Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μείωση στους 572.546 του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων τον Μάιο του 2015, όταν… τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 576.856, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γ.Γ. του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., Δημήτρη Τσουκαλά, αριθμός που αποδεικνύει το “μαχαίρι” που έχει “πέσει” στο Δημόσιο, τα τελευταία κυρίως χρόνια, λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών επιταγών σε συνταξιοδοτικό και μείωση των δαπανών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, έως 31/7/2015 είχαν εγκριθεί περίπου 15.000 προσλήψεις ως έκτακτο προσωπικό στο Δημόσιο σε όλους τους Φορείς και στα Υπουργεία, κυρίως μέσω 8μηνων συμβάσεων.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν
  • επαναπροσλήψεις προσωπικού με το νόμο 4325/2015 [σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, καθαρίστριες, υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΓΑ, δημοτικοί αστυνομικοί],
  • εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων π.χ. Δήμος Αθήνας και
  • εκκίνηση πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, στο χρονικό διάστημα Μάρτιος – Αύγουστος 2015, υπογράφηκαν και συντελέστηκαν 100 προσλήψεις, 900 αποσπάσεις και 500 μετατάξεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
 
Ένας Ισπανός συνταξιούχος αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή ύψους...
5.000 ευρώ σε όποιον εργοδότη προσλάβει τον 39χρονο γιο του, έναν "απελπισμένο" άνεργο, πατέρα ενός μικρού παιδιού.

"Συνταξιούχος προσφέρει 5.000 ευρώ στην εταιρεία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο του ο οποίος είναι προσοντούχος, υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος, με καλές συστάσεις. Μισθός διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τη σύμβαση, απόλυτη εχεμύθεια" γράφει η μικρή αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Heraldo της Αραγόνας.

Η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 22,4% και βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στην 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA βρίσκεται για ακόμη ένα μήνα η Εθνική Ελλάδας.

Η κατάταξη του Σεπτεμβρίου δεν περιελάμβανε αλλαγές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο παραμένει σταθερά πίσω από χώρες όπως το Ιράν, η Αλβανία και το Κονγκό.

Καμία αλλαγή δεν υπήρχε και στην πρώτη επτάδα, εκεί όπου η Αργεντινή κατέχει την πρωτιά και ακολουθεί το Βέλγιο και η Γερμανία.

Την πεντάδα κλείνουν η Κολομβία και η Βραζιλία.

Η πιο σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την Ουαλία, η οποία για πρώτη φορά κατάφερε να περάσει πάνω από την Αγγλία στην κατάταξη!


Η Έλενα Παπαρίζου παραδέχεται τον γάμο της με τον Ανδρέα Καψάλη.

«Με τον Ανδρέα παντρευτήκαμε τον Ιούλιο. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι». Αυτό δήλωσε η τραγουδίστρια στο περιοδικό «ΕΓΩ».

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε τον Ιούλιο στην Σουηδία κάτω από άκρα μυστικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κατάφεραν να κρατήσουν για τους εαυτούς τους την σημαντική αυτή στιγμή της ζωής τους.

http://www.thestival.gr
Εντός ολίγου ημερών και συγκεκριμένα την άλλη Τετάρτη (9/9) η Apple θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο όπου αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Σύμφωνα με το CNN, η νέα συσκευή θα διαθέτει ένα σωρό χαρακτηριστικά όπως τη νέα «force touch» οθόνη που θα προβάλλει επιπλέον «menu settings» όταν κάποιος πατά με δύναμη το δάχτυλό του πάνω της. Επίσης, όπως είναι αναμενόμενο θα διαθέτει καλύτερη κάμερα και ταχύτερο επεξεργαστή.

Η εταιρία ενδεχομένως να παρουσιάσει και μια νέα έκδοση του iPad – ένα μοντέλο «Pro» στις 12,9 ίντσες, σύμφωνα με αναφορά του Τζον Παζκόφσκι στο BuzzFeed.

Στην πρόσκληση η Apple έγραψε «Hey Siri, give us a hint», που φέρνει απαντήσεις τύπου «δείτε βαθιά μέσα σας και θα βρείτε την απάντηση, ειδικά στις 9 Σεπτεμβρίου», «είστε χαριτωμένοι όταν ψάχνετε απελπισμένα για πληροφορίες» και άλλα παρεμφερή.

Παλαιότερα οι εκδηλώσεις αυτές λάμβαναν χώρα στο Κουπερτίνο ή το Μοσκόνε Γουέστ στο Σαν Φρανσίσκο. Φέτος θα λάβει χώρα στο Bill Graham Civic Auditorium.

Συνοπτικά τα πέντε βασικά στοιχεία που αναμένονται είναι τα εξής:

Όνομα: Μάλλον θα πρόκειται για το «iPhone 6S», καθώς πιστεύεται ότι θα πρόκειται στην ουσία για μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone 6. Εναλλακτικά μπορεί να μιλάμε για το iPhone 7.

Μέγεθος: Πιστεύεται ότι το μέγεθος της οθόνης θα παραμείνει στις 4,7 ίντσες για το κανονικό μοντέλο και στις 5,5 για το Plus, αν και ενδεχομένως να είναι λίγο πιο «παχύ». Το σχέδιο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, θα παραμείνει το ίδιο.

Χρώματα: Σύμφωνα με το blog 9to5Mac, η Apple φέτος σκοπεύει να προσθέσει το «rose gold» στα υπάρχοντα χρώματά της.

Κυκλοφορία: Η Apple τυπικά αρχίζει τη διάθεση νέων iPhones στις ΗΠΑ μία εβδομάδα περίπου μετά τα αποκαλυπτήριά τους, και πάντα την Παρασκευή. Οπότε μάλλον η πώληση θα αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά: Ταχύτερος επεξεργαστής και βελτιωμένη κάμερα, ενδεχομένως των 12 megapixels, με 4K video recording, και Force Touch (όπως στο Apple Watch).

http://www.fpress.gr
Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή
18 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, στις 20 του μηνός.









http://thesspress.gr




Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!