Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019


Η Σλοβενία κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, σε σχέση με το ύψος του μέσου μηνιαίου μισθού, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι στατιστικές υπηρεσίες των χωρών της περιοχής.
Αναλυτικότερα, ο υψηλότερος μέσος μηνιαίος μισθός στα Δυτικά Βαλκάνια καταγράφεται στη Σλοβενία (1.113 ευρώ), ενώ ο χαμηλότερος (413 ευρώ) στη Βόρεια Μακεδονία. Στη Βουλγαρία, ο μέσος μηνιαίος μισθός το α’ τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στα 610 ευρώ και στη Ρουμανία στα 570 ευρώ. Στην Κροατία, ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 886 ευρώ, στο Μαυροβούνιο στα 516 ευρώ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα 472 ευρώ, στη Σερβία στα 470 ευρώ, στο Κόσοβο στα 422 ευρώ και στη Βόρεια Μακεδονία στα 413 ευρώ.
Το ύψος του μέσου μηνιαίου μισθού στη Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το μηνιαίο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των βασικών αναγκών μίας τετραμελούς οικογένειας, αναφέρουν παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας, προσθέτοντας πως το χαμηλότερο ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών, μηνιαίως, διαμορφώνεται σε 532 ευρώ.

Η τηλεοπτική σειρά/ανθολογία «American Crime Story» επιστρέφει με μία νέα ιστορία με τίτλο «Impeachment».
Πρόκειται για το σκάνδαλο Monicagate και τη διαδικασία αποπομπής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.
Στη μεταφορά της ιστορίας στη μικρή οθόνη θα εμφανιστούν η Σάρα Πόλσον ως Λίντα Τριπ, πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη, η Ανάλι Άσφορντ ως Πόλα Τζόουνς και η Μπέανι Φέλντστάιν ως Μόνικα Λεβίνσκι.
Στη μίνι σειρά επανεξετάζονται οι πιο σύνθετες, διχαστικές ιστορίες της σύγχρονης εποχής.
Η Μόνικα Λεβίνσκι θα είναι παραγωγός της ιστορίας με τίτλο «Impeachment» το σενάριο της οποίας γράφει η Σάρα Μπέργκες, η οποία θα είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός μαζί με τη ομάδα παραγωγής του «American Crime Story» (Ράιαν Μέρφι, Σάρα Πόλσον, Σκοτ Αλεξάντερ, Μπραν Φάλτσακ, Λάρι Καραζέβσκι κ.ά.). «Της είπα: “ Κανένας δεν πρέπει να πει την ιστορία, μόνο εσύ. Αν θέλεις να αναλάβεις την παραγωγή μαζί μου, θα το ήθελα πολύ”» δήλωσε ο Μέρφι σε παλαιότερη συνέντευξή του στο THR αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τη Μόνικα Λεβίνσκι.
Η σειρά βασίζεται στο bestselling βιβλίο του Τζέφρι Τούμπιν «A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President».
Το «Impeachment: American Crime Story» θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!