Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

volkswagen-gyalia-augmented-reality
H Volkswagen εξοπλίζει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Wolfsburg με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών. 
Οι εργαζόμενοι στο τμήμα logistics του εργοστασίου της Volskwagen θα μπορούν να δουν στα γυαλιά που φορούν διάφορες πληροφορίες όπως είναι ο κωδικός αριθμός ενός ανταλλακτικού και στοιχεία ως προς τη θέση αποθήκευσης ενός κομματιού για τη διευκόλυνση της εργασίας τους.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να είναι σίγουροι για το εάν το αντικείμενο που έχουν στο χέρι τους είναι όντως το ανταλλακτικό που χρειάζονται. Μάλιστα, μία κάμερα στα έξυπνα γυαλιά τους μπορεί να λειτουργήσει ως barcode scanner, προκειμένου να γίνεται η ασφαλής αναγνώριση ενός αντικειμένου.
Ο σκοπός της Volkswagen είναι οι εργαζόμενοι στο Wolfsburg να έχουν ανά πάσα στιγμή ελεύθερα τα χέρια τους, κάτι που είναι απαραίτητο για όσους βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων.
Αυτή τη στιγμή, τα ειδικά γυαλιά τα έχουν προμηθευτεί 30 εργαζόμενοι σε ένα τμήμα, αλλά ο στόχος της Volkswagen είναι να επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλα τμήματα του εργοστασίου και αργότερα και σε άλλες παραγωγικές της μονάδες. Προτού να εγκριθεί η χρήση τους είχε παρέλθει ένα χρονικό διάστημα δοκιμών που διήρκησε τρεις μήνες περίπου.
pestaola.gr

Προβιοτικά
Τα προβιοτικά περιέχουν ζωντανούς οργανισμούς, κυρίως βακτήρια και κάποιο τύπο ζύμης. Προσομοιάζουν με τα βακτήρια του εντέρου, που βοηθούν στην πέψη της τροφής. Χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα του γαστρεντερικού, αλλά και για γενικότερη καλή πεπτική λειτουργία. Κάποιοι τύποι προβιοτικών μπορεί να μας ανακουφίσουν από διάρροια, αλλά και τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου (1). Μικρές ποσότητες περιέχονται σε συγκεκριμένα προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού.
Γλυκόριζα
Η γλυκόριζα χρησιμοποιείται από παλιά για την αντιμετώπιση δυσπεψίας, αισθήματος καύσου και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (2). Για τη χρήση της δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα, αν και προκύπτει ότι μπορεί – σε καθαρή μορφή – να ανεβάσει την αρτηριακή πίεση σε κάποιους ανθρώπους. Στο εμπόριο διατίθεται ένα εκχύλισμα γλυκόριζας (Deglycyrrhizinated Licorice, DGL) ως συμπλήρωμα διατροφής, που δεν έχει τις ανωτέρω παρενέργειες.
Έλαιο (πιπεράτης) μέντας
Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι το έλαιο μέντας (peppermint oil) μπορεί να μειώσει τον πόνο και τον τυμπανισμό που προκαλείται από το ευερέθιστο έντερο (3). Κυκλοφορεί σε γαστροανθεκτικές κάψουλες, ώστε να απελευθερώνεται σε λεπτό και παχύ έντερο. Σε μικρές δόσεις, φαίνεται πως είναι ασφαλές.
Χαμομήλι Έχει πολλαπλή χρησιμότητα, για αντιμετώπιση ναυτίας, κολικών, στομαχόπονου, αλλά και αϋπνίας ή ανησυχίας (4). Υπάρχει βέβαια μια μικρή περίπτωση να εκδηλωθεί αλλεργία, ειδικά σε όσους έχει παρενέργειες το αγριόχορτο (ragweed).
Ginger
Η ασιατική ιατρική χρησιμοποιεί ginger για το στομαχόπονο. Στο δυτικό κόσμο, το ginger ανακουφίζει ναυτία και εμετούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Θεωρείται ασφαλές όταν προσλαμβάνεται σε μικρές δόσεις, 1-3 γραμμάρια ημερησίως (5).
L-γλουταμίνη Η γλουταμίνη απαντάται φυσιολογικά στο σώμα, ως αμινοξύ με πολλαπλές δράσεις. Συντίθεται από διάφορους ιστούς, όπως το ήπαρ και ο λιπώδης ιστός, αλλά κυρίως από τους σκελετικούς μύες. Το συμπλήρωμα L-γλουταμίνης μπορεί να ανακουφίσει διάρροια που προκύπτει από στρες, λοίμωξη ή χειρουργείο. Βοηθά επίσης την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών σε περιπτώσεις μερικής εντερεκτομής, χημειοθεραπείας και λοιμώξεων γαστρεντερικού σωλήνα (6).
Psyllium
Εξαιτίας του υψηλού περιεχομένου του σε φυτικές ίνες, μπορεί να απορροφήσει νερού στο έντερο, ώστε να μαλακώσει το περιεχόμενο και να διευκολυνθεί η διέλευσή του. Είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση επαρκής ποσότητας υγρών, ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση και η επιδείνωση της δυσκοιλιότητας (7). Υπάρχει μικρή πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων.
Αγκινάρα Το εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας μπορεί να ανακουφίσει τη δυσπεψία. Όταν καταναλώνεται καθημερινά, φαίνεται πως μπορεί να περιορίσει τη ναυτία, τον εμετό, τα αέρια και τον κοιλιακό πόνο. Γι’ αυτό μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου(8). Δεν έχει γνωστές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων.
Μην τα παίρνετε μόνοι σας
Να σημειωθεί ωστόσο, ότι επειδή τα εμπορικά συμπληρώματα διατροφής διαφέρουν κατά πολύ σε σύσταση και περιεκτικότητα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό ή κλινικό διαιτολόγο σας, πριν πάρετε οτιδήποτε από τα ανωτέρω.
Γιώργος Μίλεσης, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
george@milessis.gr
www.milessis.gr
https://www.facebook.com/milessisgeorge
Βιβλιογραφία (References)
Nagpal R, Kumar A, Kumar M, Behare PV, Jain S, Yadav H. Probiotics, their health benefits and applications for developing healthier foods: a review. FEMS Microbiol Lett. 2012 Sep;334(1):1-15. doi: 10.1111/j.1574-6968.2012.02593.x. Epub 2012 May 28.
Kao TC, Wu CH, Yen GC. Bioactivity and potential health benefits of licorice. J Agric Food Chem. 2014 Jan 22;62(3):542-53. doi: 10.1021/jf404939f. Epub 2014 Jan 8.
McKay DL, Blumberg JB. A review of the bioactivity and potential health benefits of peppermint tea (Mentha piperita L.). Phytother Res. 2006 Aug;20(8):619-33.
McKay DL, Blumberg JB. A review of the bioactivity and potential health benefits of chamomile tea (Matricaria recutita L.). Phytother Res. 2006 Jul;20(7):519-30.
Haniadka R1, Saldanha E, Sunita V, Palatty PL, Fayad R, Baliga MS. A review of the gastroprotective effects of ginger (Zingiber officinale Roscoe). Food Funct. 2013 Jun;4(6):845-55. doi: 10.1039/c3fo30337c. Epub 2013 Apr 24.
Duggan C, Gannon J, Walker WA. Protective nutrients and functional foods for the gastrointestinal tract. Am J Clin Nutr. 2002 May;75(5):789-808.
Slavin J. Fiber and prebiotics: mechanisms and health benefits. Nutrients. 2013 Apr 22;5(4):1417-35. doi: 10.3390/nu5041417.
Costabile A, Kolida S, Klinder A, Gietl E, Bäuerlein M, Frohberg C, Landschütze V, Gibson GR. A double-blind, placebo-controlled, cross-over study to establish the bifidogenic effect of a very-long-chain inulin extracted from globe artichoke (Cynara scolymus) in healthy human subjects. Br J Nutr. 2010 Oct;104(7):1007-17. doi: 10.1017/S0007114510001571. Epub 2010 Jul

Στην τελική φάση της οργάνωσής τους βρίσκονται τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου ή αλλιώς Open Malls σε έξι πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα,  Αλεξανδρούπολη και Πάτρα. Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα πιλοτικά προγράμματα για τα έξι Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώθει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, τα Open Malls είναι η απάντηση των μικρών στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Στην προσπάθεια αυτή κεντρικό ρόλο έχουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι, που σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αλλά και με το υπουργείο Ανάπτυξης θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τις τοπικές αγορές σε υπαίθρια εμπορικά κέντρα, προσφέροντας στους καταναλωτές μια σειρά από υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, τα Οpen Μalls θα περιλαμβάνουν τα καταστήματα ενός ή περισσότερων εμπορικών δρόμων όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις ώστε να προσφέρονται στους καταναλωτές υπηρεσίες ανάλογες ενός κλειστού εμπορικού κέντρου.
Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνονται αναπλάσεις πεζοδρομίων, σκέπαστρα, σημεία πληροφοριών (infokiosk), σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (WiFi), χώροι απασχόλησης παιδιών, χώροι στάθμευσης, διοργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακόμα και άμεση ενημέρωση για εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της περιοχής.
Το επιχειρηματικό σχέδιο Ενίσχυσης της Δημιουργίας Δομών Ανοιχτών Εμπορικών Κέντρων έχει ενταχθεί σε ειδική δράση του ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ η δράση αυτή θα συντελέσει «στην τόνωση της αγοράς, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους καθώς και στην επανεδραίωσή τους ως ελκυστικών προορισμών για αγορές».
O Luis Lorenzo Vargas κρίθηκε αθώος και απελευθερώθηκε μετά από 16 χρόνια στη φυλακή επειδή είχε το ίδιο τατουάζ δάκρυ με έναν βιαστή. Ο 46χρονος, Luis Lorenzo Vargas, καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών γυναικών το 1999, μετά από δικαστική απόφαση η οποία έκρινε ότι ήταν αυτός ο δράστης και ο υπεύθυνος για τον βιασμό 39 γυναικών. Αλλά μετά από μια μακρά εκστρατεία για την απελευθέρωσή του, ένας δικαστής στο Λος Άντζελες ανακάλεσε την απόφασή του, ύστερα από τα αποτελέσματα εξέτασης DNA  που απέδειξαν ότι δεν είχε διαπράξει ο 46χρονος το έγκλημα.

Ο κ. Vargas ξέσπασε σε λυγμούς, όταν ο δικαστής του είπε ότι είχε κρίνεται ένοχος- και αμέσως μετά αναφώνησε: "Σ'αγαπώ " απευθυνόμενος στη μητέρα του που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, συνοδευόμενη από την κόρη του 46χρονου. Μιλώντας έξω από το δικαστήριο , η μητέρα του, Alatorre Blanca , δήλωσε στο LA Times : " Αισθάνομαι απέραντη οργή. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε άλλους ανθρώπους.Απλά δεν μπορεί. Είναι αδικία".

Να σημειωθεί πως ο πραγματικός εισβολέας, καταζητείται από το FBI,  και πως η παρεξήγηση δημιουργήθηκε επειδή τα στοιχεία του δράστη ανέφεραν πως έφερε ένα δάκρυ τατουάζ κάτω από το αριστερό του μάτι. Οι ανακριτές λένε τώρα ότι το τατουάζ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ουλή ή μελανιά. Ο κ. Vargas είχε «χτυπήσει» ένα τατουάζ δάκρυ σε παρόμοια θέση στο πρόσωπό του με αποτέλεσμα να συλληφθεί επειδή τα προσωπικά στοιχεία του καταζητούμενου ταίριαζαν με τα δικά του.

Παρά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης, ο Vargas παραμένει υπό κράτηση εξαιτίας κάποιων μεταναστευτικών ζητημάτων. Τέλος, να αναφερθεί ότι οι δεν υπήρξαν γνωστές επιθέσεις του « βιαστή με το τατουάζ - δάκρυ» από το 2013 , αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ακόμα ελεύθερος.

http://www.enikos.gr


Ο στρατός της ΠΓΔΜ άρχισε σήμερα την ανέγερση μεταλλικού φράκτη στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

Στρατιώτες άρχισαν να τοποθετούν μεγάλους μεταλλικούς στύλους μέσα στο έδαφος και να ξεδιπλώνουν συρματόπλεγμα, υψώνοντας φράγμα παρόμοιο με αυτό που ύψωσε η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία προκειμένου να σταματήσει το κύμα των μεταναστών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί περνούν ανεμπόδιστα μέσω των Βαλκανίων, οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης από την Τουρκία. Ωστόσο, η διέλευση απαγορεύεται για τους μετανάστες όλων των άλλων εθνικοτήτων, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από Ιρανούς, Πακιστανούς, Μαροκινούς και άλλους.

http://www.thestival.gr

Χάνει τα ολυμπιακά μετάλλια η Πηγή Δεβετζή;
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να χάσει τα μετάλλιά της η δύο φορές Ολυμπιονίκης στο τριπλούν, Πηγή Δεβετζή διατρέχει μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, όπως αναφέρει το Russia Today.
Η Δεβετζή αποσύρθηκε το 2009, ενώ της είχε απαγορευθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, IAAF, η συμμετοχή σε αγώνες μετά την άρνησή της να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ, ενώ έκανε προπονήσεις στην Ουκρανία.
Η πηγή Δεβετζή, στις 31 Αυγούστου 2007, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με επίδοση 15,04. Τον επόμενο μήνα (23 Σεπτεμβρίου 2007) κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των Γκραν πρι, στη Στουτγάρδη, με άλμα στα 14,75 μέτρα.

Με τα ελληνικά χρώματα επίσης, πήρε δύο ολυμπιακά μετάλλια, το ασημένιο στους αγώνες της Αθήνας το 2004 και το χάλκινο το 2008.

Θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του τριπλούν όλων των εποχών με την 4η καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα στα 15.32.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για τα αποτελέσματα του επανελέγχου της πρωταθλήτριας, που εκείνη την χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο παγκόσμιο της Οσάκα.

«Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
news.gr

Ονομάζεται Jacques Rougerie, είναι Γάλλος αρχιτέκτονας και είναι αυτός ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα πλωτό ερευνητικό κέντρο που μοιάζει με τεράστιο σαλάχι και το έχει ονομάσει «η Πόλη των Θαλασσινών».
Η επιλογή του ονόματος μόνο τυχαία δεν είναι μια και με τον τρόπο αυτό θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στους ανθρώπους που «ανήκουν στη θάλασσα», όπως άλλωστε και ο ίδιος.
Παλαιότερα, σχεδίασε με επιτυχία το SeaOrbiter, ένα εξερευνητικό σκάφος που θα επιτρέπει στους ερευνητές να μελετούν σε πραγματικό χρόνο τους ωκεανούς και τα θαλάσσια είδη του πλανήτη τόσο εξονυχιστικά όσο ποτέ άλλοτε.
Τώρα, ένα νέο αρχιτεκτονικό θαύμα του Jacques Rougerie παίρνει σάρκα και οστά στα ανοικτά της ακτής της Αλεξάνδρειας.
Πρόκειται για το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο, ένα project το οποίο υπήρχε στα πλάνα των αρχιτεκτόνων και της κυβέρνησης από το 1998, όμως άργησε πολύ για να λάβει το πράσινο φως και να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Το υποβρύχιο μουσείο θα διαθέτει δωμάτια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από fiber glass τα οποία θα καταλήγουν σε μία μεγάλη κεντρική αίθουσα. Η είσοδος στον χώρο και η κατάβαση θα γίνεται μέσω ειδικής σκάλας από μια πλατφόρμα πάνω στο νερό, ενώ η θέα στον ωκεανό θα είναι άκρως εντυπωσιακή.

Στο μουσείο αυτό που έχει συγκεντρώσει ήδη το ενδιαφέρον διεθνώς, θα εκτίθενται αρχαία ερείπια τα οποία έχουν βυθιστεί στον κόλπο της Αλεξάνδρειας. Το κόστος του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια....
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!