Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Γιατί στις διαφημίσεις ρολογιών η ώρα είναι πάντα 10:09
Φαίνεται πως οι κολοσσοί της τεχνολογίας και οι ωρολογοποιοί αγαπούν τις παραδόσεις! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ρυθμίζουν τα ρολόγια που θα προωθηθούν σε...διαφημιστικές καμπάνιες, στην ίδια ακριβώς ώρα, στις 10:09!
Τα ρολόγια της Apple, έχουν ρυθμιστεί στην ίδια ακριβώς ώρα: 10:09:30 σε κάθε μια από τις teaser εικόνες της εταιρείας.
54ff022c6bb3f75d70d4bdd9-750-563.jpg
Αυτό οφείλεται σε μια μακρά παράδοση που ακολουθείται πιστά στις διαφημίσεις ρολογιών στις οποίες τα ρολόγια φωτογραφίζονται να έχουν την ώρα 10:09 ή 10:10.
Φαίνεται πως οι ωρολογοποιοί αρχικά είχαν ρυθμίσει τη συγκεκριμένη ώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και του 1940, ενώ ελάχιστοι έχουν αποκλίνει έκτοτε από αυτό.
Η Rolex χρησιμοποιεί την ώρα 10:10:31 στις διαφημίσεις της, την ίδια στιγμή που η αμερικανική εταιρεία Timex, γυρίζει τα ρολόγια της στις 10.09.36, ενώ η TAG Heuer, ορίζει την ώρα 10:10:37.
Και επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το αγαπημένο θέμα όλων, πολλοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ώρα αναφέρεται στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν (στην πραγματικότητα ωστόσο συνέβη στις 10:15) ή στον βομβαρδισμό της Χιροσίμα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα από τους... Ιλουμινάτι.
Αλλά αυτό που επικρατεί, είναι ότι γίνεται για λόγους αισθητικής. Σύμφωνα με τους ωρολογοποιούς, η συγκεκριμένη ώρα λειτουργεί συμμετρικά, πλαισιώνοντας το όνομα της μάρκας.

Για πρώτη φορά η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Μίρα Σορβίνο μίλησε δημόσια για μια τραυματική εμπειρία που βίωσε, όταν έπεσε θύμα βιασμού από έναν άνδρα με τον οποίο είχε βγει ραντεβού.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός προχώρησε σε αυτήν την σοκαριστική αποκάλυψη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργανώθηκε με αίτημα την αυστηροποίηση της νομοθεσίας στην Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού.
Η πρωταγωνίστρια του «Ακαταμάχητη Αφροδίτη», μία από τις πρώτες ηθοποιούς που είχαν καταγγείλλει δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να σιωπά μέχρι σήμερα για αυτό που της συνέβη την συγκεκριμένη βραδιά.
«Το κίνημα του #MeToo υπήρξε γενικά υπέροχο, αλλά για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν κάτι το άκρως τραυματικό. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ξανά το παρελθόν και τους δαίμονές μου, με έναν τρόπο που δεν είχα προσχεδιάσει. Δεν είχα αντιμετωπίσει επαρκώς παλιά τραύματα ούτε είχα αποζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόμουν. Ο περασμένος 1,5 χρόνος ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα, δύσκολη και συνάμα υπέροχη περίοδος για μένα. Πλέον μπορώ να βρεθώ απέναντί σας και να σας πω ότι, όχι μόνο υπήρξα θύμα παρενόχλησης και βιαιοπραγίας από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά και ότι έχω δεχτεί σεξουαλική επίθεση και έχω επιζήσει από βιασμό σε ραντεβού», είπε η Μίρα Σορβίνο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Εξηγώντας τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για το βιασμό, η 51χρονη είπε: «Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία θα ενέπιπτε ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Νιώθεις ότι με κάποιον τρόπο φταις εσύ, ότι έπρεπε να είχες φανεί πιο έξυπνη, ότι έπρεπε να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου καλύτερα, ότι δεν έπρεπε να είχες πιει εκείνο το ποτό, που μπορεί να περιείχε οτιδήποτε».
Υπενθυμίζεται ότι Μίρα Σορβίνο υπήρξε μία από τις πρώτες γυναίκες στο Χόλιγουντ που κατήγγειλαν ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. Ειδικότερα, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι ο παραγωγός είχε προσπαθήσει να της κάνει μασάζ σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο το 1995, και την «κυνηγούσε» συνεχώς πιέζοντάς την να κάνουν σεξ. Μάλιστα είχε εμφανιστεί αιφνιδιαστικά και στο σπίτι της ένα βράδυ, ωστόσο εκείνη τηλεφώνησε αμέσως σε έναν άνδρα φίλο της για να έρθει και να την προστατέψει. Η άρνησή της να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον παραγωγό είχε ως αποτέλεσμα η καριέρα της να πάρει την κάτω βόλτα, αφού ο Γουάινστιν έβαλε την Σορβίνο στη «μαύρη λίστα» των στούντιο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!