Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018


Το συγκρότημα της ροκ βρίσκεται στην περιοδεία «Experience Innocence tour» και πριν από την ερμηνεία του πολιτικά φορτισμένου τραγουδιού «Get Out Of Your Own Way» (Βγες από τον δικό σου δρόμο), ο Μπόνο μίλησε για το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο αρχηγός των U2 χαιρέτισε το Λονδίνο ως "μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη" και μίλησε μπροστά από μια τεράστια σημαία σαν της ΕΕ με κίτρινα αστέρια, με το ένα αστέρι να έχει το χρώμα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και να είναι κυκλωμένο από μια καρδιά.
"Ήμασταν σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ευρώπη και οτιδήποτε νομίζετε γι αυτό, όλα όσα ακούσαμε γι αυτό από τη Μαδρίτη μέχρι το Βερολίνο και από το Παρίσι στο Άμστερνταμ είναι ότι οι άνθρωποι αγαπούν το Ηνωμένο Βασίλειο" είπε ο Ιρλανδός ρόκερ.
«Σας αγαπούν. Και κανείς δεν θέλει να φύγετε. Κι αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Για εμάς δεν είναι απλώς ένα χρυσό αστέρι που πέφτει από μια γαλάζια σημαία. Είναι μια απώλεια κοινών ονείρων, κοινών δυνάμεων. Χωρίς εσάς, είμαστε λιγότεροι. Χωρίς εσάς, τους Άγγλους, τους Σκωτσέζους, τους Ουαλούς, τους Βορειοϊρλανδούς, είμαστε λιγότεροι" τόνισε στη διάρκεια της συναυλίας στο Λονδίνο, στις 23 Οκτωβρίου.
Ο Μπόνο αφιέρωσε το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας «There Is A Light» στον Γιουτζίν Πέτερσον, Αμερικανό πάστορα, λόγιο και συγγραφέα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών.
«Θέλουμε να αφιερώσουμε τη βραδιά αυτή στον σπουδαίο Γιουτζίν Πέτερσον, ο οποίος μας άφησε χθες βράδυ» είπε ο Μπόνο.

Έχουν δουλέψει μαζί σε πέντε ταινίες, και τώρα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζονται να «συμμαχήσουν» ξανά, για έκτη φορά, στην ταινία «Killers Of The Flower Moon». 

Ο 75χρονος Σκορσέζε θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιβλίου του συγγραφέα Ντέιβιντ Γκραν, με πρωταγωνιστή τον 43χρονο ηθοποιό. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 και εξελίσσεται γύρω από μια φυλή Αμερικανών Ινδιάνων, που δολοφονήθηκαν σταδιακά όταν έγιναν πλούσιοι, ανακαλύπτοντας πετρέλαιο στη γη τους.


Το FBI, που ερεύνησε αργότερα σε βάθος την υπόθεση, αποκάλυψε μια απίστευτη συνωμοσία κι ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην αμερικανική ιστορία. «Όταν διάβασα το βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, αμέσως άρχισα να το κάνω εικόνα -τους ανθρώπους, τα σκηνικά, τη δράση- κι ήξερα πως έπρεπε να το κάνω ταινία. Είμαι κατενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Έρικ Ροθ -ο οποίος έχει αναλάβει το σενάριο- και ξανά με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για να μεταφέρουμε στην οθόνη αυτή την ιστορία», σχολίασε ο Μάρτιν Σκορσέζε.  

Οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μάρτιν Σκορσέζε έχουν συνεργαστεί ξανά το 2002 στο «Gangs Of New York», το 2004 στο «The Aviator», το 2006 στο «The Departed», το 2010 στο «Shutter Island» και στο «The Wolf Of Wall Street» το 2013.  naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!