Σάββατο 26/10 - 17.00: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ, OTE Sport 2
Κυριακή 27/10 - 18.00: ΤΣΕΛΣΙΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ, OTE Sport 1
Κυριακή 27/10 - 16.00: ΟΥΝΤΙΝΕΖΕΡΟΜΑ, OTE Sport 4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SUPERLEAGUE

Σάββατο 26/10 - 15.00: ΞΑΝΘΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ,
Novasports 2
Σάββατο 26/10 - 17.15:
AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Novasports 1
Σάββατο 26/10 - 19.30:
EΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Novasports 2
Κυριακή 27/10 - 15.00:
AΡΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, Novasports 2
Κυριακή 27/10 - 17.15: ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ,
Novasports 2
Κυριακή 27/10 - 17.15:
BΕΡΟΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Novasports 3
Κυριακή 27/10 - 17.15: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:
Novasports 4
Κυριακή 27/10 - 19.30:
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ, Novasports 1
Δευτέρα 28/10 - 19.30: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ,
Novasports 1

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!



Μέσα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των συστημάτων δύο τραπεζών, της AlphaBank και της Εμπορικής και γι αυτό θα υπάρξουν διαστήματα κατά τα οποία δεν θα μπορούν οι καταθέτες να εκτελούν βασικές εργασίες όπως η ανάληψη χρημάτων από ATM. Η διαδικασία ξεκινάει από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. Από την Τρίτη, οι δύο τράπεζες θα έχουν γίνει μια και μηχανογραφικά κάτι που θα εξυπηρετήσει αφάνταστα τους πελάτες ειδικά της Εμπορικής οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όλες τις δουλειές τους από ένα δίκτυο με τουλάχιστον 1100 καταστήματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα υπάρξουν και διακοπές ορισμένων υπηρεσιών.

Για παράδειγμα, οι χρεωστικές κάρτες της Εμπορικής, (cashcards) δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναλήψεις σε ATM άλλων τραπεζών παρά μόνο στα ATM της AlphaBank. Καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών της ενοποιήσεως, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από ΑΤΜ με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Η λειτουργία των καρτών εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα διακοπεί μεταξύ 4.00π.μ. και 10.00 π.μ. της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου. Από τις 8.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking.

Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, οι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking αντιστοίχως. Από τις 4.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, δεν θα είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία Μαζικών Πληρωμών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki e-business pay). Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, η υπηρεσία θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank. Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki Secure e-Commerce) θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank την εβδομάδα 21-25 Οκτωβρίου 2013. Όλοι οι Πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την ενιαία Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Alpha Bank στα τηλέφωνα 801 11 326 0000 (από σταθερό και κλήσεις από την Ελλάδα) και +30 210 326 0000 (από κινητό και κλήσεις από το εξωτερικό).

http://www.thestival.gr
Σε γήπεδο ράγκμπι μετατρέπεται η πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την εκδήλωση ανοιχτής παρουσίασης του αθλήματος σήμερα στις 18:30 που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014. 

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής παρουσίασης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκήή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», θα πραγματοποιηθούν αγώνες ράγκμπι 7s όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα. 

Για τις ανάγκες του αθλήματος, ξεκίνησαν από προχθες οι εργασίες επίστρωσης με χλοοτάπητα στην πλατεία Αριστοτέλους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι καθώς και εθελοντές αθλητές του ράγκμπι από ομάδες της Θεσσαλονίκης.

http://www.enikos.gr 
Ανθρώπους σαν κι αυτόν δεν τους αγγίζει η κρίση. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έβγαλε το... παντεσπάνι του για το 2012, αφού ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος CΕΟ στον κόσμο κερδίζοντας 2,27 δισ. δολάρια.

Ο συνιδρυτής του Facebook έκανε... σκόνη όχι μόνο τον Τιμ Κουκ της Apple, αλλά και πολλά ακόμη διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών. Σύμφωνα με έρευνα της GMI, ο Ζούκερμπεργκ ήταν το «αφεντικό» που έβγαλε τα περισσότερα στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, αφού κέρδιζε περισσότερα από 6 εκατ. δολάρια την ημέρα. Ο βασικός μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, αλλά τα περισσότερα από τα κέρδη του ήρθαν από τις μετοχές του.

Ο Ρίτσαρντ Κίντερ, CEO και πρόεδρος της εταιρείας ενέργειας Kinder Morgan, είχε μισθό μόλις ένα δολάριο πέρυσι και πήρε μηδενικό μπόνους. Αλλά έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια από τις μετοχές του. Οι μισοί από τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους CEO είναι και ιδρυτές των εταιρειών τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι διορισμένοι στη θέση.

Στο νο3 είναι ο Γκρέγκορι Μάφει, της Liberty Media, με κέρδη 391 εκατ. δολάρια, ενώ ο Τιμ Κουκ είναι πέμπτος με «μόλις» 140 εκατ. δολάρια έσοδα.

http://www.iefimerida.gr

Συνήθως το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για το πλύσιμο και το τρίψιμο των βρόμικων πιάτων.Το σφουγγάρι κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσετε σπόρους να φυτρώσουν, να χαλαρώσετε την ταπετσαρία, αφαιρέσετε τις διαρροές πετρελαίου, να αποψύξετε το ψυγείο σας και πολλά άλλα.

Χαλαρώστε την ταπετσαρία:
Για να χαλαρώσετε την ταπετσαρία, όταν θέλετε να τη βγάλετε, βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ζεστό νερό και στη συνέχεια περάστε το επάνω από τις άκρες της ταπετσαρίας.

Αρωματικό για το ψυγείο:
Βουτήξτε το σφουγγάρι σε μαγειρική σόδα και βάλτε το στο ψυγείο. Θα απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.

Ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο:
Ρίξτε μερικές σταγόνες από γαριφαλέλαιο σε ένα σφουγγάρι καθαρό, βάλτε το στα δόντια σας και μασήστε.

Κρατήστε τα φυτά σας ενυδατωμένα:
Βάλτε στον πάτο της γλάστρας ένα σφουγγαράκι. Αυτό θα κρατήσει την υγρασία από το νερό και θα μαζέψει το περίσσευμα νερού για να μην πέσει από το πιατάκι.

Κρατήστε στεγνά τα λαχανικά σας στο ψυγείο:
Βάλτε στον πάτο του συρταριού των λαχανικών δύο–τρία σφουγγαράκια και από επάνω τα λαχανικά σας. Τα σφουγγαράκια θα ρουφήξουν την υγρασία και θα αποτρέψουν τη δημιουργία μούχλας και αποσύνθεσης.

Κάντε το σαπούνι χεριών να διαρκέσει περισσότερο:
Βάλτε το σαπούνι χεριών επάνω σε ένα σφουγγάρι και αυτό θα απορροφά κάθε φορά τα νερά που διαλύουν το σαπούνι.

http://www.seleo.gr

To 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου 2013.

Με ανανεωμένο βλέμμα και εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και φέτος, κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, θα συνθέσουν το κινηματογραφικό δεκαήμερο της διοργάνωσης, μεταμορφώνοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης και γόνιμου διαλόγου με άξονα την Έβδομη Τέχνη.

Ο Τζιμ Τζάρμους, o δημιουργός που ανανέωσε το αμερικανικό ανεξάρτητο σινεμά επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και ανοίγει την αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί / Only Lovers Left Alive, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον, την ιστορική έδρα του θεσμού.

Η Ελληνική παρουσία

Το ελληνικό σινεμά, διαγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία σε διεθνές επίπεδο, δίνει δυναμικό παρόν στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Φέτος πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στη διοργάνωση ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής, που εντάσσονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό, στο Ελληνικό Πρόγραμμα και στις Ειδικές Προβολές.

Επίσης, σημαντική είναι η ελληνική παρουσία στην Αγορά, με συμμετοχές στα τμήματα Crossroads και Works in Progress, αλλά και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη. 

Την αυλαία του 54ου ΦΚΘ θα κλείσει η πολυαναμενόμενη ταινία Nebraska του Alexander Payne, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Ολύμπιον, παρουσία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη.

Σε λίγες ημέρες, θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μέσα από το Thesout.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!