Κυριακή 5 Μαρτίου 2017


Η μπαταρία σας εξαντλείται και ο μόνος τρόπος για να το φορτίσετε είναι να τοποθετήσετε το βύσμα στον υπολογιστή… πριν το κάνετε όμως διαβάστε τι κινδύνους κρύβει!
Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι μια απλή πράξη που όμως θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για τα προσωπικά σας δεδομένα στους χάκερς. Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Kaspersky Lab0, συνδέοντας ένα iPhone ή ένα Android σε έναν υπολογιστή, έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά πολλών δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη.
Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το όνομα του τηλεφώνου, τον κατασκευαστή, τον τύπο της συσκευής, το σειριακό αριθμό, πληροφορίες του λειτουργικού συστήματος και του συστήματος αρχείων. Η ποσότητα των δεδομένων που αποστέλλεται ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή, αλλά κάθε κινητό μεταφέρει το ίδιο βασικό σύνολο πληροφοριών όπως το όνομα της συσκευής, τον κατασκευαστή και τον σειριακό αριθμό. Κι ενώ αυτές οι πληροφορίες μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνες, είναι αρκετές για έναν χάκερ για να “σπάσει» ένα smartphone και να πάρει τον έλεγχο, σύμφωνα με το Kaspersky.
Οι ερευνητές έκαναν δοκιμές για να δουν πόσο εύκολο είναι να υποκλαπούν πληροφορίες και τελικά όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Οι χάκερς βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν τη δήθεν ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και να αποκτούν πρόσβαση σε όσα στοιχεία θέλουν, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια ο χρήστης.
Οι ειδικοί προειδοποιούν αφενός να προτιμάται η φόρτιση από κανονικές πρίζες, αφετέρου να χρησιμοποιούνται μόνο αξιόπιστες συσκευές USB για τη φόρτιση μέσω υπολογιστή. Βασική είναι επίσης η εγκατάσταση κάποιου είδους λογισμικού προστασίας από ιούς που είναι ικανό να ανιχνεύσει malware.
Πηγή: techit.gr

Ένας υπερσυντηρητικός ρώσος βουλευτής έκανε σήμερα έκκληση προς το υπουργείο Πολιτισμού να ελέγξει μια ταινία του Ντίσνεϊ που πρόκειται να κυκλοφορήσει για πιθανές παραβάσεις ενός νόμου που απαγορεύει την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα”.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, την οποία είδε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ χαρακτηρίζει την “Πεντάμορφη και το Τέρας” “ωμή, ξεδιάντροπη προπαγάνδα αμαρτίας και διεστραμμένων σεξουαλικών σχέσεων”.
Ο Μπιλ Κόντον, ο σκηνοθέτης της ταινίας που πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Ρωσία στις 16 Μαρτίου, έχει αποκαλύψει ότι η ταινία θα περιέχει το “πρώτο αποκλειστικά γκέι πλάνο” ταινίας Ντίσνεϊ.
Ο Μιλόνοφ κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να πραγματοποιήσει ειδική προβολή της ταινίας πριν από την πρεμιέρα και να “λάβει μέτρα για την πλήρη απαγόρευση της προβολής αυτής της ταινίας” αν εντοπίσει “στοιχεία ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας”.
Η εταιρεία Walt Disney Ρωσίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.
Ο Μιλόνοφ εξελέγη βουλευτής με το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία τον περασμένο χρόνο κι υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ρωσικού νόμου που απαγορεύει την “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα” τον οποίο υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2013.
Ο νόμος, ο οποίος είχε προκαλέσει την διεθνή καταδίκη, απαγορεύει την διανομή πληροφοριών που θα προσελκύσουν άτομα κάτω των 18 ετών σε “μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις” – κάτι που χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για να απαγορευτούν οι εκδηλώσεις gay pride.
Γνωστός για τις υπερσυντηρητικές του απόψεις περί ηθικής, ο Μιλόνοφ έχει επιτεθεί σε διάφορους στόχους -από το Facebook μέχρι τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision- και έχει ζητήσει τη δημιουργία ενός αστυνομικού σώματος ηθικής που θα επιβάλλει πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τις “παραδοσιακές αξίες”.
Η Ρωσία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1993 και μόλις το 1999 ήρε τον χαρακτηρισμό της ψυχικής νόσου που της προσήπτε.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παράλληλα με την προσωρινή λύση που επιλέχθηκε για την έκδοση των νέων συντάξεων, με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, προβλέπεται η αύξηση των εισφορών στα εφάπαξ χιλιάδων “παλαιών” ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα.
Αναλυτικά, η τροπολογία αλλάζει τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο και εξισώνει παλαιούς και νέους ασφαλισμένους με ενιαίο ασφάλιστρο 4%, ενώ οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα του εφάπαξ για δεκάδες χιλιάδες παλαιούς ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στους Δήμους έρχονται αναδρομικά από 1/1/2017.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι, καθίστανται, ανάμεσα σε άλλους εργαζόμενους, οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στην ίδια «ζώνη» εντάσσονται εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο μέταλλο, στους κλάδους των λιπασμάτων και των τσιμέντων και ξενοδοχοϋπάλληλοι. Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν πως η επίμαχη διάταξη πλήττει περίπου 250.000 – 300.000 παλαιούς ασφαλισμένους (εργαζόμενους που είχαν πρωτοασφαλιστεί μέχρι την 31/12/1992) και οι αυξήσεις – φωτιά φτάνουν ως και τον πενταπλασιασμό, σε ακραίες περιπτώσεις, των εισφορών.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως από τους 1.050.000  ασφαλισμένους για εφάπαξ η επίμαχη διάταξη επηρεάζει περίπου 250.000 – 300.000 παλαιούς ασφαλισμένους (εργαζόμενους που είχαν πρωτοασφαλιστεί μέχρι την 31/12/1992) και οι αυξήσεις φτάνουν έως και τον 5πλασιασμό, σε ακραίες περιπτώσεις, των εισφορών. Αντίστοιχα, βέβαια, θα αναπροσαρμόζεται και το ύψος των νέων εφάπαξ.
Ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος προέβλεπε πως οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι -που είχαν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν την 1/1/1993- διατηρούν το παλιό καθεστώς υπολογισμού των εισφορών τους, όπως ίσχυε σε κάθε έναν από τους διαφορετικούς κλάδους Πρόνοιας που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ (οι νέοι ασφαλισμένοι, μετά την 1/1/1993, πληρώνουν ούτως ή άλλως 4%).

Ο πίνακας του διάσημου αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ "Κήπος με τα λουλούδια", πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby's στο Λονδίνο έναντι 59 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ποσό ρεκόρ, καθώς είναι το τρίτο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί ποτέ για αγορά πίνακα ζωγραφικής σε δημοπρασία στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος Sotheby's.

Στον κατάλογο της δημοπρασίας, ο πίνακας "Bauerngarten" ("Κήπος με τα λουλούδια") αναφέρεται ως ένας ξεχωριστός πίνακας της βιενέζικης Fin-de-siècle-art, δηλαδή ως ένα έργο τέχνης που σχετίζεται με την περίοδο του τέλους του 19ου αιώνα, παρότι το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1907.

Η δημοπρασία θεωρήθηκε σημαντική όχι μόνο επειδή παρουσιάσθηκαν στους επίδοξους αγοραστές, που συμμετείχαν σ αυτήν, έργα ιμπρεσιονιστών, καθώς και καλλιτεχνών που εκπροσωπούν τη μοντέρνα και σουρεαλιστική τάση στην τέχνη, αλλά και επειδή οι πωλήσεις ανήλθαν συνολικά σε 241 εκατομμύρια δολάρια, πόσο ρεκόρ για οποιαδήποτε δημοπρασία που έχει γίνει στο Λονδίνο το 2017. Τα περισσότερα έργα εικάζεται ότι κατοχυρώθηκαν σε αγοραστές από την Ασία.

Τα δύο έργα τέχνης που είχαν πουληθεί νωρίτερα έναντι μεγάλων ποσών σε δημοπρασία που έγινε στην Ευρώπη, ήταν το " Ο άνδρας που περπατάει Ι" του Ελβετού γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι που πουλήθηκε έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 και του Φλαμανδού ζωγράφου Πωλ Ρούμπενς "Η Σφαγή των Αθώων" που πουλήθηκε έναντι 60 εκατομμυρίων δολαρίων το 2002.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Οίκου Sotheby's στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο "Ο κήπος με τις ντομάτες" έναντι περίπου 21 εκατομμυρίων δολαρίων και ο πίνακας του βρετανού ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Αλφρεντ Σίσλευ "Χιόνι στο Λουβεσιέν" έναντι 9 εκατομμύριων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα διαδικτυακή πύλη που αναπτύχθηκε και διατίθεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, παρέχει κεντρική πρόσβαση και ενιαία αναζήτηση στις ψηφιακές συλλογές 43 εγχώριων πολιτιστικών φορέων.

Tο SearchCulture.gr διαθέτει, ήδη, περισσότερα από 160.000 τεκμήρια από 55 συλλογές 43 φορέων (μουσεία, αρχεία, εφορίες αρχαιοτήτων, δήμοι, πολιτιστικοί οργανισμοί κ.ά.), ενώ το περιεχόμενο εμπλουτίζεται συνεχώς με υλικό από νέους πολιτιστικούς φορείς.

Το περιεχόμενο της σελίδας, σε συμφωνία με τους φορείς, τροφοδοτεί αναγνωρισμένες διεθνείς πλατφόρμες πολιτιστικού περιεχομένου, όπως η ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, προβάλλοντας έτσι την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας διεθνώς.

H διαδικτυακή πύλη αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τόσο για έρευνα, όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία για να εμπλουτίσει το μάθημα με πρωτογενείς πηγές.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να βρουν πολιτιστικό περιεχόμενο για κύρια γεγονότα της ελληνικής Ιστορίας, όπως για παράδειγμα τα 118 έργα τέχνης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου, φιλοτεχνημένα από ζωγράφους, όπως ο Νικόλαος Γύζης και ο Θεόδωρος Βρυζάκης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!