Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017


Στη χαμηλότερη τιμή της ιστορίας του, μόλις στα 329 δολάρια, έναντι των 399 δολαρίων που κοστίζει το iPad Mini 4, που έχει μνήμη 128 GB, αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο iPad της Apple.
Οι ενδιαφερόμενοι στις ΗΠΑ θα μπορούν να το παραγγείλουν από την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Συν τοις άλλοις, ο κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας θα διαθέσει νέα έκδοση του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου iPhone 7 και την ειδική έκδοση iPhone 7Plus σε κόκκινο μεταλλικό χρώμα. Επιπλέον, η Apple θα λανσάρει και το νέο iPhone SE σε μικρότερες διαστάσεις από τις συνηθισμένες, με μνήμη 32 και 128 GB, το οποίο θα αντικαθιστά τα μοντέλα με 16 και 64 GB μνήμη, αντίστοιχα.
Μέρος των εσόδων από τα νέα μοντέλα iPhone 7 θα δοθεί στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS – αυτήν την κοινωνική πολιτική έχει υιοθετήσει εδώ και μία δεκαετία η Apple. Υπάρχει, όμως, και μια σημαντική διαφορά απ’ ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων της προϊόντων χωρίς να προβεί στη διοργάνωση κάποιας εντυπωσιακής συνέντευξης Τύπου, όπως συνήθιζε να κάνει στο παρελθόν.
Το καινούργιο iPhone θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με νέα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως καμπυλόγραμμη μεγαλύτερη οθόνη, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και δυνατότητα τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπων. Η αλλαγή στο θέμα φόρτισης είναι σημαντική, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Apple προμήθευε τους χρήστες με δικό της φορτιστή και άλλα αξεσουάρ. To νέο iPad θα έχει στη φθηνότερη εκδοχή του μνήμη 32 GB και θα αντικαταστήσει το σημερινό iPad Air 2. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα εφαρμογή για την παραγωγή και το μοίρασμα βίντεο με όσους φίλους έχουν συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS.
Αυτή η νέα υπηρεσία, που ονομάζεται «Clips», επιτρέπει σε όσους τη χρησιμοποιούν να βάζουν σχόλια με τη δική τους φωνή ή «συννεφάκια» με προτάσεις στα βίντεο και να τα μοιράζονται στο Facebook και στο Instagram ή στην ίδια την εφαρμογή μηνυμάτων της Apple, στο πλαίσιο της οποίας τα βίντεο αποστέλλονται στις επαφές των χρηστών με πάτημα ενός πλήκτρου.
Τι να κάνεις την 25η Μαρτίου στην ΑθήναΔεν μας έκανε τη χάρη φέτος η θεά τύχη του ημερολογίου, και η αργία της 25ης Μαρτίου έπεσε Σάββατο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα την απολαύσουμε όπως της πρέπει. Ήτοι παραδοσιακά και γευστικά. Μένουμε Αθήνα, απολαμβάνουμε ελληνικές γεύσεις και ξεναγήσεις στου Μακρυγιάννη, καθώς και ένα ρεσιτάλ… κλαρίνου στο Μετς. Φύγαμε;

25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες του. Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ στη 1 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Μουσείου, ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685, στο οποίο πριν από έναν αιώνα, ο ελβετός ζωγράφος E.E. Gillieron πρόσθεσε τα αρχαία χρώματα σύμφωνα με τις αποτυπώσεις μετά την ανεύρεση του γλυπτού το 1888 κοντά στον Παρθενώνα.

Οι γεύσεις της παράδοσης

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να τιμήσουμε γευστικά την ημέρα: Στο εστιτατόριο του Μουσείου, με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπορούμε να απολαύσουμε ειδικό ελληνικό παραδοσιακό μενού που θα ανακοινωθεί εκείνη την ημέρα (οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ για πλήρες γεύμα). Αν ωστόσο δεν φροντίσετε να κλείσετε τραπέζι ή θέλετε να επεκτείνετε την βόλτα, κατηφορίστε από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς την Πλάκα και πιάστε τραπεζάκι στα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου (Κυδαθηναίων 41, τηλ: 2103225084). Είναι ένα από τα παλαιότερα ταβερνάκια της Αθήνας και ειδικεύεται στο πιάτο που επιβάλλει η ημέρα: Το τηγανητό μπακαλιαράκι, συνοδεία κρασιού απ’ τα Μεσόγεια είναι ό,τι πρέπει για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου. Θα βρείτε επίσης καλαμαράκια, ψητές σαρδέλες, ξιφία, αλλά και κλασικά ψητά της ώρας. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Βραδιά… κλαρίνου στο Half Note

Ημέρα παράδοσης, και δεν θα μπορούσαμε παρά να την κλείσουμε όπως της αρμόζει: Στη σκηνή του Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς), ο Πετρολούκας Χαλκιάς και η κομπανία του στήνουν ένα ηπειρώτικο γλέντι. Ο κορυφαίος κλαρινίστας θα μας παρασύρει σε σκοπούς με ρίζες από την Ήπειρο, αλλά και την Θράκη, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία, σε μια βραδιά με ατμόσφαιρα ελληνικού πανηγυριού. Στο πλευρό του, ο ερμηνευτής Αντώνης Κυρίτσης, θα μας μυήσει στην αυθεντική δημοτική μας παράδοση. Το γλέντι ξεκινά στις 22.30 και η είσοδος στοιχίζει 15€ για είσοδο στο μπαρ.
in2life.gr

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ηθοποιός Τιμ Άλεν με τη σύγκριση που έκανε του σημερινού Χόλιγουντ με τη ναζιστική Γερμανία.

Ο 63χρονος ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ είχε δηλώσει σχετικά με την παρουσία του στην ορκωμοσία του Τραμπ ότι η κατάσταση στο Χόλιγουντ για τους Ρεπουμπλικάνους ηθοποιούς είναι όπως ήταν στην δεκαετία του 1930 στην Γερμανία.

Το Κέντρο «Άννα Φρανκ» για τον Αμοιβαίο Σεβασμό παρότρυνε τον Τιμ Άλεν να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ο Τιμ Άλεν έχει κάνει ένα σοβαρό προσβλητικό χαρακτηρισμό που ευτελίζει τη φρίκη που επιβλήθηκε στους Εβραίους από τη ναζιστική Γερμανία».

Ο εκτελεστικός διευθυντής τα οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Στίβεν Γκόλντστεϊν, ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Facebook του Κέντρου Άννα Φρανκ: «Τιμ, έχεις χάσει το μυαλό σου; Κανείς στο Χόλιγουντ σήμερα, ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος, δεν υποβάλλεται σ’ αυτό που έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους το 1930. Το πιο σατανικό πρόγραμμα απανθρωποίησης, φυλάκισης και μαζικής βαρβαρότητας, που υλοποιήθηκε από μία εθνικιστική κυβέρνηση ως πρελούδιο για την γενοκτονία σχεδόν ενός ολόκληρου λαού».

«Συγγνώμη Τιμ. Αυτό δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να χάσεις το ρόλο σε μια ταινία. Ήρθε η ώρα να φτύσεις αυτήν την τσίχλα και να ζητήσεις συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό και να είσαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιποι λαοί είχαν στοχοποιηθεί από τους Ναζί», συνέχισε ο κ. Γκόλντστεϊν.

Στη συνέχεια το Κέντρο «Άννα Φρανκ» στη συνέχεια ανάρτησε και ηλεκτρονικά μηνύματα που έλαβε με αντισημιτικό περιεχόμενο και τα οποία έγραφαν να «σταματήσει ο εκφοβισμός του μεγάλου ηθοποιού Τιμ Άλεν», αλλά και ότι «το γένος σας είναι όπως πάντα ύπουλο και υπολογιστικό».

Και απευθυνόμενο (το Κέντρο) προς τον ηθοποιό έγραψε: «Κοιτάξτε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προς την οργάνωσή μας, που αντικατοπτρίζει τους άλλους όπως είναι, αυτό είναι το αποτέλεσμα της σύγκρισης που κάνατε του Χόλιγουντ με τη ναζιστική Γερμανία».

«Θα δείτε τώρα τις συνέπειες της δήλωσής σας; Θα ανακαλέσετε και θα ζητήσετε συγγνώμη για τη δήλωσή σας και θα την αντικαταστήσετε με ένα μήνυμα αγάπης, δημοσίως, σαν αυτό του μίσους;», επισήμανε το Κέντρο στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί σιγά - σιγά όλο και περισσότερα καταστήματα να βάζουν τερματικά υποδοχής καρτών, κοινώς POS, αφού μόνον έτσι οι καταναλωτές χτίζουν πλέον αφορολόγητο, όμως η τεχνολογία τρέχει μπροστά, πολύ μπροστά και πλέον μετατρέπει σε σημείο πώλησης το ο,τιδήποτε: από το ρολόι μας, μέχρι το δαχτυλίδι και το αυτοκίνητο μας!

Μια ιδιαίτερα φιλόδοξη συμφωνία της Visa Inc με την ΙΒΜ, που αξιοποιεί το λεγόμενο διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things) μετατρέπει κάθε διασυνδεδεμένη συσκευή σε σημείο πώλησης!

Ειδικότερα, η συνεργασία συνδυάζει την πλατφόρμα Watson IoT της IBM και τις υπηρεσίες πληρωμών της Visa, που χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα Watson IoT της ΙΒΜ, όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνδέονται με δισεκατομμύρια συσκευές, αισθητήρες και συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από περισσότερους από 6.000 πελάτες της IBM που βοηθούν τους καταναλωτές να συνδέονται σε εκατομμύρια συσκευές.

Τα 15 επαγγέλματα που πρέπει να διαθέτουν POS – Όλη η λίστα

Με την συγκεκριμένη συμφωνία, όπως αναφέρουν οι δυο εταιρίες, η IBM και η Visa μοιράζονται ένα κοινό όραμα και τη δέσμευση να ενσωματώσουν πληρωμές και εμπόριο σε οποιαδήποτε συσκευή - από ένα ρολόι χειρός, ένα δαχτυλίδι, μία συσκευή έως ένα αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα μπορούν να συμπεριλάβουν ασφαλείς πληρωμές σε ολόκληρες σειρές προϊόντων χρησιμοποιώντας την Υπηρεσία Token της Visa, μία νέα τεχνολογία που αντικαθιστά τις πληροφορίες που βρίσκονται στις κάρτες πληρωμών, με μία μοναδική ψηφιακή σειρά αριθμών. Ως εκ τούτου, η IBM και η Visa θα μπορούν να στηρίξουν πληρωμές και εμπόριο σε 20 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές που εκτιμάται ότι θα υπάρχουν το 2020.

"Με το IoT κυριολεκτικά αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, θα καθίσταται δυνατό για το χρήστη ενός πλυντηρίου, για παράδειγμα, να διασφαλίσει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ το απορρυπαντικό του. Πίσω από αυτή τη μεταμόρφωση κρύβονται εταιρείες όπως η Visa και τεχνολογίες όπως η πλατφόρμα Watson IoT της IBM," δήλωσε ο Harriet Green, Γενικός Διευθυντής, IBM Watson IoT.

"Αυτός ο συνδυασμός των κορυφαίων τεχνολογιών IoT της IBM με τις υπηρεσίες πληρωμών της Visa, σηματοδοτεί την εξέλιξη στο εμπόριο, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πληρωμών σε οποιοδήποτε connected αντικείμενο, με νέα επίπεδα απλότητας και ευκολίας για όλους."

Παραδείγματα:

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν 380 εκατομμύρια connected αυτοκίνητα έως το 2021.

Καθώς το αυτοκίνητο θα συνδέεται με την Πλατφόρμα IoT Watson, ο οδηγός θα ειδοποιείται για οτιδήποτε χρειάζεται.

Ο οδηγός θα μπορεί να παραγγείλει ανταλλακτικά με το πάτημα ενός κουμπιού, ή να προγραμματίσει συνάντηση για service ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει αυτόματα τη βενζίνη.

Αντίστοιχα, κάποιος που γυμνάζεται, θα έχει ένα ασύρματο αισθητήρα και θα μπορούσε να λάβει ψηφιακή ενημέρωση για το πότε είναι η στιγμή να αλλάξει τα αθλητικά του παπούτσια, προτείνοντας παράλληλα και το καλύτερο μοντέλο στην καλύτερη τιμή σε κατάστημα της επιλογής του. Επιπλέον, θα μπορούσαν να προσφερθούν, προτάσεις για διατροφή και εξοπλισμό, βασισμένες στην ατομική επίδοση, στο κλίμα και στις αγοραστικές προτιμήσεις.

"Το Internet of Things δεν οδηγεί απλώς σε ένα δικτυωμένο κόσμο, αλλά αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, που αγοράζουμε, που πληρώνουμε, μεταφέροντας το σημείο αγοράς εκεί ακριβώς που ο καταναλωτής θέλει να είναι," δήλωσε ο Jim McCarthy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος σε θέματα που αφορούν σε καινοτομίες και στρατηγικές συνεργασίες της Visa Inc.."

Λειτουργία

Στο μέλλον, όλοι οι χρήστες της Πλατφόρμας Watson IoT θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πληρωμών της Visa μέσω του IBM Cloud. Σαν αποτέλεσμα, η IBM και η Visa θα παρέχουν σε όλους τους πελάτες προσωποποιημένες εμπειρίες που θα βασίζονται στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα διασφαλίσουν ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες των καταναλωτών θα παραμένουν ασφαλείς με την υπηρεσία Token της Visa. Η υπηρεσία Token της Visa είναι προσβάσιμη μέσα από ένα δίκτυο παρόχων στα πλαίσια του προγράμματος συνεργατών Visa Ready.
real.gr
Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έτρωγε μία αγκινάρα όλη την ημέρα
Ένα από τα πρόσωπα που είχαν δεχτεί πρόταση και σκέφτεται να πάρει μέρος στο «Survivor» είναι και η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή.
Όπως αποκάλυψε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» θα ήθελε πολύ να δοκιμαστεί στο ριάλιτι και θα τα κατάφερνε στα αθλήματα αλλά και στην... πείνα, καθώς υπήρχε περίοδος που έτρωγε μία αγκινάρα όλη μέρα.
«Μου έκαναν πρόταση για το Survivor. Μπορεί και να πάω. Θα τα κατάφερνα. Δεν το είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά για να πάω. Τώρα μου αρέσει. Αν μπουν, βγουν τώρα δεν ξέρω… Θα ήθελα πάρα πολύ. Την πείνα την έχω στο τσεπάκι.Όταν ήμουν αθλήτρια, επειδή ήμουν λίγο γεματούλα για το άθλημα που έκανα και έτρωγα επί πόσες μέρες, τέτοιες μέρες σαν το Πάσχα, μια αγκινάρα όλη την ημέρα. Κάποια στιγμή ένας συνάδελφος μου είχε βγάλει μια φωτογραφία και μετά έβαζα όλο μίνι και σορτσάκια για να δείξω ότι δεν είμαι έτσι. Ο φακός καμιά φορά σε παίρνει με έναν τρόπο που μπορεί να σου δείξει ατέλειες», είπε χαρακτηριστικά.
Στα νοσοκομεία θα εκτίουν την ποινή τους όσοι προκαλούν τροχαία
Την υιοθέτηση των βιωματικών ποινών σε όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τον υφυπουργό, Νίκο Μαυραγάνη.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ημερίδας, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με θέμα «Πολιτεία & Πολίτες: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων», ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξετάζει την υιοθέτηση βιωματικών ποινών σε όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως υπηρεσίες σε νοσηλευτικά ιδρύματα. «Με αυτόν τον τρόπο, ο παραβάτης θα συνειδητοποιεί τι προκάλεσε, θα παραδειγματίζεται», υποστήριξε ο κ. Μαυραγάνης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ύψιστη προτεραιότητα για τη μείωση των τροχαίων αποτελεί η κατάλληλη ενημέρωση και παιδεία. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως θα ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικτυακής πλατφόρμας e-drive academy, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Επίσης, υφυπουργός Μεταφορών σχολίασε αρνητικά την έλλειψη καμερών παρακολούθησης ταχύτητας στις εθνικές οδούς, λόγω έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων, ζητώντας τη συνδρομή των εταιρειών παραχώρησης.
Tα τροχαία δυστυχήματα: Στην Ελλάδα, δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο.
«Την πρώτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως, αποτελούν τα τροχαία δυστυχήματα σε ηλικίες μεταξύ 15-29 ετών, τη δεύτερη μεταξύ 5-14 ετών και την τρίτη μεταξύ 30-44 ετών» σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης, τονίζοντας πως επιδίωξη της ΕΕ είναι η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50% έως το 2020.
Σε ό,τι αφορά το διάστημα 2005-2014, ο αριθμός των τροχαίων θανάτων στην ΕΕ μειώθηκε περισσότερο από 50% μεταξύ 10-34 χρονών και αυξήθηκε για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο, άλλοι τρεις μένουν με μόνιμη αναπηρία, και την περίοδο 2004-2014, 14.665 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο και 19.164 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο των τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Περουλάκης, «το παγκόσμιο κόστος των τροχαίων υπολογίζεται σε περίπου 518 δισεκατομμύρια δολάρια (WHO), στην Eυρώπη για κάθε ένα άτομο που σκοτώνεται επτά άτομα θα χρειαστούν ιατρική φροντίδα (ΕU) και στην Ελλάδα το ετήσιο εθνικό κόστος των τροχαίων δυστυχημάτων εκτιμάται μεταξύ 1,5 και 4,% του ΑΕΠ~ 3,41 δισ. ευρώ (HITE)».
Όπως επεσήμανε ο κ. Περουλάκης, τα προβλήματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι κοινά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, γι' αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να συνεργάζονται μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν στοιχεία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, συμπλήρωσε, θα επιδιωχθεί η λήψη των εξής μέτρων: Εθνική συνεργασία, ανταλλαγή υποδειγματικών πρακτικών, έρευνα και μελέτες, εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θέσπιση ρυθμίσεων.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, με αφορμή την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, αναφέρθηκε στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.
Με κεντρικό μήνυμα «Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή!», φέτος, δίνεται προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους, μέσα από πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση στην οδική ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου: Μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων. Στόχος, όπως είπε, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και των βασικών διαμορφωτών γνώμης, στην ανάγκη μίας συστηματικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος των τροχαίων συγκρούσεων στη χώρα μας, προκειμένου να επιτευχθεί δραστική μείωση στο θλιβερό κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι τερματοφύλακες που προπονούνται με... μαύρα γυαλιά 400 ευρώ!
Το βασικότερο που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας είναι γάντια. Άντε, να χρειαστεί καμιά φορά (λόγω ήλιου) να φορέσει καπέλο.

Αν καθιερωθεί όμως το παράδειγμα των τερματοφυλάκων της εθνικής Ελβετίας δεν αποκλείεται να προστεθεί ένα ακόμα… αξεσουάρ στον εξοπλισμό. Τουλάχιστον για τις προπονήσεις…

Προετοιμαζόμενοι λοιπόν για το παιχνίδι με τη Λετονία, οι Γιαν Ζόμερ και Μάρβιν Χιτζ έδειχναν βγαλμένοι από το… Matrix: Φορώντας ειδικά μαύρα γυαλιά, τα οποία θεωρείται ότι αυξάνουν τις επιδόσεις τους.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει τα γυαλιά (και κοστολογεί 400 ευρώ το ζευγάρι) ισχυρίζεται ότι εμποδίζουν τη φθορά της όρασης λόγω ηλικίας.

Σύμφωνα δε με την ίδια θεωρία, δημιουργούν ένα εφέ αργής κίνησης ,ρυθμίζοντας τις φορές που ανοιγοκλείνουν τα μάτια και βοηθώντας στη βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!