Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πολλές είναι οι θεωρίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη κι αν έγινε πραγματικά το Πείραμα της Φιλαδέλφειας ή "project Rainbow" όπως είναι η πραγματική του ονομασία.
Το αντιτορπιλικό του πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελτριτζ, πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο, ήταν το «πειραματόζωο».
Τρία πράγματα πείθουν πως το πείραμα της Φιλαδέλφειας έγινε πραγματικά. Πρώτον έκαναν πειράματα για να ανακαλύψουν νέες τεχνολογίες και να οδηγηθούν στο τέλος του πολέμου. Δεύτερον ένα ιονισμένο αέριο κρύβει από τα ραντάρ όποιο αντικείμενο βρίσκεται μέσα του και τρίτον είναι γνωστό ότι ισχυρά μαγνητικά πεδία ή ηλεκτροστατικά πεδία, μπορούν να εκτρέψουν ελάχιστα μια δέσμη φωτός ή ακόμα καλύτερα, ένα φωτόνιο από τη πορεία του.
Το ναυτικό παραδέχεται ότι το αμερικανικό πλοίο Eldridge έλαβε μέρος σε κάποιο πείραμα το οποίο προέβλεπε την περιτύλιξη του σκελετού του αντιτορπιλικού με σύρμα, σε μια προσπάθεια αδρανοποίησης των μαγνητικών πεδίων που προκαλούνταν από το μέταλλο του.
Αυτό είναι γνωστό ως απομαγνήτιση. Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε το σκάφος αόρατο σε υποβρύχιες μαγνητικές νάρκες, οι οποίες βασίζονται σε αισθητήρες εγγύτητας για να πυροδοτηθούν.
Το πείραμα έγινε σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 23 Ιουλίου 1943 και η δεύτερη και σπουδαιότερη στις 12 Αυγούστου 1943. Λέγεται ότι έγινε και άλλη μία τον Οκτώβριο του ιδίου έτους.
Κατά την πρώτη φάση του πειράματος το πλοίο δεν εξαφανίσθηκε τελείως, αλλά το αποτύπωμα του σκελετού του διαγραφόταν καθαρά στο νερό. Την δεύτερη φορά το πλοίο εξαφανίστηκε τελείως ενώ εμφανίστηκε 15 λεπτά αργότερα στη Virginia.
Όταν επανεμφανίστηκε το πλοίο στην Πενσυλβανία, μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ενσωματωμένοι με το κήτος του πλοίου, άλλοι έλειπαν και οι υπόλοιποι είχαν χαμένα τα λογικά τους.
Όταν το πλοίο πουλήθηκε στο ελληνικό ναυτικό, η ονομαστική χωρητικότητά του είχε αυξηθεί κατά 300 τόνους, που σημαίνει ότι είχε αφαιρεθεί εξοπλισμός από το εσωτερικό του.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, εμφανίστηκε ένας μάρτυρας ο οποίος προκάλεσε πολύ θόρυβο με τη δήλωσή του «ήμουν εκεί και το είδα με τα μάτια μου».
Ο Al Bielek, ισχυρίστηκε ότι ήταν ο ένας από τους δύο ναύτες του πολεμικού ναυτικού που έθεσαν σε λειτουργία τα μηχανήματα στο control room του Eldridge. Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή της ιστορίας, τοποθετεί το πείραμα της Φιλαδέλφειας σε δύο φάσεις: στις 23 Ιουλίου η πρώτη και στις 12 Αυγούστου η δεύτερη, και όχι τον Οκτώβριο όπως μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι έγινε.
Συνεχίζει λέγοντας ότι το πλήρωμα ταξίδεψε 40 χρόνια στο μέλλον στο 1983 και βρέθηκε στις υπόγειες εγκαταστάσεις του προγράμματος «Μόντοκ» στο Λονγκ Άιλαντ.
Ο Αϊνστάιν με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας υποστήριζε πως η βαρύτητα δεν ήταν μια κλασσική δύναμη αλλά μια παραμόρφωση του χωροχρόνου. Ο John Archibald Wheeler μάλιστα, επιχειρώντας να κάνει μια περίληψη αυτής της θεωρίας, αναφέρει ότι «ο χώρος επιδρά στην ύλη, και της λεει πώς να κινηθεί. Η δε ύλη αντιδρά στο χώρο και του λεει πώς να καμπυλωθεί».
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι πραγματικά έγινε το πείραμα της Φιλαδέλφειας και στηρίχθηκε σ” αυτήν τη θεωρία, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα.
Παρ’ ολ’ αυτά, θα πρέπει να δοθούν αρκετές απαντήσεις όσον αφορά το τί πραγματικά έπαθε το πλοίο και το πλήρωμά του.
Ως τότε θα παραμένει ένα ανεξήγητο μυστήριο…


http://peiraxtiri.gr 
Τις τελευταίες μέρες, η αρχική σελίδα του Facebook έχει κατακλυστεί από τα λεγόμενα Look Back των φίλων σας, ή αλλιώς το δωράκι του Facebook για τα 10α γενέθλια του.

Παρά τη γλυκανάλατη μουσική βέβαια και τη λεπτομερή καταγραφή των ποστ πολλοί χρήστες δεν έμειναν ικανοποιημένοι, καθώς βρήκαν μπροστά τους πράγματα που θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Τα παράπονα ήταν τόσα πολλά και έντονα που έφτασαν στα αυτιά των τεχνικών, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να μοντάρουν και να δημιουργήσουν το ταινιάκι τους όπως το θέλουν οι ίδιοι.

Αν ανήκετε στους δυσαρεστημένους του Look Back δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σχετική σελίδα στη διεύθυνση: www.facebook.com/lookback

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μία ακόμα ιστορία με πολλά ερωτηματικά...
Όλα ξεκίνησαν το πρωινό της 21ης Αυγούστου του 1955 σε μία φάρμα της Πενσιλβάνια.
Περίεργα φώτα και απόκοσμες λάμψεις στον ουρανό έβγαλαν τους χωρικούς από τα σπίτια με τα δίκαννα στο χέρι.
Έντρομοι οι χωρικοί έγιναν μάρτυρες μιας υπερφυσικής στιγμής, καθώς είδαν ένα περίεργο πλάσμα να κρύβεται στα γειτονικά δέντρα.
Όταν επιχείρησε να προσεγγίσει τους κατοίκους, εκείνοι το πυροβόλησαν επανειλημμένα, αν και οι σφαίρες δεν φαινόταν να του κάνουν κακό.
Οι περίοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και τα πλάσματα (αργότερα εμφανίστηκαν και άλλα) συνέχισαν να τους παρενοχλούν, χτυπώντας πόρτες και παράθυρα, κόβοντας βόλτες στις σκεπές, με τις σφαίρες που έπεφταν βροχή να μην μπορούν να τα πλήξουν!
Και όταν μετά από ώρα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας πέτυχαν τη σκηνή στο τέλος της, βλέποντας πάντως απόκοσμες λάμψεις και ιπτάμενους δίσκους να εγκαταλείπουν το χωριό.
Μέχρι και η Πολεμική Αεροπορία που ερεύνησε το θέμα ανέφερε «ύποπτη δραστηριότητα», με το υπόλοιπο πόρισμα να παραμένει πάντως απόρρητο…
Η υπόθεση έμεινε γνωστή ως η Συνάντηση Kelly-Hopkinsville.

http://peiraxtiri.gr

Όταν κάποιος ακούει τη φράση «υπερβολική δόση ναρκωτικών» είναι φυσικό να υποθέσει, ότι ένας άνθρωπος εισέπνευσε, κατάπιε ή έκανε ένεση με μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών εξαιτίας κάποιου λάθους...


Η υπερβολική δόση ηρωίνης όμως, όπως αυτή που φέρεται να στοίχισε τη ζωή του ταλαντούχου ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό… και καθόλου απλή υπόθεση, γράφει η Susan Brink στο National Geographic.

Η υπερβολική δόση ηρωίνης συμβαίνει επειδή, εξαιτίας της ναρκωτικής αυτής ουσίας, επηρεάζονται οι νευρώνες του εγκεφάλου κάθε χρήστη.

Οι αλλαγές αυτές, ωστόσο, μπορεί να συμβούν σε διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου και με διαφορετική ταχύτητα.

Το τμήμα της ευχαρίστησης «ουρλιάζει» και αποζητά από το χρήστη όλο και πιο πολύ, όμως τα πρωτόγονα κέντρα του εγκεφάλου, που ελέγχουν την αναπνοή και τη λειτουργία της καρδιάς δεν αναπτύσσουν τον ίδιο βαθμό αντοχής με τον ίδιο ρυθμό και με τη σειρά τους αρχίζουν να «φωνάζουν»: «Φτάνει! Αρκετά! Μέχρι εδώ».

«Καθώς αυξάνεται η δόση, το άτομο αναπτύσσει μια ταχύτατη ανοχή στο αίσθημα ευφορίας, όμως δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο ρυθμό η αναπνευστική λειτουργία» εξηγεί ο David Smith, ιδρυτής του κέντρου Haight Ashbury Free Clinics στο Σαν Φρανσίσκο, που ειδικεύεται στη θεραπεία εθισμών.

Πέρα από το βιολογικό δίλημμα, που βασανίζει τον εγκέφαλο των χρηστών, προκύπτουν και ορισμένα πρακτικά προβλήματα.

Από τη στιγμή που η ηρωίνη είναι μια ουσία που δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο, οι χρήστες δε μπορούν να γνωρίζουν τι ακριβώς περιέχεται στα σακουλάκια με την άσπρη σκόνη.

Καθαρή ηρωίνη; Ηρωίνη με ζάχαρη, άμυλο ή γάλα σε σκόνη;

Ή μήπως ηρωίνη «εμπλουτισμένη» με μία ακόμη πιο ισχυρή ουσία, όπως η φαιντανύλη (fentanyl), ένα οπιοειδές παρόμοιο με την ηρωίνη, όμως πολλές φορές πιο ισχυρό;

«Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που κάποιος κάνει ένεση με ηρωίνη, παίρνει το ρίσκο υπερβολικής δόσης» ανέφερε από την πλευρά του ο Jack Stein από το National Institute on Drug Abuse.

…Και ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο ολοένα και αυξάνει.

Ο αριθμός των χρηστών ηρωίνης έχει αυξηθεί από 373.000 το 2007, σε 669.000 το 2012 καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 80%.

Η ηρωίνη κάνει «κατάληψη» στον εγκέφαλο

Όταν μπει στον οργανισμό η ηρωίνη, βρίσκει το δρόμο της μέσω του κυκλοφορικού συστήματος, όπου μετατρέπεται σε μορφίνη και καταλήγει στον υποδοχέα οπιοειδών του εγκεφάλου και τον «ενεργοποιεί».

Μέσα σε επτά με οκτώ δευτερόλεπτα, ο χρήστης νιώθει ένα κύμα ευφορίας να τον καταλαμβάνει.

Αμέσως μετά περνάει στο επόμενο στάδιο, μια φάση κατά την οποία το αίσθημα υπνηλίας εναλλάσσεται με την κατάσταση εγρήγορσης, κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Η ευχαρίστηση που νιώθει ο χρήστης τις πρώτες φορές που κάνει χρήση ηρωίνης, δεν επαναλαμβάνεται με την παρατεταμένη χρήση.

Αυτή η αρχική ευφορία μετατρέπεται σε μια «ανάμνηση», που στη συνέχεια αναζητά με μανία και εμμονή.

«Τα ναρκωτικά κάνουν κατάληψη στον εγκέφαλο και σταματάς να νιώθεις ευχαρίστηση. Ο χρήστης, που άλλοτε ένιωθε “την απόλυτη ευφορία”, τώρα θα είναι “τυχερός” αν νιώθει απλά κάπως καλύτερα» προσθέτει ο Stein.

Η εμπειρία της χρήσης ηρωίνης αλλάζει τον εγκέφαλο για πάντα.

Άνθρωποι σαν τον Χόφμαν -που είχε δηλώσει ότι ήταν «καθαρός» για περισσότερα από 20 χρόνια προτού ξαναπέσει στη δίνη των ναρκωτικών- παραμένουν ευάλωτοι και δεν είναι δύσκολο να «νικηθούν» από τον εθισμό τους ξανά και ξανά, συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Τα ναρκωτικά έχουν μια πανίσχυρη επίδραση στα κέντρα μνήμης του εγκεφάλου» εξηγεί ο Stein και συνεχίζει: «Οι θετικές αναμνήσεις από τη χρήση του ναρκωτικού παραμένουν βαθιά ριζωμένες στον εγκέφαλο».

Ίσως όμως και να έπεσε θύμα της επιβαρυμένης ηρωίνης, της λεγόμενης «ηρωίνης των Ανατολικών Ακτών», προσθέτει η αρθρογράφος.

«Υπάρχουν αναφορές στην Πενσιλβάνια, το Βερμόντ, το Μέριλαντ και αλλού στις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ για ηρωίνη αναμεμιγμένη με φαιντανύλη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παίρνουν μεγαλύτερη δόση από αυτή που νομίζουν» είπε ακόμη ο Stein.

Καθώς οι χρήστες προσπαθούν να βρουν ένα σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην ανάρρωση και το κατρακύλισμα, όπως συμβαίνει σε πολλούς, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να καταφέρουν να υπολογίσουν τα επίπεδα αντοχής τους.

Μπορεί να νομίζουν ότι μπορούν να το ελέγξουν και να κάνουν μικρή χρήση, όμως πολύ συχνά υποτροπιάζουν ακόμη πιο γρήγορα και σε πιο έντονο βαθμό απ’ ό,τι παλαιότερα.

«Είναι κάτι σαν αυτό που συμβαίνει σε όσους είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα μελισσών. Όταν σε τσιμπήσουν για πρώτη φορά, έχεις μια πολύ έντονη αντίδραση. Κάθε επόμενη φορά τα πράγματα είναι χειρότερα από την προηγούμενη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από ένα σημείο και μετά, ο εγκέφαλος σταματά να στέλνει τα αυτοματοποιημένα μηνύματά του για τη συνέχιση της αναπνοής και τη λειτουργία της καρδιάς και ο χρήστης πεθαίνει από υπερβολική δόση.

Αν ο Χόφμαν δεν ήταν μόνος του, όταν έκανε για τελευταία φορά χρήση, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει σωθεί.

Η ναλοξόνη (naloxone) είναι ένα ενέσιμο οπιοειδές-ανταγωνιστής, που έχουν οι διασώστες μαζί τους. «Η άμεση χρήση αυτού του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη» είπε κλείνοντας ο Stein.

Ενεργοποιεί τα πρωτόγονα κέντρα του εγκεφάλου και εκείνος αρχίζει να δίνει ξανά στο σώμα την εντολή να αναπνεύσει και στην καρδιά να συνεχίσει να χτυπά…

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί η πιο ζεστή χρονιά από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία (τέλος 19ου αιώνα), επειδή, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γερμανών επιστημόνων, το «κακό παιδί» του κλίματος, το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» φαίνεται να ετοιμάζεται να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες θερμότητας στην ατμόσφαιρα. Και αν το θερμοκρασιακό ρεκόρ δεν συμβεί το 2014, τότε θα συμβεί το 2015.
Σύμφωνα με τις ίδιες επίμαχες εκτιμήσεις, υπάρχει πιθανότητα της τάξης του 75% το φετινό καλοκαίρι να είναι το πιο ζεστό στην μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη. Όμως άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι τέτοιες κλιματολογικές προβλέψεις σε βάθος χρόνου δεν μπορούν να είναι αξιόπιστες.
Οι Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Χανς Γιοακίμ Σελνχούμπερ του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το "New Scientist" και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέπτυξαν ένα νέο κλιματολογικό μοντέλο, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, είναι σε θέση να προβλέψει ότι φέτος θα κάνει την εμφάνισή του το Ελ Νίνιο - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες της Γης.
Το Ελ Νίνιο -που δεν εμφανίστηκε ούτε το 2012, ούτε το 2013- λαμβάνει χώρα, όταν θερμό νερό ανεβαίνει μαζικά από τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού προς τα πάνω και εξαπλώνεται κατά μήκος του Ισημερινού προς τις δυτικές ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, φέρνοντας μαζί του μεγάλες βροχές και πλημμύρες, ενώ παράλληλα «πυροδοτεί» ξηρασίες και πυρκαγιές στην Αυστραλία και την Ινδονησία. Θεωρείται σχεδόν αδύνατο να προβλέψει κανείς κατά πόσο θα υπάρξει Ελ Νίνιο σε μια δεδομένη χρονιά.
Όμως οι Γερμανοί κλιματολόγοι ισχυρίζονται ότι το μοντέλο τους (που βασίζεται σε απλά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διαφορά θερμοκρασιών πάνω από τον Ισημερινό και τον υπόλοιπο Ειρηνικό) μπορεί να εκτιμήσει έως και ένα έτος πριν -και μάλιστα με μεγάλη πιθανότητα- την εμφάνιση του Ελ Νίνιο. Όπως αναφέρουν, για το 2014 η σχετική πιθανότητα είναι 76%. Η έως τώρα καλύτερη πρόβλεψη του Ελ Νίνιο δεν ξεπερνούσε τους τέσσερις έως έξι μήνες.
Ούτως ή άλλως, λόγω της κλιματικής αλλαγής, το 2014 αναμένεται να είναι ένα από τα θερμότερα έτη έως τώρα. Αλλά αν όντως συμβεί και το Ελ Νίνιο, τότε αυτό ίσως είναι «το κερασάκι στην τούρτα», που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια να «σπάσουν τα θερμόμετρα» τη φετινή χρονιά. Δεν αποκλείεται όμως, κατά τους γερμανούς ερευνητές, το ρεκόρ παγκόσμιας θερμοκρασίας να καταρριφθεί το 2015 τελικά, επειδή το Ελ Νίνιο ασκεί επίδραση σε δύο συναπτά ημερολογιακά έτη.
Και άλλα κλιματολογικά μοντέλα έχουν κάνει πρόβλεψη για πιθανή εμφάνιση του Ελ Νίνιο φέτος, αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο το εν λόγω φαινόμενο -αν όντως συμβεί- θα έχει την μεγάλη ένταση του 1998, όταν είχε προκαλέσει χιλιάδες θανάτους.
Άλλοι επιστήμονες πάντως, όπως ο κλιματολόγος Τιμ Μπάρνετ του αμερικανικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps, δεν δείχνουν να έχουν πειστεί από τις νέες εκτιμήσεις, θεωρώντας πρόωρες τέτοιες προβλέψεις και βασισμένες σε ανεπαρκή επιστημονικά δεδομένα και σε ξεπερασμένες τεχνικές. Όπως λένε, ένα τόσο πολύπλοκο καιρικό φαινόμενο όπως το Ελ Νίνιο, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί με ένα τόσο απλό κλιματολογικό μοντέλο.
«Ελ Νίνιο» σημαίνει στα ισπανικά «αγοράκι» (αναφορά στον Ιησού βρέφος) και η ονομασία δόθηκε στο φαινόμενο από νοτιοαμερικανούς αλιείς, επειδή έβλεπαν περιοδικά τον ωκεανό να θερμαίνεται γύρω στα Χριστούγενα. Αντίθετο είναι το φαινόμενο «Ελ Νίνια» (κοριτσάκι), όταν τα νερά του Ειρηνικού στο ύψος του Ισημερινού γίνονται ασυνήθιστα κρύα.

http://www2.thestival.gr
Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η δεύτερη φάση του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014» και αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τον Μάρτιο.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή των δικαιούχων και την παραλαβή από τα ΚΕΠ των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού 2014 του ΕΟΤ είναι οι ίδιες με την πρώτη φάση του προγράμματος και θα αφορούν σε δύο κατηγορίες δικαιούχων με δύο υποπρογράμματα.

Συγκεκριμένα, το ένα υποπρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, αφορά στις εξαήμερες διακοπές και το άλλο στις διακοπές της Τρίτης ηλικίας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους:
  • Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
  • Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
  • Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.
  • Συνταξιούχοι του Ο.Α.ΕΕ., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.
  • Οι ασφαλισμένοι στο NAT
  • Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005
  • Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
  • Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
  • Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται, δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2014 είναι οι εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:
  • Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : €16.000,00 Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 28.000,00.
  • Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 35.000,00 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €.
Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.
Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής. Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη.
Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της τέως Εργατικής ή Αγροτικής Εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες. Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

http://www.seleo.gr

Το ποσό των 64.486,59 ευρώ κέρδισε τυχερός στο ΠΑΜΕ Στοίχημα σε δύο δελτία.
Έξι επιλογές, ήταν αρκετές για να αλλάξουν τη ζωή ενός φίλου του Πάμε Στοίχημα, καθώς ποντάροντας συνολικά 174 ευρώ, κατάφερε να βγάλει κέρδος 64.486,59 ευρώ.

Αυτό γιατί έπιασε και τα έξι σημεία, όπου υπήρχαν μεγάλες αποδόσεις.

Δείτε τους αγώνες που κέρδισε…








































http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Το όφελος από την παράταση της απόσυρσης κυμαίνεται από 300 έως 2.800 ευρώ στο τέλος ταξινόμησης και αφορά όσους αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο έως 2.000 κυβικά εκατοστά το 2014.

Η απόσυρση αφορά αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας μέχρι 31.12.2000 (ηλικίας 12 ετών και άνω), με την προϋπόθεση να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής καθώς και προηγουμένων ετών.



Οι 21 μαθητές και επίδοξοι τρομοκράτες ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από τον «καθηγητή» τους, περιμένοντας εναγωνίως να προχωρήσουν στο επόμενο μάθημα: πως πυροδοτούνται τα εκρηκτικά. Την ώρα, όμως, που ο δάσκαλος τους έδειχνε βήμα – βήμα τις κινήσεις για μία επιτυχημένη, αποτελεσματική και αψεγάδιαστη έκρηξη, έθεσε σε λειτουργία τον μηχανισμό, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί ο ίδιος και να παρασύρει στο θάνατο και τους μαθητές του.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ιράκ, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές συνελήφθησαν όσοι μαθητές που βρίσκονταν πιο μακριά επιβίωσαν της έκρηξης. Παρότι η ταυτότητα του εκπαιδευτή δεν έχει γίνει γνωστή, λέγεται πως προσέγγιζε νεαρούς και τους προσκαλούσε να γίνουν επίδοξοι τρομοκράτες. Κατά την έρευνά τους οι τοπικοί αξιωματούχοι εντόπισαν επτά αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά, ζώνες εκρηκτικών και άλλους μηχανισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθεσία αποτελούσε σημείο συνάντησης μελών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» (ISIL). Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, οι ντόπιοι στο άκουσμα της είδησης αρχικά ξέσπασαν σε γέλια, ενώ όπως δήλωσε ο Ρααντ Χασίμ, έμπορος της περιοχής κοντά στο σημείο της έκρηξης: «Δεν είναι τόσο αστείο τελικά. Δείχνει πόσο χαζά είναι αυτά τα σκυλιά. Παράλληλα, όμως, θλίβομαι σκεπτόμενος όλους τους αθώους ανθρώπους που σκοτώθηκαν».
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως αυτό που συνέβη δεν ήταν «θάνατος, αλλά ζωή για εμάς. Αυτοί οι 22 που σκοτώθηκαν θα μπορούσαν στο μέλλον να σκοτώσουν χιλιάδες Ιρακινών, και εκατοντάδες αθώων ψυχών. Να καούν στην κόλαση».

http://www.thestival.gr
Ενθουσιώδη Αγγλόφωνα δημοσιεύματα για το Πήλιο και τις Βόρειες Σποράδες

Με ενθουσιώδη σχόλια και εκτενή αφιερώματα σκιαγραφούν τις ομορφιές της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων διεθνείς διαδικτυακοί τόποι με υψηλή επισκεψιμότητα, προτρέποντας ουσιαστικά τους απανταχού φίλους των ταξιδιών, να επισκεφτούν την περιοχή μας.
Στις δέκα καλύτερες ακτές της Ελλάδος συγκαταλέγονται, ειδικότερα, οι ακτές του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με αφιερώματα του ταξιδιωτικού διαδικτυακού τόπου mydestination, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διεθνώς. Σύμφωνα με σχετική επισήμανση του ίδιου διαδικτυακού ιστοτόπου, που απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στους εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής μας : «Πρέπει να επισκεφτείτε το ανατολικό τμήμα του Πηλίου, όπου η ακτογραμμή καλύπτεται από την φυσική σκιά πεύκων και το πιο όμορφο κομμάτι του, είναι η παραλία Πλάκα».
Με ανάλογες περιγραφές σκιαγραφείται το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος, η οποία χαρακτηρίζεται ως η «πιο ειδυλλιακή περιοχή της Ελλάδας». Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ειδικό αφιέρωμα του ίδιου ιστοτόπου «η Σκιάθος είναι ένας ανερχόμενος ρομαντικός προορισμός, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για την τέλεση γάμων. Χάρη στο διάσημο φιλμ «Μάμα μία», αυτό το υπέροχο πράσινο νησί, έχει αποτελέσει πολύ θελκτική επιλογή. Γεμάτο από αμμώδεις παραλίες και πολυτελείς προτάσεις διαμονής, προσφέρει στον επισκέπτη ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας».
Η Σκόπελος, αντίστοιχα, προσφέρει «μεγάλη ποικιλία από επιλογές ως γαμήλιος προορισμός, αλλά προσφέρεται και για την διοργάνωση ενός αξέχαστου μήνα του μέλιτος, με την βοήθεια των ειδικών», ως νησί του «Μάμα μία». Οι συντάκτες του αφιερώματος κάνουν λόγο για «πολυάριθμες, εκπληκτικές τοποθεσίες για γάμους στη Σκόπελο. «Από τον Αη Γιάννη στο Καστρί, που είναι κτισμένος πάνω σε βράχο, μέχρι τα μακρινά εξωκκλήσια ή τις υπέροχες αμμουδερές παραλίες, η Σκόπελος, τονίζουν, τα έχει όλα».
Το φυσικό περιβάλλον της Αλοννήσου, το θαλάσσιο πάρκο και οι εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρει το νησί με φόντο το απέραντο γαλάζιο, έχουν επίσης τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κορυφαίου διαδικτυακού τουριστικού site. Στην προκειμένη, μάλιστα, περίπτωση, γίνεται εκτενής αναφορά στις καταδυτικές δραστηριότητες, ενώ η Αλόννησος χαρακτηρίζεται «ιδανικός προορισμός για scubadiving» και γι’ αυτό το λόγο «τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί».
Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι «το πιο μακρινό νησί από το σύμπλεγμα των Σποράδων, είναι προικισμένο με πλούσιο φυσικό τοπίο και αποτελεί τον ιδανικό τόπο για πλήρη επαφή με τη φύση και έναν τέλειο προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν χαλαρούς περιπάτους, περιστοιχισμένοι από καταπράσινα δάση, ελιές και τουριστικά καταλύματα».

http://taxydromos.gr 
Η εικόνα που βλέπετε σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στο facebook και όχι μόνο!
Πρόκειται για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην περιοχή των Στύρων και κάνει τον γύρο του facebook.
Μια εικόνα που τροφοδοτεί πολλές συζητήσεις για αυτό που φαίνεται να ξεχωρίζει ανάμεσα στα σύννεφα...
H φωτογραφία τραβήχτηκε την ώρα που δύει ο ήλιος.
Σύμφωνα με το evianews.com, εκείνος που την τράβηξε και την ανέβασε στα κοινωνία δίκτυα, γράφει ότι δεν πρόκειται για μοντάζ μιας και η σκιά του ιπτάμενου αντικειμένου φαίνεται στα νερά της θάλασσας.

Ένα καινοτόμο όχημα για γρήγορες μετακινήσεις μέσα στην πόλη δημιούργησε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault. 
Ο λόγος για το Kwid, ένα τετραθέσιο μικρό αυτοκίνητο πόλης που συνοδεύεται από ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα, το οποίο απελευθερώνεται στους αιθέρες, παρακολουθεί την κίνηση από ψηλά και ενημερώνει τον οδηγό για το τι πρόκειται να συναντήσει.
Στόχος του όλου concept είναι η αποστολή του drone μπροστά από το όχημα για τον έγκαιρο εντοπισμό μποτιλιαρίσματος.
Έτσι, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πορεία, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρία.
«Σωτήριος» ιπτάμενος συνοδός
Το φουτουριστικό όχημα θα διαθέτει μια ειδική θέση στο πίσω μέρος του, για τη φιλοξενία του drone. Στο πάτημα ενός κουμπιού, η συγκεκριμένη θέση ανοίγει και το μικρό ιπτάμενο όχημα απογειώνεται.
Σύμφωνα με τους επινοητές της ιδέας, μέσω εντολών, το drone είτε θα ακολουθεί το αυτοκίνητο, είτε θα προηγείται «διαβάζοντας» παράλληλα την κίνηση στους δρόμους.
Μάλιστα, με τη βοήθεια κάμερας, θα είναι σε θέση να αναμεταδίδει την εικόνα που καταγράφει κάθε φορά στην ταμπλέτα του οδηγού, σε περίπτωση που ο ίδιος ή ο συνοδηγός του, επιθυμούν να ενημερωθούν live για τις συνθήκες που επικρατούν μπροστά τους.
Εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι το μήκους μόλις 3,6 μ. Kwid, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο χρόνια από σήμερα.
Το επαναστατικό αυτοκίνητο με… ιπτάμενο συνοδό, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε στις 7-11 Φεβρουαρίου, στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.

http://peiraxtiri.gr

Θέλεις να αυξήσεις την αντοχή σου στο τρέξιμο και δεν μπορείς να τα καταφέρεις; Διάβασε τους παρακάτω τέσσερις τρόπους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να τρέχεις γρηγορότερα και για περισσότερη ώρα...

1. Καύσιμα

Το να τρως σωστά πριν πας για τρέξιμο είναι πολύ σημαντικό για την ενέργεια που θα έχεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου. Φάε τροφές που δεν προκαλούν κράμπες. Διάλεξε ένα μικρό σνακ που περιέχει πρωτεΐνη και απλούς υδατάνθρακες. Επιπλέον, πιες μία κούπα καφέ μισή ώρα πριν πας για τρέξιμο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη σε βοηθάει να τρέχεις πιο γρήγορα και για περισσότερη ώρα.

2. Διάρκεια

Προσπάθησε να τρέχεις για 10 λεπτά αρκετά γρήγορα (αλλά όχι πάρα πολύ) και μετά χαλάρωσε. Αυτό θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την αντοχή και την ταχύτητά σου. Θυμήσου ότι για να είναι αποτελεσματική αυτή η άσκηση θα πρέπει να προκαλέσεις τον εαυτό σου. Σκέψου ότι θα μπορείς να μιλήσεις κάνοντας το “γρήγορο” τρέξιμο αλλά δε θα μπορείς να κάνεις μεγάλη συζήτηση.

3. Λόφοι

Δε χρειάζεται να τρέχεις μόνο σε επίπεδα εδάφη. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην το κάνεις. Το να τρέχεις σε ανηφόρα θα βοηθήσει τους μύες των ποδιών σου να γίνουν πιο δυνατοί και να αυξήσεις την αντοχή σου. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να βγεις για τρέξιμο φρόντισε η διαδρομή σου να περιλαμβάνει και λίγη ανηφόρα.

4. Σταδιακά

Προσπάθησε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αυξάνεις την ώρα που τρέχεις. Αν, για παράδειγμα, ξεκινήσεις τρέχοντας 20 λεπτά συνέχισε να το κάνεις για δύο περίπου εβδομάδες και μετά αύξησε τη διάρκεια στα 25 λεπτά. Σιγά-σιγά θα φτάσεις να τρέχεις μία ώρα χωρίς να κουράζεσαι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ούτε ο ελληνικός στρατός δεν κατάφερε να μείνει αλώβητος από τη διεθνώς καταγεγραμένη εμμονή των νέων με τα social media.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύει ο "Ελεύθερος Τύπος" με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, επτά στους δέκα Έλληνες φαντάρους και στρατιωτικούς αποδεικνύονται "κολλημένοι" με το facebook και συναγωνίζονται στο e-κόλλημα τα σχολιαρόπαιδα.

Η έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" χαρτογραφεί την εντυπωσιακή εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου σε όσους φορούν το χακί, ενώ παράλληλα εντοπίζει και τα πρώτα σημάδια e-εξάρτησης στα στρατευμένα νιάτα.



http://www.seleo.gr

Η Emirates, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο επικερδείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, διοργανώνει Ημέρα Καριέρας στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 09:00 π.μ. στο The Met Hotel (26η Οκτωβρίου 48).

Η Ημέρα Καριέρας προσφέρει τη δυνατότητα, σε όσους υποψηφίους ενδιαφέρονται, να ανακαλύψουν τη δουλειά των ονείρων τους και να ζήσουν στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Την Ημέρα Καριέρας, υποψήφιοι γυναίκες και άντρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Καριέρας οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση για το ρόλο του μέλους πληρώματος καμπίνας, τις απαιτήσεις της θέσης, καθώς και τα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται για τον Όμιλο Emirates και ζουν στο Ντουμπάι. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει ένα γραπτό τεστ στα αγγλικά και ομαδική συζήτηση με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση επιλογής των υποψηφίων. Όσοι καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία όλα τα στάδια των συνεντεύξεων, θα έχουν την ευκαιρία για άμεση απασχόληση στην εταιρεία.

Η Emirates αναζητά αφοσιωμένους εργαζόμενους, ανοιχτούς στις προκλήσεις, με θετική προσωπικότητα και πάθος για παροχή υψηλών υπηρεσιών. Οι υποψήφιοι πρέπει:
να έχουν συμπληρώσει το 21 έτος ηλικίας
να διαθέτουν ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά και
να προσκομίσουν φωτογραφίες διαβατηρίου και κανονικού μεγέθους με επαγγελματική αμφίεση.

Η Emirates πραγματοποιεί πτήσεις σε 142 προορισμούς σε 80 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική, ινδική υποήπειρο και Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού. Λόγω της γρήγορης και δυναμικής της ανάπτυξης, η αεροπορική εταιρεία αναζητά για τη φετινή χρονιά 3.800 αεροσυνοδούς. Η Emirates προσφέρει εργασιακή εμπειρία μέσα σε μια πραγματική διεθνή ομάδα: πάνω από 17.000 άτομα ιπτάμενο προσωπικό, από 130 χώρες, που μιλούν πάνω από 50 γλώσσες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Emirates στο σύνδεσμο www.emirates.gr και τη σελίδα της στο facebook στο www.facebook.com/emirates. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους online στον ακόλουθο σύνδεσμο www.emiratesgroupcareers.com

Η Emirates, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο πραγματοποιεί πτήσεις προς Ελλάδα από τον Ιούλιο του 1996 αποδεικνύοντας συνεχώς τη δέσμευσή της στο ελληνικό κοινό, είτε με τη διοργάνωση συνεχόμενων Ημερών Καριέρας, είτε με την υποστήριξη και τη χορηγία τοπικών εκδηλώσεων. Η Emirates πραγματοποιεί καθημερινά απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ντουμπάι με αεροσκάφος Α330-200 διάταξης τριών κατηγοριών θέσεων. Η πτήση με κωδικό ΕΚ105 αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09.55 με ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 13:20. Η πτήση με κωδικό ΕΚ106 αναχωρεί από την Αθήνα στις 15:30 με ώρα άφιξης στο Ντουμπάι στις 22:05.

Σαν σήμερα, το 1991, εκατοντάδες άμαχοι Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους στη Βαγδάτη, όταν το υπόγειο καταφύγιο στο οποίο βρίσκονταν, χτυπήθηκε από δύο «έξυπνες βόμβες» των αμερικανικών δυνάμεων.

1542 - Η Αικατερίνη Χάουαρντ, η πέμπτη σύζυγος του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας, εκτελείται για μοιχεία.

1575 - Ο Ερρίκος Γ' στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας στη Ρενς.

1660 - Πεθαίνει ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουστάβος Ι', και η σουηδική κυβέρνηση αρχίζει να επιδιώκει την ειρήνη με τους εχθρούς της Σουηδίας, κάτι που ο Κάρολος είχε αρνηθεί. Δεδομένου ότι ο γιος του και διάδοχος του θρόνου, Κάρολος ΙΑ', είναι μόλις τεσσάρων ετών, μία αντιβασιλεία αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας έως το 1672.

1668 - Η Ισπανία αναγνωρίζει την Πορτογαλία ως ανεξάρτητο κράτος.

1692 - Συντελείται η λεγόμενη Σφαγή του Γκλενκόου, κατά την οποία 38 άνδρες του Κλαν των ΜακΝτόναλντ του Γκλενκόου εκτελούνται από άνδρες του στρατού για τον λόγο πως δεν είχαν αναγνωρίσει έγκαιρα τους νέους μονάρχες Γουλιέλμο και Μαρία. Άλλα 40 άτομα, γυναίκες και παιδιά χάνουν την ζωή τους μετά από εμπρησμό των σπιτιών τους, ανεβάζοντας τα θύματα σε 78.

1894 - Οι αδελφοί Λυμιέρ κατοχυρώνουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη φορητή συσκευή του κινηματογράφου.

1937 - Δημοσιεύεται στα Νέα Γράμματα επιστολή του Γιώργου Σεφέρη περί της δημοτικής γλώσσας.

1945 Βομβαρδισμός και ισοπέδωση της Δρέσδης από Συμμαχικά αεροσκάφη.

1991- Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Περσικού, οι Αμερικανοί χτυπούν υπόγειο καταφύγιο της Βαγδάτης με δύο κατευθυνόμενες με λέιζερ «έξυπνες βόμβες». Εκατοντάδες άμαχοι Ιρακινοί, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, πεθαίνουν με φρικτό τρόπο. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους, επρόκειτο για στρατιωτική εγκατάσταση.

2001 - Σεισμός στο Ελ Σαλβαδόρ προκαλεί το θάνατο 255 ανθρώπων.

http://www.enikos.gr 
Εκβιάζουν, απειλούν, γράφουν τον νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους καθώς αντί να λειτουργούν βάσει των όσων προβλέπει η άδειά τους, δηλαδή ως εταιρείες ενημέρωσης, δρουν καθαρά ως εισπρακτικές εταιρείες. Τον λόγο όμως, έχει πλέον η δικαιοσύνη

Της Έφης Καραγεώργου.

Στα χέρια της Εισαγγελίας Αθήνας βρίσκονται πλέον οι εισπρακτικές εταιρείες και αναμένονται ακόμα και διώξεις, καθώς πολλές κινούνται στο «περιθώριο» του νόμου.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ, ήδη έχει εφοδιάσει τον αρμόδιο εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα με έναν ογκώδη φάκελο καταγγελιών και παραπόνων για τις αθέμιτες μεθόδους που ακολουθούν οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίοι συχνά εκβιάζοντας και απειλώντας τους δανειολήπτες, επιδιώκουν την είσπραξη καθυστερούμενων δανείων.
Ήδη ο εισαγγελέας έχει μπροστά του το μητρώο των εισπρακτικών εταιρειών και τις καλεί μία προς μία, προκειμένου να εξακριβώσει αρχικά αν λειτουργούν σύννομα.
Παράλληλα έχει καλέσει μάρτυρες -οι οποίοι έχουν δεχθεί απειλές από υπαλλήλους των εταιρειών- και οι μάρτυρες αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει τα αντίγραφα των ηχογραφημένων συνομιλιών, από τα οποία προκύπτει ακόμα και η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, όπως είναι η αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος.
Συχνά οι υπάλληλοι των εν λόγω εταιρειών, συστήνονται ως δικηγόροι, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση τους δανειολήπτες, τους οποίους συχνά απειλούν ακόμα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Το τελευταίο διάστημα στο «κόλπο» έχουν μπει και μεγάλα δικηγορικά γραφεία, υπάλληλοι των οποίων καλούν τους δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμε οφειλές, απαιτώντας να προχωρήσουν άμεσα στην ολική εξόφληση του ποσού που βρίσκεται σε καθυστέρηση.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων, ανάμεσα στα σημεία που θα εστιάσει η εισαγγελική έρευνα είναι στο κατά πόσο οι εισπρακτικές εταιρείες τηρούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή, της ιδιωτικής ζωής, του τραπεζικού απορρήτου, της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.

http://www.fpress.gr


Μαζική τρέλα έχει προκαλέσει ένα νέο παιχνίδι για smartphones το οποίο καθήλωσε τους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, είναι τόσο δημοφιλές που μετά την ξαφνική απόσυρσή του, οι παίκτες πληρώνουν μέχρι και 99.000 ευρώ για να το αποκτήσουν ξανά.
Πρόκειται για το flappy bird που δημιούργησε ο Nγκιεν Χα Ντονγκ και έχει ξετρελάνει μεγάλους και μικρούς. Το παιχνίδι είναι απλό και ταυτόχρονα εκνευριστικά δύσκολο: Οδηγείτε ένα πουλάκι που χοροπηδάει, να περάσει ανάμεσα από εμπόδια, χωρίς να πέσει πάνω τους, ωστόσο, όσο εύκολο κι αν ακούγεται, στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει κανείς έστω τα δύο πρώτα εμπόδια.
Το πιο τρελό απ” όλα είναι ότι ο δημιουργός του αποφάσισε να αποσύρει το παιχνίδι από τα διαδικτυακά καταστήματα (Apple Store και Google Play), όχι για νομικούς ή άλλους παρόμοιους λόγους, αλλά γιατί είχε χάσει την ησυχία του. Συγκεκριμένα, μπορεί το παιχνίδι να ήταν δωρεάν, αλλά απέφερε στον δημιουργό του περίπου $50.000 την ημέρα, από τις διαφημίσεις, με αποτέλεσμα το κινητό του να μη σταματάει να χτυπάει και τα mail να έρχονται βροχή.
Πλέον, μετά την απόσυρση του παιχνιδιού, έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετοί επιτήδειοι, οι οποίοι πουλάνε στο διαδίκτυο την εφαρμογή με το αζημίωτο. Πρόσφατο κρούσμα: ένα iPhone που πωλείται στο e-Bay για 99.000 δολάρια, μόνο και μόνο επειδή έχει εγκατεστημένο το αυθεντικό flappy bird.
Πηγή: iefimerida
Η υπερβολική κούραση οδήγησε έναν υπάλληλο στο μουσείο Καλών Τεχνών της Κορσικής να κάτσει σε μια καρέκλα για να πάρει μία ανάσα, πλην όμως του διέφυγε ότι η συγκεκριμένη καρέκλα ήταν του Ναπολέοντα και η ηλικία της ξεπερνούσε τα 200 χρόνια.
Λίγο η ηλικία της καρέκλας, λίγο η σωματική διάπλαση του υπαλλήλου, οδήγησαν στο σπάσιμο του προς έκθεση αντικειμένου και τον υπάλληλο να καλείται να παρουσιαστεί σε μια επιτροπή πειθαρχίας για την άτοπη πράξη του. Παράλληλα, μια εξειδικευμένη αρχαιολόγος κάνει το παν για να επιδιορθώσει την καρέκλα και να τη φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική της κατάσταση.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!