Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018


Ο διευθυντή ερευνών, Ρόμπερτ Μαγκουάιρ, είναι αυτός που ανάρτησε στο Διαδίκτυο μία φωτογραφία που μπερδεύει τον εγκέφαλο και δημιουργεί οφθαλμαπάτη.
Εσείς τι βλέπετε; Ένα κοράκι; Ή μήπως μία γάτα;

Ο ίδιος απάντησε αργότερα αναφέροντας ότι αυτό που μοιάζει αρχικά ως κοράκι είναι τελικά μια γάτα.

Εξήντα σεφ στο Σαράγεβο της Βοσνίας μπήκαν στα ρεκόρ Γκίνες, καθώς ετοίμασαν και έψησαν περισσότερες από 14.000 κρέπες.
Μετά από οκτώ ώρες, που ήταν ο χρόνος κατάρριψης του προηγούμενου ρεκόρ, που είχε επιτευχθεί στη Μόσχα, στα τραπέζια βρέθηκαν ακριβώς 14.186 κρέπες.
Για να καταρρίψουν το ρεκόρ έπρεπε να φτιάξουν περισσότερες από 12.716 κρέπες, όσες είχαν ετοιμαστεί πέρσι, στις 25 Φεβρουαρίου 2017 σε ανάλογο διαγωνισμό στη ρωσική πρωτεύουσα.
«Όταν είμαστε μαζί και όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να νικήσουμε και τη Ρωσία» ήταν το σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Αρχιμαγείρων Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Νερμίν Χότζιτς.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους σεφ από άλλες χώρες της περιοχής, που έσπευσαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στο Σαράγεβο για να καταρρίψουν το ρεκόρ.
Τους 60 αρχιμάγειρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στο ιστορικό κέντρο του Σαράγεβο την περασμένη Παρασκευή βοήθησαν 80 σπουδαστές σχολών μαγειρικής.
Ο διαγωνισμός κρέπας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στην πρωτεύουσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και μετά την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες άρχισαν να προσφέρονται τα γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες.
Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει επίσης για τη διανομή σε ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε κέντρα διαμονής μεταναστών στο Σαράγεβο.

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Facebook Inc. για το γ΄ τρίμηνο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ειδικότερα, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,14 δισ. δολ. ή 1,76 δολ. ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με 4,71 δισ. δολ. ή 1,59 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 13,73 δισ. δολ. από 10,14 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,46 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 13,77 δισ. δολ.
Περισσότεροι από 2,6 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του Facebook κάθε μήνα (Facebook, WhatsApp, Instagram ή Messenger, μεταξύ άλλων), μέγεθος αυξημένο κατά 100 εκατ. από το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Περισσότεροι από 2 δισ. άνθρωποι την ημέρα χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια εφαρμογή.
«Η κοινότητα μας και οι δραστηριότητες μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα, και πλέον περισσότεροι από 2 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις υπηρεσίας μας καθημερινά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg. «Χτίζουμε τις καλύτερες ιστορίες για ιδιωτικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και ιστοριών, ενώ υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες μπροστά μας στο βίντεο και στο εμπόριο επίσης».
Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει άλμα άνω του 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μόνο που δεν έμπαινε σε μια ή δυο σελίδες αλλά από τον υπολογιστή του, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με τον server του γεωλογικού τμήματος, είχε “ανοίξει” 9.000 διαφορετικές ιστοσελίδες με πορνό!
Πως έγινε αντιληπτός; Οι σελίδες ήταν γεμάτες από ιούς και μάλιστα ύστερα από έλεγχο των τεχνικών το δίκτυο των υπολογιστών του Γεωλογικού Συστήματος των ΗΠΑ είχε προσβληθεί από malware ρωσικής προέλευσης.
Όπως είναι φυσικό έγινε έρευνα για το θέμα και εκεί αποκαλύφθηκε ο υπάλληλος ο οποίος είχε μολύνει όλο το σύστημα με την… κακιά συνήθεια που είχε να μπαίνει σε πορνογραφικά σάιτ από το λάπτοπ που του είχε παραχωρήσει η δουλειά!
Οι κανονισμοί απαγορεύουν ένας κυβερνητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται για τέτοιους σκοπούς και όπως καταλάβατε ο υπάλληλος απολύθηκε!
Θεσσαλονίκη: Δικαστική δικαίωση έξι δημοτικών υπαλλήλωνΤο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε έξι δημοτικούς υπαλλήλους, που είχαν προσφύγει κατά της συνταγματικότητας της κατάργησης των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας. Με την υπ' αριθμόν 246/2018 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ως αντισυνταγματική την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος αδείας, που επήλθε με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής και ίσχυσε από τις αρχές του 2013 για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Στο κείμενο της απόφασης τονίζεται ότι η παντελής κατάργηση των παροχών είναι αντίθετη στο Σύνταγμα επειδή στερεί «το δικαιούμενο ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης χαμηλόμισθων Ελλήνων μισθωτών», ενώ επισημαίνεται ότι με αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κριθεί ότι «η επιβολή μέτρων προς εξυπηρέτηση δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας δεν δικαιολογεί εν λευκώ και εκ προοιμίου οποιοδήποτε μέτρο με οποιοδήποτε κόστος». Όπως έγινε γνωστό, την προσφυγή έκαναν έξι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την παραπάνω απόφαση ο κεντρικός δήμος πρέπει να καταβάλει το ποσό των 2.000 ευρώ στον καθένα (και επιπλέον 6% για τόκους), το οποίο αντιστοιχεί στα δώρα Χριστουγέννων της διετίας 2016-2017 (500 ευρώ για κάθε χρόνο), Πάσχα των ίδιων χρόνων (250 ευρώ κατ' έτος) και επίδομα αδείας το ίδιο διάστημα (250 ευρώ κατ' έτος). Σημειώνεται ότι οι διεκδικήσεις για προγενέστερο χρονικό διάστημα έχουν παραγραφεί. ΑΠΕ/ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!