Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

 

ΗΠΑ: Ο Δήμος της Μινεάπολις θα καταβάλει 27 εκατ. δολάρια στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Ο δήμος της Μινεάπολις θα καταβάλει το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει την αγωγή που έχει

υποβάλει η οικογένεια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ για τον θάνατό του, τον περασμένο Μάιο, κατά τη

διάρκεια της σύλληψής του από την αστυνομία της πόλης.

Ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι και άλλοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αλλά και συγγενείς του Φλόιντ, θα παραχωρήσουν

συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για να παρουσιάσουν λεπτομέρειες του συμβιβασμού στον οποίο κατέληξαν.

Ο θάνατος του Φλόιντ, που βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς, πυροδότησε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα

διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό που έχουν βιώσει ποτέ οι ΗΠΑ.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός αστυνομικός που γονάτισε επί εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, δικάζεται από τις αρχές της εβδομάδας.

Η οικογένεια του Φλόιντ είχε προσφύγει στα αστικά δικαστήρια τον Ιούνιο του 2020 εναντίον του δήμου και των

τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψη και τον θάνατό του. Ο διακανονισμός που ανακοινώθηκε

σήμερα περιλαμβάνει και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από την οικογένεια προς τη συνοικία της Μινεάπολις

όπου πέθανε ο 46χρονος Φλόιντ. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στους αστυνομικούς και

η διασταύρωση όπου άφησε την τελευταία του πνοή είναι γεμάτη με λουλούδια και άλλα αντικείμενα προς τιμή του.

Ο Σόβιν προσπάθησε να συλλάβει τον Φλόιντ, το απόγευμα της 25ης Μαΐου, με την υποψία ότι είχε δώσει ένα

πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε ένα μπακάλικο για να αγοράσει τσιγάρα.

Οι άλλες τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν αργότερα φέτος. Όλοι τους έχουν πλέον απολυθεί από την Αστυνομία της Μινεάπολις.

 

Κρύα πόδια: Απλή ενόχληση ή σύμπτωμα κακής υγείας; Τα κρύα πόδια είναι ένα εξαιρετικά συχνό πρόβλημα, ιδίως στο γυναικείο πληθυσμό. Πέραν της ανάγκης να φοράτε κάλτσες τους περισσότερους μήνες του χρόνου, τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν απλώς αυξημένη ευαισθησία στο κρύο, το οποίο σημαίνει ότι τα άκρα τους θα είναι κρύα ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ χαμηλές. Αυτή είναι η συνηθέστερη και πιο ακίνδυνη αιτία.

Δείτε μερικές ακόμη:

1. Αυξημένη εφίδρωση (υπεριδρωσία)

Η πατούσα διαθέτει πενταπλάσιους σε αριθμό ιδρωτοποιούς αδένες από το δέρμα στο υπόλοιπο πόδι. Όταν φοράμε παπούτσια για πολλές ώρες, είναι σίγουρο πως το πόδι θα ιδρώσει και ο ιδρώτας αποτελεί αγωγό της θερμότητας. Όταν η πατούσα χάνει θερμότητα, νιώθουμε ότι το πέλμα παγώνει. Το αυξημένο άγχος και ο υπερθυρεοειδισμός είναι δύο συχνές αιτίες της αυξημένης εφίδρωσης.

2. Κακή κυκλοφορία του αίματος

Το αίμα βοηθά να διατηρείται η θερμοκρασία του σώματος στα επιθυμητά επίπεδα. Εάν δεν κυκλοφορεί σωστά, ολόκληρο το σώμα και κυρίως τα άκρα δεν παραμένουν αρκετά ζεστά. Ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση και η περιφερική αρτηριοπάθεια συνδέονται άμεσα με την κακή κυκλοφορία του αίματος.

3. Βλάβη στα νεύρα

Η περιφερική νευροπάθεια είναι εξαιρετικά συχνή στα άτομα με διαβήτη. Πέρα από τα κρύα πόδια, τυπικά συμπτώματα της περιφερικής νευροπάθειας είναι η απώλεια αίσθησης στο πέλμα και το μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών.

4. Κατάχρηση αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει αγγειοδιασταλτική δράση, δηλαδή κάνει τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος να μεγαλώνουν σε διάμετρο. Όσο περισσότερο αίμα διοχετεύεται στα μεγαλύτερα αγγεία, η ροή αίματος στα πόδια μειώνεται.

Τι να κάνεις, λοιπόν, με τα κρύο πόδια σου που δεν λένε να ζεσταθούν; Διάβασε τα τέσσερα μυστικά που έχουμε να σου προτείνουμε κι αν τα ακολουθήσεις, θα δεις διαφορά!

Φάε κάτι ζεστό

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε ζεστό φαγητό στο δείπνο μας, αλλά δοκίμασε να τρως ζεστά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας λίγο πιο συχνά.

Μια ζεστή σούπα με λαχανικά είναι ιδανικό γεύμα, ενώ φρόντισε να προσθέσεις στη διατροφή σου μερικά μπαχαρικά όπως τζίντζερ, τσίλι, μουστάρδα και κάρδαμο για να δώσεις ώθηση στην κυκλοφορία του αίματος.

Χοροπήδα σαν παιδί!

Πήδηξε πάνω κάτω σαν μικρό παιδί ή κάνε τραμπολίνο! Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα για να βοηθήσεις την κυκλοφορία του αίματός σου. Όταν πηδάς πάνω και κάτω, το αίμα και το οξυγόνο πηγαίνουν σε ολόκληρο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένων των δακτύλων και των ποδιών σου.

Φόρεσε φαρδιά ρούχα

Ίσως να έχεις καταλάβει μέχρι στιγμής ότι το παν για να κρατήσεις τα πόδια σου ζεστά είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος.

Παρόλο που θα θέλεις να βάλεις 1.500 στρώσεις ρούχων τη μια πάνω απ’ την άλλη, αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Το να φοράς στενά ρούχα όπως κάλτσες ή ζώνες, μπορεί να εμποδίσει την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να φοράς χαλαρά ρούχα που δεν σε πιέζουν.

Μασάζ στα πόδια σου

Το πόδι σου έχει πάνω από 2.000 νεύρα. Αν θέλεις να βοηθήσεις την κατά μήκος κυκλοφορία του αίματος, μπορείς να κάνεις μασάζ.

Βάλε το ένα χέρι στην κορυφή του ποδιού σου και το άλλο χέρι στο κάτω μέρος. Χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια για να τρίψεις σταθερά το πόδι σου.

Κάνε μασάζ σ’ ολόκληρο το πόδι σου, στα δάχτυλα και στο πέλμα.

 Οτσαλάν: Ενισχύονται οι φήμες ότι είναι νεκρός

Τις φήμες ότι ο ηγέτης του Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πέθανε σε τουρκική φυλακή, όπου κρατείται εδώ και χρόνια ενίσχυσε σημερινή ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείο που τον εκπροσωπεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «η τελευταία φορά που υπήρξε δια ζώσης επαφή με τον Οτσαλάν ήταν τον Αύγουστο του 2019, ενώ τελευταία επικοινωνία, μέσω τηλεφώνου, ήταν στις 27 Απριλίου 2021.

«Στις 14 Μαρτίου εμφανίστηκαν ισχυρισμοί για τη ζωή του κ. Οτσαλάν, σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας στην εν λόγω φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ως εκ τούτου διερευνούμε πολύ σοβαρά τυχόν ισχυρισμούς ή νέα που διαδίδονται σχετικά με την κατάστασή τους, και κάνουμε ό, τι μπορούμε για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζουμε την πηγή των ισχυρισμών που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι πολύ ανησυχητικοί και αυτή η αγωνία πρέπει να εξαλειφθεί. Ο τρόπος για να την εξαλείψετε είναι να εργαστείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να βρείτε μια ευκαιρία για επικοινωνία,  καταλήγει η ανακοίνωση.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!