Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Με μια λιτή ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος Τζιόλης αποτελεί πλέον παρελθόν από την ομάδα. Ο διεθνής μέσος το τελευταίο εξάμηνο έκανε ατομικές προπονήσεις καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του Βλάνταν Ίβιτς, έτσι βρέθηκε η «χρυσή» τομή και για τις δυο πλευρές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την λύση του συμβολαίου του Αλέξανδρου Τζιόλη.
Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στον Σύλλογο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

https://inpaok.com


Δεν έχετε ιδέα σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο σας
Θα έχετε δει αυτό το συρτάρι που υπάρχει κάτω από σχεδόν κάθε φούρνο. Είναι αυτό το συρτάρι που οι περισσότεροι από εμάς φυλάμε μέσα τα ταψιά ή άλλα μαγειρικά σκεύη. Στην πραγματικότητα, όμως, το συρτάρι αυτό βρίσκεται εκεί για άλλο λόγο και δεν έχει καμία σχέση με την αποθήκευση των ταψιών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Travel and Leisure, αυτό το συρτάρι χρησιμεύει ως θερμοθάλαμος και βρίσκεται εκεί για να διατηρεί το φαγητό ζεστό, όσο εμείς βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στο δείπνο μας ή περιμένουμε τους καλεσμένους να έρθουν στο σπίτι.
Μάλιστα, πολλοί είναι οι φούρνοι που αναφέρουν την χρήση του συρταριού και στις οδηγίες χρήσης τους. Το συρτάρι δεν έχει την δυνατότητα να ζεστάνει κρύο φαγητό ή φαγητό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά χρησιμεύει στο να διατηρήσει την θερμοκρασία σε ένα ήδη ζεστό φαγητό.
ΠΗΓΗ
Πώς θα αναγνωρίσετε τα πλαστά χαρτονομίσματα
Στα 353.000 ανέρχονται τα πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Από αυτά περίπου το 80% των πλαστών τραπεζογραμματίων αφορούσαν τις ονομαστικές αξίες των 20 και των 50 ευρώ. Σημειώνεται ότι σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).
Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.
Η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.
Η μέθοδος των τριών ελέγχων
Σύμφωνα με την ΕΚΤ η γνησιότητα όλων των τραπεζογραμματίων ευρώ επαληθεύεται με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία».
Από τότε που εκδόθηκε η πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ, το Ευρωσύστημα – δηλ. η ΕΚΤ και οι 19 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ – παροτρύνει τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά τα τραπεζογραμμάτια που λαμβάνουν. Τα γνήσια τραπεζογραμμάτια μπορούν να αναγνωρίζονται χάρη στην απλή μέθοδο των τριών ελέγχων («έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία») που περιγράφεται στην ενότητα του δικτυακού τόπου της ΕΚΤ για το ευρώ, καθώς και στους δικτυακούς τόπους των εθνικών κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος.

Το Ευρωσύστημα επικοινωνεί με ποικίλους τρόπους προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να διακρίνουν τα γνήσια από τα πλαστά τραπεζογραμμάτια και να διευκολύνει τους φορείς που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά να διασφαλίζουν ότι τα μηχανήματα διαχείρισης και επεξεργασίας τραπεζογραμματίων μπορούν να εντοπίζουν με αξιόπιστο τρόπο τα πλαστά τραπεζογραμμάτια και να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία.
Η ΕΚΤ συστήνει σε όλους όσοι υποπτεύονται ότι έχουν λάβει πλαστό τραπεζογραμμάτιο, να το συγκρίνουν  απευθείας με ένα τραπεζογραμμάτιο το οποίο είναι αποδεδειγμένα γνήσιο. Εφόσον οι υποψίες αποδειχθούν βάσιμες, θα πρέπει να ειδοποιήσουν την αστυνομία ή – σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σε εθνικό επίπεδο – την αντίστοιχη εθνική κεντρική τράπεζα ή την τράπεζα.
Τον Απρίλιο το νέο 50ευρο
Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 4 Απριλίου 2017. Το Ευρωσύστημα θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και τους λοιπούς προμηθευτές στην προσπάθεια προσαρμογής του εξοπλισμού τους στο νέο τραπεζογραμμάτιο. Εάν τα σχετικά μηχανήματα και συσκευές εξακολουθούν να μην δέχονται το τραπεζογραμμάτιο αυτό, οι χειριστές/ιδιοκτήτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές ή τους κατασκευαστές χωρίς καθυστέρηση.
Πόσο γάλα πρέπει να πίνουν τα παιδιά
Οι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πίνουν γάλα, διότι είναι θρεπτικό και θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ομαλά.
Πόσο γάλα, όμως, πρέπει να πίνει ένα παιδί; Και τι συμβαίνει όταν υπερβαίνει τις συνιστώμενες ποσότητες;
«Το αγελαδινό γάλα αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής των παιδιών εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, λίπη, ασβέστιο, βιταμίνη D) και ενέργεια» λέει στην εφημερίδα «New York Times» ο δρ Τζόναθον Μαγκουάιρ, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και ερευνητής στο Νοσοκομείο St Michael’s.
«Αν και αυτά τα συστατικά θα μπορούσαν τα παιδιά να τα προσλάβουν και από άλλες πηγές, γεγονός παραμένει ότι το γάλα είναι ένας από τους ευκολότερους και οικονομικότερους τρόπους».
Οπως συμβαίνει όμως με όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, οι υπερβολές μπορεί να καταστρέψουν κάθε όφελος, προσθέτει.
Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες διατροφικές συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών, τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν δύο ή τρεις μερίδες γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία τους.
Οι ποσότητες αυτές καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο, οι οποίες για τα νήπια ηλικίας 1-3 ετών είναι 700 mg την ημέρα, για τα παιδιά ηλικίας 4-8 ετών είναι 1.000 mg την ημέρα και για τα παιδιά και τους εφήβους ηλικίας 9-18 ετών είναι 1.300 mg ημερησίως, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οδηγίες που εξέδωσε το 2014 η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ).
Τυπικά, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχεται 70% – 80% της ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου, προσθέτει η ΑΑΡ.
Κάθε μερίδα γαλακτοκομικό προϊόν παρέχει περίπου 300 mg ασβέστιο και αντιστοιχεί σε ένα από τα παρακάτω:
* Ένα ποτήρι γάλα (240 ml)
* Σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (150 – 200 γρ.)
* Σε 30 γρ. (μέγεθος όσο ένα σπιρτόκουτο ή δύο κουταλιές της σούπας) παρμεζάνα, γραβιέρα
* Σε 40 γρ. (ενάμισι σπιρτόκουτο ή δύο λεπτές φέτες τυρί του τοστ) γκούντα, ένταμ, κεφαλοτύρι
* Σε 70 γρ. (δυόμισι κομμάτια σε μέγεθος σπιρτόκουτου) φέτα
* Σε 140 γρ. ανθότυρο.
Οταν λοιπόν ένα παιδί καταναλώνει τέσσερα ή περισσότερα ποτήρια γάλα την ημέρα κάνει υπερκατανάλωση λέει η δρ Αντζελα Λέμοντ, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτητικής των ΗΠΑ.
Η υπερκατανάλωση αυτή ενδέχεται να έχει συνέπειες. Μελέτη που δημοσίευσαν το 2013 ο δρ Μαγκουάιρ και οι συνεργάτες του έδειξε πως όταν τα παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών πίνουν περισσότερο γάλα από το συνιστώμενο, αυξάνονται τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό τους αλλά μειώνονται τα αποθέματα σιδήρου.
Αυτό, όμως, μπορεί να προκαλέσει αναιμία και διαταραχή της ανάπτυξης του εγκεφάλου.
Αντιθέτως, όταν τα παιδιά πίνουν σχεδόν δύο ποτήρια γάλα την ημέρα, λαμβάνουν όση βιταμίνη D χρειάζονται δίχως να επηρεάζονται τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό τους.
Πού οφείλεται αυτό το πρόβλημα; «Το ασβέστιο του γάλακτος εμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου από τα άλλα τρόφιμα» απαντά ο δρ Μαγκουάιρ.
«Επιπλέον, το γάλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και έτσι, αν το παιδί χορταίνει με γάλα, μπορεί να μην έχει χώρο για άλλα, πιο πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα».
Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί με τον σίδηρο, πρόσθετος κίνδυνος είναι η υπερκατανάλωση θερμίδων. Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στην επιθεώρηση «Archives of Disease in Childhood» έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που πίνουν περισσότερα από τρία ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι ψηλά αλλά και να αντιμετωπίζουν μικρό ή μεγάλο πρόβλημα περιττών κιλών.
Ολοι αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να αποσοβηθούν αν το παιδί περιορίζει την κατανάλωση γάλακτος στα συνιστώμενα επίπεδα, τονίζει ο δρ Μαγκουάιρ. «Το σημαντικό είναι να μάθει να καταναλώνει ποικιλία τροφίμων με μέτρο και όχι να κάνει υπερκατανάλωση ενός» καταλήγει.
Οι πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς το 2017 «αποκαλύφθηκαν» στην 13η Ετήσια Διεθνής Έρευνα Προσιτής Στέγασης: 2017 (13th Annual Demographia International Housing Affordability Survey: 2017).
Η εν λόγω μελέτη ανέλυσε 406 αγορές σε εννέα χώρες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του περασμένου έτους. Παράγοντες που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα ήταν η μέση τιμή μίας κατοικίας, καθώς και το εισόδημα των νοικοκυριών (median multiple).
Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις χαρακτηρίστηκαν ως «σοβαρά δυσβάσταχτες» για το 2017 με βαθμολογία άνω του 5,1:
10. ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ & ΝΤΟΡΣΕΤ – ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Η περιοχή Μπόρνμουθ & Ντόρσετ στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρήθηκε ότι διαθέτει μία «σοβαρά δυσβάσταχτη» αγορά τα τελευταία χρόνια.
9. ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ – ΗΠΑ
Στο Σαν Φρανσκίσκο, η μέση τιμή των ενοικίων με βάση το μέσο εισόδημα των κατοικιών (median multiple) έφτασαν το 9,2. Σημειώνεται ότι το όριο μίας σοβαρά δυσβάσταχτης αγοράς είναι 5,1 και άνω.
8. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ – ΗΠΑ
Οι τιμές των κατοικιών στο Λος Άντζελες αυξήθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους 12 μήνες σε σχέση με τα εισοδήματα των νοικοκυριών.
7. ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ – ΗΠΑ
Η πρωτεύουσα της Χαβάης πλεόν θεωρείται ως μία πολύ σημαντική αγορά της χώρας και παράλληλα σοβαρά δυσβάσταχτη για τους κατοίκους της.
6. ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Η μέση τιμή ενοικίων σε σχέση με το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών άγγιξαν το 9,5 τη φετινή χρονιά.
5. ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΗΠΑ
Άλλη μία πόλη της Καλιφόρνια πρωταγωνιστεί στη φετινή έρευνα, με μέσο πολλαπλάσιο (median multiple) 9,6.
4. ΟΚΛΑΝΤ – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έχει μέσο πολλαπλάσιο (median multiple) 10.
3. ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Οι τιμές κατοικιών στο Βανκούβερ έχουν μέσο πολλαπλάσιο 11,8.
2. ΣΙΔΝΕΙ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
To Σίδνεϊ έχει μέσο πολλαπλάσιο 12,2.
1. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – ΚΙΝΑ
Το Χονκγ Κονγκ διαθέτει τη λιγότερο προσιτή αγορά κατοικίας, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, σημειώνονται χειρότερη βαθμολογία σε σχέση με το περασμένο έτος.
Πηγή: fortunegreece.com

Την ασπίδα του δημοφιλή ήρωα κόμικ, Captain America, πήρε μαζί του ένας δημοτικός σύμβουλος του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.
Captain America Tramp_aftodioikisi
Πηγή φωτό: ltdiep / Instagram
Το περιστατικό κατεγράφη από τους παριστάμενους στην ορκωμοσία, με τον δημοτικό σύμβουλο να το αιτιολογεί πως την χρησιμοποίησε ως «θετικό» σύμβολο, όπως είπε.
Ο ρεπουμπλικανός Lan Diep επέλεξε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο να ορκιστεί, προκαλώντας χειροκροτήματα στους παρευρισκομένους στην τελετή ορκωμοσίας, αναφέρει το KNTV.

Μετά την κλήση για νέα απολογία από την εισαγγελία του Μιλάνου για διαφθορά, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την οικονομική… βοήθεια που παρείχε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε νεαρές καλλονές, οι οποίες συνήθιζαν να διανύουν τις νύχτες τους στις πολυτελείς βίλες του.
Σύμφωνα με την εισαγγελία ο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς μαζί με τέσσερις γυναίκες, τις Ελίζα Τότι, Αρις Εσπινόζα, Μίριαμ Λόντο και Τζοβάνα Ριγκάτο.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός παρά τις δικαστικές περιπέτειες των περασμένων ετών συνέχισε να καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες των γυναικών που φρόντιζαν να τον διασκεδάζουν τις νύχτες στη βίλα Άρκορε, ενώ σύμφωνα με τον λογιστή του, Τζουζέπε Σπινέλι, δεν κατέβαλε χρηματικά ποσά μόνο στις τέσσερις παραπάνω νεαρές, αλλά σε συνολικά 13 γυναίκες.
Μάλιστα, ο Σπινέλι υποστηρίζει ότι ο Μπερλουσκόνι παρείχε οικονομική υποστήριξη στις 13 νεαρές μέχρι πριν δύο μήνες, καθώς δεχόταν πιέσεις από τις πρωταγωνίστριες των πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα».
Μία από αυτές δε, η Μανουέλα Φεράρα, λέγεται πως του διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Οι άλλες ψωνίζουν από το Dolce e Gabbana και εμείς, τίποτα;».
Τα παράπονα… έπιασαν τόπο καθώς ο Σπινέλι λίγο καιρό αργότερα εξασφάλισε στην Φεράρα μετρητά για να ικανοποιήσει την αγοραστική όρεξη.
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως οι γυναίκες δέχονταν μηνιαίο «μισθό» ύψους μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ από τον Μπερλουσκόνι, ενώ στην περίπτωση της Φεράρα τους περασμένους μήνες συνολικά κατέθεσε ποσό μεταξύ των 35.000 και 40.000 ευρώ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!