Σάββατο 22 Ιουνίου 2019


Η ζωή της Colleen Stan άλλαξε δραματικά το 1977, όταν ήταν μόλις 20 χρονών. Η νεαρή κοπέλα, η οποία έμενε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, έπεσε θύμα απαγωγής και κρατήθηκε αιχμάλωτη μέσα σε ένα φέρετρο μέχρι το 1984, δηλαδή επτά ολόκληρα χρόνια.
Ένα ζευγάρι, ο Cameron και η Janice Hooker, την απήγαγαν μετά που την είδαν να ζητά βοήθεια στην άκρη του δρόμου. Η νεαρή κοπέλα τους εμπιστεύτηκε επειδή ήταν ζευγάρι και επειδή ταξίδευαν με ένα μωρό στο αμάξι.
Η νεαρή Colleen
Μετά από μια ώρα ταξιδιού ο Cameron εμφάνισε ένα μαχαίρι και υπό την απειλή του έδεσε και φίμωσε τη νεαρή κοπέλα. Την έκλεισαν σε ένα φέρετρο, το οποίο ήταν κάτω από το κρεβάτι το ζευγαριού, και την άφηναν να βγει μόνο για να τη βιάσουν ή να τη βασανίσουν. Η γυναίκα παραδέχθηκε πως επέζησε μόνο γιατί «έμαθα να στέλνω το μυαλό μου οπουδήποτε αλλού».
Το σατανικό ζευγάρι
Τελικά η σύζυγος του ζευγαριού δεν άντεξε και βοήθησε τη νεαρή κοπέλα να δραπετεύσει, ενώ αργότερα κατέθεσε και κατά του συζύγου της στο δικαστήριο.
Ο Cameron καταδικάστηκε σε 104 χρόνια φυλάκισης.
Η Colleen σήμερα
Η ιστορία της Colleen έμεινε στην ιστορία ως «the girl in the box»…

Στο νησί Sommarøy, που σημαίνει το «Νησί του καλοκαιριού», και βρίσκεται στο West Tromsø, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος δεν δύει από τις 18 Μαΐου έως τις 26 Ιουλίου, για 69 ολόκληρες μέρες. Ενώ αντίστοιχα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, είναι συνεχώς νύχτα.
Με το καλοκαιρινό ηλιοστάσιο του Βόρειου Ημισφαιρίου, να αποτελεί παρελθόν (21 Ιουνίου), το Sommarøy, θέλει να αντικαταστήσει τα ρολόγια με γιρλάντες λουλουδιών και να ανακηρυχθεί το πρώτο μέρος στον κόσμο που θα καταργήσει επισήμως τον χρόνο.
Οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν υπόψη πλέον το συμβατικό ρολόι, αφού η ώρα δεν σημαίνει κάτι για αυτούς. Αφού περνούν μήνες σκότους, αξιοποιούν στο έπακρον τις 69 φωτεινές ημέρες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα ρολόγια.
Οι άνθρωποι ζουν αυτές τις ημέρες σαν να είναι ακόμα ημέρα, δηλαδή στις 2 τα ξημερώματα μπορεί να δεις κάποιον να πηγαίνει για κολύμπι, παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο ή ακόμα να τηλεφωνούν, παρά το πέρασμα της ώρας.
Οι κάτοικοι λοιπόν συγκεντρώθηκαν σε μια συνάντηση του δημαρχείου για να υπογράψουν μια αίτηση για να καταστήσουν την περιοχή free time zone. Ελπίζουν να το πετύχουν ώστε να ξεφύγουν από τις παραδοσιακές ώρες λειτουργίας τόσο στα σχολεία όσο και στους χώρους εργασίας.
«Στις δύο το πρωί που για άλλους θεωρείται βράδυ, εδώ θα δεις παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, άνθρωποι να βάφουν τα σπίτια τους και έφηβους να κολυμπούν», λέει ο νησιώτης Kjell Ove Hveding.
«Για πολλούς από εμάς σημαίνει απλά η επισημοποίηση μιας πράξης που ασκούμε εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο ίδιος.
Η αλιεία και ο τουρισμός είναι οι κύριες βιομηχανίες σε αυτό το νησί με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τα 300 άτομα.

Στις 31 Μαρτίου 2019 η Lee-Anne Parkin, 40 ετών, και ο Steve Carroll, 43 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Driffield. Είκοσι λεπτά πριν το δυστύχημα το ζευγάρι έβγαλε μια selfie, δείχνοντας τις όμορφες στιγμές που περνούσε στην περιοχή.
Η Lee-Anne και ο Steve που επέβαιναν σε μηχανή συγκρούστηκαν με ένα αυτοκίνητο. Ο Steve πέθανε ακαριαία και η Lee-Anne διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Μια εβδομάδα αργότερα η 40χρονη δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά της.
Η Lee-Anne ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και μετά τον τραγικό χαμό της η αδερφή της αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία χρηματοδότησης για τις αεροδιακομιδές ασθενών. Περιγράφοντας την αδερφής της, είπε: «Ήταν τόσο χαρούμενη, είχε ένα μοναδικό χαμόγελο που δεν μπορώ να ξεχάσω. H Lee-Anne αφήνει πίσω της δύο παιδιά, ηλικίας 13 και 16 ετών. Την ημέρα του δυστυχήματος θα πήγαινε να γνωρίσει την οικογένεια του Steve. Μέσω της δωρεάς οργάνων, η Lee-Anne έχει βοηθήσει πέντε ανθρώπους, ανάμεσα τους και μία γυναίκα – ηλικίας 50 ετών – που περιμένει έντεκα χρόνια για να κάνει μεταμόσχευση νεφρού».

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι γονείς 18χρονης κοπέλας από την Ιταλία, η οποία πέθανε αφού είχε αρνηθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών της, να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για να αντιμετωπίσει την σπάνιας μορφής λευχαιμία από την οποία είχε προσβληθεί το 2015.
Αντί της χημειοθεραπείας, οι γονείς επέλεξαν να υποβληθεί στην μη δοκιμασμένη μέθοδο Hamer.
Ο Lino και η Rita Bottaro, γονείς της άτυχης Eleonora, κρίθηκαν ένοχοι για αμέλεια και συνέργεια στο θάνατο της κόρης τους.
Η κοπέλα προσβλήθηκε από σοβαρή μορφή λευχαιμίας το 2015 και αποφάσισε να ακολουθήσει τις συμβουλές των γονιών της που ήταν αρνητικοί στην χημειοθεραπεία.
Ακολούθησε μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, την γνωστή ως Hamer, με βιταμίνες και κορτιζόνη. Η Eleonora πέθανε ένα χρόνο αργότερα.
Η μητέρα ακούγοντας την ετυμηγορία, δήλωσε: «Πιστεύω στη θεία δίκη, δεν έκανα κανένα λάθος. Κι αν γινόταν θα έκανα ξανά όλα όσα έκανα γιατί μόνο ο Θεός ξέρει πόσο ταλαιπωρήθηκε η κόρη μου.»

Η νέα γενιά στις ΗΠΑ αποφεύγει το αποσμητικό ή το αντιιδρωτικό, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η «YouGov».
Περίπου το 40% των ερωτηθέντων που ανήκουν στη λεγόμενη «Generation Z- Γενιά Ζ», ηλικίας 18 έως 24 ετών, δήλωσαν ότι δεν είχαν χρησιμοποιήσει το προϊόν τον τελευταίο μήνα.
Για τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών, το ποσοστό αυτό φθάνει το 31%.
Επιπλέον, το 48% των ερωτηθέντων, ηλικίας 18 έως 24, δήλωσαν ότι δεν έχουν αγοράσει αποσμητικό το 2018.
Για τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών, το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 37%.
«Δεν είναι ότι οι Millennials και η Γενιά Z δεν έχουν προσωπικές συνήθειες υγιεινής. Για παράδειγμα, τα ποσοστά τους είναι κοντά στο ποσοστό του γενικού πληθυσμού σε ό,τι αφορά το καθημερινό λούσιμο», σύμφωνα με την έρευνα της YouGov.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι νέοι στις ΗΠΑ γυρίζουν την πλάτη στα αποσμητικά είναι ότι επιλέγουν πιο φυσικά προϊόντα σε σχέση με τις παραδοσιακές μάρκες.
Όπως υποστηρίζει η 20χρονη Κέλι Ρος από τη Νέα Υόρκη, διαβάζοντας άρθρα στα social media ότι ορισμένα συστατικά των αποσμητικών μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά προιόντα τα οποία είναι άοσμα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!