Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Education for Death: The Making of the Nazi”, λέγεται το 10λεπτο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων του Walt Disney, που κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου 1943 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Gregor Ziemer.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Χανς, ενός αγοριού, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ναζιστική Γερμανία και ανατρέφεται για να γίνει ένας ανελέητος στρατιώτης.





Στην αρχή της ταινίας, ένα ζευγάρι Γερμανών πρέπει να αποδείξει σε έναν δικαστή Ναζί, ότι έχει καθαρό αίμα Αρείας φυλής και συμφωνεί να αφιερώσει το γιο του, τον οποίο ονομάζει Hans – μετά την έγκριση του δικαστή -, στην υπηρεσία του Αδόλφου Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα. Τους δίνεται ένα αντίγραφο του Mein Kampf από το δικαστή ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες τους προς τον Χίτλερ κι ένα βιβλιάριο, που περιέχει χώρο για 12 παιδιά (ένας υπαινιγμός ότι το ζευγάρι αναμένεται να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια για την Πατρίδα).

Καθώς ο Hans μεγαλώνει, μαθαίνει μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της Ωραίας Κοιμωμένης, όπου απεικονίζεται ο Χίτλερ ως ιππότης με την αστραφτερή του πανοπλία και σώζει την Ωραία Κοιμωμένη, μια παχύσαρκη Βαλκυρία, που εκπροσωπεί τη Γερμανία, από την κακιά μάγισσα, που εκπροσωπεί τη δημοκρατία. (Ο αφηγητής σαρκαστικά σχολιάζει ότι “το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας φαίνεται να είναι ότι ο Χίτλερ σήκωσε τη Γερμανία στα πόδια της, την ανέβασε πάνω στη σέλα, και την πήρε για μια βόλτα.”) Χάρη σε αυτό το είδος της διαστρεβλωμένης ιστορίας, ο Hans και όλα τα νεαρά μέλη της χιτλερικής νεολαίας γοητεύονται με τον Φύρερ, στο πορτραίτο του οποίου αποδίδουν και το γνωστό χαιτετισμό.

Κατόπιν, το κοινό βλέπει τον Hans άρρωστο και κλινήρη. Η μητέρα του προσεύχεται γι αυτόν, γνωρίζοντας ότι είναι μόνο θέμα χρόνου, πριν οι αρχές έρθουν να τον πάρουν για να υπηρετήσει τον Χίτλερ. Ένας Ναζί αξιωματικός κτυπά την πόρτα για να πάρει τον Hans μακριά, αλλά η μητέρα του λέει ότι είναι άρρωστος και έχει ανάγκη φροντίδας. Ο αξιωματικός της λέει να θεραπεύσει το γιο της γρήγορα και να τον ετοιμάσει να φύγουν, πράγμα που σημαίνει ότι αν Hans δεν γίνει καλά, θα υποβληθεί σε ευθανασία. Ο αξιωματικός τη διατάζει να μην τον κανακεύει, γιατί ένας στρατιώτης δεν πρέπει να έχει συναισθήματα, ούτε να δείχνει κανένα απολύτως έλεος.

Τελικά, ο Hans αναρρώνει και συνεχίζει την “εκπαίδευση” του σε μια σχολική τάξη, όπου όλα τα παιδιά φορούν τις στολές της χιτλερικής νεολαίας. Στους τοίχους κρέμονται τα πορτραίτα του Χίτλερ, του Γκαίριγκ και του Γκαίμπελς. Ο δάσκαλος ζωγραφίζει στον πίνακα σε κινούμενα σχέδια ένα κουνέλι και μια αλεπού. Η αλεπού τρώει το κουνέλι και ο Hans λυπάται. Ο δάσκαλος γίνεται έξαλλος και βάζει τον Hans να καθίσει στη γωνία φορώντας καπέλο. Όπως ο Hans κάθεται τιμωρία, ακούει τους υπόλοιπους συμμαθητές να ερμηνεύουν “σωστά” το σκίτσο, λέγοντας πως η “αδυναμία δεν ταιριάζει ποτέ σε ένα στρατιώτη” και “ο ισχυρός αποφασίζει για τον αδύναμο”. Αυτό πυροδοτεί τον Hans να αποκηρύξει την άποψή του και να συμφωνήσει με τους υπόλοιπους ότι ο ασθενής πρέπει να καταστρέφεται. “Η Γερμανία είναι η “υπέρ-φυλή” και θα υποτάξει όλα τα αδύναμα έθνη”.




Το αγόρι, στη συνέχεια, λαμβάνει μέρος σε μια σταυροφορία για το κάψιμο των βιβλίων. Καίγεται οποιοδήποτε βιβλίο αντιτίθεται στον Χίτλερ, ενώ αντικαθίσταται η Αγία Γραφή με το Mein Kampf, ο σταυρός με ένα ναζιστικό ξίφος και καίγεται μια Καθολική Εκκλησία.

Ο Hans περνά τα επόμενα χρόνια “Παρελαύνοντας και χαιρετώντας” (“Marching and heiling, heiling and marching!”) μέχρι να γίνει ένας ενήλικας “καλός Ναζί” της Βέρμαχτ και να αρχίσει να εμπλέκεται με μίσος απέναντι σε οποιονδήποτε εναντιώνεται στον Χίτλερ, “μη βλέποντας τίποτα άλλο απ’ αυτό που το κόμμα θέλει να δει, μη λέγοντας τίποτε άλλο απ’ αυτό που το κόμμα θέλει να πει και μη κάνοντας τίποτα περισσότερο από ό, τι το κόμμα θέλει να κάνει.” (Εξαιρετικά, οι παρωπίδες, το φίμωτρο και οι αλυσίδες!)

Στο τέλος, ο Hans και οι υπόλοιποι Ναζί στρατιώτες παρελαύνουν στον πόλεμο μόνο για να καταλήξουν σε σειρές πανομοιότυπων τάφων, που δεν έχουν τίποτα πάνω τους, εκτός από μια σβάστικα και ένα κράνος στερεωμένο στην κορυφή. Έτσι λοιπόν η εκπαίδευση του Hans ολοκληρώθηκε. “Η εκπαίδευση για το θάνατο …”.

(Στοιχεία από disney.wikia.com και Wikipedia).

http://www.alexiptoto.com



Σε όλες σχεδόν τις θρησκείες, όπου υπάρχει το δίπολο Καλού και Κακού, αυτά προσωποποιούνται με την μορφή θεοτήτων.

Η προσωποποιημένη ύπαρξη του Κακού, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει κι απ” την εβραϊκή θρησκεία, η οποία επικρατεί έως και τις μέρες μας, όπου ευδοκιμεί ο Ιουδαϊσμός και ο Ιουδαιοχριστιανισμός.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα στοιχεία της μυθολογίας-ιστορίας των Εβραίων, ο Διάβολος (Σατανάς) είναι στοιχείο μυθολογίας άλλων λαών, το οποίο οι συγγραφείς της Βίβλου, «δανείστηκαν» και το προσάρμοσαν στις δικές τους ιδεοληψίες. Από την περσική και ελληνική μυθολογία, δεν χρησιμοποίησαν μόνο την ιδέα του προσωποποιημένου Κακού, αλλά και στοιχεία που το συνοδεύουν, όπως η Κόλαση.

Το βασίλειο του Άδη, ο κάτω κόσμος, η μορφή του θεού Πάνα με την οποία αποδίδεται συχνά ο Διάβολος κ.ά., αποτελούν ενδεικτικά στοιχεία της προσαρμογής (και διαστροφής) ξένων μυθολογικών στοιχείων στην ιουδαϊκή θρησκεία -και κατά συνέπεια στην χριστιανική.

Ενδεχομένως, η ύπαρξη του «έκπτωτου άγγελου» (κι εδώ γεννάται η εύλογη απορία, γιατί ο Θεός δεν εξόντωσε τον Διάβολο, αλλά απλά τον έδιωξε και τον άφησε ν” αλωνίζει) στις θρησκείες αυτές, να ήταν σχετικά ανώδυνη, εάν δεν συνοδεύονταν στην πορεία του χρόνου με ειδεχθή εγκλήματα, τα οποία συντελέστηκαν στο όνομα του Καλού και στα πλαίσια μεθόδων όπως η Ιερά Εξέταση…


http://peiraxtiri.gr 
Για το κατόρθωμα της εισέπραξε και χρηματικό έπαθλο ύψους 22.000 δολαρίων.  Η Μόλι Σίλερ κατατρόπωσε τους αντιπάλους της σε διαγωνισμό ταχυφαγείας στη Φιλαντέλφια.

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε η Μόλι Σίλερ σε διαγωνισμό ταχυφαγείας την περασμένη Παρασκευή στη Φιλαντέλφια καθώς κατόρθωσε σε 30 λεπτά να καταβροχθίσει 363 φτερούγες κοτόπουλου.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 337 φτερούγες κοτόπουλου.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών Σίλερ δεν είναι η πρώτη φορά που μετέχει και κατακτά τέτοιο διαγωνισμό καθώς το 2013 σε μια περίπτωση έφαγε οχτώ κρέπες γεμισμένες με μοσχάρι σε 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτακαι σε μια άλλη περίπωση έφαγε 4,5 κιλά τηγανητά μανιτάρια σε οχτώ λεπτά ενώ στις αρχές Ιανουαρίου κατανάλωσε μια μπριζόλα 2 κιλών σε λιγότερο από τρία λεπτά.

Δείτε το video:


http://www.seleo.gr

Πλήθος ειρωνικών σχολίων στο Διαδίκτυο είχε προκαλέσει πριν από μερικές ημέρες η δημοσίευση σκίτσου από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Λαμάρ του Τέξας, το οποίο απεικόνιζε -με τον μέγιστο βαθμό αφαίρεσης- τον ύποπτο ληστείας σε βάρος δύο γυναικών...


Τελικά όμως, ο σερίφης γέλασε τελευταίος.

Η εικόνα είχε βασιστεί στη μαρτυρία των δύο γυναικών αλλά στο τελικό αποτέλεσμα πρέπει να αναγνωριστεί και το ταλέντο του σκιτσογράφου.

Το πορτρέτο ήταν σαν καρτούν, δεν είχε φρύδια, τα χείλη ήταν μία γραμμή και έλειπε οτιδήποτε μπορούσε να κάνει μία ανθρώπινη μορφή συγκεκριμένη (εκτός από το ότι ο δράστης δεν ήταν καραφλός):

Ήταν τόσο παιδικό που, θεωρητικά, ενοχοποιούσε όποιον έχει κοντά μαλλιά.

Τελικά όμως, όπως αναφέρει η Daily Mail, την Πέμπτη ο σερίφης έκανε τη σύλληψη.

Ως ύποπτος κατηγορείται ένας 32χρονος που έχει συλληφθεί οκτώ φορές τα τελευταία τρία χρόνια και εντοπίστηκε στο Πάρις του Τέξας.

Το κατά πόσον στη σύλληψή του συνέβαλε και το σκίτσο δεν διευκρινίζεται. Ας σημειωθεί ότι ακόμη και στο ένα σημείο που ήταν συγκεκριμένο στο σκίτσο, δηλαδή τα κοντά μαλλιά, ο συλληφθείς έχει εμφανή αραίωση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Απάντηση στο αιώνιο, μέχρι τώρα, ερώτημα για το εάν υπάρχει ζωή στο Ηλιακό μας μακριά από τη γη προσπαθούν να δώσουν οι έρευνες των επιστημόνων. Νέες ενδείξεις πάντως εντείνουν...

την πεποίθηση των ερευνητών για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο Ηλιακό μας Σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) εντόπισαν νερό στον αστεροειδή «Δήμητρα» ή «Ceres», τον μεγαλύτερο του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και τον Δία

Το νερό ανιχνεύθηκε πρόσφατα ως πίδακες υδρατμών που εκτινάσσονταν στο διάστημα, και πιθανώς οφείλονται σε θερμοπίδακες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Mάικλ Κούπερς χρησιμοποίησαν το υπέρυθρο ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Χέρσελ και διαπίστωσαν ότι ο αστεροειδής εκτοξεύει περίπου 6kg υδρατμών ανά δευτερόλεπτο από την επιφάνειά του. Μια πιθανή αιτία είναι ότι κάτω από την επιφάνειά του υπάρχει υγρό νερό, το οποίο τα ψυχρά ηφαίστεια εκτινάσσουν στο διάστημα με μορφή υδρατμών αντί για καυτή λάβα.

Ακριβή απάντηση ωστόσο για την ύπαρξη εξωγήινης μικροβιακής ζωής αναμένεται να δώσει το διαστημικό σκάφος «Dawn» της NASA, που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την παγωμένη «Δήμητρα» την Ανοιξη του 2015.

 http://peiraxtiri.gr
Ελπίδα πως θα μπορούν πλέον να υιοθετήσουν ένα παιδί δίνεται σε εκατοντάδες οικογένειες. Εκατόν ενενήντα παιδιά έχουν βρει στέγη και φροντίδα σε ιδρύματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την "πόρτα" των ιδρυμάτων αυτών κρούουν διαρκώς και περισσότεροι γονείς που δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ανατροφή των παιδιών τους.
Και ενώ ο ρόλος των ιδρυμάτων παγκοσμίως είναι να παραμένουν εκεί προσωρινά τα παιδιά μέχρι να ενταχθούν σε ανάδοχες οικογένειες, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν γίνονται πολλές αναδοχές, αλλά ο χρόνος παραμονής των παιδιών στο συγκεκριμένο περιβάλλον ξεπερνά τα έξι χρόνια, τη στιγμή που το διεθνώς παραδεκτό χρονικό διάστημα δεν ξεπερνά τους έξι μήνες. Στον αντίποδα της κατάστασης αυτής, παρατηρείται το τελευταίο καιρό έντονο ενδιαφέρον από γονείς και οικογένειες για να αναλάβουν την αναδοχή κάποιου παιδιού.
Βάσει της σχετικής νομοθεσίας (ΦΕΚ 114 του 2009 και προεδρικό διάταγμα 86), προωθείται η δημιουργία εθνικού μητρώου στο οποίο θα καταγράφονται οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς και τα στοιχεία των παιδιών που θα εισαχθούν σε κάθε οικογένεια. Υπεύθυνος για το μητρώο αυτό είναι ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, τα ιδρύματα, τις εισαγγελίες και τους ιδιωτικούς φορείς παιδικής προστασίας.
Αυτή τη στιγμή 190 παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Θεσσαλονίκη 23 παιδιά φιλοξενούνται στη "Μέλισσα", 15 στην "'Αρσις", 50 στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, 42 στο παιδικό χωριό "SOS" και 29 στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Ακόμη 13 παιδιά φιλοξενούνται σε ιδρύματα της Πέλλας, 4 σε φορείς της Πιερίας και 22 σε δομές της Ημαθίας. Εξάλλου, παρά τα αιτήματα από γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να δεχτούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα και τα δικά τους παιδιά, λόγω υπερπληρότητας των δομών αυτών κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και έτσι καταλήγουν εκεί μόνο περιπτώσεις στις οποίες έχει προηγηθεί εισαγγελική παρέμβαση ή απόφαση της δικαιοσύνης.
Η νομοθεσία ορίζει πλέον ότι οι φυσικοί γονείς, εφόσον συντρέχουν οικονομικοί λόγοι, μπορούν να αναζητήσουν κάποιον ανάδοχο για να φιλοξενεί το παιδί τους, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνουν το εθνικό μητρώο αναδόχων και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες κάθε τόπου. Από την άλλη πλευρά όσοι ενδιαφέρονται για αναδοχή υποβάλλουν σχετική αίτηση, καλούνται για συνέντευξη, υποβάλλονται σε κοινωνική έρευνα και αξιολόγηση προσωπικότητας και συμπεριφοράς και παρακολουθούν ειδική εκπαίδευση διάρκειας έξι έως δώδεκα μηνών ανάλογα με τις ανάγκες και τα κίνητρα κάθε υποψηφίου. Στη συνέχεια οι κοινωνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις κατά τόπους εισαγγελίες λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις.
Οι διαδικασίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Διευθύντρια Άννα Τομπουλίδου) στα τηλ. 2313 330358 και 356.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ανάδοχοι γονείς οφείλουν να προστατεύουν τα παιδιά και να τους παρέχουν πραγματική φροντίδα, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να διατηρήσουν επαφή με τη φυσική τους οικογένεια, εκτός αν υπάρχει άλλη πρόβλεψη από εισαγγελική ή δικαστική εντολή.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας (Διεύθυνση Οικογένειας και Παιδιού) βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας ενός νέου νόμου όπου θα υπάρχει πρόβλεψη για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των αναδόχων. Σχετική πρόταση έχει απευθύνει και ο Συνήγορος του Παιδιού προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να διευθετηθούν ανοιχτά μέχρι σήμερα ζητήματα.

To Facebook ανακοίνωσε ότι από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 θα διατεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η νέα του εφαρμογή με την ονομασία Paper. To app που ξεχωρίζει ήδη από την εντυπωσιακή σχεδίασή του, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καθημερινή προσωπική εφημερίδα με δυνητικούς αποδέκτες 1,2 δισεκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου.

Το πρωτοσέλιδο στο Facebook Paper θα απαρτίζεται από τις τρέχουσες ενημερώσεις των φίλων κάθε μέλους με smartphone. Ως ενημερώσεις στο Facebook -news feed- νοούνται οι ανακοινώσεις κειμένου που κάνουν οι «φίλοι», οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτούν, τα link στα οποία παραπέμπουν, αλλά και οι δραστηριότητες εφαρμογών και οι ανακοινώσεις από Σελίδες που τους αρέσουν ή από ομάδες που συμμετέχουν.

Αντί για συντάκτες και ρεπόρτερ, η Paper του Facebook απασχολεί.. έναν αλγόριθμο αλλά και ανθρώπους σε ρόλο επιμελητών ύλης. Το περιεχόμενο θα συλλέγεται από εξωτερικές πηγές και θα επιλέγεται από τις παραπομπές που μοιράζονται τα μέλη του Facebook, αναφέρει η Wall Street Journal.

H σχεδίαση του app από τα Creative Labs του Facebook επιτρέπει στις φωτογραφίες και τα βίντεο να αξιοποιούν όλη την επιφάνεια της οθόνης. Οι επιλογές για την αναμετάδοση (share) και τον σχολιασμό να αποτελούν ένα διάφανο layer πάνω από την προβαλλόμενη φωτογραφία ή το βίντεο χωρίς να αποσπά την προσοχή του χρήστη ή να μειώνει τον διαθέσιμο χώρο. Το app φαίνεται ότι αξιοποιεί τους αισθητήρες που έχουν τα σύγχρονα smartphone, όπως το γυροσκόπιο, και έτσι γίνεται εφικτή η προβολή μιας πανοραμικής φωτογραφίας σε μεγάλο μέγεθος γέρνοντας το τηλέφωνο από την μια άκρη στην άλλη. Τα βίντεο καταλαμβάνουν επίσης όλη την οθόνη και η αναπαραγωγή τους ξεκινά αυτόματα (fullscreen autoplay).

Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Paper για να γράψει την δική του «ιστορία» πιο εύκολα, υπόσχεται η ομάδα ανάπτυξης.

Η πρώτη ενότητα στην εφημερίδα του Facebook είναι οι προσωπικές ενημερώσεις. Εκτός από το πρωτοσέλιδο, ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει περισσότερες θεματικές ενότητες για ό,τι τον ενδιαφέρει, όχι όμως αναρίθμητες - την φωτογραφία, τον αθλητισμό, το φαγητό, την επιστήμη, την τεχνολογία κ.ά. Κάθε (προκαθορισμένη) ενότητα έχει το δικό της εξώφυλλο και η εφαρμογή υπόσχεται ότι θα το κάνει εξαιρετικά εύκολο να επιλέγει κανείς άρθρα από «έμπιστους εκδότες» για να αποφασίσει τι θα διαβάσει ή θα παρακολουθήσει. Τα άρθρα εμφανίζονται μέσα από το app και προβάλλονται σε πλήρη οθόνη, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του αναγνώστη.

Κάθε ενότητα θα αντλεί περιεχόμενα «από ανερχόμενες φωνές και ευρύτερα γνωστές εκδόσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Το app Paper είναι το πρώτο προϊόν των from Facebook Creative Labs, όπου ήδη αναπτύσσονται και νέες εφαρμογές για να υποστηρίξουν «τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να συνδέονται και να μοιράζονται».

Σχέδια για την διάθεση του Facebook Paper σε Android δεν αναφέρθηκαν. Αξιοσημείωτη είναι η έμφαση που δίνει η εταιρεία στα app, η οποία εξηγείται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι τα οικονομικά του αποτελέσματα έδειξαν πως περισσότερα από τα μισά έσοδά του προήλθαν από την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε φορητές συσκευές (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το τελευταίο τρίμηνο του 2013). Το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η Facebook Inc είχε έσοδα 2,585 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 44% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα έσοδα του 2013 έφτασαν τα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 5 δισ. το 2012.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι χρήστες του Facebook από το κινητό ανήλθαν στα 556 εκατομμύρια. Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εισαγωγής λίγων βιντεο-διαφημίσεων με autoplay, καθώς και ότι οι διαφημιζόμενοι απολαμβάνουν οκταπλάσια απόδοση από τις διαφημίσεις τους στις Ενημερώσεις των μελών.

Ένα βίντεο-παρουσίαση του Facebook Paper διατίθεται στο vimeo.
Λόγω των συχνών βομβιστικών επιθέσεων, η καθημερινή ζωή των ανθρώπων στο Λίβανο είναι συνυφασμένη με το φόβο και την ανασφάλεια.
Η Σάντρα Χασάν, μια 26χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο Παρίσι, δημιούργησε μια εφαρμογή στο κοινωνικό δίκτυο Twitter με την ονομασία “I am alive” προκειμένου συγγενείς και στενοί φίλοι κάθε χρήστη να γνωρίζουν ότι επιβίωσε μετά από κάποια φονική βομβιστική επίθεση ή μια φυσική καταστροφή (σεισμός, πλημμύρες, τυφώνας κ.α.).

Η εφαρμογή πρωτοεμφανίστηκε στις 21 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας που έπληξε προάστιο στα νότια της Βηρυτού και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.
Ουσιαστικά, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να στείλουν ένα μήνυμα με τη φράση “Είμαι ζωντανός/ή” ακολουθούμενο από τα hashtags #Lebanon και #LatestBombing σε όλους τους οικείους τους.

"Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας “καταρρέουν” καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία" δήλωσε η νεαρή εφευρέτρια της εφαρμογής στο Euronews.
“Είμαι διατεθιμένη να επεκτείνω την εφαρμογή, αν και εύχομαι πραγματικά να μην υπήρχε λόγος να το κάνω. Δυστυχώς οι καταστάσεις καθιστούν αυτή την εφαρμογή απαραίτητη” λέει η 26χρονη.

Πηγή: News.gr

Το Facebook κλείνει σήμερα δέκα χρόνια ζωής! Το δημιούργημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το οποίο πλέον χρησιμοποιούν 1,2 δισεκατομμύρια άτομα κάθε μήνα, σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη της Γης, έχει γενέθλια.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μάλιστα είναι 19ος στην λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.


 http://www.thestival.gr
Αν και η αίσθηση της φαγούρας υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα πετύχει μια πλήρη και ικανοποιητική εξήγηση του φαινομένου. Η αλήθεια είναι πως η φαγούρα μπορεί να καταντήσει αρκετά ενοχλητική αλλά μέχρι ενός σημείου είναι χρήσιμη-όπως ακριβώς και ο πόνος. Η φαγούρα μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε κινδύνους όπως τα κουνούπια (που μπορεί να μεταφέρουν ελονοσία) ή τους δηλητηριώδεις κισσούς. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια φαγούρα η οποία δε φαίνεται να εντοπίζεται σε κάποια συγκεκριμένη αιτία, γεγονός που μπορεί να καταλήξει ιδιαίτερα ενοχλητικό στην καθημερινότητα του πάσχοντος. Απ’ ότι φαίνεται, η χρόνια φαγούρα είναι από κλινικής άποψης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μια και είναι αρκετά διαδεδομένη, χωρίς να υπάρχει κάποιο φάρμακο για την πλήρη ίασή της.
Η φαγούρα, όπως και οι αισθήσεις της αφής, της θερμοκρασίας και του πόνου, περιλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περίπλοκου συστήματος μορίων, κυττάρων και κυκλωμάτων που εκτείνονται από το δέρμα έως τον εγκέφαλο. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος αντιμετώπισης της φαγούρας περιλαμβάνει την καταπολέμηση της ισταμίνης, μιας χημικής ένωσης που εμπλέκεται στο σχηματισμό των φλεγμονών. Όμως, αρκετές περιπτώσεις φαγούρας φαίνεται πως δε θεραπεύονται με τη χορήγηση αντιισταμινικών. Παθήσεις του δέρματος όπως τα έκζεμα και η ψωρίαση, συστημικές παθήσεις που περιλαμβάνουν πολλαπλή σκλήρωση, ακόμα και μερικοί τύποι καρκίνου, είναι δυνατό να οδηγήσουν σε χρόνια φαγούρα, η οποία και επηρεάζει περίπου το 10% του πληθυσμού σε κάποια στιγμή της ζωής του, σύμφωνα με μελέτες.
Πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει τη μυστηριώδη συσχέτιση της φαγούρας με τον πόνο: σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο λόγος που το ξύσιμο προσφέρει ανακούφιση στη φαγούρα είναι ότι προκαλεί πόνο, ο οποίος καταστέλλει-προσωρινά έστω-το αίσθημα της φαγούρας. Έχει επίσης εντοπιστεί κάποιας μορφής σχέση ανάμεσα στα κύτταρα και τα νευρικά κυκλώματα που προκαλούν τον πόνο από τη μία πλευρά και τη φαγούρα από την άλλη, αλλά ο συσχετισμός αυτός δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος. Από την άλλη πλευρά, αν και ο πόνος μπορεί να αναστείλει προσωρινά τη φαγούρα, κάποια παυσίπονα όπως η μορφίνη μπορεί να προκαλέσουν με τη σειρά τους φαγούρα. Αντιστρόφως, κάποιες ουσίες που προκαλούν φαγούρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο, όπως η καψακίνη, η ουσία που κάνει καυτερές τις πιπεριές. Στην προσπάθεια να κατανοηθούν τα αντιφατικά αυτά ευρήματα, έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες. Σύμφωνα με μια προσέγγιση, οι ίδιοι νευρώνες παράγουν αίσθημα φαγούρας αν ερεθιστούν λίγο, ενώ αν ερεθιστούν πλήρως παράγουν αίσθημα πόνου. Μια άλλη πρόταση, θεωρεί πως η φαγούρα και ο πόνος ενεργοποιούνται από διαφορετικές ομάδες κυττάρων, αλλά ενδέχεται τα σήματα που λαμβάνει ο εγκέφαλος να αναμειγνύονται στη σπονδυλική στήλη.
Βέβαια, η φαγούρα και ο πόνος δε συμπορεύονται πάντοτε. Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως η χλωροκίνη που χορηγείται κατά της ελονοσίας, προκαλεί έντονο αίσθημα φαγούρας. Σε μια πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες δημιούργησαν εργαστηριακά ποντίκια στα οποία λείπει ο νευρικός υποδοχέας που ανταποκρίνεται στη χλωροκίνη. Τα ποντίκια αυτά δεν ανέπτυξαν αίσθημα φαγούρας αλλά ανταποκρίνονταν φυσιολογικά στον πόνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό δείχνει πως τα νευρικά κύτταρα είναι απαραίτητα για την αίσθηση της φαγούρας, όχι όμως και για την αίσθηση του πόνου. Πολλοί από τους υποδοχείς των ποντικιών που αντιστοιχούν στη φαγούρα, εντοπίστηκαν και στους ανθρώπους. Οι επιστήμονες μελετούν τα μόρια που παίζουν ρόλο στη χρόνια φαγούρα και πειραματίζονται με τα ίδια μόρια σε όσα ποντίκια δε διαθέτουν τα μόρια αυτά. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται συναρπαστική.
news.gr
Λίγο πριν βγουν τα όσκαρ, στα οποία επιβραβεύεται το ταλέντο στην ερμηνεία, το περιοδικό Forbes δημοσιεύει έναν κατάλογο με νικητές που παίρνουν τα περισσότερα χρήματα ως αμοιβή για τις ταινίες που γυρίζουν.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτή η κατάταξη είναι η σημαντικότερη για τους παραγωγούς - πολύ περισσότερο και από τα όσκαρ - διότι ξέρουν ποιος ηθοποιός είναι η σίγουρη επένδυση που θα έχει και την μεγαλύτερη απόδοση, όταν συναθροιστούν οι εισπράξεις στα ταμεία.
Η πρώτη πεντάδα δεν μπορεί να είναι και πολύ διαφορετική από αυτήν που φαντάζεστε. Τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ είναι εκεί. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολυετή καριέρα, δοκιμασμένη στον χρόνο.
Πρώτος των πρώτων, είναι ο Τομ Κρουζ με 75 εκατομμύρια δολάρια ως ετήσια εισοδήματα. Ο Κρουζ έχει συνδέσει το όνομά του με την εμπορική επιτυχία και παρά τα ορισμένα του στραβοπατήματα, η φήμη του είναι αλώβητη.

  Δεύτερος είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ως Μεγάλος Γκάτσμπι και Λύκος της Γουόλ Στριτ, με 35 εκατομμύρια. Οι κριτικοί κινηματογράφου πιστεύουν στο ταλέντο του και στο γεγονός ότι μπορεί να δίνει την δική του προσωπικότητα σε κάθε μεγάλο ρόλο.

  Τρίτος είναι ο Άνταμ Σάντλερ που έχει γίνει κυρίως γνωστός από κωμωδίες. Και αυτός κερδίζει 37 εκατομμύρια ετησίως.

  Τέταρτος είναι ο Ντουέϊν Τζόνσον, με 35 εκατομμύρια  που πρώτα διακρίθηκε στα ρινγκ και μετά στα κινηματογραφικά στούντιο. Στην πέμπτη θέση είναι ο Μπεν Στίλερ, που έχει το χάρισμα να γίνεται αυτόματα συμπαθής σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με 33 εκατομμύρια δολάρια.

 
news247.gr

Η νίκη και κυρίως η εμφάνιση της Τσέλσι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ» ήταν η πιο εμφατική δήλωση του Ζοσέ Μουρίνιο προς το υπόλοιπο αγγλικό ποδόσφαιρο ότι επέστρεψε. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ήταν η μακράν καλύτερη εμφάνιση της Τσέλσι στη φετινή σεζόν που συνδυάστηκε απέναντι στην κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος τουλάχιστον όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Η τελευταία ομάδα, η οποία κατάφερε να φύγει από το γήπεδο αυτό χωρίς να παραβιαστεί η εστία της ήταν η Μπέρμιγχαμ τον Οκτώβριο του 2010 και αυτό δίνει ένα ακόμη έξτρα μπόνους στη μεγάλη επιτυχία των «μπλε».
Η Τσέλσι νίκησε όχι κλέβοντας το ματς αλλά έπαιξε και μπάλα στην μπάλα της Σίτι, κάτι που έλεγε ότι σκόπευε να κάνει ο Μουρίνιο αλλά οι περισσότεροι δεν τον πιστεύαμε. Πέτυχε ένα γκολ και είχε άλλες τέσσερις πολύ καλές στιγμές για να σημειώσει και ένα δεύτερο, με τις τρεις από αυτές να καταλήγουν στα δοκάρια του Χαρτ.
Η Τσέλσι που βγήκε στο χορτάρι του «Ετιχαντ» είναι ξεκάθαρα η εικόνα της νέας εποχής για το μοντέλο της ομάδας που θέλει να εφαρμόσει ο Μουρίνιο. Μια ομάδα, η οποία πλησιάζει στην εικόνα και τα πρότυπα της πιο δυνατής Τσέλσι που ο ίδιος είχε φτιάξει τη διετία 2004-2006. Μια ομάδα, η οποία με την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο δικαιώνει τον Πορτογάλο για την επιλογή του να πουλήσει τον Μάτα και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος κοιτώντας απέναντι στη Σίτι, όπου ο πιο χαρισματικός της παίκτης, ο Νταβίντ Σίλβα δεν είχε καμία συμμετοχή στο αμυντικό κομμάτι και έχει μεγάλη ευθύνη για τη φάση του γκολ αφού έλειπε από τη θέση του δίνοντας τη δυνατότητα στον Ιβάνοβιτς να μετατραπεί από μπακ, μεσοεπιθετικός και να σκοράρει.
Η Τσέλσι, όπως παρατάχθηκε με τον Μάτιτς να αποδεικνύει απευθείας γιατί τον χρυσοπλήρωσε, τον Αζάρ και του Γουίλιαν να μαρκάρουν σαν σκυλιά αλλά ταυτόχρονα να έχουν και την τρομερή ικανότητα με την μπάλα στα πόδια για να αναστατώνουν την αντίπαλη άμυνα, τον Κέιχιλ και τον Τέρι να μην χάνουν ούτε μια εναέρια μονομαχία από τους Τζέκο και Νεγρέδο (όσο έμεινε ο Ισπανός στο γήπεδο), σου έδινε την αίσθηση ότι έπαιζε με περισσότερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
Η ανακοίνωση της 11αδας χωρίς τον Φερναντίνιο ήδη προδιέθετε για το δύσκολο ρόλο που θα είχε ο Τουρέ έχοντας τον Ντεμικέλις δίπλα του στα χαφ και επειδή είναι αργό αυτό το δίδυμο, η Τσέλσι κατάφερε πιέζοντας ψηλά να μην αφήσει χώρους στη Σίτι για να κάνει το παιχνίδι με το οποίο έχει καταστρέψει όποια ομάδα επισκέφθηκε το «Ετιχαντ» τη φετινή σεζόν.Οταν κάποιος βλέπει τον Ετό να πιέζει ψηλά προκειμένου να μην κατέβει η μπάλα εύκολα στα χαφ, αντιλαμβάνεται και την ποιοτική διαφορά που έχει ο Μουρίνιο ως μάνατζερ και κόουτς απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο στο Νησί.
Οσο για την Μάντσεστερ Σίτι που έχει χάσει απέναντι στην Τσέλσι δύο φορές φέτος, αν τελικά χάσει το πρωτάθλημα, αυτοί οι έξι βαθμοί θα είναι που θα έχουν κάνει τη διαφορά και όχι οι απώλειες με Κάρντιφ και Αστον Βίλα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε και το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια. Αυτό το ματς της έδινε τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας και ταυτόχρονα να πείσει ότι ήταν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Έτσι όπως εξελίχθηκε τελικά η βραδιά, μαζί με την Τσέλσι κερδισμένη είναι και η Άρσεναλ, η οποία όμως θα πρέπει να πείσει μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες με τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια ότι μπορεί να αντέξει μέχρι τέλους.
Πηγή: england365.com
Στον Β’ Όμιλο του Μουντομπάσκετ κληρώθηκε η Ελλάδα, η οποία στην πρώτη φάση των ομίλων της διοργάνωσης θα βρεθεί αντιμέτωπη με...
την Αργεντινή, τη Σενεγάλη, τις Φιλιππίνες, την Κροατία και το Πουέρτο Ρίκο

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα εξασφάλισε μέσω wild card τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Όμιλος A: Ισπανία, Αίγυπτος, Ιράν, Σερβία, Βραζιλία, Γαλλία
Όμιλος B: Aργεντινή, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, Ελλάδα
Όμιλος C: ΗΠΑ, Φινλανδία, Ν. Ζηλανδία, Ουκρανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Τουρκία
Όμιλος D: Λιθουανία, Αγκόλα, Κορέα, Σλοβενία, Μεξικό, Αυστραλία

Οι τέσσερις πρώτοι θα προκριθούν στη φάση των “16″, όπου θα αρχίσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τα παιχνίδια των ομίλων θα διεξαχθούν στις πόλεις Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλη, ενώ της τελικής φάσης θα γίνουν στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σοκάρει η πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη Αμερικανών ερευνητών, οι οποίοι βρήκαν σαφείς ενδείξεις ότι οι αρχαίοι Καρχηδόνιοι θυσίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά προσπαθώντας να κερδίσουν την εύνοια των θεών.
Οπως εξηγεί η Ζόζεφιν Κιν, επικεφαλής της μελέτης και λέκτορας αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι ανασκαφές που έγιναν στην Τυνησία , και στη Σικελία και τη Σαρδηνία έφεραν στο φως μικροσκοπικά αποτεφρωμένα οστά προσεκτικά συσκευασμένα σε δοχεία, θαμμένα κάτω από πλάκες με παρακλήσεις στους θεούς.
H ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας συγκλόνισε την επιστημονική κοινότητα, φέρνοντας στο φως ένα μεγάλο taboo. Η Κουίν εξηγεί ότι οι ακαδημαϊκοί συναδέλφους της σοκαρίστηκαν με τα ευρήματα «Η αίσθηση ότι έσπασε κάποιο απόλυτο ταμπού είναι πολύ ισχυρή. Ηταν εντυπωσιακό το πόσο συχνά οι συνεργάτες μου αντιδρούσαν με τρόμο λέγοντας "όχι , αυτό δεν είναι δυνατό , θα πρέπει να έχουμε κάνει λάθος ". Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στον αρχαίο κόσμο , ότι ήταν πραγματικά ακριβώς όπως εμείς, αλλά η αλήθεια είναι , φοβάμαι , ότι είχε εντελώς διαφορετικούς κανόνες ζωής»

Πηγή: iefimerida.gr
Στο Πανεπιστήμιο του Montreal, ερευνητές ασχολήθηκαν με μια νέα μελέτη πού είχε σαν στόχο να καταγράψει τις σκοτεινές λεπτομέρειες αλλά και τα συναισθήματα που συνδέονται με τους εφιάλτες.
Στην συγκεκριμένη έρευνα κύριο πρότυπο αποτέλεσαν τα ημερολόγια ονείρων ενώ απορρίφτηκαν άλλες αξιολογήσεις, όπως ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις ως ανακριβείς αναφορές, λόγω της εύθραυστης φύσης της ανάκλησης των ονείρων, καθώς και της μνήμης και των προκαταλήψεων.
Οι επιστήμονες ζήτησαν από 572 συμμετέχοντες να καταγράψουν τα όνειρα τους για δύο έως πέντε εβδομάδες καθώς επίσης να προβληματιστούν με τα συναισθήματά τους κατά τη στιγμή της καταγραφής. Οι ερευνητές όρισαν τους εφιάλτες σαν τα δυσάρεστα όνειρα που υποχρεώνουν τους συμμετέχοντες να διακόψουν τον ύπνο τους και σαν άσχημα αυτά που δεν προκαλούσαν τους συμμετέχοντες να ξυπνήσουν.
Μετά από ανάλυση 9.796 ημερολογίων, τα αποτελέσματα ήταν 253 εφιάλτες και 431 άσχημα όνειρα πού αναφέρθηκαν από 331 συμμετέχοντες.
Η  πλειοψηφία των ατόμων πού είχαν εφιάλτες, ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν κάποιο είδος φυσικής επιθετικότητας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό είχε να κάνει με την άμεση επίθεση στην σωματική ακεραιότητα του συμμετέχοντα από κάποιον άλλον,  αλλά και βίωμα καταστάσεων όπως δολοφονίας, απαγωγής και σεξουαλικής επίθεσης.
Κυρίαρχο θέμα για τα άσχημα όνειρα αλλά και μεγάλο για τους εφιάλτες, αποτέλεσε
η διαπροσωπική σύγκρουση μεταξύ δύο ατόμων με προσβολές, ταπεινώσεις, εχθρότητα, απιστία, απόρριψη και ψέματα. Η ανικανότητα επίτευξης ενός στόχου, τα λάθη και η δυσκολία να μιλήσουνε ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές θέμα για τους εφιάλτες και τα άσχημα όνειρα.
Οι εφιάλτες γενικά ήταν πιο έντονοι συναισθηματικά και όπως ήταν αναμενόμενο το
συναίσθημα του φόβου ήταν συχνά αναφερόμενο τόσο στους εφιάλτες όσο και στα άσχημα όνειρα.
Τέλος, κοινό γνώρισμα και των δύο η αντίθεση με την καθημερινή ζωή. Οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να έχουν εφιάλτες που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές συγκρούσεις, ενώ οι άντρες είχαν εφιάλτες πιο συχνά για φυσικές καταστροφές καθώς και με πολέμους.
Λίμνη Τσιβλού:
Γιατί να πάτε: Πνιγμένη στα πεύκα, τα έλατα και τα πλατάνια, μοιάζει με καθρέφτη που αντικατοπτρίζει την ομορφιά της περιοχής με τις γύρω κορυφές σαν να συναγωνίζονται για το ποια θα πάρει καλύτερη θέση προκειμένου να φανεί το είδωλό της στα πράσινα νερά της λίμνης. Είναι μικρή και αν την δεις από ψηλά, συγκεκριμένα από τον δρόμο που οδηγεί στην Ανω Ποταμιά, θα νομίζεις ότι δημιουργήθηκε από την καθίζηση του θόλου κάποιου ηφαιστείου. Ομως έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η ιστορία της ξεκινά το 1912 όταν το ύψωμα Βαρνή εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κατολίσθησης. Τελικά η καθίζηση του εδάφους που έγινε τον Μάρτιο του 1913 κατέστρεψε τους οικισμούς Συλίβαινα και Τσιβλό προκαλώντας το φράξιμο του ποταμού Κράθι. Ετσι δημιουργήθηκε η λίμνη η οποία βρίσκεται σε ύψος 780 μ.
Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή: Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα τα νερά της είναι ακίνητα και στην επιφάνειά τους καθρεφτίζονται τα πάντα με εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

2 Φάρος Ταίναρου
Γιατί να πάτε: Είναι το νοτιότερο ηπειρωτικό άκρο της χώρας μας όπου τα βράχια, το ξερό χώμα και η θάλασσα συνθέτουν έναν τόπο σκληρό και όμως ελκυστικό. Ο δρόμος σταματά στον μικρό οικισμό Κοκκινόγεια και στο λιμανάκι Πόρτο Στέρνες. Εδώ οι αρχαίοι Ελληνες πίστευαν ότι βρίσκονταν οι πύλες του Αδη. Στο σημείο αυτό βρίσκεται  και το ερημοκλήσι των Αγίων Ασωμάτων. Κτίσθηκε με υλικά του ναού του Ταινάριου Ποσειδώνα του 5ου αι. π.Χ., αλλά σήμερα είναι σχεδόν ερείπιο. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα ανηφορίσετε για λίγο και όσο θα πλησιάζετε τον ύψους 16 μέτρων φάρο, θα εντυπωσιασθείτε από τη δύναμη του τοπίου.
Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή:  Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 40 λεπτά – και άλλα τόσα για να γυρίσετε. Καλό είναι να έχετε μαζί σας νερό και ίσως λίγα τρόφιμα. Ακολουθώντας το μονοπάτι σε μισό χλμ. θα συναντήσετε  το ψηφιδωτό δάπεδο αρχαίου ναού ή σπιτιού, το περίφημο Αστρο της Αριάς.

3 Καταρράκτες Νέδας
Γιατί να πάτε: Δύο καταρράκτες δημιουργούν βάθρες με τιρκουάζ νερά  ανάμεσα σε βράχια και πλατάνια. Ομως η Νέδα έχει και άλλα να σας προσφέρει. Μπορείτε να κατεβείτε με τη βοήθεια ορειβατικού σκοινιού από την κάτω βάθρα στην κοίτη του ποταμού λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από ένα σπήλαιο, το Στόμιο. Είναι  αυτό που έδωσε διέξοδο στο ποτάμι ώστε να «δραπετεύσει» από την αγκαλιά των βουνών και να εκβάλει στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Λίγο πριν από την είσοδο του σπηλαίου νέοι καταρράκτες εμφανίζονται, ενώ μπαίνοντας σε αυτό, το λιγοστό φως που έρχεται από την κορυφή δημιουργεί χρωματικές ανταύγειες από τα νερά που σκάνε από ψηλά μέσα στο σπήλαιο, ενώ τα κόκκινα τοιχώματα και οι σταλακτίτες συμπληρώνουν τη μαγική εικόνα.
Πότε: Το καλοκαίρι
Συμβουλή: Αν μπορείτε, αποφύγετε τα Σαββατοκύριακα καθώς έχει πολύ κόσμο. Από το χωριό Πλατάνια θα πάτε στο γεφύρι των Καταρρακτών από όπου ξεκινά το μονοπάτι που σε 15 λεπτά θα σας βγάλει στους καταρράκτες.

4 Λιτόχωρο
Γιατί να πάτε: Γιατί είναι το βασικό ορμητήριο προς τον Ολυμπο. Επίσης αν έχετε τετρακίνητο όχημα μπορείτε να πάτε στην πίσω πλευρά, στο Ξερολάκι. Εκεί οι οξιές, τα πλατάνια και τα ελατοδάση αποτελούν το σκηνικό όλης της διαδρομής και αν ο καιρός το επιτρέψει θα θαυμάσετε τις κορυφές οι οποίες από αυτό το σημείο μοιάζουν να είναι πολύ κοντά. Το αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου θα σας εντυπωσιάσει με τα εκθέματά του.
Πότε: Ολο τον χρόνο. Ακόμη και το καλοκαίρι καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές παραλίες από τον Πλαταμώνα έως την Κατερίνη.
Συμβουλή:  Περπατήστε στο παραδοσιακό τμήμα του οικισμού, στο φαράγγι του Ενιπέα και στους καταρράκτες του κοντά στο μονοπάτι του Αγίου Διονυσίου. Από το Λιτόχωρο επίσης μπορείτε εύκολα να φθάσετε στο ψηλότερο ξωκκλήσι της περιοχής, τον Προφήτη Ηλία. Βρίσκεται μέσα στον Εθνικό Δρυμό και η θέα που προσφέρει είναι εντυπωσιακή.

5 Παλιά πόλη Καβάλας (Παναγιά)
Γιατί να πάτε: Διότι είναι σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη καθώς ήταν ο αρχικός της πυρήνας, ο οποίος διατηρεί μέχρι σήμερα στα σοκάκια του στοιχεία του παρελθόντος. Επίσης εδώ βρίσκεται και η ακρόπολη-κάστρο, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος οικοδομήθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα με τους χώρους του να χρησιμοποιούνται σήμερα για διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η πόλη κλείστηκε στη μικρή οχυρή χερσόνησο για 2.500 χρόνια και στις αρχές του 16ου αιώνα επεκτάθηκε έξω από αυτήν, ενώ από το1928 άρχισε να παίρνει τη σημερινή, γοητευτική μορφή. Κομβικό σημείο είναι η Πλατεία του Μοχάμεντ Αλι όπου υψώνεται το άγαλμά του ανάμεσα στο κονάκι του (σπίτι της οικογενείας του) και στην εκκλησία της Παναγιάς.
Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή: Επισκεφθείτε το σπίτι του Μοχάμεντ Αλι και το Ιμαρέτ, κτίριο ισλαμικής αρχιτεκτονικής όπου λειτουργεί ξενοδοχείο πολυτελείας. Αξίζει να πάτε στις άκρες του παλιού τείχους από όπου θα έχετε εντυπωσιακή θέα στη πόλη, στις καμάρες (υδραγωγείο) και στο λιμάνι. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καπναποθήκες στη σύγχρονη πόλη και φυσικά οι Αρχαίοι Φίλιπποι (περίπου 20 χιλιόμετρα από την Καβάλα), όπου ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία επί ευρωπαϊκού εδάφους.

6 Πρέσπα
Γιατί να πάτε: Διότι εκτός από τις δύο λίμνες, θα γνωρίσετε μικρούς οικισμούς, βυζαντινά μνημεία και τους αργούς ρυθμούς της μικρής, φιλόξενης τοπικής κοινωνίας. Με το όνομα Πρέσπα ορίζεται η περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά τμήματα των λιμνών Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, αλλά και τις γύρω τους χερσαίες εκτάσεις. Η περιοχή κηρύχθηκε το 1971 καταφύγιο προστασίας των πουλιών και το 1974 Εθνικός Δρυμός, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς η Μικρή Πρέσπα περιελήφθη στους υγροτόπους διεθνούς σημασίας της Σύμβασης Ραμσάρ.
Πότε:  Ολο τον χρόνο, γιατί ανάλογα με την εποχή τα χρώματα της φύσης εναλλάσσονται από το πράσινο έως το πορτοκαλί ή ακόμη και το λευκό του χιονιού.
Συμβουλή:  Μην παραλείψετε να περπατήσετε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά και μάλιστα λιμναίο, το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου. Εκεί βρίσκεται και ο ομώνυμος ναός ο οποίος κτίστηκε μετά το 983 ή το 986 από τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τα ασκηταριά στη Μεγάλη Πρέσπα.

7 Γεφύρι Πλάκας
Γιατί να πάτε: Επειδή δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο σε μήκος μονότοξο πέτρινο γεφύρι των Βαλκανίων, αλλά και ένα ιστορικό σύμβολο.
Η γέφυρα της Πλάκας, στην ομώνυμη περιοχή των Δυτικών Τζουμέρκων, ενώνει τις δυο όχθες του Αράχθου. Εχει συνολικό μήκος 61 μ. και η αίσθηση που δίνει είναι ότι αιωρείται πάνω από το νερό, αφού το άνοιγμα της καμάρας της είναι 40 μ. Την έχτισε ο πρωτομάστορας Κώστας Μπέκας το 1866, ύστερα από δυο αποτυχημένες προσπάθειες. Οι Γερμανοί το 1943 επεχείρησαν να την ανατινάξουν, ενώ τα χρόνια του Εμφυλίου υπεγράφη εδώ, παρουσία του Αρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντος Ζέρβα, η συμφωνία του ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ – γνωστή ως Συμφωνία της Πλάκας.
Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή: Αξίζει τον κόπο να γνωρίσετε όλη τη γύρω περιοχή αλλά και να κάνετε ράφτινγκ.

8 Νεκρομαντείο της Εφύρας
Γιατί να πάτε: Είναι το σπουδαιότερο και αρχαιότερο νεκρομαντείο της χώρας. Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Μεσοπόταμος, κοντά στη μυκηναϊκή αποικία Εφύρα. Από εδώ οι αρχαίοι πίστευαν ότι περνούσαν οι ψυχές των νεκρών προς το υπόγειο βασίλειο του Αδη. Μελετώντας την ιστορία του, εντυπωσιάζεται κανείς με τον τρόπο που εξαπατούσαν οι ιερείς όποιον ήθελε να έρθει σε επαφή με κάποιον νεκρό συγγενή του. Ο ενδιαφερόμενος ζούσε για μερικές ημέρες σε αυτούς τους χώρους και «προετοιμαζόταν» με προσευχές, παραισθησιογόνες ουσίες και «κατάλληλη» δίαιτα, ενώ οι ιερείς κινούνταν ανάμεσα στους τοίχους για να μαθαίνουν τα πάντα για αυτόν. Οταν κρινόταν έτοιμος, τον κατέβαζαν από έναν λαβύρινθο στον θολωτό και θεοσκότεινο χώρο του υπογείου, στην κρύπτη, κάτω από το δάπεδο της αίθουσας, όπου με ένα είδος γερανού κατέβαινε απέναντί του ένας ακόμα ιερέας ντυμένος στα λευκά και του μιλούσε για όλα αυτά που είχαν μάθει από τον ίδιο. Αυτός έβλεπε τον «συγγενή» του και φυσικά έφευγε εκστασιασμένος αλλά και φτωχότερος λόγω των προσφορών που είχε είδη κάνει.  
Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή: Κατεβείτε οπωσδήποτε στην κρύπτη. Επίσης, αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ, ιππασία ή βαρκάδα στο πλωτό τμήμα του Αχέροντα.

9 Βλαχοχώρια Τζουμέρκων
Γιατί να πάτε: Γιατί είναι δύσκολο να πεις ποιο χωριό από τους Καλαρρύτες, Συρράκο και Ματσούκι είναι ωραιότερο.  «Οι Καλαρρύτες το 1815 αριθμούσαν 580 βλάχικες οικογένειες εγκατεστημένες σε έναν τόπο που θα ταίριαζε περισσότερο να φωλιάζουν αετοί παρά άνθρωποι» έγραψε ο γάλλος περιηγητής Φραγκίσκος Πουκεβίλ. Σήμερα, φτάνοντας στο χωριό, την προσοχή τραβά η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 15ου αι. όπου φυλάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα αργυροχοΐας των καλαρρυτινών μαστόρων. Μάλιστα οι σημερινοί γνωστοί οίκοι κοσμημάτων Bulgari (Βούλγαρης) και Nessi (Νέσση) ιδρύθηκαν από οικογένειες Καλαρρυτινών!  Το ανακαινισμένο με πέτρα Συρράκο είναι η πατρίδα του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη αλλά και του πρώτου συνταγματικού πρωθυπουργού Ιωάννη Κωλέττη. Για να φτάσετε στο Ματσούκι, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον στενό δρόμο που ανηφορίζει στις απότομες πλαγιές της Κακαρδίτσας μέχρι να καταλήξει στο χωριό που είναι κρυμμένο στα 1.100 μ.
Πότε: Από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο.
Συμβουλή: Επιβάλλεται να επισκεφθείτε τη Μονή Κηπίνας και αν αντέχετε μισή ώρα περπάτημα από το Ματσούκι, τη Μονή Βύλιζας.

10 Δρακόλιμνη Τύμφης
Γιατί να πάτε: Φαντασθείτε, σε μια βουνοκορφή, μια λίμνη, με επιβλητική θέα προς όποια κατεύθυνση και να κοιτάξετε. Πρώτη η Αστράκα (2.436 μ.) καθρεφτίζει το τοπίο στη στιλπνάδα των νερών της και από την άλλη πλευρά η Γκαμήλα (2.497 μ.) δημιουργεί το δικό της είδωλο. Το μονοπάτι που φτάνει μέχρι εκεί ξεκινά από το Μικρό Πάπιγκο και ανηφορίζει στις πλαγιές της Αστράκας μέχρι το ομώνυμο ορεινό καταφύγιο, όπου μπορείτε να πάρετε ανάσα και να συνεχίσετε μέχρι τα 2050 μ. όπου βρίσκεται η λίμνη.
Πότε: Ιδανική εποχή είναι το τέλος της άνοιξης μέχρι τις αρχές Ιουνίου.  
Συμβουλή: Τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκινήστε νωρίς το πρωί. Το μονοπάτι είναι έντονα ανηφορικό και καλό είναι να είστε σίγουροι για τη φυσική σας κατάσταση. Θα συναντήσετε 5 πηγές με καθαρό νερό, ενώ μπορείτε να διανυκτερεύσετε κατόπιν συνεννόησης στο καλά οργανωμένο καταφύγιο. Θα χρειαστείτε τρεισήμισι με τέσσερις ώρες μέχρι το καταφύγιο και από εκεί μιάμιση με δύο ώρες μέχρι τη λίμνη.

11 Καταρράκτες Παλαιοκαρίτη
Γιατί να πάτε: Διότι έχει δημιουργηθεί ένα σπάνιας ομορφιάς τοπίο. Ο Παλαιοκαρίτης δεν είναι από τα γνωστά ποτάμια, αλλά κάποτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία καθώς χώριζε τα χωριά της Δυτικής Θεσσαλίας από τα Τρίκαλα. Ο ποταμός διασχίζει ολόκληρη τη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς και δημιουργεί όμορφες εικόνες, με την περιοχή στο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς του 16ου αιώνα να αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής. Εκεί έχουν δημιουργηθεί δύο καταρράκτες που ο μεγαλύτερος φτάνει σε ύψος τα 12 μέτρα.
Πότε: Από άνοιξη έως και το φθινόπωρο, ειδικά ύστερα από βροχή.
Συμβουλή: Μετά την Πύλη ακολουθείτε τον δρόμο προς Ελάτη μέχρι την πρώτη μεγάλη διασταύρωση, όπου στρίβετε αριστερά προς Στουρναραίικα και Παλαιοκαρυά. Σε μικρή απόσταση, ένα μικρό πρανές αριστερά οδηγεί προς τους καταρράκτες. Αξίζει να δείτε και την εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς έξω από την Πύλη.

12 Κύθνος
Γιατί να πάτε: Διότι η Χώρα του νησιού διατηρεί την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά της. Λείπουν τα μαγαζιά με τουριστικά είδη και δεν είναι γεμάτη πινακίδες «rooms to let». Θα συναντήσετε μία φροντισμένη μονάδα δωματίων στην είσοδο της Χώρας, λίγες περιποιημένες ταβέρνες και μπαράκια που δεν αλλοιώνουν την αύρα του οικισμού και πολλές εκκλησίες που αποτελούν βασικό στοιχείο του τοπίου. Επίσης, στο νησί βρίσκεται το κάστρο Ωριάς. Για να το επισκεφθείτε, θα ακολουθήσετε μονοπάτι που διασχίζει μια επιβλητικής ομορφιάς περιοχή ανάμεσα σε πλαγιές και χαράδρες της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού. Από εκεί ψηλά, όπου βρίσκονται οι εκκλησιές της Αγίας Ελεούσας και η ερειπωμένη Αγία Τριάδα, θα έχετε εντυπωσιακή θέα που φτάνει μέχρι την Τζια και τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου. Η πεζοπορία διαρκεί 20-30 λεπτά.
Πότε: Από άνοιξη έως φθινόπωρο. Το καλοκαίρι θα ανακαλύψετε και πολλές όμορφες παραλίες.  
Συμβουλή: Αν επισκεφθείτε το κάστρο Ωριάς το καλοκαίρι, να έχετε μαζί σας νερό και καπέλο. Επίσης, επισκεφθείτε το χωριό Δρυοπίδα, ενώ στις παραλίες όπου φθάνουν μόνο χωματόδρομοι το πιθανότερο να είστε μόνοι σας.

13 Τήνος
Γιατί να πάτε: Δεν είναι μόνο το νησί της Μεγαλόχαρης αλλά και των γνωστότερων ελλήνων μαρμαρογλυπτών και ζωγράφων. Το χωριό Πύργος μοιάζει με υπαίθριο μουσείο καθώς το μάρμαρο είναι το βασικό υλικό διακόσμησης του χωριού. Υπέρθυρα, σκαλιά, πόρτες, γωνιές των δρόμων, βρύσες και οι περίφημοι περιστερώνες με σχέδια σαν δαντέλες μαρτυρούν βενετσιάνικη και βυζαντινή επίδραση στη μαρμαροτεχνία. Στο χωριό άφησαν το καλλιτεχνικό στίγμα τους οι διάσημοι γλύπτες Χαλεπάς, Φιλιππότης, αλλά και ο ζωγράφος Γύζης, ενώ εδώ υπάρχουν η Σχολή Καλών Τεχνών, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά – και είναι όλα επισκέψιμα. Στο νησί όμως υπάρχει ακόμα ένα χωριό το οποίο προσφέρει θέαμα που δεν συναντάται εύκολα. Πρόκειται για το χωριό Βώλαξ, που βρίσκεται ανάμεσα σε διάσπαρτους γρανιτένιους ογκόλιθους με πολλά από τα σπίτια του να έχουν για τοίχους τμήματα αυτών.
Πότε: Ολο τον χρόνο.
Συμβουλή: Αξίζει να επισκεφθείτε τη Μονή Κεχροβουνίου του 10ου αιώνα, αλλά και να παρατηρήσετε τους περιστερώνες του νησιού. Για μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις σας αποφύγετε τις ημέρες που γιορτάζει η Μεγαλόχαρη.

14 Αμοργός
Γιατί να πάτε: Διότι ακόμα και σήμερα δικαιώνει τη φήμη της για εναλλακτικό τουρισμό. Στις παλιές στράτες της υπάρχει σχεδόν πάντα κίνηση, καθώς οι ντόπιοι μετακινούνται συχνά με τα πόδια ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτά τα σηματοδοτημένα μονοπάτια την έχουν κάνει διεθνώς γνωστή, καθώς ακολουθώντας τα θα σκαρφαλώσετε στη βραχώδη ράχη της, θα μυρίσετε τα βοτάνια της, θα γνωρίσετε την ιστορία της μέσα από τις μονές με πρώτη και καλύτερη τη Χοζοβιώτισσα, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της, αλλά και τη λαμπερή Χώρα με το κάστρο της. Ομως οι επιλογές σας δεν σταματούν εκεί, καθώς πρόκειται για ένα ακόμα καλά οργανωμένο τουριστικά νησί. Αν και δεν φημίζεται για τις τεράστιες σε μήκος αμμουδιές της δεν σημαίνει ότι οι παραλίες της δεν καλύπτουν κάθε γούστο, με αυτήν της Αγίας Αννας να είναι η πιο δημοφιλής καθώς εκεί έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας του Λικ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο».
Πότε: Από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο.
Συμβουλή: Δοκιμάστε το παραδοσιακό κέρασμα του νησιού που είναι η ψημένη ρακή. Γλυκόπιοτο λικέρ το οποίο πίνεται ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και παγωμένο.
tanea.gr
Στην υγεία, στην ασφάλεια, τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πραγματοποιηθούν 8.810 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2014, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η πλειονότητα των προσληφθέντων θα προέλθει από τη δεξαμενή των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι απογράφονται μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν αποσταλεί τα αιτήματα των υπουργείων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετά την απογραφεί των πτυχιούχων διοριστέων θα γίνει η κατηγοριοποίηση όσων διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για να προσληφθούν στις θέσεις που ανοίγουν στο Δημόσιο.
Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα: 



Πηγή: Έθνος

Κόκκινες κορδέλες και μεγάλα πανό στολίζουν δρόμους και σπίτια, χάρτινοι δράκοι κάνουν την εμφάνιση τους σε κεντρικά σημεία των πόλεων και ένα μοναδικό θέαμα από πυροτεχνήματα φωτίζει τον ουρανό, διώχνοντας μακριά την κακοτυχία. Η κινέζικη Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί την αρχή του Σεληνιακού Έτους και γιορτάζεται κάθε χρόνο με εντυπωσιακές εκδηλώσεις που διαρκούν 15 μέρες.


Φέτος, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 31 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας την αρχή του έτους 4712 του κινέζικου ημερολογίου, η προέλευση του οποίου έχει υπολογιστεί ότι είναι ο 14ος αιώνα π.Χ.
Στην πραγματικότητα, οι ντόπιοι δεν μιλούν για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, αλλά για τη Γιορτή της άνοιξης ή το Σεληνιακό Νέο Έτος, που είναι ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Κίνας.

Είναι η αρχή του νέου έτους και μια νέα γεωργική περίοδος, ενώ θεωρείται μια περίοδος επανένωσης των οικογενειών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και συμμετοχή σε έθιμα και παραδόσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν τύχη τους επόμενους 12 μήνες.

Ο δυνατός θόρυβος και τα έντονα χρώματα είναι τα κύρια στοιχεία των εορτασμών. Το κόκκινο κυριαρχεί, ενώ η παράδοση λέει ότι ένα τέρας, το Nian, εμφανίζεται στο τέλος κάθε έτους και επιτίθεται στους ανθρώπους. Με δυνατούς θορύβους, φώτα και κόκκινα στολίδια, οι ντόπιοι διώχνουν το τέρας μακρυά.
Παράλληλα, με τα πυροτεχνήματα και τις κροτίδες που ρίχνουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο και εγκαινιάζουν τον νέο.

Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο


Οι πιο φαντασμαγορικές εκδηλώσεις διοργανώνονται, όπως είναι φυσικό, κυρίως στην Κίνα. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμα πόλεις και χώρες, που λόγω του μεγάλου πληθυσμού Κινέζων που φιλοξενούν γιορτάζουν με ανάλογη λαμπρότητα, όπως το Χόνγκ Κονγκ, το Μακάο, η Ταϊβάν, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες.
Η μεγαλύτερη γιορτή εκτός Ασίας λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 30 Ιανουαρίου και η κύρια εκδήλωση θα είναι μια τεράστια παρέλαση στην Chinatown και το West End, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Παρόμοιες γιορτές πραγματοποιούνται στις Chinatowns σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ποιο ζώο αντιπροσωπεύει το 2014;


Το κινεζικό έτος συνδέεται άμεσα με το κινέζικο ωροσκόπιο, μια λίστα με 12 ζώα που εκπροσωπούν διαφορετικά έτη. Πιστεύεται ότι κάποιος που γεννήθηκε το συγκεκριμένο έτος θα έχει παρόμοιες ιδιότητες με το ζώο, με το οποίο συνδέεται εκείνη η χρονιά.
Το 2014 θα είναι το έτος του αλόγου και οι εκδηλώσεις θα έχουν ανάλογο “χρώμα” με τα άλογα να έχουν την τιμητική τους σε ιπποδρομίες και παρελάσεις.

Έθιμα και παραδόσεις


Στην Κίνα, οι παραδόσεις για το Νέο Έτος διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, αν και υπάρχουν μια σειρά από έθιμα που παραμένουν στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.
Την πρώτη μέρα του 15μερου οι Κινέζοι συνηθίζουν να μην κάνουν μπάνιο, να μην βάζουν πλυντήρια και γενικά να μην καθαρίζουν τα σπίτια τους. καθώς έτσι διώχνουν και την τύχη τους. Πάνω απ 'όλα, δεν πετούν έξω τα σκουπίδια, καθώς αυτό μπορεί να απομακρύνει την ευημερία τους.
Η δεύτερη μέρα θεωρείται η αρχή του έτους και όλοι την περνούν με την οικογένεια τους, ενώ η τρίτη μέρα θεωρείται επιρρεπής σε καυγάδες.

Σε κάποιες περιοχές της χώρας οι ντόπιοι αποφεύγουν να κάνουν κάποια πράγματα, απλά και μόνο επειδή ακούγονται...λάθος. Για παράδειγμα κανείς δεν αγοράζει παπούτσια, αυτό η λέξη haai, θυμίζει αναστεναγμό.
Μπορείτε, ωστόσο, να γυρίσετε τον κινέζικο χαρακτήρα για την τύχη (fu) ανάποδα, ώστε να μοιάζει με την λέξη dao, που ακούγεται σαν άφιξη. Βάζοντας αυτό το σηματάκι στην πόρτα τους οι Κινέζοι περιμένουν τύχη για τη νέα χρονιά.

Διακόσμηση


Οι πόρτες, τα παράθυρα και διάφορα άλλα μέρη των σπιτιών διακοσμούνται με κόκκινες κορδέλες και πανό, που διώχνουν το κακό. Είναι επίσης σύνηθες να φορούν καινούργια κόκκινα ρούχα και εσώρουχα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς το κόκκινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με την καλή τύχη και συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα.

Το γεύμα της Πρωτοχρονιάς


Το Πρωτοχρονιάτικο γεύμα είναι το πιο σημαντικό γεύμα της χρονιάς, καθώς φέρνει κοντά τις οικογένειες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα Ζυμαρικά και τα ψάρια προτιμούνται ως σύμβολα ευημερίας και τα παιδιά παίρνουν δώρα και φακέλους με χρήματα. Τα γλυκά δεν λείπουν από το τραπέζι, αφού γλυκαίνουν τις προοπτικές για το νέο έτος, με τα παραδοσιακά κεράσματα να περιλαμβάνουν ρυζόγαλο (nian gao), τραγανά ζυμαρικά ( goks jau), ζαχαρωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Το Φεστιβάλ των Φαναριών


Η 15η ημέρα του φεστιβάλ είναι γνωστή ως το Φεστιβάλ των Φαναριών. Σηματοδοτεί την τελευταία ημέρα του σεληνιακού έτους και το τέλος όλων των εορτασμών του νέου έτους. Τα κόκκινα χάρτινα φανάρια σε όλα τα σχήματα και μεγέθη κρέμονται στους δρόμους και σε όλα σχεδόν τα σπίτια.
news.gr
Την επόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή εκπαιδευτικών εναντίον της ένταξής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αντισυνταγματική απόφαση και εκφράζουν αισιοδοξία για την ετυμηγορία του ΣτΕ που θα πρέπει επίσης να αποφασίσει και για τις περικοπές των εφάπαξ. Σε περίπτωση δικαίωσης των εκπαιδευτικών που έχουν προσφύγει, αναμένεται να ακολουθήσει μπαράζ προσφυγών από άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να επωφεληθούν από τη νομολογία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Ηδη, η απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση των περικοπών στους ενστόλους έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο που αναζητά ισοδύναμο για να καλύψει την «τρύπα», η οποία θα γίνει πολύ μεγάλη, εφόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει αντισυνταγματικό το «κούρεμα» των συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια.
Ειδικά για τη διαθεσιμότητα, έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις ευνοϊκές για τους εργαζόμενους σε πρώτο βαθμό, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα αποφανθεί το ΣτΕ, του οποίου η ετυμηγορία είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.
aftodioikisi.gr
Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό (με βάση το 10). Το σύστημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε μέχρι το δέκα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους.
Οι πρώτοι πολιτισμοί που "χώρισαν" την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.
Χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία που ανακάλυψαν οι επιστήμονες γνωρίζουμε σήμερα ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ηλιακά ρολόγια. Πολλοί ιστορικοί "πιστώσουν" στους Αιγύπτιους ότι ήταν ο πρώτος πολιτισμός που "χώρισε" την ημέρα σε μικρότερα μέρη.
Τα πρώτα ηλιακά ρολόγια ήταν απλοί πάσσαλοι που τοποθετούνταν στο έδαφος και υποδήλωναν την ώρα χάρη στο μήκος και την κατεύθυνση της σκιάς.
Μέχρι το 1500 π.Χ. οι Αιγύπτιοι είχαν αναπτύξει ένα ακόμη πιο εξελιγμένο ηλιακό ρολόι. Μια ράβδος σε σχήμα Τ τοποθετούνταν στο έδαφος και χάρη σε κάποιες ρυθμίσεις διαιρούσε το χρονικό διάστημα από την ανατολή έως τη δύση του Ηλίου σε 12 μέρη.
Αυτός ο διαχωρισμός αντικατόπτριζε τη χρήση του δωδεκαδικού αριθμητικού συστήματος από τους Αιγύπτιους –η σημασία του αριθμού 12 έγκειται στο γεγονός ότι ισοδυναμεί με τον αριθμό των σεληνιακών κύκλων μέσα σε ένα χρόνο ή με τον αριθμό των αρθρώσεων σε κάθε χέρι (τρεις σε κάθε ένα από τα τέσσερα δάχτυλα, χωρίς να υπολογίζεται ο αντίχειρας), καθιστώντας δυνατό το μέτρημα μέχρι το 12 με τον αντίχειρα.
Η επόμενη γενιά ηλιακών ρολογιών, γράφει ο Michael A. Lombardi από το Scientific American στο salon.com, αποτέλεσε πιθανότατα τον "πρόγονο" αυτού που αποκαλούμε σήμερα "ώρα".
Παρότι οι ώρες μέσα σε μια δεδομένη ημέρα ήταν περίπου ίσες, η χρονική διάρκειά τους μεταβαλλόταν κατά τη διάρκεια του έτους, με τις καλοκαιρινές ώρες να είναι πιο μεγάλες από τις χειμερινές.
Χωρίς την ύπαρξη τεχνητού φωτός οι άνθρωποι εκείνης της περιόδου θεωρούσαν το φως ητς ημέρας και εκείνο της νύχτας ως δύο "αντίπαλα στρατόπεδα", αντί για δύο τμήματα της ίδιας ημέρας.
Χωρίς τη βοήθεια των ηλιακών ακτινών, το να διαχωρίσουν τα "σκοτεινά διαλείμματα" από τη δύση του Ηλίου μέχρι την ανατολή ήταν αρκετά περίπλοκη υπόθεση, συγκριτικά με το "μοίρασμα" των περιόδων ηλιοφάνειας.
Την εποχή που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν τα ηλιακά ρολόγια, ωστόσο, οι αιγύπτιοι αστρονόμοι παρατήρησαν επίσης πρώτοι ένα σύστημα 36 άστρων που χώριζαν τον κύκλο των ουρανών σε ίσα μέρη.
Η διάρκεια της νύχτας μπορούσε να προσδιοριστεί από την εμφάνιση 18 αστεριών από αυτά, τρία από τα οποία συνδέθηκαν με κάθε μία από τις δύο περιόδους λυκόφωτος, όταν ήταν δύσκολο να δουν τα υπόλοιπα αστέρια.
Η περίοδος του απόλυτου σκοταδιού σηματοδοτούνταν από τα υπόλοιπα 12 αστέρια, που και πάλι διαιρούσαν τη νύχτα σε 12 τμήματα (ακόμη μία αναφορά στο δωδεκαδικό σύστημα).
Κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου (1550 – 1070 π.Χ.) αυτό το σύστημα μέτρησης απλοποιήθηκε και εγκαθιδρύθηκε η χρήση ενός συστήματος 24 άστρων, 12 από τα οποία σηματοδοτούσαν τη διάρκεια της νύχτας.
Η κλεψύδρα, ή το ρολόι νερού χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να καταγράφουν το χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ήταν ίσως οι πιο ακριβείς μηχανισμοί μέτρησης του χρόνου στον αρχαίο κόσμο.
Το ρολόι –ένα τμήμα του οποίου βρέθηκε στο Ναό του Άμμωνα στο Karnak και χρονολογείται πίσω στο 1400 π.Χ.- ήταν ένα δοχείο με κεκλιμένες εσωτερικές επιφάνειες, που καθιστούσαν δυνατή τη μείωση της πίεσης του νερού, χαραγμένο με κλίμακες που διαιρούσαν τη νύχτα σε 12 μέρη κατά τη διάρκεια διαφόρων μηνών.
Όταν χωρίστηκε σε 12 μέρη τόσο η διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, προέκυψε η "ιδέα" της 24ωρης ημέρας. Βέβαια, η έννοια των ωρών σταθερής χρονικής διάρκειας, δεν προέκυψε μέχρι την ελληνιστική περίοδο, όταν οι έλληνες αστρονόμοι άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα τέτοιο σύστημα για τους θεωρητικούς υπολογισμούς τους.
Ο Ίππαρχος ο Ρόδιος (147 -127 π.Χ.) πρότεινε το διαχωρισμό της ημέρας σε 24 ισονύκτιες ώρες, με βάση τις 12 ώρες της ημέρας και τις 12 ώρες της νύχτας που παρατηρήθηκαν κατά τις ημέρες ισημερίας.
Ο λαός ωστόσο συνέχισε να χρησιμοποιεί εποχιακά διαφορετικές ώρες για πολλούς αιώνες, ενώ οι ώρες σταθερού μήκους άρχισαν να γίνονται συνήθεια μετά την εμφάνιση των μηχανικών ρολογιών στην Ευρώπη του 14ου αιώνα.
Ο Ίππαρχος και άλλοι έλληνες αστρονόμοι χρησιμοποίησαν αστρονομικές τεχνικές που είχαν προηγουμένως αναπτύξει οι Βαβυλώνιοι, στην περιοχή της Μεσοποταμίας.
Οι Βαβυλώνιοι έκαναν τους αστρονομικούς υπολογισμούς τους με βάση το 60, ένα σύστημα που "κληρονόμησαν" από τους Σουμέριους, οι οποίοι το είχαν αναπτύξει περίπου γύρω στο 2000 π.Χ.
Παρότι δεν είναι γνωστό γιατί επιλέχθηκε το 60, είναι ιδιαίτερα βολικό για την έκφραση κλασμάτων, καθώς ο αριθμός 60 είναι ο μικρότερος αριθμός διαιρετός από τους έξι πρώτους αριθμούς, όπως επίσης από το 10, το 12, το 15, το 20 και το 30.
Παρότι δε χρησιμοποιείται πια για γενικούς υπολογισμούς, το σύστημα με βάση το 60 χρησιμοποιείται ακόμη για τη μέτρηση γωνιών, γεωγραφικών συντεταγμένων και για τη μέτρηση του χρόνου.
Για την ακρίβεια, τόσο η κυκλική πρόσοψη των ρολογιών, όσο και η σφαίρα του πλανήτη οφείλουν τις διαιρέσεις τους σε ένα αριθμητικό σύστημα ηλικίας 4000 ετών από την εποχή των Βαβυλωνίων.
Ο έλληνας αστρονόμος Ερατοσθένης, ο οποίος έζησε περίπου στο 276 – 194 π.Χ., χρησιμοποίησε ένα αριθμητικό σύστημα με βάση το 60 για να χωρίσει έναν κύκλο σε 60 ίσα τμήματα, προκειμένου να διαμορφώσει ένα πρώιμο γεωγραφικό σύστημα γεωγραφικού πλάτους, με τις οριζόντιες γραμμές που "διέτρεχαν" γνωστά μέρη της Γης εκείνη την εποχή.
Έναν αιώνα μετά ο Ίππαρχος ομαλοποίησε τις γραμμές γεωγραφικού πλάτους, κάνοντάς τις παράλληλες και σύμφωνα με τη γεωμετρία της Γης. Επινόησε ακόμη ένα σύστημα γραμμών μήκους που περιλάμβανε 360 μοίρες και που "έτρεχαν" από το βόρειο στο νότιο πόλο.
Στην πραγματεία του ("Αλμαγέστη" περίπου στο 150 μ.Χ.) ο Κλαύδιος Πτολεμαίος εξηγεί και προχωρά ακόμη παραπέρα το έργο του Ίππαρχου, υποδιαιρώντας κάθε μία από τις 360 μοίρες γεωγραφικού πλάτους και μήκους σε μικρότερα κομμάτια.
Κάθε μοίρα χωρίστηκε σε 60 τμήματα, κάθε ένα από τα οποία υποδιαιρέθηκε σε 60 ακόμη μικρότερα.
Η πρώτη κατηγορία, ή αλλιώς "πρώτο λεπτό" (partes minutae primae), έγινε γνωστή ως το "λεπτό". Η δεύτερη κατάτμηση, ή αλλιώς "δεύτερο λεπτό) (partes minutae secundae), έγινε γνωστή ως "δευτερόλεπτο".
Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκαν για τη διάρκεια του χρόνου κατά τη διάρκειας της ημέρας παρά μόνο αρκετούς αιώνες μετά την Αλμαγέστη.
Τα ρολόγια της εποχής χώριζαν την ώρα σε μισά, σε τρίτα, τέταρτα, μερικές φορές μέχρι και σε 12 μέρη, αλλά ποτέ σε 60.
Η ώρα δεν είχε συνδεθεί με τη χρονική διάρκεια των 60 λεπτών.
Δεν ήταν πρακτικό για το γενικό πληθυσμό μέχρι την εμφάνιση των πρώτων μηχανικών ρολογιών, που εμφάνιζαν τα λεπτά, προς το τέλος του 16ου αιώνα.
Ακόμη και σήμερα, πολλά ρολόγια (τοίχου ή χειρός) δείχνουν μόνο τα λεπτά και όχι τα δευτερόλεπτα.
Χάρη στους αρχαίους πολιτισμούς που προσδιόρισαν και διατήρησαν τις υποδιαιρέσεις του χρόνου, οι σύγχρονες κοινωνίες αντιλαμβάνονται την ημέρα ως χρονικής διάρκειας 24 ωρών, ότι μια ώρα αποτελείται από 60 λεπτά και πως ένα λεπτό είναι ίσο με 60 δευτερόλεπτα.
news.gr
Στις 4 Φεβρουαρίου 1974 βόμβα του IRA εκρήγνυται σε λεωφορείο με Βρετανούς στρατιώτες, σκοτώνοντας 12 άτομα.

211 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος πεθαίνει στο Eboracum (Γιόρκ, Αγγλία), ενώ προετοιμαζόταν να ηγηθεί μίας εκστρατείας εναντίον των Καληδονίων. Αφήνει την αυτοκρατορία υπό τον έλεγχο των δύο φιλόνικων γιων του, του Καρακάλλα και του Γέτα.

960 - Η στέψη του Τσάο Κουάνγκγιν ως αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Τάιτσου, σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου της δυναστείας των Σονγκ, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις αιώνες.

1169 - Ισχυρός σεισμός χτυπά την ανατολική ακτή της Σικελίας, και ιδιαίτερα την Κατάνια, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 15.000 κατοίκων.

1789 - Το Εκλεκτορικό Κολέγιο εκλέγει ομόφωνα τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ως τον πρώτο πρόεδρο των Η.Π.Α.

1848 - Καταργείται οριστικά και επίσημα ο Μαύρος Κώδικας και συνεπώς το σκλαβοπάζαρο στη Γαλλία.

1858 - Ανακαλύπτεται ο αστεροειδής 52 Ευρώπη.

1974 - Βόμβα του IRA εκρήγνυται σε λεωφορείο με Βρετανούς στρατιώτες σκοτώνοντας 12 άτομα.

1991 - Η Ισλανδία αναγνωρίζει σαν πρώτη χώρα την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.

1992 - Ο Ούγκο Τσάβες με το MBR-200 πραγματοποιεί απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Κάρλος Άντρες Πέρες, με 18 νεκρούς και 60 τραυματίες.

2000 - Βγαίνει στα καταστήματα το ηλεκτρονικό παιχνίδι The Sims που θα πουλήσει πάνω από 6,3 εκατομμύρια αντίγραφα στις Η.Π.Α. και 58 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο.

2000 - Ο Βόλφγκαγκ Σύσελ αναλαμβάνει καγκελάριος της Αυστρίας, παρά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές.

2003 - Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας δημιουργεί την κοινοπολιτεία Σερβίας και Μαυροβουνίου.

2005 - Ο Πασκάλ Γιοαντιμνατζί αναλαμβάνει Πρωθυπουργός του Τσαντ.

2006 - Παραίτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου.

http://www.enikos.gr 
Σε γνωστό μάρκετ το Σάββατο πρωί στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη την ώρα που κόσμος πάλευε για μια θέση πάρκινγκ.














http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Το πρώτο (κοινοβουλευτικό) βήμα για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ έγινε χθες με την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία επί τις αρχής και επί των άρθρων από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Το τελικό βήμα θα γίνει την Τετάρτη με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Με την ψήφιση του, περί τους 8.500 εργαζόμενους στον οργανισμό εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, θα μετακινηθούν στο νέο οργανισμό ΠΕΔΥ που θα είναι αγοραστής υπηρεσιώς υγείας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο κ. Γεωργιάδης απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών – ενώ άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε απόψε, διευκρινίζουν τα κριτήρια αξιολόγησης των γιατρών του ΠΕΔΥ, διευκολύνουν την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και εξασφαλίζουν κλειστούς-σφαιρικούς προϋπολογισμούς για τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και τις μονάδες παροχής υπηρεσιών που εντάσσονται στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών, επιμένει να μην προβλέπει τη μεταβατική περίοδο που ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι, προκειμένου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν μεταξύ των ιδιωτικών τους ιατρείων και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης εντός του ΠΕΔΥ γιατί έχιε ως στόχο το σύστημα να λειτουργήσει πάνω στο μήνα, χωρίς κένα: «Δίνουμε στους γιατρούς μια εβδομάδα διορία να αποφασίσουν, ώστε να δούμε τα κενά στην πράξη και να τα καλύψουμε. Αν δώσουμε παράταση, όπως ζητάτε, θα παρατείνουμε τη διαθεσιμότητα του γιατρού του ΕΟΠΥΥ, η θέση του οποίου δεν θα αδειάζει όσο θα είναι σε διαθεσιμότητα, άρα δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ή συμβασιούχου».

Σχετικά με τις ανησυχίες των γιατρών, ότι με τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό, μπορεί να βρεθούν «από τον Πειραιά στην Αλεξανδρούπολη», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο νέος σχεδιασμός θα γίνει πάνω στο εξάμηνο, και πως «η μέγιστη μετακίνηση που μπορεί να φοβάται κάποιος, είναι από τον ένα δήμο στο διπλανό του, καθώς στόχος του νέου συστήματος είναι να υπάρχει τουλάχιστον μία μονάδα πολυιατρείου ή πολυδύναμου σε κάθε δήμο – και στους μεγάλους δήμους μπορεί να υπάρχει και πάνω από ένα».

http://www.aftodioikisi.gr 
Τη δόξα των Apple Stores φαίνεται να ζήλεψε η Samsung η οποία σε συνεργασία
με το βρετανικό κολοσσό λιανικής κινητής τηλεφωνίας Carphone Warehouse προχωρούν στη δημιουργία 60 καταστημάτων στην Ευρώπη.
Τα 15 καταστήματα θα ανοίξουν άμεσα στην Μεγάλη Βρετανία και τα υπόλοιπα σε άλες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Ιρλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία και Ολλανδία. Στην Ισπανία μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν τρία πιλοτικά καταστήματα τα οποία προωθούν smartphones, tablets, laptops και wearables δείχνοντας σε αυτή τη φάση η Samsung δεν θα βάλει στο μενού των καταστημάτων άλλα προϊόντα όπως η Smart TV. Επίσης στα καταστήματα κατά το πρώτο της Apple θα λειτουργούν επισκευαστικά κέντρα και θα παρέχεται υποστήριξη προς τους χρήστες των προϊόντων της εταιρίας.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο μενού της στρατηγικής της Samsung είναι και η έναρξη λειτουργία καταστήματος στην Αθήνα εντός της φετινής χρονιάς.
Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η κίνηση της Samsung αρκεί κάποιος να αναλογιστεί ότι η Apple λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη 98 καταστήματα δική της ιδιοκτησίας έχοντας παρουσία άνω των 10 ετών ενώ οι Κορεάτες μόλις σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν δίκτυο 60 καταστημάτων.

http://www.fpress.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!