Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016


Μπορείτε να παίξετε κάποια από τα παιχνίδια του Playstation 4 σε PC με Windows 8.1 ή Windows 10 ή Mac με OS X 10.10 ή OS 10.11, κάθε φορά που κάποιος θέλει να δει κάτι στην τηλεόραση.

Στο PS4, πρέπει να ελέγξετε ότι έχετε το νεότερο firmware που υποστηρίζει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στην κονσόλα από PC, και δη, την έκδοση 3.50 που διατέθηκε τον Απρίλιο του 2016. Στην παιχνιδομηχανή, μεταβείτε στα Settings και στο System Software Update. Η κονσόλα σας πρέπει να έχει οριστεί ως Primary PS4 από τις ρυθμίσεις του λογαριασμούς σας στην κονσόλα (Settings/Playstation Network/Account Management/Active as Your Primary PS4). Χρειάζεται ακόμα να δώσετε τη δυνατότητα πρόσβασης στην κονσόλα σας από απόσταση και από το Ίντερνετ, όταν αυτή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (rest mode). Στα Settings επιλέξτε Set Features Available in Rest Mode και ενεργοποιήστε τις σχετικές επιλογές (Stay connected to the internet and enable turning on ps4 from network).

Στο PC, Κατεβάστε το PS4 Remote Play από το https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/en/index.html. Εγκαταστήτε και τρέξτε και συνδέστε όταν σας ζητηθεί το χειριστήριο του PS4, Dualshock 4 (δυστυχώς, δεν μπορείτε να συνδέσετε δεύτερο χειριστήριο ή PS Vita με Remote Play). Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο PSN με τα στοιχεία σας. Kάπου εδώ, η εφαρμογή θα επιχειρήσει να βρει το PS4 σας, το οποίο, θυμηθείτε, δεν θα πρέπει να είναι πλήρως απενεργοποιημένο, να είναι Primary και να συνδέεται κατά προτίμηση καλωδιακά μέσω Ethernet με τον router ή έστω, να βρίσκεται κοντά του όταν η επικοινωνία είναι ασύρματη μέσω WiFi.

Εάν η σύνδεσή σας στο Ίντερνετ και οι χαμηλές απαιτήσεις του αγαπημένου σας παιχνιδιού το επιτρέπουν, θα είχε νόημα και φυσικά, ενδιαφέρον να παίξετε από απόσταση μέσω Διαδικτύου σε PC τα παιχνίδια του PS4.

Οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά στο επίσημο σάιτ του Playstation στη διεύθυνση:
https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/en/index.html

Από το app για το Remote Play, παίξτε και με τις ρυθμίσεις για να βρείτε το βέλτιστο συνδυασμό ανάλυσης και ρυθμού (540p, 720p και το σωστό frame rate για το παιχνίδι).

Για να παίξετε τα παιχνίδια κάποιου άλλου που έχει PS4 στο PC σας μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να έχετε φυσική πρόσβαση στην κονσόλα του, να αποσυνδέσετε το λογαριασμό του από αυτή και να τη συνδυάσετε με δικό σας λογαριασμό στο PSN, να ορίσετε την κονσόλα του ως Primary κ.ο.κ., παραχωρήσεις που μάλλον δύσκολα θα έκανε κανείς για τρίτον. Δείτε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο reddit.

Πηγή: in.gr

Πριν από λίγες μέρες, η Κατερίνα Στικούδη είχε αποκαλύψει στην κάμερα του ΦΜ Live πως όταν ήταν σε γνωστό πρακτορείο μοντέλων, της έλεγαν να τρώει μόνο τσίχλες, όταν πεινάει.

Σε νέα της συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό BIG FISH, ανέφερε ξανά το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως της έλεγαν επίσης να τρώει και βαμβάκι.

«Το μόντελινγκ κράτησε λίγο στη ζωή μου. Μετά τα Καλλιστεία Σταρ Ελλάς 2005, οπότε κέρδισα τον τίτλο της Μις Ελλάς, δούλεψα μόνο για έξι μήνες ως μοντέλο. Δεν ταίριαζα σε αυτόν τον χώρο. Υπήρχε μεγάλη αυστηρότητα στα πρακτορεία. Κυρίως σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή. Μου φαινόταν αφύσικο και παράλογο γιατί ως αθλήτρια γνώριζα από υγιεινή διατροφή και δεν ήθελα με κανέναν τρόπο να κάνω κακό στον εαυτό μου. Δηλαδή, να μην τρώω τίποτα. Μου έλεγαν να τρώω μόνο τσίχλες, βαμβάκια και άλλα που δεν μπορείς να φανταστείς. Ήταν πραγματικά απαράδεκτο. Δυστυχώς, πολλά νέα κορίτσια επηρεάζονται, κάνουν αυστηρές δίαιτες και τελικά καταπονούν τον οργανισμό τους. Για ποιον λόγο; Για να πάρουν μία δουλειά; Έχω αντιμετωπίσει πράγματα που με έκαναν να σταματήσω το μόντελινγκ. Έχω φύγει από μεγάλο πρακτορείο της Αθήνας γιατί μου έλεγαν να τρώω μόνο τσίχλες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: faysbook.gr
Σε σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα, θα προχωρήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αναλάβει να καταρτίσει συγκεκριμένα νομοσχέδια που αναμένεται να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή τμηματικά από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί νόμος για τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις στο Δημόσιο.

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, όπως έχει συμφωνήσει με τους Θεσμούς, θα πρέπει να έχει θεσπίσει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην ισχύσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών από την 1η Ιανουαρίου 2017 για όσους δημοσίους υπαλλήλους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Επίσης εντός του Φθινοπώρου και το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2016 η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει και να ψηφίσει νομοσχέδιο για την εισαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο όλων των υπαλλήλων που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.

Νέα Κινητικότητα στο Δημόσιο από τον επόμενο μήνα

Μέσα στον Ιούνιο, όπως έχουν προαναγγείλει κυβερνητικοί παράγοντες, θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «κινητικότητα» στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί άμεσα και οι διατάξεις του θα ισχύσουν από τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νομοσχέδιο θα θεσμοθετηθεί:

  • Η κινητικότητα μεταξύ φορέων του δημοσίου θα αφορά αποκλειστικά την κάλυψη κενής οργανικής θέσης ορισμένου κλάδου και θα έχει αμιγώς εθελοντικό χαρακτήρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει «προστάδιο μετάταξης» για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας του οποίου θα οριστικοποιείται η τοποθέτηση του υπαλλήλου στο νέο φορέα.
  • Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα του δημοσίου, θα έχει τη μορφή της προσωρινής μετακίνησης για ορισμένο χρόνο (απόσπαση), υπό δύο προϋποθέσεις: 1) ύπαρξη κενών θέσεων που δεν είναι δυνατή η άμεση κάλυψή τους, 2) αποδεδειγμένες «σοβαρές και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες» όπως ορίζει το άρθρο 68 του Υπαλληλικού Κώδικα και μετά από κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού,
  • Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη του υπαλλήλου στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (2 χρόνια και ένα χρόνο επιπλέον εφόσον το αιτηθεί ο υπάλληλος), στην υπηρεσία όπου θα μεταταχθεί.
  • Θα υπάρξει παροχή κινήτρων (π.χ. μισθολογικά, βαθμολογική εξέλιξη, δυνατότητα επιλογής υπηρεσίας, μοριοδότηση σε διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων) προκειμένου να καλυφθούν θέσεις σε παραμεθόριες περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψή τους.
  • Το πρόγραμμα κινητικότητας θα είναι συνεχές και θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου


Τον Σεπτέμβριο κρίνονται τα ειδικά μισθολόγια

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καθορίσει με ποια μέτρα θα εξοικονομήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ στη διετία 2017-18, προκειμένου να αποφύγει το “πάγωμα” των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί κλπ.).

Παράλληλα, θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα νομοσχέδιο το οποίο να εισάγει τους κανόνες του ενιαίου μισθολογίου , οι οποίοι ισχύουν στο υπόλοιπο δημόσιο και για τους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων.

Τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία εντάσσονται περισσότεροι από 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι, βρίσκονται στο “τραπέζι των διαπραγματεύσεων” μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών, προκειμένου να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να καθορίσει το καθεστώς των ενιαίων μισθολογίων, όπως προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο, μέχρι τέλος του 2016 προκειμένου να ισχύσει από 1.1.2017

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα προτείνει την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, που θα επιφέρει μειώσεις στις βασικές αποδοχές από 3-5%, λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

http://www.aftodioikisi.gr


Σε ηλικία 104 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Manohar Aich, ο Ινδός μπόντι μπίλντερ που ήταν γνωστός και ως “Ηρακλής τσέπης”, μιας και είχε ύψος 1.49μ. Ο Aich ήταν ο πρώτος Ινδός που είχε κατακτήσει τον τίτλο του Mr. Universe το 1952, πέντε χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας. Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και ξεκίνησε τη καριέρα του ως κασκαντέρ σε σόου ενός μάγου. Ο “Ηρακλής τσέπης” καταγόταν από την Καλκούτα και έδωσε την τελευταία του παράσταση σε ηλικία 89 ετών.
hercules_b2

Επανέλεγχο των παράτυπων απολυτηρίων που πήραν σπουδαστές από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Άρτα, οι οποίοι στη συνεχεια τα χρησιμοποίησαν για την εισοδό τους στο Δημόσιο, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τα 2.500 “πλαστά πτυχία” από ιδιωτικά ΤΕΕ που λειτουργούσαν παράτυπα, η οποία σήκωσε πολύ «σκόνη» πριν από μερικές ημέρες. Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από δήλωση του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρου Θεοδωράκη, στο Star, σύμφωνα με την οποία «Βρεθήκανε δυόμιση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία. Συμφωνούμε; Και λέει η κυβέρνηση: Τους αθωώνω. Εμείς λέμε: Τους διώχνω. Και αυτή θα ήταν μία πράξη ευθύνης απέναντι στον άνεργο που έχει το σωστό πτυχίο και δεν διορίσθηκε επειδή κάποιος πονηρός έφτιαξε ένα πλαστό στοιχείο και διορίσθηκε. Και αυτός που έκανε αυτήν την ατιμία κάποιον φίλο πολιτικό είχε, κάποιο κόμμα  είχε, που του έλεγε: Προχώρα εσύ την προσπάθειά σου και θα σε καλύψουμε».
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κ. Θεοδωράκη, ωστόσο από την ανακοίνωσή του προέκυψε και μία είδηση: Ότι «σε κάθε περίπτωση γίνεται ήδη επανέλεγχος και θα δοθεί άμεση λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας και του κανονισμού λειτουργίας που διέπει τον Δημόσιο Τομέα,  για όσες  παρατυπίες διαπιστωθούν».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα είχε κάνει γνωστά το υπουργείο Παιδείας επρόκειτο να φέρει ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα διεύρυνε αντίστοιχη ρύθμιση του 2007 που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου (άρθρο 24 του ν.3577/2007 ) που προέβλεπε ότι τα συγκεκριμένα θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.
Ωστόσο, πριν τις ειδικές εξετάσεις το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά και σε επανέλεγχο των συγκεκριμένων απολυτηρίων.
aftodioikisi.gr
Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2016, αλλά και της συμπλήρωσης 32 χρόνων λειτουργίας της, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016. 

 Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1) στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», κατά τις ώρες 09.00 έως 12.30.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2313317233 και 2313317258.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή ειδικής κινητής μονάδας του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», με στόχο την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Η 14η Ιουνίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και το Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Η συμμετοχή στην αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και συντελεί στην επίτευξη του στόχου που είναι να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης σε εθελοντικό, μη αμειβόμενο αίμα.

http://www.typosthes.gr

Η τρίτη σε σειρά εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού του Porto Carras Grand Resort θα πραγματοποιηθεί την 15η Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και από τις 09:00 έως τις 14:00, στο χώρο ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία Porto Carras Meliton 5* και Porto Carras Sithonia 5*.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Πολυγύρου, η οποία θα επισκεφτεί το συγκρότημα, μετά από προσωπική βοήθεια της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, κυρίας Ελένης Λογοτρίβη.
Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Porto Carras Grand Resort αποτελεί η.... δημιουργία Τράπεζας Αίματος με κύριο στόχο να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για απόκτηση επάρκειας αίματος και άμεση στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ως και των πελατών του Porto Carras κατά τη διαμονή τους σ’ αυτό, σε ανάγκες τους για αίμα που τυχόν προκύψουν εκτάκτως.

Για το Porto Carras οι άνθρωποι αποτελούν το βασικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Η δημιουργία Τράπεζας Αίματος συνιστά μια πράξη συλλογικής ευθύνης και συναδελφικής αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας, το να παρέχεις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρέπει να συμπλέει με το να δημιουργείς προϋποθέσεις για καλύτερη ζωή. Ο άνθρωπος είναι η κορυφαία αξία για την οποία αγωνιζόμαστε, ονειρευόμαστε και προσφέρουμε εδώ και αρκετά χρόνια πριν.

http://simantra.blogspot.gr

Ένα νέο είδος μύγας ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε έναν βοτανικό κήπο των Βρυξελλών, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βασιλικό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών του Βελγίου (IRSNB).

"Δεν βρίσκουμε κάθε μέρα ένα νέο είδος εντόμου στο Βέλγιο!" ανέφερε ενθουσιασμένος ο εντομολόγος Πάτρικ Γκρουτάερτ.

Η μύγα, που βαφτίστηκε Drapetis bruscellensis, βρέθηκε χάρη σε μια εντομοπαγίδα που είχε τοποθετηθεί το 2015 στον βοτανικό κήπο Ζαν Μασάρ, στις παρυφές του Δάσους του Σουάν, έξω από τη βελγική πρωτεύουσα.

Μεταξύ των εντόμων που συνέλεξαν οι επιστήμονες βρισκόταν και μια μικροσκοπική μύγα, μεγέθους μόλις δύο χιλιοστών, με μαύρο, γυαλιστερό θώρακα. Μελετώντας εξονυχιστικά το DNA της και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της (τις κεραίες, τα πόδια, ακόμη και τα γεννητικά όργανα) αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ανακάλυψής τους.

"Είναι πάρα πολύ σπάνιο να ανακαλύπτεται ένα άγνωστο είδος στο Βέλγιο. Η τελευταία ανακάλυψη νέου είδους μύγας χρονολογείται πριν από 20 χρόνια", είπε ο Γκρουτάερτ, εξηγώντας ότι η πανίδα της δυτικής Ευρώπης έχει μελετηθεί εκτεταμένα και, κατά συνέπεια, είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να βρίσκουν νέα είδη.

Η Drapetis bruscellensis ζει κυρίως σε κορμούς δέντρων και σε φύλλα ενώ τρέφεται με ακάρεα και με έντομα ακόμη πιο μικρά από την ίδια, ανέφερε το Ινστιτούτο.

http://www.thestival.gr

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του FlexJobs με τις εκατό κορυφαίες εταιρείες για εξ αποστάσεως εργασία, ο αριθμός των υπαλλήλων που δεν εργάζονται στο γραφείο, αλλά από το σπίτι τους αυξήθηκε το 2015 κατά 36%, ενώ το 2014 είχε επίσης καταγραφεί αύξηση κατά 26%. 
Αν και στη λίστα συμπεριλαμβάνονται πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα ονόματα κολοσσών όπως η ΙΒΜ, η Apple, η Dell και η Aetna κλέβουν τις εντυπώσεις.
 Οι υπάλληλοι που εργάζονται από το σπίτι είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτοι στους εξής τομείς:

1) Υπηρεσίες πληροφορικής
2) Υπηρεσίας υγείας
3) Πωλήσεις
4) Διοικητικές υπηρεσίες
5) Εξυπηρέτηση πωλητών
6) Εκπαίδευση και κατάρτιση
7) Μάρκετινγκ

Υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων- όπως οι συγγραφείς, οι μηχανικοί και οι προγραμματιστές- που εργάζονται εδώ και χρόνια έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου. Το νέο στοιχείο είναι πως ο αριθμός των επιχειρήσεων που αναζητούν εξ αποστάσεως υπαλλήλους διαρκώς αυξάνεται.

Ίσως αυτό δεν είναι τόσο περίεργο, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Όταν βρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος γιατί να κολλήσουμε σε «λεπτομέρειες» όπως… η απόσταση;

http://www.fpress.gr

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού κάνουν τη χρήση των κλιματιστικών αναπόφευκτη.

Οι ειδικοί ωστόσο συνιστούν περιορισμένη χρήση και σωστή τακτική συντήρηση, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση η νόσος των λεγεωναρίων, η οποία σχετίζεται άμεσα με τη χρήση κλιματιστικών.

AdTech Ad
Η νόσος των λεγεωνάριων προκαλείται από ένα μικρόβιο το οποίο επιμολύνει το νερό ή τα συστήματα κλιματισμού.

Το μικρόβιο αυτό αναπτύσσεται σε νερά, σε χαμηλές θερμοκρασίες και στα κλιματιστικά, τα οποία γι' αυτόν το λόγο χρειάζονται καλό καθαρισμό και τακτική αλλαγή των φίλτρων.

Τα συμπτώματα της νόσου παρουσιάζονται μέσα σε δύο έως δέκα μέρες από την προσβολή του ατόμου και προσβάλλονται κυρίως άτομα που εργάζονται σε κτίρια με κεντρικό κλιματιστικό σύστημα.


Η νόσος των λεγεωνάριων εκδηλώνεται με τη μορφή βαριάς πνευμονίας και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως:

-Έντονη κόπωση
-Δύσπνοια
-Πυρετός

Η βαριά μορφή της νόσου μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ στο 3-4% των περιπτώσεων ο ασθενής μπορεί να καταλήξει.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ τα κλιματιστικά μεταφέρουν στους εργασιακούς χώρους πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), που έχουν αρνητική επίδραση στον οργανισμό.

Αρκετές χιλιάδες χημικές και συνθετικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι τοξικές, χρησιμοποιούνται στα υλικά των κτιρίων. Η σταθερή εκπομπή αναθυμιάσεων από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τα έπιπλα, τις συσκευές και τα εξαρτήματα μπορεί να κάνει αυτές τις χημικές ουσίες να κυκλοφορούν σε όλο το κτίριο.

Ορισμένα χημικά, όπως το πολυβρωμιούχο διφαινυλοβενζόλιο (PBDE), υπάρχουν στα πλαστικά εξαρτήματα των γραφείων. Το χημικό αυτό είναι λυποδιαλυτό και παραμένει στο σώμα από τη στιγμή που θα το εισπνεύσει ο εργαζόμενος μέσω των κλιματιστικών. Επηρεάζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και ενδέχεται να περάσει και στο κυοφορούμενο έμβρυο.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!