Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στην ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην οποία και αναμένεται να επιστρέψουν περίπου εβδομήντα άτομα από τα συνολικά 176 που εργάζονταν στην υπηρεσία πριν από την αιφνιδιαστική κατάργησή της, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα "Μακεδονία", η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην επανασύσταση της υπηρεσίας εκφράστηκε διά στόματος Γιάννη Μπουτάρη και επαναβεβαιώθηκε σε συναντήσεις που είχαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις Δημόσιας Τάξης Λευτέρης Κιοσέογλου.

Από το μηδέν

Η δημοτική αστυνομία θα πρέπει πάλι να χτιστεί από το μηδέν, με αποτέλεσμα σε αυτήν τη φάση να μην είναι εφικτό να προσδιοριστεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα πλήρους επαναλειτουργίας της υπηρεσίας.

«Στις διαπιστωτικές πράξεις που εκδίδονται για καθέναν δημοτικό αστυνομικό ξεχωριστά πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για την αμοιβή κάθε εργαζόμενου. Σε αυτήν τη φάση είμαστε υποχρεωμένοι να αναμείνουμε τη μεταφορά των σχετικών κονδυλίων από την Ελληνική Αστυνομία -όπου υπηρετούσαν μέχρι πρότινος οι δημοτικοί αστυνομικοί που επιστρέφουν- στο υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία στον δήμο Θεσσαλονίκης», εξήγησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Δημόσιας Τάξης.

Στα «αγκάθια» που πρέπει να αντιμετωπιστούν, πριν να καταστεί δυνατό η δημοτική αστυνομία να επαναλειτουργήσει πλήρως, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιστροφή των οχημάτων, που μετά την κατάργηση της υπηρεσίας διατέθηκαν για την κάλυψη άλλων αναγκών.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμη και το θέμα των στολών, καθώς οι υπάλληλοι που έχουν ανακριτικά καθήκοντα δεν μπορεί παρά να είναι ένστολοι. Το 2013 ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε κινήσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού, ώστε να προμηθευτεί νέες στολές για τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ο διαγωνισμός εκείνος είχε αποσυρθεί λόγω κόστους και, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ευτυχώς, γιατί μόλις λίγους μήνες αργότερα αποφασίστηκε η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Τώρα, όμως, που η υπηρεσία επανασυστήνεται, υπάρχει ανάγκη για την προμήθεια νέων στολών», επισήμανε ο κ. Κιοσέογλου.

Στο δημαρχείο

Ανοικτό, εξάλλου, παραμένει το θέμα του χώρου που θα επιλεγεί ως καταλληλότερος για τη στέγαση της υπό ανασύσταση υπηρεσίας. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Τάξης έχει ταχθεί κατά της επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου 93 όπου λειτουργούσε η υπηρεσία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Προσωπικά έχω προτείνει τη στέγαση της νέας δημοτικής αστυνομίας στους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθεί καλύτερα το στελεχιακό δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες υπηρεσίες πρωτοκόλλου και ταμείου του δήμου. Πρόθεσή μας είναι κανένας από τους δημοτικούς αστυνομικούς -που ούτως ή άλλως θα είναι σημαντικά λιγότεροι σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από την κατάργηση της υπηρεσίας- να μη μείνει μέσα στο γραφείο, αλλά στο σύνολό τους τα στελέχη να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των ελέγχων», παρατήρησε ο κ. Κιοσέογλου.

Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε ότι οι ίδιοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που επιστρέφουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, παρά την ανασφάλεια που τους έχει δημιουργήσει η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να καταργήσει την υπηρεσία τους, «έχουν ήδη κάνει πολύ καλή δουλειά και με το φιλότιμό τους έχουν προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο ήδη έχουν καταθέσει στον δήμαρχο».

Πηγή: Εφημερίδα "Μακεδονία"

http://www.thestival.gr
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν 20 άνδρες μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο της Παλμύρας, με την κατηγορία ότι ήταν υποστηρικτές της κυβέρνησης της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υποστηρικτές του Ι.Κ. ανάρτησαν μήνυμα στο Twitter στο οποίο ανέφεραν ότι αριθμός ανθρώπων δολοφονήθηκε από την οργάνωση μέσα στο αρχαίο αμφιθέατρο, τμήμα των αρχαιοτήτων της Παλμύρας, το οποίο συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη - γνωστή και ως Ταδμούρ - από τις κυβερνητικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα και έχουν ήδη δολοφονήσει τουλάχιστον 200 ανθρώπους, ενώ έχουν πιάσει περίπου 600 αιχμαλώτους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

http://www.thestival.gr
Με την παρέμβαση της ισπανικής αστυνομίας σώθηκε ένα 11χρονο κορίτσι που το 2014 πουλήθηκε ως «νύφη» έναντι 17.000 ευρώ και υπέστη αλλεπάλληλους βιασμούς και κακοποίηση στα χέρια του «συζύγου» της και της οικογένειάς του.

Πέντε μέλη δύο οικογενειών που εμπλέκονται στην υπόθεση συνελήφθησαν για εμπόριο ανθρώπων, κακομεταχείριση, βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση και εκμετάλλευση, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η αστυνομία στο Βαγιαδολίδ  και τη Σεβίλλη.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν οι ισπανικές αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν ότι ένα παιδί, μια ανήλικη, πουλήθηκε έναντι 17.000 ευρώ από τους γονείς της στη Ρουμανία, τον Μάιο του 2014.

Η κακοποίηση του κοριτσιού, οι γονείς του οποίου κατοικούν στη Σεβίλλη, ξεκίνησε αμέσως μόλις έφτασε στο Βαγιαδολίδ, την πόλη όπου ζει η οικογένεια του 19χρονου γαμπρού-αγοραστή: «Την προσέβαλαν, την απειλούσαν, της επιτίθενταν συνεχώς και την υποχρέωναν να έχει σεξουαλικές επαφές με τον Μ.", τον "σύζυγό" της, διευκρίνισε η αστυνομία. Ο νεαρός, οι γονείς του και η γονείς της 11χρονης, όλοι τους ρουμανικής καταγωγής, συνελήφθησαν.

Η 11χρονη ήταν επίσης υποχρεωμένη να δουλεύει σε αγροτικές εργασίες, «στον τρύγο και το μάζεμα της πατάτας, και δούλευε εντατικά όλη την ημέρα χωρίς να την πληρώνουν για αυτό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η μικρή κατάφερε τελικά να τηλεφωνήσει στη μητέρα της για να ζητήσει βοήθεια όμως η οικογένεια στην οποία την είχαν πουλήσει ζήτησε να της καταβάλουν 10.000 ευρώ για να την αφήσουν να φύγει. «Της τράβηξαν βίαια τα σκουλαρίκια από τ' αυτιά της» για να αποπληρώσει το χρέος της, ανέφεραν αστυνομικοί.

Οι αγοραστές της την έστειλαν τελικά πίσω στην οικογένειά της όταν αντιλήφθηκαν ότι τους παρακολουθούσε η αστυνομία.

http://www.seleo.gr 
Μετά από ένα αγώνα θρίλερ ο ΠΑΟΚ νίκησε την ομάδα του Διομήδη στα πέναλτι και κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του στο χάντμπολ.

Χρειάστηκε δύο παρατάσεις και η πρωτόγνωρη διαδικασία των πέναλτι προκειμένου ο Δικέφαλος να επικρατήσει με 43 - 40 και να σκορπίσει τον ενθουσιασμό στους οπαδούς του οι οποίοι πανηγύρησαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Παλατάκι.

http://simantra.blogspot.gr 
Σε νέες προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, σε πολλές περιοχές της χώρας σχεδιάζει να προχωρήσει ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέροντας στους νέους ανθρώπους την ευκαιρία απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος ΟΤΕ ενδιαφέρεται να προσλάβει:

• Τεχνικούς Πεδίου, στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Ακαρνανία, Αρκαδία, Καβάλα, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σέρρες, Φθιώτιδα, Χανιά και Χίο

• B2B Account Managers, στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

• Τεχνικούς Υπηρεσιών & Υπηρεσιακών Συστημάτων, στο Νομό Αττικής

• Πωλητές καταστημάτων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ και τις απαιτήσεις των θέσεων εδώ.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει στις κορυφαίες επιλογές των νέων που αναζητούν ευκαιρίες καριέρας, καθώς παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον, που εστιάζει στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων του, ενώ παράλληλα προσφέρει αμοιβές υψηλότερες από το επίπεδο της αγοράς και επιπλέον παροχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαζί με τις προσλήψεις του 2013 και 2014, ο Όμιλος ΟΤΕ θα έχει προσλάβει πάνω από 2000 νέους και νέες μέσα σε 2,5 χρόνια.
Πρωτοποριακό πρόγραμμα υποδοχής

Ο Όμιλος ΟΤΕ υποδέχεται τους νέους εργαζομένους με ένα σύγχρονο πρόγραμμα υποδοχής με κεντρικό μήνυμα «Welcome on Board!» Το πρόγραμμα, που διαρκεί 5 ημέρες, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη στρατηγική, τις αξίες και τις πολύπλευρες δραστηριότητες του Ομίλου ΟΤΕ με επίκεντρο τον πελάτη. Παράλληλα, προωθεί στους εργαζομένους τη φιλοσοφία της συνεργασίας μεταξύ των μονάδων και της σύνθεσης διαφορετικών γνώσεων και εμπειριών, ενώ περιλαμβάνει βιωματική εκπαίδευση καθώς και επισκέψεις σε λειτουργίες της πρώτης γραμμής.

http://www.fpress.gr 
Το τακτικό ζύγισμα είναι βασική αρχή για την επιτυχία της δίαιτας. Δεν χρειάζεται όμως να το παρακάνετε, καθώς οι αυξομειώσεις του βάρους μέσα στην ίδια μέρα μπορεί να σας προκαλέσουν σύγχυση και να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υπάρχουν φάσεις στις οποίες δεν πρέπει να ζυγίζεστε, καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και μπορεί να σας παραπλανήσει.

Αμέσως μετά το φαγητό
Αν ζυγιστείτε αμέσως μετά το φαγητό, είναι πιθανό η ζυγαριά να σας δείξει ακόμη και 2 κιλά παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πήρατε αυτά τα κιλά επειδή φάγατε ένα γεύμα. Μετά το φαγητό αυξάνεται ο όγκος του αίματος λόγω της ποσότητας φαγητού που έχετε καταναλώσει. Επίσης οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο προκαλούν κατακράτηση υγρών.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου
Οι αλλαγές στο σώμα των γυναικών κατά τη διάρκεια του κύκλου, κάνουν το βάρος να αυξομειώνεται συνεχώς, μέχρι και 1 κιλό κατά την έμμηνο ρύση, την προεμμηνορροϊκή φάση και την ωορρηξία. Μην λαμβάνετε υπόψη σας αυτές τις αλλαγές, καθώς αυτό το βάρος έρχεται και φεύγει.

Μετά το γυμναστήριο
Έχετε «χτυπηθεί» 2 ώρες στο γυμναστήριο και η ζυγαριά σας δείχνει λιγότερα κιλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάσατε λίπος, αλλά υγρά, τα οποία θα επανεμφανιστούν μόλις πιείτε νερό.

Μετά την κατανάλωση νερού
Όπως η απώλεια ιδρώτα μεταφράζεται και σε απώλεια βάρους, έτσι και η κατανάλωση νερού θα φανεί στη ζυγαριά. Όσο νερό πιείτε, τόσο περίπου θα φανεί και στη ζυγαριά. Γι' αυτό είναι χρήσιμο να ζυγίζεστε πάνω κάτω την ίδια ώρα κάθε μέρα και κατά προτίμηση το πρωί.

Πριν τον ύπνο
Μην ζυγίζεστε ποτέ στο τέλος της ημέρας, καθώς το πιθανότερο είναι να δείτε τη ζυγαριά να έχει πάρει την ανιούσα... Αν ζυγιστείτε στο τέλος της ημέρας, μετά το φαγητό και το νερό που έχετε καταναλώσει κι έχοντας πάει γυμναστήριο, είναι λογικό το βάρος να διαφέρει από αυτό που θα είχατε το πρωί.

Μετά τη γέννα
Μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννα, η ζυγαριά συνήθως δείχνει απώλεια βάρους από 7 κιλά και πάνω, καθώς αφαιρείται πλέον από το σύνολο του βάρους το μωρό, ο πλακούντας, το αμνιακό υγρό και ο αυξημένος όγκος του αίματος κατά την εγκυμοσύνη. Τα υπόλοιπα έξτρα κιλά, όμως, θα πάρουν λίγο χρόνο μέχρι να φύγουν από πάνω σας, αφού είναι τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εγκυμοσύνης, λόγω της ενδεχόμενης ακινησίας, της μεγαλύτερης κατανάλωσης φαγητού κ.λπ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!