Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Έτσι θα μπορούσαν οι αράχνες να αφανίσουν τους ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο
Όσοι έχετε αραχνοφοβία, έρχεται μια έρευνα που θα γιγαντώσει τους φόβους σας.
Σύμφωνα με έρευνα του Martin Nyffeler από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στη Ελβετία και από τον Klaus Birkhofer του Πανεπιστημίου του Λουντ της Σουηδίας, οι αράχνες, αν μπορούσαν να συνεργαστούν, θα μπορούσαν να γίνουν κυρίαρχα όντα του πλανήτη, αφανίζοντας τον άνθρωπο! Κι όλα αυτά, όχι σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, αλλά σε μόλις 365 μέρες!
Η διατριβή τους δημοσιεύθηκε στο The Science of Nature και συμπερασματικά μας παραθέτουν ότι οι αράχνες, καταφέρνουν να καταναλώσουν 400 με 800 τόνους «θηραμάτων» τους κάθε ημερολογιακό έτος.
Αυτή είναι η ποσότητα κρέατος που καταναλώνουν όλοι οι άνθρωποι μαζί ετησίως. Συγκεκριμένα, οι 400 τόνοι κρέατος είναι ακριβώς όσο καταναλώνει το ανθρώπινο είδος κάθε 12 μήνες.
Έξι σημάδια που δείχνουν ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από ληστές
Τα στατιστικά δείχνουν περίπου 901 κλοπές ανά 100.000 άτομα ετησίως. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους είτε με συναγερμούς, είτε με πόρτες ασφαλείας με σύνθετες κλειδαριές. Αλλά ακόμη και οι πιο παρατηρητικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ληστές έχουν ήδη αρχίσει να παρακολουθούν το σπίτι τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επόμενη κίνηση.
Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες που μπορούν να συνδεθούν με τη ληστεία, ακόμη και αν φαίνονται ασήμαντες με την πρώτη ματιά.
Δείτε παρακάτω μια λίστα με σημάδια που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε εγρήγορση. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να έρθετε αντιμέτωποι με την κλοπή, αλλά είναι καλύτερα να είστε επιφυλακτικοί.

Οι ληστές προσελκύονται όχι μόνο από χρήματα και κοσμήματα. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι πετούν άχρηστα έγγραφα στα σκουπίδια που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες όπως το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος εργασίας, ο αριθμός διαβατηρίου και άλλα. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύτιμα για τους ληστές. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σκίζετε τα έγγραφα με προσωπικές πληροφορίες σε μικρά κομμάτια πριν τα πετάξετε. Και αν παρατηρήσετε ότι κάποιος ψάχνει τα σκουπίδια σας μην το αγνοήσετε -δεν είναι πάντα ένας άστεγος που ψάχνει φαγητό!

Εάν χρησιμοποιείτε κάποια εταιρεία καθαρισμού και είναι πάντα ο ίδιος εργαζόμενος που σας εξυπηρετεί, τότε η εμφάνιση ενός νέου πρέπει να σας κάνει να ανησυχήσετε. Ειδικά αν η ίδια η εταιρεία δεν σας ενημέρωσε γι' αυτό. Ο νέος υπάλληλος θα μπορούσε να είναι ληστής που θέλει να ελέγξει το σπίτι για τιμαλφή. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε την εταιρεία και να ρωτήσετε αν υπήρξαν αλλαγές στο προσωπικό και γιατί αντικαταστάθηκε ο προηγούμενος εργαζόμενος.

Μερικοί εγκληματίες ρίχνουν πέτρες στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου ή σπιτιού για να ελέγξουν αν οι ιδιοκτήτες είναι στο σπίτι και αν λειτουργεί ο συναγερμός. Εάν κανένας από τους ιδιοκτήτες ή τους γείτονες δεν βγει έξω για να ελέγξει τι συνέβη και η αστυνομία δεν εμφανιστεί, αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ληστές να υπολογίσουν καλύτερα τον χρόνο για τη ληστεία. Εάν είστε στο σπίτι και ακούσετε κάτι να σπάει, καλέστε αμέσως την αστυνομία!

Οι ληστές αποκτούν εύκολη πρόσβαση σε σπίτια και διαμερίσματα με τη βοήθεια διαφημιστικών φυλλαδίων. Φυσικά, μερικές φορές ένα φυλλάδιο είναι απλά ένα φυλλάδιο, αλλά είναι καλύτερα να το ξεφορτωθείτε αμέσως. Αν πρόκειται να φύγετε για διακοπές, ζητήστε από τους γείτονες να απομακρύνουν από την πόρτα σας τα διαφημιστικά φυλλάδια και την αλληλογραφία. Ο μεγάλος όγκος χαρτιών στο γραμματοκιβώτιο είναι ένα προφανές σημάδι ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι στο σπίτι, γεγονός που δίνει το πράσινο φως στους ληστές.

Για να μάθουν πότε απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, οι κλέφτες μπορούν να καλέσουν στο σταθερό τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο. Αν ένα μικρό παιδί σηκώσει το τηλέφωνο, οι ληστές θα προσπαθήσουν να πάρουν κάποιες πληροφορίες από εκείνο. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτουν τίποτα σε αγνώστους και μην αγνοείτε τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Είναι καλύτερο να ενημερώσετε εγκαίρως την αστυνομία.

Οι δυσλειτουργίες της κλειδαριάς ή γρατζουνιές στην πόρτα είναι ενδείξεις ότι κάποιος έχει ήδη προσπαθήσει να εισέλθει στο σπίτι σας. Λάβετε αμέσως τα μέτρα σας, καλέστε την αστυνομία, αλλάξτε τις κλειδαριές με πιο αξιόπιστες και σκεφτείτε την εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.

Ένα απίστευτο σκηνικό κατέγραψε ένας περαστικός στη συμβολή της λεωφόρου Broadway με την 7η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, με εκατοντάδες influencers κι instagramers να συρρέουν περιμένοντας καρτερικά να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για να καταφέρουν να τραβήξουν την καλύτερη φωτογραφία για τους λογαριασμούς τους στα social media.
Έκπληκτος έβλεπε δεκάδες νεαρές γυναίκες, να περιμένουν στο κρύο για μόλις μερικά κλικ με φόντο τα εμβληματικά κτίρια στο κέντρο του Μανχάταν.

Υπέρλαμπρη με ένα εντυπωσιακό λευκό φόρεμα στάθηκε η Μελάνια Τραμπ στο πλευρό του συζύγου της και Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την ετήσια φωτογραφία στον στολισμένο Λευκό Οίκο.
Το ζευγάρι πόζαρε με το πιο λαμπερό τους χαμόγελο με φόντο στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε για τη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 15 Δεκεμβρίου ένα μαύρο σμόκιν.
«Καλά Χριστούγεννα από τον πρόεδρο Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ» έγραψε η Μελάνια στην ανάρτησή της στο Instagram.

O σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του Star Wars, κατέκτησε την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το ύψος της περιουσίας του 74χρονου συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού και δημιουργού του διαστημικού saga εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.
Ο συνάδελφός του, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε σήμερα τα 72 του χρόνια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισεκατομμύρια. Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια με επιτυχίες όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία», τον "E.T.", τη «Λίστα του Σίντλερ».Η πλουσιότερη γυναίκα του Forbes είναι η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε την τέταρτη θέση με περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Νεοεισερχόμενη στον κατάλογο του Forbes είναι η Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στην εταιρεία της Kylie Cosmetics. Η 21χρονη Τζένερ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αναδειχθεί στη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο, σημειώνει το Forbes.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!