Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017


Η άνοδος της θερμοκρασίας φέρνει μαζί και τα πρώτα κουνούπια, τα οποία δεν σας αφήνουν να απολαύσετε την παραμονή στον κήπο ή τη βεράντα, με αποτέλεσμα να καταφεύγετε σε διάφορες χημικές εντομοαπωθητικές λύσεις.
Εκτός από τα εντομοαπωθητικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις λύσεις που προσφέρει η φύση.
Τα παρακάτω φυτά λόγω των ελαίων που περιέχουν απωθούν τα κουνούπια. Φυτέψτε τα στον κήπο σας ή σε γλάστρες κοντά στα σημεία που συνηθίζετε να κάθεστε και χαλαρώστε ανενόχλητοι.
Κιτρονέλλα
Η κιτρονέλλα αποτελεί το κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως λοσιόν, αρωματικά κεριά κτλ. Είναι ένα πολυετές γρασίδι που φτάνει το ένα μέτρο περίπου. Θέλει ηλιόλουστη θέση και είναι πολύ εύκολο φυτό στην καλλιέργειά του. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει αρκετό πότισμα.
Μελισσόχορτο
Το μελισσόχορτο είναι γνωστό και ως βάλσαμο ή μελισσοβότανο και είναι ένα πολυετές βότανο με απαλή μυρωδιά λεμονιού. Τα λιωμένα φύλλα του μπορούν να τριφτούν στο δέρμα ως εντομοαπωθητικό. Το καλοκαίρι θέλει αρκετό νερό.
Κατηφές
Ο κατηφές είναι καλοκαιρινό φυτό με λευκά, κίτρινα και πορτοκαλί άνθη. Τα φύλλα του έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά που σε πολλούς είναι ενοχλητική, λόγω της πυρεθρίνης που περιέχουν, ουσίας που αποτελεί συστατικό για πολλά φυτοφάρμακα. Είναι φυτό εύκολο και του αρέσει ο ήλιος. Εκτός από τα κουνούπια απωθεί και άλλα έντομα.
Αρμπαρόριζα
Η αρμπαρόριζα έχει μία έντονη μυρωδιά που θυμίζει λιβάνι και δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης και καθόλου απαιτητικό αφού δεν θέλει ούτε πολύ νερό ούτε ιδιαίτερο έδαφος. Πρέπει όμως να στραγγίζει καλά.
Λουίζα
Η λουίζα είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που όταν την ακουμπάτε αναδίδει ένα έντονο άρωμα λεμονιού. Χρησιμοποιείται στην κουζίνα και κυρίως στην παρασκευή τσαγιού και cocktails. Η λουίζα θέλει πολύ ήλιο και μέτριο πότισμα. Φυτέψτε την κοντά σε διαδρόμους ώστε να δίνει άρωμα καθώς περνάτε.
Βασιλικός
Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχει ο λεμονοβασιλικός. Φυτέψτε βασιλικούς σε μεγάλες γλάστρες με καλό χώμα ή στον κήπο σε φωτεινά έως ηλιόλουστα σημεία. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί το φυτό. Κόψτε μερικά φύλλα βασιλικού και τρίψτε τα στο δέρμα σας ώστε να μη σας επιτεθούν τα κουνούπια.
Λεβάντα
Η λεβάντα είναι διακοσμητικό φυτό με έντονο άρωμα για τον κήπο μας που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια και πολλά άλλα έντομα. Τα αποξηραμένα άνθη της διώχνουν τον σκώρο από τα ντουλάπια τους. Η λεβάντα είναι ένας χαμηλός θάμνος που ανθίζει ανάλογα την ποικιλία από άνοιξη έως το καλοκαίρι και ευδοκιμεί σε ηλιόλουστα σημεία. Δεν είναι απαιτητική ως προς το έδαφος και αρκείται σε λίγο νερό.

Η Γαλλία παρέμεινε το 2016 η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο, ενώ ακολουθούν με διαφορά στήθους οι ΗΠΑ και η Ισπανία, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος συνήθως ανακοινώνει τα στοιχεία του από τον Ιανουάριο αλλά φέτος καθυστέρησε για ανεξήγητο λόγο.
Η Γαλλία δέχτηκε 82,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016, παρουσιάζοντας μείωση λίγο παραπάνω από 2% σε σχέση με το 2015. Οι ΗΠΑ είδαν τον αριθμό των τουριστών να μειώνεται κατά 3%, στα 75,61 εκατομμύρια, διατηρώντας μόλις τη δεύτερη θέση τους μπροστά από την Ισπανία, όπου οι αφίξεις αυξήθηκαν περισσότερο από 10%, στα 75,56 εκατ. επισκέπτες.
Η μεγάλη τουριστική αύξηση στην Ισπανία εν μέρει ενισχύεται εδώ και δύο χρόνια από τη διστακτικότητα των επισκεπτών να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος ή οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που επλήγησαν από επιθέσεις. Ακολουθούν η Κίνα (59,3 εκατομμύρια) και η Ιταλία (52,4 εκατομμύρια) που κατείχαν ήδη την τέταρτη και την πέμπτη θέση στην κατάταξη του 2015. Η Βρετανία ανήλθε στην έκτη θέση, ακολουθούν η Γερμανία, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη και η Τουρκία.
Για την κατάταξή του αυτή, ο ΠΟΤ καταγράφει τον αριθμό των επισκεπτών που έχουν τουλάχιστον μια διανυκτέρευση στην αναφερόμενη χώρα. Λαμβάνοντας ως κριτήριο τα έσοδα που αποδίδονται από τους τουρίστες, οι ΗΠΑ κατέχουν εντούτοις την πρωτιά με 206 δισεκατομμύρια δολάρια (173 δισεκ. ευρώ) που εισέπραξαν το 2016, διευκρινίζει ο ΠΟΤ. Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη με σχεδόν 60 δισεκ. δολάρια, αύξηση 6,7% σε ένα έτος, και ακολουθούν η Ταϊλάνδη και η Κίνα.
Η Γαλλία είναι στην πέμπτη θέση με 42 δισεκ. δολάρια, παρότι ανέβηκε μια θέση το 2016 σε σχέση με το 2015. Η Βρετανία πέφτει από την τρίτη στην έβδομη θέση, στα 34 δισεκ. δολάρια, εν μέρει λόγω της υποτίμησης της στερλίνας έναντι του δολαρίου που παρατηρήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, εξηγεί ο ΠΟΤ.

Οδηγεί ακόμα, λατρεύει την ιππασία, τα καπέλα, τα δύο σκυλιά της, ράτσας Κόργκι, τις σοκολάτες και το αλκοόλ!
Παρά τα 91 της χρόνια, η «αειθαλής» βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της, αν και έχει εκχωρήσει μερικά από αυτά στην νεότερη γενιά της βασιλικής οικογένειας, αλλά δεν έχει απαρνηθεί και τις αγαπημένες της συνήθειες.
Όπως σημειώνει το “Πρώτο Θέμα”, κάθε πρωί η γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο πίνει ένα κοκτέιλ με τζιν, Ντιμπονέ (γαλλικό απεριτίφ), πάγο και λεμόνι, όπως αποκάλυψε ο πρώην βασιλικός σεφ Ντάρεν Μακγκρέϊντι στο περιοδικό Travel+Leisure. Το μεσημέρι η βασίλισσα τρώει ελαφρά, συνήθως ψάρι στη σχάρα ή κοτόπουλο στη σχάρα με σαλάτα σπανάκι και απαραίτητα συνοδεύει το γεύμα της με ένα ποτήρι κρασί ή σαμπάνια.
inner
«Την λατρεύει (την σαμπάνια)», αποκάλυψε στο περιοδικό ο πρώην σεφ του παλατιού. Στο τέλος της ημέρας η μονάρχης συνηθίζει να πίνει ένα Ντράι Μαρτίνι και ένα ποτήρι σαμπάνια! Βέβαια, η βασίλισσα δεν είναι δυνατόν να απαρνηθεί το «εθνικό» αφέψημα της Γηραιάς Αλβιόνας, το τσάι, που το συνοδεύει με μικρά σάντουιτς με αγγούρι ή καπνιστό σολομό, σύμφωνα με το Business Insider.
Όμως, η Ελισάβετ δεν έχει αδυναμία μόνο στα κοκτέϊλ και στην σαμπάνια, αλλά και στις σοκολάτες! Οι αγαπημένες της σοκολάτες είναι φτηνές ευρωπαϊκές, που εύκολα μπορεί να βρει κανείς στα σούπερ μάρκετ ενώ σύμφωνα με τον πρώην σεφ του Μπάκιγχαμ, σε κάθε γεύμα της η βασίλισσα προσθέτει και κέτσαπ.

Πληθώρα μηνύσεων καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία που δημιούργησε την αφίσα.
Πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια στη Ρωσία, που αφού έντυσε 30 φορτηγά με ένα γυναικείο στήθος και έγραψε πάνω του «Σας αρέσουν»‘ σκόρπισε τον πανικό, προκαλώντας… 517 τροχαία ατυχήματα
H κινούμενη πρόκληση κυκλοφορούσε στους δρόμους και οι οδηγοί έμπαιναν στον πειρασμό να χαζέψουν τα όμορφα στήθη με αποτέλεσμα να χάνουν την προσοχή τους και να τρακάρουν. Η αστυνομία μετά από τον όγκο των ατυχημάτων ανάγκασε την εταιρία να αποσύρει την διαφήμιση και η εταιρία έχει ένα βουνό μηνύσεις να αντιμετωπίσει στα δικαστήρια.

Τα βασικά δικαιώματα των καταναλωτών για την εξυπηρέτησή τους από τις επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ.) υπενθυμίζει η Ένωση Καταναλωτών «Ποιότητα Ζωής» με αφορμή την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.
Όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τα εξής:
Τιμοκατάλογος
  • Ζητάτε τον τιμοκατάλογο του καταστήματος. Είναι υποχρεωμένοι να έχουν έναν ανά δύο τραπέζια και να τον διαθέτουν σε κάθε πελάτη πριν από την παραγγελία.
  • Οι τιμοκατάλογοι πρέπει να είναι γραμμένοι υποχρεωτικά στα Ελληνικά και προαιρετικά σε κάποια άλλη γλώσσα.
  • Ένας κατάλογος πρέπει υποχρεωτικά να είναι αναρτημένος στην είσοδο του καταστήματος.
  • Πρέπει πάντα να αναγράφονται οι τελικές τιμές, καθώς και η ένδειξη: «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο).
  • Εάν διαθέτουν κατεψυγμένα ψάρια, κρέατα ή λαχανικά, πρέπει να αναγράφονται στον κατάλογο με την ένδειξη «κατεψυγμένο» καθώς και «προμαγειρεμένο» ή «προτηγανισμένο» για φαγητό.
  • Στις σαλάτες πρέπει να αναγράφεται η ονομασία, όπως την ορίζει το κατάστημα και τα βασικά συστατικά που τη συνθέτουν.
  • Πρέπει να αναγράφεται το είδος των ελαίων που χρησιμοποιείται σε ωμή μορφή στα φαγητά.
  • Δεν επιτρέπεται η χρέωση του «κουβέρ» (π.χ. σέρβις).
  • Πρέπει να διατίθεται τρόπος ηλεκτρονικής πληρωμής.
  • Προσοχή! Ζητάτε πάντα απόδειξη και ελέγχετε τα είδη που παραγγείλατε.
Δελτίο Παραπόνων
Τα καταστήματα μαζικής εστίασης υποχρεούνται να τηρούν «Δελτίο Παραπόνων» σε ειδική θήκη, σε εμφανές σημείο στην έξοδο του καταστήματος εις τριπλούν, ώστε να συμπληρώνεται από τον καταναλωτή εφόσον έχει παράπονο και να αποστέλλεται στο αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου κάθε Περιφέρειας.
Καλή όρεξη…

Ο ζάμπλουτος Νασέρ αλ Κελαΐφι, o ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, Παρί Σεν Ζερμέν, ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα καλύπτοντας την ρήτρα των 222 εκατομμύριων, του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Η επικείμενη μεταγραφή πέφτει σαν τυφώνας πάνω στην Ευρώπη και την UEFA. Κανένας δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις αυτού του μεταγραφικού «Big Bang».

Ο Άραβας μεγαλομέτοχος της Παρί έχει τα χρήματα για να καλύψει το οικονομικό κενό που θα δημιουργηθεί στην ομάδα από τη μεταγραφή οπότε δεν θα έχει το δικαίωμα να αναμιχθεί η FFplay - η Ανεξάρτητη Επιτροπή του Δημοσιονομικού Κανονισμού - για να επιβάλει κυρώσεις.

Ακόμη όμως και να τις επιβληθούν κυρώσεις, μπορεί να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο ή να αντέξει χωρίς μεταγραφές από τον Ιανουάριο του 2018.

Η ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε από την ίδια την Μπαρτσελόνα, όταν έβαλε στο συμβόλαιο του παίκτη, την ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ, δίνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο να τον αποκτήσει, καλύπτοντας απλώς την ρήτρα.

Η απόκτηση του Νεϊμάρ από την Παρί, καθιστά την γαλλική ομάδα υπερδύναμη αφού στην πράξη διαλύει κάθε έννοια ανταγωνισμού. Ωστόσο η ίδια κινείται στην πρακτική των παραδοσιακών υπερδυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέναντι στα άλλα clubs. Απλώς τώρα εκείνες πέφτουν θύματα της γαλλικής ομάδας και τους… κακοφαίνεται.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η UEFA θα πρέπει να δώσει αυξημένες και μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην επιτροπή του Financial Fair Play ώστε να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις ή να εφαρμοστεί το Salary Cap όπως στο ΝΒΑ.

Ακολούθησε την καρδιά του

Όσο αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, φαινόταν εδώ και καιρό ότι είχε πάρει την απόφασή του να χαράξει τον δικό του δρόμο, ξεφεύγοντας από τη σκιά του Μέσι, αλλά και από τα οικονομικά δεδομένα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα έχει ετήσιες απολαβές 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η γαλλική ομάδα θα του καλύπτει την εφορία όπως έκανε με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Τιάγκο Σίλβα.

Ο 25χρονος Νεϊμάρ έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα το πρωί της Τετάρτης. Έφθασε λίγο μετά τις 09:00 ώρα Ισπανίας στο "Ciutat Esportiva Joan Gamper", ενώ τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Σανγκάη, συμμετέχοντας σε μία εκδήλωση χορηγού της "Μπάρτσα". Κατά την είσοδό του δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Η μεταγραφή επιβεβαιώθηκε μέσω… Μέσι

Την απόφασή του να μετακομίσει από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι την γνωστοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ο Βραζιλιάνος απαντώντας σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Μέσι στο instgram.

Μετά την πρωινή προπόνηση ο αρχηγός της Μπάρτσα έγραψε: «Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση που μοιράστηκα όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου, φίλε μου. Σου εύχομαι καλή τύχη στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου. Τα λέμε σύντομα. Με πολλή αγάπη».

Για να του απαντήσει ο Νείμάρ σε σχόλιο από κάτω από την ανάρτηση: «Σε ευχαριστώ, αδερφέ. Θα μου λείψεις κι εσύ, δικέ μου!».



Όμως τόσο η Μπαρτσελόνα όσο κι η ισπανική λίγκα είναι αποφασισμένες να μπλοκάρουν τη μεταγραφή, στηριζόμενες στους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Ο μάνατζερ του Νεϊμάρ, Βάγκνερ Ριμπέιρο ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι βρίσκεται στο Παρίσι. O Βραζιλιάνος ατζέντης ανέβασε μία φωτογραφία στο δημοφιλές social media απ' το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, έχοντας ως θέα τον Πύργο του Άιφελ. Μάλιστα, στο μήνυμά του, αναφέρει πως «το Παρίσι είναι υπέροχο, ο Πύργος του Άιφελ, το κρασί, η γαστρονομία και το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Τη μεγαλύτερη καρδιά στον κόσμο που εκτίθεται στο Βασιλικό Μουσείο Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι απανταχού φυσιολάτρες και όχι μόνο.

Το όργανο ανήκε σε μια από τις δύο γαλάζιες φάλαινες τα κουφάρια των οποίων ξεβράστηκαν στις ακτές του Τρουτ Ρίβερ στην επαρχία Νέα Γη και Λάμπραντορ πριν από τρία χρόνια.

Η τεράστια καρδιά έχει μέγεθος 1,5 μέτρα επί 1,2 μέτρα επί 1,2 μέτρα και το βάρος της ενδεχομένως να έφθανε τουλάχιστον τα 181 κιλά προτού την αφαιρέσουν από το κουφάρι.

«Κάποιοι δεινόσαυροι, όπως τα σαυρόποδα έχουν μεγαλύτερο μήκος, ωστόσο βάσει βάρους η γαλάζια φάλαινα είναι το βαρύτερο ζώο που έχει ζήσει ποτέ στη γη και φυσικά η καρδιά της είναι η μεγαλύτερη καρδιά» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Μπάρτον Λιμ, ο αναπληρωτής έφορος στον τομέα των Θηλαστικών του μουσείου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!