Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

To Facebook ανακηρύσσεται κινητή εφαρμογή της δεκαετίας
To Facebook ανακηρύσσεται κινητή εφαρμογή της δεκαετίας, καθώς την έχουν "κατεβάσει" περισσότερο από κάθε άλλη οι χρήστες παγκοσμίως στη διάρκεια της περιόδου 2010-2019.
Η κυριαρχία του Facebook είναι εντυπωσιακή, καθώς ακολουθούν σε δημοφιλία τρία άλλα μέλη της "οικογένειας" του Facebook, οι εφαρμογές Facebook Messenger, WhatsApp Messenger και Instagram, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών App Annie.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι εφαρμογές Snapchat (της εταιρείας Snap), Skype (της Microsoft), Tik Tok (της κινεζικής ByteDance), UC Browser (της κινεζικής Alibaba), YouTube (της Google) και Twitter.
Δημοφιλέστερη εφαρμογή online γνωριμιών της δεκαετίας είναι το Tinder, στο video-streaming το Netflix, ενώ στο streaming μουσικής και ραδιοφώνου το Pandora Music. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιγνίδια με τα περισσότερα "κατεβάσματα" διεθνώς μεταξύ 2010-2019, πρώτο είναι το Subway Surfers (της δανικής Kiloo) και ακολουθούν κατά σειρά το Candy Crush Saga (της αμερικανικής Activision Blizzard), το Temple Run 2 (της αμερικανικής Imangi) και το My Talking Τom της κυπριακής Outfit7.
Το 2019 οι κινητές εφαρμογές σημείωσαν νέα ανάπτυξη, με αύξηση περίπου 5% στις συνολικές λήψεις από τους χρήστες έναντι του 2018, μία τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, σύμφωνα με την App Annie.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυστραλία: Νέο ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε χθες
Η Αυστραλία κατέρριψε χθες Τετάρτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας από τότε που υπάρχουν αρχεία, με τον μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο να φτάνει τους 41,9 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία.
Την Τρίτη είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ, με μέσο όρο θερμοκρασίας 40,9 βαθμούς Κελσίου. Αυτός ο ακραίος καύσωνας που πλήττει την Αυστραλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, καθώς τους τελευταίους μήνες μαίνονται στη χώρα τεράστιες πυρκαγιές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Facebook έχει παραδεχτεί σε επιστολή προς δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ ότι μπορεί να ανακαλύψει την τοποθεσία ενός ατόμου ακόμα και αν την έχει απενεργοποιημένη.
Η αποκάλυψη «βόμβα» έγινε viral στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με πολλούς να το καταδικάζουν ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Josh Hawley, ο οποίος κάλεσε το Κογκρέσο να αναλάβει δράση.
  • «Καμία εξαίρεση και κανένας έλεγχος στα προσωπικά σας στοιχεία », δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley σε ένα tweet του.
«Αυτό είναι το Big Tech. Και γι ‘αυτό το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση», ανέφερε.
Το Facebook σταματά να παρακολουθεί τα δεδομένα τοποθεσίας συγκεκριμένα όταν ένας χρήστης επιλέγει να την έχει κλειστή αλλά αναγνωρίζει ότι μπορεί να συνδυάσει διάφορα στοιχεία για να καθορίσει πού βρίσκεται.
Οι ετικέτες με φωτογραφίες ή τοποθεσίες καθώς και διευθύνσεις για αγορές στην ενότητα αγορών του ιστότοπου παρέχουν ενδείξεις για το πού βρίσκεται ο χρήστης καθώς και οι πληροφορίες διεύθυνσης IP.
Το κοινωνικό δίκτυο έστειλε την επιστολή σε απάντηση σε αίτημα παροχής πληροφοριών από δύο γερουσιαστές  και  υπερασπίστηκε τις ενέργειές του αναφέροντας ότι η γνώση του τόπου όπου βρίσκεται ο χρήστης έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της προβολής  διαφημίσεων.
Επίσης με το να ξέρει το Facebook την τοποθεσία έχει την ικανότητά του να καταπολεμά τους χάκερς και να πολεμάει την παραπληροφόρηση, σύμφωνα με την εταιρεία του  Mark Zuckerberg.
Μάλιστα, ο Paul McDonald, Διευθυντής Μηχανικών στο Facebook, γράφει σε άρθρο του: «Ενδέχεται ακόμα να κατανοήσουμε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας πράγματα όπως check-ins, συμβάντα και πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας στο Internet.

Για ποιο λόγο εστάλη η επιστολή

Η επιστολή εστάλη πέρυσι από τους γερουσιαστές Chris Coons, έναν δημοκράτη, και τον κ. Hawley οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν τις  λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο εντοπίζονται οι τοποθεσίες χρηστών από το Facebook, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης της πρόσβασης στην τοποθεσία και του ιστορικού τοποθεσίας.
«Εκτιμούμε την προσπάθεια του Facebook να ενημερώνει δυναμικά τους χρήστες σχετικά με τις επιλογές προστασίας της ιδιωτικής ζωής», έγραψαν οι γερουσιαστές.
«Ωστόσο, ανησυχούμε ότι το Facebook ίσως να μην προσφέρει στους χρήστες το επίπεδο ελέγχου που προτείνει η εταιρεία σε αυτές τις ρυθμίσεις», τόνισαν και συνέχισαν  «Αν ένας χρήστης έχει αποφασίσει να περιορίσει την πρόσβαση του Facebook στην τοποθεσία του, τότε πρέπει να σέβεται αυτές τις επιλογές απορρήτου».
Η επιστολή ήταν σε απάντηση σε μια δημοσίευση το Σεπτέμβριο, η οποία προσπάθησε να αποσαφηνίσει τη στάση της όσον αφορά τη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες της.
Κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να συζητηθεί ένα καινούργιο νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, ένας υπάλληλος της Βουλής φέρνει στην αίθουσα ένα κουτί μπισκότα. Ο στόχος δεν είναι να συζητήσουν οι βουλευτές χορτάτοι. Βλέπετε, το μεταλλικό κουτί έχει τον ρόλο της κληρωτίδας για περισσότερα από τριάντα χρόνια! «Ηταν απλά το αντικείμενο που ήταν τότε διαθέσιμο», ανέφερε ο Τρέβορ Μάλαρντ, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας, προσθέτοντας ότι το μεταλλικό κουτί περιείχε αρχικά «μια μεικτή ποικιλία μπισκότων». Οπως αναφέρει ο Guardian, το κουτί έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή του στις κοινοβουλευτικές μεταρρυθμίσεις της δεκαετίας του 1980 και έκτοτε, έχει καθιερωθεί ως κληρωτίδα, συμβάλλοντας άμεσα στο τι θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο. «Αυτή είναι μια μέθοδος τυχαίας επιλογής που δίνει την ευκαιρία σε επίκαιρα θέματα να επιλεχθούν και να συζητηθούν. Νομίζω ότι πριν από 30 χρόνια, οι ηλεκτρονικές κληρωτίδες ήταν πιθανώς λίγο πιο σπάνιες από ό,τι τώρα και χρησιμοποιήθηκε ένα κοινό, καθημερινό αντικείμενο», είπε κλείνοντας ο Μάλαρντ. Η κληρωτίδα απέκτησε διεθνή φήμη αυτή την εβδομάδα όταν η ομάδα πίσω από την τηλεοπτική σειρά QI του BBC, την ανέφερε στο Twitter. «Επιτέλους! Η σοφιστικέ συσκευή μας τυχαίας επιλογής παίρνει τη διεθνή αναγνώριση που της αξίζει», ανέφερε tweet του επίσημου λογαριασμού του Κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας. Το κουτί μπορεί να μη φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκιο όμως μετά τη χρήση του τοποθετείται σε ειδικό συρτάρι ενός γραφείου της Βουλής και, όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να αντικατασταθεί για πολλά, πολλά χρόνια
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!